|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVI
podoba mi się twoje podejście. Mi MdB średnio podszedł, a mój tż stwierdził, że pachnę jak różaniec
|
|
|
|
#872 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie mam problemów z zapachami. Jakoś 10 lat temu pierwszy raz doświadczyłam zielonej herbaty yr i od tego czasu inne zapachy mogą dla mnie nie istnieć. Wszystkie kosmetyki kupuje po jednym razie i do nich nie wracam, ale innego zapachu sobie nie wyobrażam. Co raz podchodzę do pachnących stoisk w drogeriach i nic nawet w połowie nie podoba mi się tak jak moja ukochana zielona woda
Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#873 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez wlasnie zlozylam zamowienie z oferty swiatecznej, ale na wszelki wypadek telefonicznie, poniewaz tez mialam problem z tym prezentem, cos szwankowalo z wyborem damskiego
![]() Zamowilam: peeling TdH ze znizka 50% zel do mycia rak czarne owoce zestaw pianka plus balsam po goleniu za 25 zl (dla taty jak znalazl na mikolaja)
|
|
|
|
#874 |
|
Raczkowanie
|
Możesz podać linka do tego zestawu dla Taty? Nie mogę znaleźć w tej cenie! :O
|
|
|
#875 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#876 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kiedyś używałam Zielone herbaty Healing Garden Coty, ale jak wycofali to przerzuciłam się na Elizabeth Arden Green Tea teraz używam Werben z YR, ale do herbaty przymierzam się. Choć ostatnio odkryłam Neroli, całkiem inny zapach, niestety mało trwały.
|
|
#877 | |
|
Naczelna wampirzyca
|
Cytat:
) mam okres lub nie To samo z moim nastrojem.Z Avonu/Oriflame miałam w życiu kilka zapachów i powiem tak - Avon ma ładne niektóre nuty zapachowe, natomiast perfumy tej firmy są kompletnie nietrwałe, dlatego szybko je wypsikasz, no i cena za 1 sztukę to zwykle 50-70 zł (bo katalogowe promo i tak ma zawsze haczyk - perfumy za 39,99, ale jak dodatkowo wydasz jeszcze 20-30 zł, więc wychodzi na to samo). Z zapachami Oriflame jest podobnie i trzeba wybierać naprawdę mocne nuty, żeby dłużej czuć na ciele/ubraniu zapach, ja np. wyczuwałam po 2-3 godzinach tylko zapach Mirage (żywica, ostry wetiwer i róża), a on był typowo wieczorowy, nawet pasujący już nieco mężczyźnie, bo ta róża była kiepsko wyczuwalna. No i uważam, że wody toaletowe tych firm są mocno nierówne, tzn. 2 flakony tego samego zapachu mogą pachnieć zupełnie inaczej, np. jedne intensywnie i ładnie, a drugie jakby były zwietrzałe - raz z mamą zamówiłyśmy 2 te same wody i konsternacja, bo każda z nich pachniała inaczej . Lub mój ostatni przykład - najpierw zamówiłam próbkę Avon Instinct - super pachniała, mówię - biorę flakon i co? Po godzinie nie czuć ładnego zapachu, ja to nie wiem, czy oni rozwadniają te wody, czy jak? A wczoraj kupiłam masło do ciała z Farmony (obłędny karmel z cynamonem Więc sama widzisz jaka jest tego trwałość, a to masło do ciała po niecałe 13 zł ![]() Co do YR - nigdy nie miałam kłopotów z tymi zapachami, każdy za każdym razem pachniał tak samo, utrzymują się o wiele lepiej niż Avon/Ori, nie jestem fanką wszystkich nut (np. uważam, że MdB i SE są wstrętne, no ale ile nosów tyle opinii ). W każdym razie zapachy warte swojej ceny. Oczywiście promo to też pic na wodę, ale chociaż lepszy niż w powyższych firmach, bo większość z tych kosmetyków jest naprawdę dobra A niestety wciąż mam wrażenie, że Polki chcą załadować się toną kosmetyków za 5-10 zł (bo Avon często daje takie niby promocje na żele, mleczka, masła, szampony i inne), które w przeważającej większości są badziewiem, niż wydać chociaż te 20-30 zł (nawet już po obniżkach) za coś odrobinę lepszego i minimalnie bardziej zdrowego - ja z Avonu lubię tylko bazę pod cienie i ostatnio przypasowało mi akurat odżywcze masło do ciała z serii Care (to o zapachu kakao), a z Oriflame tylko uniwersalny krem Tender Care i to ten bezzapachowy na bazie miodu. Wiem też jak mocno uczulają wszelkie kremy z Avonu, bo w mamy pracy od jednego z nich sekretarka dostała mega uczulenia i leczyła objawy ponad miesiąc, a Avon nawet nie pokrył kosztów leczenia, nawet nie zwrócił kasy za krem, tylko wlepił jakieś perfumy na ugłaskanie klientki ![]() Co do marek z tzw. wysokiej półki - zwykle w drogeriach, perfumeriach takich jak Sephora, Douglas trzeba się mocno natrudzić, by dostać coś taniej, jeśli masz nieograniczony zasób gotówki (czytaj - nie przejmujesz się, czy wydasz 100, czy 500 zł za zapach) to kupuj co ci się tylko podoba Ja np. zarabiam dobrze jak na swój zawód i wiek i o wiele więcej niż wynosi średnia krajowa, niemniej jednak odkładam kasę na kupno mieszkania i teraz kupowanie ile wlezie drogich zapachów odpada Dlatego osobiście wolę być na bieżąco z ofertą droższych marek (czytaj - wpadam od czasu do czasu i wącham nowości), ale na taki zapach po prostu mam kopertę i sobie tak odkładam od czasu do czasu jakiś grosik. No i takie perfumy to trzeba bardzo szanować, a ja lubię niestety spryskiwać ciało po kąpieli, ubranie i jeszcze odrobinę na nadgarstki, szyję i włosy zanim wyjdę z domu, także u mnie jest duży przerób zapachów i tego w domu mam najwięcej ![]() A jak uzbieram znowu kasę na droższe perfumy to pójdę i zaszaleję tutaj https://www.facebook.com/Mo61PerfumeLab Edytowane przez Xandrine_Marie Czas edycji: 2014-11-04 o 12:05 |
|
|
|
|
#878 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy może oni jakoś tworzą zapach poprzez Twoje preferencje i np. pH skóry?
|
|
#879 |
|
Raczkowanie
|
ja niestety jeszcze studiuję (dwa kierunki) i pracuję na pół etatu (ale cieszę się, że ktoś mnie przy tych 2 kierunkach zatrudnił
) więc po prostu nie mam serca płacić 300 zł za perfumy.
|
|
|
|
#880 | |
|
Naczelna wampirzyca
|
Cytat:
Zapachowo to chyba wygląda tak, że możesz tam spędzić kilka dobrych godzin, wąchając różne składniki (żeby się nie pomieszały to jednak trzeba spędzić tam te kilka godzin) i z tych co ci się spodobają perfumiarz tworzy najpierw mini mieszankę, a przy aprobacie już zapach do kupienia. Ale nie mogę powiedzieć, czy ten perfumiarz jest dobrze wykwalifikowany, bo jeszcze mnie tam nie było, a poza tym pewnie to też zależy na jakiego pracownika się trafi akurat. Teraz mają chyba około 70 różnych składników, reklamują je jako przywiezione z tego miejsca, w którym toczy się akcja z filmu/książki Pachnidło (czyli z Grasse). No i na taki zapach jednak warto sobie uzbierać, bo 30 ml/149 zł, a 50/219 zł i mam nadzieję, że samo mieszanie zapachu i dobór jest już w cenie
|
|
|
|
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
jej. brzmi bardzo interesująco
![]() Tak sobie jeszcze myślę, że na nutach zapachowych to ja się kompletnie nie znam . Po prostu jak coś ładnie pachnie to biorę
|
|
|
|
#882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Choć pod wpływem forum O perfumach zaczęłam szukac swoich nut.
|
|
#883 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam zamówienie ze świątecznej. Też mam wątpliwości co do wyboru niespodzianki, bo u mnie tak samo nie udało się zaznaczyć, ale puściłam im dodatkowego maila, który mam nadzieje rozwieje ich i moje wątpliwości.
Zamówiłam m.in. róż do policzków-mój pierwszy róż -to dopiero święto.
|
#884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#885 |
|
Raczkowanie
|
... I czy są jeszcze wolne etaty?
|
|
|
#886 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#887 |
|
Naczelna wampirzyca
|
Pracuję w tv informacyjnej i jestem dziennikarką, ale jeszcze nie ma mnie na wizji (jeszcze
).No też właśnie czytałam opinię z wyżej wymienionej strony + słyszałam od koleżanek, że obywatel, który nie ma możliwości ich promować (tak jak ludzie z 1 stron gazet, czy o takich blogach jak ten Kasi Tusk) jest traktowany typowo, czyli bez większego polotu. Edytowane przez Xandrine_Marie Czas edycji: 2014-11-04 o 18:08 |
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Czy "krok2" rabatuje też zielone punkty?
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ale co dziwne właśnie zrabatował mi małą wodę gruszkową
EDIT: Duża wodę również rabatuje...
Edytowane przez mamaAmelka Czas edycji: 2014-11-04 o 18:27 |
|
|
|
#890 |
|
Makeup challenge winner
|
W Pollena Aroma można zamówić "zapach na zamówienie". Nie mam porównania, ale podejrzewam, że ceny przystępniejsze niż u francuskiego przedstawiciela. Kiedyś się bawiłam trochę w tworzenie zapachów, ale miałam trudności ze zdobyciem czystego alkoholu. Wolałam robić na bazie olejku jojoba, zapach dłużej się utrzymywał.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-11-04 o 20:17 |
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle, czy nie zamówić
co myslicie o zamówienie? Jest szansa zamówic te produkty w lepszej cenie z lepszymi gratisami? ![]() miałabym ochote jeszcze na Neroli, , Tendre Jasmin, Voile d'Ambre, Cue Intense (wszystkie mi sie pokończyły) oraz na Quelques Notes d’Amour, no ale nie mozna miec wszystkiego
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-11-04 o 18:59 |
|
|
|
#892 |
|
Makeup challenge winner
|
pysia1987, Rabat po wliczeniu gratisów wyszedł -74%. Bywało lepiej...
Zwróć uwagę, że woda w zestawie to zaledwie 30ml, a żel i balsam po 50 ml. Wody trzeba było zamówić z kodem dowolny produkt za 0 zł.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-11-04 o 19:06 |
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dupa straszna |
|
|
|
|
#894 |
|
Konto usunięte
|
Miałyście dobre przeczucia (albo raczej doświadczenie z YR
, moja mama dziś odebrała przesyłkę z oferty wysyłkowej świątecznej i ten krem jest prezentem niespodziankąhttp://www.yves-rocher.pl/krem_przec...e_regenerujacy Z jednej strony mogłoby być CUE Intense, z drugiej mam jedne nieotwarte, więc po co mi kolejne. Mamie krem z olejkami przyda się na zimę (chociaż powiem Wam, że jako 25latka już powoli też zaczynam wprowadzać silniej odżywczą pielęgnację. Na razie nie mam zmarszczek ale zamierzam tak dbać o skórę, żeby jak najdłużej pozostać młodą
|
|
|
|
#895 |
|
Rozeznanie
|
Bylam wlasnie w stacjonarce, wzielam zel gruszkowy i mala wode gruszkowa
Zel po prostu boski, pychaaaaaa Woda tez ladna ale ma troszke inny zapach, pewno przez alkohol. Mialam nic juz nie kupowac w stacjonarnym sklepie ale mnie skusilo jak bylam w centrum handlowym i nawet nie zaluje ze zrobilam male zakupy taka pyszna ta gruszka
|
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chyba skuszę się na męską wersję prezentu...
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam Was podczytywać, ale nie bardzo ogarniam o czym piszecie.
Także wybaczcie wtargnięcie na wątek, ale myślę, że Wy najlepiej będziecie wiedziały: bardziej opłaca się kupować w e-sklepie czy stacjonarnie?
|
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- o, zapomniałam, że jest jeszcze męska wersja prezentu
|
|
|
#900 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dopiero ze 3 lata temu skusilam sie na pierwsze zamowienie z oferty wysylkowej, a ze 2 lata temu z esklepu ta trzecia opcja wydaje mi sie nakorzystniejsza szczegolnie gdy pojawiaja sie kody rabatowe, ktore rabatuja nawet zielone pkty i produkty w paromocji
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

) mam okres lub nie
. Lub mój ostatni przykład - najpierw zamówiłam próbkę Avon Instinct - super pachniała, mówię - biorę flakon i co? Po godzinie nie czuć ładnego zapachu, ja to nie wiem, czy oni rozwadniają te wody, czy jak?
A wczoraj kupiłam masło do ciała z Farmony (obłędny karmel z cynamonem
). W każdym razie zapachy warte swojej ceny. Oczywiście promo to też pic na wodę, ale chociaż lepszy niż w powyższych firmach, bo większość z tych kosmetyków jest naprawdę dobra 

. Po prostu jak coś ładnie pachnie to biorę