|
|
#2761 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Cieszę się, że mogłam pomóc głównie tym dziewczynom, które rodzą po raz pierwszy i nie chodzą na szkołę rodzenia. Z każdych zajęć tyle informacji wynosimy więc mega przydatne jednak.
Cytat:
Ogólnie nasza położna jest doradcą laktacyjnym po licznych kursach i naprawdę wierzę, że jeśli będę potrzebowała pomocy, to ona pomoże mi problem rozwiązać. Najbardziej bałam się, że ze względu na małe piersi (przed ciążą rozm A) będę mieć z tym problem, ale wyśmiała mnie, bo to kompletnie nie ma znaczenia (o wielkości piersi świadczy głównie ilość tkanki tłuszczowej, nie gruczołowej). Teraz mam rozmiar B/C, zobaczymy jak wypełnią się mlekiem
Edytowane przez karooka Czas edycji: 2014-11-05 o 17:15 |
|
|
|
|
#2762 |
|
Rozeznanie
|
aa i mi się jeszcze przypomniało, ze położna mówiła żeby w podbrudek nie smyrac dziecka jak je ani w ogóle po buzi (takie coś sie stosowało jak dziecko przestawało pic,jak zasypiało przy cycu za szybko i zeby go pobudzić do picia,tak mi mowili 4lata temu i ja tak robiłam) bo to sprawia że dziecko na nowo "szuka" każdy dotyk buzi ponoc powoduje szukanie cyca, wiec on wtedy puszcza cyca ktoeego juz ma i znow go szuka i nie je wtedy i ze po stópce powinno sie smyrać. Mi wtedy mowili inaczej ale cóż.
Dzielcie się cennymi informacjami ja bede sobie spisywać wszystko
|
|
|
|
#2763 |
|
Zadomowienie
|
Minka u mnie też na początku było dłużej, ale z czasem trwało to bardzo szybko.
Na początku też małą przekarmiałam, bo ona ssała i ssała, w efekcie się przejadała,a faktem było, że ona sobie mojego cyca traktowała jako smoczek. Zaczęłam ją odrywać jak przestawała intensywnie ssać, bo to oznaczało, że już się najadła, a ssała sobie wolniej dla przyjemności tylko mleko leciało nadal U mnie też było tak, że w trakcie karmienia czułam takie szczypnięcie i wtedy lało mi się z piersi samo. Tak szybko, że mała tylko łykała, a nie ciągnęła. Bywało, że aż się krztusiła tak się mi z piersi lało szybko. Mogła bym to porównać dając maleńkiemu dziecko butelkę ze smoczkiem 12 m+ . Wszystkiego trzeba się nauczyć Ogólnie nie narzekałam na karmienie piersią pobudka w nocy 1-2 razy i od razu mi dziecko zapadało w sen Wcale nie czułam się przez to nie wyspana.
|
|
#2764 |
|
Zadomowienie
|
ja piorę w bobini. tylko są 2 rodzaje-od 1 dnia i od 1miesiąca. zwróć uwagę jak będziesz kupować
co do karmienia piersią-karooka masz moc tyle pisać:P ale też podpisuję się pod wszystkim. dodatkowo mogę tylko napisać że położna odradza przez pierwszy miesiąc smoczki lub dopajanie butelką. dopajanie to jakby oddzielny temat ale jeśli chodzi o smoki-jest inny system chwytania i ssania. dzieciak dostaje świra i nie wie potem co cycek a co plastik i może ssać nieefektywnie wróciłam właśnie od swojej fryzjerki-4miesiące temu urodziła synka. opowiadała że karmienie piersią wogóle jej nie szło i po miesiącu musiała zrezygnować. nie oceniam. ale położna mówiła że właśnie pierwszy miesiąc najgorszy. i jesli są problemy to jak w dym do doradcy laktacyjnego bo to naturalne podobno... w sensie że cżłowiek może nie wiedzieć czy sobie nie radzić ![]() co do tej laski ze szpitala....jak ci się dziewczyna wysypie z jeszcze jakichś grzeszków i rewelacji to idź do lekarza prowadzącego i zapytaj czy nie można jakiejś opieki społecznej im podsunąć.... |
|
|
|
#2765 |
|
Rozeznanie
|
Wybaczcie, że tak się wetne, ale mogłybyście zajrzeć na pocztę i napisać co myślicie o szlafroku, który dzisiaj kupiłam
jest pocieszny, ale nie wiem czy nadaje sie na pokazanie poza domem? karoka dzieki za info, ja nie chodzę na sr więc dobrze wiedzieć takie rzeczy |
|
|
|
#2766 |
|
Rozeznanie
|
czy nam gdzieś zagineła oliwka? Czy mi się zdaje
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pisałam dziś z nią na priv, chyba ma się dobrze, może nie ma weny na pisanie dziewczyny zapiszcie sobie namiary na tą dziewczynę: http://www.zwyklybohater.pl/jedyna-taka-magda.... ponoc złota kobieta, wiem, że można do niej pisac na Facebooku, dzwonić (najpierw ją wygooglujcie), radzi każdemu, zawsze powie przy jakich lekach i dolegliwościach naprawdę nie można karmić.
|
|
#2769 |
|
Rozeznanie
|
a Basiabasia nie wiecie gdzie się podziewa?
|
|
|
|
#2770 |
|
Rozeznanie
|
wklejam zdj śpiworka jaki dorwałam wczora w lumpku, oczywiście go nie potrzebuje ale kosztował 1,5zł
tylko zdj jakies ciemne wyszło. Wklejam tez kacik dla naszego Kubusia, brakuje dodatków żeby kącik był milszy ale to później juz
|
|
|
|
#2771 |
|
Rozeznanie
|
madziqq- basia to moze przez te problemy z mamą nie ma weny pisać.
|
|
|
|
#2772 |
|
Wtajemniczenie
|
Olcia a w jakim szpitalu lezysz?
A ja nadal pozdrawiam ze szpitala ![]() Nie mam juz czopa, od wczoraj mocne bole krzyzowe, czasami skurcze do 80,wiec moze powoli sie cos zaczyna mamy juz skonczony 36 t wiec nie jest zle ![]() Wczoraj kupilismy w koncu wozek i foteli maxi cosi cabriofix. Mamy juz wszystko dla Maluszka, teraz jedynie z nudow dokupuje ciuszki wydalismy duzo na wyprawke, ale ani grosza nie zaluje
|
|
|
|
#2773 |
|
Rozeznanie
|
Jojla - Gratulacje
![]() Justyssia - śliczny ten kącik A śpiworek rewelacja i to za taką cenePiszcie, piszcie dziewczyny o takich rzeczach, chętnie się dowiem co i jak i nie tylko o karmieniu ale też o innych sprawach, choćby pielęgnacja itd. Warto dzielić się doświadczeniami
|
|
|
|
#2774 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia o kurcze bez czopa,bóle krzyżowe i skurcze
cos mi się wydaje ze Dawidek już chce do mamy Trzymajcie się tam i dawajcie znać
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2776 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymajcie się! ![]() Cytat:
teraz to boję się, że nie ogarnę ![]() Cytat:
a kącik Kubusia super
|
|
#2777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Misia jednak pierwsza chcesz rodzić Synek chce już do mamusi, nudzi mu się w brzuszku A ty jak tam się czujesz? i co lekarze mówią?
|
|
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
no przy tych ostatnich zakładach to tak właśnie nie chciałam nic krakać ale stawiam właśnie na Miśke że będzie pierwsza
chociaż życzę jak najdłużej!!
|
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Misia moze niedlugo malenstwo bedzie z wami
mi polozna dzis mowi ze mloda to z 4 kilo wazy a nie 3700 polozna z powolania i dlugo wiec moze sie nie myli Smieje sie ze lekarz ktory robil mi usg genetyczne w 12 tygodniu powiedzal ze Natalka bedzie wazyc przy porodzie wiecej niz 4 kilo i sie smieje ze jak sie sprawdzi to facet jest geniuszem
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Misia to czekamy na wieści
|
#2782 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie
![]() Ja po wizycie, mamy skończony 32 tc, Gabrysia waży 1899 g, mam już ustalone następne 2 wizyty a potem święta i nie wiadomo co to będzie jak to moja gin powiedziała mówi ze jak do 41 tc nie urodzę to jazda do szpitala i tak się zastanawiam czy ona sugeruje ze jeszcze tyle sobie poczekam? no cóż to dopiero kończy się 7 miesiąc to niech moja jeszcze w brzuszku posiedzi spokojnie ![]() Później was nadrobię ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Choc ja raczej tak długo karmic dziecka nie będę![]() A dzis dostałam 2 paczki niespodzianki dla dziecka: jedna od nieznanej mi dziewczyny (znamy sie tylko mailowo, bo pomoglam jej w zakupach z de i zrobila mi taka niespodziankę) z przepieknymi już ciut większymy (w roz 68, akurat takowych jeszcze nie kupowalam) ciuszkami
|
|
|
|
|
#2784 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a jaka jest skala tych skurczy?
Misia, czy 80 to dużo i czy mocno wtedy boli? jeju ja tego chyba nie wytrzymam Ogarniam torbę tak wstępnie i cholera nie mieści mi się wszystko chyba zrobię tak, że ta na poród będzie miała część rzeczy, a druga będzie na po porodzie. No sama nie wiem. Ta druga np zostałaby w aucie, żeby nie brać dwóch do szpitala, bo w sumie nie ma chyba mniej lub bardziej ważnych rzeczy na przed i po? a jak jechałabym do szpitala z kimś innym albo taxowką, to wtedy wzięłabym tylko tę na poród, a drugą dowiózłby tz. Zgłupiałam |
|
|
|
#2785 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem cały czas i Was poczytuje ale jakoś nie mam weny do pisania...mama dalej.idzie w zaparte a ja nie mam siły się z nią kłócić bo jeszcze Gabrysi zaszkodzą te nerwy. Mężu złapał prace wreszcie ale nie ma go całymi dniami teraz i mnie to denerwuje bo umowę ma na 8 godz dziennie a pracuje po 12. Dzisiaj miał teoretycznie wolne bo byliśmy na wizycie to rano był w firmie 2 godz i teraz jeszcze pojechał i znowu go nie ma już ponad 2 godziny. Do tego hormony mi szaleją i pomiedzy wybuchami placzu mam ochotę wszystkich zagryzc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I tez mowila ze trzeba dać czas sobie z tym karmieniem a nie zniechęcać sie Choc rozumiem twoja kolezanke jak juz po miesiącu jej nie szło- pewnie tez na jej miejscu bym odpuściła
|
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
SASIA ja specjalnie od rodziców duża torbę pozyczylam bo inaczej bym się nie spakowala.
BASIABASIA super wieści. Gabrysia już duża dziewczynka ANTOSIA fajny prezent od tej dziewczyny. Miłe na pewno. W ogóle dziś się dowiedziałam, że u mnie w szpitalu to dają rożki na pobyt w szpitalu.
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-11-05 o 19:12 |
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Basia to się może zmienić w kilka dni także nie ma strachu Maluszki widzę ze wszystkiech zaskakują :-D super waga i gratulacje wizyty
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Mamuski podpowiedzcie mi gdzie mogę kupić fajne ocieplacze na ręce ? W sensie takie na ramę wózka. Mam ochotę na taki bajer a co :-D rączki będą marzly w zimie na pewno
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

dla tej pani!

ja bede sobie spisywać wszystko
Wcale nie czułam się przez to nie wyspana.
jest pocieszny, ale nie wiem czy nadaje sie na pokazanie poza domem?

chyba zrobię tak, że ta na poród będzie miała część rzeczy, a druga będzie na po porodzie. No sama nie wiem. Ta druga np zostałaby w aucie, żeby nie brać dwóch do szpitala, bo w sumie nie ma chyba mniej lub bardziej ważnych rzeczy na przed i po? a jak jechałabym do szpitala z kimś innym albo taxowką, to wtedy wzięłabym tylko tę na poród, a drugą dowiózłby tz. Zgłupiałam