Niepewny zwi±zek i pragnienie dziecka - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-11-04, 11:24   #31
Bananalama
jestê wieszczê

Wiadomo¶ci: 12 581
Dot.: Niepewny zwi±zek i pragnienie dziecka

och, jak ja Ciê dobrze rozumiem! Przeprowadzi³am sie ostatnio do kawalerki i mam nawet balkon i piwnicê. No i now± s±siadkê. Znamy siê ju¿ 3 tygodnie i wiem, ¿e to osoba godna zaufania, wzór cnót wszelakich. Razem postanowi³y¶my za³o¿yæ schronisko dla 20 psów, koniecznie du¿ych. Razem mamy przecie¿ ca³e 50 m2 terenu u¿ytkowego, do tego ja mam balkon, no i mamy piwnicê, a ja tak bardzo chcê mieæ pieski i zrobiæ co¶ dobrego. Wiem, ¿e sobie poradzê, s±siadka ma pewn± pracê w bibliotece za 1700z³ a ja zasi³ek dla bezrobotnych. Od tygodnia my¶lê tylko o tym schronisku, bo chcê pieseczki!

*poniewa¿ jestem nieprzeciêtna, nie obchodz± mnie tzw. powinno¶ci przeciêtnej kobiety
Bananalama jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 11:26   #32
zakonna
Naczelna Nastolatka

Wiadomo¶ci: 25 807

😂 bananka
Stary 2014-11-04, 11:43   #33
tyene
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 182

Bananka (najgorsze jednak jest to, ¿e w¶ród osób pomagaj±cych s± faktycznie takie szurniête babska krzywdz±ce zwierzêta swoim "ratowaniem")

Autorko, absolutnie Twoja sytuacja nie jest dobra do planowania rodziny. Nie masz ani fundamentów dobrego, sta³ego zwi±zki, ani finansowych i 21 lat. Ja polecam robienie tego, jak nale¿y - najpierw zwi±zek-randkowanie, potem zwi±zanie siê na sta³e, mieszkanie razem, (¶lub, cokolwiek takiego, je¿eli chcesz ¶lubu), potem dzieci. A nie rzucanie siê na g³ówkê nie wiedz±c, czy w basenie jest w ogóle woda.
Stary 2014-11-04, 16:39   #34
barbarossan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 776

Oh znam taki podobny przypadek, byli z sob± 5 lat zrobi³o siê ¼le w zwi±zku pad³o has³o "zróbmy sobie dziecko " i co ? rozstali siê gdy ch³opczyk mia³ pó³ roku - to by³ ich gwó¼d¼ do trumny ;-)

zamykam kolekcjê pó³maratonów czas na ...
barbarossan jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 17:03   #35
carpediem
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 937

3 miesi±ce zwi±zku to dopiero pocz±tki pocz±tków. Nieraz nawet po roku, dwóch z kim¶ nie przeszli¶my wszystkich sytuacji, które mog³yby nam jednoznacznie powiedzieæ, ¿e chcemy z danym partnerem spêdziæ resztê ¿ycia i mieæ dziecko.

Gdybym zrobi³a, jak Ty, Autorko, to mia³abym ju¿ trójkê dzieci na boku, ka¿de z innym ojcem . Zdecydowanie za szybko na takie plany, bez dwóch zdañ.

Najpierw faceta poznaj, dokszta³æ siê, skoro jeste¶ na studiach, poszukaj pracy, ¿eby móc pój¶æ spokojnie na macierzyñski. Przedstaw go znajomym, rodzinie - jak mo¿esz my¶leæ o zak³adaniu w³asnej, je¶li przejmujesz siê, jak tego faceta bêd± odbierali znajomi? Oni z nim bêd± ¿yli, spali i kochali siê, czy Ty? Zawsze mnie rozwala takie my¶lenie "a co ludzie powiedz±?". I tak bêd± gadaæ, a przecie¿ liczy siê Twoje osobiste szczê¶cie, a nie ich zdanie w kwestii "jak facet wygl±da", "jak siê prezentuje" i "czy dobrze trzyma widelec w knajpie", no b³agam...

Edytowane przez carpediem
Czas edycji: 2014-11-04 o 17:05
carpediem jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 17:06   #36
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo¶ci: 10 668

Okej, chêæ zrobienia sobie dziecka po 3 miesi±cach zwi±zku to sporo, ale taka chêæ z facetem który ju¿ zd±¿y³ rzuciæ i spaæ po rozstaniu z prostytutk±, to trochê zbyt wiele dla mnie.
mary_poppins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 17:10   #37
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Napisane przez carpediem Poka¿ wiadomo¶æ
(...)
Gdybym zrobi³a, jak Ty, Autorko, to mia³abym ju¿ trójkê dzieci na boku, ka¿de z innym ojcem . Zdecydowanie za szybko na takie plany, bez dwóch zdañ.
(...)
Ja bym mia³a ju¿ 2-3 ex mê¿ów.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 20:45   #38
Mijanou
Wiza¿owy Kot Igor

Wiadomo¶ci: 17 524

Eeeemmm
taaaaaak. Po trzech miesi±cach zwi±zku z facetem chcesz mieæ "maluszka"? Je¶li nie jeste¶ trollem to zastanów siê powa¿nie nad sob±, Autorko. Wiesz, taki "maluszek" to nie lalka, która mo¿na siê pobawiæ a potem od³o¿yæ w k±t. Zastanów siê nad sob± d³ugo i powaznie albo nie trolluj wiêcej (a¿ chce siê powtórzyæ za Mordimerem Madderdinem: "Ego te absolvo. I nie g³upiej wiêcej").

Zanim za³o¿ysz w±tek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto ws³uchaæ siê w S³owo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 21:04   #39
Niebieskooka arystokratka
Marsza³kini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Wiadomo¶ci: 5 547

Jak czytam takie w±tki to boli mnie g³owa i nie wiem - czy to troll czy straszna rzeczywisto¶æ.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 21:10   #40
Mijanou
Wiza¿owy Kot Igor

Wiadomo¶ci: 17 524

Cytat:
Napisane przez Niebieskooka arystokratka Poka¿ wiadomo¶æ
Jak czytam takie w±tki to boli mnie g³owa i nie wiem - czy to troll czy straszna rzeczywisto¶æ.
My¶lê, ¿e to jednak trolling. ¯adna istota z gatunku homo sapiens nie mo¿e byæ tak pozbawiona instynktu samozachowawczego i rozumienia ci±gów przyczynowo- skutkowych.
Choæ z drugiej strony.....ale nie. To troll i ju¿!

Zanim za³o¿ysz w±tek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto ws³uchaæ siê w S³owo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-04, 21:14   #41
Niebieskooka arystokratka
Marsza³kini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Wiadomo¶ci: 5 547

Cytat:
Napisane przez Mijanou Poka¿ wiadomo¶æ
My¶lê, ¿e to jednak trolling. ¯adna istota z gatunku homo sapiens nie mo¿e byæ tak pozbawiona instynktu samozachowawczego i rozumienia ci±gów przyczynowo- skutkowych.
Choæ z drugiej strony.....ale nie. To troll i ju¿!

Tego siê lepiej trzymajmy
Niebieskooka arystokratka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-05, 00:09   #42
Magdallen
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 223

21 latka na studiach, bez pracy + 90 dni zwi±zku, w dodatku z jak±¶ przerw± na prostytutkê + my¶lenie o maluszku od tygodnia - no, po prostu same argumenty za machniêciem sobie natychmiast dzidzi

A co Twój partner na to? Te¿ chce mieæ z Tob± dziecko? Czy jeste¶ tylko m³odym cia³kiem tañszym od prostytutek (przepraszam, musia³am).
Magdallen jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-05, 13:49   #43
witamina1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 77

Utrzymujesz sie ze stypendium , rozumiem ze nie pracujesz .
Znasz/jeste¶ ze swoim partnerem 3 miesi±ce , od tygodnia intensywnie my¶lisz o maluszku .Chcesz mieæ maluszka ,my¶lisz ze wszystkie okoliczno¶ci u³o¿± sie korzystnie dla Ciebie .Czy wziê³a¶ pod uwagê fakt ,ze wcale tak moze nie byc ?
Czy potencjalny ojciec ,na pewno tez chce dziecka ?.I przepraszam , ale muszê zapytaæ , czy jedyna jego wada jest "lekki brzuszek"? . W moim odczuciu ,z jakiego¶ powodu sie go wstydzisz .Jestes naprawdê m³oda osoba - inwestuj w siebie , ucz sie , pracuj .
Wykorzystaj w³a¶ciwie czas .W pewnym momencie przyjdzie czas na dziecko , we¼ tylko pod uwagê ,ze dziecko to nie zabawka -maluszek .To kto¶ ,za kogo bedziesz odpowiedzialna przez wiele lat

Edytowane przez witamina1
Czas edycji: 2014-11-05 o 14:42
witamina1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-11-05, 14:23   #44
ana909
Erudycja

Wiadomo¶ci: 11 476

Cytat:
Napisane przez _ema_ Poka¿ wiadomo¶æ
Wiele kobiet w tym wieku przechodzi nag³y przyp³yw instynktu macierzyñskiego. Za kilka lat ciesz± siê, ¿e go nie pos³ucha³y
Mnóstwo wiza¿anek Ci to potwierdzi, temat wa³kowany by³ nie raz i wiêkszo¶æ tak mia³a.
Mogê to potwierdziæ :-D maj±c 20 lat mia³am hopla na tym punkcie i nie liczy³o siê ze nie mia³am sta³ej pracy i jeszcze mê¿a teraz mam 23, sta³a prace, partnera od 7 lat i ju¿ mê¿a i wci±¿ czekamy na starania. Instynkt mnie opu¶ci³ by teraz wróciæ ale teraz jestem m±drzejsza o stabilizacjê ¿yciow±. Wtedy równie¿ mieszka³am z mama, teraz ju¿ prowadzimy w³asne gospodarstwo domowe. Tak¿e nie spiesz siê
Stary 2014-11-05, 14:40   #45
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 240

Tre¶æ usuniêta
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-11-05 15:40:25

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.