|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Cytat:
Wydaje mi się, że jednak odruchowo czyta się od góry do dołu, a takie kolumny to zbyt spory zygzak dla oka. Ale spróbuję, zobaczę jak to może wyglądać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi o coś w tym stylu (zdjęcie z fb 101 genialnych CV, które musisz zobaczyć ![]() ![]()
36/2017 29/2016 25/2015 Edytowane przez natuso Czas edycji: 2014-11-04 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Rozeznanie
|
Porównując długość CV. Za chiny bym na 1 stronę nie zmieściła CV.
![]() Edytowane przez uniperfect Czas edycji: 2014-11-04 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, że jak się nie da, to nie ma co na siłę wrzucać wszystkiego na jedną stronę, bo wtedy robi się nieczytelne, ale czasem warto pokombinować i coś zmienić.
![]() |
#1685 |
Konto usunięte
|
Mnie się nie podoba jego cv od strony graficznej. Nie nazwałabym genialnym. Kojarzy mi się z profilem na jakimś portalu. Dla mnie zbyt mocno naciapane kolorami, tabelkami, kreskami, jakieś kółeczka, nadmiar pogrubień. Może do wypasionej korpo się nadaje ale ja się tam akurat nie pcham.
Natomiast podoba mi się jako tako układ informacji. Warto spróbować z takimi dwiema kolumnami. Ale tak jak pisałam, podobało mi się kiedyś moje stare cv. Więc może kiedyś dorosnę do tego powyższego ![]() A i dzięki za podanie źródła. Popatrzę sobie i poszukam dalszych inspiracji. |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy ktoś dzwonił do Waszych byłych pracodawców po referencje? Jestem z pewnym procesie rekrutacyjnym i zostałam już poproszona o podanie 3 kontaktu do referencji. Nie żeby jakieś super stanowisko, a recepcjonistki... czy to nie przesada. Wiem, że dzwonili już do dwóch osób, zaprosili mnie po tym na rozmowę z prezesem, na której dziś byłam, a tutaj jeszcze kolejne referencje....no nie za dużo tego, ja nie aplikuję na dyrektora.
Edytowane przez Marbella85 Czas edycji: 2014-11-04 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Konto usunięte
|
Ja oprócz jednego miejsca nawet nie znałabym kontaktu do byłych pracodawców.
Coś dużo tych referencji. 3 nie wystarczą? Może sprawdzają, czy jednak w którymś miejscu nie naskrobałaś? Natuso, rozumiem. Dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przesada ![]() W moim przypadku chyba nikt nie dzwonił do moich byłych pracodawców(chociaż pewności nie mam). Moim zdaniem jeśli już chcą telefoniczne referencje to sami powinni dotrzeć do odpowiednich osób w tych firmach, w końcu ty możesz podać numer telefonu np do szwagra ![]()
![]() |
#1690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Gdyby kogoś interesowało: TARGI PRACY I PRAKTYK, 6 LISTOPADA W WARSZAWIE: http://www.talentdays.pl/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Wtajemniczenie
|
Tego to nie wiem, ale ja robiłam w niemal identycznej formule w Wordzie.
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Konto usunięte
|
Do mnie dziś zadzwoniła pani i na wstępie powiedziała, że przeczytała moje CV. Po tym padło pytanie, czy na projektach, które mam wpisane w CV byłam od początku do końca. Mówię, że nie i podaje ile byłam. A pani do mnie z oburzeniem, że nie rozumie jak można na takim stanowisku tak krótko pracować. Już jej miałam powiedzieć, że to ja nie rozumiem jak to można nie umieć przeczytać dat, które są zamieszczone w CV.
![]() Chyba źle wypadłam bo stwierdziła, że na razie musi mi podziękować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48803349]Do mnie dziś zadzwoniła pani i na wstępie powiedziała, że przeczytała moje CV. Po tym padło pytanie, czy na projektach, które mam wpisane w CV byłam od początku do końca. Mówię, że nie i podaje ile byłam. A pani do mnie z oburzeniem, że nie rozumie jak można na takim stanowisku tak krótko pracować. Już jej miałam powiedzieć, że to ja nie rozumiem jak to można nie umieć przeczytać dat, które są zamieszczone w CV.
![]() Chyba źle wypadłam bo stwierdziła, że na razie musi mi podziękować. ![]() normalnie by powiedziała, że twoje zachowanie jest niegrzeczne, ale w takim wypadku... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sprawiała wrażenie jakby była oburzona faktem, że śmiałam wpisać krótki okres pracy jako doświadczenie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Konto usunięte
|
Można zrobić w Wordzie (kuleczki pewnie wkleił jako grafikę). Na upartego nawet w photoshopie. Sama nie wiem gdzie byłoby mi wygodniej.
Ja już nie wpisuję najkrótszych moich fuch bo potem z pogardą w głosie mnie pytają co ja tak krótko tam pracuję. Co ja w ogóle tak krótko wszędzie pracuję. Zostawiłam ze 4-5 najważniejszych i najdłużej odbytych etatów. Ktoś pytał dlaczego do cv dałam oddzielnie staże i praktyki. By m.in. nikt nie pytał co tak krótko robiłam tam bo jednak to kilkutygodniowe terminy, a zarazem jednak warto mieć je w cv jako jakieś doświadczenie. Poza tym moje staże są dodatkowe, niech widzą że nie siedzę na du.ie i szukam zajęcia, praktykuję gdzie się da. Daltego je podkreśliłam Dzwoniła dziś pani z US na 2 mies. praktyki. Obawiam się jednak, że nie przejdę ponieważ podejrzewam, że to tylko w ramach obowiązkowych praktyk a ja już po studiach i szukam fakultatywnie. Jutro rano mam do niej oddzwonić i umówić się na rozmowę. Spytam ją od razu czy w ogóle się kwalifikuję. Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2014-11-04 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48803349]Do mnie dziś zadzwoniła pani i na wstępie powiedziała, że przeczytała moje CV. Po tym padło pytanie, czy na projektach, które mam wpisane w CV byłam od początku do końca. Mówię, że nie i podaje ile byłam. A pani do mnie z oburzeniem, że nie rozumie jak można na takim stanowisku tak krótko pracować. Już jej miałam powiedzieć, że to ja nie rozumiem jak to można nie umieć przeczytać dat, które są zamieszczone w CV.
![]() Chyba źle wypadłam bo stwierdziła, że na razie musi mi podziękować. ![]() I to jest włąsnie największy problem pracodawców - nigdy nie czytają CV! Mnie się pan ostatnio pytał, gdzie nauczyłam się Norma Pro... a w szkoleniach jak byk mam 3 miesięczne szkolenie z tego programu ![]() Albo notorycznie się mnie czepiają, że ja skończyłam ochronę środowiska, a nie inżynierię... napisane mam, że skończyłam inżynierię, ale zwracają uwagę chyba tylko na wydział (w nazwie ma Ochrony Środowiska) ![]() Ja robiłam takie w Photoshopie, o wiele łatwiej to ogarnąć ^^ Edytowane przez Nemme Czas edycji: 2014-11-04 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
Szlag mnie, trafia, bo u mnie jest np. pytanie "w jakim stopniu zna pani angielski". No aż chce się coś chamskiego powiedzieć takiej paniusi, która nawet nie raczy spojrzeć na cv dokładnie. A tam jak wół jest to określone. Oczywiście rozumiem, jak np. ktoś mówi "widzę, że angielski zna pani biegle", to jest ok, ale nie tak nieprofesjonalne podchodzenie do tematu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Romowa (przez skype) z wascicielem firmy trwala 5 minut. Na poczatku spytal mi sie gdzie mieszkam ![]() ![]() Potem mi zadal dwa inne pytania i do widzenia. Cala rozmowa trwala 5 minut. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Raczkowanie
|
Można, są przecież takie firmy, które dają godne warunki pracy. Nie wkładajcie wszystkich do jednego wora, nie wszyscy przecież pracują w pl na zlecenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Konto usunięte
|
Najśmieszniejsze, że oni sami od nas wymagają bóg wie czego.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Raczkowanie
|
Witam.
Jestem jedną z miliona osób,które skończyły studia i chcą coś w tym kierunku pracować. Ja chciałabym pracę typowo biurową, jednak nie mam żadnego doświadczenia. Całe studia pracowałam w handlu: sklep, call center. NA staże w tym roku PUP nie ma już środków. Obecnie mam pracę w na pół etatu bez mozliwosci zwiekszenia,w galerii, dysp 24/h .Jedyny plus to umowa o pracę. Nie wiem co mam robić. Nawet jakbym szukała w ciucholandzie na cały etat to nie chcą mgr. Jednak nie po to studiowałam. Co mam działać ? pytałam znajomych co pracuja w równych instytuacjach aby dali jakies informacje jak bedzie praca. Czy wydrukować cv i chodzic samej po firmach? w urzędach mi powiedziano ze wszystko jest na BIP a gu** prawda bo kolezanki prace dostaly po praktykach a zadnej info na BIP nie było. Nie wiem juz co robic. Najgorsze jest to że powoli się poddaje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.