Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-04, 13:20   #91
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Na to wychodzi

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Ją sobie założyłam konto i nie mogę wygenerowac kuponu. A Malz ma konto już długo i nie ma problemu

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 13:20   #92
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
Do wszystkich posiadaczek psów pamiętajcie żeby na miesiąc, półtora przed porodem odrobaczyć psa, później miesiąc po porodzie. To tyle jeśli chodzi naprawdę o wyparzanie zwierzaka jeśli chodzi o narodziny dziecka.
Dupka mojej suki ładnie zagojona, szwy ściągnięte, weterynarz zadowolony. Mój pies już prawie przygotowany na narodziny siostry. Wszystkie szczepienia ma aktualne. Zostało mi tylko jej odrobaczanie.
A czemu akurat tak? Ja mojego odrobaczalam w niedziele, wiec kolejny raz dopiero na poczatku lutego, a rodze w polowie stycznia

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 13:27   #93
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
za każde wydane min 50 zł otrzymujesz kupon
ja juz mam właśnie drugi do wykorzystania

eee tam nie trzeba usuwać
Od razu jest drugi kupon, czy trzeba go pobrać, czy jak to wygląda? Ja chyba nie mam, albo nie widzę no chyba, że trzeba odczekać jakiś czas, bo ja swój wczoraj wykorzystałam.

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Ma.ko zarzuć jeszcze raz przepisem na makaron z brokułami i serem
Wyręczę Ma.ko, bo akurat zaraz będę robić

Gotuje ok170g makaronu rurki, cały Brokul dziele na rozyczki i gotuje ok 5 minut. 200g piersi z kurczaka kroje w kostkę i podsmazam na patelni w ulubionych prsyprawach, zazwyczaj w gyrosie. Na paletni rozgrzewam 4 łyżki śmietany/jogurtu i dodaje 3 trójkąciki sera topionego plus jeden plasterek goudy czy co tam masz. Doprawiam pieprzem i słodka papryka. Do sosu wrzucam makaron i mięso i mieszam. Wykladam na talerze i na wierzch ukladam Brokul.
Mozna posyłać sezamem ale ją go nigdy nie mam w domu jak robię ten makaron hehe

Robi sie w 15 minut a jest pyyycha. Proporcje podałam na 2 talerze

Za późno

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
heffitka, ja wykorzystałam już 2 kupony i parę dni temu dostałam trzeci Nie odinstalowywałam aplikacji, nawet miałam napisane kiedy dostanę kolejny
Ile musiałaś czekać na kolejny? Gdzie to jest napisane?

Edytowane przez mmgi
Czas edycji: 2014-11-04 o 13:26
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 13:31   #94
justynalyp
Zadomowienie

suszarka normalnie odrobaczam psa raz na pół roku. szczepienia co roku na wszystko. i raz w roku rutynowe badania krwi.
W tym roku jednak mój pies miał problemy z wątrobą, później z tymi nieszczęsnymi zatokami. Więc teraz miała masę badań, łącznie z usg wszystkich narządów. Żadnych innych dodatkowych badań jej robić nie będę.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 13:31   #95
Maritxell
Zadomowienie

ok tygodnia chyba czekałam. Nacisnęłam tam gdzie jest przycisk "odbierz kupon" i pojawiło mi się coś w stylu "nie masz teraz żadnego kuponu, zajrzyj tu 25.10"
Stary 2014-11-04, 13:33   #96
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Mmgi mimo wszystko dzięki hehe

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 13:34   #97
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

dziękuję dziewczyny za ten przepis.... chodzi za mną, poza brokułem i śmietaną mam chyba wszystko

wiecie co, mój mąż chyba fiksuje.... pisałam kiedyś, że nie chciał być przy pierwszym porodzie.... dzisiaj zadał mi pytanie, czy jak będę rodzić, czy może przy mnie być Tak mnie zatkało że nie wiedziałam co odpowiedzieć... zgodziłam się, ale biorę na poprawkę, że może mu się jeszcze odmienić.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 13:39   #98
suszarka
Buc

Cytat:
suszarka normalnie odrobaczam psa raz na pół roku. szczepienia co roku na wszystko. i raz w roku rutynowe badania krwi.
W tym roku jednak mój pies miał problemy z wątrobą, później z tymi nieszczęsnymi zatokami. Więc teraz miała masę badań, łącznie z usg wszystkich narządów. Żadnych innych dodatkowych badań jej robić nie będę.

OK, ja zaczęłam teraz odrobaczać go raz na trzy miesiące. i właśnie jakoś pod koniec grudnia wypadało mi kolejne odrobaczenie. tylko, ze chciałabym mieć spokój w głowie i wiedzieć czy na pewno nie ma robali - wiec zastanawiam się czy jednak tego posiewu mu nie zrobię. tylko to trzy dni zbierania psiej kupy.
Stary 2014-11-04, 13:45   #99
Brawurka_29
Zakorzenienie

Lilijka dobrze ze napisałaś ze jie smakuja.zrobie roladki z wedlina i serem , rozrobie ta bulionetke na próbę i jak podejdzie mojemu to poleje mu najwyżej

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 13:57   #100
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
ok tygodnia chyba czekałam. Nacisnęłam tam gdzie jest przycisk "odbierz kupon" i pojawiło mi się coś w stylu "nie masz teraz żadnego kuponu, zajrzyj tu 25.10"
Ok dzięki w takim razie czekam na następny

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Mmgi mimo wszystko dzięki hehe
Do usług
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 14:03   #101
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
ogólnie jednorazowe. Ale ja usuwam aplikację, instaluję jeszcze raz i mam nowy kupon. Fashion pisała (chyba), że drugi raz nie dostała. Ja już z 3 skorzystałam
ja nic nie instalowałam 2 raz i też dostałam ostatnio nowy kupon
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 14:05   #102
allgoodthings
Zadomowienie

moze ja po prostu trafiałam tak w te kupony a głupia myślałam że taki cwaniak ze mnie hehrh
Stary 2014-11-04, 14:14   #103
justynalyp
Zadomowienie

Suszarka nie popadaj w skrajności. bo naprawdę będziesz psa we wrzątku kąpać albo podmywać domestosem.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 14:33   #104
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za ten przepis.... chodzi za mną, poza brokułem i śmietaną mam chyba wszystko

wiecie co, mój mąż chyba fiksuje.... pisałam kiedyś, że nie chciał być przy pierwszym porodzie.... dzisiaj zadał mi pytanie, czy jak będę rodzić, czy może przy mnie być Tak mnie zatkało że nie wiedziałam co odpowiedzieć... zgodziłam się, ale biorę na poprawkę, że może mu się jeszcze odmienić.
moj będzie chciał to zostanie nie to nie zmuszać nie będę. natomiast mojej mamie powiedział że on się boi jak on ze mną do szpitala dojedzie a co dopiero poród...
Cytat:
Suszarka nie popadaj w skrajności. bo naprawdę będziesz psa we wrzątku kąpać albo podmywać domestosem.
muszę w takim razie mamie psa odrobaczyć
Stary 2014-11-04, 14:34   #105
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
OK, ja zaczęłam teraz odrobaczać go raz na trzy miesiące. i właśnie jakoś pod koniec grudnia wypadało mi kolejne odrobaczenie. tylko, ze chciałabym mieć spokój w głowie i wiedzieć czy na pewno nie ma robali - wiec zastanawiam się czy jednak tego posiewu mu nie zrobię. tylko to trzy dni zbierania psiej kupy.
W UK wg prawa trzeba odrobaczac psy i koty co 3 miesiace.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 14:36   #106
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Ja cały czas myślałam, że psy się odrobacza właśnie co 3 miesiące I ja tak swoim podaje tabletki

Instagram
Stary 2014-11-04, 14:43   #107
Maritxell
Zadomowienie

Myszunia, ja po moim też nie wiem czego się spodziewać. Mówi, że ze mną będzie ale może być różnie Bardzo liczę na niego, ale wiadomo, nic na siłę.

Mam dziś ostatnie zajęcia w SR i mój tż twierdzi (stan na godz. 14.41), że ze mną pójdzie. Pierwszy raz, bo wcześniej mu było nie po drodze, bo w pracy siedział, ale dziś będzie o pielęgnacji noworodka i mu wjechałam na ambicję, że się zatrzęsie ze strachu przy pierwszej kąpieli jak ze mną dziś nie pójdzie. W tej kwestii stosuję terror

Odnośnie allegro, to pamiętajcie, że teraz jest jeszcze akcja z darmową wysyłką, więc jak chcecie wziąć coś tańszego, niż 50 zł i nie da się skorzystać z kuponu, to zorientujcie się jak to jest z ta wysyłką. Nie interesowałam się tą opcją ale przypomniało mi się, że reklamy lecą
Stary 2014-11-04, 14:50   #108
Montanka
Rozeznanie

Mako, dziękuję Ci
My zakupiliśmy naklejkę na ścianę – latarnię morską tak na 150 wysoką. O, od tego sprzedawcy http://allegro.pl/naklejki-statki-st...750771226.html
Nie będziemy jednak tych pasów malować. Kolorów dorzucimy dodatkami.

Szukam jeszcze poduszek, poszewek znaczy się, zasłony i koszy w kolorach granat – biel-czerwień. Podobają mi się też te proporczyki do zawieszenia. Chyba tez się na nie skuszę, ale jeszcze nie wiem, od kogo.
Lampę na sufit chyba damy taką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30147166/
Lampkę taką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20046988/ Mamy już taką dla starszaka, tylko w kolorze niebieskim ( w sumie to taki ciemny turkus bardziej) i bardzo ja lubię. Pali się w pokoiku cała noc.
Łóżeczko mamy, ale planujemy je pomalować na biały (do mebelków), albo granat, żeby trochę koloru dodać.
Jakiś dywan ze statkami – nie mogę teraz aukcji znaleźć i granatowa narzuta na moje duże łóżko.
Chcę jeszcze kupić ramki białe i granatowe i powiesić w nich jakies obrazki w stylu marynarskim. Kilka może sama zrobię. Jakąś kotwicę, czy cuś

Karolo i ciebie tarczyca nie straszy. Super!

Dziewczyny za 8 miesiąc

Kinga, super, że u córy w sio ok. Wytniecie i będzie spokój.

Dziewczyny, kilka przykładów zabaweczek i dla maluszków
http://allegro.pl/ksiazeczki-czarno-...714477450.html
http://allegro.pl/miekka-pilka-grzec...694851541.html
http://allegro.pl/maly-geniusz-swiet...708474943.html
Wszystko u jednego sprzedawcy znalazłam. Chyba też domówię jeszcze jedna książeczkę. Jedną czarno biała mam.

Edytowane przez Montanka
Czas edycji: 2014-11-04 o 14:53
Montanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 14:52   #109
suszarka
Buc

Cytat:
masz rację.

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Ja cały czas myślałam, że psy się odrobacza właśnie co 3 miesiące I ja tak swoim podaje tabletki
nie wiem prawie to jest w PL (a raczej wątpię, żeby było to prawie unormowane) to z tego co przynajmniej mi wet mówił zalecenie jest co 6 miesięcy.
Stary 2014-11-04, 15:10   #110
AsiaW**
Zakorzenienie

Ikea nie prowadzi sprzedaży online? prawda?dlaczego ja wszystkie fajne sklepy musze mieć tak daleko?

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 15:13   #111
Myszunia19
Zakorzenienie

oł jea fura mojego dziecka dotarła i jedziemy ją dziś oglądać. w końcu sie wyrwe z domu...
Stary 2014-11-04, 15:14   #112
Maritxell
Zadomowienie

Asia, no niestety nie Ale popatrz na allegro, ja tam widzę sporo rzeczy stamtąd. Myślę, że wiedzą co robią, bo chyba każdy z nas będąc tam kupuje sporo pierdół, których nie planował, jakieś świeczki, poduszki, ramki itp. A gdybyśmy mieli możliwość kupowania online to byśmy brali tylko to, co potrzebne

Myszunia, zazdroszczę Ja jeszcze nawet nie postanowiłam jaki kupić

Edytowane przez Maritxell
Czas edycji: 2014-11-04 o 15:15
Maritxell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 15:18   #113
TOMORROW
Zakorzenienie

Lilijka-to super, że coś Mu się tam przestawia w głowie, może dojrzał?

dojechała do mnie przesyłka od naszego sprzedawcy, najfajniejszy jest przewijak

dziś jak skasowałam bilet w autobusie zaczęłam się rozglądać za miejscem, a tu mnie babka ciągnie za rękaw, żebym usiadła na jej miejscu

odwiedziłam pracę, klienci powiedzieli, że ładnie wyglądam-aż dziw, bo dziś jestem jak zombi, kompletnie niewyspana

dziewczyny-jak to w końcu jest z tymi płynami do płukania? bo od mamy dostałam opiernicz, że kupiłam płyn do płukania i że na sztywne ubranie wystarczy prasowanie, żeby zmiękło-prawda to?

aaa, mąż przyniósł od kolegi wór zabawek

Edytowane przez TOMORROW
Czas edycji: 2014-11-04 o 15:19
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 15:32   #114
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Czyli gimnastykę na dziś już będziesz mieć zaliczoną

No to cena całkiem ok Ja wczoraj skorzystałam z rabatu i kupiłam rogala do spania

Jaką książeczkę i jakie klocki?
Kupiłam taką miękką książeczkę i pluszowe klocki "układanki". To jakaś starsza kolekcja, ale pamiętam, że była bardzo fajna, bo nawet siostrzenicy coś kupowałam, dlatego kliknęłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4756279455.jpg (23,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4762037983.jpg (67,0 KB, 7 załadowań)

Instagram
Stary 2014-11-04, 15:52   #115
alb
Zadomowienie

Cytat:
A Twój piesek biega luzem gdzieś na wsi czy raczej taki miastowy na smyczy? Bo jak miastowy to raczej nie ma co przesadzać i jak odrobaczysz w grudniu to będzie ok. Zwłaszcza że raczej ciężko się zarazić robalami od psa. Chyba gorsze jest to co wnosi na łapach po spacerze
Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
Lilijka-to super, że coś Mu się tam przestawia w głowie, może dojrzał?

dojechała do mnie przesyłka od naszego sprzedawcy, najfajniejszy jest przewijak

dziś jak skasowałam bilet w autobusie zaczęłam się rozglądać za miejscem, a tu mnie babka ciągnie za rękaw, żebym usiadła na jej miejscu

odwiedziłam pracę, klienci powiedzieli, że ładnie wyglądam-aż dziw, bo dziś jestem jak zombi, kompletnie niewyspana

dziewczyny-jak to w końcu jest z tymi płynami do płukania? bo od mamy dostałam opiernicz, że kupiłam płyn do płukania i że na sztywne ubranie wystarczy prasowanie, żeby zmiękło-prawda to?

aaa, mąż przyniósł od kolegi wór zabawek
Wystarczy wyprasować ja nie używałam płynu zmiękczającego, ale zdrowemu dziecku nie powinien zaszkodzić (ten dla dzieci) - możesz dla spokoju wstrzymać się z używaniem płynu przez pierwszy miesiąc. Ja kupiłam ostatnio płyn zmiękczający Neutral z Rossmanna (bezzapachowy i bez parabenów) ale chyba moja córka ma na niego uczulenie, więc zużyję go do naszych ciuchów i już go więcej nie kupię. No i pozostaje mi tylko prasowanie
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 15:55   #116
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
A Twój piesek biega luzem gdzieś na wsi czy raczej taki miastowy na smyczy? Bo jak miastowy to raczej nie ma co przesadzać i jak odrobaczysz w grudniu to będzie ok. Zwłaszcza że raczej ciężko się zarazić robalami od psa. Chyba gorsze jest to co wnosi na łapach po spacerze
pies stricte miastowy, zresztą jak bym go spuściła ze smyczy to już bym pieska nie miał on spuszczony już nie wróci. pieseł ma codziennie myte łapy po spacerze bo jego ulubionym meblem jest łóżka i kanapa.
Stary 2014-11-04, 16:00   #117
alb
Zadomowienie

Cytat:
pies stricte miastowy, zresztą jak bym go spuściła ze smyczy to już bym pieska nie miał on spuszczony już nie wróci. pieseł ma codziennie myte łapy po spacerze bo jego ulubionym meblem jest łóżka i kanapa.
No to nie masz się czym martwić dziecko prędzej złapie pasożyty w piaskownicy niż od takiego psa
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 16:04   #118
ellyunia
Wtajemniczenie

justyna słuszna uwaga i pieska też trzeba zadbać
Ja co prawda swojego kudłacza odrobaczałam jakis miesiąc temu, więc zobaczę co powie wet-wybieramy się niedługo na szczepienia

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość

wczoraj byliśmy w Obi, a tam już choinki, bombki, swiatełka... kurczę, w tym roku będą to nasze pierwsze święta we dwoje u siebie, baaa, nawet we troje chciałabym, żeby już był grudzień listopad jest taki nudny
dokładnie listopad to taki miesiąc nudy i kompletowania wyprawki
Żywa choinka w domu ahhh nie mogę się doczekać (już od pół roku)

A tymczasem my już po wizycie...
W skrócie mówiąc wszystko dobrze, mała rośnie wg wymiaru brzuszka i dł. kości udowej ma 1269g, a wg wymiaru dwuciemieniowego główki i brzuszka 1529g, można powiedzieć że średnia to 1400 g
A jeśli chodzi o mnie to pobiłam swój rekord, ciśnienie 161 dostałam tabsy

Kingaa jak będziesz robiła porządki na 1-szej stronie to dopisz moja wizytę: 18.11

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-11-04 o 16:12
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 16:04   #119
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
No to nie masz się czym martwić dziecko prędzej złapie pasożyty w piaskownicy niż od takiego psa
tylko plan miałam, że jak młodego przyniesiemy do domu to damy psu go polizać i tu się najbardziej boję, że zwierz coś może przenieść.

Ty też masz psiaka?
Stary 2014-11-04, 16:10   #120
bajlaga
Zadomowienie

Oparzyłam sobie rękę, znowu

nawet głupie ciastka wyprowadzają mnie z równowagi i mam ochotę walnąć wszystkim i płakać tak mi jakoś ciągle smutno i mam wrażenie, że do niczego się nie nadaję
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości