|
|
#3661 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Tatuaż część III - wątek zbiorczy
Cytat:
Miło nie było - folii nie miałam, tatuaże małe i i tak miałam wrażenie, że skóra mi pęknie od suchości - zwłaszcza na tym tatuażu pod obojczykiem. Z większym tatuażem w życiu bym takiego nie zrobiła. Poza tym czułabym presję, żeby wszystko było idealnie, bo gdyby coś się źle zagoiło, to poprawka byłaby dużo bardziej skomplikowaną sprawą. a nie myślałaś, żeby namówić jakieś z ''Twoich" studiów na zaproszenie Ondrasha na guest spot? Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-11-04 o 14:55 |
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
łoooo ja też nie foliowałam żadnego przez dłużej niż 3 dni
ale u mnie ze świeżego tatuażu się mocno sączy - nie wiem, jakaś surowica z krwią? - przez pierwszą dobę mniej więcej, także długa podróż rzeczywiście słaba... bo to ani umyć ani zmienić folię
|
#3663 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najdłużej foliowałam stopę - bo to było lato - chodziłam w sandałkach i nie chciałam, żeby jakiś syf się przykleił do posmarowanej maścią skóry. A odkąd odkryłam cieniutką folię ''oddychającą'' z Jana Niezbędnego, to foliowanie nie jest aż tak bardzo uciążliwe. |
|
|
|
|
#3664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma opcji. Nikt nie bedzie mial kasy zeby wylozyc z gory na jego przyjazd, a i z klientami nie wiadomo- tatuaz jest bardzo zle widziany w Meksyku. Standartem jest 'badanie' lekarskie jako czesc procesu rekrutacji. Tatuaz=no job Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3665 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chociaż rzeczywiście jest dość silny stereotyp wytatuowanego meksykańskiego gangsta - chicano, santa muerte itp. Taka ikona Danny Trejo ![]() a jak jest z kobietami? Dużo jest alternatywnie wyglądających kobiet? Bo tez mam wrażenie, że Meksykanki postrzegane są podobnie jak Kolumbijki czy Wenezuelki z ich kultem piękna ''cielesnego'' i przywiązywaniem wagi do klasycznego ''okładkowego'' wyglądu. Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-11-04 o 16:34 |
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raczej San Judas Tadeo sobie dziaraja, matkie boskie, rozance itd. Santa Muerte albo Malverde sa tylko dla narco. Ogolnie jednak kroluje styl dziarki matkie boskie niebieskie za flaszke u Juana w piwnicy, wyglada to jak wyglada. Mowimy jednak o biednym kraju, gdzie ja place za MALA dziare, to co jest minimalna krajowa. nie kazdego ma to stac. W miescie jest troche alternatywnie wygladajacych ludzi. Mieszkam niedaleko alternatywych dzielni, centrum i rozowej dzielnicy, to w tej okolicy jest ok. Ale to stolica, tu nawet malzenstwa gejow i aborcja sa legalne. W reszcie kraju to gorzej, duzo morderstw na tle nienawisci jest (geje, ludnosc rdzenna, kobiety to glowny target). Ja pracuje w fajnej firmie i generalnie nie pracowalabym tam, gdzie jest taka dyskryminacja, ale ja sobie moge na to pozwolic, wiekszosc ludnosci starajaca sie jakos zwiazac koniec z koncem-nie. Kobiety to zalezy gdzie. Etnicznie to jest bardzo roznorodny kraj. My w Europie mamy taka wizje mariachi, raczej jasnoskory, ewentualnie lekki mulat, wysoki oan z wasem. Tymczasem to tylko polnoc kraju. Wpisz sobie w youtube 'banda nortena'- tak wygladaja ludzie z polnocy. Im bardziej na polodnie ,tym sa nizsi i ciemniejsi. Mam 165cm wzrostu i jestem tu wysoka osoba hahaha. Generalnie tam, gdzie bylo wiecej rdzennej ludnosci tam ciagle jest. I tam, gdzie jest, tam kobiwty nosza tradycyjne, haftowane strone. To na polnocy laski wygladaja jak z katalogu wlasnie, ciasna mini, szpile, wysokie 'morena clara' ( w miare jasna cera i ciemne wlosy z ciemna oprawa oczu). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3667 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W Europie trochę z tego stylu (mocne kontury + mocne cienie - taki ani realizm, ani oldschool) przejęli tatuażyści z Francji - zwłaszcza z południa. Ja mam tatuaż meksykańskiego ''dziaracza'', ale on od wielu lat tatuuje w Europie - podobno jego styl jest bardzo ''meksykański'' - jeśli w ogóle taki styl istnieje. https://www.facebook.com/adriaan.machete/photos jedno jest pewne, że stereotyp Meksykanina/Meksykanki wyrobiły w Polakach telenowele, które jeszcze 10-lat temu telewizje serwowały w ilości hurtowej i teraz jest albo mały wąsaty Pablo w wielkim sombrero albo elegancki latino w śnieznobiałej koszuli ![]() Podobnie w przypadku kobiet - albo wieśniaczki w kolorowych fartuchach, albo tak jak piszesz laski z katalogu (w Polsce z telenoweli). + oczywiście Cancun (czyli w "całym Meksyku jest gorąco i wszędzie są plaże" )Chociaż z tym wzrostem to mnie zaskoczyłaś - mam tyle samo i zawsze mi się wydawało, że jestem raczej niska. Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-11-05 o 13:13 |
|
|
|
|
#3668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wspaniałe! a Twój quetzal widzi mi się na plecach...taki duży myślałaś już tak mniej więcej gdzie byś sobie chciała go wytatuować?![]() kurczę jak tak myślę, to większość tatuaży, które bym chciała przedstawiają zwierzęta
|
|
|
|
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
przypomnijcie mi na ile przed i na ile po się nie pije alkoholu?
|
|
|
|
#3670 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
wróbla mam (co prawda w wersji mechanicznej, ale się liczy) a na sroke juz nie mam miejsca
|
||
|
|
|
#3671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale we wtorek mam tatuaż, a w sobotę przed dość konkretną imprezę, więc gdybym zaczęła, to pewnie niedziela byłaby dniem delirium więc w ogóle odpuszczę.
|
|
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, odliczam dni!
Niedługo już tylko miesiąc oczekiwania. ![]() Och, dawno, dawno nie robiłam nic dla siebie. ![]()
|
|
#3675 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, kiedyś podczytywałam ten wątek i czasem się odzywałam, ale potem jakoś wypadłam
Mam na ramieniu kolorowy tatuaż, nie pełny rękaw, zajmuje ok. 60-70% powierzchni ramienia. Robiłam go 2 i pół roku temu. Kilka miesięcy temu, bodajże wczesną wiosną zaobserwowałam na nim zmiany skórne, których od tamtej pory pojawiło się więcej. Są to "placki" suchej skóry, jak przy AZS. Przypadłość ta nie jest mi obca, bo zawsze w okresie jesienno-zimowym dotyka ona moich dłoni, a teraz też na tym wytatuowanym ramieniu mam kilka takich "placków" -nie swędzą ani nic, po prostu są. Na drugim ramieniu jest jeden taki mały "placek". Przyznaję, że zbagatelizowałam ten problem, że powinnam była dawno temu iść z tym do dermatologa, a to, że akurat rok temu zaczęłam studia (które pochłonęły mnie całkowicie) w obcym mieście, miało niemałe znaczenie... I teraz moje pytania: -Czy myślicie, że to może być opóźniona reakcja alergiczna na pigmenty? Wydaje mi się to absurdalne, zwłaszcza biorąc pod uwagę nieregularne rozmieszczenie zmian skórnych, ale jednak jak wspomniałam, to jest główny obszar występowania tych zmian... -Myślicie, że preparaty z mocznikiem i ewentualnie delikatnymi kwasami w małych stężeniach, przeznaczone do takich schorzeń, może sprawić, że pigment wyblaknie? Planuję niebawem iść do dermatologa, ale wiadomo, pewnie ze 2 miesiące będę czekać na wizytę
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wygląda mi to na alergię na tusze.... kwasów bym na to nie stosowała w obawie o pigment (zresztą, kwasy przy azs?).
Raz miałam taką przygodę na twarzy po Differinie (tylko, że plamy były czerwone i swędzące do tego) i pomogło mi co następuje: - krem mediderm (rewelacyjny i tani) - Emolium, krem specjalny - masło karite Smaruj i smaruj do dermatologa!
|
|
#3677 |
|
.
|
Studia nie sa wyjasnieniem, ze zaniedbalas sprawe. Zacznij od aptecznego kremu na AZS.
|
#3678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W niskim stężeniu jego obecność w tych preparatach jest jak najbardziej uzasadniona. Ale bardzo dobrym składnikiem jest mocznik, który ułatwia regenerację skóry, zmiękcza ją, nawilża, ale przy wyższych stężeniach może też wspomagać złuszczanie. I się obawiam, czy może to zaszkodzić pigmentowi w skórze Portfel mnie boli, kiedy myślę o kupnie specyfików na ten problem (pielęgnacja skóry trądzikowej chłonie i tak mnóstwo kasy), więc co dopiero wydawanie pieniędzy na poprawianie wyblakłych plam na tatuażu... Auć![]() Dzięki za polecone specyfiki, przyjrzę się im, choć mam jeszcze kilka typów Nie są wyjaśnieniem, to prawda. Ale po prostu coś, co mi w sumie nie przeszkadza, nie jest moim priorytetem, zeszło na dalszy plan... Nie lubię lekarzy, a 7 lat bezskutecznego leczenia trądziku u dermatologa zniechęca dodatkowo. Ale to nie zaśmiecajmy wątku, interesuje mnie po prostu wpływ składników maści (czy kremów, emulsji etc.) na tatuaż - niektóre mogą mieć lekkie działanie złuszczające, którego się obawiam.
|
|
|
#3679 |
|
Konto usunięte
|
co do specyfików na AZS czy trądzik się nie wypowiem, bo się nie znam, natomiast raczej na pewno nie jest to reakcja alergiczna na barwnik - zwłaszcza, że masz podobne zmiany na niewytatuowanej skorze.
Bardzo często się zdarza, że przy osłabieniu, przeziębieniu, infekcji itp organizm reaguje właśnie w miejscu tatuażu (w końcu jest to chemia, obca substancja pod skórą) - tatuaże robią się wypukłe, swędzą, skóra jest gorąca itp. Mnie przy osłabieniu i zmęczeniu ''pali'' tatuaż na przedramieniu - mimo, że mam więcej tatuaży, to zawsze tylko w tym miejscu (kolory bezpieczne: szary i odcienie niebieskiego). |
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
co sądzicie o https://www.facebook.com/pages/Octopus-tattoo/
|
#3681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
coś nie tak z linkiem teraz powinno działać https://www.facebook.com/pages/Octop...195694?fref=ts
|
#3684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na ile przed odstawić leki rozrzedzające krew? |
|
|
|
|
#3685 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3686 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3689 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
melan a TY masz na kiedy termin tatuazu ? 6go grudnia?
fiasco suche placki, moga byc tez luszczyca ktora tym bardziej nasila sie wlasnie po okresie letnim. polecam wiec wizyte u dermatologa. i na pewno nie zaszkodzi mycie zmian zelem z farmaceris do skory z luszczyca. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2014-11-08 o 18:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

)

W niskim stężeniu jego obecność w tych preparatach jest jak najbardziej uzasadniona. Ale bardzo dobrym składnikiem jest mocznik, który ułatwia regenerację skóry, zmiękcza ją, nawilża, ale przy wyższych stężeniach może też wspomagać złuszczanie. I się obawiam, czy może to zaszkodzić pigmentowi w skórze
Portfel mnie boli, kiedy myślę o kupnie specyfików na ten problem (pielęgnacja skóry trądzikowej chłonie i tak mnóstwo kasy), więc co dopiero wydawanie pieniędzy na poprawianie wyblakłych plam na tatuażu... Auć