|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
jak i u mojej teściówki.. mówię, ze nie jem obiadu bo nie mam ochoty, jestem najedzona, lub mam zamiar u siebie gotować, to ona zaraz podstawia i tak talerz i to z porcją jak dla wojska
![]() masz rację, niektórym nie przetłumaczysz\ a jeszcze teraz jak jestem w ciazy to ciągle tza musztruje dlaczego ja wcale nie tyje, ze przeciez jestem w ciazy to musze jesc. ona nie rozumie, ze jem wtedy, kiedy potrzebuje, ze nie zamierzam na siłę w siebie pchać, bo jestem w ciąży. i dzień w dzień takie spekulacje, i gada, ze jak mi się nie chce gotowac to ona moze mi ugotowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Raczkowanie
|
Ola dobrze, że wyniki ok
![]() ![]() Migotka_m moja mama gotuje lepiej niż gesslerowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Konto usunięte
|
nie no, jakby go coś męczylo to by mnie nie traktował jak obcej i nie fochał o byle co..
takze kij wie o co mu chodzi.. prosić się nie zamierzam, zeby mnie przytulił czy coś... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
Ola, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.... pociesze Cię, ze jeśli na prawdę będziesz musiała leżeć to dla dziecka mimo, ze trochę może być to frustrujące i może cie podłamać, to będzie to leżenie w dobrej wierze....
ja leze juz prawie miesiac (za 5 dni minie właśnie równy miesiąc), trochę to nudne, trochę smutne...bo każdy dzień wygląda tak samo....ale najważniejsze jest to żeby sie trzymać, bo nie robie przecież tego dla siebie... Ola ja jednak wierze, ze bedzie dobrze ![]()
#3155 |
Konto usunięte
|
no oby.. no mnie szlag na miejscu trafi jak on się nie ogarnie.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Czarnulka ja tak lezałam w pierwszej ciąży. Tzn leżalam 2 dni a potem chop pozałatwiać. Mój lekarz miał mnie dość. Ale naprawde w ciąży miałam bardzo dużo do pozałatwiania (moja mam chorowała i potem zmarła, spadki itd, firma). Ale jak w swieta BN dostałam skurcze to sie wystraszyłam bo miesiac do terminu a mnie beirze to leżałam plackiem do 6 stycznia potem chop na nogi i było sprzątanie i wszytko co się dalo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że ja wiem, że ona nie robi tego ani złośliwie, ani w złej wierze. Ona w taki sposób się właśnie o innych troszczy... I niby wie, że to złe (potrafi się przyznać, że w tym, że bratanek był otyły było sporo jej winy), ale już nic nie robi, aby swoje zachowanie zmienić... Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że nie najadę na drażliwy temat, ale mnie osobiście wnerwia nagonka na wszelkie możliwe szczepienia i moda na nieszczepienie dzieci. A potem wielkie zdziwienie skąd w przedszkolu szkarlatyna, albo odra, albo ospa jak "od lat przecież" nikt na to nie chorował. No nie chorował bo były szczepienia... Takie trudne do wykminienia... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do szczepień to ja mam ciocie pediatre ale ze względu że synek jest chory nie podjęła sie szczepienia. Zreszta my nie mogliśmy sie szczepić. Dostaniemy szczepionke na pneumokoki tak w gratisie od państwa że dziecko jest chore. Ale nie to mnie martwi jak meningokoki. Najprościej mozna je złapać w szpitalu i raczej będę szczepić bo my ciągle szpital przychodnia wiec wole dziecko zabezpieczyć. Co do reszty to zdam sie na lekarza z pordni szczepień. Cicoia mówiła ze fajna babka tam siedzi bardzo rozsądna i nei wciska nic na siłe a doradza i wytłumaczy co i jak. Mi już sporo tłumaczyła ciocia i wiem będe szczepić by ochronic dziecko. Dla nas najbardziej niebezpieczny jest krztusiec a niestety szaleje własnie przez nie szczepienia. A nie wiem jak jest w niektórych maistach bo koło mnie w mieście nie przyjmą dziecka do przedszkola bez szczepień chyba ze dziecko ma z poradni szczepień że nie moze być szczepione. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ludzie naprawdę nie rozumieją, że robią dzieciom krzywdę? Ja, jak już się złamię i dam mojemu jakieś ciastko czy inną przekąskę której raczej nie powinnam ![]() Jeśli chodzi o realizację planów żywieniowych to ja jestem z siebie dumna, że się nie poddałam i nie dałam dziecku ani razu słodkiego ulepku bobovity czy innego nestle zwanego kaszką ryżową ![]() ![]()
![]() |
#3160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o szczepienia to ja jestem a tym by robić to z głową. Jestem absolutną przeciwniczką szczepienia w pierwszej dobie życia (moje dziecko miało po tym nop) oraz tego by szczepić na wszystko, żeby łączyć kilka szczepień jednego dnia (np. normalne z kalendarza + pneumo + jeszcze coś
![]() Kiedyś miałam inne zdanie ![]() ![]()
![]() |
#3162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Jesteśmy jednym z niewielu krajów gdzie za szczepionki typu pneumokoki czy meningokoki się płaci nie mówiąc już o szczepionkach skojarzonych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pod kątem jedzenia nie mam słów do tej kobiety i widzę w tym kiedyś podłoże mega konfliktu... ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Kiedyś podpadła mojej siostrze... Jej drugi synek okazało się, że ma uczulenie na białko mleka krowiego.No trudno, karmi go piersią, nauczyła się jak go żywić, ma fajną panią alergolog, ma minąć i tego się trzyma. Przyjechała kiedyś do nas teściowa jak siostra akurat była. Dobrze wie o tym, że mały jest uczulony i kupiła mu... kinder kanapkę. No i siostra zabrała i mówi jej, że tego mu dać nie może. Mały w płacz, bo coś dostał i zabrali a ta... wyobraźcie sobie, że mały płakał, siostra na chwilę poszła mu po wodę do picia, a ta mu daje tą kinder kanapkę? W siostrze się zagotowało... a ta do niej hasło: no bo się dziecku zachce, nie słyszysz jak się zanosi? Siostra do niej, że zanosić to on się będzie w nocy, i co ona sobie nie wyobraża. To stwierdziła, że od takiego kawałeczka (niecałe pół tej kinder kanapki zjadł jak hapnął) na pewno nic mu nie będzie... Mały wył prawie całą noc, wysypka na całych pleckach i tułowiu... Mąż z nią rozmawiał przy kolejnej okazji co to w ogóle miało być, to oczywiście teksty, że przecież nie chciała źle, a moja siostra to pewnie przesadza, że od takiego kawałeczka cokolwiek mu się stało... Oszaleć idzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 | |
Wtajemniczenie
|
Ola dobrze, że wyniki ok. A z TŻ mam nadzieje, że wkrótce się wyjasni wszystko
![]() Czarnulka to już miesiąc leżysz?? Jak ten czas leci Cytat:
![]() No właśnie.. babcie a żywienie dzieci... to kolejny argument, że najlepiej jest mieszkać samemu i po swojemu realizować założenia żywieniowe ![]() Mi też ciężko jest przekonać rodzinę, że moje 21mies dziecko nie pije żadnych pseudosoków oraz nie je słodyczy. Oczywiście jakiś herbatnik, biszkopt zje czasem. Ale widzę, że coraz mniej chętnie po to sięga ![]() ![]() A te historie, które przytoczyłyście to po prostu masakra jakaś ![]() Co do szczepień, mnie strasznie drażni, jak mi lekarz wmawia, że katar, temp do 38st itp nie są przeciwwskazaniami do szczepienia. Ja dość długo odwlekałam szczepienie mmr. Dominik miał w tym czasie dziwną zmianę w zgięciu łokciowym, jakby alergiczną, ale za nic nie mogliśmy dojść, od czego to. I stwierdziłam, że dopóki to nie zniknie, albo chociaż się nie dowiem, od czego to, to nie zaszczepię. Oczywiście wszyscy lekarze mnie przekonywali, że mimo to powinnam szczepić. Zmiana znikła (wiążę ją z ząbkowaniem) i zaszczepiliśmy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Raczkowanie
|
Witajcie moje kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3166 |
Zakorzenienie
|
U moich rodziców jest uwaga uwaga "magiczna półeczka" w której mali mają mnustwo słodyczy
![]() ![]() Teściowa w drugą stronę wszystko parzy dziecko ma być sterylne wszystko naturalne ale woda mineralna szkodzi i suszone owoce szkodzą, ciemny chleb szkodzi czyta swoje pisma i gada głupoty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Zakorzenienie
|
Scotasia no leże od 9.10, bo wtedy trafiłam do szpitala... Niby po szpitalu miałam możliwość przez 4 dni pochodzić, ale i tak nie czułam się na siłach żeby funkcjonować w miarę normalnie... A dzis juz mamy 4.11
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Niunia, ja idę za 2 dni do lekarza i to będzie 13t6d i mam podobne nadzieje jak Ty ![]() ![]()
#3168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Latem byliśmy na grillu u mojego wujka, babcia zrobiła sobie karmi pół na pół z normalnym piwem. Moje dziecko oczywiście było zainteresowane zawartością każdej szklanki i ona chciała mu się dać napić ![]() ![]()
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
A ja mam kontrolę krwiaka, ale to nie znaczy, że lekarz nic tam nie zobaczy
![]()
#3171 |
Rozeznanie
|
A ja mam dziś dziewczyny jakiegos doła...
Zmęczona chodzę ciągle dolegliwości dokuczają, a jutro 13 tydzień się zaczyna... Nie potrafię się do niczego zmobilizować... Jak w takim mega zawieszeniu ![]() Myślę też, że pewnie roztyję się w ciąży bo nie umiem się ogarnąć z moim żywieniem... Jem byle co, byle szybko zrobić:/ Koszmar... Przed ciążą ładnie się odżywiałam, gotowałam dla siebie, teraz masakra... I w ogóle myślę, że nie będę potrafiła zająć się maluchem... Ja nic o dzieciach nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I muszę się zmobilizować i rozpisać sobie jadłospis. Jak mam wszystko zaplanowane to łatwiej mi się tego trzymać, bo na poczekaniu to jem byle co, byle zjeść... Mam nadzieję, ze to wszystko mnie jakoś rozrusza... Bo ja czasami mam tak, że ciężko "zastartować" z takiego zawieszenia, ale jak się zmobilizuję to będzie tylko lepiej... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
Oj Boziu, ja dziś pochojrakowalam i teraz brzuch mnie pobolewa a jak wstałam z sofy to nie zdążyłam dojść do kuchni i zrobiło mi się ciemno przed oczami, miękko w kolanach i w przedpokoju zrobiłam pach...Całe szczęście w ramiona TŻ, bo akurat spojrzał na mnie z kuchni, zobaczył ze coś mi się dziwnego dzieje i skoczył do mnie....
I jak tu nie wpaść w depresję?? No jak???
#3175 |
Zakorzenienie
|
hej... chciałam się Wam pożalić, wygadać ale czytam Wasze posty i głupio bo też macie problemy
![]() trzymajcie się dziewczyny ![]() ![]()
![]() |
#3176 |
Zakorzenienie
|
Mimi, po to tu jesteśmy żeby się żalic sobie nawzajem i wspierać
![]() Wiec mów!!!
#3177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez mam w planach cudownie zywic dziecko, unikajac slodyczy, dziwnych przekasek, serkow homogenizowanych, danonkow i innych badziewi. My tego nie jemy ![]() Ja w zezzlym tyg odwiedzilam silownie i troche na maszynach pocwiczylam.. Mam nadzieje ze raz w tyg mi sie uda tam trafiac ![]()
![]() |
#3179 |
Zadomowienie
|
czesc
co do karmienia przez moja tesciwowa to ona nie rozumie slowa nie...bo ona nagotowala...jak Olimpia nie chce zupki...a to batona jej da....aby cos zjadla albo Bbacia; Olimpia jedz Olimpia: Nie jestem glodna Babcia: Zjedz to dam ci cos dobrego Ja: no I co gadasz takie rzeczy...powiedzialas dziecku ze to co ma na talerzu jest nie dobra BABCIA: GLUPIA jestes...nie znasz sie o to rozmowa z tesciowa a co do wizyty wszystko ok...maluszek ma prawie 5 cm od glowy do dupki....nozkami starsznie mocno machal...plywal sobie po calym brzuchu...juz widac oczka..glowke...nozki..ra czki tulow... nie znam wynikow bo osoba co robi usg nie moze podjac zadnej diagnozy...wyniki do lekarza prowadzacego ciaze ale mysle ze wszystko jest dobrze... u lekarza czekalam jakes 40 min...to nie dlugo jak na niego na usg..taka kolejka az 3h siedzialam w poczekalni na krew 10 minut...ide z psem i jade po Olimpcie santi zaraz ci PW wysle....
#3180 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze do babci przyjeżdża tego dnia większość rodziny. Babcia tam jakieś ciacho zrobiła siedzimy i wujek koniak leje. I mi też. Mówię, że jestem w ciąży i nie piję. A wujek na to: to ja CI wina naleję, samo zdrowie, domowe robione. Ja wnerw i mówię, że nie, bo w ciąży nie pije się alkoholu, żadnego. A on na to: no od połowy kieliszka by Ci się nic nie stało, wy młode to tylko wydziwiacie, a potem dzieci i tak chore się rodzą. Wstałam, wzięłam torebkę, dupnęłam drzwiami i pojechałam do domu z Tż. Wujek mniej więcej po 10 minutach dopiero ogarnął co palnął, potem wydzwaniał i mnie przepraszał, ale miałam i mam to w dupie. Idiota. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.