|
|
#2461 |
|
Lurker ;)
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Nawijko no to super! Jak zawsze mama sie bardziej stresuje od dziecka :P Co prawda u nas tez na poczatku super, a po 2 tygodniach ryk sie zaczal, ale moze was nie bedzie dotyczyc :P
Kurde, dostalam telefon w zwiazku z praca... Sklep internetowy, ale niby poki co praca w domu, bo beda otwierac oddzial. Dostalam maila od ksiegowej i tu zaroweczka- oczywiscie dane z dowodu Szukam, szukam nie moge firmy znalezc. Napisze maila o krs i dane, jesli nie odpisza to wiadomo....
|
#2462 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
robiłam dzisiaj porządek w książkach Hani i stwierdzam, że ma mało jakie byście poleciły? takie na teraz? nie do czytania a raczej do oglądania marsi padłam z Leosia Kochany Ewik brawa dla Domci ![]() Debrah Hania ludzi obcych tez się boi:/ ale np jak widzi jakiś sąsiadów z bloku to macha do nich z daleka i krzyczy heeeej nawet jak jesteśmy tylko na dzień dobry![]() meneq brawa za qpke ![]() mika kciuki! nawijko super! dzielny chłopczyk
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
Marsi jednak dzieci są niesamowite ![]() Mika trzymam kciuki! Misia ja mam jedną książkę z tej serii i chcę kupić pozostałe bo Ewa lubi http://www.zakamarki.pl/bohaterzy/bohater/index/?id=25 choć w sumie nie wiem czy jesteśmy wiarygodne bo chyba nie ma książki, której byśmy nie polubiły ![]() Meneq super, że Yae się przekonuje do kibelka
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś 18 st, słońce i wiatr.
Zuzka bez czapki, szaliczka. Dzieci na spacerze czapki zimowe, spodnie ocieplane, szaliki , a niektóre nawet kocami w wózkach przykryte. Czy ja jestem jakaś dziwna ???? Wczoraj wiało bardziej to Zuzka sama chciała by jej czapkę założyć ![]() A w ogóle to jestem niedobra, bo odstawiłam całkowicie smoczek. Bez żegnania, wyrzucania itp. Powiedziałam że mama i tata nie mają smoczka, i Zuzia też nie ma. I o ile wieczorem nie ma problemu z zasypianiem, to w dzięn jest masakra. Płacze, schodzi z łóżka. Dziś i tak spokojniej niż wczoraj. Mam nadzieję, że się uda. Ale wyrzuty sumienia mam. ![]()
|
|
|
|
#2465 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
lekarka w szoku, bo młoda pięknie gardło pokazała (A. też tak pokazuje, lekarka w skowronkach cała bo nawet patyka nie musi wkładać ), dała się zbadać, przy zastrzykach troszkę płaczu, no ale 3 wkłucia jednakpotem ok Cytat:
Nawijko, u nas ja zamawiam od nas na Mikołajki i BN i od mojej mamy, więc D. od babci dostanie wózek pod choinkę, a na Mikołajki torebeczkę z kucykami pony (bo siostra plecaczek, więc byłby cyrk pewnie) i komplet ubranek dla bobasa Ja zastanawiam się nad takimi rzeczami - na pewno nie wszystkie, ale oglądam: http://www.smyk.com/boikido-klocki-d...y-dla-dzieci-p (lub inne, np. te melissa & doug, które Debrah pokazywała, one naprawdę duże są) ![]() miałam to w dzieciństwie, fajny instrument I właśnie padłam, też od babci na urodziny już wezmę chyba, bo cena zarąbista: http://www.smyk.com/boikido-kuchenka...y-dla-dzieci-p Ale np. rok temu kupowałam dla chłopca mającego rok i 9mcy klocki wafle - szał prawdziwy, i... komplet garów jeszcze większy szał, i popatrzcie mamy może w tę stronę też. Dorotka KOCHA zabawę garami, muszę przebrać to, bo część się pogubiła czy zniszczyła i nie wiem, czy po prostu to zdekompletowane nie trafi na działkę, a im właśnie wspólnie kupię nowy pod choinkę może?Dla chłopca może waderowski weterynarz albo farma? nie patrzcie na oznaczenia wieku to jest duże naprawdę, raczej nie ma drobnych części: http://www.smyk.com/wader-play-house...y-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/wader-play-house...y-dla-dzieci-p Dziewczyny, a może zestaw lekarza? Agatka dostała jakoś tak tuż przed 2 urodzinami, na Zajączka, z fisher price, bawi się do dzisiaj Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam! Cytat:
http://www.matras.pl/szukaj/?kategor...ła+Dziewczynka Na pewno seria o ulicy Czereśniowej http://www.empik.com/wiosna-na-ulicy...FS3HtAodTg8ACQ http://www.empik.com/gry-i-zabawy-dl...a-p?reko=empik to kochają moje obie i w ogóle seria jest naprawdę świetna dla naszych, o Bożym Narodzeniu jest też na przykład
|
|||||||
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
misiael u nas hitem jest "Nacisnij mnie"; Yae zaczyna sama sobie "czytac", tzn. wykonywac polecenia z ksiazki ;-)
|
|
|
|
#2467 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga u nas tez tak ciepło
szaja dzięki czereśniową mamy wiosna, lato i jesień. teraz przerabiamy jesień poprzednie schowane i czekają na swoją porę;p teraz zamówiłam trochę Strzałkowskiej i akademia mądrego dziecka świeci gwiazdka bo u nas szał na księżyc i gwiazdki właśnie meneq oo właśnie naciśnij mnie. miałam to kiedyś zamówić, ale stwierdziłam, że za mała jest. na teraz będzie dobre. dzięki ja lubię jak Hania przed spaniem w dzień książeczki przegląda i mi "opowiada" - o tutaj konik, a tutaj konka i ziuk (biedronka i żuk)
|
#2468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak teraz z siostrą???Pie.dolone... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chwalę Polę. Od soboty 4 noce całkiem przespane, a 3 ostatnie w łózeczku No i gdyby chociaż te 8 h spała... No ale dobrze jest ![]() Dzisiaj śmigałyśmy w krótkich rękawkach ![]() ![]() ![]() Wczoraj byłyśmy w sklepie, młoda tylko bodziak krótki i bluza polarowa, spodnie, trampki, włala. Weszłyśmy, to jej bluzę rozsunęłam. Laski, nigdy nie widziałam takich spojrzeń na sobie
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-11-05 o 15:07 |
||||
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
heja!!!
hope, ja pierdziu, ale przeżycie!!! meneq u nas też coraz częściej trafianie do nocnika/kibelka, wczoraj zrobił część kupy do wc, ale się przeraził okrutnie i wpadł w histerię, uciekł z kibelka i pobiegł po pampersa, histeria dopóki mu nie założyłam pieluszki, wtedy się 'rozluźnił' i dokończył qpę i sam woła, nie to, że go wysadzam, sam woła, klepie pieluszkę i woła "sisi" (na qpę i siusiu tak samo ) dziewczyny oszalałam, w styczniu prawdopodobnie będę biegła maraton bieszczadzki, pierwsze 15km pod mega górę
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
O
Cytat:
Poki co jestem umiarkowanie zadowolona ![]() I jak, dali znac? SZAJA, dziekuje za pomysly za waflami juz dluugo patrze, ale tyle tego ![]() w sumie szukam czegos na juz, do naklejania, dopasowywania, itp... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-11-05 o 17:49 |
|
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Moje kochane zaczytane dziecko. .. nawet już w traktorze czyta
|
#2472 |
|
Konto usunięte
|
Neti, ślicznie
![]() Hope, bo mi ostatnio nie zacytowało, tak od razu pomyślałam że to padaczkowe ![]() Debrah, ja widziałam że pytałaś o coś, ale kompletnie nie mogę znaleźć linków
|
|
|
|
#2473 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na czym to polega? Cytat:
ze wcale nie maleCytat:
![]() pierwsze moje skojarzenie-Masza ![]() ![]() KUba powiedzial dzis chyba najdluzsze danie na swiecie ![]() "Kubus musi sie ubrac i jechac do sklepu kupic jakis traktor, puzle i zwierzatka"
|
||||
|
|
|
#2474 |
|
Konto usunięte
|
Pstryniu, pewnie wit lewoskrętna, tak naprawdę żadna inna niespecjalnie pomoże
to się robi dla dziecka pół łyżeczki np. z wodą i miodem do picia, dorosły cała łyżeczka.
|
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Amelka ma faze od paru dni na"cio to jest?" ale dziś przesadzała ;D no cały dzien cio to jest, cio to jest
slodkie to
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, Deli, moja nie pyta co to jest, moja za to się nakręca na opowiadanie w kółko tego samego
![]() ![]() Ale nadal ma fazę na moje imię, i ja codziennie leżę ze śmiechu - biedna się dziś poślizgnęła na panelach - i uderzyła się w główkę. Popłakała się, najpierw mówi, mamo, boli, ja tulę dmucham, a potem już "Madziu! Madziu! boli głowa, boli, Ami, spadła, uderzyła, Madziuuuuuu" - przyjaciółka była u mnie i nie dała rady, zaczęła się śmiać ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Szaja : nie wiem ocb, chyba mi odpisałaś już na posta gdzie korale dawałam i okienka.. A te korale to mam wątpliwość - nie znudzą się od razu, nie za łatwe to? I przypomniałaś mi - muszę wyciągnąć klocki wafle, mam schowane, bo wtedy jeszcze nie ogarniała ich jak dostała, myślisz, żeby już? |
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, no Amelka mówi cudownie, ale jak je!!! Chyba jej smakowalo
![]() my używamy pod szyjkę apaszki, mamy dwie ze Smyka cieniutkie bawelniane i ostatnio kupiłam taką mega grubą misiowatą, cudowna! ale nie wiem jakiej firmy aha, jestem master of allegro, kupiłam dwie zimowe kurtki w fajnym stanie za 50zł do jednej był gratis - czapa futrzak i w końcu buty zimowe kupiliśmy, w ccc
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Lady : no właśnie posmakowały jej te dżemy łowicz 100% - nareszcie - pół roku prób i je, ha ha.
Zależało mi na nich bo mozna je dodać do jogurty naturalnego np i mieć jogurt owocowy bez syfów, albo do placków różnych, do kanapki - no po prostu jako owoc, który jest w lodówce i pod reką. Na kolacje zjadła wiecie co? Białko z 1.5 jajka i..tyle. Ale je, kiedys w ogóle jajka na twardo niet, a dziś ze smakiem, to na prawdę się coś rusza. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Chyba podstawowe, w pudelku, w środku są z figurek tylko drzewa kaktusy, wielbłądy, kółka do robienia autek i korpusy do ich przyczepiania. Zaraz znajdę na all. |
|
|
|
#2480 |
|
Zadomowienie
|
Debrah Ewa próbuje wafle łączyć od dwóch dni. Robimy waflowy płotek i potem zaganiamy zwierzątka do zagrody
no i świetnie Amelka mówi!
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Zmieniłam zdanie, nie znajdę :d na allegro TYLE TEGO
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Szklanka - to muszę poszukać wafli, chyba są w jednym z kartonów przeprowadzkowych u teściów ;( ja tu u rodziców nie mam wszystkich rzeczy, bo nie miałabym gdzie dać. Co do zakupów dla dzieci to myślałam nad farbami do malowania , bo wstyd się przyznać ale nigdy jeszcze nie robiłyśmy nic farbami , ale wstrzymam się do przeprowadzki. Niech brudzi moje, a nie wychuchane mieszkanie perfekcyjnej mamy, co się będę niepotrzebnie narażać...
|
|
|
|
#2482 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas ostatnio gazetka z Lidla leżała i Blanka ją przegląda i jak były tam piwa na jednej stronie to Blanka :"o piwo" Też nie wiem skąd jej się to wzieło, ja jej nie uświadamiałam Cytat:
Cytat:
dzielny mężczyzna ![]() Cytat:
kciuki trzymam ! Cytat:
![]() I jak bez smoka? Ja też chciałam Blankę odstawić ale za duża histeria, nie umiem być konsekwentna ;/ [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48810357] a spisz z małą? [/QUOTE] tak . Niby przeszła do swojego pokoju(sama chciała) ale i tak ja idę do niej jak zaczyna kwiczeć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() witaaaam ![]() Ktoś wysłuchał moich próśb i podmienił mi dziecko Wczorajsza noc, niby się budziła ale nie płakała, nie histeryzowała.Wyspałam się a dzisiaj dzień bez żadnej histerii, wszystko razem robiłyśmy w zgodzie.Co prawda nie spała w dzień i o 18 padła . Mam tyle wolnego czasu, cały wieczór zaraz mi się w głowie poprzewraca od tego relaksu |
|||||||
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
Deli Bactrim to po prostu Biseptol
Może pamiętasz z dzieciństwa, chociaż raczej za młoda jesteś Za moich czasów to przepisywali tylko Biseptol, Ampicilinę albo Syntarpen... Bactrim nie jest antybiotykiem, działa słabiej niż antybiotyk ale dużo mocniej od zwykłych syropków. No i ma działanie antybakteryjne a nie przeciwwirusowe, na wirusy to raczej Neosine
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam do pracy i już mniej czasu na wszystko mam. Uczymy Darię siusiać do nocnika i do ubikacji. W domu chodzi tylko w majteczkach. Pieluche zakładam na spacer i na noc. Ładnie dziś siusiała ![]() Chciałam dziś odebrać wyniki z usg , ale baba z rejestracji nie chciała mi ich dać bez kolejki , a nie miałam czasu stać pół godziny albo dłużej ![]() Cytat:
![]() Litlle, i jak z pracą? Trzymam kciuki. Debrah, ślicznie Amelka mówi. Zaskoczyło mnie jak pięknie je!! Brawo!!
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-11-05 o 21:23 |
|
|
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze miałam napisać dwie historyjki z życia mojego starszaka. A propos tego co opisywała Marsi. Jak Grześ miał niecałe 16 miesięcy, zmarł mój tata. Dowiedzieliśmy się wieczorem, przyjechało do nas trochę osób z rodziny i przyjaciół, mówiliśmy różaniec i takie tam. Na to wszedł Grześ który niósł swojego ukochanego misia. Postał chwilę na środku pokoju, popatrzył (jeszcze prawie nic nie umiał mówić), a potem zaczął z tym misiem podchodzić od jednej osoby do drugiej i domagać się żebyśmy przytulili misia, po chwili go odbierał i niósł do następnej osoby. Dla niego miś to był najlepszy przyjaciel na smutki i chciał się z nami podzielić.
A druga historia - jak miał 3 lata, mama miała przeszczep. Dawca się znalazł nagle, miała godzinę na spakowanie i zabrała ją karetka. Nie wiedzieliśmy czy przeżyje i czy się jeszcze zobaczymy. Młody widział jak odjeżdżała. Na drugi czy trzeci dzień siedziałam podłamana i płakałam , Grześ na mnie najpierw długo patrzył, a potem powiedział "nie martw się mamusiu, eoeo przywiezie babcię do domu". Nie mówiłam mu że chodzi o babcię, sam się domyślił. Dzieci mnóstwo rozumieją... |
|
|
|
#2487 | ||||
|
Zadomowienie
|
Niestety nie, nigdy nie mialam nic ciuchowego a aldika
Cytat:
Dziadek pewnie sie cieszyl, gdziekolwiek jest Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
Nawijko Testowalas? |
||||
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:p
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
klocki takie, nazwa się wzięła od kształtu.
Dość tanie a popularne np w przedszkolach, ponąć dzieci kochają. |
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak pisałam , w dzień na drzemkę trochę płakała, tłumaczyłam że mama i tata nie mają smoczka. Spała godzinę tylko. Na noc raz się upomniała, ale nie płakała. Więcej się tuliła do mnie. I co mnie dziwi pieluszka tetrowa już jej nie jest potrzebna. A zawsze było połączenie smoczek i pieluszka do spania. Ja może bym i nie odstawiała, ale ona się budzi w nocy, ja przychodzę, pokazuje że nie ma smoczka, ja go znajduję , daję a ona sie kładzie i zasypia. Nic więcej nie chce. Więc się łudzę że może jak się przyzwyczai bez smoczka to przestanie się budzić ![]() ![]() Dziś była 4 noc z rzędu kiedy nie spała od 2 do 4. Leży cichutko, kręci się ale nie śpi. I ja wtedy też nie mogę zasnąc. Boję się co bedzie jak będzie 2 dziecko. Jak to ogarniemy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

Szukam, szukam nie moge firmy znalezc. Napisze maila o krs i dane, jesli nie odpisza to wiadomo....

jakie byście poleciły? takie na teraz? nie do czytania a raczej do oglądania
Kochany 
nawet jak jesteśmy tylko na dzień dobry

i wiecie co? Ten maly anioleczek ta swoja niewinnoscia i czystym serduszkiem wprawil nas w rak niesamowity nastroj,ze juz nikt nie zaplakal a wrecz odwrotnie, lzy obeschly i zaczelismy wieczor na wesolo wspominajac ojca
nie umiem poradzić sobie z nerwami, z emocjami , nie wiem jak nad sobą panować. Cierpie na chroniczny brak snu i relaksu. Paaadam 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
No i gdyby chociaż te 8 h spała... No ale dobrze jest 

do jednej był gratis - czapa futrzak
, ale wstrzymam się do przeprowadzki. Niech brudzi moje, a nie wychuchane mieszkanie perfekcyjnej mamy, co się będę niepotrzebnie narażać...
że może jak się przyzwyczai bez smoczka to przestanie się budzić