|
|
#2791 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Chyba jakos mufki sie to nazywało, na allegro.
misia- no no ładnie To czekamy na więcej wieści jakby się cś działo Nam położna poleca smoczki, każda mówi co innego w sumie lepiej smoka niż kciuk jak maluch ma duze potzreby ssania..kciuka mu potem nie utne a ja zjadłąm znów pizze i jest mi błogo Pisałyscie osttanio o obcinaniu paznokci, ze sie boicie..hmm a ja to lubiłam zawsze, z uporem maniaka obcinałam mu te pazurki, uwielbiałam to i do dzisiaj mi to zostało, ze jak widze pazurka to młodego gonie juz z nożyczkami Taki maluszek to nie problem, biore palec i obcinam mnie to jakoś kręci
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Justysia dzięki poszukam
|
#2793 |
|
Rozeznanie
|
Nam położna mówiła aby takim maluszkom to obcinać paznokcie jak śpią, dzidziuś się nie denerwuje i nie szarpnie rączką więc go nie skaleczymy.
Basiabasia - ładną wagę ma Gabrysia choć z tym twardnieniem nie fajnie. To Twoja gin planuje urlop od świąt do sylwestra że nie wie jeszcze czy będzie przyjmować?
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zjadłam swoje ulubione spaghetti, w dodatku zjadłam standardowo pol gara jak kiedyś wow
.Odebrałam dziś wyniki morfologii i crp i zastanawiam się czy to moje?? Przy moim ostatnim skubaniu w jedzeniu jak przedszkolaka nie mam nawet anemii! a crp 2! może dziecko mniej ciągnie? albo nie wiem co
|
#2795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po tym jak odkryłam, że w płynie do kąpieli dla dzieci bobini co jest tam od 1 r.ż. jest formalina ![]() Cytat:
http://mammooni.pl/22-muffki-ocieplacze-dloni-do-wozkadobry wieczór. właśnie skończyłam pałaszować domowe frytki ![]() teraz mi się zachciało lodów dzisiaj kolejną noc nie spałam, może z 1,5h, ale nie dałam rady odsypiać bo musiałam sporo spraw załatwić. jestem nemo, ale poczekam jeszcze ze 2 h i pójdę spać bo inaczej to pewnie obudzę się o 4 w nocy i spać nie będę znów nie wiem czy to przez ten halny czy co ?! Któraś z Was też tak ma ?
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie głowa boli ciągle
|
#2797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ubranka pachnące i mięciutkieSent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Karo dziękuję zaraz komp odpale i oglądane
ja też spalam w.nocy z 3-4 h później.rano.odespalam jeszcze 2 ale.i tak.chodzę taka niedorobiona..
|
#2799 |
|
Rozeznanie
|
karo89- na mnie ten wiatr też tak działa!
głowa mnie boli i to tak brzydko w skroniach, zawroty głowy okropne i ogólnie samopoczucie złe, spac też ciezko, więc moze to faktycznie przez wiatr. W sumie zaawsze jest tyle samobójców przez halny nawet w wiadomosciach o tym mwili ostatnio :Pide obejrzec 2odcinki house of cards i spac bo juz padam na twarz a z checia już bym poszła, ale wstyd wiec przetrzymam :P dobranoc |
|
|
|
#2800 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki, żeby wszystko było ok Cytat:
![]() Cytat:
Ja na początku smoczka nie chciałam dawać, ale ostatecznie jak mała dwa całe dnie wisiała przy cycku praktycznie cały dzień to nie wytrzymałam. Myślę, że trzeba obserwować kiedy dziecko potrzebuje piersi bo głodne, kiedy bo chce być blisko mamy, a kiedy, bo ma odruch ssania i chce pocyckać
|
|
#2801 |
|
Raczkowanie
|
Misia89p ja leze na lutyckiej a Ty? I kciukasy zeby sprawnie poszlo w razie czego
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jojla, gratulacje!!! Misia, trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie
|
|
#2803 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jejku, jak czytam o waszym jedzeniu to tez mam taka ochotę, ale zgaga mi sie nasila I to w sumie nie pierwszy raz po jedzeniu, wiec staram sie mega male porcje jeść, a częściej- choć mam wrażenie ze głodna ciagle jestem
|
||
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
antosia ja też tak mam ! jem jak wróbel.. kromka chleba, pół soku
chociaż tak jak mówię dzisiaj poczułam głód, wsunęłam pół gara spagetii popiłam sokiem z świeżo wyciśniętej pomarańczy i ekstra .Podsumowanie kilogramowe mojej ciąży to +5kg jakoś strasznie mało.. może jeszcze coś podbije, bo szkoda by było znów być takim chudzielcem
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-11-05 o 21:08 |
|
|
|
#2805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do halnego to mnie też głowa bolała. |
|
|
|
|
#2806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja bym chciała wrócić do swoich 55-56- nie przeszkadzalo mi ze bylam chudzielcem (ale nie przesadnie), dobrze sie czulam w swojej skórze
|
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Grey cat są, m.in. w kremach do twarzy. ostatnio w soraya znalazłam, pech chciał, że kupiłam i dopiero w domu się skapnęłam. dałam mamie, mówi że na nogi wykorzysta
Ale to, że w dziecięcych kosmetykach są to nie powiem co mnie trafiło. A zorientowałam się jak się kąpałam i czytałam sobie składy kosmetyków mojej córki, mało się nie utopiłam z wrażenia :O Pod koniec ciąży traci się apetyt - ja tak miałam i kilka koleżanek też. Ale nie wiem czy to każda kobieta tak ma ![]() Dziewczyny, te co w szpitalu, kciuki za Was, te które przed wizytami- kciuki trzymam... kurcze, przez to że nie wyspana nie myślę i zapominam. dzisiaj za 15 trzecia leciałam do zusu ze zwolnieniem bo się skapnęłam że nie podjechałam jak byłam na mieście. zdążyłam uff. idę lepiej spać... Śpijcie dobrze
|
#2808 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, ale was nadrobić to trochę czasu mi zeszło :p
Fajnie że piszecie o karmieniu cycem co i jak Ja po wizycie. Mała 3400g. Wynik GBS ujemny. Z rzeczy, które muszę zabrać ze sobą na cc to: dla dzidzi: - butelka - smoczek - mleko mm - ciuszki na wyjście - i ja wezmę jeszcze pieluszkę tetrową, żeby mąż wziął dla psa do zaznajomienia się z zapachem dziecka. a dla mnie: - koszula (choć na poród dadzą mi jakąś jednorazową, ale żebym miała komfort przebrać się i być w swojej) - szlafrok - skarpetki - kapcie - majtki jednorazowe - i ogólnie kosmetyki dla mnie jakieś żel pod prysznic, lactacyd, pasta szczoteczka do zębów, szczotka do włosów, ręcznik - powiedziałam też że mam podkłady te do majtek canpola wykrojone to powiedziała położna że mogę wziąć je bo oni mają zwykłe "narty". I to tyle z wyprawki, więc muszę wypakować większość rzeczy
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
A jak ktoś chce karmić MM to musi mieć swoje ze sobą?.
Jakie kupić w takim razie?
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu nie mozna swpjego mleka jak chcesz karmic mm ani butelek. Oni maja jednorazowe smoczki do takich malutkich butelek z mlekiem
|
|
#2811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2812 | ||
|
Zadomowienie
|
cieszę się ze wszystkich dobrych wieści
Misia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tez już po obronie i w końcu mam czas na intensywne kompletowanie wyprawki byłam dziś zwiedzać porodówkę w której najprawdopodobniej przyjdzie mi rodzić, nie jest jakoś szczególnie z zamierzchłych czasów, niestety do nowoczesności też jej sporo brakuje no ale to jakoś mało dla mnie ważne - w końcu spędzę tam tylko kilka godzin jak trafię na położna która była akurat na zmianie to powinno byc spoko, tyle pytań zadawałam, że na pewno mnie zapamiętała ogólnie bez spiny - jak pani coś chce to proszę bardzo, jak pani sobie nie życzy to ja to szanuję - i takie podejście mi się podoba, zero nagabywania i przekonywania do swoich racji...no ale zawsze można trafić na mniej giętki egzemplarz ![]() w końcu znalazłam łóżeczko turystyczne, na które się zdecydowałam, potrzebuje takie do salonu, moim ideałem była nuna sena, ale cena zaporowa skutecznie mnie powstrzymywała przed zakupem, zależało mi na szarym lub brązowym bo takie mam kolory w pokoju i żeby było bez żadnych typowo dziecinnych obrazków, przyjdzie w przyszłym tygodniu to dam znać czy fajne http://www.smyk.com/i-kids-classic-l...t-niemowlaka-p |
||
|
|
|
#2813 |
|
Raczkowanie
|
- polecam canpolowe, pisałaś od nich o podkładach a mi jeszcze te majtki siateczkowe się sprawdziły genialnie. Szczególnie że po cc warto żeby moćna je było wysoko na brzuch naciągnąć
Uwielbiam czosnek także nie dość że smak prenalenu mi nie przeszkadzał to i pomógł. |
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
a ja czytam co piszecie w dalszym ciągu, ale jakoś weny nie mam aż tak by pisać. Zmęczona generalnie jakaś jestem i senna ![]() Napiszę, że u nas ok. Leci 33tc. Młody ma już około 2100-2200 g, leży głową w dół , ale ja nastawiam się na cc i mam nadzieję, że się uda jednak przekonać lekarza. Już po trochu gorąco się robi na wątku ![]() hasia laktacja powinna już ruszyć u Ciebie w środę/czwartek. U mnie przynajmniej po cc tak było, tylko cierpiałam trochę bo nie karmiłam a miałam nawał w szpitalu i był mały koszmar :/
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2014-11-05 o 21:51 |
|
|
|
#2815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2818 |
|
Rozeznanie
|
Tzn sytuacja u mnie wygląda tak. We wtorek rano mam zjeść śniadanie i później lekki obiad. I od 13 mam nic już nie jeść i nie pić, ew łyżka wody na zwilżenie. Stawić na cc mam się o 18, tam mnie przygotują podpiszę niezbędne dokumenty itp i ok 19 będzie samo cięcie. Po nim będę niewładna (podobno) dlatego lepiej że będzie to noc. I rano już mam zamiar przystawiać do cyca dziecko. Więc to mm jest jedynie na ten czas od wyjęcia dziecia z brzucha do ranka, w razie gdyby płakała bo głodna.
|
#2819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lekarze mowia, ze juz cala jestem gotowa do porodu, dziecko ma dobra wage 2700 g i jest zdrowy, wiec juz sobie poradzi Cytat:
lekko napina mi się brzuch, al3 bardziej czuje bole krzyzowe. A skala jest chyba do 140 albo 160.
|
||
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No trafiło Ci się, że Natalka tak się ułożyła akurat ![]() Ale u mnie Młody to już jakiś czas tak leży więc pewnie już tak zostanie ![]() U mnie w szpitalu mm nie trzeba mieć. Ale np. już ręcznik kąpielowy tak, a do tego kocyk lub rożek, ubranka, pieluchy i krem na pupę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

To czekamy na więcej wieści jakby się cś działo
w sumie lepiej smoka niż kciuk jak maluch ma duze potzreby ssania..kciuka mu potem nie utne
mnie to jakoś kręci 

po tym jak odkryłam, że w płynie do kąpieli dla dzieci bobini co jest tam od 1 r.ż. jest formalina 

głowa mnie boli i to tak brzydko w skroniach, zawroty głowy okropne i ogólnie samopoczucie złe, spac też ciezko, więc moze to faktycznie przez wiatr. W sumie zaawsze jest tyle samobójców przez halny

I to w sumie nie pierwszy raz po jedzeniu, wiec staram sie mega male porcje jeść, a częściej- choć mam wrażenie ze głodna ciagle jestem

ja tez już po obronie i w końcu mam czas na intensywne kompletowanie wyprawki