Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-04, 21:57   #2431
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
na spaceR? wow, u nas babki nie wychodzą na spacery z dzieciakami, no ale tam nie ma ogrodu żadnego itd.

Amelka przezywa ten zlobek, teraz jeszcze chora, odzwyczai sie;/ wrrr
U nas Panie mają takiego węża z pętelkami I dzieci się go trzymają. Spacer u nas codziennie aby nie padało.

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Deli ty pisałaś, że macie wirusa, to po jakiego pierona lekarka Wam przepisała antybiotyk przeciwbakteryjny ?

U nas już po wirusie. Witamina C naturalna z stanlabu po 1 g dziennie i inhalacje.
Moja nie chce się inhalowac macie pomysł jak to zmienić? Nie chce nic na siłę

Hope jak się teraz czuje siostra? Straszne jest to co napisałaś. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie Twojego strachu. Szczęście w nieszczęściu...

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Debrah U nas też katar straszny tyle że wirus. Tz dwa dni na zwolnieniu, potem ja dwa.

A jeszcze Little u nas Panie prosiły aby się zadeklarowac. Być może jakaś grupa będzie.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 21:59   #2432
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
U nas Panie mają takiego węża z pętelkami I dzieci się go trzymają. Spacer u nas codziennie aby nie padało.
U nas to samo.

Co do inhalacji - wiem, ze nie puszczasz malej bajek, piosenek na yt, ale probowalas na chwilke wlaczyc i wtedy inhalowac?
U nas niestety tylko to pomaga, a i tak odwraca sie i wierci strasznie...

Cytat:
Serio serio.

Bardzo często rozmawiam z nią o żlobku, pokazuje mi jak ciocia ją przebiera, jak gra na flecie itd. Tylko ona jest tak mamaaaaaaaaaaaamowa... przeżywa to bardzo.

W naszym żlobku w jednej gr jest chyba 15 dzieciaczkow i 2 panie i chyba jeszcze praktykantki.
Bedzie dobrze
Opowiadaj, tlumacz, moze bawcie sie misiami, lalkami w zlobek...

Moj Kuba tez bardzo mamowy, dlatego mialam tyyyle watpliwosci, ale poki co jest dobrze.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 22:01   #2433
Debrah
Zakorzenienie

Fewcia: a w nocy przez sen ?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 22:07   #2434
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ale tu dzisiaj cisza..

silver kciuki za wyniki Darusi!

Deli Hania zazwyczaj przy chorobie i lekach robi takie qpy

nawijko to podoba się Kubie w żłobku widzisz a tak się martwiłaś znosi pewnie to lepiej jak Mama

w ogóle z Hania się strasznie boi psów:/ co gdzies usłyszy nawet szczekanie psa to przybiega do mnie i krzyczy wręcz z taką smutną minką- Hania boi nie wiem dlaczego:/
no co Ty, Kluska normalnie szczeka na ludzi! Jak widzi psy no ok niech sobie robi hau hau ale ona potrafi isc i nagle z pupy hau hau, jakiekolwiek zwierze tez hau hau

Fewciu rozumiem, ze juz probowaliscie inhalowac lale, siebie, stos misiow? Moze np. wzielabys ja na kolana i czytala ksiazeczke? U nas to dawalo rade w sumie lepiej niz bajka w tv.

Debrah co za matka wyrodna spokojnie nie da zjesc dziecku Ale jest gadula, fajnie kojarzy!

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 22:08   #2435
szklanka19
Zadomowienie

Silver kciuki za wyniki jutro! Mam nadzieję, że jest ok

Sarah jest Aldik, ja b.lubię tam kupować i w końcu mają dostawę mojej ukochanej czekolady

Nina ja kupuję czasem ubrania w Aldiku i jestem zadowolona. A jak się trafi na przeceny to już w ogóle.

Fewciu u nas też inhalacje tylko przy piosenkach.

Mała współczuję histerii, odpoczywajcie
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 22:10   #2436
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
no co Ty, Kluska normalnie szczeka na ludzi! Jak widzi psy no ok niech sobie robi hau hau ale ona potrafi isc i nagle z pupy hau hau, jakiekolwiek zwierze tez hau hau

Fewciu rozumiem, ze juz probowaliscie inhalowac lale, siebie, stos misiow? Moze np. wzielabys ja na kolana i czytala ksiazeczke? U nas to dawalo rade w sumie lepiej niz bajka w tv.

Debrah co za matka wyrodna spokojnie nie da zjesc dziecku Ale jest gadula, fajnie kojarzy!
No okropna byłam, przyznaje się! Ale nie mam patentu jak coś nakręcić telefonem~ tylko w krzeselku jak jest to nie zwieje
Muszę jakiś patent na nagrywanie spontaniczne i z ukrycia wymyślić.
Przeprosilam potem młoda za przeszkadzanie w jedzeniu
Stary 2014-11-04, 22:23   #2437
marsi11
Zakorzenienie

Musze Wam cos opowiedziec
Dzis pierwsza rocznica smierci mojego ojca wieczorem pojechalismy wszyscy na cmentarz nastroje okropne,lzy,cisza to za chwile szlochy ktos pierwszy zapalil znicz a Leos na cale gardlo : sto lat niech zije zije nam " i wiecie co? Ten maly anioleczek ta swoja niewinnoscia i czystym serduszkiem wprawil nas w rak niesamowity nastroj,ze juz nikt nie zaplakal a wrecz odwrotnie, lzy obeschly i zaczelismy wieczor na wesolo wspominajac ojca

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 22:24   #2438
Ewik86
Zakorzenienie

Witam się wieczorową porą. Nadrobiłam i zaraz zmykam spać.

Muszę pochwalić moją córeczkę:

1. przespała dziś spokojnie całą noc - bez jedzenia, bez kręcenia, bez jęków ja się oczywiście budziłam i zastanawiałam się czy oddycha

2. na szczepieniu była bardzo dzielna - z uśmiechem dała się osłuchać, szeroko otwierała gardziołko i bez zapłakania dała sobie zrobić zastrzyk I na szczęście mamy już spokój z tymi szczepieniami, uffff

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Byliśmy z Darią na usg. Oczywiście histria i ledwo ją utrzymaliśmy. Ona tak już przez te szpitale jest źle nastawiona na lekarzy
Jutro pójdę po wynik.
Biedna Darunia Trzymam kciuki za wynik.

Hope straszne przeżycie. Współczuję bardzo

Ezzo jak Wasze noce? Poprawiły się? Nie boisz się co będzie po urodzeniu drugiego maleństwa - tzn. jak to ogarniecie?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 22:38   #2439
marsi11
Zakorzenienie

Nina bactrim nie jest antybiotykiem jesli dobrze pamietam ale ze na bakterie to fakt skoro Amelka ma wirusowke
Deli u mnie lekarka robi test za 10 zl i w 10 min wiem czy to bakteria czy wirus faktycznie szkoda w ciemno faszerowac malucha

marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 22:57   #2440
nafiyqa
Zakorzenienie

Ooo ja, Leos to jest mistrz!

Tak czytam co kupujecie dzieciom i juz sama nie wiem na co sie zdecydowac.
Chcialam te naklejki wielo, ale jak mowicie, ze male...

Musze sie zdecydowac nim skonczy sie darmowa wysylka!
Swoja droga juz tyle naklikalam dla siebie i nie moge przestac!
Ale pocieszam sie, ze sa to rzeczy, ktore i tak musialam kupic, wiec zaoszczedzilam na czasie, bo nie musze sie szwedac po sklepach

Stary 2014-11-04, 23:01   #2441
Lenova
Wtajemniczenie

Wita Was córka marnotrawna

Nie odzywam się bo w sumie nie bardzo mam kiedy. To co się dzieje z Blanką to przechodzi ludzkie pojęcie.Trójki dolne idą plus katar i kaszel i plus niewiadomoco . Noce były tragiczne , teraz jest ciut lepiej ale bez rewelacji, natomiast w dzień "niunia chcie mamy ręce" . Ciągle tylko nosić, histeria, za histerią z niewiadomego powodu.
Ja już chodze i na nią wrzeszcze nie umiem poradzić sobie z nerwami, z emocjami , nie wiem jak nad sobą panować. Cierpie na chroniczny brak snu i relaksu. Paaadam

Fewciu- my inhalujemy tylko przez sen,inaczej nie da rady .Sól fizjo plus olejek sosnowy jest super.

Hope- straasznie współczuje tego co przeżyliście. Dwa razy byłam świadkiem ataku padaczki(mam brata z epi)podobnie to wyglądało jak u D. Dużo siły życze

Dużo zdrówka dla chorowitków .buziaki
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 23:08   #2442
mala_19kw
Zakorzenienie

Debrah-nie mam żadnego wyjaśnienia na to co zrobiłam i dlaczego puściły mi nerwy (nie krzyczałam na niego żebyście nie pomyślały tylko postawiłam przed lustrem i powiedziałam "zobacz jaki jesteś zapłakany" to wszystko). Źle mi z tym jak cholera bo w życiu nie pomyślałabym że rozpętam takie piekło. Oskar lubi przeglądać się w lustrze i przeważnie jak się w nim zobaczy to dostaje małpiego rozumu i wtedy przed nim cuduje śmiejąc się w głos. Tutaj przyniosło zupełnie odwrotne skutki

A propos przedszkola/żłobków-u nas na grupę ok 30 dzieci (bo teraz z tego co wiem mają po tyle dzieciaczków,jak tam pracowałam było troszkę mniej) jest jedna pani plus pomoc (są to osoby studiujące w tym kierunku) która ma jeszcze w obowiązku sprzątać sale,korytarze,łazienki (po prostu wykonują pracę sprzątaczki) . Powiem wam że kobietki ogarniały ale dzień z taką grupą nie należy do łatwych
Spacery u nas też są,jako że przedszkole (prywatne) jest na wsi panie często zabierają maluchy na wycieczkę po wsi (zbieranie liści,kasztanów-akurat o tej porze roku),ale jest też duży plac zabaw na terenie przedszkola więc latem dzieci bardzo dużo czasu spędzają na świeżym powietrzu.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 23:16   #2443
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nawijko- po przeszło 3 bezowocnych godzinach zakupów byłabym lekko mówiąc wkur**na . Nie irytuje mnie bardziej nic jak to że straciłam swój czas tylko po to by wrócić z niczym.
Zdarza się tak że pojadę do miasta i nie dostanę jednej rzeczy którą planowałam kupić i wtedy mam ochotę roznieść wszystko co stoi na mojej drodze. Zawsze jadę w konkretnym celu a jak cel nie zostanie osiągnięty to już przez resztę dnia strzelam pociskami i trzeba na mnie uważać
Ale to ja,nerwus jakich mało

Moje dziecko przed chwilą urządziło mi taki cyrk że mam ochotę strzelić sobie w łeb. Rozryczał się bo tata poszedł do łazienki,to jeszcze nic,potem chciał wyciągnąć misia z książki (tak,tego narysowanego) drapiąc przy tym jak kot w piasku,a później jak mu pokazałam w lustrze jaki jest zaryczany zaczęło się piekło. 40 minut wycia bez przerwy, usnął mi na rękach cały spocony,zasmarkany i jeszcze resztkami sił buczący.
Pierwszy raz wpadł w taką panikę,żadne tulenie,zajmowanie czymś,rozśmieszanie nie skutkowało. Koszmar.
Ejj, jakich bezowocnych?
Przeciez napisalam, ze przyjedzie stol i 6 krzesel

Dlugo debatowalismy nad kolorem,wielkoscia, itp.
Poza tym planujemy jeszcze remont kuchni i szukalismy ciekawych rozwiazan. A ze zakupy z Kuba latwe nie sa to inna sprawa

Histerii wspolczuje

Stary 2014-11-04, 23:35   #2444
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ejj, jakich bezowocnych?

Poza tym planujemy jeszcze remont kuchni i szukalismy ciekawych rozwiazan. A ze zakupy z Kuba latwe nie sa to inna sprawa

Histerii wspolczuje
No masz rację całkiem bezowocne to one nie były Ale nic ze sklepu w rękach nie wyniosłaś (bardziej o to mi chodziło) więc u mnie to po prostu nie udane zakupy

U nas zakupy z Oskarem też nie są łatwe ale podziw wielki dla Kuby że wytrzymał 3 i pół godziny,my z Oskim musimy się uwinąć w max godzinę inaczej jest awantura
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 06:04   #2445
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dziewczynki, wpadam się tylko przywitać przed pracą.

myślę o was cieplutko, zdrówka dla wszystkich chorowitków.

u mnie zaganiany czas - muszę się przyzwyczaić do nowego trybu,wstaję wcześnie (5 30 ) do pracy, z pracy do domu - a jak wiecie mam tu chorowitka więc jest naręczna odkąd wracam, no a o 20 już padam razem z nią

buziaczki kochane, miłęgo dnia!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 07:14   #2446
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to ja,nerwus jakich mało

Moje dziecko przed chwilą urządziło mi taki cyrk że mam ochotę strzelić sobie w łeb. Rozryczał się bo tata poszedł do łazienki,to jeszcze nic,potem chciał wyciągnąć misia z książki (tak,tego narysowanego) drapiąc przy tym jak kot w piasku,a później jak mu pokazałam w lustrze jaki jest zaryczany zaczęło się piekło. 40 minut wycia bez przerwy, usnął mi na rękach cały spocony,zasmarkany i jeszcze resztkami sił buczący.
Pierwszy raz wpadł w taką panikę,żadne tulenie,zajmowanie czymś,rozśmieszanie nie skutkowało. Koszmar.
Może też wczoraj był taki dzień, bo moja praktycznie bez powodu wpadała w płacz, taki własnei o zabarwieniu histerycznym.
Cytat:
A propos przedszkola/żłobków-u nas na grupę ok 30 dzieci (bo teraz z tego co wiem mają po tyle dzieciaczków,jak tam pracowałam było troszkę mniej) jest jedna pani plus pomoc (są to osoby studiujące w tym kierunku) która ma jeszcze w obowiązku sprzątać sale,korytarze,łazienki (po prostu wykonują pracę sprzątaczki) . Powiem wam że kobietki ogarniały ale dzień z taką grupą nie należy do łatwych
Spacery u nas też są,jako że przedszkole (prywatne) jest na wsi panie często zabierają maluchy na wycieczkę po wsi (zbieranie liści,kasztanów-akurat o tej porze roku),ale jest też duży plac zabaw na terenie przedszkola więc latem dzieci bardzo dużo czasu spędzają na świeżym powietrzu.
Cytat:
Napisane przez nafiTo nieźle jak w sumie jedna pani z pomoca ogarnia 30 dzieci.yqa Pokaż wiadomość
Ejj, jakich bezowocnych?

Dla mnie ikea to kopalnia inspiracji, teraz włąśnei przy remoncie kuchni było to pomocne, i muszę sie wybrac tam po zakup paru gadżetów.

Debrah a może Twoja mama jej zasugerowałą cos w typie "przyjdzie pan i cie zabierze" i teraz sie tak boi obcych.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 07:30   #2447
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dziewczynki, wpadam się tylko przywitać przed pracą.

myślę o was cieplutko, zdrówka dla wszystkich chorowitków.

u mnie zaganiany czas - muszę się przyzwyczaić do nowego trybu,wstaję wcześnie (5 30 ) do pracy, z pracy do domu - a jak wiecie mam tu chorowitka więc jest naręczna odkąd wracam, no a o 20 już padam razem z nią

buziaczki kochane, miłęgo dnia!
Dużo siły na początku szczególnie bo to spora zmiana u Ciebie. Potem nazywa juz tylko łatwiej. Zdrówka dla Ani.

A co do zakupów to wczoraj wydałam ponad 300 zł na all. Ostatnie moje pieniądze. No ale to były prezenty dla 4 dzieci oraz dla mojej siostry bo ma urodziny w poniedziałek (kupiłam jęk komin dresowy i do czapkę). I suszarka do włosów dla mamy ale za nią mi odda.
Na szczęście już mam to za sobą teraz musze jeszcze zamówić te czapeczki dla dzieciaków. I zostanie jeden chłopczyk oraz dorośli ale to już symboliczne drobiazgi. No ale znów wydam kasę. ... :banghead:

A wogole to dzieńdobry. ..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-11-05 o 07:32
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 07:36   #2448
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Nina bactrim nie jest antybiotykiem jesli dobrze pamietam ale ze na bakterie to fakt skoro Amelka ma wirusowke
Deli u mnie lekarka robi test za 10 zl i w 10 min wiem czy to bakteria czy wirus faktycznie szkoda w ciemno faszerowac malucha

No wlasnie teraz sobie przypominam, ze dr mowila ze to nie jest antybiotyk, w necie pisze ze tez nie jest to antybiotyk. Moze dlatego dała, bo ma Amelka też kaszel taki oskrzelowy, a jak wyczytałam, to ten syrop też jest na takie coś. W każdym razie bidzie sie odrywa bardzo.
Mloda jeszcze spi.

Marsi, jak sie czujesz?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 07:57   #2449
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah-nie mam żadnego wyjaśnienia na to co zrobiłam i dlaczego puściły mi nerwy (nie krzyczałam na niego żebyście nie pomyślały tylko postawiłam przed lustrem i powiedziałam "zobacz jaki jesteś zapłakany" to wszystko). Źle mi z tym jak cholera bo w życiu nie pomyślałabym że rozpętam takie piekło. Oskar lubi przeglądać się w lustrze i przeważnie jak się w nim zobaczy to dostaje małpiego rozumu i wtedy przed nim cuduje śmiejąc się w głos. Tutaj przyniosło zupełnie odwrotne skutki

Jak zapytałam to potem sobie pomyślałam że może chciałaś "obśmiać problem " bo zazwyczaj działało, no cóż jeszcze nas nie raz przecież dzieci zaskoczą,.widać Oskar nie ogarnął nadmiaru.
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Może też wczoraj był taki dzień, bo moja praktycznie bez powodu wpadała w płacz, taki własnei o zabarwieniu histerycznym.

Dla mnie ikea to kopalnia inspiracji, teraz włąśnei przy remoncie kuchni było to pomocne, i muszę sie wybrac tam po zakup paru gadżetów.

Debrah a może Twoja mama jej zasugerowałą cos w typie "przyjdzie pan i cie zabierze" i teraz sie tak boi obcych.
Raczej nie. Ale wszystko możliwe
Stary 2014-11-05, 08:03   #2450
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Czesc!
hope straszne przezycie! Niech siostrze sie polepszy!
Zdrowia potrzebujacym!
debrah dziewczynki nasze podobnie sie budza i chodza wieczorem spac a jaka rozbieznosc w drzemkach.
Znow sie poklocilam z tz o wychowanie dwujezyczne :-( Tz neguje wszystko, co robie: kp, teraz dwujezycznosc; zadne argumenty do niego nie docieraja.
Yae od pewnego czasu zaczela sie interesowac tym, co robi sie w toalecie, zaczela byc swiadoma, ze sama tez wydala. W sobote kupilismy nakladke na toalete z drabinka, zeby mogla sama korzystac, bardzo sie cieszyla. Okazalo sie niestety, ze nie pasuje do naszej toalety. Byla zawiedziona. Dzis kupilam nakladke juz dobra. Cala droge do domu mowila "siusiu". Razem zainstalowalysmy, sprobowala usiasc, powiedzialam, ze gdyby chciala zrobic siusiu lub kupke tak jak mama, to niech powie. Nie czekalam nawet pol godziny. Mamy pierwsza kupe zrobiona w ubikacji. Dalej bedziemy probowac.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

No i nie moge z Leosia przy grobie. Cudny jest!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 08:08   #2451
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
hope straszne przezycie! Niech siostrze sie polepszy!
Zdrowia potrzebujacym!
debrah dziewczynki nasze podobnie sie budza i chodza wieczorem spac a jaka rozbieznosc w drzemkach.
Znow sie poklocilam z tz o wychowanie dwujezyczne :-( Tz neguje wszystko, co robie: kp, teraz dwujezycznosc; zadne argumenty do niego nie docieraja.
Yae od pewnego czasu zaczela sie interesowac tym, co robi sie w toalecie, zaczela byc swiadoma, ze sama tez wydala. W sobote kupilismy nakladke na toalete z drabinka, zeby mogla sama korzystac, bardzo sie cieszyla. Okazalo sie niestety, ze nie pasuje do naszej toalety. Byla zawiedziona. Dzis kupilam nakladke juz dobra. Cala droge do domu mowila "siusiu". Razem zainstalowalysmy, sprobowala usiasc, powiedzialam, ze gdyby chciala zrobic siusiu lub kupke tak jak mama, to niech powie. Nie czekalam nawet pol godziny. Mamy pierwsza kupe zrobiona w ubikacji. Dalej bedziemy probowac.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

No i nie moge z Leosia przy grobie. Cudny jest!!
Moojemu tztowi tez przeszkadza juz moje kp;> .. a ostatnio mi zaczął się burzyć czemu Amelka z nami spi;> ale mu przypomniałam, że to on chciał. Amelka do 7 msc spaala sama, później jak sie przeprowadziliśmy na chwile do t. spała z nami bo nie chciala sama. Trawało to pare msc. Później walczyłam o to, aby A. sama spała znowu w łózeczku, udało się prawie. To nie, tzt znowu ja przyzwyczaił.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-11-05, 08:10   #2452
mikakrolikowa
Zakorzenienie

My właśnie odzwyczajamy od spania z nami i pomalu od uu ale znow kryzys i wolanie w dzień o uu
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 08:14   #2453
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Moojemu tztowi tez przeszkadza juz moje kp;> .. a ostatnio mi zaczął się burzyć czemu Amelka z nami spi;> ale mu przypomniałam, że to on chciał. Amelka do 7 msc spaala sama, później jak sie przeprowadziliśmy na chwile do t. spała z nami bo nie chciala sama. Trawało to pare msc. Później walczyłam o to, aby A. sama spała znowu w łózeczku, udało się prawie. To nie, tzt znowu ja przyzwyczaił.

To mojemu nie przeszkadza, ba jest mu z kp wrecz wygodnie, bo w nocy wstawac nie musi, usypiac nie usypia, etc. Tylko poza daniem siary nie widzi sensu... Natomiast wspolne spanie: zaproponowalam osobny pokoj dla Yae po przeprowadzce (chyba na wiosne), to zgadnij kto jest przeciwnikiem?

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-11-05 o 08:15
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 08:15   #2454
Debrah
Zakorzenienie

Dziecko moje rano stwierdziło że Tata lubi pić piwo , nie wiem, raz widziała jak pił takie smakowe, z dziadkiem na pół ze szklanki. Tz bardzo rzadko pije, nawet to piwo, a teraz wyjdzie ze my jakąś patoła: D
Stary 2014-11-05, 08:18   #2455
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziecko moje rano stwierdziło że Tata lubi pić piwo , nie wiem, raz widziała jak pił takie smakowe, z dziadkiem na pół ze szklanki. Tz bardzo rzadko pije, nawet to piwo, a teraz wyjdzie ze my jakąś patoła: D

Meneq- to mój stwierdza, ze przez kp ona tylko mamamamamammamama ...............

Debrah, to ja Cię przebije, Amelka też widziała jak tzt pije piwo (rzadko się to zdarza) i co...idziemy do supermarketu.... Amelka widzi lodówke z piwem, poleciała, pokazuje palcem i mówi "tata"

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-11-05, 08:24   #2456
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq- to mój stwierdza, ze przez kp ona tylko mamamamamammamama ...............

Debrah, to ja Cię przebije, Amelka też widziała jak tzt pije piwo (rzadko się to zdarza) i co...idziemy do supermarketu.... Amelka widzi lodówke z piwem, poleciała, pokazuje palcem i mówi "tata"
Ha Ha, moja tak robi z chipsami I cola... mówi że to i to taty a woda jest Amelki i mamy, poracha!

U nas na szczęście tz się nie miesza do mojego kp, przyjmuje argumenty i korzysta z zalet jak szybsze usypianie.
Jedynie ze spaniem trudniej bo mamy mniej miejsca i stąd też myślę o dorosłym łóżeczku, najwyżej bym się czasem z młodą cisnęla Ale chociaż tz by nie wstawal połamany
Stary 2014-11-05, 08:27   #2457
Delicjanka
Zakorzenienie

Amelka bije rekord swoj;> nadal spi! szokens.

W ogóle piec chodzi od piątku;> moze juz bedzie dobrze
;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-11-05, 08:34   #2458
mikakrolikowa
Zakorzenienie

My zaraz do szpitala na reha musimy jechac a Julo spi bo o 4 urzadzil pobudke ja padam kawy nie moge a Julo jeszcze w pizamie i bez sniadania

Proszę was o kciuki bo dzis po drodze odwozimy mojego tate na biopsje strasznie się boje az sie cala trzese od. rana
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 09:24   #2459
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Marsi jak zdrówko? Dziś mi się ze jadlysmy śniadanie u Ciebie w kuchni. ..:p

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:11   #2460
nafiyqa
Zakorzenienie

Heh piwka mnie rozwalily :P

Kuba gdzies z pol roku temu na zakupach capnal sobie z polki do wozka piwo butelkowe!
Zorientowalam sie przy wyjsciu ze sklepu

Mamy pierwsze marudki zlobkowe - dziecko nie chcialo wracac do domu...
Ciesze sie strasznie, ze tak mu sie spodobalo w tym zlobku!

Kanapek dzis znow nie tknal, za to zupke zjadl (pani musiala go karmic, sam nie chcial...).
Byl tez pierwszy raz na spacerze, ladnie szedl trzymajac sie weza
Potem z pania za reke (z nami nie chce, tylko ucieka).

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-11-05 o 12:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości