|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie Żonki - plotek ciąg dalszy :)
Siempre - syrop z cebuli jest swietny!
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze mogę dodać porządną herbatkę z miodem, cytryną i imbirem ![]() A na ból gardła płukanka z soli
|
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno człowiek nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, jak wielu ludzi nie lubi, aż do czasu, jak przyjdzie my wybierać imię dla dziecka Jak ja czasami tak hipotetycznie myślałam, to TŻ "no co Ty?! Olka? Jak TA Olka?? W życiu!". No i ja "ooo kuźwa rzeczywiście .. no to nie... GABRYSIA?", "Jak Gabrysia W?" Ja: "O Boże,.. racja... ok, następne!" hahahah
|
|
|
#424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już po wizycie u gina, z dzidziusiem wszystko dobrze, chłopczyk będzie. |
|
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Chłopczyk
uroczo
|
|
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
siempre: brawo, kolejny chłopak hehe
tylko chyba Ifwka tutaj ma córe nie?
|
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Siempre - to nawet nie tyle, że lubi jeść... można zarazić się przygotowując je.
chłopcy atakują nasz wątek! cudnie nooo chyba rzeczywiście nasza Oliwka to jedna dziewczynka
|
|
|
|
|
#428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Będzie miała Oli w czym wybierac
|
|
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
Siempre, ja też polecam herbatkę z imbirem, miodem i cytrynką
i jak nie masz żadnych oporów co do czosnku, to kanapka z masłem i czosnkiem pokrojonym na plasterki ![]() Super, że po wizycie dobrze
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
albo w ogóle czosnek w wersji "saute" ew. z odrobiną soli
u nas tak się je na wigilię i to jest chyba moja ulubiona "potrawa" wigilijna
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Paula - u nas nie ma czosnku na wigilię
![]() Ifwka - nooo będzie miała w czym wybierać ta twoja szczęściara ![]() mówiłam wam, że my znów zmieniliśmy autko? hahahah |
|
|
|
|
#432 |
|
Zadomowienie
|
ooo Gosia to co to się stało? jakie tym razem?
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
Paula u nas też jest czosnek na wigilię
![]() Małgoś Jakie autko? ![]() siempre Gratulacje! Na naszym wątku faktycznie prawie sami chłopcy się rodzą
|
|
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
Paula, u nas też taki je się na Wigilię, zaraz po dzieleniu opłatkiem
i to też moja ulubiona potrawa lol ![]() ja polecam na przeziebienie jednak czosnek pokrojony, bo wtedy allicyna lepiej się wydziela i jest bardziej aktywna a najlepiej to rozgnieciony ponoć
|
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolinka - nic właściwie się nie stało. W maździe czekał nas rozrząd do roboty, a tutaj to kupa kasy, więc tż chciał teraz pojeździć troszkę bmw
i takie też kupiliśmy ... jednak to nie jest nasze docelowe auto, bo w kombi (wrrr nie cierpię kombi, ale chyba będę musiała się przekonać -tzn nie cierpię z wyglądu)nie było nic ciekawego ... poza tym musimy dobić do 1 autka na każdy rok w irlandii hahaha - całkiem nieźle nam idzie bo to nasze 6 autko, a jesteśmy tutaj troszkę ponad 7 lat
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
Gosia: mam tak samo! nie nawiedzę aut kombi, w ogóle mi się one nie podobają niezależnie jaka by marka była, model czy kolor itd., nigdy się do nich chyba nie przekonam
|
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia - pokażesz jakie to autko?
Daj jakieś foto ![]() WY JECIE CZOSNEK? Ja kocham czosnek, ale np w sosie, jako przyprawę do mięs itd. Raz w życiu zjadłam dwa ząbki czosnko. W nocy zaczeło mnie mocno brać choróbsko, a nie miała kompletnie nic (a ponoć czosnek to naturalny antybiootyk ) . Sorry za bezpośredniość przekazu, ale "ży**łam jak kot" to było koszmarne. Późńiej czułam ten czosnek w buzi jeszcze następnego dnia. Fuj fuj fuj! ![]() Ja dzisiaj spałam 12 godzin wczoraj już byłam padnięta. Kilka dni z rzędu zostawałam dłużej w pracy. Na wszystko brakuje mi czasu. Nie dość, ze mam teraz swoje nowe obowiązki, to muszę jeszcze prowadzić te szkolenia dla nowych ludzi. Mojej wcześniejszej teamleaderce ja pomagałam , więc miała obowiązki "przez pół", a teraz ja robię całą robotę + jeszcze te głupie szkolenia. A na dodatek w piątek przyjechał jakiś główny menedżer i wzięli grupę osób od nas, żeby "dyskutować na temat możliwości lepszenia firmy". Straciłam na to 2 godziny. Nie skończyłam większości rzeczy.. brrrAle weekendzik wolny, więc łiiii! A tak w ogóle to coś Wam w klubie napiszę.
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolinka - no dokładnie. W sumie jest chyba jeden model bmw w kombi, który jest ładny, ale jakiś bardzo nowy więc mnie nie stać
niestety przy dziecku trzeba mieć pojemny bagażnik (ja tej mojej maździe nawet nie musiałam składać wózka tylko wkładałam na stojąco - bardzo wygodne )Ja bym wolała autko typu mazda cx5, honda crv, ale to duże silniki (czyli duży podatek drogowy) i na te modele znów mnie nie stać ![]() tż chciał tym razem bmw i kupiliśmy 316-tkę. Mamy bardzo superowego mechanika i baaardzo taniego, więc w razie czego on nam wszystko zrobi za bezcen, zresztą on sprawdził to auto, dlatego się zdecydowaliśmy. |
|
|
|
|
#439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Siempre, gratuluje syneczka
U nas po staremu, Kacper rośnie jak na drożdżach, a ja w ciągu dnia nie mam na nic czasu, bo Kacper śpi po max 40 min i wymaga 100% uwagi. Także lecą nam dni strasznie szybko! |
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Blue - a jak u was z nocnym snem?
no to współczuję jak on zacznie się przemieszczać wtedy będziesz musiała poświęcić mu 120%
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie z nowego komputerka
pojechalismy dzisiaj na zakupy spozywcze , ale po drodze wstapilismy do elektronicznego i wyszlam z laptopem i ekspresem do kawy hahaha przepraszam za brak polskich znakow. Mam poki co angielska klawiature
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Talk - lubię takie zakupy
a co za kompa kupiłaś?nie ma w ustawieniach języka pl? |
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, przeważnie budzi się okolo 1 i później między 4 - 5 i jeszcze pospimy do 7
także nie najgorzej Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!' |
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Acer Aspire V11 z dotykowym ekranem
z tych mniejszych laptopów, pod kątem tego, żeby można go było brać w podróż ze sobą Klawiatura jest troszkę inna i malutka, więc musze się przyzwyczaić , bo ciągle złe przyciski wciskam MAm za duże łapska chyba hahahaA język już zrobiłam. Chciałam sobie zdefiniować dwa, żebym miała szybki dostęp to ang w razie potrzeby, bo klawiaturę mam angielską i niektóre przyciski nie odpowiadają tym, które są na polskich (np. @ jest w miejscu ' itd. i czasami to jest irytujące.). I kupiłam ekspres Tassimo, za rekomendacją Nunny? Któraś z Was polecała Dzisiaj jadę oglądać dzidziusia mojej koleżanki ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Aaaa i najważniejsze! ZAbookowaliśmy już bilety na wesele w czerwcu wiem, że ogromne wyprzedzenie, ale na ostatnie wesele w okresie wakacyjnym ceny były kosmiczne, więc nie chcemy zwlekać, bo teraz sa jeszcze takie w miarę w miarę Także mamy pewność, że tym razem nie przegapimy wesela haha
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Talk ja dostałam na prezent Tassimo i uważam, lepiej kupić sobie porządny ekspres ciśnieniowy (mam w pracy). Tassimo jest u nas bardziej atrakcją dla gości, jeżeli tak to można nazwać. Sami mało z niego korzystamy, chociaż przyznaję, że jest wygodny. Kawa w smaku nie jest rewelacyjna, a ja dodatkowo wyczuwam metaliczny posmak. Może byłoby inaczej gdyby w PL były dostępne inne rodzaje kawy i kapsułki nie byłyby takie drogie w porównani do zwykłej kawy. My znaleźliśmy tylko dwa rodzaje oraz Milkę i Oreo. Mam nadzieję, że Wam bardziej przypadnie do gustu.
Dobry pomysł z tymi biletami Przynajmniej nie dopłacicie. A gdzie będzie ślub, w Rz ?Dziękuję dziewczyny za miłe komentarze na fb Talk świat jest mały Ogólnie jestem bardzo zadowolona ze zdjęć |
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Kate - hmmm nie strasz
my dzisiaj jedziemy po kapsułki to spróbujemy myśleliśmy o ciśnieniowym ale 1) porządne ciśnieniowe już sporo kosztują 2) moja koleżanka ma taki i przygotowanie jednwj kawy trwa jakieś 15 min i jest po tym spooorooo sprzątania u nas wybór kaw do tassimo jest spory: espresso, americana, latte, standardowa, cappuccino, frappucino najbardziej się opłaca zamówić duży pakiet na necie o tak chyba zrobimy ale póki co to chcemy coś na wypromowanie ))Super że jesteś zadowolona ze zdjęć śliczne są a my wesele mamy w okolicach Krosna ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Ps a który masz model ekspresu? Bo ja w sklepie widziałam 3 my wzięliśmy wersję z filtrem do wody
|
|
#448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że będzie dobrze się sprawował tzn i jeden i drugi Cytat:
właśnie na Animal Planet było o alpakach i Peru - od razu przyszły mi na myśl wasze wojaże
|
|||
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
talk mam nadzieję, ze u Was się sprawdzi
My w sumie mało kawy pijemy, więc dla nas nie ma większego znaczenia czas przygotowania. Marzy mi się ciśnieniowy, ale to pewnie sobie kupimy na 20 rocznicę ślubu Póki co cieszymy się z tego co mamy. Małgoś dziękuję Pewnie już nie możesz doczekać się aż mały troszkę podrośnie żeby gdzieś z nim śmignąć Mam nadzieję, że jak będę miała kiedyś dzieci to będę z nimi podróżować. Trochę się boję, że nie dam rady, ale będę próbować.edit: mi się ostatnio marzy Irlandia Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2014-11-09 o 16:23 |
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Kate - my odwrotnie . Jesteśmy ogromnymi kawoszami. Pijemy po dwie - trzy kawy dziennie
Kupiliśmy na dzisiaj latte karmelowe i i jakaś ciemną prażoną kawę brazylijską już mi się oczy świecą ![]() A tak poza tym to córa koleżanki jest przecudowna. Nie mogłam się odkleić A i frajdę miałam kupując małej upominki. Takie piękności były w sklepie, że nie mogłam się zdecydować! Ogólnie miałam bardzo fajny dzień Pogoda piękna, byliśmy na spacerku. Ehhh aż żal jutro do pracy wracać
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

Jak ja czasami tak hipotetycznie myślałam, to TŻ "no co Ty?! Olka? Jak TA Olka?? W życiu!". No i ja "ooo kuźwa rzeczywiście .. no to nie... GABRYSIA?", "Jak Gabrysia W?" Ja: "O Boże,.. racja... ok, następne!" hahahah 

22.05.2008
14.08.2011
Na naszym wątku faktycznie prawie sami chłopcy się rodzą
Ja kocham czosnek, ale np w sosie, jako przyprawę do mięs itd. Raz w życiu zjadłam dwa ząbki czosnko. W nocy zaczeło mnie mocno brać choróbsko, a nie miała kompletnie nic (a ponoć czosnek to naturalny antybiootyk
wczoraj już byłam padnięta. Kilka dni z rzędu zostawałam dłużej w pracy. Na wszystko brakuje mi czasu. Nie dość, ze mam teraz swoje nowe obowiązki, to muszę jeszcze prowadzić te szkolenia dla nowych ludzi. Mojej wcześniejszej teamleaderce ja pomagałam , więc miała obowiązki "przez pół", a teraz ja robię całą robotę + jeszcze te głupie szkolenia. A na dodatek w piątek przyjechał jakiś główny menedżer i wzięli grupę osób od nas, żeby "dyskutować na temat możliwości lepszenia firmy". Straciłam na to 2 godziny. Nie skończyłam większości rzeczy.. brrr
Talk świat jest mały