|
|
#451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Hej. Nastrój mam dziś podły. Mąż mi go odpowiednio na dzień dobry nastroił
Ale macie już ładne zbiory ![]() Kleo, niezłe zakupy Brawurka, super wybór z tym łóżeczkiem. No i szkoda, że ta tarczyca tak szaleje. Nuna, szkoda, że to spojeni Ci tak dokucza, ale grunt, że nic poważnego z nim się nie dzieje. Wiem, że ciężko Ci nie nosić córuni, bo czasami się po prostu nie da nie nosić, ale może spróbuj trochę mniej ja dźwigać? Sama niech działa. Wolniej co prawda będzie wszystko szło, ale bez dźwigania. Jak zaszłam w ciążę w zeszłym roku, to mój mały miały miał 14 miesięcy. W nocy mąż do niego wstawał i wyjmował na karmienie z łóżeczka, a w dzień odpuszczałam noszenie, ile się dało. Nawet po schodach za rączkę go prowadziłam, zamiast dźwigać. Przewijałam na kanapie. Wciągałam go na kanapę na siedząco. Minky kupiłam tu http://allegro.pl/zimowy-kocyk-minky...720615590.html i jest bardzo zadowolona. Gruby solidny kocyk. A z tą wyprawką nie jesteś sama. Mam co prawda chyba już wszystko, ale porozkładane po szafach, ciuszki leżą w workach do wyprania i wyprasowania, pokój nie skończony. Za jakieś dwa tygodnie torbę chcę pakować, ale jakoś odkładam myśl o tym Mmgi, ja tak samo mam z tym wychodzeniem z domu. Brakuje mi spontanicznych wyjść z synem, wypadów gdzieś z moimi chłopakami, kawek z koleżankami i spotkań z pracy. Na początku tygodnia uświadomiłam sobie, że na dworze nie byłam od wizyty, czyli od 27-10 Szalony Smerf! Ale moje okna też wołają do mnie, bo jak słońce zaświeci to nic przez nie nie widać - jeszcze syn rączkami im podokładał widziałam ![]() Nikt z rodziny niestety się nie garnie do pomocy. Mam szwagierkę, która jest starsza ode mnie, ale nie ma ani męża, ani dzieci i ani razu nie zaproponowała pomocy, za to na kawę i obiad co piątek przyjeżdża i już zaczyna mnie to irytować Mako, pieluch jedynek mam 172 chyba, dwójek mam jumbopacka, tez ponad stówka tam jest. Jestem przekonana do firmy pampers, nigdy się na nich nie zawiodłam, dlatego stawiam na te pieluszki. Nawilżane mam pampersy białe i dady te eko/bio, czy jak im tam, ale będę je używać tylko na wyjściach. W domu to woda i duże waciki, albo od razu pod kran. Simonee, dobrze, że przeszło. Ja odpukać na kręgosłup nie mogę narzekać. Elvira, szybko poszło koleżance. Też tak chcę! All, Tomek?
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. Ale niektore z Was dzis wczescie wstaly!
Ja dzis bede wybierac farbe bo malowania, a po pracy maz bedzie wywozil swoj sprzet do cwiczen do tesciowej, robiny juz miejsce na remont i przemeblowanie bo pewnie od soboty ruszy ![]() Isc by zrobic sniadanko... a tak mi sie niechce robic:p
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
A myślałam, że tylko ja mam podły humor
nic mi się nie układa, wszystko się wali...
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja, wczoraj byłam na zajęciach w SR było o porodzie, jego fazach, łagodzeniu bólu, rola osoby wspierającej itp. Po powrocie kiespko się czułam twardniał mi brzuch i miałam jakiś atak paniki (??) mega doła. Nawte nie wiem czym spowodowany, ehhh
na dodatek pokłóciłam się z mężem.dziś już lepiej, wprawdzie nic ejszcze nie zrobiłam ale czuję się lepiej. Zamówiliśmy te szyte literki z imieniem dla malucha i pierwszy raz wykorzystałam kupon minus 20 zł ![]() moje okna tez nie myte już bardzo długo, męczy mnie toi strasznie, ale ja się za nie nie biorę, boję się o to moje zamopoczucie, mam się oszczędzać więc muszę się stosować do zaleceń. Mąż proponuje że umyje więc chyba skorzystam, ale z moim perfekcjonizmem to chyba bede musiała na czas mycia gdzieś wyjechać żeby tego nie oglądac i nie komentowac. Edytowane przez AsiaW** Czas edycji: 2014-11-06 o 09:31 |
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Mako ja się wystraszylam bo wybudził mnie ból i w pierwszych sekundach nie wiedziałam co się dzieje. Obyśmy wytrzymały do 38tc to będzie dobrze.
Montanka zlej mężowi du.pe ![]() Fashion to miłego wybierania tylko nie kupcie jakiegoś śmierdziucha żebyś nie wzdycha oparów. Lilijka co ci jest?
|
#456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ma.ko ![]() kupiłam też pampersy dwójki, najwyżej Tż dokupi jedynki nie wiem jak wielki ma zamiar być Młody, a może dokupię jeszcze paczkę przy okazji u mnie masowo schodzą nawilżane chusteczki, do wszystkiego, mamy je w pudełku Babydream, bo u mnie też wysychały my używamy dla siebie tych z Biedronki niebieskich Fitti. Będziemy próbować co Młodemu spasuje![]() ja na razie mam 1 zwykły polarowy kocyk, jeden ze Smyka grubszy i jeden w autka z mikrofibry, na razie wystarczy i jeszcze jeden cienki mam swój, gdy byłam malutka![]() a wkładki to LANSINOH a ja pożeram chleb z Nutellą i popijam mlekiem
|
|
|
|
|
#457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Montanka ![]() Ja po nocy kręgosłup zregenerowalam i jest jak nowy Szyjka u mnie pozamykana na trzy spusty (dalej 2 cm) wiec nagły poród mi nie grozi ![]() Wczoraj wieczorem M. mnie pocieszył ze będzie mi coraz ciężej chyba zacznę nosić plecak na plecach to przynajmniej brzuch mnie nie będzie przeciazal
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
czytam na bieżąco, ale jakoś nie mam ochoty się udzielać. nie wiem czy to jakieś przesilenie, czy po prostu zwyczajny spadek energii, ale nie mam ochoty wstawać z łóżka. w sumie to na nic nie mam ochoty i jakiś płaczliwy nastrój mnie dopadł. ![]() Piękne rzeczy kupujecie i wszystkim życzę uporania się z tymi nieprzyjemnymi dolegliwościami
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
Kinqaa pokolorowałaś pierwszą stronę!
![]() a właśnie przed chwilą coś mi z tzytzka poleciało, kropelka ... zazwyczaj z lewego leciKtórejś z Was też zdarzają się wycieki? Z tego co wiem to jest normalne, ale ja mam jakieś schizy, teraz leci, a potem nagle bum i nie będzie?!
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-11-06 o 10:15 |
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga będzie będzie
mały ssak pobudzi laktacje Akrolowa wracaj do nas Mloda zaprowadziłam,piję kawkę. Zaraz trzeba ruszyć sprawę jedną załatwić. .. i wracam do domku sprzątać.
|
#461 |
|
Zadomowienie
|
Kinqaa no mam nadzieję
w ogóle to zrobiłaś mi smaka na kawę... o mniam, rozpuszczalną można? Bo tylko taką posiadam w domu ![]() O 10:18 zaczęłam liczyć ruchy i już w sumie mogłabym skończyć, ale nie wiem czy już zaznaczać to na karcie, bo jadłam nutellę na śniadanie ![]() jak myślicie?
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj sie mam nadzieje ze dzisiaj bedziesz miala lepszy humor
|
|
#463 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam taki zamiar - pierwsze chusteczki kupie z pudełkiem, a później to zobacze co mi podpasuje i siup do pudełka ![]() Cytat:
![]() ja też chcę do końca listopada mieć wszystko porobione ![]() wow, niezły zbiór ![]() Cytat:
a na jaki kolor się zdecydowaliście? zjedz coś, zjedz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
odpoczywaj dzisiaj duzo ![]() Kupiłaś u mamalula? ciekawa jestem jak wyjda ja czekam aż wystawi też girlande i wtedy zamówie razem daj sobie spokój z oknami, chyba z Tż chce to prosze bardzo heh Cytat:
|
|
#464 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja jednak chyba kupie na start 2 opakowania pamperwów 1-ek. To chyba dokupie jednak ten z IKEI polarowy ![]() dzięki, a skąd znasz firme? dobre są? ![]() Cytat:
![]() hahaha żartowniś Cytat:
tak, właśnie dlatego nie lubie listopada. DLa mnie to najgorszy miesiąc w całym roku. Zawsze wszytkich wtedy podłu humor dopada ![]() współczuje skurczy ![]() Cytat:
![]() gin mówiła, ze to normalne. ponoc to nie ma znaczenia. To czy bedziemy miały pokarm nie zależy od tego czy już przed porodem coś nam leci. byłam u fryzjera mój syn chyba nie lubi suszarki. Zawsze jak w domu susze włosy to szaleje i dziś u fryzjera to samo hehe A mnie zaraz odwiedzi mama, to pewnie bedziemy ciuszki oglądały ![]() a mąż mi pisał, żęd ostał kilka ciuszków do szefowej na Mikołaja hehe co prawda ona też ma córcie, ale pewnie tanie uniwersalne.
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga ja Inke popijam,ale rozpuszczalna też można
![]() Z tymi ruchami nie pomogę, bo nie liczę. Patrze czy młody się odzywa chociaz rano i wieczorem
*** ❤ Kornelka 11.03.2010 Never ignore someone who cares for you because someday you will realize you have lost a diamond while you were busy collecting stones... Edytowane przez Kinqaa Czas edycji: 2014-11-06 o 10:37 |
|
|
|
#466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znaczy rodzina ja. BEde dyrygowac wraz z mama bo ona matematyk, ma umysl przestrzenny i jest bardzo praktyczna osoba,potem ukldac sobie w szafkach![]() Wiem.ze chce jasny fiolet, mieszkanie nie jest nasze wiec nie zalzy mi tez na jakosci itd ale odswiezeniu i zeby to jakos ladnie wygladalo ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieje ze to fsktycznir taki chwilowo przesilenie jesienne i szybko odzyskasz humor. Ja mam hustawki, raz jest ok a za chwile zaczynam szukac sobie problemow(nawet nie tyle z malenstwem co obecnie sie stresuje kasa bo zakrecony moment wyplaty nadszedl:p),raz sie do meza tule a za chwile fucze na niego maksymalnie...;p
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
Ja juz pranie wstawilam, zaraz biore sie za porzadki, bo wieczorkiem jedziemy do Tesco po ten gryzaczek z Fisher Price dla Malego
|
|
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
ma.ko to ja chyba mam jakąś twardą skórę
a najgorsze chusteczki to według mnie Babydream, miałam dwa rodzaje, suche, śmierdzące... nieciekawe ![]() przed wielkim zamówieniem na allegro czytałam opinię wkładek i te miały najlepsze opinie, że się nie odklejają, mają 2 paski z taśmą i ogólnie są super z Jonhson's chcę jeszcze zamówić przy okazji kolejnego zamówienia z allegro, po wypłacie ale przetestuję po domu inne, tańsze mam całą paczkę Babydream, dostałam od szwagierki i już widzę, że chyba nie będą zbyt cudowne takie grube, watowateja uwielbiam chodzić bez stanika, na takie malutkie wycieki szkoda mi wkładek i się zastanawiam czy sobie papieru nie przykleić na tzytzki wczoraj dorwałam się do ciuszków i wybierałam w czym Młody wyjdzie ze szpitala muszę dokupić czapeczkę jeszcze jedną, zimową, najlepiej wiązaną Kinqaa jak skończę liczyć to i tak potem obserwuję czy Młody pałaszuje chyba sobie zrobię tą rozpuszczalną, bo mam takiego smaka, że ohoho
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga o masz! To rób
hihi. Ja susze wloski ogarnę facjate...bo juz z pare dni bez makijażu chodzilam i kurcze chce mi się jak człowiek wyglądać
|
#470 |
|
Rozeznanie
|
hej,
akrolowa mi tez jakos zmienilo sie samopoczucie- niby nie mam powodu, ale z checia bym plakala, jakies dziwny lek czuje w srodku w sobie,.. ehh wiec chyba pojade sobie do przyjaciolki na 2 dni to przynajmniej moze nie bede miala czasu na nic innego poza wyglupianiem sie i smianiem bajlaga ja jak zaznaczam ruchy to licze po prostu do 10, a ze slodycze to staly element mojego dnia to nie umiejszam tych ruchow zreszta wczoraj widze nie tylko moja miala jakis leniwy dzien i musialam pochlonac bounty aby sie ruszyla i po tym tez zaznaczylamdziewczyny widze ze nie tylko nasze ciala ale i glowy szwankuja- oby to szybko przeszlo, bo pozytywne nastawienie zdecydowanie przynajmniej mi- te fizyczne dolegliwosci pomaga znosic lepiej poogladam chyba ☠☠☠☠☠☠☠y na allegro moze to chwilowo pomoze |
|
|
|
#471 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie chce mi się wysiadywać teraz u fryza, ale w sumie tez bym poszła może przed Świętami chociaż podciąć, bo teraz to sama ciacham końcówki
|
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
ma.ko w sumie jak nie podpasują to trudno, oddam komuś i będziemy szukać czegoś innego
![]() A ja właśnie zabieram się za robienie serka camembert w panierce z żurawiną. Jezu ale to będzie dobre ![]() Kinga jak ja się pomaluję, to od razu lepiej się czuję i w lustro lżej patrzeć
|
#473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pepa_ a jaką masz metodę liczenia? zazwyczaj wpisywałam 10. ruch ok. 13,14, wczoraj Młody był leniwy i mam wpisany 10. kopniak o 15:55 ![]() Montanka na pewno będziesz miała dobre mleczko ![]() allgood o mniam, camembert ja wystarczy, że pomaluję sobie rzęsy i już się czuję lepiej dzisiaj chyba też zaszaleję i umaluję, bo trzeba iść do spółdzielni ![]() _ _ _ _ widziałyście? ![]() http://joemonster.org/filmy/64888/_Z...Halloween_2014 Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-11-06 o 11:15 |
|
|
|
|
#474 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam nawet dobry humor, dopóki nie zadzwoniłam do ZUSu Chyba szybciej urodzę niż sie doczekam od nich przesyłki ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
więc maluję sie dla poprawy nastroju
|
|
#475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
Siostra meza ma dzis o 12 cesarke <mdleje>
|
|
|
|
#477 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1)będzie z nami, aż drugie dziecko nie zajmie jego miejsca 2) jak będzie mieć ok 1,5 roku albo samo wcześniej postanowi ładniusie masz to wszystko, i widać, że bardzo milusie ![]() Cytat:
Cytat:
wcześniej inaczej sobie wyobrażałam to L4, a tu sił i energii brak Cytat:
Cytat:
![]() babcia zrobiła nam małą czapeczkę na drutach i teraz robi jakiś kombinezonik/pajacyk-jeszcze nie widziałam moje małe chyba dostaje czkawki, jak się wystraszy... już parę razy jak był jakiś huk, albo za szybko usiadłam to tak sobie pomyślałam, że może się wystraszyło, a tu za sekundę mega czkawka byłam wczoraj w Tesco zobaczyć mega przecenioną matą edukacyjną na ok 80 zł, a tu taki szajs, ten spód to taki lichy -wiotki jak ceratka |
|||||
|
|
|
#478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazwyczaj liczenie zaczynam po godz.10, bo tak wstaję i 10. kopniak to okolice godz. 13, tylko ja sama nie wiem jak wychwytywać te ruchy i zaznaczam tylko te bardzo mocne a me dziecię to woli się rozpychać niż kopać ![]() A jak jestem caly dzień na nogach to w sumie nie wyczułabym 10 ruchów, jak się położę wieczorem, ok. 21 zaczyna się szaleństwo ![]() tomorrow Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-11-06 o 11:28 |
|
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale skóra też czasem musi odpocząć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu dziewczyny jak wy mozecie ogladac porody.
Ogladnelam fragment niechcacy akurat sam koniec porodu. Siedze i rycze spanikowana. Bez tego sie boje przeokropnie ale teraz... masakra!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

nic mi się nie układa, wszystko się wali...
na dodatek pokłóciłam się z mężem.

ale od wczoraj normalnie każda kostkę czuje. Już bym chciała by był przełom grudnia i stycznia. Ogólnie mam uczucie zmęczonego ciała
nie wiem jak wielki ma zamiar być Młody, a może dokupię jeszcze paczkę przy okazji 

Chyba szybciej urodzę niż sie doczekam od nich przesyłki