Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-05, 12:34   #2461
litllesweetangel
Lurker ;)

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Nawijko no to super! Jak zawsze mama sie bardziej stresuje od dziecka :P Co prawda u nas tez na poczatku super, a po 2 tygodniach ryk sie zaczal, ale moze was nie bedzie dotyczyc :P

Kurde, dostalam telefon w zwiazku z praca... Sklep internetowy, ale niby poki co praca w domu, bo beda otwierac oddzial. Dostalam maila od ksiegowej i tu zaroweczka- oczywiscie dane z dowodu Szukam, szukam nie moge firmy znalezc. Napisze maila o krs i dane, jesli nie odpisza to wiadomo....

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 13:15   #2462
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

robiłam dzisiaj porządek w książkach Hani i stwierdzam, że ma mało jakie byście poleciły? takie na teraz? nie do czytania a raczej do oglądania

marsi padłam z Leosia Kochany

Ewik brawa dla Domci

Debrah Hania ludzi obcych tez się boi:/ ale np jak widzi jakiś sąsiadów z bloku to macha do nich z daleka i krzyczy heeeej nawet jak jesteśmy tylko na dzień dobry

meneq brawa za qpke

mika kciuki!

nawijko super! dzielny chłopczyk

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 13:27   #2463
szklanka19
Zadomowienie

Marsi jednak dzieci są niesamowite

Mika trzymam kciuki!

Misia ja mam jedną książkę z tej serii i chcę kupić pozostałe bo Ewa lubi http://www.zakamarki.pl/bohaterzy/bohater/index/?id=25 choć w sumie nie wiem czy jesteśmy wiarygodne bo chyba nie ma książki, której byśmy nie polubiły

Meneq super, że Yae się przekonuje do kibelka
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 14:12   #2464
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

U mnie dziś 18 st, słońce i wiatr.
Zuzka bez czapki, szaliczka.
Dzieci na spacerze czapki zimowe, spodnie ocieplane, szaliki , a niektóre nawet kocami w wózkach przykryte.

Czy ja jestem jakaś dziwna ????
Wczoraj wiało bardziej to Zuzka sama chciała by jej czapkę założyć

A w ogóle to jestem niedobra, bo odstawiłam całkowicie smoczek. Bez żegnania, wyrzucania itp. Powiedziałam że mama i tata nie mają smoczka, i Zuzia też nie ma.
I o ile wieczorem nie ma problemu z zasypianiem, to w dzięn jest masakra. Płacze, schodzi z łóżka. Dziś i tak spokojniej niż wczoraj.
Mam nadzieję, że się uda.
Ale wyrzuty sumienia mam.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 14:13   #2465
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Musze Wam cos opowiedziec
Dzis pierwsza rocznica smierci mojego ojca wieczorem pojechalismy wszyscy na cmentarz nastroje okropne,lzy,cisza to za chwile szlochy ktos pierwszy zapalil znicz a Leos na cale gardlo : sto lat niech zije zije nam " i wiecie co? Ten maly anioleczek ta swoja niewinnoscia i czystym serduszkiem wprawil nas w rak niesamowity nastroj,ze juz nikt nie zaplakal a wrecz odwrotnie, lzy obeschly i zaczelismy wieczor na wesolo wspominajac ojca

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
i dobrze, że rozbawił was

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Witam się wieczorową porą. Nadrobiłam i zaraz zmykam spać.

Muszę pochwalić moją córeczkę:

1. przespała dziś spokojnie całą noc - bez jedzenia, bez kręcenia, bez jęków ja się oczywiście budziłam i zastanawiałam się czy oddycha

2. na szczepieniu była bardzo dzielna - z uśmiechem dała się osłuchać, szeroko otwierała gardziołko i bez zapłakania dała sobie zrobić zastrzyk I na szczęście mamy już spokój z tymi szczepieniami, uffff

Biedna Darunia Trzymam kciuki za wynik.

Hope straszne przeżycie. Współczuję bardzo

Ezzo jak Wasze noce? Poprawiły się? Nie boisz się co będzie po urodzeniu drugiego maleństwa - tzn. jak to ogarniecie?
u nas tak wczoraj na szczepieniu, też z głowy mamy
lekarka w szoku, bo młoda pięknie gardło pokazała (A. też tak pokazuje, lekarka w skowronkach cała bo nawet patyka nie musi wkładać ), dała się zbadać, przy zastrzykach troszkę płaczu, no ale 3 wkłucia jednak
potem ok

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ooo ja, Leos to jest mistrz!

Tak czytam co kupujecie dzieciom i juz sama nie wiem na co sie zdecydowac.
Chcialam te naklejki wielo, ale jak mowicie, ze male...

Musze sie zdecydowac nim skonczy sie darmowa wysylka!
Swoja droga juz tyle naklikalam dla siebie i nie moge przestac!
Ale pocieszam sie, ze sa to rzeczy, ktore i tak musialam kupic, wiec zaoszczedzilam na czasie, bo nie musze sie szwedac po sklepach

Nawijko, u nas ja zamawiam od nas na Mikołajki i BN i od mojej mamy, więc D. od babci dostanie wózek pod choinkę, a na Mikołajki torebeczkę z kucykami pony (bo siostra plecaczek, więc byłby cyrk pewnie) i komplet ubranek dla bobasa

Ja zastanawiam się nad takimi rzeczami - na pewno nie wszystkie, ale oglądam:

http://www.smyk.com/boikido-klocki-d...y-dla-dzieci-p (lub inne, np. te melissa & doug, które Debrah pokazywała, one naprawdę duże są)

miałam to w dzieciństwie, fajny instrument

I właśnie padłam, też od babci na urodziny już wezmę chyba, bo cena zarąbista:

http://www.smyk.com/boikido-kuchenka...y-dla-dzieci-p

Ale np. rok temu kupowałam dla chłopca mającego rok i 9mcy klocki wafle - szał prawdziwy, i... komplet garów jeszcze większy szał, i popatrzcie mamy może w tę stronę też. Dorotka KOCHA zabawę garami, muszę przebrać to, bo część się pogubiła czy zniszczyła i nie wiem, czy po prostu to zdekompletowane nie trafi na działkę, a im właśnie wspólnie kupię nowy pod choinkę może?

Dla chłopca może waderowski weterynarz albo farma? nie patrzcie na oznaczenia wieku
to jest duże naprawdę, raczej nie ma drobnych części:

http://www.smyk.com/wader-play-house...y-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/wader-play-house...y-dla-dzieci-p

Dziewczyny, a może zestaw lekarza? Agatka dostała jakoś tak tuż przed 2 urodzinami, na Zajączka, z fisher price, bawi się do dzisiaj nie zniszczył się

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wita Was córka marnotrawna

Nie odzywam się bo w sumie nie bardzo mam kiedy. To co się dzieje z Blanką to przechodzi ludzkie pojęcie.Trójki dolne idą plus katar i kaszel i plus niewiadomoco . Noce były tragiczne , teraz jest ciut lepiej ale bez rewelacji, natomiast w dzień "niunia chcie mamy ręce" . Ciągle tylko nosić, histeria, za histerią z niewiadomego powodu.
Ja już chodze i na nią wrzeszcze nie umiem poradzić sobie z nerwami, z emocjami , nie wiem jak nad sobą panować. Cierpie na chroniczny brak snu i relaksu. Paaadam

Fewciu- my inhalujemy tylko przez sen,inaczej nie da rady .Sól fizjo plus olejek sosnowy jest super.

Hope- straasznie współczuje tego co przeżyliście. Dwa razy byłam świadkiem ataku padaczki(mam brata z epi)podobnie to wyglądało jak u D. Dużo siły życze

Dużo zdrówka dla chorowitków .buziaki
a spisz z małą?

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
hope straszne przezycie! Niech siostrze sie polepszy!
Zdrowia potrzebujacym!
debrah dziewczynki nasze podobnie sie budza i chodza wieczorem spac a jaka rozbieznosc w drzemkach.
Znow sie poklocilam z tz o wychowanie dwujezyczne :-( Tz neguje wszystko, co robie: kp, teraz dwujezycznosc; zadne argumenty do niego nie docieraja.
Yae od pewnego czasu zaczela sie interesowac tym, co robi sie w toalecie, zaczela byc swiadoma, ze sama tez wydala. W sobote kupilismy nakladke na toalete z drabinka, zeby mogla sama korzystac, bardzo sie cieszyla. Okazalo sie niestety, ze nie pasuje do naszej toalety. Byla zawiedziona. Dzis kupilam nakladke juz dobra. Cala droge do domu mowila "siusiu". Razem zainstalowalysmy, sprobowala usiasc, powiedzialam, ze gdyby chciala zrobic siusiu lub kupke tak jak mama, to niech powie. Nie czekalam nawet pol godziny. Mamy pierwsza kupe zrobiona w ubikacji. Dalej bedziemy probowac.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

No i nie moge z Leosia przy grobie. Cudny jest!!
gratuluję kupy

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
My zaraz do szpitala na reha musimy jechac a Julo spi bo o 4 urzadzil pobudke ja padam kawy nie moge a Julo jeszcze w pizamie i bez sniadania

Proszę was o kciuki bo dzis po drodze odwozimy mojego tate na biopsje strasznie się boje az sie cala trzese od. rana

trzymam!

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

robiłam dzisiaj porządek w książkach Hani i stwierdzam, że ma mało jakie byście poleciły? takie na teraz? nie do czytania a raczej do oglądania

marsi padłam z Leosia Kochany

Ewik brawa dla Domci

Debrah Hania ludzi obcych tez się boi:/ ale np jak widzi jakiś sąsiadów z bloku to macha do nich z daleka i krzyczy heeeej nawet jak jesteśmy tylko na dzień dobry

meneq brawa za qpke

mika kciuki!

nawijko super! dzielny chłopczyk
na teraz to pewnie Dorotce by się te spodobały, mamy inne z serii, lubi ogromnie:

http://www.matras.pl/szukaj/?kategor...ła+Dziewczynka

Na pewno seria o ulicy Czereśniowej

http://www.empik.com/wiosna-na-ulicy...FS3HtAodTg8ACQ

http://www.empik.com/gry-i-zabawy-dl...a-p?reko=empik to kochają moje obie i w ogóle seria jest naprawdę świetna dla naszych, o Bożym Narodzeniu jest też na przykład
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 14:21   #2466
meneq
Zakorzenienie

misiael u nas hitem jest "Nacisnij mnie"; Yae zaczyna sama sobie "czytac", tzn. wykonywac polecenia z ksiazki ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 14:33   #2467
misiaeel
Wtajemniczenie

Aga u nas tez tak ciepło ale wiatr straszny, że by łeb urwało:/

szaja dzięki ten link z matras się nie wyświetla.
czereśniową mamy wiosna, lato i jesień. teraz przerabiamy jesień poprzednie schowane i czekają na swoją porę;p
teraz zamówiłam trochę Strzałkowskiej i akademia mądrego dziecka świeci gwiazdka bo u nas szał na księżyc i gwiazdki właśnie

meneq oo właśnie naciśnij mnie. miałam to kiedyś zamówić, ale stwierdziłam, że za mała jest. na teraz będzie dobre. dzięki
ja lubię jak Hania przed spaniem w dzień książeczki przegląda i mi "opowiada" - o tutaj konik, a tutaj konka i ziuk (biedronka i żuk) i tak może z pół godziny

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 15:04   #2468
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
wczoraj spałam 13:00 - 16:00, 20:30 - 23:30, 02:00 - 05:00 i w ogóle się nie wyspałam
Bo taki sen dużo gorszy jest Bardziej byś się wyspała po 6 godzinach, ale bez żadnej przerwy.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Ja po prostu 01.11 na cmentarzu, przy grobie swojego dziadka przeżyłam koszmar! Traumę to do końca życia będę mieć.

Pogotowie dojechało 10 minut histerii że ona nie chce, we 4 ją do karetki wsadzali, ludzi to mieli poklask, dwie baby mi i mojemu ojcu naśmiewały się w twarz rozumiecie!
Matko, jak z jakiegoś horroru Jak teraz z siostrą???

Pie.dolone... W twarz bym plaskacza dała

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
na spaceR? wow, u nas babki nie wychodzą na spacery z dzieciakami, no ale tam nie ma ogrodu żadnego itd.
U nas w żłobku też ogrodu nie ma, a wcyhodzą, idą normalnie do parku, na plac zabaw koło przedszkola, zwyczajnie koło drogi (ale nie głowna, taka między budynkami). Ale dzieci w sumie max 6 jest, bo to mały taki, więc pewnie im łatwiej

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jak zapytałam to potem sobie pomyślałam że może chciałaś "obśmiać problem " bo zazwyczaj działało, no cóż jeszcze nas nie raz przecież dzieci zaskoczą,.widać Oskar nie ogarnął nadmiaru.
O, moja mama tak mówi

Chwalę Polę. Od soboty 4 noce całkiem przespane, a 3 ostatnie w łózeczku A ja oczywiście tylko raz przespałam też całą, a tak to się budzę po kilka razy... Nie wiem, co z tym robić No i gdyby chociaż te 8 h spała... No ale dobrze jest

Dzisiaj śmigałyśmy w krótkich rękawkach
Wczoraj byłyśmy w sklepie, młoda tylko bodziak krótki i bluza polarowa, spodnie, trampki, włala. Weszłyśmy, to jej bluzę rozsunęłam. Laski, nigdy nie widziałam takich spojrzeń na sobie Przy kasie jedna mamuśka z dzieckiem stała, mała oczywiście kurtka, czapka, kozaki. I na mnie wzrok w stylu: "czyś ty ocipiała?"

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-11-05 o 15:07
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 15:12   #2469
LadyWhisper
Zakorzenienie

heja!!!

hope, ja pierdziu, ale przeżycie!!! współczuję ogromnie jak teraz się czuje młoda?

meneq u nas też coraz częściej trafianie do nocnika/kibelka, wczoraj zrobił część kupy do wc, ale się przeraził okrutnie i wpadł w histerię, uciekł z kibelka i pobiegł po pampersa, histeria dopóki mu nie założyłam pieluszki, wtedy się 'rozluźnił' i dokończył qpę
i sam woła, nie to, że go wysadzam, sam woła, klepie pieluszkę i woła "sisi" (na qpę i siusiu tak samo)

dziewczyny oszalałam, w styczniu prawdopodobnie będę biegła maraton bieszczadzki, pierwsze 15km pod mega górę ocipiałam, serio

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 17:28   #2470
nafiyqa
Zakorzenienie

O
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Nawijko no to super! Jak zawsze mama sie bardziej stresuje od dziecka :P Co prawda u nas tez na poczatku super, a po 2 tygodniach ryk sie zaczal, ale moze was nie bedzie dotyczyc :P

Kurde, dostalam telefon w zwiazku z praca... Sklep internetowy, ale niby poki co praca w domu, bo beda otwierac oddzial. Dostalam maila od ksiegowej i tu zaroweczka- oczywiscie dane z dowodu Szukam, szukam nie moge firmy znalezc. Napisze maila o krs i dane, jesli nie odpisza to wiadomo....
Licze sie z tym, zreszta panie w zlobku tez ostrzegaly, ze tak moze byc.
Poki co jestem umiarkowanie zadowolona

I jak, dali znac?

SZAJA, dziekuje za pomysly za waflami juz dluugo patrze, ale tyle tego
w sumie szukam czegos na juz, do naklejania, dopasowywania, itp...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-11-05 o 17:49
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 19:42   #2471
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Moje kochane zaczytane dziecko. .. nawet już w traktorze czyta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1415212893093.jpg (65,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1415212910043.jpg (66,0 KB, 21 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 20:02   #2472
Konto usunięte

Neti, ślicznie

Hope, bo mi ostatnio nie zacytowało, tak od razu pomyślałam że to padaczkowe mam nadzieję, że teraz tylko lepiej będzie, bo i leki można dobrać, i zobaczycie, co z krwiakiem da się zrobić

Debrah, ja widziałam że pytałaś o coś, ale kompletnie nie mogę znaleźć linków
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 20:11   #2473
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

U nas już po wirusie. Witamina C naturalna z stanlabu po 1 g dziennie i inhalacje.
co to?

Cytat:
Nina bactrim nie jest antybiotykiem jesli dobrze pamietam ale ze na bakterie to fakt skoro Amelka ma wirusowke
Deli u mnie lekarka robi test za 10 zl i w 10 min wiem czy to bakteria czy wirus faktycznie szkoda w ciemno faszerowac malucha

super sprawa!

na czym to polega?

Cytat:
)
Nie pamietam ktora to pisala ale pisala ze one sa takie akurat ze wcale nie male

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
No i tak dziś nafaszerował psy chlebem i karmą że później jak go widziały to się chowały Ale żeby nie było szybko znalazł kolejną ofiarę kota

pierwsze moje skojarzenie-Masza

Cytat:
Krótki filmik z Ami z dziś, t

KUba powiedzial dzis chyba najdluzsze danie na swiecie
"Kubus musi sie ubrac i jechac do sklepu kupic jakis traktor, puzle i zwierzatka"

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 20:22   #2474
Konto usunięte

Pstryniu, pewnie wit lewoskrętna, tak naprawdę żadna inna niespecjalnie pomoże to się robi dla dziecka pół łyżeczki np. z wodą i miodem do picia, dorosły cała łyżeczka.
Stary 2014-11-05, 20:26   #2475
Delicjanka
Zakorzenienie

Moja Amelka ma faze od paru dni na"cio to jest?" ale dziś przesadzała ;D no cały dzien cio to jest, cio to jest slodkie to

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 20:32   #2476
Debrah
Zakorzenienie

Heh, Deli, moja nie pyta co to jest, moja za to się nakręca na opowiadanie w kółko tego samego

Ale nadal ma fazę na moje imię, i ja codziennie leżę ze śmiechu - biedna się dziś poślizgnęła na panelach - i uderzyła się w główkę. Popłakała się, najpierw mówi, mamo, boli, ja tulę dmucham, a potem już "Madziu! Madziu! boli głowa, boli, Ami, spadła, uderzyła, Madziuuuuuu" - przyjaciółka była u mnie i nie dała rady, zaczęła się śmiać

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Szaja : nie wiem ocb, chyba mi odpisałaś już na posta gdzie korale dawałam i okienka..

A te korale to mam wątpliwość - nie znudzą się od razu, nie za łatwe to?
I przypomniałaś mi - muszę wyciągnąć klocki wafle, mam schowane, bo wtedy jeszcze nie ogarniała ich jak dostała, myślisz, żeby już?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 20:36   #2477
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah, no Amelka mówi cudownie, ale jak je!!! Chyba jej smakowalo
my używamy pod szyjkę apaszki, mamy dwie ze Smyka cieniutkie bawelniane i ostatnio kupiłam taką mega grubą misiowatą, cudowna! ale nie wiem jakiej firmy

aha, jestem master of allegro, kupiłam dwie zimowe kurtki w fajnym stanie za 50zł do jednej był gratis - czapa futrzak jedna taka mega sportowa a druga taki jakby płaszczyk, no wygląda młody czadersko
i w końcu buty zimowe kupiliśmy, w ccc

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 20:40   #2478
nafiyqa
Zakorzenienie

DEBRAH, a jakie macie wafle?
Podstawowe czy z jakimis bajeranckimi dodatkami?

Stary 2014-11-05, 20:46   #2479
Debrah
Zakorzenienie

Lady : no właśnie posmakowały jej te dżemy łowicz 100% - nareszcie - pół roku prób i je, ha ha.
Zależało mi na nich bo mozna je dodać do jogurty naturalnego np i mieć jogurt owocowy bez syfów, albo do placków różnych, do kanapki - no po prostu jako owoc, który jest w lodówce i pod reką.

Na kolacje zjadła wiecie co?
Białko z 1.5 jajka i..tyle. Ale je, kiedys w ogóle jajka na twardo niet, a dziś ze smakiem, to na prawdę się coś rusza.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Chyba podstawowe, w pudelku, w środku są z figurek tylko drzewa kaktusy, wielbłądy, kółka do robienia autek i korpusy do ich przyczepiania. Zaraz znajdę na all.
Stary 2014-11-05, 20:47   #2480
szklanka19
Zadomowienie

Debrah Ewa próbuje wafle łączyć od dwóch dni. Robimy waflowy płotek i potem zaganiamy zwierzątka do zagrody no i świetnie Amelka mówi!
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 20:54   #2481
Debrah
Zakorzenienie

Zmieniłam zdanie, nie znajdę :d na allegro TYLE TEGO

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Szklanka - to muszę poszukać wafli, chyba są w jednym z kartonów przeprowadzkowych u teściów ;( ja tu u rodziców nie mam wszystkich rzeczy, bo nie miałabym gdzie dać.

Co do zakupów dla dzieci to myślałam nad farbami do malowania , bo wstyd się przyznać ale nigdy jeszcze nie robiłyśmy nic farbami , ale wstrzymam się do przeprowadzki. Niech brudzi moje, a nie wychuchane mieszkanie perfekcyjnej mamy, co się będę niepotrzebnie narażać...
Stary 2014-11-05, 21:03   #2482
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziecko moje rano stwierdziło że Tata lubi pić piwo , nie wiem, raz widziała jak pił takie smakowe, z dziadkiem na pół ze szklanki. Tz bardzo rzadko pije, nawet to piwo, a teraz wyjdzie ze my jakąś patoła: D

U nas ostatnio gazetka z Lidla leżała i Blanka ją przegląda i jak były tam piwa na jednej stronie to Blanka :"o piwo"
Też nie wiem skąd jej się to wzieło, ja jej nie uświadamiałam

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Debrah, to ja Cię przebije, Amelka też widziała jak tzt pije piwo (rzadko się to zdarza) i co...idziemy do supermarketu.... Amelka widzi lodówke z piwem, poleciała, pokazuje palcem i mówi "tata"
dobraaaa

Cytat:

Mamy pierwsze marudki zlobkowe - dziecko nie chcialo wracac do domu...
Ciesze sie strasznie, ze tak mu sie spodobalo w tym zlobku!

Kanapek dzis znow nie tknal, za to zupke zjadl (pani musiala go karmic, sam nie chcial...).
Byl tez pierwszy raz na spacerze, ladnie szedl trzymajac sie weza
Potem z pania za reke (z nami nie chce, tylko ucieka).
suuuper że tak mu się podoba dzielny mężczyzna

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

I jak???
kciuki trzymam !

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
U mnie dziś 18 st, słońce i wiatr.
Zuzka bez czapki, szaliczka.
Dzieci na spacerze czapki zimowe, spodnie ocieplane, szaliki , a niektóre nawet kocami w wózkach przykryte.

Czy ja jestem jakaś dziwna ????
Wczoraj wiało bardziej to Zuzka sama chciała by jej czapkę założyć

A w ogóle to jestem niedobra, bo odstawiłam całkowicie smoczek. Bez żegnania, wyrzucania itp. Powiedziałam że mama i tata nie mają smoczka, i Zuzia też nie ma.
I o ile wieczorem nie ma problemu z zasypianiem, to w dzięn jest masakra. Płacze, schodzi z łóżka. Dziś i tak spokojniej niż wczoraj.
Mam nadzieję, że się uda.
Ale wyrzuty sumienia mam.
Blanka też się sama o czapę upomina
I jak bez smoka? Ja też chciałam Blankę odstawić ale za duża histeria, nie umiem być konsekwentna ;/

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48810357]

a spisz z małą?

[/QUOTE]
tak . Niby przeszła do swojego pokoju(sama chciała) ale i tak ja idę do niej jak zaczyna kwiczeć.

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
\
Chwalę Polę. Od soboty 4 noce całkiem przespane, a 3 ostatnie w łózeczku A ja oczywiście tylko raz przespałam też całą, a tak to się budzę po kilka razy... Nie wiem, co z tym robić No i gdyby chociaż te 8 h spała... No ale dobrze jest

Dzisiaj śmigałyśmy w krótkich rękawkach
Wczoraj byłyśmy w sklepie, młoda tylko bodziak krótki i bluza polarowa, spodnie, trampki, włala. Weszłyśmy, to jej bluzę rozsunęłam. Laski, nigdy nie widziałam takich spojrzeń na sobie Przy kasie jedna mamuśka z dzieckiem stała, mała oczywiście kurtka, czapka, kozaki. I na mnie wzrok w stylu: "czyś ty ocipiała?"
Gratuluję nocek
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
"Kubus musi sie ubrac i jechac do sklepu kupic jakis traktor, puzle i zwierzatka"
Konkretny facet

witaaaam

Ktoś wysłuchał moich próśb i podmienił mi dziecko
Wczorajsza noc, niby się budziła ale nie płakała, nie histeryzowała.Wyspałam się a dzisiaj dzień bez żadnej histerii, wszystko razem robiłyśmy w zgodzie.Co prawda nie spała w dzień i o 18 padła .

Mam tyle wolnego czasu, cały wieczór zaraz mi się w głowie poprzewraca od tego relaksu
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 21:04   #2483
Kija80
Zadomowienie

Deli Bactrim to po prostu Biseptol Może pamiętasz z dzieciństwa, chociaż raczej za młoda jesteś Za moich czasów to przepisywali tylko Biseptol, Ampicilinę albo Syntarpen... Bactrim nie jest antybiotykiem, działa słabiej niż antybiotyk ale dużo mocniej od zwykłych syropków. No i ma działanie antybakteryjne a nie przeciwwirusowe, na wirusy to raczej Neosine
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 21:17   #2484
s i l v e r
Zakorzenienie

Wróciłam do pracy i już mniej czasu na wszystko mam.
Uczymy Darię siusiać do nocnika i do ubikacji. W domu chodzi tylko w majteczkach. Pieluche zakładam na spacer i na noc. Ładnie dziś siusiała Tylko dwa razy na cały dzień panele posiusiała

Chciałam dziś odebrać wyniki z usg , ale baba z rejestracji nie chciała mi ich dać bez kolejki , a nie miałam czasu stać pół godziny albo dłużej

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Moje kochane zaczytane dziecko. .. nawet już w traktorze czyta
ale fajnie siedzi
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Litlle, i jak z pracą? Trzymam kciuki.

Debrah, ślicznie Amelka mówi. Zaskoczyło mnie jak pięknie je!! Brawo!!

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-11-05 o 21:23
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 21:20   #2485
Kija80
Zadomowienie

Jeszcze miałam napisać dwie historyjki z życia mojego starszaka. A propos tego co opisywała Marsi. Jak Grześ miał niecałe 16 miesięcy, zmarł mój tata. Dowiedzieliśmy się wieczorem, przyjechało do nas trochę osób z rodziny i przyjaciół, mówiliśmy różaniec i takie tam. Na to wszedł Grześ który niósł swojego ukochanego misia. Postał chwilę na środku pokoju, popatrzył (jeszcze prawie nic nie umiał mówić), a potem zaczął z tym misiem podchodzić od jednej osoby do drugiej i domagać się żebyśmy przytulili misia, po chwili go odbierał i niósł do następnej osoby. Dla niego miś to był najlepszy przyjaciel na smutki i chciał się z nami podzielić.
A druga historia - jak miał 3 lata, mama miała przeszczep. Dawca się znalazł nagle, miała godzinę na spakowanie i zabrała ją karetka. Nie wiedzieliśmy czy przeżyje i czy się jeszcze zobaczymy. Młody widział jak odjeżdżała. Na drugi czy trzeci dzień siedziałam podłamana i płakałam , Grześ na mnie najpierw długo patrzył, a potem powiedział "nie martw się mamusiu, eoeo przywiezie babcię do domu". Nie mówiłam mu że chodzi o babcię, sam się domyślił. Dzieci mnóstwo rozumieją...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 21:22   #2486
nafiyqa
Zakorzenienie

Noooo wafli jest masa, siedze i dumam.
Tylko raczej kupie na juz, nie wytrzymam do swiat :P

Stary 2014-11-05, 21:30   #2487
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Sarah orientujesz się jak z jakością ubrań w Aldi ?
Niestety nie, nigdy nie mialam nic ciuchowego a aldika

Cytat:
Musze Wam cos opowiedziec
Dzis pierwsza rocznica smierci mojego ojca wieczorem pojechalismy wszyscy na cmentarz nastroje okropne,lzy,cisza to za chwile szlochy ktos pierwszy zapalil znicz a Leos na cale gardlo : sto lat niech zije zije nam " i wiecie co? Ten maly anioleczek ta swoja niewinnoscia i czystym serduszkiem wprawil nas w rak niesamowity nastroj,ze juz nikt nie zaplakal a wrecz odwrotnie, lzy obeschly i zaczelismy wieczor na wesolo wspominajac ojca

Kochany Leos
Dziadek pewnie sie cieszyl, gdziekolwiek jest

Cytat:
Ooo ja, Leos to jest mistrz!

Musze sie zdecydowac nim skonczy sie darmowa wysylka!
Swoja droga juz tyle naklikalam dla siebie i nie moge przestac!
Ale pocieszam sie, ze sa to rzeczy, ktore i tak musialam kupic, wiec zaoszczedzilam na czasie, bo nie musze sie szwedac po sklepach
A gdie ta darmowa wysylka?

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
My zaraz do szpitala na reha musimy jechac a Julo spi bo o 4 urzadzil pobudke ja padam kawy nie moge a Julo jeszcze w pizamie i bez sniadania

Proszę was o kciuki bo dzis po drodze odwozimy mojego tate na biopsje strasznie się boje az sie cala trzese od. rana
Bedzie dobrze

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Jeszcze miałam napisać dwie historyjki z życia mojego starszaka. A propos tego co opisywała Marsi. Jak Grześ miał niecałe 16 miesięcy, zmarł mój tata. Dowiedzieliśmy się wieczorem, przyjechało do nas trochę osób z rodziny i przyjaciół, mówiliśmy różaniec i takie tam. Na to wszedł Grześ który niósł swojego ukochanego misia. Postał chwilę na środku pokoju, popatrzył (jeszcze prawie nic nie umiał mówić), a potem zaczął z tym misiem podchodzić od jednej osoby do drugiej i domagać się żebyśmy przytulili misia, po chwili go odbierał i niósł do następnej osoby. Dla niego miś to był najlepszy przyjaciel na smutki i chciał się z nami podzielić.
A druga historia - jak miał 3 lata, mama miała przeszczep. Dawca się znalazł nagle, miała godzinę na spakowanie i zabrała ją karetka. Nie wiedzieliśmy czy przeżyje i czy się jeszcze zobaczymy. Młody widział jak odjeżdżała. Na drugi czy trzeci dzień siedziałam podłamana i płakałam , Grześ na mnie najpierw długo patrzył, a potem powiedział "nie martw się mamusiu, eoeo przywiezie babcię do domu". Nie mówiłam mu że chodzi o babcię, sam się domyślił. Dzieci mnóstwo rozumieją...
jaki Kochany

Nawijko
Testowalas?
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 21:37   #2488
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Noooo wafli jest masa, siedze i dumam.
Tylko raczej kupie na juz, nie wytrzymam do swiat :P
yyy czy zadam głupie pytanie? o jakich waflach mowa? :p

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 21:39   #2489
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
yyy czy zadam głupie pytanie? o jakich waflach mowa? :p
klocki takie, nazwa się wzięła od kształtu.
Dość tanie a popularne np w przedszkolach, ponąć dzieci kochają.
Stary 2014-11-05, 21:52   #2490
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Blanka też się sama o czapę upomina
I jak bez smoka? Ja też chciałam Blankę odstawić ale za duża histeria, nie umiem być konsekwentna ;/

Tak jak pisałam , w dzień na drzemkę trochę płakała, tłumaczyłam że mama i tata nie mają smoczka. Spała godzinę tylko.

Na noc raz się upomniała, ale nie płakała. Więcej się tuliła do mnie. I co mnie dziwi pieluszka tetrowa już jej nie jest potrzebna. A zawsze było połączenie smoczek i pieluszka do spania.

Ja może bym i nie odstawiała, ale ona się budzi w nocy, ja przychodzę, pokazuje że nie ma smoczka, ja go znajduję , daję a ona sie kładzie i zasypia. Nic więcej nie chce. Więc się łudzę że może jak się przyzwyczai bez smoczka to przestanie się budzić
Dziś była 4 noc z rzędu kiedy nie spała od 2 do 4. Leży cichutko, kręci się ale nie śpi. I ja wtedy też nie mogę zasnąc.
Boję się co bedzie jak będzie 2 dziecko. Jak to ogarniemy
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości