Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-05, 11:18   #2701
19Inka90
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Boże czuje się nieraz taka nie do in formowana w porównaniu do was... A jakie szczepienia są obowiązkowe po porodzie ??

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 11:20   #2702
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Boże czuje się nieraz taka nie do in formowana w porównaniu do was... A jakie szczepienia są obowiązkowe po porodzie ??
Moja myśl przed chwilą "pier nie rodzę, za głupia jestem na to"

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 11:21   #2703
Justyssia87
Rozeznanie

lasencje chce isc robić te pizze ale w tym przepisie nie pisze jak dlugo te ciasto ma rosnąć?pisze ze czekać aż do wyrosniecia, ale skad mam wiedziec ze 10min jak urosnie to po 20min nie urośnie bardziej?ile mam czekać? aa i czy reszte ciasta moge jakoś przechowac zeby męzowi zrobic swieza pizze na obiad?czy raczej od razu musze ją upiec?

karooka- do reklamówek bo z ip na wozeczku wezma mnie na blok porodwy i w siatce chca miec rzeczy do porodu,podklady i inne dupsy zeby mogly se to wziasc, a reszte gratow maż chyba wezmie albo dowiezie...sama nie wiem czyli w pare siatek musze sie spakowac, picie jedzenie, potem do porodu i potem cos do malego jak bedziesz lezal z emna 2h..... eh
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 11:21   #2704
Trusiulandia
Zakorzenienie

Inka wzwb i hmm nie pamiętam ale mam gdzieś zapisane z sr

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 11:22   #2705
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
No to piateczka

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 11:29   #2706
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
w Polsce jeśli wyrazisz zgodę to podają szczepionkę na BCG (gruźlica) i na WZW B - tyle w pierwszej dobie

a jak dalej to poszukaj kalendarza szczepień w sieci, oczywiście tylko od ciebie zależy czy się zgodzisz i kiedy pójdziesz, chociaż w przychodni będą kazały pilnować terminów i szczepić nawet podczas kataru.... dłuuuuga historia, nie będę się rozpisywała, bo nie chcę tu propagować żadnej idei. w razie pytań służę pomocą na priv
przez pierwsze 3 lata jest 21 szczepień

Ale nikt cię do szczepień dziecka nie może zmusić, zawsze musisz wyrazić zgodę na tobie leży odpowiedzialność za późniejsze skutki zarówno szczepienia jak i nieszczepienia.
Stary 2014-11-05, 11:34   #2707
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Boże czuje się nieraz taka nie do in formowana w porównaniu do was... ?
Witam w klubie!

Co do tych metod uspokajania dziecięcia, to jeśli suszarka się sprawdzi to można kupić misia szumisia, (i jeśli masz stówkę na zbyciu ) W sumie dobry pomysł na prezent

Mały co się wierzga, szok, brzuch się wygina we wszystkie strony
Stary 2014-11-05, 11:48   #2708
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ee mam to samo co Wy..
Słyszałam tylko, że wcześniaki mają refundację na pneumokoki i rotawirusy, od pediatry który ostatnio wypisał mi receptę na zastrzyki radził żeby zaszczepić, szczególnie wcześniaka .
Ja tam będę szczepiła na wszystko.. słyszałam te afery, że niby autyzm od szczepionek i inne.. ale ja w dniu dzisiejszym jestem mamie wdzięczna, że dopilnowała bym zaszczepiła się na różyczkę za to ja nie mam ostatniej dawki na tężec podanej i będę musiała od początku powtarzać cykl..kurde
Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość

Mały co się wierzga, szok, brzuch się wygina we wszystkie strony
Mój też chyba po ciasteczkach belvita kakaowych

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:03   #2709
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Hej dziewczyny eh mam na sali dziewoje 21 lat i jest tak zacofana ze glowa mala... skonczona podstawowka i nic wiecej z ciaza wpadla i dowiedziala sie o ciazy w 28 tygodniu a do tego czasu pila i palila... teraz nie wiadomo ktory dokladnie jest tydzien ale dziecko niby wiekowo donoszone a ona z tekstem " nie wiem o co lekarzowi chodzilo z ta donoszona ciaza"... masakra jaka niewiedza i zero zainteresowania swoim zdrowiem. Az mnie trzesie jak na nia patrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:06   #2710
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
lasencje chce isc robić te pizze ale w tym przepisie nie pisze jak dlugo te ciasto ma rosnąć?pisze ze czekać aż do wyrosniecia, ale skad mam wiedziec ze 10min jak urosnie to po 20min nie urośnie bardziej?ile mam czekać? aa i czy reszte ciasta moge jakoś przechowac zeby męzowi zrobic swieza pizze na obiad?czy raczej od razu musze ją upiec?

karooka- do reklamówek bo z ip na wozeczku wezma mnie na blok porodwy i w siatce chca miec rzeczy do porodu,podklady i inne dupsy zeby mogly se to wziasc, a reszte gratow maż chyba wezmie albo dowiezie...sama nie wiem czyli w pare siatek musze sie spakowac, picie jedzenie, potem do porodu i potem cos do malego jak bedziesz lezal z emna 2h..... eh
Ciasto rośnie w tym momencie jak przygotowujesz sos i składniki do obłożenia, jeśli już masz wszystko gotowe bierzesz ciasto i je rozwałkujesz i dajesz resztę składników. A jeśli chcesz bardziej wyrośnięte to tak 30 minut pod ściereczką trzymaj w ciepłym miejscu. Ciasta mi wyszło dużo i jeśli chcesz odłożyć na później no to zawijasz w folię i wkładasz do lodówki, a jak będziesz chciała ją upiec to wyciągasz z lodówki na 30 minut aby doszło do temp. pokojowej i robisz pizzę. Można też mrozić

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Też się czuje niedoinformowana i taka nieprzygotowana
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:07   #2711
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny eh mam na sali dziewoje 21 lat i jest tak zacofana ze glowa mala... skonczona podstawowka i nic wiecej z ciaza wpadla i dowiedziala sie o ciazy w 28 tygodniu a do tego czasu pila i palila... teraz nie wiadomo ktory dokladnie jest tydzien ale dziecko niby wiekowo donoszone a ona z tekstem " nie wiem o co lekarzowi chodzilo z ta donoszona ciaza"... masakra jaka niewiedza i zero zainteresowania swoim zdrowiem. Az mnie trzesie jak na nia patrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wierzyć się nie chce myślałam, że takie rzeczy to tylko w "dlaczego ja?"
Stary 2014-11-05, 12:11   #2712
madziqqq
Rozeznanie

Inka Suqub czuję się dokładnie tak jak wy :P
pustka w głowie i nic nie wiem
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:11   #2713
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
chyba jeśli zostawisz np w lodówce pod przykryciem placek w formie kulki to się nic nie stanie. Ja raz zostawiłam po prostu w misce i mi trochę przyschło. Ale najlepiej radzę po wyjęciu pierwszej pizzy od razu założyć placek drugi na blaszkę i przygotować kolejną pizzę i wtedy do lodówki. Myślę że tak byłoby najlepiej dla ciasta. A ja robię ciasto w pierwszej kolejności i zostawiam do wyrośnięcia, robię sos i go zostawiam, zaczynam kroić składniki i akurat jak skończę to mam już ładnie wyrośnięte ciasto ale nie wiem ile to czasu może z 30 minut ? W każdym bądź razie musi podwoić swoją objętość.

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Olcia współczuję takiej "koleżanki"... Niestety nic nie poradzisz na taką...
Stary 2014-11-05, 12:15   #2714
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dziewczyny a chodzicie na sr ? Nie wiem dlaczego ale ja się czuje przygotowana spokojna..skąd mi się to wzięło? Nie wiem sama

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-05, 12:22   #2715
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
mnie nie wkurzało, mało tego spałam razem z nią przy tych dźwiękach szczególnie pomocna jest suszarka jak jest np. hałas nad którym nie możemy zapanować, np. sąsiedzi, dzieci w drugim pokoju. Ja zawsze włączałam dźwięk suszarki i to zagłuszało inne hałasy. Mało tego, mi tak zostało do dziś, jak słyszę suszarkę, odkurzacz czy szumiące radio od razu robię się senna

przez 20 lat 14 przypadków śmiertelnych
nie mówię, że nie trzeba uważać, ale wystarczy "z głową" zachustować dziecko, albo w przypadku wątpliwości zapisać się na warsztaty chustowania.
te statystyki nie są powalające, sorry ale przez 20 lat pewnie więcej dzieci wypadło z łóżeczka, z gondoli, udusiło się przy jedzeniu a na pewno umarło po szczepionkach

generalnie w życiu tak jest, że dostajemy sprzeczne informacje dotyczące każdej sfery najważniejsze wg mnie to mieć świadomość, że istnieją różne rozwiązania, sprawdzać i szukać odpowiedniego dla siebie

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

dziewczyny polecam zapoznac się ze swoimi prawami:

http://lepszyporod.pl/prawa-kobiety-rodzacej/

w porównaniu z zerową ilością przypadków śmiertelnych noszenia w nosidełku - jest różnica chyba? poza tym, to są tylko statystyki ze Stanów.
Dzisas, ja chyba przestanę wklejać tu cokolwiek, jak mam się z taką reakcją zawsze spotykać...Przepraszam, ale masz niemiły ton, jak się wypowiadasz i wstawiasz ciągle tę buźkę "".
I dla mnie nawet taka "mała" ilość jest wystarczającym powodem do nieużywania czegoś. I tyle.
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:29   #2716
Trusiulandia
Zakorzenienie

Olcia no skąd się biorą tacy ludzie

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
w porównaniu z zerową ilością przypadków śmiertelnych noszenia w nosidełku - jest różnica chyba? poza tym, to są tylko statystyki ze Stanów.
Dzisas, ja chyba przestanę wklejać tu cokolwiek, jak mam się z taką reakcją zawsze spotykać...Przepraszam, ale masz niemiły ton, jak się wypowiadasz i wstawiasz ciągle tę buźkę "".
I dla mnie nawet taka "mała" ilość jest wystarczającym powodem do nieużywania czegoś. I tyle.
Dobrze że wkleilas i dobrze że Minka napisała szczerze co o tym myśli o to właśnie chodzi żeby poznać różne poglądy i wybrać swoją drogę

Zjadlam cała paczkę jezykow :-D

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Normalnie czuję się.jak wieloryb dzisiaj i to ospaly mocno chyba ta pogoda sama nie wiem

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-05, 12:29   #2717
Suqub
Zakorzenienie

Ja nie chodzę na sr. Z Małym dzieckiem miałam styczność bo od 5 lat opiekuje się chrześniakiem także od Małego do 5latka daje radę. Z Nim już wiele przeżyłam i śmiałam się, ze to taka moja szkoła przetrwania była. Rzut na głęboką wodę. Ale wiadomo chyba przy każdym dzieciaczku są jakieś obawy, każde dziecko jest inne.

OLCIA współczuję koleżanki. Kurczę tak lekceważyć i tak późno się dowiedzieć przeraża mnie, że istnieją tacy ludzie.

Stary 2014-11-05, 12:33   #2718
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie chodzę na sr. Z Małym dzieckiem miałam styczność bo od 5 lat opiekuje się chrześniakiem także od Małego do 5latka daje radę. Z Nim już wiele przeżyłam i śmiałam się, ze to taka moja szkoła przetrwania była. Rzut na głęboką wodę. Ale wiadomo chyba przy każdym dzieciaczku są jakieś obawy, każde dziecko jest inne.

OLCIA współczuję koleżanki. Kurczę tak lekceważyć i tak późno się dowiedzieć przeraża mnie, że istnieją tacy ludzie.
To doświadczona mamuska z Ciebie
Ja się zajmowalam trójka ale nie ze cały czas wydaje mi się że ze swoim będzie lepiej bo jednak "cudze" dziecko to większy stres. I trzeba robić tak jak ktoś uważa a nie jak sami chcemy. Mogę się mylić

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-05, 12:37   #2719
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
wstawiam tą buźkę, bo ją lubię

nie rozumiem oburzenia, po prostu napisałam co myślę o tej statystyce, a co do nosidła to ono się chyba nie nadaje dla noworodka.

poza tym w tym co podlinkowałaś było napisane, że głównie to były wcześniaki i z nieżytem nosa.

przykro mi, że odbierasz mój ton jako niemiły niepotrzebnie się spinasz

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Cytat:
Boże czuje się nieraz taka nie do in formowana w porównaniu do was...
dziewczyny intuicja wam pomoże, głowa do góry

przygotować w 100% się nie da, bo życie lubi zaskakiwać

pamiętajcie, że to moje drugie dziecko, siostra ma też dwójkę, przy której jestem blisko, szwagierka ma półtoraroczniaka, więc jestem na bieżąco
Stary 2014-11-05, 12:38   #2720
Chemisette
Rozeznanie

Ja się dziwię że tak późno dowiedziała się o ciąży, żadnych objawów nie miał? Nie widziała ze organizm inaczej się zachowuje? Szkoda mi bardzo tego dziecka, nie wiadomo czy urodzi się zdrowe, jak matka do 28tyg piła i paliła. I temu maluszkowi współczuje takiej matki
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:40   #2721
Trusiulandia
Zakorzenienie

Ogladalyscie kiedyś ciąże z zaskoczenia na tlc?? Niby tam rodzą np na wc i w ogóle do porodu nie wiedzą o ciąży..dla mnie to niemożliwe zupelnie, po co takie bajki puszczają..

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-05, 12:45   #2722
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
To doświadczona mamuska z Ciebie
Ja się zajmowalam trójka ale nie ze cały czas wydaje mi się że ze swoim będzie lepiej bo jednak "cudze" dziecko to większy stres. I trzeba robić tak jak ktoś uważa a nie jak sami chcemy. Mogę się mylić
Trzeba było pomóc rodzinie i nawet po pracy leciałam aby z Nim siedzieć, przed pracą, w dni wolne itp. A do tego jeszcze studia miałam także padałam momentami z wykończenia ale dałam radę. Najgorsze chyba było jak na zastrzyki chodziłam z Nim.Ciężkie przeżycie.
Niektóre rzeczy robiłam tak jak Oni chcieli a niektóre robiłam po swojemu. Zależy o co chodzilo, różnie bywało.

Stary 2014-11-05, 12:48   #2723
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba było pomóc rodzinie i nawet po pracy leciałam aby z Nim siedzieć, przed pracą, w dni wolne itp. A do tego jeszcze studia miałam także padałam momentami z wykończenia ale dałam radę. Najgorsze chyba było jak na zastrzyki chodziłam z Nim.Ciężkie przeżycie.
Niektóre rzeczy robiłam tak jak Oni chcieli a niektóre robiłam po swojemu. Zależy o co chodzilo, różnie bywało.
Dobrze z Tobą mieli. Myślisz ze możesz liczyć na to samo?

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-05, 12:51   #2724
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
wstawiam tą buźkę, bo ją lubię

nie rozumiem oburzenia, po prostu napisałam co myślę o tej statystyce, a co do nosidła to ono się chyba nie nadaje dla noworodka.

poza tym w tym co podlinkowałaś było napisane, że głównie to były wcześniaki i z nieżytem nosa.

przykro mi, że odbierasz mój ton jako niemiły niepotrzebnie się spinasz

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

dziewczyny intuicja wam pomoże, głowa do góry

przygotować w 100% się nie da, bo życie lubi zaskakiwać

pamiętajcie, że to moje drugie dziecko, siostra ma też dwójkę, przy której jestem blisko, szwagierka ma półtoraroczniaka, więc jestem na bieżąco
Powtarzam sobie, ze skoro tyle kobiet dało sobie radę to dlaczego ja miałabym nie dac
Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Ja się dziwię że tak późno dowiedziała się o ciąży, żadnych objawów nie miał? Nie widziała ze organizm inaczej się zachowuje? Szkoda mi bardzo tego dziecka, nie wiadomo czy urodzi się zdrowe, jak matka do 28tyg piła i paliła. I temu maluszkowi współczuje takiej matki
Znam dziewczynę, która cała ciążę paliła. Twierdziła, ze nie pije alkoholu więc wystarczy Dzieci urodziły się zdrowe, ma już dwójkę. Do tej pory pali, przy dzieciach oczywiście, i nie widzi w tym problemu.
Cytat:
Ogladalyscie kiedyś ciąże z zaskoczenia na tlc?? Niby tam rodzą np na wc i w ogóle do porodu nie wiedzą o ciąży..dla mnie to niemożliwe zupelnie, po co takie bajki puszczają..
Mi jakoś się wierzyć nie chce w ten program. Przecież same ruchy są dobrze wyczuwalne. No kurczę jelita tak nie kopią

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Dobrze z Tobą mieli. Myślisz ze możesz liczyć na to samo?
Wiesz teraz to każdy mówi, ze można na nich liczyć. Okaże się później jak wyjdzie jakiś problem.

Stary 2014-11-05, 12:54   #2725
maczuma
Rozeznanie

Trusiu, ja chodziłam na sr. Bardzo się uspokoiłam jeżeli chodzi o poród sn.

Olcia, to sobie z koleżanką nie pogadacie

Z duszą na ramieniu wkładałam minky i rzeczy z wypełnieniem do pralki, bałąm się, żeby się nie zbiło w środku, ale wyszło pięknie, ufff
A pogoda na pranie idealna
Stary 2014-11-05, 12:55   #2726
Trusiulandia
Zakorzenienie

Moja koleżanka ze studiów wpadła i mówiła ze gin pozwolił jej palić bo rzucenie to by był za duży szok dla organizmu..

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-05, 12:55   #2727
madziqqq
Rozeznanie

matko jedyna to ona w 7 miesiącu się dowiedziała że jest w ciąży współczuje dzieciaczkowi takiej matki
ja nie miałam w ogóle kontaktu z małymi dziećmi, koleżanka ma synka 2,5 letniego, odwiedzać ją odwiedzałam małego nosiłam ale nic więcej. Ja panikuje a mój mąż na luzak mówi, że przy małym będzie wszystko robił zobaczymy tylko czy na gadaniu się nie skończy haha
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:58   #2728
Trusiulandia
Zakorzenienie

Maczuma ja jak pralam kocyki z poofi też się bałam a po.praniu cud malina
Też mi się wydaje ze.mimo.wszystko dużo.sr daje

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-05, 13:04   #2729
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Mi jak plamilam to.gin dał dupka i mówił że dopóki nie ma żywej krwi to nic szczególnego a szkoda na patologii leżeć 3 doby i miał rację!

Antosia czyli ja nie taka matka wyrodna też w ogóle mnie to nie interesuje, podświadomie wiem ze dam radę w końcu miałam już styczność z noworodkiem a teraz.będę już mama to w.ogóle
Ja nie miałam zadnych plamień, ale gin widziała czarną plamę na usg i za dużo płynów i nie weidziała co to, wiec skierowala do szpitala na obserwacje. Chcieli podac cos na wszelki wypadek, ale nie zgodziłam sie, bo po co, skoro nic niepokojącego sie nie działo

Oj tam , od razu wyrodna. Tez miałam sporo kontaktów z noworodkami, choć moze nie w ostatnich latach Wiem, ze to nie lalka która tylko spi i pachnie, wiem też co znaczy sie opiekowac kims przez 24h i budzić sie tylko dlatego ze ktoś mrugnął okiem. Na pewno czeka mnie jeszcze dużooooooo niespodzianek, do wszystkiego przygotowac sie nie da
Cytat:
No właśnie z tym koprem to różnie ostatnio słyszałam a przez tyle lat mi mówili, że to najlepszy sposób.
mama pytala ostatnio czy ma wziąc (bo na swieta moi rodzice przyjeżdzają do mnie), powiedziałam ze niech bierze, najwyżej wyładuje w doniczce i bede miała swieże zielsko

Cytat:
Wszytsko przyjdzie z czasem Zreszta dla niektórych dziewczyn tutaj to nie pierwsze dziecko, wiec wiadomo, że są lepiej obeznane
Cytat:
Dziewczyny a chodzicie na sr ? Nie wiem dlaczego ale ja się czuje przygotowana spokojna..skąd mi się to wzięło? Nie wiem sama
Ja byłam na 2 zajęciach (i 3 bylo ogladanie szpitala), ale czegoś wielkiego sie nie dowiedziałam- bardziej poglądy położnej ( w sumie niektore mi przypadłu do gustu i napewno wprowadze w życie) i jak to jest w de w porównaniu z pl. Myslalam ze kogos poznam z kim będe razem na spacerki chodzić, ale niestety nikogo zainteresowanego nie było Niemcy to raczej tacy zamknięci
Największy spokój poczułam, jak mi mąz znalazł te polożną- jak już pisałam być moze w ogole jej nie będę potrzebować i wiecej sie nie zobaczymy, ale czuję sie bezpieczniej ze w razie potrzeby będę mogła w każdej chwili zadzwonić i zapytać Zresztą jak będzie mi sie nudzić to będe ją na kawę zapraszać by z kimś poplotkować I tak dostanie za to pieniądze z kasy chorych

Dowiedziałam sie ze mam nową sąsiadkę, która ma w tym miesiącu rodzić, ale jakoś nie moglismy sie dogadac wcześniej z jej facetem (ona do niego dojechala), więc nie wiem czy z nią sie da A fajnie by było

Edytowane przez antosia5
Czas edycji: 2014-11-05 o 13:06
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 13:12   #2730
Trusiulandia
Zakorzenienie

Antosia w sumie masz rację fajnie by było z.kimś na spacer chodzić albo czasem gdzieś wyjść tylko mi jakoś żadna z dziewczyn do gustu nie przypadła z sr hmm

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Jedna całkiem spoko ale panikuje jak.dla mnie strasznie chodzi do dwóch ginow jednocześnie i to prywatnie. Do jednego co dwa tyg do drugiego co 3 tyg. I w ogóle wszystkie dostępne bajery kupuje i że będzie płacić poloznej żeby przychodziła jeszcze parę miesięcy po porodzie. I niech robi co chce ale ja wolę bardziej na luzie być jednak będę zdrowsza

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości