Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVI - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-04, 10:34   #871
werka1511
Raczkowanie

Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVI

podoba mi się twoje podejście. Mi MdB średnio podszedł, a mój tż stwierdził, że pachnę jak różaniec
werka1511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:41   #872
xhardcorebaby
Raczkowanie

Ja nie mam problemów z zapachami. Jakoś 10 lat temu pierwszy raz doświadczyłam zielonej herbaty yr i od tego czasu inne zapachy mogą dla mnie nie istnieć. Wszystkie kosmetyki kupuje po jednym razie i do nich nie wracam, ale innego zapachu sobie nie wyobrażam. Co raz podchodzę do pachnących stoisk w drogeriach i nic nawet w połowie nie podoba mi się tak jak moja ukochana zielona woda

Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka
xhardcorebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:51   #873
aiyyo
Rozeznanie

Ja tez wlasnie zlozylam zamowienie z oferty swiatecznej, ale na wszelki wypadek telefonicznie, poniewaz tez mialam problem z tym prezentem, cos szwankowalo z wyborem damskiego

Zamowilam:
peeling TdH ze znizka 50%
zel do mycia rak czarne owoce
zestaw pianka plus balsam po goleniu za 25 zl (dla taty jak znalazl na mikolaja)
aiyyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:55   #874
xhardcorebaby
Raczkowanie

Możesz podać linka do tego zestawu dla Taty? Nie mogę znaleźć w tej cenie! :O

Stary 2014-11-04, 11:15   #875
aiyyo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xhardcorebaby Pokaż wiadomość
Możesz podać linka do tego zestawu dla Taty? Nie mogę znaleźć w tej cenie! :O

Znaczek nr 34 w wysylkowej swiatecznej 9PYDBRA16 - pianka do golenia i balsam po goleniu dla cery wrazliwej za 25 zl
Stary 2014-11-04, 11:54   #876
anicaf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xhardcorebaby Pokaż wiadomość
Ja nie mam problemów z zapachami. Jakoś 10 lat temu pierwszy raz doświadczyłam zielonej herbaty yr i od tego czasu inne zapachy mogą dla mnie nie istnieć. Wszystkie kosmetyki kupuje po jednym razie i do nich nie wracam, ale innego zapachu sobie nie wyobrażam. Co raz podchodzę do pachnących stoisk w drogeriach i nic nawet w połowie nie podoba mi się tak jak moja ukochana zielona woda

Miło to słyszeć, bo myślałam, ze tylko ja taka wybredna jestem

Kiedyś używałam Zielone herbaty Healing Garden Coty, ale jak wycofali to przerzuciłam się na Elizabeth Arden Green Tea teraz używam Werben z YR, ale do herbaty przymierzam się.
Choć ostatnio odkryłam Neroli, całkiem inny zapach, niestety mało trwały.
Stary 2014-11-04, 11:57   #877
Xandrine_Marie
Naczelna wampirzyca

Cytat:
Napisane przez werka1511 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w stacjonarce. Gruszka z karmelem ustawiona wszedzie gdzie się da kupiłam żel pod prysznic. dla mnie pachnie jak jogurt gruszkowy

Ale chyba bzamroczył mnie ten zapach, bo nie zwróciłam uwagi na to co jest przy kasach czy nawet na puszkę jakiś amok normalnie

A ja też cały czas myślę intensywnie nad tym, gdzie kupić jakąś wodę perfumowaną:
a. Avon
b, YR
c. darować sobie ww i dołożyć i kupić jakiś zapach wysokopółkowy.
Ot taki dylemat dnia dzisiejszego. co byście wybrały ???
Też uważam, że powinno się wybierać po prostu ulubione nuty zapachowe, a nie markę konkretną. I uwaga - najlepiej kilka razy w miesiącu zapach powąchać; ja już się przekonałam, że ten sam zapach inaczej mi pachnie kiedy jest inna pora roku lub kiedy (głupio się przyznać ) mam okres lub nie To samo z moim nastrojem.

Z Avonu/Oriflame miałam w życiu kilka zapachów i powiem tak - Avon ma ładne niektóre nuty zapachowe, natomiast perfumy tej firmy są kompletnie nietrwałe, dlatego szybko je wypsikasz, no i cena za 1 sztukę to zwykle 50-70 zł (bo katalogowe promo i tak ma zawsze haczyk - perfumy za 39,99, ale jak dodatkowo wydasz jeszcze 20-30 zł, więc wychodzi na to samo). Z zapachami Oriflame jest podobnie i trzeba wybierać naprawdę mocne nuty, żeby dłużej czuć na ciele/ubraniu zapach, ja np. wyczuwałam po 2-3 godzinach tylko zapach Mirage (żywica, ostry wetiwer i róża), a on był typowo wieczorowy, nawet pasujący już nieco mężczyźnie, bo ta róża była kiepsko wyczuwalna. No i uważam, że wody toaletowe tych firm są mocno nierówne, tzn. 2 flakony tego samego zapachu mogą pachnieć zupełnie inaczej, np. jedne intensywnie i ładnie, a drugie jakby były zwietrzałe - raz z mamą zamówiłyśmy 2 te same wody i konsternacja, bo każda z nich pachniała inaczej. Lub mój ostatni przykład - najpierw zamówiłam próbkę Avon Instinct - super pachniała, mówię - biorę flakon i co? Po godzinie nie czuć ładnego zapachu, ja to nie wiem, czy oni rozwadniają te wody, czy jak? A wczoraj kupiłam masło do ciała z Farmony (obłędny karmel z cynamonem) i zapach tego masła utrzymywał się przez całą noc. Aż mój TŻ mnie pytał, czy piekłam jakieś ciastka nad ranem, bo często korzystam w kuchni z korzennych przypraw Więc sama widzisz jaka jest tego trwałość, a to masło do ciała po niecałe 13 zł

Co do YR - nigdy nie miałam kłopotów z tymi zapachami, każdy za każdym razem pachniał tak samo, utrzymują się o wiele lepiej niż Avon/Ori, nie jestem fanką wszystkich nut (np. uważam, że MdB i SE są wstrętne, no ale ile nosów tyle opinii ). W każdym razie zapachy warte swojej ceny. Oczywiście promo to też pic na wodę, ale chociaż lepszy niż w powyższych firmach, bo większość z tych kosmetyków jest naprawdę dobra A niestety wciąż mam wrażenie, że Polki chcą załadować się toną kosmetyków za 5-10 zł (bo Avon często daje takie niby promocje na żele, mleczka, masła, szampony i inne), które w przeważającej większości są badziewiem, niż wydać chociaż te 20-30 zł (nawet już po obniżkach) za coś odrobinę lepszego i minimalnie bardziej zdrowego - ja z Avonu lubię tylko bazę pod cienie i ostatnio przypasowało mi akurat odżywcze masło do ciała z serii Care (to o zapachu kakao), a z Oriflame tylko uniwersalny krem Tender Care i to ten bezzapachowy na bazie miodu. Wiem też jak mocno uczulają wszelkie kremy z Avonu, bo w mamy pracy od jednego z nich sekretarka dostała mega uczulenia i leczyła objawy ponad miesiąc, a Avon nawet nie pokrył kosztów leczenia, nawet nie zwrócił kasy za krem, tylko wlepił jakieś perfumy na ugłaskanie klientki

Co do marek z tzw. wysokiej półki - zwykle w drogeriach, perfumeriach takich jak Sephora, Douglas trzeba się mocno natrudzić, by dostać coś taniej, jeśli masz nieograniczony zasób gotówki (czytaj - nie przejmujesz się, czy wydasz 100, czy 500 zł za zapach) to kupuj co ci się tylko podoba Ja np. zarabiam dobrze jak na swój zawód i wiek i o wiele więcej niż wynosi średnia krajowa, niemniej jednak odkładam kasę na kupno mieszkania i teraz kupowanie ile wlezie drogich zapachów odpada Dlatego osobiście wolę być na bieżąco z ofertą droższych marek (czytaj - wpadam od czasu do czasu i wącham nowości), ale na taki zapach po prostu mam kopertę i sobie tak odkładam od czasu do czasu jakiś grosik. No i takie perfumy to trzeba bardzo szanować, a ja lubię niestety spryskiwać ciało po kąpieli, ubranie i jeszcze odrobinę na nadgarstki, szyję i włosy zanim wyjdę z domu, także u mnie jest duży przerób zapachów i tego w domu mam najwięcej

A jak uzbieram znowu kasę na droższe perfumy to pójdę i zaszaleję tutaj https://www.facebook.com/Mo61PerfumeLab

Edytowane przez Xandrine_Marie
Czas edycji: 2014-11-04 o 12:05
Xandrine_Marie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 12:21   #878
anicaf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Xandrine_Marie Pokaż wiadomość
A jak uzbieram znowu kasę na droższe perfumy to pójdę i zaszaleję tutaj https://www.facebook.com/Mo61PerfumeLab
Tak z ciekawości, sama komponujesz zapach w sklepie?
Czy może oni jakoś tworzą zapach poprzez Twoje preferencje i np. pH skóry?
Stary 2014-11-04, 12:27   #879
werka1511
Raczkowanie

ja niestety jeszcze studiuję (dwa kierunki) i pracuję na pół etatu (ale cieszę się, że ktoś mnie przy tych 2 kierunkach zatrudnił ) więc po prostu nie mam serca płacić 300 zł za perfumy.
Stary 2014-11-04, 13:19   #880
Xandrine_Marie
Naczelna wampirzyca

Cytat:
Napisane przez anicaf Pokaż wiadomość
Jeszcze tam nie byłam niestety, ale znajomy mi polecał pójście. Tylko znajomy to muzyk i celebryta (swoją drogą jego skomponowany zapach był boski), a z opinii ludzi w internecie wynika, że jest tak jak zwykle - jak jest ktoś znany to się z nim obchodzą jak z jajkiem, a jak nieznany to już gorzej, bo traktują bardziej jak masowego klienta. Ja jestem znana, no ale nie aż tak jak kumpel, czyli nie ma mnie na 1 stronach gazet Poza tym ze mną też by musieli obchodzić się jak z jajkiem, bo ja wychodzę z założenia, że jeśli płacę to mam prawo wymagać i oszukać się nie dam, a jak przez przypadek dam, to natychmiast robię antyreklamę.

Zapachowo to chyba wygląda tak, że możesz tam spędzić kilka dobrych godzin, wąchając różne składniki (żeby się nie pomieszały to jednak trzeba spędzić tam te kilka godzin) i z tych co ci się spodobają perfumiarz tworzy najpierw mini mieszankę, a przy aprobacie już zapach do kupienia. Ale nie mogę powiedzieć, czy ten perfumiarz jest dobrze wykwalifikowany, bo jeszcze mnie tam nie było, a poza tym pewnie to też zależy na jakiego pracownika się trafi akurat. Teraz mają chyba około 70 różnych składników, reklamują je jako przywiezione z tego miejsca, w którym toczy się akcja z filmu/książki Pachnidło (czyli z Grasse). No i na taki zapach jednak warto sobie uzbierać, bo 30 ml/149 zł, a 50/219 zł i mam nadzieję, że samo mieszanie zapachu i dobór jest już w cenie
Stary 2014-11-04, 13:36   #881
werka1511
Raczkowanie

jej. brzmi bardzo interesująco

Tak sobie jeszcze myślę, że na nutach zapachowych to ja się kompletnie nie znam . Po prostu jak coś ładnie pachnie to biorę
Stary 2014-11-04, 13:57   #882
anicaf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez werka1511 Pokaż wiadomość
jej. brzmi bardzo interesująco

Tak sobie jeszcze myślę, że na nutach zapachowych to ja się kompletnie nie znam . Po prostu jak coś ładnie pachnie to biorę
to tak jak ja. Podoba się i już.

Choć pod wpływem forum O perfumach zaczęłam szukac swoich nut.
Stary 2014-11-04, 14:21   #883
Junebug
Rozeznanie

Zrobiłam zamówienie ze świątecznej. Też mam wątpliwości co do wyboru niespodzianki, bo u mnie tak samo nie udało się zaznaczyć, ale puściłam im dodatkowego maila, który mam nadzieje rozwieje ich i moje wątpliwości.
Zamówiłam m.in. róż do policzków-mój pierwszy róż-to dopiero święto.
Stary 2014-11-04, 16:53   #884
Eva888
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze tam nie byłam niestety, ale znajomy mi polecał pójście. Tylko znajomy to muzyk i celebryta (swoją drogą jego skomponowany zapach był boski), a z opinii ludzi w internecie wynika, że jest tak jak zwykle - jak jest ktoś znany to się z nim obchodzą jak z jajkiem, a jak nieznany to już gorzej, bo traktują bardziej jak masowego klienta. Ja jestem znana, no ale nie aż tak jak kumpel, czyli nie ma mnie na 1 stronach gazet Poza tym ze mną też by musieli obchodzić się jak z jajkiem, bo ja wychodzę z założenia, że jeśli płacę to mam prawo wymagać i oszukać się nie dam, a jak przez przypadek dam, to natychmiast robię antyreklamę.

Zapachowo to chyba wygląda tak, że możesz tam spędzić kilka dobrych godzin, wąchając różne składniki (żeby się nie pomieszały to jednak trzeba spędzić tam te kilka godzin) i z tych co ci się spodobają perfumiarz tworzy najpierw mini mieszankę, a przy aprobacie już zapach do kupienia. Ale nie mogę powiedzieć, czy ten perfumiarz jest dobrze wykwalifikowany, bo jeszcze mnie tam nie było, a poza tym pewnie to też zależy na jakiego pracownika się trafi akurat. Teraz mają chyba około 70 różnych składników, reklamują je jako przywiezione z tego miejsca, w którym toczy się akcja z filmu/książki Pachnidło (czyli z Grasse). No i na taki zapach jednak warto sobie uzbierać, bo 30 ml/149 zł, a 50/219 zł i mam nadzieję, że samo mieszanie zapachu i dobór jest już w cenie
A gdzie pracujesz i jako kto jesli to nie tajemnica?
Eva888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 17:20   #885
xhardcorebaby
Raczkowanie

... I czy są jeszcze wolne etaty?

Stary 2014-11-04, 17:36   #886
czerwieclipiec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anicaf Pokaż wiadomość
Cytat:

Jak znajomy jest celebrytą, to może coś wyjaśniać... Bo dla zwykłych ludzi usługa wygląda tak: http://www.fragrantica.pl/wiesci/Rel...e-Lab-833.html
- I showered before I came here.
- ... maybe a little myrrh. Opium. You're wearing Opium.
- I got it, didn't I? Yeah.
czerwieclipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 18:03   #887
Xandrine_Marie
Naczelna wampirzyca

Pracuję w tv informacyjnej i jestem dziennikarką, ale jeszcze nie ma mnie na wizji (jeszcze ).

No też właśnie czytałam opinię z wyżej wymienionej strony + słyszałam od koleżanek, że obywatel, który nie ma możliwości ich promować (tak jak ludzie z 1 stron gazet, czy o takich blogach jak ten Kasi Tusk) jest traktowany typowo, czyli bez większego polotu.

Edytowane przez Xandrine_Marie
Czas edycji: 2014-11-04 o 18:08
Stary 2014-11-04, 18:21   #888
katniewojt
Zakorzenienie

Czy "krok2" rabatuje też zielone punkty?
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 18:26   #889
mamaAmelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Czy "krok2" rabatuje też zielone punkty?
Nie, ale co dziwne właśnie zrabatował mi małą wodę gruszkową
EDIT:
Duża wodę również rabatuje...

Edytowane przez mamaAmelka
Czas edycji: 2014-11-04 o 18:27
mamaAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 18:30   #890
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
No i na taki zapach jednak warto sobie uzbierać, bo 30 ml/149 zł, a 50/219 zł i mam nadzieję, że samo mieszanie zapachu i dobór jest już w cenie
W Pollena Aroma można zamówić "zapach na zamówienie". Nie mam porównania, ale podejrzewam, że ceny przystępniejsze niż u francuskiego przedstawiciela. Kiedyś się bawiłam trochę w tworzenie zapachów, ale miałam trudności ze zdobyciem czystego alkoholu. Wolałam robić na bazie olejku jojoba, zapach dłużej się utrzymywał.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-11-04 o 20:17
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 18:57   #891
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Mysle, czy nie zamówić co myslicie o zamówienie? Jest szansa zamówic te produkty w lepszej cenie z lepszymi gratisami?

miałabym ochote jeszcze na Neroli, , Tendre Jasmin, Voile d'Ambre, Cue Intense (wszystkie mi sie pokończyły) oraz na Quelques Notes d’Amour, no ale nie mozna miec wszystkiego nie mowiac, ze chciałabym wszystkie limitki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zrzut yr.jpg (108,5 KB, 117 załadowań)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-11-04 o 18:59
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 19:03   #892
cosmetix
Makeup challenge winner

pysia1987, Rabat po wliczeniu gratisów wyszedł -74%. Bywało lepiej...

Zwróć uwagę, że woda w zestawie to zaledwie 30ml, a żel i balsam po 50 ml.
Wody trzeba było zamówić z kodem dowolny produkt za 0 zł.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-11-04 o 19:06
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 19:11   #893
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
pysia1987, Rabat po wliczeniu gratisów wyszedł -74%. Bywało lepiej...

Zwróć uwagę, że woda w zestawie to zaledwie 30ml, a żel i balsam po 50 ml.
Wody trzeba było zamówić z kodem dowolny produkt za 0 zł.
że balsam i żel po 50ml to pikuś, ale nie zauwazyłam, że woda to tylko 30 ml dupa straszna

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 19:55   #894
201703061208
Konto usunięte

Miałyście dobre przeczucia (albo raczej doświadczenie z YR, moja mama dziś odebrała przesyłkę z oferty wysyłkowej świątecznej i ten krem jest prezentem niespodzianką
http://www.yves-rocher.pl/krem_przec...e_regenerujacy
Z jednej strony mogłoby być CUE Intense, z drugiej mam jedne nieotwarte, więc po co mi kolejne. Mamie krem z olejkami przyda się na zimę (chociaż powiem Wam, że jako 25latka już powoli też zaczynam wprowadzać silniej odżywczą pielęgnację. Na razie nie mam zmarszczek ale zamierzam tak dbać o skórę, żeby jak najdłużej pozostać młodą
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 19:58   #895
aiyyo
Rozeznanie

Bylam wlasnie w stacjonarce, wzielam zel gruszkowy i mala wode gruszkowa Zel po prostu boski, pychaaaaaa Woda tez ladna ale ma troszke inny zapach, pewno przez alkohol. Mialam nic juz nie kupowac w stacjonarnym sklepie ale mnie skusilo jak bylam w centrum handlowym i nawet nie zaluje ze zrobilam male zakupy taka pyszna ta gruszka
Stary 2014-11-04, 20:06   #896
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisha21 Pokaż wiadomość
Miałyście dobre przeczucia (albo raczej doświadczenie z YR, moja mama dziś odebrała przesyłkę z oferty wysyłkowej świątecznej i ten krem jest prezentem niespodzianką
http://www.yves-rocher.pl/krem_przec...e_regenerujacy
czyli daruję sobie tę ofertę... ale dziękuję za informację
Stary 2014-11-04, 20:27   #897
mamaAmelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
czyli daruję sobie tę ofertę... ale dziękuję za informację
A ja chyba skuszę się na męską wersję prezentu...
Stary 2014-11-04, 20:41   #898
kiss of night
Zakorzenienie

Próbowałam Was podczytywać, ale nie bardzo ogarniam o czym piszecie. Także wybaczcie wtargnięcie na wątek, ale myślę, że Wy najlepiej będziecie wiedziały: bardziej opłaca się kupować w e-sklepie czy stacjonarnie?
kiss of night jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 20:45   #899
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss of night Pokaż wiadomość
Próbowałam Was podczytywać, ale nie bardzo ogarniam o czym piszecie. Także wybaczcie wtargnięcie na wątek, ale myślę, że Wy najlepiej będziecie wiedziały: bardziej opłaca się kupować w e-sklepie czy stacjonarnie?
zdecydowanie e-sklep

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaAmelka Pokaż wiadomość
A ja chyba skuszę się na męską wersję prezentu...
o, zapomniałam, że jest jeszcze męska wersja prezentu
Stary 2014-11-04, 20:46   #900
aiyyo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiss of night Pokaż wiadomość
Ja bardo dlugo kupowalam tylko stacjonarnie, chyba nie bylo jeszcze esklepu a oferta wysylkowa wydawala mi sie jakas "sekta" dopiero ze 3 lata temu skusilam sie na pierwsze zamowienie z oferty wysylkowej, a ze 2 lata temu z esklepu ta trzecia opcja wydaje mi sie nakorzystniejsza szczegolnie gdy pojawiaja sie kody rabatowe, ktore rabatuja nawet zielone pkty i produkty w paromocji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości