![]() |
#1831 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Hahaha tak
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1832 |
Wtajemniczenie
|
Do mnie dziś dzwonili:
koleżanka z pracy, bo wszyscy już czekają kuzyn, chciał o co innego zapytać, ale przy okazji... urodziłaś już? mama kolegi syna z przedszkola, bo dawno mnie nie widziała sąsiadka pytała, i druga też w sklepie, bo chodzę w tej ciąży już tyle Tylko TŻ się nie pyta jak sie czuję i tym mnie tak wku...wił, choć nic takiego złego nie powiedział, wrócił późno z pracy, zjadł i poszedł spać i ma mnie gdzieś. Idę spać do syna do pokoju. Futbolowa, cóż się stało? Możesz bronić TŻ, że zwiazany z matką, ale jak non stop ta Osoba cię denerwuje i doprowadza do płaczu, to powinien coś zrobić. Ja już nie pamiętam skurczy, serio, a teraz nie mam wcale, tylko mi czasem dół brzucha twardnieje.
#1833 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() melduję sie. Dzisiejsze pierwsze ktg w szpitalu prawidłowe, skurczy brak. u endo tez git. Jutro Was nadrobię bo dziś po całym dniu już na oczy nie widzę. Zmykam spać. Jeśli któraś urodziła, a zapewne tak się stalo bo jak mnie nie ma to Wy oczywiście wtedy rodzicie ![]() Do jutra ![]()
#1834 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja już przywykłam, że baba jest wariatką jakąś, ale żeby dorosły facet nie umiał zareagować, postawić się, odezwać? Babsko się na mnie wydziera, robi jakieś chamskie uwagi, a ten nic. To mnie najbardziej boli, bo zawsze, co by się nie działo, to nie ja będę u niego na pierwszym miejscu ![]() Jak mu później powiedziałam, że pewnie z tym naszym pomysłem na Wigilię we troje nie wyjdzie, bo matka go zmusi do przyjścia, nic się nie odezwał. I już wiem, że święta będą ciulowe, bo się będziemy o to kłócić. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
Futbolowa ja bym w ogole dala spokoj i nie odzywala sie,a niech Tz robi co chce...
![]() |
#1836 |
Zadomowienie
|
Futbolowa swoją drogą tak się zastanawiam jaką ta twoja WO musi być terrorystką że tak sobie stłamsiła Twojego Tża...w całej sytuacji współczuję I tobie i jemu...bo podejrzewam że przez tyle lat WO wykształciła w nim takie schematy że teraz Twoja walka przypomina tą z wiatrakami...On chyba nie wie jak inaczej może/ powinien się zachować!!!!
Kurcze ale powinien mieć JAJA!!!!Ma już swoją rodzinę i to on za nią będzie odpowiadał a nie mamusia!!!!A sytuacja patowa....bo pewnie ona na nim jeszcze jakieś dodatkowe wyrzuty sumienia wymusza...chyba Ty powinnaś założyć spodnie i go wziąść w dyby....jak jego mama?? heh masakra...A co już robiłaś?? ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Martha a ja nie...bo nie wyobrażam sobie sytuacji gdzie mój Ł nie stanąłby w mojej obronie i pozwolił na takie zachowanie!!!Jak nic z tym nie zrobi to bedzie coraz gorzej i gorzej!!!! Ale takie jest moje zdanie :/
#1837 |
Wtajemniczenie
|
Futbolowa masz jedno wyjscie:
Zerwac kontakt z tym czlowiekiem. Zobaczysz co bedzie jak sie dziecko urodzi. Wspolczuje Ci, serio. Co do tżta to ja bym mu postawila ultimatum: albo ja i dziecko i odcina pępowinkę od mamusi albo niech spieprza do mamusi! Bo to juz przechodzi ludzkie granice. Chyba ze masz ochote i checi to znosic to ok. Ino zebys pozniej nie plakala ![]()
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
Prośbą, groźbą, kłótnią - niczym nie mogę nad nim zapanować.
On niby mówi, że będzie inaczej, a jednak przy konfrontacji z matką po prostu chowa się w sobie. Okej, całe życie kobieta urządza szantaże, że sobie coś zrobi, udaje te swoje ataki padaczki i histeryzuje, ale M. ma brata w tym samym domu wychowanego i on potrafi zadbać o siebie i swoją dziewczynę [nawet w chwilach, w których ona zdecydowanie na to nie zasługuje]. Kompletnie nie mogę zrozumieć o co chodzi, bo w przypadku brata mojego TŻta wiecznie pojawiał się temat próby rozbicia ich związku, jego wybranka nigdy nikomu nie pasowała, wiecznie mu truli i trują, jak to powinien ją rzucić. Mój nigdy niczego takiego nie słyszał, błyskawicznie wkręcono mnie do rodziny [jestem tam chrzestną od paru ładnych lat] i zawsze chwalono. A teraz wiecznie jakiś problem, bo nie ugięłam się i nie zamieszkaliśmy z nimi... ![]() ![]()
#1839 |
Wtajemniczenie
|
Indra u mnie to samo dzisiaj z glupimi pytaniami... w szkole u syna to wychowawczyni, matki dzieci z klasy, sprzataczka i pani ze sklepiku "jeeeeeszcze nic?!" I szefowa dzisiaj dzwonila i smsy pisala nie wiem po co...
Stwierdzilam ze nie wychodze z domu i nie odbieram telefonow.
#1840 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie zamierzam po porodzie zrobić z całą sytuacją porządek. Nie chcę się teraz denerwować nadmiernie, ale potem podziękuję kobiecie, jakie mi piekło całą ciążę urządzała, a do tego szwagra dziewczynie opowiem o wszystkim, co dzieje się za jej plecami [zmuszają syna do rzucenia jej i dziecka]. Teraz takie afery nie są mi potrzebne, ale potem nie odpuszczę. Najwyżej będzie tak jak przed ślubem - nie będziemy się z rodziną TŻ widywać i będzie spokój. ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1841 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam sie z Kasią, jak będzie dziecko, to będzie coraz gorzej. Z tego co piszesz jesteście bardzo zgodną parą, ale wiele związków udanych się rozpadło, bo kobieta nie udźwignęła wiecznej walki o swojego faceta z teściową. Jak jeszcze bedziesz walczyć o swoje dzieci z tą straszną kobietą, a TŻ będzie co najwyżej obojętny, to albo w depresję wpadniesz, taką prawdziwą, albo rzucisz wszystko i odejdziesz bez niego.
#1842 |
Zadomowienie
|
Futbolowa wścieka się bo może stracić nad nim kontrolę i to przez kogo??!!PRzez ciebie...!!!A przecież nigdy nie będziesz dla niego taka dobra jak mama, nie zadbasz o niego itp itd....tylko że w tym przypadku to Tż musi coś zrobić!!!A Ty pomyśleć o sobie i o dzieciu!!!we wszystkim można pójśc na kompromis ale On ma już swoją rodzinę i musi dorosnąć!!!!
A może nie próbuj nad nim zapanować (bo to robi WO) tylko dać mu do myślenia żeby sam zrozumiał o co chodzi...bo jak on sam nie zrozumie to ty możesz sobie gadać ględzić straszyć i się kłócić!!!a on i tak bedzie słuchał mamy!!!Może jak dziecie zawita to się ogarnie...??
#1843 |
Zakorzenienie
|
Zobaczymy, jak sytuacja będzie wyglądała. Na razie moim szczęściem jest to, że skoro mieszkamy na wynajmowanym, nie jesteśmy przez rodziców TŻta odwiedzani. Może zmienią zdanie przy wnuczce, ale wątpliwe, skoro tak samo zachowują się wobec ukochanego pierwszego wnusia.
Dla mnie takim testem będą właśnie najbliższe święta. Jeżeli pod wpływem matki M. będzie coś kombinował, mimo że ustaliliśmy już jak to urządzimy, będzie to dla mnie ostateczny dowód na to, że dziecko i ja nigdy nie będziemy dla niego najważniejsi.
#1844 |
Zadomowienie
|
Ale on o tym wie??
#1845 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja chyba będę liczyła jak kur...sko zaboli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() czekamy na dalsze info... Cytat:
2 Wigilia... absolutnie nigdzie się nie szykuj..macie plany i ich się trzymajcie...podkręcaj atmosferę w pozytywnym kierunku, że nie mogę się doczekać "naszej w trójkę wigilii"... jak jego mama wyskoczy, że macie jechać..nie jedź... nie ingeruj..niech sam podejmie męską decyzję...mamusia, czy żona z jego dzieckiem...postaw na swoim... kieruj nim trochę..jak i jego mama to robiła przez całe życie.. powpływaj na jego decyzje... jego mama nie może na KAŻDYM kroku waszego zycia ingerować.. jesteś silniejsza od niej.. 3 charakterna jesteś..skoro się śmiać zaczęłaś..i wnerwiłaś teściówkę... ale dobrze..należało jej się.. ona lubi mieć chyba wysokie ciśnienie... i ewidentnie..szukała poprostu pretekstu do kłótni 4 ja tak z ciekawości..zabawiłabym się też kiedyś "w dzień dobroci dla teściowej" - na wszytko bym jej przyklaskiwała "oo super pomysł"..."zjedz jeszcze wiecej"'.."faktycznie masz racje...nie powinnam dawać mięsa we wtorki..tylko w środy... zmienię to"..ciekawe czy emocjonalnie by ją to zaspokoiło.. czy może pomysły na zaczepki by jej się skończyły ![]() to takie moje zdanie |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1846 | ||||
Zakorzenienie
|
No wie, wałkujemy temat na okrągło.
Dzisiaj prawie mi się rozpłakał. Nie wiem skąd się bierze to jego rozdarcie - sam mi kiedyś powiedział, że już z wieku pięciu lat wiedział, że nigdy nie nazwie matki 'mamą' i faktycznie nie zwraca się do niej w ten sposób. A mimo to, wciąż potrafi postawić ją ponad nas, siebie, mnie... ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Gorzej, że on nawet nie chce o tym przy matce mówić - pewnie liczy na to, że temat sam wyjdzie i sam się rozwiąże. I okej, teraz boi się powiedzieć o Wigilii, potem będzie się bał przyznać, że planujemy kościelny w maleńkiej kapliczce - o zgrozo! - w okolicy, w której zamieszkali moi rodzice. Jak będę chciała posłać dziecko do przedszkola też będzie się bał przyznać. Ja już powoli przyzwyczajam się do tego, że każda kwestia urasta do rangi gigaproblemu, bo 'co powie mama'. Jak mnie ostatnio wkurzyła z tymi teksami o naszym psie, wrzuciłam na fejsa słodkie psie zdjęci z podpisem 'Kontra, Morderca Dzieci' - jak to zobaczył mało na serce nie padł. 'Usuń to, ona będzie wiedziała, że to do niej. Usuń, wojna będzie'. Nie usunęłam i jakoś świat się nie zawalił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Futbolowa Czas edycji: 2014-11-04 o 22:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to głupie ale czasami pomaga...ja na początku walki z moją teściową...odwracałam sytuacje...co byś zrobił gdybym to ja...u nas to pomogło....heh
moje najbardziej lubiane miejsce na ziemi jest między twoim lewym a prawym ramieniem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png Edytowane przez justynaw1982 Czas edycji: 2014-11-04 o 22:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1849 |
Zadomowienie
|
No nie dziwię ci się...i tak że się opanowałaś i nie zrobiłaś jazdy
![]() ![]()
#1850 |
Zadomowienie
|
O Mader Faker !!!!!!!
Benetta, Czekoladko, Lola, Monian ![]() ![]() ![]() ![]() Gratulacje kochane !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Silesianna, Szybka ![]() ![]() Zauważyłam pewna zależność..... Jak tylko mnie tu z Wami nie ma to Wy rodzicie na potęgę ![]() No dobra, która chce być następna ????? Kasiumoże Ty ???? Daj znać to zorganizuje sobie na jutro jakieś zajęcie a Ty w między czasie urodzisz ![]() ja pikole chyba z tej podjarki nie zasnę !!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
#1851 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, uspokoiłam się trochę, dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1852 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1853 |
Zadomowienie
|
Futbolowa służę pomocą
![]() ![]() ![]() ![]()
#1854 |
Zakorzenienie
|
![]()
Paulina ja moge jutro, choc wstepnie zaklepuje czwartek, bo pelnia !!!! Sasasa!!!!!!
![]() |
#1855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1856 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Futbolowa nie zazdroszczę sytuacji z teściową;/ wiem mniej więcej co przechodzisz bo mój tomasz był jak Twój chop ale mój po wyprowadzce się ogarnął i jestesmy zależni tylko od siebie. Bardziej bym nawet powiedziała że ja jestem podporzadkowana temu co mówi moja mamusia i nie do końca umiem sie temu przeciwwstawić. Z jego mamusia nie mogłam się dogadać jak mieszkalismy razem bo nic w domu nie robiła, nie sprzatała, nie gotowała nie kupowała a ja byłam taką mini wersja sprzataczki;/ ale całe szczęście los sie do nas usmiechnął i dostalismy propozycje nie do odrzucenia i mieszkamy ter ![]() Cytat:
![]() |
#1857 |
Zadomowienie
|
Sweet hihhi nie dziwię ci się!!!Ja gdyby nie cc też bym chyba robiła w majty ze strach....miałyśmy ten sam termin
![]()
![]() |
#1858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Heh a propos wyciągania dzieci ![]()
![]() |
#1859 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hihihi Cytat:
![]() ![]() Esti nieee to ja Cie mam ![]()
![]() |
#1860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.