Mamusie Majowe 2015!! cz. 2 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-05, 12:18   #3271
LuckyLove
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Dokładnie. My nadal mamy takie piece, kupiliśmy czujniki i tyle.
Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Lucky - tylko czad jest bezbarwny i bezwonny, więc nie wiesz, czy w tym pomieszczeniu był czad. Kiedyś były tylko piece kaflowe i kobiety rodziły zdrowe dzieci. Od godziny w zadymionym pomieszczeniu nic się nie stanie.
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość

Spokojnie, bardziej zaszkodzisz maluszkowi stresując się Dziewczyny już coraz bliżej do półmetka, poczujemy ruchy i chociaż będziemy wiedziały, że z maluchami wszystko dobrze
Czyli co przesadzam ? Od dymu z pieca nic dziecku nie bedzie i przy piecu gazowym tez mogę siedziec ? bo juz miałam do mojej ginki dzwonic aż sie popłakałam na samą myśl że coś mogło zaszkodzić
Stary 2014-11-05, 12:19   #3272
201606011622
Konto usunięte

u mnie to wieje strasznie
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:20   #3273
Sylvie_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iluzja00 Pokaż wiadomość
Jakies wieksze miasto? Tez pochodze z podkarpacia

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Ja chce co tydzien.W sumie roznicy pewnie duzej widac nie bedzie, ale chce miec pamiatke z kazdego tygodnia ciazy
Kawałek drogi od Rzeszowa, mogę Ci napisać w pw Też muszę zacząć robić sobie zdjęcia, zawsze chciałam taką pamiątkę

Dziewczyny czy ja też mogę należeć to klubu???

Edytowane przez Sylvie_91
Czas edycji: 2014-11-05 o 12:22
Sylvie_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:21   #3274
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sylvie_91 Pokaż wiadomość
Kawałek drogi od Rzeszowa, mogę Ci napisać w pw Też muszę zacząć robić sobie zdjęcia, zawsze chciałam taką pamiątkę
To daj znac.Moze jakies spotkanie uda sie zrobic
A jesli myslisz nad profesjonalna sesja brzuszkowa to tez sie odezwij Troche z TZ krecimy sie w tych klimatach
Iluzja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:22   #3275
201606011622
Konto usunięte

ja myślę tez nad brzuszkową sesją, no ale ja musze w tym zakichanym Radomiu coś poszukać nie chce mi sie jakoś daleko jechać za tym..
Stary 2014-11-05, 12:28   #3276
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Czeeeść

Patrzcie co mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1415186947307.jpg (156,1 KB, 12 załadowań)

Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:30   #3277
Sylvie_91
Raczkowanie

Cytat:
To daj znac.Moze jakies spotkanie uda sie zrobic
A jesli myslisz nad profesjonalna sesja brzuszkowa to tez sie odezwij Troche z TZ krecimy sie w tych klimatach
Napiszę wieczorkiem, bo jestem w pracy. Nad typową sesją brzucholową na pewno się zastanowimy, ale jak będzie więcej widać naszego Szkraba Teraz planuję robić zdjęcia co parę tygodni , żeby później zrobić z nich fajną całość na pamiątkę
Stary 2014-11-05, 12:32   #3278
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sylvie_91 Pokaż wiadomość
Napiszę wieczorkiem, bo jestem w pracy. Nad typową sesją brzucholową na pewno się zastanowimy, ale jak będzie więcej widać naszego Szkraba Teraz planuję robić zdjęcia co parę tygodni , żeby później zrobić z nich fajną całość na pamiątkę
Okej

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
Czeeeść

Patrzcie co mam
Czarnula Ty to normalnie jestes bezczelna!!
Dodajesz te zdjecia a ludzi skreca.Ale trzymam sie mocno i nic nie kupuje :P
Stary 2014-11-05, 12:32   #3279
201606011622
Konto usunięte

Czarnulka, super buciki.
Stary 2014-11-05, 12:33   #3280
Sylvie_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
Czeeeść

Patrzcie co mam
Ale czadowe!
Stary 2014-11-05, 12:35   #3281
sylwia01485
Zadomowienie

Lucky - jakbyś się czadem zatruła, to byś do nas z oiomu pisała właśnie

a w pracy poproś o czujnik na czad przy tym piecyku i jakby się zaczął ulatniać, to będzie piszczeć. Taki czujnik ok stówy kosztuje, więc nie jest drogi, a ratuje życie. No i musi być dobra wentylacja w pomieszczeniu.

czarnulka - boskie
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:35   #3282
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Witam!

O, nowe mamusie są - pozdrawiam!

Niedawno przyjechałam z USG prenatalnego do pracy i jakoś nie mogę się ogarnąć, nic mi się nie chce
Badanie w porządku, ale mam niedosyt. Pan doktor zmierzył przezierność karkową, ilość płynu, stwierdził obecność kości nosowej i kości rąk i nóg, sprawdzał tętno i pępowinę, pomierzył młodego - ma 50 mm, czyli się zgadza I tyle. Nie mierzył obwodu brzuszka, głowy, długości kości udowej. Ale co tam. Wygląda wszystko dobrze Potem jeszcze test PAPPA i do pracy.
Płci nawet nie starał się szacować, z czego się cieszę akurat Wg tego USG data porodu to 22.05. Non stop się to zmienia
Generalnie, faktycznie dzieciaczek większy i dobrze, że udało się zmienić termin badania, bo za 2 tygodnie byłoby za późno prawdopodobnie

No i był ze mną pierwszy raz mąż Zachwycony, zażyczył sobie płytę z badania, choć ja, wyrodna, stwierdziłam, że szkoda kasy

Co do wagi, ważę praktycznie tyle samo ciągle, ale brzuch mi się zdecydowanie powiększa. Choć moja teściowa uważa, że przytyłam całościowo :banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za wizytę

Cytat:
Napisane przez migotka_m Pokaż wiadomość

Mój Tż to chyba w ogóle jest z innej epoki Przyjaciółka mi zawsze mówi, że ona nie wie gdzie ja go znalazłam.

Prawie 7 lat jesteśmy razem i nigdy się tak poważnie nie pokłóciliśmy. Było może kilka jakichś tam bardziej wymian zdań aniżeli kłótni. Nigdy nie zaliczyliśmy rozstania, cichych dni, fochów. I faktycznie jest dla mnie ostoją i daje mi mega poczucie bezpieczeństwa. Plus na co dzień a nie od świąta dba o mnie, o moje samopoczucie, o to bym czuła, że jestem kochana i dla niego najważniejsza.

Generalnie kocham go strasznie strasznie i codziennie dziękuję opatrzności, że go postawiła na mojej drodze i uczyniła moje życie cudownym

Plus uwielbia dzieci ma do nich super podejście i będzie fajowym tatą

Wczoraj wieczorkiem tak sobie leżymy, położył sobie ręke na brzuszku i mówi: no i mówisz, że tam jest człowiek? A ja mu: no jest. W czwartek Ci pomacha A on: kurcze fajnie jakby już kopał tatę na powitanie

Zastanawiam się nad tym testem pappa... Myślicie, że skoro mam 25 lat, 1-wsza ciąża, wcześniej żadnych komplikacji plus brak chorób w rodzinie bliższej i dalszej, to jest sens dla swojego spokoju ten test robić czy szkoda kasy?
Kochana my chyba mamy tego samego męża
Jeżeli genetyczne usg wyjdzie w porządku, to ja żadnego testu pappa nie robię. A jestem starsza od Ciebie

Cytat:
Napisane przez madamenotizia Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny !

Jesli moge to tez chcialabym dolaczyc

Czytam Was od poczatku, ale tak wyrywkowo, nie mialam czasu wszystkiego nadrobic :/

To moja pierwsza ciaza, termin mam na 8 maja
Witaj

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
taa.
no sorki, nie będę przez całą ciążę takim szczypiorkiem

wgl w poczekalni jak wczoraj siedziałam dziewczyna była z terminem na 14 grudzien.
no i mówi, ze ona jest mistrzynia w zaskakiwaniu. przed ciaża schudła 38 kg, chodziła na fitnes, na siłkę itp.
.... a w ciąży przytyła niecałe 50 ; oo kopara mi opadła. nie wiem dlaczego aż tak to się odbiło

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------
moja znajoma z pracy przytyła 30kg, bo woda jej się zatrzymywała w organiźmie. Ale 50 kg to nie do pojęcia
Cytat:
Napisane przez aural Pokaż wiadomość
a mi w domu powiedzieli ostatnio, że ich okłamałam, bo termin wcale nie jest na maj tylko na gwiazdkę

z ciekawostek moja lekarka stwierdziła tydzień temu, że mam brzuch jakbym conajmniej w 20 tc była
Pokaż ten brzusio

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
moja cały czas pyta czy na pewno jem cos, bo mizernie wyglądam..
ja zawsze byłam blady szczypiorek, wiec ciezko zebym tak szybko przytyła i wgl.
no ale jak zobaczyła ze przytyłam trochę to zadowolona i mówi "wreszcie"
A jak u Ciebie hemoglobina? Tak pytam z ciekawości, bo i ja bladzizna

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość

Wróciłam z zakupów - ale upał!!! Byłam w bluzie i wiatrówce i cała mokra wróciłam a biedne dzieci w wełnianych czapkach
Biorę się za krupniczek
Ale wiesz, ta pogoda dziś to zdradliwa strasznie. Wyszłam z małym na spacer. Założyłam mu zimową kurtkę, cienką czapkę. Jak wyszlismy to się bałam, że przesadziłam. A po chwili łapki miał zimne strasznie, od tego wiatru. Także zwariować można, nie wiem kompletnie jak go ubierać
Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Czyli co przesadzam ? Od dymu z pieca nic dziecku nie bedzie i przy piecu gazowym tez mogę siedziec ? bo juz miałam do mojej ginki dzwonic aż sie popłakałam na samą myśl że coś mogło zaszkodzić
Co do pieca, tak jak Sylwia pisze, kiedyś były tylko takie Ja myslę, że jak piecyk gazowy jest nowy i sprawny, to nie ma powodów do obaw. Ale dla swojego spokoju zawsze możesz do ginki zadzwonić.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:36   #3283
201606011622
Konto usunięte

w porządku chyba było u mnie z hemoglobiną nie pamiętam, bo ginka zwinęła badania
Stary 2014-11-05, 12:47   #3284
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo, że lepiej jak nie będziesz siedziała w dymie ale nie martw się
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Ale wiesz, ta pogoda dziś to zdradliwa strasznie. Wyszłam z małym na spacer. Założyłam mu zimową kurtkę, cienką czapkę. Jak wyszlismy to się bałam, że przesadziłam. A po chwili łapki miał zimne strasznie, od tego wiatru. Także zwariować można, nie wiem kompletnie jak go ubierać
Mój miał bluzę i bezrękawnik i cieplutki był, nawet ręce ciepłe mimo, że zawsze ma zimne chyba po mamie rozumiem, że ktoś ma potrzebę zakładania czapki bo przecież już listopad ale można cienką, bawełnianą przecież. Co te dzieci będą zimą nosiły na głowach?
U nas dziś prawie wiatru nie ma, wczoraj wiało paskudnie i założyłam czapę bo mnie samą głowa od wiatru rozbolała no ale normalną

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:52   #3285
weron1
Rozeznanie

Hej dziewczyny Chwilkę mnie nie było, bo trochę chorowałam i Święta, wyjazdy. Nie dam rady narobić tego co naskrobałyście. Z ostatniej strony wiem, że są nowe mamusie, więc witam . Czy któraś z was brała Tantum Verde w sprayu w ciąży?
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:54   #3286
Iluzja00
BAN stały

Powinnam miec dzisiaj taki sam avatar jak ruska.
Chwilami nawet czuje jak mnie Mala kopie centralnie w pecherz
Stary 2014-11-05, 12:58   #3287
Sylvie_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Chwilkę mnie nie było, bo trochę chorowałam i Święta, wyjazdy. Nie dam rady narobić tego co naskrobałyście. Z ostatniej strony wiem, że są nowe mamusie, więc witam . Czy któraś z was brała Tantum Verde w sprayu w ciąży?
Ja biorę aktualnie Gin mi polecił, więc mu ufam i biorę. Poczytałam i dużo dziewczyn pisze, że brało z polecenia lekarza. Również witam

Edytowane przez Sylvie_91
Czas edycji: 2014-11-05 o 13:00
Stary 2014-11-05, 12:59   #3288
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
Brałam w pierwszej ciąży, jest bezpieczny

Stary 2014-11-05, 13:03   #3289
majaa86
Zadomowienie

Heloo

wreszcie jestem..miałam męża kilka dni i kupowaliśmy samochód i masakra była..

Raport z poniedziałkowej wizyty..dzieciątko ma 96 mm.. duuże już..wg usg był w pon 14t3d..dr mierzył główkę, pokazywał części ciała..stópka ma 15mm tylko buzi nie widziałam,bo sie tak przytulił do łożyska i nie chciał się odwrócić.. przytulił się..
Dziewczyny chłopak będzie siusiaka ma "w pół kolan" jak to doktor powiedział..w ogóle myślałam,że padnę ze śmiechu

Jakoś myslałam o dziewczynce bardziej,ale gdzieś w podświadomości czułam, że chłopak będzie..tata będzie dumnym ojcem byleby zdrowe było to najważniejsze..ulżyło mi,bo miałam stresa ogromnego..

Na zakupach dla mnie w h&m widziałam takie piękne komplety dla maluchów,że już bym się skusiła..ale poczekam 2 tyg mój będzie to coś może kupimy..tylko te zestawy mają przeważnie spodnie ucięte,bez skarpetek..nie wiem czy to praktyczne..i co na początek rozmiar 56 będzie ok? Dziewczyny doświadczone proszę o radę

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 13:03   #3290
weron1
Rozeznanie

Sylvie_91, TienShan dzięki za odpowiedź. Mi tez ginekolog mówił, że mogę brać, ale wolałam się upewnić, że ktoś tez bierze
Stary 2014-11-05, 13:10   #3291
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Heloo

wreszcie jestem..miałam męża kilka dni i kupowaliśmy samochód i masakra była..

Raport z poniedziałkowej wizyty..dzieciątko ma 96 mm.. duuże już..wg usg był w pon 14t3d..dr mierzył główkę, pokazywał części ciała..stópka ma 15mm tylko buzi nie widziałam,bo sie tak przytulił do łożyska i nie chciał się odwrócić.. przytulił się..
Dziewczyny chłopak będzie siusiaka ma "w pół kolan" jak to doktor powiedział..w ogóle myślałam,że padnę ze śmiechu

Jakoś myslałam o dziewczynce bardziej,ale gdzieś w podświadomości czułam, że chłopak będzie..tata będzie dumnym ojcem byleby zdrowe było to najważniejsze..ulżyło mi,bo miałam stresa ogromnego..

Na zakupach dla mnie w h&m widziałam takie piękne komplety dla maluchów,że już bym się skusiła..ale poczekam 2 tyg mój będzie to coś może kupimy..tylko te zestawy mają przeważnie spodnie ucięte,bez skarpetek..nie wiem czy to praktyczne..i co na początek rozmiar 56 będzie ok? Dziewczyny doświadczone proszę o radę
brawo!!

HMowe rzeczy wychodzą większe, więc śmiało 56 bierz u mnie się półśpiochy nie sprawdzały, nie lubiłam ich, wolałam spodenki bez stópek i do tego skarpetki

Stary 2014-11-05, 13:11   #3292
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Lucky - jakbyś się czadem zatruła, to byś do nas z oiomu pisała właśnie

a w pracy poproś o czujnik na czad przy tym piecyku i jakby się zaczął ulatniać, to będzie piszczeć. Taki czujnik ok stówy kosztuje, więc nie jest drogi, a ratuje życie. No i musi być dobra wentylacja w pomieszczeniu.
No tak wiem, ale pomyślalam, że mi może nic nie być a nie wiadomo jak na dziecko wpływa taki dym z pieca a na dodatek bolał mnie później brzuch i oczywiscie przypisałam sobie nie stworzone historie.
Zaiwestuje w taki czujnik na pewno. Oszaleje kto nowy wchodzi do pomieszczenia to pytam czy coś czuć od piecyka
Jaka ze mnie jest panikara .... Współczuje swojemu mężowi :P

Oo dobrze że napisałyście że tantum verde na gardło można brać bo akurat mnie boli , tylko bardziej męczy mnie katar macie jakiś sposób na to ?
Stary 2014-11-05, 13:11   #3293
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:

Czarnula Ty to normalnie jestes bezczelna!!
Dodajesz te zdjecia a ludzi skreca.Ale trzymam sie mocno i nic nie kupuje :P
ja też!! i zamierzam tak się trzymać jeszcze do końća roku chociaż
Stary 2014-11-05, 13:16   #3294
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
ja też!! i zamierzam tak się trzymać jeszcze do końća roku chociaż
I ja również Dlatego nawet staram się nie oglądać takich rzeczy co by mnie nie kusiły narazie
Stary 2014-11-05, 13:18   #3295
Czarnulka7891
Zakorzenienie

no Okey już nic nie będę wrzucać

z godzinę siedziałam i oglądałam te cuda

Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 13:23   #3296
201606011622
Konto usunięte

gratuluję maja
Stary 2014-11-05, 13:29   #3297
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
No tak wiem, ale pomyślalam, że mi może nic nie być a nie wiadomo jak na dziecko wpływa taki dym z pieca a na dodatek bolał mnie później brzuch i oczywiscie przypisałam sobie nie stworzone historie.
Zaiwestuje w taki czujnik na pewno. Oszaleje kto nowy wchodzi do pomieszczenia to pytam czy coś czuć od piecyka
Jaka ze mnie jest panikara .... Współczuje swojemu mężowi :P

Oo dobrze że napisałyście że tantum verde na gardło można brać bo akurat mnie boli , tylko bardziej męczy mnie katar macie jakiś sposób na to ?
Ale czad jest bezwonny, więc dlatego taki niebezpieczny i nikt nie będzie nic czuł, a padnie jak kawka.
Nie martw się panikarstwem - ze mną nie wygrasz

Na katar zapal sobie kominek z olejkiem eukaliptusowym albo zrób parówkę nad garnkiem z olejkiem (ja najbardziej polecam olejek z drzewa herbacianego bo to silny antyseptyk, ale eukaliptusowy czy sosnowy też działa cuda).
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 13:29   #3298
weron1
Rozeznanie

LuckyLove teraz się stresujemy wszystkim co by mogło zaszkodzić naszym bobasom a co będzie jak się urodzą :-P Myslę, że skoro juz teraz tak kontrolujesz ten piecyk to nic Ci nie zaszkodzi. Na katar najbezpieczniejsza jest sól fizjologiczna. W ogóle sól jest bardzo dobra- nawet lepsza od tych wszystkich kropli do nosa.
Stary 2014-11-05, 13:30   #3299
201606011622
Konto usunięte

u mojej mamy piecyk jest niepewny, tu o ile mi wiadomo jest wszystko ok
Stary 2014-11-05, 13:33   #3300
aural
Raczkowanie

Maja brawo boski chłopak
Lucky nie panikujesz moim zdaniem to normalne, że się zastanawiasz czy aby napewno to w jakiś sposób nie wpłynęło na dzidziola

Iluzja, Lucky, Lily ja też trzymam z wami sztamę zakupową będziemy twarde

Czarnulka buciki ślicznościowe (i teraz musisz trzymać kciuki za chłopaka )

Veron zaglądaj częściej
aural jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości