9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-05, 20:43   #3271
Integra
Zakorzenienie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
chciałabym ogarniać sernik - moje ulubione ciasto ale próbowałam kilka razy i nigdy się nie udało
A chcesz przepis na sernik, którego jeszcze nie udało mi się skopać? Szybki i bezproblemowy, a na dodatek pyszny
Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
No i mój hit na szybko- ciasto czekoladowe do zrobienia w pół godzinki dosłownie.
Dawaj przepis, uwielbiam ciasta czekoladowe ♥
Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
chwale się głużeniem mojej córeczki https://www.youtube.com/watch?v=eMpk...ature=youtu.be
No widzisz jak sobie pięknie radzi

Ja uwielbiam piec. Wcześniej częściej coś robiłam, ale teraz czasu brak, no i powinnam zrzucić trochę kilo, a nie przybierać na wadze Teraz niestety czas na moje ukochane rogale marcińskie więc nici z diety

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 20:46   #3272
agnes208
Zakorzenienie

Malwiska pyaskata ta moja synowa :-D

O nie zamorduje was za te pysznosci.

My wlasnie cycujemy zobaczymy ile godzin dzis bedziemy usypiac :-D
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 21:04   #3273
Domi_00
Rozeznanie

Simka, ten tort to przerobiony przepis na tort straciatella ze strony kwestia smaku zamiast truskawek użyłam owoców leśnych do musu i borowek amerykanskich na wierzch i trochę między blaty biszkoptu

Integra, przepis na ciacho czekoladowe prześlę za chwilkę, bo musze przeliczyć gramy na szklanki
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 21:07   #3274
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Malwiska pyaskata ta moja synowa :-D

O nie zamorduje was za te pysznosci.

My wlasnie cycujemy zobaczymy ile godzin dzis bedziemy usypiac :-D
Chyba ma to po mamusi
Stary 2014-11-05, 21:19   #3275
Domi_00
Rozeznanie

Integra, oto przepis:

1 szklanka mąki pszennej tortowej
1 szklanka cukru
1 łyżeczka sody oczyszczonej
0,5 szklanki kakao (może być odrobinę więcej)

2 całe jajka
250 ml kefiru lub maślanki
125g roztopionego masła.

Przesiać suche składniki do miski. Mokre składniki wymieszać razem. Potem mokre wlać do suchych, wymieszać łyżką do uzyskania jednolitej masy. Piec w wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Do suchego patyczka ok 35-40 minut w 180 stopniach

Ciasto wychodzi bardzo wilgotne i nadaje się również to tortów (nie trzeba niczym nasączać). Czasem dodaję do niego odrobinę rumu lub ekstraktu z wanilii ale to już moja inwencja. Samo tez jest pycha Smacznego!
Stary 2014-11-05, 21:21   #3276
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Integra, przepis na ciacho czekoladowe prześlę za chwilkę, bo musze przeliczyć gramy na szklanki
Ja chcę wersję z gramami, bo szklanki są różnej wielkości

Stary 2014-11-05, 21:26   #3277
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Ja chcę wersję z gramami, bo szklanki są różnej wielkości
Mi łatwiej na szklanki bo mam specjalne miarki, za to wagi kuchennej brak

165 g mąki
85 g kakao
250g cukru
Stary 2014-11-05, 21:35   #3278
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
165 g mąki
85 g kakao
250g cukru
Trochę suche wychodzi
: hahaha:
Sorki mam teraz głupawkę

Stary 2014-11-05, 21:39   #3279
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Trochę suche wychodzi
Sorki mam teraz głupawkę
Ej ej, bo będzie bite reszta składników jak wyżej. Integra, przywołuje Cię do porządku
Stary 2014-11-05, 21:49   #3280
Integra
Zakorzenienie

Dzięki, na pewno wypróbuję

Stary 2014-11-05, 22:14   #3281
Magnolia777
Raczkowanie

Cytat:
chwale się głużeniem mojej córeczki https://www.youtube.com/watch?v=eMpk...ature=youtu.be
Słodka ta Twoja dziewuszka pięknie jej idzie głużenie moja jeszcze tak bardzo rozgadana nie jest, choć ostatnio nauczyła się marudzić na kilka sposobów (stękać, kwękać i inne takie) no i czekam wciąż na pierwszy głośny śmiech.
Magnolia777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 22:27   #3282
Iza188
Rozeznanie

Tadam!
troche mi środek opadł - chyba przez brązowy cukier, którym posypałam jabłuszka

Bedzie jutro na śniadanie dobrej nocy kobitki!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (186,6 KB, 24 załadowań)
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 22:38   #3283
ecencia
Raczkowanie

Malwiska, rewelacyjnie Oliwka już pogawętki strzela moja podobnie, jak mi sie uda to tez wstawie i sobie zobaczysz mega podobieństwo.
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 22:52   #3284
rybka13
Zakorzenienie

Iza no wlasnie teczy nie bylo, jeszcze jej tu nie widzialam
Ciacho wyglada smakowicie

Malwiska dobrze, ze jestes nieugieta z tym kp, bo argumenty pani doktor...
Gugania jutro poslucham, bo juz w lozku jestem

Robaczek ja mialam niekapek taki jak pokazala bambusiek, silikonowy, od 6msc. Corka bardzo lubila z niego pic.

Magnolia powodzenia jutro, nie dziwie ci sie ze masz stracha ale im wczesniej tym lepiej. Bedzie dobrze

Dobranoc.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 23:00   #3285
ecencia
Raczkowanie

Mam nadzieję, że działa. Tu moja Oliwka solidaryzuje się z Oliwką Malwiski , sorki za mało wyjściową ścianę ale ciągle czekamy na nasze mieszkanko zeby to poszło do remontu... http://youtu.be/E0o-wmLqwOI
Stary 2014-11-05, 23:07   #3286
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję takich pielęgniar u mnie są super babeczki i zawsze jestem im wdzięczna za podejście do dziecka - i do mnie bo ja zawsze taka spanikowana na szczepieniach że wstyd ...

a te czopki to dla mnie zagadka, bo nie wierzę w homeopatię ale skoro działają to nie zadaję pytań
dzięki co prawda moja córa jedna z najstarszych na wątku, ale i tak się cieszę

umiesz piec takie rzeczy? masz talent dziewczyno ja przed ciążą nie umiałam upiec kompletnie niczego, teraz opanowałam szarlotkę, drożdżówkę i jedno ucierane ... chciałabym ogarniać sernik - moje ulubione ciasto ale próbowałam kilka razy i nigdy się nie udało

z Twoim chustowaniem podobnie jak z moimi wielorazówkami
ja nie umiem szarlotki - kiedyś robiłam i była bardzo dobra, a potem nie robiłam dłuższy czas i teraz za nic mi nie chce wyjść - zarzuć przepisem ale już znów zrezygnowałam z robienia, bo mój nie lubi za bardzo, a jak mam robić i ma nie wyjść do tego to mi się nie chce...
teraz jako że mój uwielbia, to w kółko robię biszkotp na to bita śmietana i na to galaretka z owocami (maliny/truskawki) albo dla dzieci biszkopt z galaretką bez owoców...
no i na co dzień robimy muffinki bananowe... dzieciaki lubią robić i jeść, albo gofry - obie rzeczy robię na kolację jak mam dość czasu po obiedzie...
a wczoraj robiłam ciasteczka bananowe i wyszły nawet, choć trochę za wilgotne, myślę że powinnam je potem trochę podsuszyć
ostatnio robiłam też pączki bez nadzienia, ale nad tym muszę popracować, bo za tłuste wyszły, no i robiłam głównie oponki, ale nie wyszły mi równe i ciężko się dopiekały...za to kilka małych pączusiów które wydzieliłam wyszło dużo lepiej... - ta tłustość to coś z temperaturą tłuszczu ma wspólnego...
u mnie mało lubią z owocami/dżemami itp., więc mało takich robię, jeśli tort to śmietanowy...

Cytat:
wróciłam z poradni i trochę mnie babeczka wkurzyła... mala waży 5940, wszystko z nią ok, ale jak spytała się o pokarm i powiedziałam że karmie piersią no i że je 7-10minut co 3-4h to stwierdziła że to za krótko i kazała podać sztuczne ja jej mówie że jak ona pije te 7-10minut to czasami sciagne jeszcze laktatorem i daje jej z butelki ale ona wypija maks 20ml i juz nie chce - a ta dalej swoje i mówi żebym częściej karmiła więc jej powiedziałam że czasami chce córkę przystawić po 2h do piersi to już całkiem pije minute i się rzuca bo nie chce
no i wyszło na to że moja córka nie może się najeść w 7minut bo to niemożliwe - więc cały czas chodzi głodna
zwariowała kobieta... ja to ani raz nie mierzyłam czasu
a skoro Oliwka ma prawie 6kg to super przybiera i wyprzedziła właśnie Basię o 800g a pamiętasz że się w październiku zeszły znów z wagą? jakbyś ją zmusiła do dłuższego jedzenia to przecież przybierałaby za dużo

Cytat:

Cytat:
A chcesz przepis na sernik, którego jeszcze nie udało mi się skopać? Szybki i bezproblemowy, a na dodatek pyszny

Dawaj przepis, uwielbiam ciasta czekoladowe ♥

No widzisz jak sobie pięknie radzi

Ja uwielbiam piec. Wcześniej częściej coś robiłam, ale teraz czasu brak, no i powinnam zrzucić trochę kilo, a nie przybierać na wadze Teraz niestety czas na moje ukochane rogale marcińskie więc nici z diety
ja chcę...

ten przepis na czekoladowe też zapisuję

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

ecencia - super
jak tak wrzucacie te filmiki, to mi się też zachciało... może jutro nagram, o ile mnie dzieci nie wykończą, bo Jeremi ma gorączkę...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 23:28   #3287
Oluch_
Raczkowanie

Dobry wieczór

Ale miałam do nadrobienia. Wygląda na to, że szybko powinnam się postarać o drugie dziecko to może jak Kularek znajdę wtedy czas na forum.
Szalejecie z tymi wypiekami i przepisami. A ja nie jem glutenu no nic, skopiowałam przepisy, kiedyś przyjdzie czas to wypróbuję.
Co do powrotu do pracy to mam strasznie mieszane uczucia. Z jednej strony już trochę tęskno z drugiej nie wyobrażam sobie zostawienia córy, nawet z tż (bo taki niby jest plan). Najchętniej poszła bym z Julką do pracy
Magnolia u nas usypianie to: spacer, samochód, nosidło, cyc, bujanie w fotelu, kołysanki, noszenie na rękach....do wyboru do koloru, zależy od dnia i godziny. Ja jakoś nigdy nie miałam serca na usypianie w łóżeczku, może dlatego że sama najchętniej się wtulam przy usypianiu.
Trzymam mocno kciuki za przetykanie kanalika i przyszłe wizyty lekarskie.
Rybka fajnie, że córce tak podoba się w przedszkolu i brawa dla dzielnej mamy.
Oldzia córcia kręcąca śmigła z gołą pupą musiała wyglądać uroczo niech teraz tylko zacznie ładnie przybierać na wadze, za co mocno trzymam kciuki.
Ecencia zdjęcie Oliwki wymiata, a jej szalone włoski w szczególności
Joanna współczuję przeżyć po szczepieniu i oby się już nie powtórzyły.
Iza za wizytę u ortopedy
Malwiska ale dziwna ta kobieta w poradni. Moje dziecko wcale dłużej nie je a potem jeszcze połowa jej się uleje i jakoś na głodne mi nie wygląda. Twoja cudna Gadułka też raczej wygląda na zadowoloną z życia Zazdroszczę, że Ci się taki filmik udało nakręcić. Moje dziecie jak widzi telefon przed sobą to od razu milknie, zmienia minę, przestaje ochoczo wierzgać nogami i nic nie daje się nagrać
Kularek gratulacje Ciociu i brawa za wyjście z domu na tak długo.

Uffff więcej nie pamiętam

U nas było ostatnie szczepienie we wtorek, kolejne dopiero za 8 miesięcy Poza tym Julka ćwiczy samoloty na brzuchu i ssanie palucha
Usnęła o 17 w samochodzie i śpi do tej pory, więc na mnie też już czas bo jutro to chyba pobudka będzie o 3 rano.
Oluch_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 06:38   #3288
joanna2228
Wtajemniczenie

Bry
Witam się porannie , córa do szkoły , a ja na badania . Czuję się ostatnio wyczerpana strasznie i do tego włosy wychodzą mi garściami. Lecę więc na bad krwi, tarczyca i zelazo i mam nadzieję , że nic nie wyjdzie
Słodkie te wasze dziewczyny , a rozgadane
Ciasto też zrobiłam wczoraj , Roksanka no właśnie i jak tu schudnąć , niedługo Andrzejki i idziemy więc muszę złapać formę a tu dupa i ciasta takie pyszne
Buziaki miłego dnia
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 08:12   #3289
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Czesc.
Dzieki dziewczyny corcia super sie odnalazla w przedszkolu, co dzien chcialaby chodzic, ale moze tylko 2dni w tyg na 5h lub mniej jesli chce. Grupka dzieci mala, opiekunek chyba z 4. Mysle ze dobrze tam ma, oby mi tylko chorob do domu nie znosila a dzis jakos podejrzanie wyglada, oby nie....
super i profilaktycznie zdrówka
Cytat:
EYDRITH ja piekę ciasta od dawna. Taki tort to wcale nie jest trudna sprawa. Sernik wiedeński np. tez jest całkiem łatwy w przygotowaniu. A gdybyś chciała przepis na biszkopt to mam taki, który wychodzi zawsze nie ma opcji by opadł. No i mój hit na szybko- ciasto czekoladowe do zrobienia w pół godzinki dosłownie. Składniki miesza się łyżką. Żadnej filozofii. Ja przepisy biorę z netu, polecam stronę kwestiasmaku.pl
wierzę Ci na słowo ciasta czekoladowego niestety nie mogę, małej szkodzi czekolada ... chociaż na potem, jak już skończę karmić zaraz obczaję stronkę
Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Zaskoczyła mnie rownież sól wymieniona jako ostatnia. Jaka sól?! Ile tej soli? - myślałam sobie zgadnijcie czy dodałam ?
i jak wyszło?
soli daję dwie szczypty, tak dla smaku, musi być na samej górze
Cytat:
Ja ostatnio zrobiłam takie cudo
mój TŻ chyba by się z Tobą ożenił

malwiska olej gadanie baby, Oliwka się na pewno najada, skoro nie chce dojadać z butli. No i starsze dzieci już nie jedzą tak długo jak na początku, 5-10 min spokojnie wystarczy. A oni wszyscy mają fioła na punkcie tego dokarmiania mm

witam i lecę nadrabiać kolejną stronę. Znów się nie wyspałam, śnił mi się globalny atak zombie ech ...
Stary 2014-11-06, 08:37   #3290
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
obiecałam sobie że juz więcej nie będę próbować, ale skoro tak to poproszę zaryzykuję, ten ostatni raz
Cytat:
Trochę suche wychodzi
Sorki mam teraz głupawkę

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Tadam!
troche mi środek opadł - chyba przez brązowy cukier, którym posypałam jabłuszka

Bedzie jutro na śniadanie dobrej nocy kobitki!
smakowicie wygląda
Cytat:
Napisane przez Magnolia777 Pokaż wiadomość
Słodka ta Twoja dziewuszka pięknie jej idzie głużenie moja jeszcze tak bardzo rozgadana nie jest, choć ostatnio nauczyła się marudzić na kilka sposobów (stękać, kwękać i inne takie) no i czekam wciąż na pierwszy głośny śmiech.
u nas był przedwczoraj TŻ tak rozbawił małą że wreszcie zaczęła się chichrać na głos ale wczoraj już nie
Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
ja nie umiem szarlotki - kiedyś robiłam i była bardzo dobra, a potem nie robiłam dłuższy czas i teraz za nic mi nie chce wyjść - zarzuć przepisem ale już znów zrezygnowałam z robienia, bo mój nie lubi za bardzo, a jak mam robić i ma nie wyjść do tego to mi się nie chce...
teraz jako że mój uwielbia, to w kółko robię biszkotp na to bita śmietana i na to galaretka z owocami (maliny/truskawki) albo dla dzieci biszkopt z galaretką bez owoców...
no i na co dzień robimy muffinki bananowe... dzieciaki lubią robić i jeść, albo gofry - obie rzeczy robię na kolację jak mam dość czasu po obiedzie...
a wczoraj robiłam ciasteczka bananowe i wyszły nawet, choć trochę za wilgotne, myślę że powinnam je potem trochę podsuszyć
ostatnio robiłam też pączki bez nadzienia, ale nad tym muszę popracować, bo za tłuste wyszły, no i robiłam głównie oponki, ale nie wyszły mi równe i ciężko się dopiekały...za to kilka małych pączusiów które wydzieliłam wyszło dużo lepiej... - ta tłustość to coś z temperaturą tłuszczu ma wspólnego...
u mnie mało lubią z owocami/dżemami itp., więc mało takich robię, jeśli tort to śmietanowy...
zaraz wstawię ja z kolei nie lubię większości ciast, nie lubię biszkoptów, pączków, żadnych ciasteczek, ciast z kremem itp, uwielbiam tylko szarlotkę i sernik, chyba te naprostsze no i drożdżowe ...
za to mój TŻ to łasuch, nie pogardzi większością słodkości
Cytat:
Napisane przez Oluch_ Pokaż wiadomość
Co do powrotu do pracy to mam strasznie mieszane uczucia. Z jednej strony już trochę tęskno z drugiej nie wyobrażam sobie zostawienia córy, nawet z tż (bo taki niby jest plan). Najchętniej poszła bym z Julką do pracy
mam to samo ... kiedy wracasz?

malwiska, Magnolia :brawo: rozgadały się Wasze dziewczynki

joanna kciuki za badania
Stary 2014-11-06, 08:45   #3291
aga__tka
Zakorzenienie

Oldzia: mnie się dziś przypomniało po przeczytaniu jakiegoś posta, że jest taka kaszka sinlac, ona jest dla niejadków - słabo przybierających... nie możesz mieć słabego pokarmu, bo takie coś nie istnieje... ewentualnie mała może być leniwa i słabo ciągnąć w stosunku do potrzeb organizmu... ale nie wiem czy w momencie kiedy za moment możesz rozszerzyć dietę warto jeszcze dokarmiać mm, skoro nie chcesz... może lepiej podać szybciej kaszkę wysokokaloryczną? ona jest drozsza niż zwykla nnp ryzowa, bo kosztuje 20zl, ale jest jej trochę więcej, wiec za kg wychodzi tylko ciut drożej... ja dokarmiałam nia przez jakiś czas (zeszlo mi jedno czy 2 pudelka) synka, jemu nie smakowala za bardzo, ale on nadal wybredny jest, a i tak mi się udawalo ja podac latwiej lyzeczka niż butle ... jak był starszy i już wybitnie zaczal protestować, to zaczelam ja robic na brzoskwini zamiast na wodzie - ale miałam takie bardzo soczyste, wiec można powiedzieć ze na soku robiłam, a pasowal do niej bardzo ten smak...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 08:51   #3292
simka234
Wtajemniczenie

iza podzielił sie pysznie wyglądał...
enecia, malwiska a się rozgadaly panny..
eneciajak wlaczylam twoja Oliwke to młody jak ja uslyszal- a usypia. Oczy juz zamkniętej to otworzył odpowiedział -i dalej spać poszedl kontaktowy chłopak..
[
Spać mi się chce- młody 4 razy wstawał..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:14   #3293
Domi_00
Rozeznanie

MALWISKA, ECENCIA cudnie rozgadane dziewczyny filmiki super

EYDRITH, podejrzewam, że mój mąż trochę się kierował tymi slodkosciami kiedy się oświadczył on uwielbia słodycze. Dla mnie mogłyby nie istnieć
Stary 2014-11-06, 09:17   #3294
Eydrith
Zadomowienie

SZARLOTKA

Składniki :
ciasto :
 2,5 szklanki mąki
 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 pół szklanki cukru
 szczypta soli
 cukier waniliowy - 4 łyżeczki
 125 g margaryny lub masła
 1 jajko
 1,5 łyżki gęstej śmietany (18%)

nadzienie :
 1 kg winnych jabłek
 2 łyżki cukru
 2 łyżki bułki tartej
 cynamon

Z podanych składników szybko zagnieść ciasto, ulepić z niego kulę i włożyć ją do lodówki.
Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie nierówne części - 1/3 odłożyć z powrotem do lodówki, a 2/3rozwałkować na blacie.
Rozwałkowanym ciastem wyłożyć spód i boki blachy o wymiarach 23 x 33 cm. Następnie posypać ciasto bułką tartą [ wchłonie nadmiar soku z jabłek ] , ułożyć na niej pokrojone jabłka i posypać je cukrem i cynamonem.
Wyjąć z lodówki pozostałe ciasto i rozwałkować je na cienki placek. Ostrożnie przenieść go na blachę [ najlepiej na wałku ] i przykryć jabłka. Wierzch ciasta nakłuć widelcem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez około 40-45 minut.

ja z jabłek robię mus, nie daję bułki tartej i chyba mam większą blachę bo nie starcza mi już ciasta na górę robię z kruszonką
polecam, bo zawsze wychodzi, nawet mi
Stary 2014-11-06, 09:34   #3295
simka234
Wtajemniczenie

A to mój niespełna 5 miesięczny kawaler

Szarlotka to moje ulubione ciasto..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0402.jpg (95,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0394.jpg (86,2 KB, 43 załadowań)

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:34   #3296
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
EYDRITH, podejrzewam, że mój mąż trochę się kierował tymi slodkosciami kiedy się oświadczył on uwielbia słodycze. Dla mnie mogłyby nie istnieć
przez żołądek do serca? mój sie pogodził z tym że nie gotuję i nie piekę, za to jego mina gdy zobaczył moją pierwszą szarlotkę - bezcenna a na drożdżowe to już w ogóle też nie przepadam za słodyczami, jakoś w ciąży miałam kiedyś straszną ochotę, a nic ze sklepu mi nie wchodziło - i tak się zaczęło
Stary 2014-11-06, 10:13   #3297
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
przez żołądek do serca? mój sie pogodził z tym że nie gotuję i nie piekę, za to jego mina gdy zobaczył moją pierwszą szarlotkę - bezcenna a na drożdżowe to już w ogóle też nie przepadam za słodyczami, jakoś w ciąży miałam kiedyś straszną ochotę, a nic ze sklepu mi nie wchodziło - i tak się zaczęło
Przez żołądek do serca to u mnie, bo mąż świetnie gotuje ja w ciąży tez podjadalam dużo słodkiego, teraz już nie mogę patrzeć na słodycze czasem. Np nie rozumiem jak można zjeść całą tabliczkę czekolady Tż nie ma z tym problemu
Stary 2014-11-06, 10:16   #3298
ecencia
Raczkowanie

Simka, to rozmowny Twój synuś jak Oliwce odpowiedział.

Jak ja nie lubie tego, że na komórce nie wyświetla się większość zdjęć
Stary 2014-11-06, 10:51   #3299
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że działa. Tu moja Oliwka solidaryzuje się z Oliwką Malwiski , sorki za mało wyjściową ścianę ale ciągle czekamy na nasze mieszkanko zeby to poszło do remontu... http://youtu.be/E0o-wmLqwOI
nasze córki gadają tym samym językiem moja uskutecznia teraz krzyki
Stary 2014-11-06, 10:53   #3300
Oluch_
Raczkowanie

Eydrith na pół etatu chyba będę musiała wrócić do pracy już w lutym, bo wtedy przestaną mi płacić. Mam nadzieję, że do tego czasu moje dziecko zacznie już coś jeść poza moim mlekiem bo u nas wprowadzanie butli idzie tak jak wprowadzanie smoka, czyli bez sukcesów

Simka cóż za przystojniak

Co do czekolady to ja się zawsze zastanawiam dlaczego oni te tabliczki robią takie małe

Moje dziecko zrobiło psikusa i od 17 spała do 6 rano (oczywiście poza podjadaniem przez sen co 3h). Pobiłyśmy przez to chyba rekord świata w niezmienianiu pieluchy dobijając do 16 godzin
Oluch_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości