|
|
#31 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Ku chwale ojczyzny, Pani Dyktator! :D
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym, wprowadziłabyś obowiązkowe korzystanie z usług takiej położnej/pomocy domowej? Czy można byłoby zrezygnować?
|
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie chce terroryzowac zadnej ze stron, po prostu uregulowac to bo nie jest dobrze poki co. |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#34 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Taka osoba pewnie nie nazywałaby się położna
Chodzi mi tylko o to, żeby podać jakiś polski odpowiednik.
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozwolę odnieść się do następujących punktów: 1. Możesz mieć rację. Wiele osób szkoli się za frajer a potem "wywozi wiedzę" za granicę. Pytanie teraz jak ściągnąć tę należność?? 4. W Niemczech jest takie rozwiązanie. Lecz zdaje, że pomaga przy dziecku, nie w domu, ale pomysł wyśmienity. Dzieci sama nie miałam, ale zdaję sobie sprawę zagubienie matki z pierwszym dzieckiem, tutaj dziecko, które nie wiadomo czego chce, a obiad, zakupy... 6. Ja jestem za opcją nauczania religii w zupełnie innym kształcie. Miałoby być rozszerzeniem kulturoznawstwa: nauka o religiach i kulturach. Katecheza niech wraca do salek kościelnych. Ogólnie państwo nie jest złe
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Nie słyszałam o kobietach, które traktują aborcję jak zabawę. Jako środek zapobiegania ciąży też nie- chyba że w PRLu, gdzie nie było antykoncepcji. A jak ktoś notorycznie się nie zabezpiecza, to raczej ma w du... czy zajdzie. To są zazwyczaj rodziny z gromadką dzieci na utrzymaniu MOPSu i jedno w tą czy w tamtą nie robi różnicy.
Dla takich osób powinna być antykoncepcja z automatu: spirala albo chip.
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
A, to mi przypomina
jeśli klauzula sumienia nie pozwala komuś wykonywać zawodu w pełni, to nie będzie go wykonywał. Albo przepisują antykoncepcję bez problemu i wydają ja przez ladę apteki albo nie będą pracować w zawodzie. A tabletki po powiny być bez recepty, ja wiem, że to nie cukierki ale nie lubię takiego robienia idiotów z narodu, że napewno będą je jak cukierki jeść. Jakieś indywidualne przypadki pewnie sie znajdą, ale nie można wszystkiego wydawać na kartki za jaśnie pozwoleństwem z ich powodu.
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bez recepty powinny być pigułki ''po''.
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zwykłe oczywiscie po konsultacji z lekarzem, po prostu nie chcę słyszeć kolejnej historii, że ktoś się prosił i nie doprosił bo poglądy, a za wizytę oczywiście zapłacił. |
|
|
|
|
|
#42 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;48804572]Dyktatorką Polski to bym być nie chciała :P. Ale może to być jakieś fikcyjne państwo.
-Legalizacja narkotyków. -Legalizacja aborcji (na własne życzenie), eutanazji (na własne życzenie). Jak ktoś chce umierać, to niech sobie umiera. -Minimalne podatki. -Prywatyzacja edukacji i służby zdrowia. -"Wolność wyboru" tj. jak ktoś chce szkoły tylko dla białych, to niech sobie takie zakłada. Jak ktoś chce uniwersytety tylko dla czarnych, to proszę bardzo. Jak chcą żyć razem, to niech żyją razem. Jak chcą mieć swoje własne kluby, uniwersytety, dzielnice, to proszę bardzo . -Obywatelstwo nadawane tylko i wyłącznie na mocy prawa krwi. Możliwa naturalizacja po latach. -Wprowadzenie kary śmierci dla gwałcicieli i morderców. -Obcokrajowcy: Złamanie prawa = deportacja. -Dla bezrobotnych roczna zapomoga bez możliwości jej przedłużenia. Brak zasiłków dla bezrobotnych . Pomocą dla bezrobotnych i nierobów zajmowałyby się prywatne organizacje charytatywne. Takich osób nie będziemy utrzymywać z podatków. -Państwo świeckie. -Religia traktowana jako "biznes". Kościół = biznes = płacenie podatków, jak każda inna firma. -Wolny rynek. -Wolność słowa. -A jak miałabym być już jakimś tam dyktatorem, to zdelegalizowałabym islam (co nie ma sensu, bo nie zgadza się z punktem powyżej tj. "wolność słowa"). Zabroniłabym rozpowszechniania Koranu, stawiania meczetów. Islamiści nie mieliby wstępu do mojego kraju. - ) . :P. Biali z białymi, czarny z czarnymi . [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Dodałabym baaaardzo wysokie kary za znęcanie się nad zwierzętami, najlepiej w myśl zasady: oko za oko, ząb za ząb . Albo i gorsze.
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#44 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I to prawda. Kary dla dręczycieli zwierząt są śmieszne i często w ogóle nieegzekwowane.
|
|
|
|
#45 |
|
BAN stały
|
Żadna z was nie zaproponowała czegoś takiego:
- związki zawodowe są finansowane tylko i wyłącznie ze składek członków związku i innych darczyńców, natomiast przedsiębiorstwa (państwowe, bo prywatne na pewno tego nie robią) i budżet nie mogą sponsorować związkowców |
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
następnego dnia po ogłoszeniu takich planów, pod sejmem ba pod domem osoby decyzyjnej zapłonęłyby opony, doszłoby do strajków i pewnie zadym, do tego zjechałaby cała opozycja wraz z panami w sutannach i by było gorąco. w końcu kto da tym związkowcom takie pieniądze jakie otrzymują dzisiaj za zwykłe siedzenie na dupie i nic nie robienie? a weź przegoń towarzystwo gdy i policja ma swoje związki zawodowe... |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Pigułki PO to tym bardziej nie witaminy, ale silne środki hormonalne. Jeśli uznać, że społeczeństwo jest zbyt głupie, by rozsądnie podejść do sprawy standardowych tabletek antykoncepcyjnych, to myślę, że należy również założyć, że i tabletki PO byłyby stosowane bardzo nierozważnie.
|
|
|
#48 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wasze pomysły dość mocno pokrywają się z moimi
Imperialisto, przestań się czepiać Od razu za co? A to nie można już złapać za niewinność? ![]() Oj podkarmiło się trolla raz czy dwa bo robił oczka jak kotek ze Shreka i mówił "nakarm mnie" Chodzi o chirurgiczne usunięcie jajników? Czy takie coś obecnie się robi na świecie?
|
|
|
|
#49 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#50 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Ja bym zaczęła od wprowadzenia obowiązku pracy. Kto nie pracuje- nie je. Za żebractwo wysokie kary. Opiekę socjalną ograniczyłabym do ludzi starych, chorych i niezdolnych do pracy. Tym samym polikwidowałabym wszelkie demoralizujące fundacje promujące lenistwo i dziecioróbstwo. To mnie najbardziej drażni.
Dalej: 1. Zaostrzenie i reforma praw ochrony zwierząt wraz z darmową sterylizacją zwierząt bezpańskich. Oczywiście stawianie kocich domków. Za znęcanie nad zwierzęciem- baty publiczne i miesiąc karceru o chlebie i wodzie. 2. Reforma szkolnictwa z likwidacją tworów zwanych gimnazjami. Egzamin w wieku lat 14 i podział, kto powinien być w liceum i dalej się uczyć a kto do zawodu. Likwidacja tych śmiesznych "wyższych" szkół prywatnych. Nauka powinna być elitarna i nie dla wszystkich- tylko dla tych, którzy posiadają potencjał i chcą się uczyć. Reszcie wystarczy wykształcenie podstawowe a potem zawodówka. Jeśli się ogarną- proszę, można się uczyć wieczorowo/zaocznie i pracować. Maturę powinno zaliczać 50% a nie 30% bo to żenada. I to jest możliwe, jeśli ludziom, którzy nie czują woli bożej do nauki umozliwi się po prostu zdobycie zawodu zamiast tworzyć rzesze psueudo inteligencji w dodatku bezrobotnej. 3. Wprowadzenie przymusowej sterylizacji nieodpowiedzialnych rodziców po 2 dziecku. Likwidacja wszelkich zasiłków dla "rodzin wielodzietnych". Każdy powinien mieć tyle dzieci, ile jest w stanie sam wykarmić, ubrać i wykształcić. To samo z zasiłkami dla "samotnych" matek, gdy dziecko osiągnie wiek przedszkolny a matka może pracować. Wraz z tą reformą zwiększyć liczbę tanich przedszkoli, by matkom pracę umożliwiać. Koniec z finansowaniem przez państwo niefrasobliwej dzietności. Tym samym darmowa antykoncepcja, dostępna w każdej aptece. 4. Wypowiedzenie konkordatu. Wprowadzenie podatku wyznaniowego w wysokości 1% zarobków na utrzymanie kościołów i pensje dla księży (opodatkowaną i bez lewych dochodów za "usługi" sakramentalne). Żadnych tacek. Związki wyznaniowe powinni utrzymywać sami wierni. Wprowadzić i utrzymać totalny rozdział kościoła od państwa. 5. Telewizja: ograniczyć produkcję szkodliwych telenowel, programów typu: "Rozmowy w tłoku", "Gwiazdy tańczą/śpiewają/gotują/wywnętrzają się" (jak koło gospodyń wiejskich), które szkodliwie wpływają na rozwój intelektualny społeczeństwa. Przeciętny nastolatek nie wie, kim był Verdi (opera), w życiu nie obejrzał ani jednej sztuki klasycznej, nie przeczytał ani jednej książki z gatunku wielkiej klasyki światowej, itp. W efekcie mamy głupie społeczeństwo, bo takim łatwiej się rządzi, skoro nie potrafi myśleć samodzielnie. Mam też sporo innych pomysłów^^ Będziecie na mnie głosować?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#51 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Poza tym, jeśli środek mniej bezpieczny będzie łatwiej dostępny niż środek bardziej bezpieczny (przynajmniej przy długotrwałym stosowaniu), to niestety, można założyć, że jednak część osób wybierze ten mniej bezpieczny, bo może go otrzymać bez wizyty u lekarza.
|
|
|
#52 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Bylabym Super Dyktatorem w Louboutin
jesli juz to calej Europy, a nie Polski tylko. Jak szalec, to szalec. ![]() -Co byś zmieniła a co zostawiła tak jak jest? Na podstawie tego co jest, nie lubie Europy i nie lubie tam mieszkac, czyli pozmienialabym dosc duzo. -Jaka grupa społeczna straciłaby a jaka zyskała z powodu Twoich działań? Straciliby WSZYSCY przyjezdni, boat people i cala ta cholota, ktora robi najazd na Europe, gdzie Londyn nie jest juz Angielskim miastem, a Paryz Francuskim. Europejczykiem moznaby zostac jedynie przez pochodzenie w 3cim pokoleniu, czyli zadne dziecko kobiety mieszajacej sie z kims spoza Europy nie otrzymaloby obywatelstwa, chyba ze figurowaloby to dziecko jako 'ojciec nieznany'. Przyjezdny rezydent w przypadku wykroczenia/przestepstwa po odbyciu kary bylby deportowany. Nielegalny przyjazd do Europy = deportacja Kradziez = deportacja Utrata pracy przez emigranta = deportacja Zero tolerancji dla niepracujacych emigrantow, zero socjalu dla nich -Jak wyglądała by nowa hierarchia i czy patriarchat zamienił się w matriarchat? Rzady kobiet wygladaja tak jak rzady mezczyzn, zaden patriarchat i zaden matriarchatu. Po urodzeniu dziecka mezczyzna ma takie samo prawo zostac w domu jak i kobieta. -Jakie system ekonomiczny panowałby w kraju? Kapitalizm ale na podstawie faszyzmu (nie nazizmu) Obowiazkowe ubezpieczenia, ale emigrant zbyt chory i nie majacy ubezpieczenia bylby deportowany. Milosc blizniego ale do swoich obywateli na pierwszym miejscu. Pomoc innym tylko po upewnieniu sie, ze KAZDY obywatel Europy ma gdzie mieszkac i ma srodki do godnego zycia. -Jaka religia lub filozofia została by uznana za najbardziej trafną i oficjalną? Oficjalna religia to Chrzescijanstwo, ale podobne jak w Szwecji. Inne religie jak Islam tolerowane lecz nie akceptowany hijab. Jeden skromny meczet bez minaretow w duzych miastach tylko. -Jakich idei uczyłoby się w szkołach? Rownosci obywateli i 'zostan Tomku w swoim domku'. -Ile swobody mieliby obywatele? Pelna oparta na dyktatorskim prawie rzecz jasna-I jaką dużą część społeczeństwa stanowił by aparat władzy, jaką inteligencja i jaką pracownicy fizyczni/wykonujący rozkazy? Placa oparta bylaby na poziomie wyksztalcenia, zaden gornik i zadna kosmetyczna nie zarobilaby wiecej od nauczyciela. + wszystko co przyjdzie Wam do głowy ![]() Wszystkie idee wedlug Oriana Fallaci
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Eva zabawna wizja. Dosc mi sie podoba :0
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#54 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jedno trochę zaprzecza drugiemu z jednej strony nie chcesz na siłę tworzyć pseudo inteligencji, a z drugiej wymagasz znajomości klasyki sztuki.Takie trochę utopijne niektóre zmiany, dające duże pole do nadużyć i klęski gospodarczej
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
w sumie to fajnie byloby zostac Dyktatorem Przypomina mi sie film z Sacha Baron Cohen, cytaty z tego filmu sa bardzo trafne. ![]() ... a ten cytat o USA, jest najtrafniejszy
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2014-11-06 o 10:47 |
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;48804572]Dyktatorką Polski to bym być nie chciała :P. Ale może to być jakieś fikcyjne państwo.
-Legalizacja narkotyków. -Legalizacja aborcji (na własne życzenie), eutanazji (na własne życzenie). Jak ktoś chce umierać, to niech sobie umiera. -Minimalne podatki. -Prywatyzacja edukacji i służby zdrowia. -"Wolność wyboru" tj. jak ktoś chce szkoły tylko dla białych, to niech sobie takie zakłada. Jak ktoś chce uniwersytety tylko dla czarnych, to proszę bardzo. Jak chcą żyć razem, to niech żyją razem. Jak chcą mieć swoje własne kluby, uniwersytety, dzielnice, to proszę bardzo . -Obywatelstwo nadawane tylko i wyłącznie na mocy prawa krwi. Możliwa naturalizacja po latach. -Wprowadzenie kary śmierci dla gwałcicieli i morderców. -Obcokrajowcy: Złamanie prawa = deportacja. -Dla bezrobotnych roczna zapomoga bez możliwości jej przedłużenia. Brak zasiłków dla bezrobotnych . Pomocą dla bezrobotnych i nierobów zajmowałyby się prywatne organizacje charytatywne. Takich osób nie będziemy utrzymywać z podatków. -Państwo świeckie. -Religia traktowana jako "biznes". Kościół = biznes = płacenie podatków, jak każda inna firma. -Wolny rynek. -Wolność słowa. -A jak miałabym być już jakimś tam dyktatorem, to zdelegalizowałabym islam (co nie ma sensu, bo nie zgadza się z punktem powyżej tj. "wolność słowa"). Zabroniłabym rozpowszechniania Koranu, stawiania meczetów. Islamiści nie mieliby wstępu do mojego kraju. -Zakazałabym jeszcze "mieszaniu się ras i małżeństwom między-rasowym" (to zdania brzmi nie po polsku, wiem ) . :P. Biali z białymi, czarny z czarnymi. Rasizm pełną parą . Podsumowując: Rasizm, syf i burdel na kółkach . Nie przetrwałoby to nawet pięciu lat, bo szlag by wszystko trafił. ---------- Dopisano o 02:38 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ---------- To też dobre .[/QUOTE]Z kosmetycznymi zmianami chciałabym żyć w takim państwie
|
|
|
|
|
#58 |
|
Konto usunięte
|
-Legalizacja narkotyków. -Legalizacja aborcji (na własne życzenie), eutanazji (na własne życzenie). Jak ktoś chce umierać, to niech sobie umiera. -Minimalne podatki. -Prywatyzacja edukacji i służby zdrowia. -"Wolność wyboru" tj. jak ktoś chce szkoły tylko dla białych, to niech sobie takie zakłada. Jak ktoś chce uniwersytety tylko dla czarnych, to proszę bardzo. Jak chcą żyć razem, to niech żyją razem. Jak chcą mieć swoje własne kluby, uniwersytety, dzielnice, to proszę bardzo . -Obywatelstwo nadawane tylko i wyłącznie na mocy prawa krwi. Możliwa naturalizacja po latach. -Wprowadzenie kary śmierci dla gwałcicieli i morderców. -Obcokrajowcy: Złamanie prawa = deportacja. -Dla bezrobotnych roczna zapomoga bez możliwości jej przedłużenia. Brak zasiłków dla bezrobotnych . Pomocą dla bezrobotnych i nierobów zajmowałyby się prywatne organizacje charytatywne. Takich osób nie będziemy utrzymywać z podatków. -Państwo świeckie. -Religia traktowana jako "biznes". Kościół = biznes = płacenie podatków, jak każda inna firma. -Wolny rynek. -Wolność słowa. -A jak miałabym być już jakimś tam dyktatorem, to zdelegalizowałabym islam (co nie ma sensu, bo nie zgadza się z punktem powyżej tj. "wolność słowa"). Zabroniłabym rozpowszechniania Koranu, stawiania meczetów. Islamiści nie mieliby wstępu do mojego kraju. -Zakazałabym jeszcze "mieszaniu się ras i małżeństwom między-rasowym" (to zdania brzmi nie po polsku, wiem ) . :P. Biali z białymi, czarny z czarnymi. Rasizm pełną parą . Podsumowując: Rasizm, syf i burdel na kółkach . Nie przetrwałoby to nawet pięciu lat, bo szlag by wszystko trafił. A jakie jest racjonalne uzasadnienie tego pomysłu? Jest w ogóle jakieś? |
|
|
|
|
#59 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli ktoś jest debilem to i aspiryna zrobi sobie krzywdę. Nie traktujmy społeczeństwa jak małe dzieci. Poza tym nie wyobrażam sobie sytuacji, gdy kobieta bierze nałogowo tabletek po.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

Moja wizja też nie będzie realistyczna i nie wiem, jak można by ją wprowadzić, ale pomysły z kastracją po 2 aborcjach... 

.