Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-04, 13:29   #2551
antosia5
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
tak

dobrze, że mówisz upomnę się

ja chciałam chustę, ale jak zobaczyłam ile z tym zabawy, z tym :chustowaniem, że najlepiej chodzić na jakieś szkolenia w tym zakresie, a poza tym było tyle wypadków z tym związanych, że zrezygnowałam. Nie mam czasu, ani ochoty na to
Ja wlansie podobnie No i w nosidelku może mąz nosić
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 13:30   #2552
Trusiulandia
Zakorzenienie

Mi dał gin taki patyczek i żel i mam sama zrobić i oddać do badania w piątek zrobię zobaczymy co wyjdzie

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 13:38   #2553
LoLcIa123
Zakorzenienie

A to jest jakis specjalny w kierunku GBS? Czy zwykly posiew zalatwia sprawe? Bo ja mialam juz dwa razy wymaz do posiewu

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 13:45   #2554
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aleksandra889 Pokaż wiadomość
Mam do Was kilka pytań. Będziecie używać nawilzacza powietrza i mat monitorujący oddech?
W jakiej temperaturze pierzecie dzieciowe ubranka? Pachną Wam po wypraniu płynem?

Miałyście już badanie na bakterie w pochwie?
Ja nie będę używać jednak nawilżacza (chociaż początkowo planowałam), a będę używać pochłaniacza wilgoci. Obawiam się, że na mieszkaniu gdybym jeszcze włączyła nawilżacz to bym nie poradziła sobie z wilgotnością.

Ubranka prałam w 40 st. I używałam płynu do płukania (mimo, że większość kobiet zaleca nie używać żeby ograniczać chemię jednak ja chciałam by mi pachniały ubranka).

Na ostatniej wizycie (35t4d) miałam pobierany posiew z pochwy. Trwało to 3 sekundy i pobierał mi gin.

Cytat:
Właśnie zwróciłam uwagę na twój podpis - ale Ci zazdroszczę, został Ci jeszcze tydzień i już będziesz z małą razem
O tak Od dzisiaj wielkie odliczanie więc 7 dni mi zostało

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Ja mam problem z wilgocią w mieszkaniu, wiec raczej nie bede uzywać nawilżaczy tylko wszedzie mam te wyciągacze wilgoci
Ja właśnie też w tę stronę :/

Cytat:
Napisane przez aleksandra889 Pokaż wiadomość
Antosia5 bedzie to robić lekarz czy położna? Jestem ciekawa bo ja dostalam skierowanie do szpitala w ktorym będę rodzić i podobno wykonuje to położna.
U mnie gin pobierał (jeśli mówimy o tym samym)

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Witam, przyjmujecie jeszcze do siebie? ;p ja mam termin na 29.11 a u nas na listopadzie juz sporo urodziło i ciąglę rodzą wiec te z końcowymi terminami nie mają co robic, a zanim do mojego terminu dojdzie to nikogo tam nie bedzie... ja pewnie przenosze na grudzien, bo pierwszą ciąże tez przenosiłam... Dzisiaj odebrałam gbs i dodatni niestety ;/

Tez widze jedziesz na dwa watki

Juz tu pewnie zżyte jestescie... trzeba bylo od poczatku na grudzien dolaczyc ;p
Anuszka witamy Termin OM też mam na 29.11 i z początku byłam na wątku listopadowym, bo byłam wręcz pewna że przenoszę. I dlatego zaczęłam bardziej udzielać się na grudniowym, a tu taki psikus i rodzę za tydzień

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Hej złośniczki
Jadę dziś pooglądać wózki, ale pewnie i tak nie kupię jak zwykle .
Czy wy pijecie dużo nabiału ? ja dziennie staram się wypić 1-2 jogurty, ale już jakoś mi nie podchodzą i zastanawiam się czym tu go zastąpić
Lolcia podziwiam (i wszystkie inne dziewczyny też) bo ja jakieś opory mam przed nabiałem. Nigdy nie byłam super fanką, ale czasem jakiś jogurt w siebie wmuszę (o dwóch dziennie to nawet nie ma mowy).

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Dziewczyny z tego co czytam to pomiary z usg a urodzonych dzieci różnią się nawet o 1 kg! Na listopadowkach tak było. Teraz już doskonale rozumiem dlaczego mój gin uważa ze bez sensu wagę podawać
Tak tak zawsze jest jakaś granica błędu w pomiarach. Zależy od sprzętu czy nawet ułożenia dziecka, że w jednej chwili dziecko zaważy 2,5kg a za chwilkę 3kg. To są raczej orientacyjne dane, na 100% się na nich nie skupiam, ale zawsze miło jak lekarz podaje ile mała waży i mogę sobie to zobrazować

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
mam taka zgagę, że odechciewa mi się kompletnie jedzenia i picia
mierzycie się w pasie w sensie w pępku?
Ja ostatnio też męczę się po nocach ze zgagą W dzień jest dla mnie łaskawa.

Z ciekawości zmierzę się w pasie tzn w pępku. U mnie 98cm ;-)
Stary 2014-11-04, 13:49   #2555
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
J
Z ciekawości zmierzę się w pasie tzn w pępku. U mnie 98cm ;-)
ja się wolę nie mierzyć :P jakiś czas temu miała już 109...
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 13:50   #2556
Justyssia87
Rozeznanie

Hejo

ja miałam gbs robiony u gina, patyczkiem pobrał wymaz z pochwy i odbytu. to jest pod kierunkiem jednego paciorkowca z gatunku streptococcus agalactiae.

Ja mam moniotr oddechu i przy tym dzieciatku też będę go uzywać, bardzo sobie go chwaliłam ba, dzieki niemu spałam w nocy haha

też sie z ciekawości zmierzyłam 106cm i kurtki nie dopinam wiec niech jest ładna pogoda jak najdłuzej ..a to ciazowa kurtka grrr :/

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-11-04 o 13:51
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 14:03   #2557
Chemisette
Rozeznanie

Hej

Anuszka- Witaj
Aleksandra- nie będę używać ani nawilżacza powietrza ani monitora oddechu, jak będę miała suche powietrze to dam mokry ręcznik na kaloryfer. Ubranka piorę w 40 stopniach, bo jak patrzyłam na metki to większość taką temperaturę prania ma. I w samym proszku, nie daje płynu do płukania.

Lolcia- ja lubię jogurty ale w ciąży mi jakoś nie podchodziły i zajadałam się serkami które wcześniej mi nie pasowały. ostatnio w biedrze nie ma już tych moich serków więc zakupiłam jogurty i jak je dziś zjadłam to takie mdłości dostałam że masakra, na początku ciąży takich nie miałam. Zawsze możesz jeszcze kefir albo maślankę pić albo koktajle robić na bazie jogurtów naturalnych lub mleka, zawsze jakaś odmiana.

Madziq- mierzę się i mam już 104 cm a waga wczoraj prawie 15 kg, a gdzie tam do końca...
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 14:18   #2558
Justyssia87
Rozeznanie

Dzisiaj na sr była laska, która jest w ciąży bliźniaczej i bedziesz rodzić sn podziwiam ją. I to w dwóch workach są maluchy i połóżna jej powiedziala ze jak sie jedno urodzi to nie wiadomo kiedy drugie heeh ze nie za jednym razem, bo znow musi pęcherz pęknąć i zaczekac tzreba wiec moze po paru h zacznie sie druga akcja porodowa ...dziwne
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 14:23   #2559
maczuma
Rozeznanie

Ja ten GBS też miałam robiony na ostatniej wizycie, a jutro będę robić HBsAG, tylko nie wiem czy nie za wcześnie? Orientujecie się w którym tygodniu trzeba zrobić to badanie?

Chusty mi się podobają, ale faktycznie trochę zamieszania z tym jest, nawet nie wiem, jaką ewentualnie kupić na początek. Poszperam w google.

Mnie ostatnio wózek i fotelik spędzał sen z powiek... Bardzo chcę fotelik montowany tyłem do kierunku jazdy, ale jednocześnie żeby była możliwość montażu na stelażu wózka, bo to faktycznie bardzo wygodne. Najprawdopodobniej stanie na foteliku Besafe izi go i xlanderze xa, choć to nie jest ostateczna decyzja. Można zwariować, wolałabym chyba, żeby wybór wszelkich dzieciowych produktów był ograniczony
Stary 2014-11-04, 14:25   #2560
Suqub
Zakorzenienie

Ja mleko piję litrami w lodówce zapas muszę mieć.

Fotelik samochodowy mam z Graco, nosidełka nie mam zamiaru kupować.

Wymaz jakiś miałam brany w szpitalu ale to był 30 tydzień więc chyba za wcześnie na GBS

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 14:33   #2561
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Dziewczyny czy wy juz macie spakowane torby do szpitala albo macie to w planach na najblizsze dni? Czy moze jednak zostawiacie to na później?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 14:42   #2562
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy juz macie spakowane torby do szpitala albo macie to w planach na najblizsze dni? Czy moze jednak zostawiacie to na później?

Ja już spakowana :-D

Maczuma chusta tkana na pewno a wiecej się dowiesz jak poczytasz blog mobloguje.com polecam! Tam też jest namiar na doradce chustowego ale wiem ze z.filmikami z yt dziewczyny też dają radę. Jak się chce to można i wcale nie jest tego aż tyle

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-04, 14:45   #2563
maczuma
Rozeznanie

Sweet Olcia, ja tak w połowie spakowana, czekam na dostawę z apteki, ale mam wrażenie, że ja mam jeszcze duuużo czasu

Trusia, dzięki za link, zaraz sprawdzam
Stary 2014-11-04, 14:47   #2564
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Sweet Olcia, ja tak w połowie spakowana, czekam na dostawę z apteki, ale mam wrażenie, że ja mam jeszcze duuużo czasu

Trusia, dzięki za link, zaraz sprawdzam
Jak Ci link nie pójdzie to wpisz w google mobloguje bo piszę z telefonu i może nie pójść ;-)

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-04, 14:50   #2565
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja mleko piję litrami w lodówce zapas muszę mieć.

Fotelik samochodowy mam z Graco, nosidełka nie mam zamiaru kupować.

Wymaz jakiś miałam brany w szpitalu ale to był 30 tydzień więc chyba za wcześnie na GBS
Mój gin mówi, że nie jest zawcześnie na GBS, bo nosicielem się jest cały czas... I w 20 tc i w 40
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 14:55   #2566
madziqqq
Rozeznanie

ja jeszcze nie mam torby spakowanej, w ogóle nie mam zamówionych rzeczy aptecznych ale mi się ciągle wydaje, że mam masę czasu a tu ostatni miesiąc został, dziś tż kazał mi listę zrobić więc może w kopńcu do tego przysiądę
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 14:57   #2567
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Mój gin mówi, że nie jest zawcześnie na GBS, bo nosicielem się jest cały czas... I w 20 tc i w 40
no to za tydzień muszę ze swoim gin pogadać o tym.
Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie mam torby spakowanej, w ogóle nie mam zamówionych rzeczy aptecznych ale mi się ciągle wydaje, że mam masę czasu a tu ostatni miesiąc został, dziś tż kazał mi listę zrobić więc może w kopńcu do tego przysiądę
Piona

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 15:00   #2568
anuszka21
Zakorzenienie

Ja idę trochę torbę pakować...
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 15:02   #2569
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Ja wlasnie tez pakuje dzisiaj zostalo mi 5 tyg wiec wole miec gotowe..

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 15:07   #2570
Trusiulandia
Zakorzenienie

Ja spakowana dzisiaj wypralam jeszcze kapcie :-D
Wszystko dla Maluszka wyprane i wyprasowane już czeka hmm to może jeszcze mieszkanie ogarne i w swoich rzeczach zrobię porządek

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-04, 15:18   #2571
iwona_1987
Zadomowienie

Cytat:
Ja wlasnie tez pakuje dzisiaj zostalo mi 5 tyg wiec wole miec gotowe..
Ja dzisiaj zaczęłam 33 tc, więc zostało 8 tygodni, wczoraj zaczęłam szykować rzeczy do torby bo mąż trochę się cyka że jak pójdę na wizytę 13 listopada to żeby coś nie wyszło nie tak i żeby szpitala nie było... Bo my śmiejemy się że trochę takie pechowce z nas, a tu cała ciąża bez żadnych komplikacji i niekiedy mamy czarne wizje, że za kolorowo to być nie może Wiem powinno się myśleć że wszystko będzie ok, ale jakoś takie dziwne myśli mnie niekiedy nachodzą.
A poza tym to nawet do końca nie wiem co spakować do tej torby, bo nie wiem co szpital zapewnia a co trzeba mieć swojego
HANIA ur. 1.10.2016r.
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 15:18   #2572
Basjenia
Zadomowienie

Maczuma fotelik powinien być montowany tylko i wyłącznie tyłem do kierunku jazdy!!któraś dziewczyna kiedyś wrzucała bloga faceta co się zna na fotelikach....pamiętacie nazwę?
nosidełko to takie które zakłada się na siebie.ja planuję chustę-daje sporo możliwości.i można ją wykorzystać podczas karmienia jako osłonę
są różne rodzaje ja się chyba zdecyduje od razu na taką tkaną. w zimie i tak nie będę nosić bobasa tylko raczej do wozu pod kocyk. na lato za to jak znalazł...można jej też użyć jako kocyka
nie planuję też żadnych ozonatorów nawilżaczy czy czegokolwiek. albo ręcznik na kaloryfer albo woda do słoika i podstawić pod kaloryfer...
jutro dostanę jeszcze partię ciuszków to upiorę wszystko wyprasuje i jestem gotowa...
łóżeczko skręcić to w zasadzie można i po porodzie...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 15:25   #2573
maczuma
Rozeznanie

Nie wiem, czy o tego pana chodzi, trochę mnie wkurza jego styl pisania, ale faktycznie zna się na rzeczy
Stary 2014-11-04, 15:35   #2574
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwona_1987 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zaczęłam 33 tc, więc zostało 8 tygodni, wczoraj zaczęłam szykować rzeczy do torby bo mąż trochę się cyka że jak pójdę na wizytę 13 listopada to żeby coś nie wyszło nie tak i żeby szpitala nie było... Bo my śmiejemy się że trochę takie pechowce z nas, a tu cała ciąża bez żadnych komplikacji i niekiedy mamy czarne wizje, że za kolorowo to być nie może Wiem powinno się myśleć że wszystko będzie ok, ale jakoś takie dziwne myśli mnie niekiedy nachodzą.
A poza tym to nawet do końca nie wiem co spakować do tej torby, bo nie wiem co szpital zapewnia a co trzeba mieć swojego
ten temat był już poruszany sprawdzałaś na stronie swojego szpitala? praktycznie każdy już ma zamieszczony "niezbędnik dla pacjenta"
Ja nawet muszę swój talerz i sztućce spakować nic praktycznie nie zapewniają u mnie.
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 15:36   #2575
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:

Ja spakowalam tak jakby w połowie dopiero torbę. Jutro dowiem się jakie rzeczy musze wyjąć lub dopakowac

Jestem zalana pampersami. Dziś dostałam kolejne prezenty od teściowej , w tym 4 paczki pampersow jedynek (jedne sama kiedyś kupiłam wiec razem mam aż 5 paczek! ) butelki avent natural mała i duża, nakładki na sutki, termometr dla dziecka, smoczki. Jest mi tak niezręcznie ze tak wszystko nam kupuje ale z drugiej strony bardzo się ciesze

Alekaz jak tam po wizycie??
Stary 2014-11-04, 15:53   #2576
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Ja spakowalam tak jakby w połowie dopiero torbę. Jutro dowiem się jakie rzeczy musze wyjąć lub dopakowac

Jestem zalana pampersami. Dziś dostałam kolejne prezenty od teściowej , w tym 4 paczki pampersow jedynek (jedne sama kiedyś kupiłam wiec razem mam aż 5 paczek! ) butelki avent natural mała i duża, nakładki na sutki, termometr dla dziecka, smoczki. Jest mi tak niezręcznie ze tak wszystko nam kupuje ale z drugiej strony bardzo się ciesze

Alekaz jak tam po wizycie??
taka teściowa to skarb
ja jeszcze nie mam ani jednej paczki pieluszek
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 15:56   #2577
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
ten temat był już poruszany sprawdzałaś na stronie swojego szpitala? praktycznie każdy już ma zamieszczony "niezbędnik dla pacjenta"
Ja nawet muszę swój talerz i sztućce spakować nic praktycznie nie zapewniają u mnie.
Doloresd, a który szpital wybralas? na Borowskiej?
Stary 2014-11-04, 16:00   #2578
sasia25
Rozeznanie

Ja nie mam spakowanej torby, ale zrobie to do konca tyg. Obiecuje sobie, że kupię w weekend kapcie do szpitala, szlafrok, miniaturki i co tam mi jeszcze trzeba.
A i tak nie mam jeszcze łóżeczka więc mała nie może się urodzić, bo nie będzie miała gdzie spać. Musi jeszcze poczekać na pewno 1-2 tyg

Ile w końcu kupiłyście pampersów, żeby mieć na kilka pierwszych dni? Ja mam jedną paczkę jedynek, gdzie jest 23szt i chyba do szpitala wystarczy? Nie chcę kupować więcej, bo nie wiem czy te będą ok (wybrałam pampers sensitive, o te http://www.ocado.com/productImages/9...29bd5ad4f28102 ).

Hasiap Twoja teściowa to skarb jak sama kupuje to bierz bez wyrzutów, przecież nie prosisz jej o to a jej pewnie sprawia to dużo radości
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 16:04   #2579
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Ile w końcu kupiłyście pampersów, żeby mieć na kilka pierwszych dni? Ja mam jedną paczkę jedynek, gdzie jest 23szt i chyba do szpitala wystarczy? Nie chcę kupować więcej, bo nie wiem czy te będą ok (wybrałam pampers sensitive, o te http://www.ocado.com/productImages/9...29bd5ad4f28102 ).
Ja też te mam 1 opakowanie (choc u mnie troche opakowanie sie rozni, a w polsce chyba sie zwią premium care i maja wiecej pieluszek) I mam jeszcze jedno opakowanie rossmannowskich bo za grosze dostalam.

A 2 już mam z 4 opakowania

Edytowane przez antosia5
Czas edycji: 2014-11-04 o 16:06
Stary 2014-11-04, 16:14   #2580
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Ja nie mam spakowanej torby, ale zrobie to do konca tyg. Obiecuje sobie, że kupię w weekend kapcie do szpitala, szlafrok, miniaturki i co tam mi jeszcze trzeba.
A i tak nie mam jeszcze łóżeczka więc mała nie może się urodzić, bo nie będzie miała gdzie spać. Musi jeszcze poczekać na pewno 1-2 tyg

Hasiap Twoja teściowa to skarb jak sama kupuje to bierz bez wyrzutów, przecież nie prosisz jej o to a jej pewnie sprawia to dużo radości
Ja mam te żółto zielone pampy bo słyszałam że te białe mają siateczke która lubi w tylek dziecku wchodzić. Do szpitala zabieram jedno opakowanie 43 szt bo takie mam najmniejsze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości