|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Lola!!!!!!
Liliana na swiecie! Hura! Gratuluje! Szybko poszlo! Super,super! Kiara ! Padlam ![]() Esti a te staniki Twoje rzeczywiscie maja po95cm? Moglabys zmierzyc? Kasia ja tam licze na pelnie! Bo spac na pewno nie bede,to moze chociaz urodze!
|
|
#1712 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
żeby o tej porze takie pytania..no wiesz co... hehehCytat:
Moje sutki jakieś niewzruszone...w żaden sposób nie reagują na masaże, szorowanie itp. Cytat:
gorzej jak odwrotnie i zaparcia maleństwo dostanie Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Esti, staniki świetne, śliczne, ale na mnie byłyby za duże pewnie
|
|||||||||
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Fiorella no mi napisali penicyline... Może u ciebie dadzą coś innego? Tylko skąd oni mogliby wiedzieć o uczuleniu?
Esti no rzecz w tym ze gin mówi ze nic po wykryciu nie mam brać, że tylko kroplowka przy porodzie. Jak mi się dzieciak zarazi i bede tam gnic 2tyg to zabije. Mojej siostry córka się Zaraziła i mała dostawała antybiotyki. Nie podali jej podczas porodu bo nie spojrzeli. Lola wielkie gratulacje! W końcu! Ciekawe czy silesianna juz urodziła.. A czemu czekoladka pękła? Nie cieli jej? Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-11-04 o 14:47 |
|
|
|
#1714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ostatnio nie było rozwarcia..teraz mówiła, że prawie 1 cm..ale wrażenia na niej to nie zrobiło...dużo pacjentek za mną było i obsuwę czasową miała... dlatego tak szybko mnie się pozbyć pewnie chciała... a dla mnie to ważny 1 cm ![]() w ogóle chciała się umówić ze mną na kolejna wizytę za 2 tyg.. ja do niej mówie, że za tydzień mija mi tp....no więc mam przyjść za tydzień na ktg i wizyte... dobrze, że śmigam też prywatnie, bo ta na nfz..to jakoś brak zainteresowania wykazuje moją ciążą... no ale bynajmniej bezpłatne badania robie |
|
|
|
|
#1715 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
co do biustonoszy to ja mam problem z takimi normalnymi, iby miseczka mi wiele nie urosła ale szerokość pod biustem wyraźnie wzrosła i mnie noralnie duszą, w domku siedzę bez ale jak gdzieś do ludzi trzeba wyleźć to masakra;p
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
jak przyjmuja do szpitala to pytaja o alergie na leki. nawet internista mnie pyta zanim cos wypisze wiec takie rzeczy zwyczajnie trzeba zgłaszac
|
|
|
|
#1717 |
|
Wtajemniczenie
|
Lola gratulacje!!!
Kiara, ale Ty sie nameczysz... Ufff, wreszcie w domu. O 12 mialam dentyste i kanalowe, a pozniej ruszylismy na spacer maly przespal cala droge, ja teraz pompuje i zaraz jemy i moge pasc
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Przeniesli mnie wlasnie na porodowke. Szyjka na zgladzeniu, rozwarcie sie robi. Boli juz caly czas, plus skurcze ofkors zdecydowanie mocniej. Ale nadal w granicach wytrzymalosci wzglednej.
|
|
|
|
#1719 |
|
Rozeznanie
|
Kasia to zaczniemy rodzic na "trzy czte RY !!! "
ja tam juz ho ho ho nie widzialam mojego zwyczajego cycnika sztywnego z fiszbinami od poczatku ciazy nosze tylko sportowe :P jakos mi wygodniejj :PPsiocha ogarnieta, myslam ze "urodze" nastekalam sie jak glupiapod tym prysznicem :P i zapewne nie dokladnie sie ogolilam ale co zrobic jak brzuch mi wlazl na psioche i nie szlo go przesunac :p cos mnie brzuch pobolewa jak na okres ...
|
#1720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podobnie jak dziewczyny mam nadzieję, że chociaż poród będzie dla Ciebie drobnostką, bo za dużo się już w tej ciąży namęczyłaś.
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1722 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kiara Ty bidulku
|
||
|
|
|
#1723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1724 |
|
Wtajemniczenie
|
Silesianna to oby teraz było już z górki! Przyj kochana i pokazuj nam Jurka!!!
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Anuszka a co z imieniem? Bo cos ostatnio pisalas ze sie zastanawiacie ciagle? Mial byc Alexander?
|
#1725 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę tez trochę torbę spakować... Ela a ty gdzie się ukrywasz? |
|
|
|
|
#1727 | ||
|
Zadomowienie
|
Kiara, od czego robią Ci się te kamienie??
![]() LolaMontez, gratulacje! to mamy trójeczkę dzieciaczków z dziś ![]() Cytat:
1)Położna pyta, czy jak urodzi to czy mają jej położyć dziecko na brzuchu od razu, czy najpierw je oczyścić. Kobieta zażyczyła sobie wyczyszczenie i danie jej czyściutkiego noworodka. Suma sumarum wtrynili jej urodzonego dzieciaczka na brzuch. 3)Połozna podczas wywiadu pyta, jeżeli nie ma tż to czy ona może chce przeciąć pępowonę. Kobieta odp., że NIE. Jak urodziła, to ta sama (!!) położna pyta - może chce Pani przeciąć. Ta nie chciała i jednak połozna to zrobiła. Także nie wiem, dlaczego ona robiła z nią przed porodem ten wywiad. Może taki plan to kolejny dokument świadczący o biurokracji, który trzeba dołączyć do dokumentów. Cytat:
bedzie czwarty dzieć z dzisiejszą datą ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- w sumie mam w dokumentach szpitalnych wpisane uczulenie na penicylinę. W razie czego przed porodem powiem im jeszcze raz.
|
|
#1728 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wierze odpoczywajcie..a jednak pociskanie gin cos dało Lola ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
anuszka,powinnas zapytac o ta penicyline..bo cos mi sie zdaje ze powinnas jednak dostac ten antybiotyk..
|
|
#1729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Fajne te staniki . I takie byly w biedrze?---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Tez mam szara i granatowa ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
No nareszcie jest Lilianka ![]() Waga dokladnie ta sama co naszej malej 3180 Zadowolona z personelu przy porodzie ? ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Moja spala chyba z 10h po porodzie ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Ja nie mialam ale w szpitalu jak zajechalismy dali mi do wypelnienia....szczerze przy skurczach ciezko sie skupic i cokolwiek zaznaczyc heh Lepiej sprawdzic czy wybrany szpital ma wzor planu i wypelnic wczesniej...tak mysle
Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-11-04 o 15:40 |
|||
|
|
|
#1730 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Anetka glowka zawsze jest wieksza dlatego pierwsza wychodzi..nie rozumiem czemu ci gin powiedziała,ze jest wielka..dasz rade ![]() martha..na płasko mierząc normalnym cm po calej dlugosci maja 80 cm.. do pierwszej haftki 74..90% bawełny..dla mnie miska o 1,5 r. za duza..bo pod biustem fajnie sie 3 ma..nie uciska..i materiał przyjemny.. ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Justana ja nie mam planu..i mam cie..sasasasa..
|
|
#1731 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
witamy Lilkę Cytat:
Cytat:
Kasia, Szybka, uwijać się ;-* |
||||
|
|
|
#1732 |
|
Raczkowanie
|
Jerzowi spodobało się w brzuszku i nie chce wychodzić
Silesianna, dajesz, wykurzasz go ![]() Plan porodu do wypełnienia dostałam w szpitalu. Mam nadzieję, że będzie respektowany. I że w razie czego mąż będzie czuwał. Słyszałyście o akcji lepszy poród? Tu wklejam linki do stron: http://lepszyporod.pl/ i https://www.facebook.com/lepszyporod Jest też petycja do podpisania: https://secure.avaaz.org/pl/petition...wkach/?nNdJxib Nie wiem, jak będzie u mnie przy porodzie, ale czasem czyta się takie historie o porodówkach, że uważam, że warto poświęcić temu chwilkę. Zwłaszcza, że akcja rodzić po ludzku dużo zrobiła dobrego, ale jeszcze wciąż wiele rzeczy kuleje, A ja wczoraj otworzyłam w domu manufakturę wegekotletów . Zamroziłam 4 rodzaje - 8 paczek i do tego jeszcze pyzy z soczewicą. Ja się szykuję do porodu, czy na wojnę?
Edytowane przez aleska Czas edycji: 2014-11-04 o 16:20 |
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Nie widziałam w biedronie żadnych staniorow ;( a niebardzo mam. Spakowalam trochę torbę więcej mi się nie chcę bo się nie mieści ;p
A dla dzieciaka trzeba wziąć ręcznik? Bo juz nie pamiętam jak to się po myciu robiło |
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Podalabys sprzedajacego lub link do aukcji ? Te Twoje bylyby na mnie za dyuze, ja mam mis. B i to takie nie za duze
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Raczkowanie
|
Anuszka - u mnie w szpitalu kazali wziąć recznik.
|
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a masz jakis przepis ?
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
Monian, Lola, czekoladka, gratulacje!!! Czekamy na opisy i zdjęcia
![]() silesianna, oby było już po!U mnie wielka akcja sprzątanie. Mama przyjechała i pucujemy wszystko, ja trochę mniej bo nie mam siły, plecy bolą heh ![]() Dziewczyny! Jak rozróżnić czy mam skurcz czy to mała się tak wypina?
|
|
#1738 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko w ogóle nie było w szpitalu wykąpane, tak.mi się zdaje ;-)
|
|
|
|
#1739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Po wizycie hmm mala wazy 3700 +/- 500g wiec taka mala krowa moze byc. Ułożona pośladkowo dalej i prawie na 100% cc bede miala 14 listopada. 12 po skierowanie 13 na odzial. Ja przytylam 17 kg rozwarcie dalej 1,5 cm na ktg zero skurczy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

to w weekend musiał pójść albo drugi albo jakiś odłamek tego... dobrze, że tego złapałam, to już został schowany i pójdzie do badań.

17.08.2013 r.

. Zamroziłam 4 rodzaje - 8 paczek i do tego jeszcze pyzy z soczewicą.