Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-11-04, 07:02   #4891
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Bella2212 - gratulujê, szczególnie tej si³owni

A ja jestem poirytowana zachowaniem pewnej kole¿anki, która od miesi±ca siê odchudza. Biegaj±c minimum 3 x w tygodniu, robi±c codziennie skalpel schud³a prawie 5 kg. Oczywi¶cie super, ¿e jej tak fajnie idzie, ale jak zaczê³a mi wymy¶laæ co ja powinnam zmieniæ to mnie co¶ ruszy³o. Mogê to napisaæ w punktach
1. Mam je¼dziæ po pieczywo do piekarni bo jest inne ni¿ w sklepie
2. Mam olaæ rodzinê w tym 3 letnie dziecko i wychodziæ z domu (si³ownia, bieganie, rower itp.) przynajmniej na pó³torej godziny
3. Mam je¶æ same warzywa i owoce, wy¶mia³a mnie za wczorajsz± kolacjê mówi±c, ¿e powinnam zje¶æ sa³atê z pomidorem
4. Na pewno nie kupowaæ rowerka bo od tego cyt. "dupa ro¶nie"
A najbardziej mnie jako pracuj±c± matkê wkurzy³a tekstem, ¿e ona siedz±c w domu (nie pracuje), maj±c 2 ch³opców (14,13 lat) musi im osobno obiady gotowaæ wiêc ma mniej czasu ode mnie i ja nie powinnam w ogóle mówiæ, ¿e czas mi ucieka i czujê siê zmêczona.
Oczywi¶cie rozumiem, ¿e w domu cz³owiek te¿ siê mêczy, wiem po sobie - ale nigdy nie próbowa³am nawet dyskutowaæ co jest lepsze a co gorsze.

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-04, 07:14   #4892
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 627

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ

A ja jestem poirytowana zachowaniem pewnej kole¿anki, która od miesi±ca siê odchudza. Biegaj±c minimum 3 x w tygodniu, robi±c codziennie skalpel schud³a prawie 5 kg. Oczywi¶cie super, ¿e jej tak fajnie idzie, ale jak zaczê³a mi wymy¶laæ co ja powinnam zmieniæ to mnie co¶ ruszy³o. Mogê to napisaæ w punktach
2. Mam olaæ rodzinê w tym 3 letnie dziecko i wychodziæ z domu (si³ownia, bieganie, rower itp.) przynajmniej na pó³torej godziny
3. Mam je¶æ same warzywa i owoce, wy¶mia³a mnie za wczorajsz± kolacjê mówi±c, ¿e powinnam zje¶æ sa³atê z pomidorem
A najbardziej mnie jako pracuj±c± matkê wkurzy³a tekstem, ¿e ona siedz±c w domu (nie pracuje), maj±c 2 ch³opców (14,13 lat) musi im osobno obiady gotowaæ wiêc ma mniej czasu ode mnie i ja nie powinnam w ogóle mówiæ, ¿e czas mi ucieka i czujê siê zmêczona.
Oczywi¶cie rozumiem, ¿e w domu cz³owiek te¿ siê mêczy, wiem po sobie - ale nigdy nie próbowa³am nawet dyskutowaæ co jest lepsze a co gorsze.
ona kiedy¶ bêdzie æwiczyæ mniej, sa³ata z pomidorem te¿ jej siê znudzi i szybciutko wróc± jej re kilogramy, pewnie z nawi±zk±. a Ty schudniesz w zdrowym tempie i zostaniesz ju¿ szczup³a na zawsze. wtedy bêdzie zbieraæ szczenkê z pod³ogi z reszt± jakim prawem ona Ciê instruuje skoro Ty ju¿ zrzucilas du¿o wiêcej ni¿ ona?

Bella - gratulacje!

Edytowane przez michalova
Czas edycji: 2014-11-04 o 07:18
michalova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-04, 07:36   #4893
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
ona kiedy¶ bêdzie æwiczyæ mniej, sa³ata z pomidorem te¿ jej siê znudzi i szybciutko wróc± jej re kilogramy, pewnie z nawi±zk±. a Ty schudniesz w zdrowym tempie i zostaniesz ju¿ szczup³a na zawsze. wtedy bêdzie zbieraæ szczenkê z pod³ogi z reszt± jakim prawem ona Ciê instruuje skoro Ty ju¿ zrzucilas du¿o wiêcej ni¿ ona?
Nie wiem czy to te Lubelskie kobiety takie s± czy co, ale to nie pierwsza osoba, która mniej schud³a ode mnie a wie lepiej jak to zrobiæ. Po takich rozmowach odechciewa mi siê poruszania tych tematów i gratulowania innym. (Pomijam forum)

Stary 2014-11-04, 07:54   #4894
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo dobrze :-D stresowa³am siê, ale dziewczyna która ze mn± rozmawia³a powiedzia³a, ¿e w ogóle po mnie nie widaæ i podoba³o jej siê to, ¿e ³atwo nawi±zuje kontakt i jestem rozmowna. Tak¿e mam t± pracê :-D teraz zosta³y jeszcze badania, szkolenie bhp itp.
Ju¿ siê nie mogê doczekaæ na ten karnet na si³owniê i dodatkowe pieni±dze :-P postaram siê trochê odk³adaæ i jak na wiosnê bêdzie kilka/kilkana¶cie kg mniej to sobie kupiê co¶ ³adnego.

Trochê mnie dziwi³o to, ¿e to taka praca dorywcza a rozmowa by³a jak na jakie¶ mega wysokie stanowisko.
Pytania o mocne i s³abe strony, trzy zalety, co bym chcia³a zmieniæ w kfc, co wiem o firmie, zareklamowaæ ulubion± kanapkê, czy by³am kiedy¶ niezadowolona z obs³ugi (nie tylko w kfc ale tak ogólnie w jakimkolwiek sklepie), co bym zrobi³a w takiej sytuacji.... No masa takich ró¿nych pytañ.
Z jednej strony mnie to dziwi, ale z drugiej to dobrze... Siê cz³owiek oswoi z rozmow± kwalifikacyjn± to po studiach mo¿e bêdzie ³atwiej jak siê pójdzie na tak± "powa¿n±"
gratuluje)
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-04, 08:04   #4895
mooonik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 366

hej

Cytat:
A ja jestem poirytowana zachowaniem pewnej kole¿anki, która od miesi±ca siê odchudza. Biegaj±c minimum 3 x w tygodniu, robi±c codziennie skalpel schud³a prawie 5 kg. .
trzeba by³o jej powiedzieæ, ¿e na pocz±tku to leci sama woda, wiêc nie ma siê co tak cieszyæ
a tak serio olej laskê, szkoda nerwów

Bella gratulujê! Teraz czekamy na codzienne raporty z si³owni

u mnie wczoraj dobry dzieñ, kolejn± bu¼kê dopisa³am
by³o:
¦. owsianka gruszko-jab³kowa z cynamonem, rodzynkami i wiórkami
II. grahamka z serkiem do smarowania, wêdlin± i pomidor
O. zupa pomidorowa z ry¿em
P. serek homo nat z bakaliami
K. dwa jaja na twardo, pomidor i parê kostek fety (resztka z opakowania)

ruch - godzina grabienia li¶ci i wieczorem 30minut na rowerku ze zmiennym obci±¿eniem

mi³ego dnia

nie znoszê osób, które MUSZ¡ mieæ zawsze racjê

Julitka

mooonik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-04, 08:13   #4896
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mooonik Poka¿ wiadomo¶æ

ruch - godzina grabienia li¶ci i wieczorem 30minut na rowerku ze zmiennym obci±¿eniem

mi³ego dnia

Ja jedynie sprz±ta³am, ale to chyba te¿ siê liczy
Ps. Muszê w koñcu zakupiæ ten rowerek.

Stary 2014-11-04, 08:29   #4897
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:

Hmm, rozumiem Twoje zirytowanie, ale nie s±dzisz, ¿e Ona mo¿e Ci to mówiæ, ¿eby Ci pomóc? Nie mówiê, ¿e ma racjê ani ¿e powinna tak robiæ, ale mo¿e Ty to ¼le odbierasz?

To jest czêsto powód, dla którego zastanawiam siê czy komu¶ co¶ mówiæ. Np. jedna z kole¿anek jest wrêcz chuda, no ale postanawia siê odchudzaæ raz na jaki¶ czas. Czy s± efekty to nie wiem, bo dla mnie Ona zawsze jest bardzo chuda, wiêc nie widzê ró¿nicy. W ka¿dym razie czasem mi dumnie opowiada, jak to ju¿ nie je nic po 18 albo robi co¶ równie m±drego. No i mam konflikt, bo wiem, ¿e robi ¼le, ale te¿ wiem, ¿e po pierwsze, jak Jej powiem co powinna robiæ to odbierze to za atak albo uzna, ¿e skoro ja jestem taka gruba to co ja mogê wiedzieæ.

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-11-04 o 08:30
Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 08:57   #4898
MissTerrible
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144

Cytat:

Uwielbiam takie babsztyle... Mia³am w pracy tak± wyroczniê wszystkowiedz±c± - katastrofa, jak musia³am z ni± pracowaæ w jednym biurze to by³am fizycznie chora... Ta Twoja znajoma faktycznie ma niesamowit± ilo¶æ obowi±zków przy dwóch nastolatkach, musi ich karmiæ, przewijaæ pewnie, zabawê organizowaæ to faktycznie po¶wiêca siê bardzo tyle æwicz±c! W ogóle wkurza mnie takie licytowanie kto ma gorzej, ka¿dy ma swoje obowi±zki ka¿dy lubi odpocz±æ i mieæ chwilê dla siebie, s± w ¿yciu takie momenty ¿e czasu jest za ma³o ¿eby zrobiæ wszystko, na przyk³ad kiedy du¿o pracujemy i marzymy po powrocie do domu tylko o k±pieli i spaniu, przez rok tak funkcjonowa³am i z punktu w którym znajdujê siê w tej chwili to tamto ¿ycie wydaje mi siê sielank±. Ale wszystko jest kwesti± organizacji Wstydzi³aby siê taki rzeczy wygadywaæ, dwóch doros³ych prawie ch³opaków w domu i taka zajêta, ju¿ zapomnia³a jak to by³o kiedy mieli po 2-3 lata

Nie przejmuj siê, nie warto... S³uchaj rad tych którzy s± dla Ciebie autorytetem
MissTerrible jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-04, 09:05   #4899
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Cze¶æ dziewczynki
Nadal staram siê w miarê zdrowo je¶æ i byæ na zdrowej diecie.
Nie do koñca mi siê to udaje bo mam masê obowi±zków i na razie w ogóle nie czujê, ¿e ¿yjê, ale to siê ju¿ nied³ugo skoñczy. Byle do stycznia !!!.

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-04, 09:14   #4900
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Hmm, rozumiem Twoje zirytowanie, ale nie s±dzisz, ¿e Ona mo¿e Ci to mówiæ, ¿eby Ci pomóc? Nie mówiê, ¿e ma racjê ani ¿e powinna tak robiæ, ale mo¿e Ty to ¼le odbierasz?

To jest czêsto powód, dla którego zastanawiam siê czy komu¶ co¶ mówiæ. Np. jedna z kole¿anek jest wrêcz chuda, no ale postanawia siê odchudzaæ raz na jaki¶ czas. Czy s± efekty to nie wiem, bo dla mnie Ona zawsze jest bardzo chuda, wiêc nie widzê ró¿nicy. W ka¿dym razie czasem mi dumnie opowiada, jak to ju¿ nie je nic po 18 albo robi co¶ równie m±drego. No i mam konflikt, bo wiem, ¿e robi ¼le, ale te¿ wiem, ¿e po pierwsze, jak Jej powiem co powinna robiæ to odbierze to za atak albo uzna, ¿e skoro ja jestem taka gruba to co ja mogê wiedzieæ.
Uwa¿am, ¿e ka¿da 'dobra' rada dana bez wyra¼nej o ni± pro¶by to po prostu zarozumialstwo... Ja nikomu nie mówiê co i jak ma robiæ do momentu kiedy ten kto¶ nie zapyta, lub je¶li lu¼no wymieniamy siê do¶wiadczeniami czy sposobami na co¶. Osobi¶cie nie znoszê jak kto¶ mi mówi jak powinnam siê ubraæ, uczesaæ - mistrzami ¶wiata s± moi te¶ciowie, którzy uwa¿aj± ¿e wszystko robi± najlepiej i ka¿dy kto robi inaczej lub my¶li inaczej siê myli. Mam straszn± alergiê na takie zachowanie, mo¿na pogadaæ i powymieniaæ siê spostrze¿eniami, powiedzieæ jak to wygl±da³o z mojej strony ale w momencie kiedy kto¶ zaczyna u¿ywaæ 'musisz' albo 'powinna¶' w³±cza mi siê tryb awaryjny!

Oczywi¶cie nie dotyczy to Waszych rad na forum, przysz³am do Was po pomoc i wparcie wiêc jestem otwarta na Wasze rady

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczynki
Nadal staram siê w miarê zdrowo je¶æ i byæ na zdrowej diecie.
Nie do koñca mi siê to udaje bo mam masê obowi±zków i na razie w ogóle nie czujê, ¿e ¿yjê, ale to siê ju¿ nied³ugo skoñczy. Byle do stycznia !!!.
Trzymaj siê ciep³o!! Najwa¿niejsze ¿e siê nie poddajesz
Stary 2014-11-04, 09:28   #4901
michalova
Wtajemniczenie

Miss - mia³am w³a¶nie napisaæ dok³adnie to co Ty napisa³a¶. ja mam zasadê ¿e dopóki kto¶ nie prosi o radê albo nie wymieniamy swoich uwag w czasie dyskusji to nic siê nie odzywam. co¶ sobie czasem pomy¶lê ale nie wyra¿am g³o¶no swoich opinii. tym bardziej ¿e po czasie okazuje siê, ¿e nie zawsze mia³am racjê. nie jestem wszechwiedz±ca. i nie cierpiê kiedy kto¶ mi zwraca uwagê ¿e co¶ robiê ¼le albo powinnam inaczej. szczególnie dotyczy to spraw zwi±zanych z moim dzieckiem. ba³am siê ¿e te¶ciowa bêdzie wyg³aszaæ swoje m±dro¶ci jak M³ody siê urodzi ale jestem mile zaskoczona. zawsze "trzyma sie" tego o co proszê, nie wtr±ca siê i nie próbuje narzuciæ swoich racji. podpowiada jak poproszê o radê albo jak wynika to z rozmowy. za to babcia mojego mê¿a... katastrofa. nienawidzê tam je¼dziæ. ju¿ w ci±¿y s³ysza³am co mam je¶æ a czego nie, pó¼niej ci±gle mówi³a ¿e mam nakarmiæ Ma³ego bo jêzyk wystawia to na pewno jest g³odny, mam go myæ myd³em w kostce a nie p³ynami dla dzieci (co tam ze mój syn ma AZS i potrzebuje specjalnych kosmetyków), absolutnie nie obcinaæ w³osów do roku (ju¿ by³ dwa razy strzy¿ony, wybieramy siê na trzecie strzy¿enie), jak skoñczy³ 3 miesi±ce to chcia³a mu kurczaka pieczonego dawaæ. no ogólnie jak tam jadê to co¶ mi siê dzieje. to samo moja babcia, te¿ wszystko wie najlepiej bo 6 dzieci wychowa³a (to nic ¿e jej dzieci maj± ju¿ wnuki a najm³odsze dziecko jest po 50stce). ale z babcia rzadko siê widzê i jako¶ ¿yjemy w zgodzie :P i nie cierpiê tych wszystkich z³otych rad dawanych od ludzi, bo sama wiem jak mam ¿yæ. dlatego tez sama nieproszona rad nie udzielam. ¿yj i daj ¿yæ innym, takie mam motto ¿yciowe. a forum to inna bajka, wszystkie przysz³y¶my tu po rady i cieszê siê z ka¿dej wskazówki od Was.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 09:35   #4902
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Ja zjad³am jajecznicê z pieczon± piersi± oraz surówk± z pekiñskiej. Na drugie planuje bu³kê z szynk±.

Na obiad zupê ogórkow±. Na podwieczorek mo¿e cukiniê jak znajdê. A kolacja to surówka z fasol± czerwon± i udko

Ostatnio mam jadê na serek homogenizowany waniliowy. Nie wiem dlaczego w³a¶ciwie. Od paru lat nie jad³am i by³o ok. A teraz mog³abym je¶æ co dzieñ.

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-04, 09:41   #4903
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Ja zjad³am jajecznicê z pieczon± piersi± oraz surówk± z pekiñskiej. Na drugie planuje bu³kê z szynk±.

Na obiad zupê ogórkow±. Na podwieczorek mo¿e cukiniê jak znajdê. A kolacja to surówka z fasol± czerwon± i udko

Ostatnio mam jadê na serek homogenizowany waniliowy. Nie wiem dlaczego w³a¶ciwie. Od paru lat nie jad³am i by³o ok. A teraz mog³abym je¶æ co dzieñ.
dodaj do bu³ki jakie¶ warzywo i bêdzie piêknie. nie podziêkowa³am ostatni za przepis na panierkê z otrebów, wiêc dziêkujê teraz
Stary 2014-11-04, 11:12   #4904
pannaatopowa
Zakorzenienie

Nie ma za co
Warzywka nie bêdzie, ale bêdzie jab³ko do ¶niadania nie by³o owoców, wiêc na drugie zjem

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
Stary 2014-11-04, 11:38   #4905
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissTerrible Poka¿ wiadomo¶æ
Uwa¿am, ¿e ka¿da 'dobra' rada dana bez wyra¼nej o ni± pro¶by to po prostu zarozumialstwo... Ja nikomu nie mówiê co i jak ma robiæ do momentu kiedy ten kto¶ nie zapyta, lub je¶li lu¼no wymieniamy siê do¶wiadczeniami czy sposobami na co¶. Osobi¶cie nie znoszê jak kto¶ mi mówi jak powinnam siê ubraæ, uczesaæ - mistrzami ¶wiata s± moi te¶ciowie, którzy uwa¿aj± ¿e wszystko robi± najlepiej i ka¿dy kto robi inaczej lub my¶li inaczej siê myli. Mam straszn± alergiê na takie zachowanie, mo¿na pogadaæ i powymieniaæ siê spostrze¿eniami, powiedzieæ jak to wygl±da³o z mojej strony ale w momencie kiedy kto¶ zaczyna u¿ywaæ 'musisz' albo 'powinna¶' w³±cza mi siê tryb awaryjny!

Oczywi¶cie nie dotyczy to Waszych rad na forum, przysz³am do Was po pomoc i wparcie wiêc jestem otwarta na Wasze rady
No tak, ale w momencie, kiedy z kim¶ rozmawiam o odchudzaniu to przecie¿ jest dyskusja na ten temat .
Prawda, te¿ mnie irytuje, jak mi kto¶ mówi co "muszê" i "powinnam" zrobiæ . Dlatego sama tak nie robiê ... Ale je¿eli rozmawiam z kim¶ na jaki¶ temat to czêsto dzielê siê swoimi do¶wiadczeniami albo w jaki¶ sposób zdobyt± wiedz±. Do wygl±du siê nikomu nie wtr±cam, chyba ¿e wyra¼nie o to poprosi. Ja uwa¿am, ¿e ka¿dy ma swój gust i ka¿dy ma siê podobaæ sobie, a nie mi i kompletnie mi to zwisa, jak inni wygl±daj±. Z drugiej strony kole¿anki twierdz±, ¿e mam oko do takich rzeczy i lubi± ze mn± chodziæ na zakupy czy do fryzjera, bo podobno potrafiê doradziæ . Ale wiadomo, ¿e nie podchodzê do przypadkowych ludzi i nie mówiê, ¿e powinni nosiæ to, czesaæ siê tak, je¶æ to, ¿yæ tak .

A wcze¶niej jeszcze zapomnia³am napisaæ ArcymoneQ, jedyna rzecz, która mnie kompletnie odrzuca w tym, co mówisz o tej kole¿ance, to fakt, ¿e porównuje, która z Was ma gorzej itd. To mnie w ludziach niesamowicie wnerwia . Nie wiesz, jak komu¶ jest ciê¿ko w danej sytuacji, nawet je¶li wydaje ci siê, ¿e ta osoba ¿yje sobie w raju, ma wszystko na zawo³anie i niczym siê nie musi martwiæ, to nie masz pojêcia jakie s± jej problemy i jaka jest jej prawdziwa sytuacja ¿yciowa. To, ¿e co¶ dla ciebie jest ma³ym problemem, nie znaczy, ¿e dla kogo¶ to nie jest koniec ¶wiata.

I do wychowywania dzieci te¿ siê moim zdaniem wtr±caæ nikt nie powinien. Chyba, ¿e dany rodzic o to poprosi ...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 11:59   #4906
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Hej
W³a¶nie gdzie¶ przeczyta³am, ¿e tylko od nas samych zale¿y nasze ¿ycie i to jak ono bêdzie wygl±da³o. Niby wszyscy to wiemy ale czy w pe³ni rozumiemy? By³o tam równie¿ napisane ¿e zawsze mo¿e byæ jeszcze gorzej, ni¿ jest w danej chwili.
Np. teraz wa¿ysz 100 kg, ale je¿eli dokonasz wyboru i nic nie bêdziesz z tym robiæ to za rok mo¿esz ju¿ wa¿yæ 120 kg, za dwa 150, a za trzy lata ju¿ nie bêdziesz w stanie sama i¶æ siusiu.
Najwa¿niejsze to mieæ pe³n± kontrolê nad swoim ¿yciem.

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-04, 13:51   #4907
pretty_girl19892
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 784
GG do pretty_girl19892

Cze¶æ dziewczyny, ze wzglêdu ¿e nie by³o mnie przez ostatni weekend mam co nadrabiaæ, trochê siê rozpisa³yscie

Gratuluje pracy Bella

Melonade mam nadziejê ¿e w przysz³ym tygodniu moja waga wskoczy ju¿ do tabelki, tym razem mam weekend pracuj±cy wiêc napewno siê zwa¿ê przed prac± i fajna tabelka, lepiej bêdzie wygl±da³a w takiej skróconej wersji

Idê nadrabiaæ
pretty_girl19892 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-04, 15:16   #4908
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny, ze wzglêdu ¿e nie by³o mnie przez ostatni weekend mam co nadrabiaæ, trochê siê rozpisa³yscie

Gratuluje pracy Bella

Melonade mam nadziejê ¿e w przysz³ym tygodniu moja waga wskoczy ju¿ do tabelki, tym razem mam weekend pracuj±cy wiêc napewno siê zwa¿ê przed prac± i fajna tabelka, lepiej bêdzie wygl±da³a w takiej skróconej wersji

Idê nadrabiaæ
No pewnie, po prostu wstawianie pustych pól/znaków zapytania nie ma sensu .
Btw. zawsze, jak siê tak martwicie o tabelkê , a nie macie mo¿liwo¶ci/ochoty siê wa¿yæ to mo¿ecie mi napisaæ w dany pi±tek, ¿ebym przepisa³a poprzedni± wagê.

Stary 2014-11-04, 16:52   #4909
pretty_girl19892
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 784
GG do pretty_girl19892

Cytat:
No pewnie, po prostu wstawianie pustych pól/znaków zapytania nie ma sensu .
Btw. zawsze, jak siê tak martwicie o tabelkê , a nie macie mo¿liwo¶ci/ochoty siê wa¿yæ to mo¿ecie mi napisaæ w dany pi±tek, ¿ebym przepisa³a poprzedni± wagê.
Jasne, rozumiem o co chodzi bo rzeczywi¶cie ma³o zachêcaj±co wygl±daj± puste pola
Ja ju¿ tyle mia³am tych przepisanych, bo dalej nie zainwestowa³am w wagê, kupie sobie mo¿e teraz przy okazji darmowej wysy³ki z allegro
pretty_girl19892 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 18:48   #4910
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Mia³am dzi¶ czas siê nad tym zastanowiæ, jestem osob± która stara siê z góry nie os±dzaæ i nie obra¿aæ o byle co, nawet gdy kto¶ próbuje mi powiedzieæ, ¿e robi lepiej ode mnie. Wiem, ¿e jeste¶my tacy, my ludzie, ¿e lubimy byæ doceniani i komplementowani. Ale w tym wypadku zgadzam siê z MissTerible i michalova - to jest typowe zarozumialstwo i chêæ wywy¿szenia siê. Wystarczy, ¿e nadmieniê i¿ do dzi¶ uwa¿a, ¿e to ona powinna byæ z moim mê¿em bo za czasów liceum chodzili razem a pó¿niej urwa³ siê kontakt i tu znowu wspomnê o mojej "wspania³ej" te¶ciowej, która przejmowa³a listy, które do siebie pisali Tak¿e w sumie wygada³am siê wam, uslysza³am kilka opinii co mi da³o do my¶lenia i na t± chwilê lejê na ni± i mam to w ty³ku... przesz³o mi poirytowanie.
Ehhh co ja bym bez was zrobi³a

Moje dzisiejsze menu:
¦niadanie - jajecznica z dwóch jaj na odrobinie margaryny i ma³a kromka chleba
II ¶niadanie - bu³ka grahamka z po³ow± ¶redniej makreli wêdzonej
Przek±ska - jakie¶ pó³tora jab³ka
Obiad - ga³ka ziemniaków, pó³ ma³ego zawijanego z kurczaka oraz du¿a porcja surówki z marchewki
Kolacja - bu³ka grahamka z odrobin± makreli i 3 parówkami z szynki

Stary 2014-11-04, 20:30   #4911
michalova
Wtajemniczenie

i prawid³owo ¿e siê nie przejmujesz

moje dzisiejsze menu:

1. dwa tosty z chleba pelnoziarnistego z wêdlin± drobiow±, sa³at±, pomidorem suszonym i kielkami rzodkiewki. mandarynka.
2. kanapka: kromka chleba pelnoziarnistego z sa³at±, wêdlin± drobiow± i jajkiem na twardo. mandarynka.
3. makaron spaghetti pelnoziarnsty ze szpinakiem i ³ososiem. znowu mandarynka.
4. serek wiejski z bananem. kawa³ek parówki z szynki.
5. kanapka: kromka chleba pelnoziarnistego z sa³at±, wêdlin± drobiow±, czterema plastra mi pomidora, rzodkiewk±. pó³ kubka jogurtu naturalnego.

dzisiaj jestem z siebie zadowolona
Stary 2014-11-04, 21:01   #4912
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Mia³am dzi¶ czas siê nad tym zastanowiæ, jestem osob± która stara siê z góry nie os±dzaæ i nie obra¿aæ o byle co, nawet gdy kto¶ próbuje mi powiedzieæ, ¿e robi lepiej ode mnie. Wiem, ¿e jeste¶my tacy, my ludzie, ¿e lubimy byæ doceniani i komplementowani. Ale w tym wypadku zgadzam siê z MissTerible i michalova - to jest typowe zarozumialstwo i chêæ wywy¿szenia siê. Wystarczy, ¿e nadmieniê i¿ do dzi¶ uwa¿a, ¿e to ona powinna byæ z moim mê¿em bo za czasów liceum chodzili razem a pó¿niej urwa³ siê kontakt i tu znowu wspomnê o mojej "wspania³ej" te¶ciowej, która przejmowa³a listy, które do siebie pisali Tak¿e w sumie wygada³am siê wam, uslysza³am kilka opinii co mi da³o do my¶lenia i na t± chwilê lejê na ni± i mam to w ty³ku... przesz³o mi poirytowanie.

Moje dzisiejsze menu:
¦niadanie - jajecznica z dwóch jaj na odrobinie margaryny i ma³a kromka chleba
II ¶niadanie - bu³ka grahamka z po³ow± ¶redniej makreli wêdzonej
Przek±ska - jakie¶ pó³tora jab³ka
Obiad - ga³ka ziemniaków, pó³ ma³ego zawijanego z kurczaka oraz du¿a porcja surówki z marchewki
Kolacja - bu³ka grahamka z odrobin± makreli i 3 parówkami z szynki
Rozumiem, sama wiesz najlepiej w jaki sposób i w jakim tonie to zosta³o powiedziane .
Jedyne co polecam w takim przypadku - olaæ tak± osobê kompletnie. Nie odgryzaæ siê, po prostu nie zwracaæ na ni± uwagi. Pokiwaæ g³ow± na takie rady, powiedzieæ "mhm"/"aha" i robiæ swoje. Ponarzekaæ nam, a jej nie okazaæ, ¿e Ciê to ruszy³o .

Co do menu, ca³kiem niez³e, choæ wydaje mi siê, ¿e mo¿e to byæ ma³o ...

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
i prawid³owo ¿e siê nie przejmujesz

moje dzisiejsze menu:

1. dwa tosty z chleba pelnoziarnistego z wêdlin± drobiow±, sa³at±, pomidorem suszonym i kielkami rzodkiewki. mandarynka.
2. kanapka: kromka chleba pelnoziarnistego z sa³at±, wêdlin± drobiow± i jajkiem na twardo. mandarynka.
3. makaron spaghetti pelnoziarnsty ze szpinakiem i ³ososiem. znowu mandarynka.
4. serek wiejski z bananem. kawa³ek parówki z szynki.
5. kanapka: kromka chleba pelnoziarnistego z sa³at±, wêdlin± drobiow±, czterema plastra mi pomidora, rzodkiewk±. pó³ kubka jogurtu naturalnego.

dzisiaj jestem z siebie zadowolona
A Ty jakie pomidory suszone kupujesz?

Stary 2014-11-04, 21:20   #4913
michalova
Wtajemniczenie

kupi³am pierwszy raz. w biedronce w oleju z ¿urawin±. ca³kiem niez³e choæ kiedy¶ nie lubi³am suszonych pomidorów. w kauflandzie mo¿na kupiæ suszone pomidory na wagê, jak ktos chce tylko na spróbowanie to bardziej op³aca siê wzi±æ parê sztuk ni¿ ca³y s³oiczek. ale nie wiem jak smakuj±.
Stary 2014-11-04, 21:48   #4914
MissTerrible
Raczkowanie

Powiem Wam Dziewczyny, ¿e kiepski nasta³ dla mnie czas... Moje Pociechy maj± wbudawan± funkcjê rujnowania matczynych planów, wiêc toczê tu wojny bezowocne i moja cierpliwo¶æ siê koñczy... Jedna chce siê ci±gle nosiæ bo z±bkuje a druga zazdro¶nica ci±gle jej dukucza...

Jestem skonana, jem z doskoku cokolwiek byle je¶æ, nie smieci no tego w domu nawet nie mam, ale prawid³ow± diet± tego nazwaæ nie mo¿na.

Mam nadziejê ¿e to przej¶ciowe i bêdê mog³a kontynuowaæ pracê
Stary 2014-11-05, 06:50   #4915
ArcymoneQ
Rozeznanie

Melonade wyliczy³am tak mniej wiêcej to co zjad³am i wysz³o mi ponad 1700 kcal du¿o!!!
Cytat:
Napisane przez MissTerrible Poka¿ wiadomo¶æ
Powiem Wam Dziewczyny, ¿e kiepski nasta³ dla mnie czas... Moje Pociechy maj± wbudawan± funkcjê rujnowania matczynych planów, wiêc toczê tu wojny bezowocne i moja cierpliwo¶æ siê koñczy... Jedna chce siê ci±gle nosiæ bo z±bkuje a druga zazdro¶nica ci±gle jej dukucza...

Jestem skonana, jem z doskoku cokolwiek byle je¶æ, nie smieci no tego w domu nawet nie mam, ale prawid³ow± diet± tego nazwaæ nie mo¿na.

Mam nadziejê ¿e to przej¶ciowe i bêdê mog³a kontynuowaæ pracê
Wspó³czuje Ci, ale my¶lê ¿e jako¶ to ogarniesz - mo¿e spróbuj z dzieciakami pobawiæ siê w przyrz±dzanie posi³ków. Moja m³oda jak nie chcia³a je¶æ czy zachowywaæ siê grzecznie dostawa³a zadanie - lepienie pierogów rób kopytek, ewentualnie mieszanie miêsa mielonego na kotlety

Wczoraj by³am u cz³owieka, który sprowadza u¿ywane rowerki z zagranicy, za 150z³ mo¿na kupiæ u niego kettlery, no ale có¿ - nie kupiê takiego z przed epoki kamienia ³upanego
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 540x405_kettler-golf-rower-t-1100267.jpg (45,4 KB, 6 za³adowañ)

Stary 2014-11-05, 07:57   #4916
mooonik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 366

Cytat:
Wczoraj by³am u cz³owieka, który sprowadza u¿ywane rowerki z zagranicy, za 150z³ mo¿na kupiæ u niego kettlery, no ale có¿ - nie kupiê takiego z przed epoki kamienia ³upanego
iiiiiiihaaaaaaaa, co za rumak

muszê chyba wymieniæ baterie w wadze, bo w ci±gu jednego wa¿enia pokazuje ró¿ne wagi nawet o 3kg

jak tam dziewczyny co siê podjê³y niejedzenia s³odyczy- trzymacie siê

nie znoszê osób, które MUSZ¡ mieæ zawsze racjê

Julitka

mooonik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-05, 08:27   #4917
pannaatopowa
Zakorzenienie

Ja nie jem s³odyczy. Nawet mi ich nie brakuje. Za 10 dni mam cheat day, wiêc mo¿e dlatego

Wczoraj mia³am dziwna rzecz. Uczy³am siê angielskiego. Najpierw mia³am problem ze skupieniem siê. Potem mroczki. Nie mog³am zrozumieæ najprostszego s³owa o napisaniu czegokolwiek nie by³o mowy. Zdrêtwia³a mi d³oñ (od palców) i po³owa twarzy. Nie mia³am tam czucia pomimo pocierania. Zaczê³a mi drêtwieæ reszta twarzy i nagle ustapi³o. Ca³y czas bola³o mnie za okiem i to siê utrzyma³o do za¶niêcia. Serce mi wali³o momentami, ale ci¶nienie by³o w normie.

Kiedy¶ mia³am ju¿ co¶ takiego w gimnazjum. Wtedy by³o gorzej, bo nie mog³am siê wys³owiæ, z³apaæ d³ugopisu. By³o wtedy okropne, bo by³am ¶wiadoma, rozumia³am co do mnie mówi±, wiedzia³am co chce powiedzieæ i co zrobiæ, ale cia³o mnie nie s³ucha³o. Lekarz powiedzia³, ¿e rosnê i je¶li to siê nie powtórzy to absolutnie nie ma siê czym przejmowaæ.

Mia³y¶cie co¶ takiego? Mo¿e to niedobór? Przestraszy³am siê, nie powiem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-05, 10:31   #4918
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
To super, gratulacje!
Niby to nie powinno dziwiæ, ¿e taka rozmowa, ale jako¶ faktycznie ¶rednio to pasuje do takiego kfc .
Jak zaczniesz pracê to bêdziemy czekaæ na codzienne raporty, ¿e nie zjad³a¶ nic w pracy!
Dziêkujê :-*
Masz racjê, musicie mi pomóc siê pilnowaæ :-D póki co jak ta dziewczyna mi mówi³a o posi³kach za 2 z³ to od razu jej powiedzia³am ¿e nie bêdê z tego korzystaæ :-D powiedzia³a ¿e nie ma problemu, mogê przynosiæ w³asne jedzenie
Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
Gratuluje pracy Bella
Dziêkujê

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Ale w tym wypadku zgadzam siê z MissTerible i michalova - to jest typowe zarozumialstwo i chêæ wywy¿szenia siê. Wystarczy, ¿e nadmieniê i¿ do dzi¶ uwa¿a, ¿e to ona powinna byæ z moim mê¿em bo za czasów liceum chodzili razem a pó¿niej urwa³ siê kontakt
Za te s³owa to sama bym j± za ciebie kopnê³a w chude dupsko :-D

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Tak¿e w sumie wygada³am siê wam, uslysza³am kilka opinii co mi da³o do my¶lenia i na t± chwilê lejê na ni± i mam to w ty³ku... przesz³o mi poirytowanie.
No i bardzo zdrowe podej¶cie :-*

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Bella - gratulacje!
:-*

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez nurek119 Poka¿ wiadomo¶æ
gratuluje)

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Bella2212 - gratulujê, szczególnie tej si³owni .

Cytat:
Napisane przez mooonik Poka¿ wiadomo¶æ
Bella gratulujê! Teraz czekamy na codzienne raporty z si³owni
Dziêkujê wszystkim :-* a z t± si³owni± to dopiero od grudnia... Bo jak teraz powiem ¿e chcê sobie wyrobiæ t± kartê to obowi±zuje od nastêpnego miesi±ca...
Stary 2014-11-05, 15:47   #4919
ArcymoneQ
Rozeznanie

Hej, dzi¶ u mnie by³ dziwny dzieñ, mianowicie je¶c mi siê chcia³o miêdzy drugim ¶niadaniem a obiadem hmmm
A teraz idê robiæ krokiety z kapust±, trzymajcie kciuki bo robiê je pierwszy raz.

Stary 2014-11-05, 15:59   #4920
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Ja nie jem s³odyczy. Nawet mi ich nie brakuje. Za 10 dni mam cheat day, wiêc mo¿e dlatego

Wczoraj mia³am dziwna rzecz. Uczy³am siê angielskiego. Najpierw mia³am problem ze skupieniem siê. Potem mroczki. Nie mog³am zrozumieæ najprostszego s³owa o napisaniu czegokolwiek nie by³o mowy. Zdrêtwia³a mi d³oñ (od palców) i po³owa twarzy. Nie mia³am tam czucia pomimo pocierania. Zaczê³a mi drêtwieæ reszta twarzy i nagle ustapi³o. Ca³y czas bola³o mnie za okiem i to siê utrzyma³o do za¶niêcia. Serce mi wali³o momentami, ale ci¶nienie by³o w normie.

Kiedy¶ mia³am ju¿ co¶ takiego w gimnazjum. Wtedy by³o gorzej, bo nie mog³am siê wys³owiæ, z³apaæ d³ugopisu. By³o wtedy okropne, bo by³am ¶wiadoma, rozumia³am co do mnie mówi±, wiedzia³am co chce powiedzieæ i co zrobiæ, ale cia³o mnie nie s³ucha³o. Lekarz powiedzia³, ¿e rosnê i je¶li to siê nie powtórzy to absolutnie nie ma siê czym przejmowaæ.

Mia³y¶cie co¶ takiego? Mo¿e to niedobór? Przestraszy³am siê, nie powiem
Ja nie wiem czy to ma zwi±zek z przytyciem, czy to tylko przypadek,☠¿e odk±d siê tak rozty³am to w ogóle mam straszne problemy z pamiêci± i koncentracj± .
Mia³am trochê podobn± sytuacjê do Ciebie, choæ nie do koñca. W pewnym momencie zaczê³o mi siê krêciæ w g³owie, zrobi³o mi siê strasznie s³abo, czu³am szybsze bicie serca i straci³am czucie praktycznie w po³owie cia³a. Rêkê to by mi kto¶ móg³ poci±æ na kawa³ki i bym nie zauwa¿y³a. Bardzo dziwne i bardzo nieprzyjemne uczucie, ale nie mam pojêcia co to by³o. By³am przera¿ona, ale powoli wszystko przesz³o i póki co (odpukaæ!) siê nie powtórzy³o, a sytuacja mia³a miejsce hmm w czerwcu?
Przera¿aj± mnie takie sytuacje i to,☠¿e nawet nie wiem co to mog³o byæ .

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.