|
|
#2701 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Boże czuje się nieraz taka nie do in formowana w porównaniu do was... A jakie szczepienia są obowiązkowe po porodzie ??
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2703 |
|
Rozeznanie
|
lasencje chce isc robić te pizze ale w tym przepisie nie pisze jak dlugo te ciasto ma rosnąć?pisze ze czekać aż do wyrosniecia, ale skad mam wiedziec ze 10min jak urosnie to po 20min nie urośnie bardziej?ile mam czekać?
aa i czy reszte ciasta moge jakoś przechowac zeby męzowi zrobic swieza pizze na obiad?czy raczej od razu musze ją upiec?karooka- do reklamówek bo z ip na wozeczku wezma mnie na blok porodwy i w siatce chca miec rzeczy do porodu,podklady i inne dupsy zeby mogly se to wziasc, a reszte gratow maż chyba wezmie albo dowiezie...sama nie wiem |
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Inka wzwb i hmm nie pamiętam ale mam gdzieś zapisane z sr
|
#2705 |
|
Wtajemniczenie
|
No to piateczka
|
#2706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak dalej to poszukaj kalendarza szczepień w sieci, oczywiście tylko od ciebie zależy czy się zgodzisz i kiedy pójdziesz, chociaż w przychodni będą kazały pilnować terminów i szczepić nawet podczas kataru.... dłuuuuga historia, nie będę się rozpisywała, bo nie chcę tu propagować żadnej idei. w razie pytań służę pomocą na priv ![]() przez pierwsze 3 lata jest 21 szczepień Ale nikt cię do szczepień dziecka nie może zmusić, zawsze musisz wyrazić zgodę
|
|
#2707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do tych metod uspokajania dziecięcia, to jeśli suszarka się sprawdzi to można kupić misia szumisia, (i jeśli masz stówkę na zbyciu ) W sumie dobry pomysł na prezent ![]() Mały co się wierzga, szok, brzuch się wygina we wszystkie strony
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam tylko, że wcześniaki mają refundację na pneumokoki i rotawirusy, od pediatry który ostatnio wypisał mi receptę na zastrzyki radził żeby zaszczepić, szczególnie wcześniaka .Ja tam będę szczepiła na wszystko.. słyszałam te afery, że niby autyzm od szczepionek i inne.. ale ja w dniu dzisiejszym jestem mamie wdzięczna, że dopilnowała bym zaszczepiła się na różyczkę za to ja nie mam ostatniej dawki na tężec podanej i będę musiała od początku powtarzać cykl..kurde ![]() Mój też chyba po ciasteczkach belvita kakaowych
|
|
#2709 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
eh mam na sali dziewoje 21 lat i jest tak zacofana ze glowa mala... skonczona podstawowka i nic wiecej z ciaza wpadla i dowiedziala sie o ciazy w 28 tygodniu a do tego czasu pila i palila... teraz nie wiadomo ktory dokladnie jest tydzien ale dziecko niby wiekowo donoszone a ona z tekstem " nie wiem o co lekarzowi chodzilo z ta donoszona ciaza"... masakra jaka niewiedza i zero zainteresowania swoim zdrowiem. Az mnie trzesie jak na nia patrze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2710 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2712 |
|
Rozeznanie
|
Inka Suqub czuję się dokładnie tak jak wy :P
pustka w głowie i nic nie wiem |
|
|
|
#2713 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a chodzicie na sr ? Nie wiem dlaczego ale ja się czuje przygotowana spokojna..skąd mi się to wzięło? Nie wiem sama
|
#2715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisas, ja chyba przestanę wklejać tu cokolwiek, jak mam się z taką reakcją zawsze spotykać...Przepraszam, ale masz niemiły ton, jak się wypowiadasz i wstawiasz ciągle tę buźkę " ".I dla mnie nawet taka "mała" ilość jest wystarczającym powodem do nieużywania czegoś. I tyle. |
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Olcia no skąd się biorą tacy ludzie
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
o to właśnie chodzi żeby poznać różne poglądy i wybrać swoją drogę ![]() Zjadlam cała paczkę jezykow :-D---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Normalnie czuję się.jak wieloryb dzisiaj i to ospaly mocno
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie chodzę na sr. Z Małym dzieckiem miałam styczność bo od 5 lat opiekuje się chrześniakiem także od Małego do 5latka daje radę. Z Nim już wiele przeżyłam i śmiałam się, ze to taka moja szkoła przetrwania była. Rzut na głęboką wodę. Ale wiadomo chyba przy każdym dzieciaczku są jakieś obawy, każde dziecko jest inne.
OLCIA współczuję koleżanki. Kurczę tak lekceważyć i tak późno się dowiedzieć przeraża mnie, że istnieją tacy ludzie.
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zajmowalam trójka ale nie ze cały czas wydaje mi się że ze swoim będzie lepiej bo jednak "cudze" dziecko to większy stres. I trzeba robić tak jak ktoś uważa a nie jak sami chcemy. Mogę się mylić
|
|
#2719 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie rozumiem oburzenia, po prostu napisałam co myślę o tej statystyce, a co do nosidła to ono się chyba nie nadaje dla noworodka. poza tym w tym co podlinkowałaś było napisane, że głównie to były wcześniaki i z nieżytem nosa. przykro mi, że odbierasz mój ton jako niemiły niepotrzebnie się spinasz ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
przygotować w 100% się nie da, bo życie lubi zaskakiwać pamiętajcie, że to moje drugie dziecko, siostra ma też dwójkę, przy której jestem blisko, szwagierka ma półtoraroczniaka, więc jestem na bieżąco
|
|
#2720 |
|
Rozeznanie
|
Ja się dziwię że tak późno dowiedziała się o ciąży, żadnych objawów nie miał? Nie widziała ze organizm inaczej się zachowuje? Szkoda mi bardzo tego dziecka, nie wiadomo czy urodzi się zdrowe, jak matka do 28tyg piła i paliła. I temu maluszkowi współczuje takiej matki
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Ogladalyscie kiedyś ciąże z zaskoczenia na tlc?? Niby tam rodzą np na wc i w ogóle do porodu nie wiedzą o ciąży..dla mnie to niemożliwe zupelnie, po co takie bajki puszczają..
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre rzeczy robiłam tak jak Oni chcieli a niektóre robiłam po swojemu. Zależy o co chodzilo, różnie bywało.
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2724 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzieci urodziły się zdrowe, ma już dwójkę. Do tej pory pali, przy dzieciach oczywiście, i nie widzi w tym problemu. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Wiesz teraz to każdy mówi, ze można na nich liczyć. Okaże się później jak wyjdzie jakiś problem.
|
|
|
#2725 |
|
Rozeznanie
|
Trusiu, ja chodziłam na sr. Bardzo się uspokoiłam jeżeli chodzi o poród sn.
Olcia, to sobie z koleżanką nie pogadacie ![]() Z duszą na ramieniu wkładałam minky i rzeczy z wypełnieniem do pralki, bałąm się, żeby się nie zbiło w środku, ale wyszło pięknie, ufff A pogoda na pranie idealna
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka ze studiów wpadła i mówiła ze gin pozwolił jej palić bo rzucenie to by był za duży szok dla organizmu..
|
#2727 |
|
Rozeznanie
|
matko jedyna to ona w 7 miesiącu się dowiedziała że jest w ciąży
ja nie miałam w ogóle kontaktu z małymi dziećmi, koleżanka ma synka 2,5 letniego, odwiedzać ją odwiedzałam małego nosiłam ale nic więcej. Ja panikuje a mój mąż na luzak mówi, że przy małym będzie wszystko robił zobaczymy tylko czy na gadaniu się nie skończy haha
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Maczuma ja jak pralam kocyki z poofi też się bałam a po.praniu cud malina
![]() Też mi się wydaje ze.mimo.wszystko dużo.sr daje
|
#2729 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj tam , od razu wyrodna. Tez miałam sporo kontaktów z noworodkami, choć moze nie w ostatnich latach Wiem, ze to nie lalka która tylko spi i pachnie, wiem też co znaczy sie opiekowac kims przez 24h i budzić sie tylko dlatego ze ktoś mrugnął okiem. Na pewno czeka mnie jeszcze dużooooooo niespodzianek, do wszystkiego przygotowac sie nie da![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zreszta dla niektórych dziewczyn tutaj to nie pierwsze dziecko, wiec wiadomo, że są lepiej obeznaneCytat:
) i jak to jest w de w porównaniu z pl. Myslalam ze kogos poznam z kim będe razem na spacerki chodzić, ale niestety nikogo zainteresowanego nie było Niemcy to raczej tacy zamknięci![]() Największy spokój poczułam, jak mi mąz znalazł te polożną- jak już pisałam być moze w ogole jej nie będę potrzebować i wiecej sie nie zobaczymy, ale czuję sie bezpieczniej ze w razie potrzeby będę mogła w każdej chwili zadzwonić i zapytać Zresztą jak będzie mi sie nudzić to będe ją na kawę zapraszać by z kimś poplotkować I tak dostanie za to pieniądze z kasy chorych![]() Dowiedziałam sie ze mam nową sąsiadkę, która ma w tym miesiącu rodzić, ale jakoś nie moglismy sie dogadac wcześniej z jej facetem (ona do niego dojechala), więc nie wiem czy z nią sie da A fajnie by było
Edytowane przez antosia5 Czas edycji: 2014-11-05 o 13:06 |
||||
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Antosia w sumie masz rację fajnie by było z.kimś na spacer chodzić albo czasem gdzieś wyjść
tylko mi jakoś żadna z dziewczyn do gustu nie przypadła z sr hmm---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Jedna całkiem spoko ale panikuje jak.dla mnie strasznie chodzi do dwóch ginow jednocześnie i to prywatnie. Do jednego co dwa tyg do drugiego co 3 tyg. I w ogóle wszystkie dostępne bajery kupuje i że będzie płacić poloznej żeby przychodziła jeszcze parę miesięcy po porodzie. I niech robi co chce ale ja wolę bardziej na luzie być jednak będę zdrowsza
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

aa i czy reszte ciasta moge jakoś przechowac zeby męzowi zrobic swieza pizze na obiad?czy raczej od razu musze ją upiec?

za to ja nie mam ostatniej dawki na tężec podanej i będę musiała od początku powtarzać cykl..kurde 

:-D
przeraża mnie, że istnieją tacy ludzie.
Niemcy to raczej tacy zamknięci