|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
O RLY?
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.21 Plus offtopy, bo tak chcemy!
Lepiej wzywać policję - sprawcy często-gęsto najpierw podpisują oświadczenie a później próbują się migać
![]() Masz oświadczenie o zdarzeniu w którym facet się przyznaje, tak?
#2882 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.21 Plus offtopy, bo tak chcemy!
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;48814538]Drabineczka, a dlaczego? Ja sie nie znam, moja pierwsza stluczka. Mnie sie wydawalo, ze jak sie dzwoni do stluczek to przyjezdzaja😒
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Przyjeżdżają. |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Konto usunięte
|
Nie no oswiadczenie to mam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Konto usunięte
|
Do kolizji ci powiedza ze sami sie macie dogadac. Oswiadczenie woze w aucie i jak bylo pptrzebne policja w sumie slusznie powiedziala ze sie nie zajmuja bzdurami. Zrobic zdjecia spisac oswiadczeniedla obu stron i voila
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
O RLY?
|
No, to dzwonisz do zakładu ubezpieczeń sprawcy, podajesz dane (przygotuj sobie swój dowód rejestracyjny), umawiają Ci oględziny, dostajesz numer sprawy.
Do 30 dni od dnia zgłoszenia zakład ubezpieczeń wyda decyzję ws o ile wszelkie wymogi formalne będą spełnione.
#2886 |
Zakorzenienie
|
Przyjeżdżają. wystarczy mieć auto w leasingu, żeby oświadczeniem się można było...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Konto usunięte
|
A jakie moga byc niespelnione? Dlugo 30 dni. I dopiero jak wydadza to orzeczenie to auto do warsztatu? Nie mam teraz za bardzo nikogo do pomocy, sama jestem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
O matkosci, to chyba w bardzo starego typu... TŻ ma w swojej limuzynie lpg z 2000 roku, w starym samochodzie taty też była instalacja montowana przed końcem poprzedniego tysiąclecia i w obu tych autach samo się przełączało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Konto usunięte
|
Policja musi przyjechać do kolizji jak ktoś wzywa. Bo czasem się nie da dogadać i co wtedy? Ja mu mówię, że jego wina, on mi, że moja i co mamy spisywać? Muszą przyjechać, to jest ich obowiązek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Konto usunięte
|
Nie wiem bo nigdy nie mialam auta w leasingu ale przy stluczkach i kolizjach jakie mialam policja za kazdym razem byla zbedna badz nie przyjechala
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- A no jo judith to inna sttuacja jak sie nie przyznaje do winy. Ale jak wina jest ewidentna i facet sklada pswiadczenie ze tak to nie przyjezdzaja.u nas policjant gadal przz tel raz z jena raz z druga strona. Takze ten no. |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Konto usunięte
|
Właśnie o to mi chodzi, zakaz palenia w busie jest logiczny, a zakaz jedzenia i picia, o ile ktoś nie robi tego na stojąco - raczej nie.
Zapomniałam dzisiaj założyć rękawiczki do krojenia papryczek chili, ale mnie teraz palce palą, auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. . ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
O RLY?
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;48814721]A jakie moga byc niespelnione? Dlugo 30 dni. I dopiero jak wydadza to orzeczenie to auto do warsztatu? Nie mam teraz za bardzo nikogo do pomocy, sama jestem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] 30 dni to termin regulowany ustawowo - takie mamy prawo. Oględziny powinnaś mieć do 7 dni (roboczych) od daty zgłoszenia szkody. Powinni Ci podać termin na infolinii a później likwidator techniczny (rzeczoznawca) jeszcze przedzwoni do osoby kontaktowej. Nie wiem z którego roku masz samochód, ale jeśli nowszy i padnie pytanie o formę rozliczenia szkody lepiej wybrać bezgotówką (z warsztatem). Formalne to brak jakiś dokumentów, np. zgody banku na wypłatę odszkodowania przy kredycie samochodowym. I dziewczyny - serio lepiej wzywać policję. Dużo jest spraw w których sprawca pisze oświadczenie o przyznaniu się do winy. Zakład ubezpieczeń wysyła do niego pismo o potwierdzenie (musi) a sprawca odpisuje, że on o niczym nie wie, albo że podpisał pod wpływem stresu i teraz się nie zgadza - i baw się z taką sprawą później.
https://www.youtube.com/watch?v=gX6bDyRSLPI Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language ![]() Edytowane przez aer Czas edycji: 2014-11-05 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Konto usunięte
|
Farmakopea - noooo nie pamietam co to za auto bylo ale kupione w lg i dramat byl. Znajoma w zime z gdanska do sopotu zdazyla dojechac nim mgla przelacyc na gaz bez gasniecia auta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Konto usunięte
|
W tym przypadku facet nie dyskutowal, odrazu przeprosil, jego wina bo sie zagapil gdzies tam. Wiec w sumie nie bylo potrzeby wzywania policji. Znaczy mam nadzieje, ze sie okaze, ze faktycznie nie bylo potrzeby.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;48814721]A jakie moga byc niespelnione? Dlugo 30 dni. I dopiero jak wydadza to orzeczenie to auto do warsztatu? Nie mam teraz za bardzo nikogo do pomocy, sama jestem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Nie spisaliście czegoś ważnego itd. Ja robię tak, że jadę do warsztatu, pytam ile mnie to będzie kosztowało. Potem czekam na info ile mi dają i jeśli pokrywa koszty tego co mechanik mówił to do mechanika się umawiam i już. Z tym, że mi zawsze pokrywało do tej pory i ja brałam w gotówce, przelewają mi na konto, ja płacę mechanikowi. A często robi się bezgotówkowo. Czyli do warsztatu oddajesz i warsztat dostaje kasę od ubezpieczyciela i jeśli mechanik uzna, że to za mało to sam się szarpie z ubezpieczycielem żeby więcej zapłacił. |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Konto usunięte
|
Samochod z 2008 lub 2009 nie pamietam teraz dokladnie a nie chce mi sie tylka ruszac do przedpokoju po torebke. Dzieki za informaje aer!🌷
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
O RLY?
|
Cytat:
Princess ja bym brała bezgotówkową w takim razie - nie wiem jakie jest jego towarzystwo ubezpieczeń, ale niektóre mają podpisaną umowę z warsztatami i sami mogą zrobić oględziny - dopytaj na infolinii. Bezgotówkowa jest o tyle dobra - że Ty wstawiasz samochód do warsztatu, oni biorą od Ciebie upoważnienie, skanują dokumenty i załatwiają formalności za Ciebie - Ty tylko wstawiasz i odbierasz samochód ![]()
https://www.youtube.com/watch?v=gX6bDyRSLPI Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language ![]() Edytowane przez aer Czas edycji: 2014-11-05 o 18:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja polecam rozliczanie się gotówkowe z ubezpieczycielem, jeśli nie robi się naprawy np. Nissana w Nissanie, częściami od Nissana co to niby ledwo z taśmy zeszły. ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Tak. Dlatego pisałam, to oni się szarpią przy bezgotówkowym, a nie ja. To jest o tyle lepsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Konto usunięte
|
Tobie tez dzieki Judith. Hmm to jednak lepiej bezgotowkowo czy tak jak pisze Judith? Bo pewnie sie beda pytac jak zadzwonie zglosic szkode. Chyba, ze ten jego zaklad ma z gory
Jakies swoje procedury w kwestii wyplacania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;48814886]Tobie tez dzieki Judith. Hmm to jednak lepiej bezgotowkowo czy tak jak pisze Judith? Bo pewnie sie beda pytac jak zadzwonie zglosic szkode. Chyba, ze ten jego zaklad ma z gory
Jakies swoje procedury w kwestii wyplacania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Może sobie mieć, ciebie to nie interesuje bo ty masz prawo zdecydować inaczej. Dlaczego imo gotówką lepiej. Powiedzmy, że ubezpieczyciel liczy 75zł za godzinę pracy mechanika. A twój mechanik bierze 65zł za godzinę. Ale wypłacą ci wedle ich wyliczeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jesu to może jakas instalacja autorska pana Mietka? Dziwne, dziwne. Btw, chciałabym się jeszcze odnieść do tematu biletów. Wlaśnie wróciłam z kawusi z siostra <3 i temat zszedl nam w którymś temacie na dojazdy wlaśnie. I tak sobie uswiadomilam- skąd Wy wzięłyście te ceny 3< złote za bilet na mpk? ![]() Przecież jak jeździ się miejską do pracy/szkoły to kupuje się bilet czasowe. Siostra za bilet półroczny bez żadnej ulgi płaci 300zl i ma w tym przejazdy wszystkimi liniami (w tym pośpieszne, podmiejskie etc) i pociągami. Też kupuję ten bilet, tyle, że z ulgą, więc to trochę co innego. Wychodzi całkiem znośnie... A i warunki jazdy mamy bardzo dobre (jak ktos kojarzy wrocławskie plusy, to raczej przyzna mi rację). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Konto usunięte
|
No wlasnie o to chodzi, ze on by dostal pewnie z 600 pln mandati punkty. A skoro sie przyznawal, przeprosil i nie robil problemu to uznalam, ze nie bede dzwonic po policje. A on mi nawet swoj telefo. Proponowal, zebym zadzwonila do kogos z rodziny jak potrzebuje sie poradzic:P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Czyli chodzi o to, ze na gotowkow rozliczeniu mozna sobie zarobic troche? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Konto usunięte
|
cebulactwem jest jeździć autem do pracy? W takim razie jestem albo megahipsterem albo ultracebulakiem, bo poginam na nogach. Szkoda mi kasy na autobus
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Powiedzmy, że jestem pracującą osobą bez ulgi i kupuję na 90 dni bilet, jako zameldowana w Warszawie płacę 250zł. Jeżdżę 5 dni w tygodniu po dwa razy bo do pracy i z pracy. To 10. Cztery tygodnie w miesiącu to 40 to wychodzi 6,25zł za przejazd. Na trzy miesiące to 2,08 za przejazd. Edytowane przez 201604191001 Czas edycji: 2014-11-05 o 18:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Konto usunięte
|
best-discussion-ever
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=785954&page=3 edytuj całego posta i graj zdziwioną xD |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
O RLY?
|
Cytat:
Ale. Masz stłuczkę - masz oświadczenie. Zakład ubezpieczeń wysyła do sprawcy prośbę o potwierdzenie zdarzenia. I sprawca odpisuje, że go zmusiłaś. I co? Bawienie się w sąd. Princess, masz małą szkodę - myślę, że gotówkowa. I bardzo rzadko się zdarza, że można "zarobić" ![]() A w Twoim przypadku sprawca wydaję się być ok.
https://www.youtube.com/watch?v=gX6bDyRSLPI Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language ![]() Edytowane przez aer Czas edycji: 2014-11-05 o 18:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;48814921]No wlasnie o to chodzi, ze on by dostal pewnie z 600 pln mandati punkty. A skoro sie przyznawal, przeprosil i nie robil problemu to uznalam, ze nie bede dzwonic po policje. A on mi nawet swoj telefo. Proponowal, zebym zadzwonila do kogos z rodziny jak potrzebuje sie poradzic:P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Czyli chodzi o to, ze na gotowkow rozliczeniu mozna sobie zarobic troche? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Czekam na wypłatę kasy za kolejną stłuczkę. W tył mi wjechał, czujniki parkowania wylazły, ale wsadziłam i działają, zderzak mi wepchnęło pod samochód, ale wrócił na miejsce. Tylko pas tylny, podłoga bagażnika wgięta, pęknięty lakier na zderzaku. ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Konto usunięte
|
Dzieki dziewczyny za pomoc, zaraz bede dzwonic. Milego wieczoru!
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Oki, no czaję. Tylko gdzies mi mignęła stawka 3 zyla za bilet, a tyle to kosztuje pojedynczy, wiec cos mi nie grało i sie zastanawiałam, skąd się to wzięło :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.