|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Witam nowe dziewczynki
![]() kurczę chciałabym już poznać płeć ... mam przeczucie że to będzie chłopak, ale chyba bym chciała dziewczynkę jednak
|
#3212 |
|
Wtajemniczenie
|
znowu kuurrr... mój post zniknął
![]() Dziewczyny przepraszam Was, że się nie udzielam, ale mam gorsze dni, zły humor, samopoczucie, zdrowotnie też lipa i nie mam nawet siły nic pisać tak jestem rozwalona i psychicznie i fizycznie (ciąża-piękny czas Jeszcze dość ostra kłótnia z mężem, dawno tak ostro nie było tylko drobne sprzeczki, ale srał to pies ja się denerwować nie będę aa i za wizyty!!oraz witam nowe mamy ja muszę troszkę odpocząć, na pewno będę podczytywać
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec jeszcze mam luz ale to wszystko przez uroki I trymestru za to teraz mój tasiemiec nadrabia braki ![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- A poza tym spać nie mogę Ruska, przez tego dzidziusia z pęcherzem bym Cie nie poznała co to za odpoczynek?? Bo chyba nie całkiem od nas?? Tulam mocno i łącze się w odczuciu ciąża-piekny czas ![]() Kłótnią się nie przejmuj, przecież się pogodzicie
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Jestem i ja ze śniadaniem i kawą. Dziś mam wizytę Dziewczyny dziś 19 stopni ma być w listopadzie .Przez ten halny jestem nerwowa .Witam nowe mamy. |
|
|
|
#3215 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe mamusie
To już pewne?![]() U mnie to chyba już ze 3-4kg na plusie . Fistaszku kciuki za wizytę, ja mam jutro usg Ruskaa trzymaj się Czarnulka mam nadzieję, że wreszcie przyniesiesz nam dobre wieści ze swojej czwartkowej wizyty, że ten krwiak zniknął |
|
|
|
#3216 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zobaczymy czy się potwierdzi na połówce ![]() Cytat:
No nic ;] Miłego i słonecznego dnia!!
|
|
#3217 |
|
Zadomowienie
|
witam się z rana.
Ja to chyba nie mogę nawet pomyśleć, że jest ciut lepiej, bo mi los pokazuje, że jednak jest inaczej. Przedwczoraj napisałam Wam, że już mam tylko mdłości, a wymioty się skończyły. Ale pocieszyłam się do wieczora - i od 2 dni przed snem mam mega A rano budzę się z bólem głowy na maksa. Wczoraj mi nawet przyszło do głowy, że gdyby mój tż miał tak mieć przez tydzień (ja już mam od prawie 10 tygodni), to by kazał się hospitalizować. On nawet na katar "umiera" ![]() Pisałyście o karmieniu dziecka. Mi się udało i moje jadły zupy mojej produkcji, ale krótko, bo wolały memłać gotowane warzywa, mięso czy makaron, ale nie zmiksowane, tylko pokrojone na kawałki. I same jadły, robiąc wokół chlewik (dobrze, że mam psa, to zawsze był w pobliżu i "sprzątał"). Moja mama bardzo w porządku - nie wtrącała się w żywienie i nie dogadzała. Za to teściowa parę razy wyskoczyła z propozycją nakarmienia noworodka tłustą kiełbasą lub innym wytworem swojej kuchni (tłustej jak cholera), ale był protest i tylko focha strzeliła. Co do szczepień - ja młodszą szczepiłam tylko na to, co obowiązkowe, przy czym wybierałam płatne szczepionki, bo ich jakość jest lepsza. Nie szczepiłam na nic zalecanego, bo moja starsza miała wstrząs poszczepienny jak była malutka (drgawki gorączkowe z utratą przytomności) i miała zwolnienie ze szczepień do 7 roku życia. Nawet nie muszę pisać, ile było z tym zwolnieniem problemów, jak się przeprowadzaliśmy i zmienialiśmy przychodnie- milion pytań, papierow, zaświadczeń i podważania opinii lekarzy. I po tym bałam się szczepień bardzo, dlatego z drugą córką tylko to co musiałam i nic więcej, nawet jak gmina sponsorowała jakieś to nie korzystałam. Teraz też raczej nie zdecyduję się na nic dodatkowego. |
|
|
|
#3218 |
|
Raczkowanie
|
Helloł
![]() Sylvie Monisiia witajcie Fistaszek za wizytę dzisiejszą Czarnulka, Scotasia za jutrzejsze wizyty też już zaczynam trzymać kciuki ![]() Ruskaa pokoczuj trochę na partyzanta i zaraz Ci przejdzie za co trzymam kciuki ![]() Ja w sumie nawet nie wiem ile przytyłam ale to przez problem z zaparciami Ja dzisiaj idę na mini wizytę ale to tylko po L4 żeby się wymogi zgadzały ![]() a z ciekawotek nagle wczoraj zmieniły się plany na długi weekend listopadowy i teraz na cito musimy wymyśleć plan awaryjny i to jest mój naczelny job na dziś
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
aural - ja też mam straszne zaparcia. Mój rekord w tej ciąży to chyba 6 dni bez dwójki
Kupiłam sobie laktulozę i nawet ona zadziałała dopiero następnego dnia, a wzięłam dawkę na przeczyszczenie. Jem buraki codziennie, śliwki suszone, popijam rano wodę przegotowaną z miodem i nic nie rusza. Lekarz rozkłada ręce...Fakt, że ja nie jem tak, jak przed ciążą. Bo np nie mogę pieczywa z pełnego przemiału, więc raz w tygodniu zjem białe pieczywo, a tak to nie jem wcale. I wcześniej byłam codziennie na fitnesie, a teraz tylko leżę i prawie wcale się nie ruszam, więc to pewnie dlatego. Ale nie jestem w stanie nawet na spacer się przejść, bo musiałabym z reklamówką - wymiotówką... |
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jakoś się dziś nie wyspałam synek teraz wcina śniadanie a ja poleguję.... wypadałoby ogarnąć się i pójść do sklepu, chciałam krupnik ugotować na obiad ale dziś to wolałabym coś zamówić do domu
|
#3223 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() trochę mnie nie było - jak niektóre z Was miałam nastrój do .u.yale wczoraj Was nadrobiłam - chyba z 6 godzin czytania ![]() Wizyta 10 lis. a już niedługo zacznę 16 tc ihaaaa |
|
|
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
Mój jak lew walczy ![]() Jak u nas w domu pomór, czyli wszyscy jesteśmy przeziębieni, to najbardziej chory jest mój mąż. Tak pociąga nosem głośno, żeby go sąsiedzi na parterze usłyszeli, jaki chory. Ja jak jestem chora, to muszę być na posterunku mimo wszystko dziś na fb koleżanka wrzuciła artykuł, w temacie - na przyszłość jak znalazł. http://m.onet.pl/styl-zycia/kobieta/..._campaign=m_fb |
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś nie gotuję
|
|
|
|
#3226 |
|
Zadomowienie
|
Helołłłł
![]() ja dziś pierwszy raz w pracy po dłuższej przerwie i taki tu burdel, że masakra:/ wrzuciłam do klubu pierwszą fotę mojego maluszka
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jutro mam wychodne ale... z dzieckiem
|
|
#3230 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!
scotasia, lekarz pokazał nam kawałek siusiaka, więc chyba tak Ja od pierwszej wizyty przytyłam 5,5kg Na początku wciągałam wszystko, co miałam pod nosem Teraz jest już trochę inaczej, ale miewam swoje zachcianki
|
|
|
|
#3231 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo wiecie jak to jest... faceci przechodzą męską grypę
![]() porównując: http://demotywatory.pl/4032006 nie wyspałam się dzisiaj. oczywiście standardowo jak Tż wyszedł to ogarnął mnie mega głód. nie mogłam zasnąć, więc wstała i zjadłam kromkę chleba z zimną ogórkową jak już zasnęłam to zaczął mi wydzwaniać telefon - też nie mieli kiedy smsów pisać
|
#3232 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi się trafił porządny facet, trochę narzeka, ale nawet jak go boli gardło to chodzi do pracy... w ogóle mam naprawdę fajnego męża Czytam Wasze przygody z TŻtami i naprawdę mi przykro... ja słowa złego powiedzieć nie mogę o swoim, no pokłóciliśmy się od początku ciąży może 2 razy, ale ja jakoś mało kłótliwa jestem w ciąży i naprawdę nie chce mi się kłócić, więc kłótnie trwają 5 minut i są spokojne nie chcę by się maluch denerwował ;p dbam o jego dobry humor ![]() Ja miałam urlop 5 dni i wróciłam do burdelu... co prawda lekkiego, spodziewałam się większego bajzlu ;/
|
|
#3233 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski, bacik idzie znowu w ruch;P
przypominam o uzupełnianiu wizyt, skrupulatnie usuwam wizyty, które się odbyły.. i tak przykładowo usunę 4-5 a dostanę 2 wiadomości
|
#3234 | |
|
Raczkowanie
|
Witamy
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wcinam pieczywo tylko pełnoziarniste, dużo zielonych warzyw i trochę owoców... żadnego syfu i po gonieniu max dawką laktulozy przez 2 dni zwykle na 3-ci dzień pójdę dopiero (ale standardowo udaje mi się co 5-7 dni ) w przypływie desperacji zjadałam np. całe opakowanie 200g suszonych moreli (które też działają przeczyszczająco... i NIC), codziennie na czczo 2 szklanki ciepłej wody przegotowanej i skutek ten sam...Mi już lekarka zaleciła wizytę w poradni proktologicznej, bo sama stwierdziła, że już nic nie jest w stanie więcej wymyśleć ale ja się boję, więc unikam jak ognia |
|
|
|
|
#3237 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny pomozcie.
Staram sie zasypiac na lewym boku i kawalku plecow.Nad ranem obudzil mnie bol, jakby nerek, plecow.Wlasnie tego miejsca na ktorym lezalam. Teraz zastanawiam sie czy to nerki czy po prostu od lezenia.Bo jak zmienilam pozycje to za chwile przestalo i teraz tez nie boli. Kobitki ktore juz rodzily...Mialyscie podobnie?? |
|
|
|
#3238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już szukam i czytam o czym jest ;Pi prawidłowo
|
|
#3239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wiesz co mi pomaga - codziennie rano (a nawet nie codziennie a co dwa, trzy dni - bo jak za dużo to też źle![]() Dobre! I powiem Wam, że wczoraj też miała humor z d... czasem tak mam sama nie wiem dlaczego, rano dramat przeżyłam bo kawa była nie taka jak chciałam, biedny tż wszystko spada na niego,stara się dzielnie znosić, ale jak długo to potrwa ![]() Witam nowe mamuśki, i jak Wam fajnie że znacie już płeć, ja też chcę! muszę się wybrać na usg prywatnie, może wtedy.
|
|
#3240 |
|
Raczkowanie
|
Iluzja kurcze nie mam fioletowego pojęcia
ale zgaduję, że może to był efekt jakiegoś naciągnięcia mięśni w trakcie snu wydaje mi się to najbardziej prawdopodobne, bo chwilę po zmianie pozycji Ci przeszło, ale ręki sobie nie dam uciąć ![]() Jagodowa na szczęście wraz z porodem wszystkie hormony i zachcianki odpuszczają i stajemy się potulnymi barankami więc niech tż przetrzyma ciążę dzielnie, a zostanie mu to wynarodzone z nawiązką ![]() A jeśli chodzi o płeć to wyluzuj mi na jednym genetycznym ginka powiedziała, że dziewczynka, a na drugim gin stwierdził, że nei bardzo widzi, ale chyba chłopak ) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

za wizyty!!
wiec jeszcze mam luz
i łącze się w odczuciu ciąża-piekny czas
.
.
.
A rano budzę się z bólem głowy na maksa. 

za wizytę dzisiejszą 
ale to przez problem z zaparciami
i teraz na cito musimy wymyśleć plan awaryjny 

ale dziś to wolałabym coś zamówić do domu 

jak już zasnęłam to zaczął mi wydzwaniać telefon - też nie mieli kiedy smsów pisać
i wiesz co mi pomaga - codziennie rano (a nawet nie codziennie a co dwa, trzy dni - bo jak za dużo to też źle
muszę się wybrać na usg prywatnie, może wtedy.