![]() |
#4621 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cześć kobiety
Z oczkami Oliwci juz dużo lepiej aż w szoku jestem ![]() ![]() ![]() ![]() despa- nie obraz się na mnie, pamiętam o maści już ją nawet znalazłam ale nie mam siły siedzieć przy kompie i probowac odczytać jaki skład nabazgrolony. Pisze z tel. bo O już śpi więc i ja się w łóżku wygrzewam.Jutro rano pobuda i do pracy ![]() ciekawe jak u Paniki ??
15-07-2006 ![]() od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2014-11-04 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hehe ![]() ![]() wiecie z jaką zazdrością patrzę jak rodzice chodzą sobie z takimi małymi brzdącami za rękę itp a mojego to tylko postaw na ziemię to rękę wyrywa i sam nie wie w którą stronę biec. jakby mógł to by pobiegł we wszystkie na raz ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że chociaż z Oliwką dużo lepiej, bo chorować przy chorym dziecku to kosmos Chyba nie pisałam, że w niedzielę K. ugryzł szklankę ![]()
![]() |
#4623 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ano jest już ich dwóch ![]() Dużo energii ma chłopak ![]() Ojeja masakra z tą szklanką. Całe szczęście, że nic się nie stało ![]()
![]() |
#4624 |
Zadomowienie
|
Cathlyn, w klubie jest watek o polecanych książeczkach . Ja Strzałkowskiej mam Pilke, Gdzie jest baranek, Maly duszek, Kolory i Na łące. W tej ksiązeczce Jest tam kto tez są takie króciutkie teksty, ale J. ją uwielbia (najbardziej lubi robić "pu pu"
![]() Despa, dasz jakiegos linka do tej gry? ![]() Anika, oby Cię choróbsko oszczędziło ![]() Kwiatuszku, Karol gryzący szklankę ![]() Przy okazji Halloween kumpela wrzuciła na fb. Padłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
Tego szalika szukam http://www.hm.com/pl/product/32543?a...rticle=32543-A
na stronie komplety, a w sklepie nic nie dało się skompletować. wcześniej myślałam o szarym komplecie, ale z tego już w ogóle nic nie było stacjonarnie ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- przypomnijcie z czego ten koktajl, o którym tyle piszecie robicie? i czy surowe do blendera czy jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
MBZ♥
|
Kwiatuszku
![]() ![]() Alliw jak Kicia? ![]() jak napisałaś o tym psiaku to ![]() Despa masz jakieś wiadomości o Natalce Ptaszka? Teraz sobie myślę, że jakby mi pani dała w zerówce trudniejsze szlaczki do rysowania to by problemu z nudą nie było ![]() Eluśka pytałaś o bajki: w ekstremalnej sytuacji puszczam Maszę i niedźwiedzia-ale to wtedy jak muszę coś załatwić, a inne sposoby nie dają rezultatu. Tak to puszczam piosenki, słuchowiska, wierszyki. Zdarza się u nas włączony obraz w tv ale Jej nie interesuje. Cath my mamy Gdzie jet baranek, dzień dobry..., Piłka-Zosia lubi ![]() Dziś poszłą spać o 18.15. Byliśmy na zakupach w kilku sklepach, potem obiad, szaleństwo z Tatą, potem jeszcze poszli zobaczyć czy na pewno wszystkie place zabaw są na swoim miejscu i prawie usnęła przy kolacji. Więc szybki rzut do wanny, mleczko i papa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
Heja
Kwiatuszku smieszny ten Twój KArolak Zosie obie przeagentki tez ![]() nestelle wywołuję Cię do tablicy! Ja nie despa, ale podobno operacja się udała i wszystko ok u NAtki ![]() Co do bajhek to K. bajek raczej nie oglada, ale piosenki-teledyski na yt=szał...Ograniczamy mu do max 10-15 minut dziennie, a on nas męczy i męczy i męczy ciągle tylko swoje hity na czasie: 1) "kle, kle"- http://www.youtube.com/watch?v=7HJgmjoLCjw 2) "A jak aaaa"- Tu to juz znamy na pamięc cały teledysk, nawet odkrylam, ze przy nagrywaniu wykluczyli jedno dziecko po prawej stronie (50 sekunda;p)- bo nie spiewalo;p a najbardziej drazni mnie dziewczynka w żółtym szczególnie w 1;28 sek. ;p http://www.youtube.com/watch?v=GjXylN6PgxE 3) "mu mu" rolnik pole orze 4)-" ija ija o"- Dziadek fajna farme miał 5)"myje, myje"- mydło i szczotka pasta Fasolkowe Niesttey repertuar nam sie stale powieksza, bo na tych kwadracikach obok widzi inne piosenki i każe sobie włączać "toto";p Z bajek to nowa wersje MAi uwielbia, ale tylko tytułowa piosenke, potem goi nie interesuje;p W ogóle my z tż aantytalencia muzyczne, a K. chyba ma słuch, bo czasem w rytm wystukuje, a jak powtarza piosenki (najczęsciej po chińsku) to wydaje mi sie, ze nawet wchodzi w melodie, ale nie znam się i może jestem zapatrzona w swoje dziecko za bardzo;p Nic to dobrej nocy!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zadomowienie
|
BYou
![]() ![]() ![]() ![]() Klementyna, padłam z tego teledysku z jamnikiem ![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak Pani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
matematyke zostawiam tżtowi. z cieszyńską nie pomogę. Cytat:
Cytat:
![]() super ![]()
![]() |
#4631 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
a z ta szklanka ![]() dobrze ze nie sie nie stalo Cytat:
Strzałkowskiej dużo wzuciałam, zapomniałam o niej, a rzeczywiście w klubie kiedyś oglądałam jej książki. Dzięki ![]() koszyk zaladowany ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Ma ktoś tą książĸę? http://aros.pl/ksiazka/pan-pierdziol...-i-spiewanki-2 A i Pan kłap tp jest w ogóle do kupienia?
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
PiPu PiPu
![]() Od dzis sie tak z wami bede witala ;-) Ulubiony dzwiek Emilianka ost dni. Nie zalerznie czy jezdzi policyjnym autkiem, czy samochodami - ciagle slysze ten dzwiek ![]() Gratulace dla waszych dzieci - za mowe. Umiejetnosci. Tak ogolem piszse. Wybaczcie. ![]() Achna - Kwiatuszku - to jest Juz ich 3 ![]() Chociaz zauwazylam ze kst czesciej da raczke i przejdzie troszke - ale dalej na dworze to inna bajka. Achna - bo zapomniala - o 1stronir i tej liscie. Chcialam to zrobic tak ze te co se udzielaly na ost 2watkach beda na "aktywnych" - a reszta w zaginionych. No i pytanie - czy dalej kopiowac posta 2. Linkami. Czy wustarcza same mamusie z dziecmi. Oraz jesli sobir ktoras zyczy bu dopisac - brata/siostre - ew tp. Zapraszam na priva. Zaszalalam i kupilam sobie dzis buty ...!!! ( wyrowanie przyszlo ) ![]() No i akuray jak bylam w drodze do oracy. Dzwonili z orzedszkola. Milus temp i wymioty ![]() Na szczescie mama pisala ze juz wieczorem ne mial temp i w domu nie wymiotowal. Ale znociagnieciem zjadl kanapusie :-(. I oadl o 19.30. Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | ||
Zadomowienie
|
Hej!
Pani odezwij się ![]() Byou to nieźle Zosia się wymęczyła ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zdrówka dla niego ![]() jakie buty kupiłaś? znalazłam idealne klocki dla Karola http://klocki.strefamarek.allegro.pl...4-traktor.html Kurde. słyszę, że mały zaczyna pokasływać. Do lekarza i tak jesteśmy umówieni na piątek, to przy okazji obejrzy gardło. o! a teraz miałczy przez sen ![]() a umówieni jesteśmy bo podejrzewam, że ma skazę białkową (tak, taka ze mnie dobra matka, że dopiero teraz do tego doszłam ![]()
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2014-11-05 o 02:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Zakorzenienie
|
Byou, Natka super, plastry beda sciagac. Ona cala sytuacje znosi bardzo dobrze, az Aga sie dziwi bo myslala ze wiekszy stres i trauma bedzoe. A juz w szpitalu jak doszla do siebie to gonil, dokazywala az lekarka je puscila do donu. Fotki mi Aga wysyla moim zdaniem jest bardzo duza roznica.
Kwiatuszku masakra z ta szklanka, dobrze ze nic sie nie stalo. U nas z bajek hitem jest Barney i Hugo na Masze popatrzy ale bez euforii, za to ja w Maszy widze Emile ![]() Wczoraj stwierdxilam,ze jednak nie jestem taki terminator jak mi sie wydawalo, siedze nad tymi tabelkami do polnocy i mnie szlag tracia jak mi sie cos nie zgadza. Wczoraj sie az z bezsilnosci poryczalam.
#4635 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() a Janek dalej bezjajeczny? ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
![]() moj fan motoryzacji tez bylby zachwycony ![]() skaza? a co sie dzieje? ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
![]() Pan klap chyba nie zdobycia - kiedys sukalam wczedzie i byly pojedyncze aukcje na allegro z uzywkami - swoja droga w kosmicznych cenach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja robie co jakis czas smoothie z buraka, albo soki z marchewki i jablka i pomaranczy, albo z avocado, szpinaku.. ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- wczoraj w koncu ogladnelam ten film dokumntalny Alfabet o szkolach - ehh gdyby tylko byla mozliwosc wyjsc poza system- tutaj i tak moge zapomniec, bo nauka jest obowiazkowa w Niemczech.. jedyna alternatywa bylyby szkoly montessori czy waldorfskie.. podobala mi rodzina we Francji, ktorej syn nie chodzil do szkoly i nie byl tez nauczany - mialam wrazenie, ze milosc wrecz kipilala z ekranu ![]() Dzieci ucza sie dobrowolnie, chca sie uczyc, sa ciekawe swiata - warunkiem jest entuzjazm, pasja, i zaufanie do siebie i ionnych. Ale my i tak nie wyjdziemy poza system - jestesmy w nim niestety i mozemy pewnie jedynie minimalizowac szkody nie wysylajac dodatkowo dzieci poza czasem szkolnym na kolejne dziesiatki zajec rozwijajacych, dajac im czas tez na zabawe.. troche smutny i przytlaczajacy film, tez bardzo jednokierunkowy. Byly robione jakies badania i genialnych w wieku 2-3 lata bylo 98 % dzieci, w pozniejszym wieku (chyba 7-8) juz tylko ok. 30%, u doroslych powyzej 25 lat po ukonczeniu szkoly juz tylko 2%. Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-11-05 o 07:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
hejka,
moje dziecko zapytane wczoraj jak nazywa się babcia.. powiedziała ANIA.. a druga babcia LINKA haha jestem w szoku.. powtarza prawie wszystko i to co trzeba i to co nie należy powtarzać.. ![]() Zdrówka wszystkim.. mnie męczy ból gardła.. i zatoki.. ![]() Z okazji imienin dużo słodkości i warzyw.. bo czekolada jest warzywem.. moje motto życiowe .. chyba 3 z rzędu ![]() http://www.pakamera.pl/kubki-i-czajn...-nr1079173.htm
#4637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() pani - trzymam ogromne kciuki ![]() scarlet - (to chyba Ty pytałaś) mój Tż ma na tel. 'My talking cat' chyba. A. uwielbia się bawić, myje kota, prowadzi siku, głaszcze i gada do niego a on powtarza wszystko. Jedynie kot nas ratuje, inaczej nie dałoby się go niestety ubrać po kąpieli... Cytat:
![]() alliw - dobrze, że historia z kociakiem szczęśliwie się zakończyła ![]() Zazdroszczę super grzecznych dzieci na cmentarzu. My małego nawet nie braliśmy, bo niestety oczami wyobraźni już widziałam go z łapką w zniczu. kasia - oby Milusiowi nic nie było ![]() Cytat:
![]() Zdrówka ![]() My wczoraj się szczepiliśmy. Niestety dziś jęk i stan podgorączkowy. Ciężki dzień przed nami, bo wszystko na nie... Ostatnio A. strasznie się rozgadał, powtarza praktycznie większość słów, czasem poprawnie, czasem sobie skraca. Teraz na topie jest czekaj (zaczekaj), kopo (spoko) ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym mogla u nas popatrzec, ale to raczej bez sensu wysylac szalik zza granicy.. ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Kupilam sobie fajna kurtke zimowa z prawdziwym puchem - i mam wyrzuty sumienia ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- ojejj to zdrowia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
MBZ♥
|
Monika u nas nie ma tego szalika:/wcale go nie było.
Moderna nie myśl o tym ![]() Despa dzięki za wieści ![]() ![]() Kiedy Ci się skończy ta harówka? Masz jakieś wieści od Paniki? Alliw to oby miłość przyszła jak najprędzej ![]() Kwiatuszku ja się na skazach nie znam:/mam nadzieję, że to nic poważnego ![]() Kasia zdrowia!!!! Ulepiłyśmy pierogi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
poślij kilka
![]() teraz mam kolejny problem czy się meldować czy nie ![]() Moderna wiesz coś o sprawach podatkowych dotyczącego podwójnego gospodarstwa domowego?
#4643 | |
Zakorzenienie
|
mozliwe, ze sie jeszzce pojawi - albo sie nie pojawi wcale - jak jezszce pracowalam w h&m, to pamietam, ze co chwile dostawalismy nowy towar - regularnie pojawialy sie nowe rzeczy - ale czesto jest tak, ze jest jakis produkt w katalogu lub na stronie i on sie w sklepie nigdy n ie pojawi, bo jest to produkt dostepny tylko online, i to dziala tez odwrotnie - sa artykuly dostepne tylko w sklepach - taka dziwna polityka
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() To pismo, ktore mi pokazalas to informacja dotyczaca wczesnej diagniostyki - natomiast jak Cie cos niepokoi, chcesz skontrolowac zeby dziecka to oczywiscie, ze mozesz pojsc na wizyte ![]() dlaczego nie chcesz sie meldowac? bez meldunku nic nie zalatwisz, nawet zeby zglosic sie do urzedu pracy, zeby pracowac, dostac pieniadze jak Kindergeld czy Betreuungsgeld potrzebny jest meldunek i zgoda na pobyt. Zreszta meldunek przy pobycie iles tam jest obowiazkowy (nie pamietam czy jest to 7 dni, czy 3 miesiace - ale na pewno po jakims czasie obowiazkowe) nie wiem nniestety- nie wiem nawet co to jest podwojne gospodarstwo domowe ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-11-05 o 12:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Zadomowienie
|
Heej !
Przymierzalam się do napisania od paru dni ale jakoś ciężko mi się wbić. Zdrowia dla chorujacych. Mam nadzieję, że szybko przejdzie. My też wczoraj lepilysmy pierogi hehe. Miłego dnia wszystkim! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niby jest obowiązkowy po 7 dnia ale wiesz... Kindergeld nie trzeba może być dziecko w Pl. to drugie to co ten opiekunczy? pracować nie mam zamiaru ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4647 |
Zakorzenienie
|
Byou teoretycznie do 10 kolezanka jest na zwolnieniu.Czy dalej pociagnie nie wiem, a co najlepsze jestesmy w dwoch referatach a dostalam zastepstwo bo sie przyjaznimy :-( wiec do 10 mam dwa etaty, dodatkowo swoja norme mam zrobic....ech.
Wiesci od Pani nie mam,ale puszcze jej smska.
#4648 |
MBZ♥
|
Moderna, ruskie
![]() A jakże ![]() ![]() To samo teraz się w zarze dzieje:/online sobie, stacjonarnie sobie. Dragusiu kurierem lecą ![]() Despa o matko:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Betreuungsgeld to dostajesz kase ty, ze opiekujesz sie dzeickiem w domu, zamiast go oddac do zlobka. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() ja tez sie staram jak moge wlaczac M. do czynnosci gotowania ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Zakorzenienie
|
Ooo takie buty sobe kupilam
ImageUploadedByWizaz Forum1415195359.805721.jpg Fota w pracownicej szatni wiec podloga nie lsni czystoscia ![]() Postaram ske was nadrobic wieczorem I co mi miglo Villga - ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.