Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-06, 08:50   #451
Montanka
Rozeznanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Hej. Nastrój mam dziś podły. Mąż mi go odpowiednio na dzień dobry nastroił

Ale macie już ładne zbiory

Kleo, niezłe zakupy

Brawurka, super wybór z tym łóżeczkiem. No i szkoda, że ta tarczyca tak szaleje.

Nuna, szkoda, że to spojeni Ci tak dokucza, ale grunt, że nic poważnego z nim się nie dzieje. Wiem, że ciężko Ci nie nosić córuni, bo czasami się po prostu nie da nie nosić, ale może spróbuj trochę mniej ja dźwigać? Sama niech działa. Wolniej co prawda będzie wszystko szło, ale bez dźwigania. Jak zaszłam w ciążę w zeszłym roku, to mój mały miały miał 14 miesięcy. W nocy mąż do niego wstawał i wyjmował na karmienie z łóżeczka, a w dzień odpuszczałam noszenie, ile się dało. Nawet po schodach za rączkę go prowadziłam, zamiast dźwigać. Przewijałam na kanapie. Wciągałam go na kanapę na siedząco.
Minky kupiłam tu http://allegro.pl/zimowy-kocyk-minky...720615590.html

i jest bardzo zadowolona. Gruby solidny kocyk.
A z tą wyprawką nie jesteś sama. Mam co prawda chyba już wszystko, ale porozkładane po szafach, ciuszki leżą w workach do wyprania i wyprasowania, pokój nie skończony. Za jakieś dwa tygodnie torbę chcę pakować, ale jakoś odkładam myśl o tym

Mmgi, ja tak samo mam z tym wychodzeniem z domu. Brakuje mi spontanicznych wyjść z synem, wypadów gdzieś z moimi chłopakami, kawek z koleżankami i spotkań z pracy. Na początku tygodnia uświadomiłam sobie, że na dworze nie byłam od wizyty, czyli od 27-10

Szalony Smerf! Ale moje okna też wołają do mnie, bo jak słońce zaświeci to nic przez nie nie widać - jeszcze syn rączkami im podokładał widziałam
Nikt z rodziny niestety się nie garnie do pomocy. Mam szwagierkę, która jest starsza ode mnie, ale nie ma ani męża, ani dzieci i ani razu nie zaproponowała pomocy, za to na kawę i obiad co piątek przyjeżdża i już zaczyna mnie to irytować

Mako, pieluch jedynek mam 172 chyba, dwójek mam jumbopacka, tez ponad stówka tam jest. Jestem przekonana do firmy pampers, nigdy się na nich nie zawiodłam, dlatego stawiam na te pieluszki.
Nawilżane mam pampersy białe i dady te eko/bio, czy jak im tam, ale będę je używać tylko na wyjściach. W domu to woda i duże waciki, albo od razu pod kran.

Simonee, dobrze, że przeszło. Ja odpukać na kręgosłup nie mogę narzekać.

Elvira, szybko poszło koleżance. Też tak chcę!

All, Tomek?
Stary 2014-11-06, 08:55   #452
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dzien dobry. Ale niektore z Was dzis wczescie wstaly!

Ja dzis bede wybierac farbe bo malowania, a po pracy maz bedzie wywozil swoj sprzet do cwiczen do tesciowej, robiny juz miejsce na remont i przemeblowanie bo pewnie od soboty ruszy

Isc by zrobic sniadanko... a tak mi sie niechce robic:p
Stary 2014-11-06, 09:22   #453
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

A myślałam, że tylko ja mam podły humor nic mi się nie układa, wszystko się wali...
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:29   #454
AsiaW**
Zakorzenienie

witam i ja, wczoraj byłam na zajęciach w SR było o porodzie, jego fazach, łagodzeniu bólu, rola osoby wspierającej itp. Po powrocie kiespko się czułam twardniał mi brzuch i miałam jakiś atak paniki (??) mega doła. Nawte nie wiem czym spowodowany, ehhhna dodatek pokłóciłam się z mężem.
dziś już lepiej, wprawdzie nic ejszcze nie zrobiłam ale czuję się lepiej.

Zamówiliśmy te szyte literki z imieniem dla malucha i pierwszy raz wykorzystałam kupon minus 20 zł

moje okna tez nie myte już bardzo długo, męczy mnie toi strasznie, ale ja się za nie nie biorę, boję się o to moje zamopoczucie, mam się oszczędzać więc muszę się stosować do zaleceń. Mąż proponuje że umyje więc chyba skorzystam, ale z moim perfekcjonizmem to chyba bede musiała na czas mycia gdzieś wyjechać żeby tego nie oglądac i nie komentowac.

Edytowane przez AsiaW**
Czas edycji: 2014-11-06 o 09:31
AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:30   #455
simonee
Zakorzenienie

Mako ja się wystraszylam bo wybudził mnie ból i w pierwszych sekundach nie wiedziałam co się dzieje. Obyśmy wytrzymały do 38tc to będzie dobrze.

Montanka zlej mężowi du.pe

Fashion to miłego wybierania tylko nie kupcie jakiegoś śmierdziucha żebyś nie wzdycha oparów.

Lilijka co ci jest?
Stary 2014-11-06, 09:37   #456
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Bajlaga mnie przed ciążą tez bolały plecy ale od wczoraj normalnie każda kostkę czuje. Już bym chciała by był przełom grudnia i stycznia. Ogólnie mam uczucie zmęczonego ciała

Ja chyba tez jeszcze spróbuję usunąć
Ojj, taaak, niech już Święta będą i wielkie oczekiwanie jak dla mnie jakoś długo ciąża trwa

ma.ko
kupiłam też pampersy dwójki, najwyżej Tż dokupi jedynki nie wiem jak wielki ma zamiar być Młody, a może dokupię jeszcze paczkę przy okazji u mnie masowo schodzą nawilżane chusteczki, do wszystkiego, mamy je w pudełku Babydream, bo u mnie też wysychały my używamy dla siebie tych z Biedronki niebieskich Fitti. Będziemy próbować co Młodemu spasuje

ja na razie mam 1 zwykły polarowy kocyk, jeden ze Smyka grubszy i jeden w autka z mikrofibry, na razie wystarczy i jeszcze jeden cienki mam swój, gdy byłam malutka

a wkładki to LANSINOH

a ja pożeram chleb z Nutellą i popijam mlekiem uzależniłam się od mleka
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:42   #457
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
A myślałam, że tylko ja mam podły humor nic mi się nie układa, wszystko się wali...

Montanka

Ja po nocy kręgosłup zregenerowalam i jest jak nowy póki mam sile to działam :p
Szyjka u mnie pozamykana na trzy spusty (dalej 2 cm) wiec nagły poród mi nie grozi
Wczoraj wieczorem M. mnie pocieszył ze będzie mi coraz ciężej chyba zacznę nosić plecak na plecach to przynajmniej brzuch mnie nie będzie przeciazal

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:53   #458
akrolowa
Zadomowienie

hej hej
czytam na bieżąco, ale jakoś nie mam ochoty się udzielać. nie wiem czy to jakieś przesilenie, czy po prostu zwyczajny spadek energii, ale nie mam ochoty wstawać z łóżka. w sumie to na nic nie mam ochoty i jakiś płaczliwy nastrój mnie dopadł.
Piękne rzeczy kupujecie i wszystkim życzę uporania się z tymi nieprzyjemnymi dolegliwościami ja "zaprzyjaźniłam się" ze skurczami łydek
Stary 2014-11-06, 09:55   #459
bajlaga
Zadomowienie

Kinqaa pokolorowałaś pierwszą stronę!

a właśnie przed chwilą coś mi z tzytzka poleciało, kropelka ... zazwyczaj z lewego leci

Którejś z Was też zdarzają się wycieki? Z tego co wiem to jest normalne, ale ja mam jakieś schizy, teraz leci, a potem nagle bum i nie będzie?!

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-11-06 o 10:15
Stary 2014-11-06, 10:22   #460
Kinqaa
Zakorzenienie

Bajlaga będzie będzie mały ssak pobudzi laktacje
Akrolowa wracaj do nas

Mloda zaprowadziłam,piję kawkę. Zaraz trzeba ruszyć sprawę jedną załatwić. .. i wracam do domku sprzątać.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:30   #461
bajlaga
Zadomowienie

Kinqaa no mam nadzieję w ogóle to zrobiłaś mi smaka na kawę... o mniam, rozpuszczalną można? Bo tylko taką posiadam w domu

O 10:18 zaczęłam liczyć ruchy i już w sumie mogłabym skończyć, ale nie wiem czy już zaznaczać to na karcie, bo jadłam nutellę na śniadanie jak myślicie?
Stary 2014-11-06, 10:30   #462
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
witam i ja, wczoraj byłam na zajęciach w SR było o porodzie, jego fazach, łagodzeniu bólu, rola osoby wspierającej itp. Po powrocie kiespko się czułam twardniał mi brzuch i miałam jakiś atak paniki (??) mega doła. Nawte nie wiem czym spowodowany, ehhhna dodatek pokłóciłam się z mężem.

Zamówiliśmy te szyte literki z imieniem dla malucha i pierwszy raz wykorzystałam kupon minus 20 zł

moje okna tez nie myte już bardzo długo, męczy mnie toi strasznie, ale ja się za nie nie biorę, boję się o to moje zamopoczucie, mam się oszczędzać więc muszę się stosować do zaleceń. Mąż proponuje że umyje więc chyba skorzystam, ale z moim perfekcjonizmem to chyba bede musiała na czas mycia gdzieś wyjechać żeby tego nie oglądac i nie komentowac.
Kurcze wszystkie nas coraz czesciej boli brzuch i coraz czesciej mamy ataki paniki, zle samopoczucie i zly humor:/

Trzymaj sie mam nadzieje ze dzisiaj bedziesz miala lepszy humor
Stary 2014-11-06, 10:32   #463
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
ma.ko pampersy mam 1 op. r. 1 i dokupie dade 1. a potem zobaczymy czy dalej 1 czy już 2. Chyba, że będzie już jakieś promo fajne do 2 dokupię teraz. Chusteczeki zaczynam już zbierać, żeby potem na raz nie kupować. Mam te z kauflanda w pudełku (mam zamiar potem do tego pudełka inne przekładać), huggies 3x, i pampersa 1x. Jak jakiaś promocja będzie to znowu dokupię.

a tak w ogóle to dzień dobry śnił mi się Tomek z M JAK MIŁOŚĆ hehehhehe. ide do kauflandu na zakupki
a nie boisz się, że dzidzi nie podpasuja?
ja też mam taki zamiar - pierwsze chusteczki kupie z pudełkiem, a później to zobacze co mi podpasuje i siup do pudełka

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Hej. Nastrój mam dziś podły. Mąż mi go odpowiednio na dzień dobry nastroił

Za jakieś dwa tygodnie torbę chcę pakować, ale jakoś odkładam myśl o tym

Mako, pieluch jedynek mam 172 chyba, dwójek mam jumbopacka, tez ponad stówka tam jest. Jestem przekonana do firmy pampers, nigdy się na nich nie zawiodłam, dlatego stawiam na te pieluszki.
Nawilżane mam pampersy białe i dady te eko/bio, czy jak im tam, ale będę je używać tylko na wyjściach. W domu to woda i duże waciki, albo od razu pod kran.
oj
ja też chcę do końca listopada mieć wszystko porobione
wow, niezły zbiór

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Dzien dobry. Ale niektore z Was dzis wczescie wstaly!

Ja dzis bede wybierac farbe bo malowania, a po pracy maz bedzie wywozil swoj sprzet do cwiczen do tesciowej, robiny juz miejsce na remont i przemeblowanie bo pewnie od soboty ruszy

Isc by zrobic sniadanko... a tak mi sie niechce robic:p
no spać nie możemy to wstajemy heh.
a na jaki kolor się zdecydowaliście?
zjedz coś, zjedz

Cytat:

Cytat:

moje okna tez nie myte już bardzo długo...
najważniejsze, że dziś już lepiej odpoczywaj dzisiaj duzo
Kupiłaś u mamalula? ciekawa jestem jak wyjda ja czekam aż wystawi też girlande i wtedy zamówie razem a jakie kolory wzięłąś?
daj sobie spokój z oknami, chyba z Tż chce to prosze bardzo heh

Cytat:
Mako ja się wystraszylam bo wybudził mnie ból i w pierwszych sekundach nie wiedziałam co się dzieje. Obyśmy wytrzymały do 38tc to będzie dobrze.
musimy

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:33   #464
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
ma.ko
kupiłam też pampersy dwójki, najwyżej Tż dokupi jedynki nie wiem jak wielki ma zamiar być Młody, a może dokupię jeszcze paczkę przy okazji u mnie masowo schodzą nawilżane chusteczki, do wszystkiego, mamy je w pudełku Babydream, bo u mnie też wysychały my używamy dla siebie tych z Biedronki niebieskich Fitti. Będziemy próbować co Młodemu spasuje

ja na razie mam 1 zwykły polarowy kocyk, jeden ze Smyka grubszy i jeden w autka z mikrofibry, na razie wystarczy i jeszcze jeden cienki mam swój, gdy byłam malutka

a wkładki to LANSINOH

a ja pożeram chleb z Nutellą i popijam mlekiem uzależniłam się od mleka
Mnie niestety uczulają te chusteczki z biedronki ehh. Jedynie NIvea i Wickies dają rade.
no ja jednak chyba kupie na start 2 opakowania pamperwów 1-ek.
To chyba dokupie jednak ten z IKEI polarowy
dzięki, a skąd znasz firme? dobre są?

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Szyjka u mnie pozamykana na trzy spusty (dalej 2 cm) wiec nagły poród mi nie grozi
Wczoraj wieczorem M. mnie pocieszył ze będzie mi coraz ciężej chyba zacznę nosić plecak na plecach to przynajmniej brzuch mnie nie będzie przeciazal

hahaha żartowniś

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
hej hej
czytam na bieżąco, ale jakoś nie mam ochoty się udzielać. nie wiem czy to jakieś przesilenie, czy po prostu zwyczajny spadek energii, ale nie mam ochoty wstawać z łóżka. w sumie to na nic nie mam ochoty i jakiś płaczliwy nastrój mnie dopadł.
Piękne rzeczy kupujecie i wszystkim życzę uporania się z tymi nieprzyjemnymi dolegliwościami ja "zaprzyjaźniłam się" ze skurczami łydek
tak, właśnie dlatego nie lubie listopada. DLa mnie to najgorszy miesiąc w całym roku. Zawsze wszytkich wtedy podłu humor dopada
współczuje skurczy

Cytat:
a właśnie przed chwilą coś mi z tzytzka poleciało, kropelka ... zazwyczaj z lewego leci

Którejś z Was też zdarzają się wycieki? Z tego co wiem to jest normalne, ale ja mam jakieś schizy, teraz leci, a potem nagle bum i nie będzie?!
ja też mam, i zazwyczaj właśnie z lewego. jak sie zaczynało, to z prawego, a teraz częściej z lewego. Ale to zazwyczaj jak ścisne przez przypadek, czy przygniote jak leze
gin mówiła, ze to normalne.
ponoc to nie ma znaczenia. To czy bedziemy miały pokarm nie zależy od tego czy już przed porodem coś nam leci.

byłam u fryzjera
mój syn chyba nie lubi suszarki. Zawsze jak w domu susze włosy to szaleje i dziś u fryzjera to samo hehe

A mnie zaraz odwiedzi mama, to pewnie bedziemy ciuszki oglądały
a mąż mi pisał, żęd ostał kilka ciuszków do szefowej na Mikołaja hehe co prawda ona też ma córcie, ale pewnie tanie uniwersalne.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:36   #465
Kinqaa
Zakorzenienie

Bajlaga ja Inke popijam,ale rozpuszczalna też można

Z tymi ruchami nie pomogę, bo nie liczę. Patrze czy młody się odzywa chociaz rano i wieczorem

you have lost a diamond

Edytowane przez Kinqaa
Czas edycji: 2014-11-06 o 10:37
Stary 2014-11-06, 10:40   #466
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:

Fashion to miłego wybierania tylko nie kupcie jakiegoś śmierdziucha żebyś nie wzdycha oparów.

Lilijka co ci jest?
Ja sie wyniose na czas malowania i wietrzenia. Wroce dopiero jak skoncza. Powietrza i bedziemy meble przestawiacznaczy rodzina ja. BEde dyrygowac wraz z mama bo ona matematyk, ma umysl przestrzenny i jest bardzo praktyczna osoba,potem ukldac sobie w szafkach
Wiem.ze chce jasny fiolet, mieszkanie nie jest nasze wiec nie zalzy mi tez na jakosci itd ale odswiezeniu i zeby to jakos ladnie wygladalo

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
hej hej
Kurcze kolejna ze zlym humorem
Mam nadzieje ze to fsktycznir taki chwilowo przesilenie jesienne i szybko odzyskasz humor.

Ja mam hustawki, raz jest ok a za chwile zaczynam szukac sobie problemow(nawet nie tyle z malenstwem co obecnie sie stresuje kasa bo zakrecony moment wyplaty nadszedl:p),raz sie do meza tule a za chwile fucze na niego maksymalnie...;p
Stary 2014-11-06, 10:43   #467
kleo111
Zakorzenienie

Dzien doberek
Ja juz pranie wstawilam, zaraz biore sie za porzadki, bo wieczorkiem jedziemy do Tesco po ten gryzaczek z Fisher Price dla Malego A i upatrzalam sobie czapke, mam nadzieje, ze bedzie

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:43   #468
bajlaga
Zadomowienie

ma.ko to ja chyba mam jakąś twardą skórę a najgorsze chusteczki to według mnie Babydream, miałam dwa rodzaje, suche, śmierdzące... nieciekawe
przed wielkim zamówieniem na allegro czytałam opinię wkładek i te miały najlepsze opinie, że się nie odklejają, mają 2 paski z taśmą i ogólnie są super z Jonhson's chcę jeszcze zamówić przy okazji kolejnego zamówienia z allegro, po wypłacie ale przetestuję po domu inne, tańsze mam całą paczkę Babydream, dostałam od szwagierki i już widzę, że chyba nie będą zbyt cudowne takie grube, watowate

ja uwielbiam chodzić bez stanika, na takie malutkie wycieki szkoda mi wkładek i się zastanawiam czy sobie papieru nie przykleić na tzytzki

wczoraj dorwałam się do ciuszków i wybierałam w czym Młody wyjdzie ze szpitala i przyłożyłam malutkie ciuszki do kombinezonu, boroczek się tym utopi muszę dokupić czapeczkę jeszcze jedną, zimową, najlepiej wiązaną

Kinqaa jak skończę liczyć to i tak potem obserwuję czy Młody pałaszuje chyba sobie zrobię tą rozpuszczalną, bo mam takiego smaka, że ohoho
Stary 2014-11-06, 10:50   #469
Kinqaa
Zakorzenienie

Bajlaga o masz! To rób hihi.

Ja susze wloski ogarnę facjate...bo juz z pare dni bez makijażu chodzilam i kurcze chce mi się jak człowiek wyglądać

you have lost a diamond

Stary 2014-11-06, 10:57   #470
pepa_
Rozeznanie

hej,

akrolowa mi tez jakos zmienilo sie samopoczucie- niby nie mam powodu, ale z checia bym plakala, jakies dziwny lek czuje w srodku w sobie,.. ehh
wiec chyba pojade sobie do przyjaciolki na 2 dni to przynajmniej moze nie bede miala czasu na nic innego poza wyglupianiem sie i smianiem

bajlaga ja jak zaznaczam ruchy to licze po prostu do 10, a ze slodycze to staly element mojego dnia to nie umiejszam tych ruchow zreszta wczoraj widze nie tylko moja miala jakis leniwy dzien i musialam pochlonac bounty aby sie ruszyla i po tym tez zaznaczylam

dziewczyny widze ze nie tylko nasze ciala ale i glowy szwankuja- oby to szybko przeszlo, bo pozytywne nastawienie zdecydowanie przynajmniej mi- te fizyczne dolegliwosci pomaga znosic lepiej

poogladam chyba ☠☠☠☠☠☠☠y na allegro moze to chwilowo pomoze
pepa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:58   #471
Montanka
Rozeznanie

Cytat:

Sama się za okna nie wezmę. Czekam, aż mąż się zorientuje, że znów czas. Tylko z tym trochę cieżko, bo wychodzi z domu, jak ciemno i wraca też, jak ciemno. Chyba mu zdjęcie zrobię i na lodówce przykleję
Cytat:

Lilijka co ci jest?
Mężowi to dziś kijem porządnie bym walnęław ten niemądry łeb! Długo się tak nie zryczałam. Jeszcze mnie oczy szczypią. Takim tekstem mi zarzucił, że mnie zatkało. Chyba jemu bardziej ta ciąża ciąży, niż mnie
Cytat:
hej hej
Kolejny zły nastrój. TO chyba mieszanka hormonów i jesieni
Cytat:
Kinqaa pokolorowałaś pierwszą stronę!

Mnie nie i to w sumie mnie zastanawia, bo z synem już dawno miałam siarę na tym etapie ciąży. Oby to nie wróżyło jakiego braku mleka, czy cuś
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
byłam u fryzjera
mój syn chyba nie lubi suszarki. Zawsze jak w domu susze włosy to szaleje i dziś u fryzjera to samo hehe
A może własnie lubi? Dzieci lubią takie szumy
Nie chce mi się wysiadywać teraz u fryza, ale w sumie tez bym poszła może przed Świętami chociaż podciąć, bo teraz to sama ciacham końcówki
Stary 2014-11-06, 10:58   #472
allgoodthings
Zadomowienie

ma.ko w sumie jak nie podpasują to trudno, oddam komuś i będziemy szukać czegoś innego

A ja właśnie zabieram się za robienie serka camembert w panierce z żurawiną. Jezu ale to będzie dobre

Kinga jak ja się pomaluję, to od razu lepiej się czuję i w lustro lżej patrzeć
Stary 2014-11-06, 11:09   #473
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Bajlaga o masz! To rób hihi.

Ja susze wloski ogarnę facjate...bo juz z pare dni bez makijażu chodzilam i kurcze chce mi się jak człowiek wyglądać
Ja wczoraj pierwszy raz od chyba tygodnia pomalowałam rzęsy, czułam się jak stara pudernica!

pepa_ a jaką masz metodę liczenia? zazwyczaj wpisywałam 10. ruch ok. 13,14, wczoraj Młody był leniwy i mam wpisany 10. kopniak o 15:55

Montanka na pewno będziesz miała dobre mleczko

allgood o mniam, camembert ja wystarczy, że pomaluję sobie rzęsy i już się czuję lepiej dzisiaj chyba też zaszaleję i umaluję, bo trzeba iść do spółdzielni a już mam dość wyglądania jak Zombie

_ _ _ _

widziałyście?

http://joemonster.org/filmy/64888/_Z...Halloween_2014

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-11-06 o 11:15
Stary 2014-11-06, 11:23   #474
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja właśnie zabieram się za robienie serka camembert w panierce z żurawiną. Jezu ale to będzie dobre
ja w ciąży tylko raz zrobiłam to danie... nie za bardzo w moich ciążowym guście

Ja miałam nawet dobry humor, dopóki nie zadzwoniłam do ZUSu Chyba szybciej urodzę niż sie doczekam od nich przesyłki Juz bym chciała wszystko poukładać, spakować torbę a tu siedzę bezczynnie

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:

ja jak jestem niepomalowana i patrzę w lustro to od razu chce sie
więc maluję sie dla poprawy nastroju

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:23   #475
pepa_
Rozeznanie

Cytat:

pepa_ a jaką masz metodę liczenia? zazwyczaj wpisywałam 10. ruch ok. 13,14, wczoraj Młody był leniwy i mam wpisany 10. kopniak o 15:55
mam zalecona metode Cardiffa- liczenie od 9-21. zazwyczaj do 11 najpozniej mialam 10 ruchow, czasami juz o 9, ale jakos od tygodnia przesunelo mi sie na 12-13.30 albo mala zrobila sie bardziej leniwa albo ja latajac przed poludniem nie zauwazam jej kopniakow, ale najwazniejsze ze ruchy sa. a jak do 13 nie dolicze do 10 to zaczynam swirowac i czekolada idzie w ruch moja wieczorem nadrabia, wiec pod koniec dnia jestem spokojniejsza- widocznie taka jej natura szleje rankami k. 7,8 i wieczorami, a w ciagu dnia to tak roznie.
pepa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:24   #476
heffitka84
Zadomowienie

Siostra meza ma dzis o 12 cesarke <mdleje>
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:25   #477
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Wszystkie planujecie mieć dziecko przy sobie w sypialni, czy któraś będzie od razu zostawiała na noc dziecko w jego pokoju?
A jak w sypialni, to po jakim czasie planujecie przeprowadzić dziecko do swojego pokoju?
dzidzi będzie u nas , a z wyprowadzką są 2 opcje:
1)będzie z nami, aż drugie dziecko nie zajmie jego miejsca
2) jak będzie mieć ok 1,5 roku albo samo wcześniej postanowi

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Przedstawiam szafę Stasia
ładniusie masz to wszystko, i widać, że bardzo milusie
Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam jeszcze 31 tc a czuje mrowienie z lewej strony brzucha, ma któraś pomysł co to może być??
a nie dzidzi po prostu? mój się zapuszcza już w tak odległe rejony, że szok-prawie na plecach go czuję
Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Zgodnie z obietnicą chwalę się tym, co dzisiaj przywiózł mi kurier

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
witam po wizycie. Mały waży 1800 gram, więc wielkoludkiem nie będzie
Zrobił mi USG, ale na szczęście szczelina się nie wytworzyła... Mam się oszczędzać, nie dźwigać, nie nosić(ta yhym to tak jak do tej pory-co mam zrobić z dzieckiem??)...Tylko, że im dalej, tym gorszy ból... Rady:ubierać się na siedząco, nie dźwigać nóg za bardzo do góry no i to nieszczęsne noszenie.
dobrze, że wszystko ok, a z tym oszczędzaniem to lada moment chyba każda będzie musiała tylko leżakować
wcześniej inaczej sobie wyobrażałam to L4, a tu sił i energii brak
Cytat:

Cytat:
ja miałam wczoraj debiut, rozbieram się do kąpania, a tu plama na staniku na wysokości lewego suta-od razu poleciałam do męża z tym dowodem

babcia zrobiła nam małą czapeczkę na drutach i teraz robi jakiś kombinezonik/pajacyk-jeszcze nie widziałam

moje małe chyba dostaje czkawki, jak się wystraszy...
już parę razy jak był jakiś huk, albo za szybko usiadłam to tak sobie pomyślałam, że może się wystraszyło, a tu za sekundę mega czkawka

byłam wczoraj w Tesco zobaczyć mega przecenioną matą edukacyjną na ok 80 zł, a tu taki szajs, ten spód to taki lichy -wiotki jak ceratka
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:26   #478
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pepa_ Pokaż wiadomość
mam zalecona metode Cardiffa- liczenie od 9-21. zazwyczaj do 11 najpozniej mialam 10 ruchow, czasami juz o 9, ale jakos od tygodnia przesunelo mi sie na 12-13.30 albo mala zrobila sie bardziej leniwa albo ja latajac przed poludniem nie zauwazam jej kopniakow, ale najwazniejsze ze ruchy sa. a jak do 13 nie dolicze do 10 to zaczynam swirowac i czekolada idzie w ruch moja wieczorem nadrabia, wiec pod koniec dnia jestem spokojniejsza- widocznie taka jej natura szleje rankami k. 7,8 i wieczorami, a w ciagu dnia to tak roznie.
Ja też mam zaleconą metodę Cardiffa zazwyczaj liczenie zaczynam po godz.10, bo tak wstaję i 10. kopniak to okolice godz. 13, tylko ja sama nie wiem jak wychwytywać te ruchy i zaznaczam tylko te bardzo mocne a me dziecię to woli się rozpychać niż kopać

A jak jestem caly dzień na nogach to w sumie nie wyczułabym 10 ruchów, jak się położę wieczorem, ok. 21 zaczyna się szaleństwo i wtedy mogę spokojnie zakończyć dzień

tomorrow jak mąż zareagował na taki dowód?

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-11-06 o 11:28
Stary 2014-11-06, 11:37   #479
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
ma.ko w sumie jak nie podpasują to trudno, oddam komuś i będziemy szukać czegoś innego

Hahahah no dokładnie
Ale skóra też czasem musi odpocząć.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

you have lost a diamond

Stary 2014-11-06, 11:39   #480
fashionaddicted
Zakorzenienie

Jezu dziewczyny jak wy mozecie ogladac porody.
Ogladnelam fragment niechcacy akurat sam koniec porodu.
Siedze i rycze spanikowana.
Bez tego sie boje przeokropnie ale teraz... masakra!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości