![]() |
#4651 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
![]() U nas ostatnio jest cięższy czas ponieważ moja mama choruje i od trzech tyg. leży plackiem... więc przejęłam część jej obowiązków i troche zmęczona już jestem. Dodatkowo często pomagała mi przy Kini, została z nią gdy trzeba było a teraz zonk. Ale najważniejsze, żeby jak najszybciej wyzdrowiała. Zaczął się sezon grzewczy więc i Kinga w nocy się mocniej drapie ![]() Któraś z Was pisała o ugryzieniu szklanki (Kwiatuszek albo Klementyna? Nie pamietam). U nas jakiś czas temu też zdarzyła się niemiła sytuacja a mianowicie Kinga włożyła paluszki w zawiasy jak zamykałam drzwi. Byłam akurat z mamą i obie usłyszałyśmy tylko takie chrrrup! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Zakorzenienie
|
Szalik juz nieaktualny. Alliw kupila.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Wtajemniczenie
|
Despa - zrobiłam fotkę składu tej maści na paluszka u stopy
#4654 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- witaj w klubie ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Pani - co jest???? ![]()
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
robię sondę
kąpiecie dziecko przed czy po kolacji?
#4656 |
Wtajemniczenie
|
#4657 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Zakorzenienie
|
Przed
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |
Zakorzenienie
|
roznie, jak nam sie chce - czasami przed, czasami po, czasami w poludnie
![]() ale M. kapie sie 1-2 razy , max. 3 razy w tygodniu. codziennie rano i po kazdej kupie natomiast myje pupe i siusiaka (pod biezaca woda, z mydlem), plus rece i buzie ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- ![]() Cytat:
![]() zdrowia dla mamy ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-11-05 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zakorzenienie
|
Dragusia - kapiel przed kolacja.
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Zakorzenienie
|
My kąpiemy po.
Wiecie co?Nieszczęscia nie chodzą parami...one chodzą stadami.... Teśc ma nowotwór w żołądku dziś się dowiedział-operacja jak najszybciej.... Te kłopoty zdrowotne się u nas nie skończą.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4663 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Temperatura to tak 19- 20 stopni i wietrze zawsze przed spaniem a potem okno zamykam. Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Aa moderna, Ty pisalas kiedyś o maści lipobase i nanobase ? A co byś poleciła tak do stosowania na co dzień? Maści są niewielkie a ja myślałam o jakimś balsamie dobrze nawilzajacym. A może jakiś emolient do kąpieli? Ma taką kaszke i gdzieniegdzie takie suche placuszki. Duzo ich nie ma ale sie pojawiają. Teraz używamy Babydream ale widzę, że za słabo działa. Alantan też fajnie nawilzal ale wolałabym właśnie coś na całe ciało a nie tylko maść miejscowo jak już się coś pojawi. Wiem, że Ty masz problemy ze skórą, dlatego może coś Ci przyjdzie do głowy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
MBZ♥
|
Dragusiu u nas kolacja, kąpiel, mleko
![]() Moderna jak słyszę:Osia poma czyli pomaga to jak tu odmówić ![]() Klementynko ojej ![]() ![]() Anika hehe ![]() ![]() Villqa zdrowia dla Mamy ![]() Osia śpi, dziś do czytania był lepszy Tato ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Wtajemniczenie
|
#4667 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki dziewczyny. i proszę jeszcze o inne o odpowiedzi. i Moderna znowu mam pytanie jakieś sklepy z materacami znasz? Poco, Ikea, http://ravensberger-matratzen.de, matratzendiscount.de, schlafwelt.de.
![]() |
#4668 |
Zakorzenienie
|
U Paniczki wszystko ok.
Klementyna, musi byc dobrze, wazne ze szybko zdiagnozowany i od razu wdroza plan leczenia. Dziewczyny, no tak sytuacja patowa u mnie bo tak jak mowie zastepsteo wynika z przyjazni, wiec niejako czuje sie wykorzystana przez " gore" tym bardziej , ze dwa tugodnie temu oddany zostal pracownik z etatem.
#4669 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#4670 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |||||
Zadomowienie
|
Myślałam, że to z radości że kaskę dostałaś
![]() ![]() Jak pisałam wczesniej wywaliłabym drugiego posta (zobacz jak styczniówki mają, one chyba w ogóle zrezygnowały z listy mamusiek) Zdrówka dla Milusia. Butki fajowe. niestety tak ![]() ![]() nigdzie nie moge znaleźc nic na ten temat, kiedy to może przejść. Myśle czy by na fb na Matkach I kwartału nie napisać, moze któras mamusia miała ten problem i sie z nim uporała. Swoją drogą ciekawe jak mariowa Róza w żłobku sobie radzi w tym zakresie. Tasia, a Krzyś tez wciąż bezjajaeczny? Cytat:
![]() poleciałaś z tą czekoladą ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja musze jakis weekend poswiecic, bede juz lepic na swieta, wiec 100 sztuk minimum ![]() Cytat:
![]() zdrowia dla mamy ![]() poczytaj o kremie Dexeryl. Mi poleciła go dermatolog, gdy poszłam do niej z koszmarnym zapaleniem skóry na rekach. Jest niedrogi, wydajny, bezzapachowy, mysle ze dla dziecka mógłby byc. Biedna Kinia ![]() po kolacji ![]() Cytat:
![]() ![]() Cathlyn, dzięki ![]() Despa, wspólczuje zachrzanu, oby szybko sie skonczył ![]() Dobrze że u Pani ok ![]() Demeter, kryzys ostatniego miesiąca Cię dopadł? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Zadomowienie
|
hej
despa super, że Natalka tak dzielnie zniosła operacje i że wsio się udało ależ masz cięzki okres ![]() ![]() Moderna mały praktycznie cały czas ma lekko zaczerwienione, suche policzki. niby ma azs ale do tego ze 2 miesiące temu ni z gruchy, ni z pietruchy wyskoczyły mu na ramionkach malusie prawie niewidoczne i niewyczuwalne krostki. Obserwowałam, zmniejszyliśmy ilość mleka, wróciliśmy z hipp 4 do hipp 3, odstawiłam od cycka a to jak było, tak jest dalej. dostał w tym czasie zyrtec na ukąszenia i przy okazji to się miało zmniejszyć ale nic z tego. no i nie wiem sama o co chodzi. jedynym wyjściem chyba jest przejście na dietę bezmleczną i wtedy okaże się czy to skaza czy nie Villga witaj ![]() ja to chyba jakaś nieudolna jestem, że nie mogę dojść co u małego zdrówka dla mamy ![]() historia z paluszkami mrożąca krew w żyłach co do maści to u nas idzie nanobase albo cutibaza na buzię (choć mam wrażenie, że już przestało to na niego działać) a do ciała teraz mam taki balsam: http://www.aptekagemini.pl/pharmacer...ala-300ml.html całkiem fajny i ma dobry skład Byou pierogi ruskie ![]() anika ja też nigdy sama nie robiłam pierogów ![]() Kasia buty fajne, to już zimowe? u Was chyba zawsze jest sroga zima co? Dragusia u nas kąpiel, mleczko, spanie klementyna kciuki za teścia. nowotwory to coś okropnego. ile teraz jest tego cholerstwa, co raz częściej się słyszy ![]()
#4673 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() U nas kolacja, kąpiel, mleko. Cytat:
![]() ![]() Dzwoni dziś mój tel., A. pierwszy go dopadł, przyłożył do ucha i woła 'ało' ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Zakorzenienie
|
Hej hej.
Nie moge uwierzyc - Emilian wstal o 7.50. Wlasnje mam po domowym snianiu prowadzi go do przedszkola ( jutro i tak bd w domu bo maja dzien planowania i orzedszkole zamkniete ) ale juz wczoraj czul sie dobrze, nie bylo goraczki wymiotow vhetnie jadl wszytko co mu mama dala ![]() Klementynko - kciukasy Ogromniaste za tescia ![]() Kwiatuszku - nie az takie zimowe. Ocieplane ze skorki ( wydalam 800nok za nie - istne szalenstwo ). Co do zim. powiem ze w PL bywa zimnej. Ost zimy to deszcz snieg deszcz i tem na plusie - rzadko jest ponjzej zera ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
czyli jak robicie kolacja kąpiel mleko to po tym mleku odrazu zasypiają dzieci czy jeszcze z godzinę brykają? bo ja się boję że to mleko doda mu energii po kąpieli i będzie brykać dalej długo. chociaż pprzy cycku zasypia eh... nie wiem.
#4677 |
MBZ♥
|
Demeter
![]() Despa dzięki za info o Panice ![]() Kwiatuszku wpadaj ![]() Dragusiu, Zosia czasem zasypia przy butelce, z reguły jak zje umyje zęby to chwila kręcenia w łóżeczku i śpi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4678 |
Zadomowienie
|
Dragusia- pewnie to zależy od dziecka ale u nas jest tak że Ewa dostaje energii po mleku.. czasami wydaje nam się, że jest już do spania i tylko mleka brakuje a jak wypije to tańczy, śpiewa, biega po łóżku.. cuda na kiju.. śmiejejmy się z tż że tam coś dosypują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | ||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ja mleko, kąpiel, spanie. Ale tak Was czytam i większość z Was daje kolacje plus mleko. Ja zawsze butlę tylko. Jak Wy to dajecie np 19 kolacja, 20 kapiel i mleko? czy w jakich to odstępach czasu?? Muszę spróbować. Przeważnie na tej butli Miki śpi do 5-6 potem butlę. A jak by zjadł tą kolajcę to pewnie by spał do samego rana ![]() I od razu pytam co dajecie na kolacje? Kanapki tylko czy też jakies placuszki np? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
To dobrze, że dobrze u Paniki. Niefajny okres w pracy masz ![]() Cytat:
Jak Mikołajowi wyskoczyła wysypka też nie byłam w stanie stwierdzić od czego to ![]() ![]() Cytat:
Demeter ![]() ![]() A nam coś jest. Mikołaj ubiegłej nocy puścił pawia. Rano temperatura 37,8 i taki spokojniutki był jak nie moje dziecko. Siedział na kolanach i się tulił. Po drzemce jak ręką odjął. Radosny, roześmiany .... do wieczora. Znów temperatura ale niższa niż rano i poszedł w sumie spać o 18. Nocka ok trochę tam jęczał ale obyło się bez haftów kolorowych. Dziś znów stan podgorączkowy. I idziemy do lekarza. Niech mu obmaca brzuchol czy coś no i mam parę pytań to przy okazji się zapytam. Chociaż cały czas się zastanawiam czy iść czy nie iść ![]()
![]() |
#4680 |
Zadomowienie
|
hej!
klementyna ![]() bardzo przykra wiadomość ;/ oby leczenie przebiegło dobrze mój teść ma za 2 tygodnie operacje plastyczną po nowotworze z tamtego roku.. jak patrzę na niego to widzę jak bardzo się stresuje i po prostu cierpi.. najchętniej ucieka od wszystkiego, wyjeżdza w góry.. niby już tylko plastyka ale znowu szpital, leczenie, gojenie.. Vilga- a ostatnio myślałam właśnie o Tobie i malutkiej.. bo mnie też dopadła znowu.. całe oczy poparzone, pocięte mam ochotę wydrapać.. ręce na szczęscie na razie ocalone.. pamiętam jak pisałaś o rewolucji w domu kiedy dowiedziałaś się o alergii.. u mnie chyba od kurzu, roztoczy.. jak tylko ruszę koc czy odkurze dywan to katar jak z kranu ;/ teraz jeszcze ogrzewanie i wszystko się nasila.. ja mam Lipobase ale to chwilowa ulga.. niestety tej ze sterydami nie mogę teraz używać a ta przynosiła mi bardzo ulgę.. Despa- kiedyś wklejałaś linka do babki chyba chemiczki, która pisała o witaminie D, pamiętasz może? ona tam właśnie zaczęła suplementować wit D i pomogło jej na suche ręce.. Demeter- ![]() chyba dziś zrobię placki ziemniaczane.. ostatnio nie mam weny na gotowanie.. nic mi się nie chce.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.