|
|
#151 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Testowanie produktów Dove
Ja właśnie dostałam paczuszkę z serią Pure Care Dry Oil i cieszę się niezmiernie!
|
|
|
|
#152 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie odebrałam z poczty swoją przesyłkę. Będę testowała produkty do wlosów suchych dry oil. Zaczynam od zaraz zabieram się za mycie moich kudełków
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Kurier dotarł
Tak jak chciałam, dostałam serię Oxygen&Moisture. Zaraz zabieram się za testowanie bo rano nie mam czasu na tak drobiazgową pielęgnację.
|
#154 |
|
Przyczajenie
|
a tu mój zestaw
niestety musi chwikę poczekać, bo już dzisiaj myłam włosy ![]()
Edytowane przez meggajda Czas edycji: 2014-11-04 o 17:14 |
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Już po myciu
![]() Pierwsze wrażenie - bardzo ładny zapach kosmetyków. Taki lekki, lekko cytrusowy, świeży. Szampon - konsystencja gęstego żelu, dobrze się pieni. Podczas mycia miałam wrażenie, że każdy włos jest jakby oddzielony od drugiego. Włosy nie były gładkie ale nie plątały się. Odżywka - spodziewałam się gęstszej konsystencji, ale jest akceptowalna. Pachnie podobnie jak szampon. Włosy nadal nie były idealnie gładkie, do jakich jestem przyzwyczajona ale były bardzo miękkie. Po osuszeniu włosów ręcznikiem zaczęły tworzyć się loki (mam kręcone włosy). Maskę zostawiłam na następny tydzień. Użyłam spray unoszący włosy u nasady. Aplikacja bardzo łatwa, szybka. Zapach kosmetyku jak pozostałych z serii. Następnie nałożyłam swój ulubiony żel definiujący loki. Wysuszyłam włosy jak zwykle, suszarką z dyfuzorem. Suszenie trwało niecałe 5 minut (szok!). Włosy są uniesione u nasady, o około 40-50% w stosunku do normy. A więc coś jednak się dzieje. Mam wrażenie, że objętość włosów jest również zwiększona, ale głównie dlatego, że loki nie skręciły się w tzw. strąki a każdy zdefiniowany jest oddzielnie.
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
a tak było dwa dni temu po ułożeniu włosów.
|
#157 |
|
Przyczajenie
|
Wypróbowałam szampon i odżywkę Oxygen & Moisture. Kosmetyki mają przepiękny, subtelny zapach, przyrównałabym go do zapachu kwiatowego. Poza tym utrzymuje się on naprawdę przez długi czas, po porannym myciu jest jeszcze wyczuwalny.
Szampon posiada przezroczystą konsystencję, bardzo dobrze się pieni, więc z pewnością okaże się wydajny. Tuba umożliwia wygodne dozowanie odpowiedniej ilości kosmetyku dla naszych włosów. Mycie nim to prawdziwa przyjemność. Odżywkę nałożyłam na 15 min. Producent nie podaje na opakowaniu zalecanego czasu jej trzymania, jednak przeważnie nakładam ją na 10-15 min. Odżywka ma konsystencję, która nie spływa z włosów, ponadto łatwo się spłukuje. Szampon w połączeniu z odżywką wypadł rewelacyjnie. Po wysuszeniu moje cienkie i delikatne włosy były miękkie, puszyste, wyraźnie nawilżone, a co najważniejsze uniesione u nasady. Mam nadzieję, że jutro także będą wyglądały świeżo i nienagannie ;-) Pierwsze wrażenia są jak najbardziej pozytywne, tego oczekiwałam od tej serii. Nawilżenie i objętość to mój włosowy priorytet ;-) |
|
|
|
#158 |
|
Przyczajenie
|
Na serio każda z Was już otrzymała paczkę?
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Większość już pewnie dostała
|
|
#160 |
|
Przyczajenie
|
No ja właśnie przed chwilą otrzymałam paczkę
piękny zestaw
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Z otrzymanej paczki cieszy się również moja 2,5-letnia córka. Z torebką firmową wypełnioną kosmetykami pobiegła do taty i woła "Zobacz jaką dostałam niespodziankę! Jest szampon, odżywka, i druga odżywka i coś takiego (spray)! I mama umyje mi tym włosy!"
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#163 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie otrzymałam paczuszkę! cieszę się niezmiernie!!!!!
)))))) już dziś użyję produktów i jestem bardzo ciekawa efektu- mam zestaw do włosów suchych.
|
|
|
|
#164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już nie mogę się doczekać użycia suchego olejku a poza tym, to świetnie się składa, bo kończy mi się mój stary szampon
|
|
#165 |
|
Przyczajenie
|
Ha! Mam i ja
Dostałam na szczęście serie pure care dry oil Cieszę się bo już od jakieś czasu miałam chrapkę na ten olejek. Używałam poprzednią wersję z olejkami i byłam zadowolona i to bardzo, myślę że tym razem będę zachwycona Poza tym...świetna szata graficzna
|
|
|
|
#166 |
|
Przyczajenie
|
też dostałam paczkę
Dzisiaj wieczorem testuję liczę na wyjątkowe efekty Pozdrawiam wszystkie testerki
|
|
|
|
#167 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#168 |
|
Przyczajenie
|
ja też dostałam już dzisiaj paczuszkę z Oxygen&Moisture niestety godzinę za późno
bo już umyłam włosy a, że jadę do wrocławia na dwa dni to wypróbuje dopiero w piątek ;( ale mama ma wypróbować dzisiaj lub jutro opakowania są prześliczne już się nie mogę doczekać! tym bardziej, że uwielbiam kosmetyki dove )) piszcie opinie jestem ciekawa ) nie obciąża? faktycznie taka lekka? dobrze nawilża? napiszcie też jakie zazwyczaj używanie kosmetyki może będę miała porównanie :P a póki co do piątku ciekawość mnie chyba zje!
|
|
|
|
#169 |
|
PółCegły
|
Też właśnie kurier mi przywiózł paczuszkę z Oxygen&Moisture - idealnie! Użyję jutro rano dopiero bo już umyłam włosy ale ciekawość mnie zżera.. Szkoda, że przyjechał tak późno. Cała seria ujęła mnie swoim zapachem- bo tylko tyle narazie mogę powiedzieć - jet cudowny, taki delikatny.. coś mi przypomina ale.. co? Ma w sobie cos orzeźwiającego ale też lekką słodycz
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#171 |
|
Przyczajenie
|
Ja też dzisiaj dostałam paczkę od Dove (w bardzo pięknym, efektownym opakowaniu) z linii Youthful VITALITY
jutro mam zamiar wypróbować, ale cieszę się niezmiernie uwielbiam testować nowości ! szczególnie te z "górnej półki"
|
|
|
|
#172 |
|
Przyczajenie
|
Ja otrzymalam do testowania Dove Pure Care Dry Oil, najbardziej ciekawa jestem dzialania olejku z afrykańskich orzechów makadamia.Tym bardziej że moje włosy maja tendencję do przesuszania i wszelkie olejki zawsze na nie dobrze działały.Już dzisiaj zaczynam testowanie
|
|
|
|
#173 |
|
Przyczajenie
|
I do mnie paczuszka dziś dotarła, jutro zaczynam testować. A dziś sprawdzam czy banerek dobrze się wyświetla
|
|
|
|
#174 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do innych kosmetyków to używałam ostatnimi czasy serię Wella Moisture, Syoss Keratin i Regenerum. Regenerum nawilża z pewnością, lecz w moim przypadku za bardzo obciąża. Na pewno pozostanę wierna Welli i Syossowi, bo lubię używać odżywek i masek tej firmy na zmianę, a linia Oxygen & Moisture bez wątpienia do nich dołączy |
|
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
Ja też dostałam. Mam wersję dla włosów dojrzałych. Przetestuję oczywiście i jestem ciekawa efektów. Szkoda tylko, że w składzie szamponu jest SLS. Czekam od dłuższego czasu na to, aż dove wypuści jakąś naturalną serię bez tego... Może pewnego dnia...
|
|
|
|
#176 |
|
Przyczajenie
|
Jeju, pierwszy raz zakwalifikowałam się do testu na Wizaż!
|
|
|
|
#177 |
|
Przyczajenie
|
I ja dziś dostałam swoją paczkę z Dove Oxygen & Moisture więc zaraz idę przetestować
|
|
|
|
#178 |
|
Przyczajenie
|
Ja też już mam
|
|
|
|
#179 |
|
Przyczajenie
|
Ja własnie dziś tez dostałam paczuszkę
byłam w mega szoku mimo pękniętego opakowania ciesze się niezmiernie (dobrze ze tylko troszkę wyciekło szamponu w torebkę) wiec mam co testować ![]()
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
Nieziemski zapach i bardzo ładne opakowania. Jutro testowanie - mam nadzieję, że moje wymagające włosy zostaną poskromione
|
|
Nowe wątki na forum Dove - Wizażanki o pielęgnacji włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.