Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-06, 09:22   #2521
sarah67
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
SARAH, aaaaa pytasz o lokowke.
Nie wiem dlaczego, ale skojarzylam z czym innym :P

Zakrecilam kilka pasm, ale narazie nie chce sie wypowiadac, bo to za malo.
Jak na zlosc nie mam teraz czasu na testy, a tyle na nia czekalam :/
tak to jest, znam to

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Ja wlasnie do pracy jadę. Chciałam się pochwalić że Daria znowu rano zrobiła siku do ubikacji

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Jak siade do kompa to Ci podlinkuje jakie my mamy,bo z tel nie umiem dodac linka.
za puzzle,
mojej nie interesuja

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
witajcie mamuski

Ostatnio mam wrażenie, że nikt moich postów ie czyta, albo piszę już takie głupoty, że nikomu nie chce się do tego odnosić

Przyszłam z rana prosić o kciuki, bo dziś jest sądny dzień dla mnie i P Wczoraj popołudniu dostałam propozycję pracy w przedszkolu czyli w zawodzie. Choć nie do końca, bo narazie do sprzątania korytarzy, holi i schodów. Ale zawsze to jakiś punkt zaczepienia, więc.. Zwłaszcza, że wszystkie praktyki odywałam właśie w tym przedszkolu, do tego byłam u nich wolontariuszem, więc liczę że o ile mnie przyjmą to jak tylko zwolni się jakiś etat to będę miała szansę na pracę w zawodzie. Tylko mam jeden warunek- muszą mi P. przyjąć od ręki. Jest jedna grupa tzw. pampersiaków (2lata), więc szansa jest. Co prawda pracowalabym 10-18.30, troche mi to nie na rękę, ale tż obiecał, że będzie kończył o 16 i odbierał małą. Teraz pracuje 6-19 mniej więcej. trochę nie jestem na to psychicznie przygotowana i boję się, że znowu mała nam zacznie chorować jak rok temu i znowu będę musiała zrezygnoać z pracy, ale przecież całe życie nie będziemy siedziały w domu. uspokaja mnie też fakt, że zaczełam ją uświadamiać, opowiadć, czytać ksiązeczki o przedszkolu już jakiś czas temu, więc mam nadzieję, żę pójdzie nam w miarę lekko. No i cięzko będzie na początku pracować w jednym budynku z własnym dzieckiem, ale jakoś damy radę. oby mnie tylko przyjeli.

Trzymajcie ksiukasy
super propozycja
kciuki trzymane

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Gojka ale glupoty chrzanisz to chyba Ty dokladnie nas nie czytasz bo ostatnio wiele dziewczyn pisalo ze cieszy sie ze Twoje wyniki sa ok.

Co do wit c czy to lewoskretna czy inna dla mnie to jeden grzyb- syntetyk i juz musze poprosic moja lekarke zeby dala mi artykul o wit c- to sa najnowsze badania ktore pokazuja wit c i jej wplyw na nerki
Mysle ze lyzka zielonej pietruszki do zupki naszych maluchow jest o wiele bardziej wartosciowa pod katem tej witaminy niz jakikoleiek nawet najlepszy syntetyk

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
tez to slyszalam od nefrologa dzieciecego

Dziewczyny te woski YANKEE sranki czy jak je zwal kupujecie na allegro czy z jakiegos sklepu internetowego?
tak wiecie zebe nie trafic na podróbke czy jak, ktora nie bedzie pachni
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:22   #2522
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48820956]super, Dorotka w nosie ma puzzle lalki, wózki, teraz duplo

kolejna zdolniacha, brawo!

heh, i znów brawa

czymam

pod warunkiem, że ci dziecko zje tę natkę[/QUOTE]
No właśnie: ) jeśli dziecko je to ma się zupełnie inna perspektywę.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:26   #2523
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Zgadzam sie w 100%,szkoda,ze Kuba nie akceptuje zadnej zieleniny :-(

mój S nie toleruje zieleniny, ale jak zmiksuje -to nie widać
poza tym nie tylko natka jest bogatym źrodłem wit c
Cytat:
Wiem, wiem, ale ost np pytałam o sprzątanie po psiakacj i nikt się nie odp. Oj nie ważne.

Dzwonili z przedszkola, rozmowa o 11. Po cichaczu zostałam pocieszona, że P. powinni przyjąć i że najmłodsze dziecko w jej grupie ma rok i 8 miesięcy, czyli nie byłaby najmłodsza. Dobra lecę się pięknić. Stresa mam Odezwę się poźniej
bo tu chyba niewiele z nas ma psiaki- ja mam więc powiem tyle- u nas zwykłą foliówka załatwia sprawę, nie kupuję specjalnych woreczków bo to jeden shit- mówiąc dosadnie ,zwykłe woreczki śniadaniowe i już
no chyba,że masz jakiegoś psa giganta po ktorym trzeba łopatą ogarniać

aaaa i kciuki za robote

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

aaaaaaaa powiem Wam rewelacje- jaka zaje...a jest nasza służba zdrowia

dzwonie umowić się na ktg (małą jest owinięta pępowiną) prywatnie- odmowiono mi nieważne,że jeszcze kilka tyg temu jeżdziłam tam co drugi dzień, zmieniły się procedury i gdyby coś bylo nie tak na zapisie to oni nie biorą odpowiedzialności

w szpitalu bez wsazań medycznych, tak o dla mojego spokoju też nie wykonują, musialabym przyjechać z jakąś dolegliwością by wykonano mi ktg
ch..uj że dziecko jest owiniete pępowiną a ja odchodzę od zmysłów i nie spie po nocach
niech to szlag, w przyszłym tyg mam wizytę u gina i będę się upierać by położył mnie do szpitala, ja nie chce osiwieć

przepraszam za słownictwo ale zagotowałam się, przecież tu chodzi o życie mojego szkraba
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:32   #2524
nancykenator
Zakorzenienie

Debrah a wiesz, ze aros jest jest tez na allegro a teraz jest opcja darmowej dostawy?

Marsi brak slow
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:32   #2525
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

bo tu chyba niewiele z nas ma psiaki- ja mam więc powiem tyle- u nas zwykłą foliówka załatwia sprawę, nie kupuję specjalnych woreczków bo to jeden shit- mówiąc dosadnie ,zwykłe woreczki śniadaniowe i już

aaaa i kciuki za robote

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

dzwonie umowić się na ktg (małą jest owinięta pępowiną) prywatnie- odmowiono mi nieważne,że jeszcze kilka tyg temu jeżdziłam tam co drugi dzień, zmieniły się procedury i gdyby coś bylo nie tak na zapisie to oni nie biorą odpowiedzialności

w szpitalu bez wsazań medycznych, tak o dla mojego spokoju też nie wykonują, musialabym przyjechać z jakąś dolegliwością by wykonano mi ktg
ch..uj że dziecko jest owiniete pępowiną a ja odchodzę od zmysłów i nie spie po nocach
niech to szlag, w przyszłym tyg mam wizytę u gina i będę się upierać by położył mnie do szpitala, ja nie chce osiwieć

przepraszam za słownictwo ale zagotowałam się, przecież tu chodzi o życie mojego szkraba
O k..wa nie dziwię się,

A co do witaminy to tak jak z zelazem U nas : syntetyczne jest be, lepiej podać w diecie itp.itd ~ zgadzam się ale co jak masz dziecko które nie zje nic z tego co zawiera żelazo? No i cóż, mimo że zgadZam się z tym co wyżej to dałam ten syntetyk.
Stary 2014-11-06, 09:37   #2526
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, wiem, ale ost np pytałam o sprzątanie po psiakacj i nikt się nie odp. Oj nie ważne.

Dzwonili z przedszkola, rozmowa o 11. Po cichaczu zostałam pocieszona, że P. powinni przyjąć i że najmłodsze dziecko w jej grupie ma rok i 8 miesięcy, czyli nie byłaby najmłodsza. Dobra lecę się pięknić. Stresa mam Odezwę się poźniej
oj Kochana, bo moze nikt nie sprzata po piesku,

tutaj w De trzeba, ale my musielismy pieska oddac Tesciowej, ale tez nie sprzatalam bo chodzilam z nim na pole

Pięknij si e pięknij,
powodzenia
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Serdecznie dziękuje za wszystkie ciepłe słowa i życzenia dla siostry. Wczoraj eeg powtarzali po nieprzespanej nocy i neurolog stwierdził, że był to napad padaczkowy. Natomiast co do torbieli nic nie powiedzieli. Powiedział tylko że napad nie był związany z torbielą, po czym ordynatorka nie chciała dać skierowania do neurologa po wyjściu ze szpitala. No to mój ojciec jak tam wpadł.. do dyrektora, tak skierowania w zębach przyniosła...
Także Bomba dzisiaj na 90 % wychodzi ze skierowaniami, z lekami, diagnostyka skąd, dlaczego i czy ma wpływ torbiel na funkcjonowanie - w Krakowie. Tutaj już nic nie zrobią.

no widzisz jak to jest jak sie awantury nie zrobi to sie nic nie dostanie

Debrah
za postepy w jedzeniu

tez widzę tą promocję, idę do Klubu bo chyba ktos tam wstawił ksiazki ktore polecasz

maz ma urlop 8 dni, na tyle nie pojedziemy do Pl, bo mam kurs, ale chociaz na tydzien bym chciala, ale powyzej 2 dni, musze miec zaswiadczenie od lekarza, ze chora czy cos, tak mi babka powiedziala,

wiec jedynie zostaje mi zaraz pierwszego dnia isc do lekarza i poprosic zeby wystawil mi zaswiadczenie ze chora jestem i je przetlumacze,

ale stresa mam ogromnego, nie lubię takich akcji, i nie wiem, jak mam to powiedziec lekarzowi
Stary 2014-11-06, 09:37   #2527
ezzo
Zadomowienie

Dzien dobry,
Ja tak troche w butach w padam, ale chcialam sie na szybko odniesc do dyskusji o wit c.
nina podobno na ta ze stanlabu trzeba jednak uwazac, bo jednak nie jest to produkt czysto spozywczy, takze nie jest badany pod kontem takich zanieczyszczen, sama taka mam, ale ostatnio troche doczytalam i wstrzymalam sie z jej spozywaniem...
Ostatnio tez trafilam na ciekawa dyskusje, ze wszystkie wit c w aptekach sa lewoskretnymi, bo takie musza byc- prawo. Jednak te czyste sa wiadomo duzo lepiej wchlanialne, najlepiej wiadomo wit c z natury, ale wlasnie zadko dziecko czy nawet dorosly jest w stanie pochlonac potrzebne ilosci. Wybierajac wit c warto zwrocic uwage, zeby byla w towarzystwie bioflowonoidy, wtedy jest duzo lepiej wchlanialna.

Cytat:
Gojka ale glupoty chrzanisz to chyba Ty dokladnie nas nie czytasz bo ostatnio wiele dziewczyn pisalo ze cieszy sie ze Twoje wyniki sa ok.

Co do wit c czy to lewoskretna czy inna dla mnie to jeden grzyb- syntetyk i juz musze poprosic moja lekarke zeby dala mi artykul o wit c- to sa najnowsze badania ktore pokazuja wit c i jej wplyw na nerki
Mysle ze lyzka zielonej pietruszki do zupki naszych maluchow jest o wiele bardziej wartosciowa pod katem tej witaminy niz jakikoleiek nawet najlepszy syntetyk
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Marsi, jest tez coraz wiecej badan wskazujujacych, ze wit c mozna wyleczyc nawet nowotwory, slyszalas o liposomalnej wit c? http://www.pepsieliot.com/czy-napraw...ze-witamina-c/

Pozdrawiam z targow transportowych w stolicy przyjechalam za szybko i teraz siedze w kawiarni i czekam, az sie zacznie, gdybym tylko sprawdzila, ze wszystko zaczyna sie o 10 pospalabym co najmniej godzine dluzej
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:40   #2528
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

aaaa i kciuki za robote

no ja pierdziu takie rzeczy, wczesniej mozna bylo normalnie podjechac i sprawdzic, u nas w szpitalu chyba 25zl
Stary 2014-11-06, 09:40   #2529
ezzo
Zadomowienie

ILLUSION widze cie opowiadaj co u was i tlumacz sie dlaczego tak rzadko tutaj zagladasz
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:45   #2530
sarah67
Zadomowienie

ale jak aros na allegro

nie moge znalezc:confuse d:

wiecie musze tyle rzeczy zamowic na allegro, ze masakra, musze prezenty dla Natusi na mikolajki, pod choinke, na urodziny, te lajkry i ocieplacze co Szajka wstawiała, ksiazki "od Debrah",

Ninag
mozesz jeszcze raz wstwic link do nawilzacza swojego, bo mi nie zapisalo na tablecie, a dopiero teraz jak mamy zamaiar jechac bede zamawiac,

tyle ze u nas w chalupie cos zimno nie wiemczemu, ale na twarzy mam tarkę i tak juz
Stary 2014-11-06, 09:47   #2531
marsi11
Zakorzenienie

włąśnie illusion też Cię widzę, mam nadzieję,że u Was wsio ok

zapomnialam Wam powiedzieć- wczoraj brzuch mi się obniżył
wszyscy to zauważyli
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:49   #2532
insolito
Zadomowienie

Hope, straszne co przeżyłaś, mam nadzieję, że z siostrą będzie wszystko dobrze

Gojka, kciuki za pracę

Nawijko, Kubuś bardzo dzielny, jestem pod wrażeniem

Marsi, paranoja z tym ktg

Napisałam w klubie moje bolączki i to też wyjaśnia czemu mnie niema

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:50   #2533
litllesweetangel
Lurker ;)

Jezu dziewczyny chyba odkrylam oszustow!! Napisalam na fejsie do babki na ktora firma jest zarejestrowana, ciekawe czy odpisze i co. Dostalam maila, ze mam im przelac spowrotem jakas kase, bo niby ksiegowa sie pomylila. Chuja im przesle, dzwonil koles jak na niego najechalam to nie wiedzial co powiedziec!! Zaraz was nadrobie, ale jestem nabuzowana!

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:03   #2534
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Godne pozazdroszczenia: D U nas jest święto lasu jeśli nie pobiegnie ze mną jak wychodzę z pokoju, skrajnie rzadko się to zdarza.
Fajnie masz bo trochę łatwiej o nocnikowy sukces jeśli wiadomo że dziecko chociaż chwilę usiedzi.
U mnie ciągle każdy zwraca uwagę na to że Ami nigdy nie siedzi sobie tylko zawsze biega, siedzi chwilę tylko w zabawie ze mną np klockami, sama zajmie się czymś na maks 5 minut, a tak to 'biegam, skacze, latam, pływam w tańcu w ruchu wypoczywam " czasem zadyszki ja dostaje a ona lata dalej
Kochana ale u nas też tak jest, Hania za mną chodzi jak cień czy to do kuchni, łazienki. razem robimy praktycznie wszystko, nawet obiad biega, skacze, robi 1000 rzeczy na minute;p ale czasami zdarzają się takie własnie momenty jak dzisiaj, że potrafi zająć się sama czymś na dłużej
chociaż gdyby stwierdzić tak ogólnie to jest naprawdę spokojnym dzieckiem;p
Cytat:
witajcie mamuski

Ostatnio mam wrażenie, że nikt moich postów ie czyta, albo piszę już takie głupoty, że nikomu nie chce się do tego odnosić

Przyszłam z rana prosić o kciuki, bo dziś jest sądny dzień dla mnie i P Wczoraj popołudniu dostałam propozycję pracy w przedszkolu czyli w zawodzie. Choć nie do końca, bo narazie do sprzątania korytarzy, holi i schodów. Ale zawsze to jakiś punkt zaczepienia, więc.. Zwłaszcza, że wszystkie praktyki odywałam właśie w tym przedszkolu, do tego byłam u nich wolontariuszem, więc liczę że o ile mnie przyjmą to jak tylko zwolni się jakiś etat to będę miała szansę na pracę w zawodzie. Tylko mam jeden warunek- muszą mi P. przyjąć od ręki. Jest jedna grupa tzw. pampersiaków (2lata), więc szansa jest. Co prawda pracowalabym 10-18.30, troche mi to nie na rękę, ale tż obiecał, że będzie kończył o 16 i odbierał małą. Teraz pracuje 6-19 mniej więcej. trochę nie jestem na to psychicznie przygotowana i boję się, że znowu mała nam zacznie chorować jak rok temu i znowu będę musiała zrezygnoać z pracy, ale przecież całe życie nie będziemy siedziały w domu. uspokaja mnie też fakt, że zaczełam ją uświadamiać, opowiadć, czytać ksiązeczki o przedszkolu już jakiś czas temu, więc mam nadzieję, żę pójdzie nam w miarę lekko. No i cięzko będzie na początku pracować w jednym budynku z własnym dzieckiem, ale jakoś damy radę. oby mnie tylko przyjeli.

Trzymajcie ksiukasy
kciuki mocno zaciśnięte!
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Serdecznie dziękuje za wszystkie ciepłe słowa i życzenia dla siostry. Wczoraj eeg powtarzali po nieprzespanej nocy i neurolog stwierdził, że był to napad padaczkowy. Natomiast co do torbieli nic nie powiedzieli. Powiedział tylko że napad nie był związany z torbielą, po czym ordynatorka nie chciała dać skierowania do neurologa po wyjściu ze szpitala. No to mój ojciec jak tam wpadł.. do dyrektora, tak skierowania w zębach przyniosła...
Także Bomba dzisiaj na 90 % wychodzi ze skierowaniami, z lekami, diagnostyka skąd, dlaczego i czy ma wpływ torbiel na funkcjonowanie - w Krakowie. Tutaj już nic nie zrobią.
Kochana kciuki i zdrowia dla Młodej
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
tak to jest, znam to

za puzzle,
mojej nie interesuja

super propozycja
kciuki trzymane

tez to slyszalam od nefrologa dzieciecego

Dziewczyny te woski YANKEE sranki czy jak je zwal kupujecie na allegro czy z jakiegos sklepu internetowego?
tak wiecie zebe nie trafic na podróbke czy jak, ktora nie bedzie pachni
ja tutaj- http://www.goodies.pl/
Cytat:

aaaa i kciuki za robote

to jest własnie polska służba zdrowia

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-11-06 o 10:05
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:10   #2535
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
A Ola bez problemu pije takiego kisielca bo ja uzywam na sobie a Julo dostaje Vitacea

Julo puzli nie bardzo ogarnia , jakie planujesz kupic na początek
Daję do szklanki soczek jabłko, gruszka itp (Gerber) rozrabiam na pół z wodą i daję 0,5 grama wit C (3/4 szklanki mi wychodzi). Robię też z miodem i wodą. Z samą wodą i cukrem jest okropnie kwaśne, a tak to jest takie lekko kwaskowe
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:22   #2536
bokeh
Zakorzenienie

http://allegro.pl/sliczny-namiot-nam...728394495.html cena dośc okazyjna chyba co? my mamy ale możne komuś sie spodoba
Stary 2014-11-06, 10:24   #2537
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

lepsze to niz cebion czy jeden grzyb?

dzia!

podasz stronke z ktorej zamawiasz? jest tam jakas instrukcja jak to rozrabiac/stosowac? duzo tego polykacie? kazdego dnia regularnie czy jak?

dzien dobry!
http://www.stanlab.eu/

Ja zamawiałam z e -sklepu, ale widzę że teraz mają jakąś przerwę techniczną. Można telefonicznie zamówić lub mailowo.
Oli dawałam 1-2 g podczas przeziębienia, a tak to myślę że 0.5-1 gram będę jej dawać profilaktycznie. A my 3-4 gramy profilaktycznie.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2014-11-06, 10:32   #2538
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
ILLUSION widze cie opowiadaj co u was i tlumacz sie dlaczego tak rzadko tutaj zagladasz
Cytat:
włąśnie illusion też Cię widzę, mam nadzieję,że u Was wsio ok
Przepraszam dziewczyny...napisałam w k. Nie wiem kiedy wrócę tak na stałe, okropny czas jak dla mnie, jakieś psychotropy chyba niedługo będę brała...

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Napisałam w klubie moje bolączki i to też wyjaśnia czemu mnie niema

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2014-11-06 o 10:34
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:58   #2539
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Dzien dobry,
Ja tak troche w butach w padam, ale chcialam sie na szybko odniesc do dyskusji o wit c.
nina podobno na ta ze stanlabu trzeba jednak uwazac, bo jednak nie jest to produkt czysto spozywczy, takze nie jest badany pod kontem takich zanieczyszczen, sama taka mam, ale ostatnio troche doczytalam i wstrzymalam sie z jej spozywaniem...
Ostatnio tez trafilam na ciekawa dyskusje, ze wszystkie wit c w aptekach sa lewoskretnymi, bo takie musza byc- prawo. Jednak te czyste sa wiadomo duzo lepiej wchlanialne, najlepiej wiadomo wit c z natury, ale wlasnie zadko dziecko czy nawet dorosly jest w stanie pochlonac potrzebne ilosci. Wybierajac wit c warto zwrocic uwage, zeby byla w towarzystwie bioflowonoidy, wtedy jest duzo lepiej wchlanialna.

Marsi, jest tez coraz wiecej badan wskazujujacych, ze wit c mozna wyleczyc nawet nowotwory, slyszalas o liposomalnej wit c? http://www.pepsieliot.com/czy-napraw...ze-witamina-c/

Pozdrawiam z targow transportowych w stolicy przyjechalam za szybko i teraz siedze w kawiarni i czekam, az sie zacznie, gdybym tylko sprawdzila, ze wszystko zaczyna sie o 10 pospalabym co najmniej godzine dluzej
Ja mam tą CZDA ( ona jest spożywcza i do zastosowań farmakologicznych). A jeszcze do zamówienia dostałam świadectwo kontroli jakości z dokładną zawartością wit C i pozostałych zanieczyszczeń.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
ale jak aros na allegro

nie moge znalezc:confuse d:

wiecie musze tyle rzeczy zamowic na allegro, ze masakra, musze prezenty dla Natusi na mikolajki, pod choinke, na urodziny, te lajkry i ocieplacze co Szajka wstawiała, ksiazki "od Debrah",

Ninag
mozesz jeszcze raz wstwic link do nawilzacza swojego, bo mi nie zapisalo na tablecie, a dopiero teraz jak mamy zamaiar jechac bede zamawiac,

tyle ze u nas w chalupie cos zimno nie wiemczemu, ale na twarzy mam tarkę i tak juz
http://www.ceneo.pl/18809212

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2014-11-06, 11:37   #2540
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Poszłam włączyć pranie. Mała została z puzzlami. Wracam a tu taki obrazek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1415270254534.jpg (86,1 KB, 50 załadowań)
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:43   #2541
Debrah
Zakorzenienie

Fewcia : urocze, alez ta aktywność umysłowa jest męcząca:d Moja też śpi od 25 minut.
Stary 2014-11-06, 11:56   #2542
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Hope mam nadzieję, że badania wszystko wyjaśnią!

Gratuluję ogromne nocnikowych osiągnięc! U nas nadal regres w tym temacie. W żłobku podobno woła i robi. W domu ma to w nosie.

Byłyśmy dzisiaj u lekarza, Mała już prawie zdrowa. Uff.
Dziękuję Wam za wszystkie rady dotyczące inhalacji, ale niestety nie działają Mała po prostu boi się tej maseczki, dźwięku. Widziała jak ja się inhalowałam, misie, lalki, tatuś i nic. Niestety Kładłam jej końcówkę w nocy obok podusi. Chyba pomogło.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Fewcia : urocze, alez ta aktywność umysłowa jest męcząca:d Moja też śpi od 25 minut.
Oj tak
Doszła paczka???

Własnie koczę tartę malinową A byłam na diecie
Stary 2014-11-06, 11:59   #2544
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

My mamy te pierwsze tylko ze zwierzątkami. Kupione w Pepco za 19.99

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2014-11-06, 12:03   #2545
Debrah
Zakorzenienie

I jak Nina ? podobają się Oli?
Stary 2014-11-06, 12:06   #2546
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Mamy te pierwsze (widac na zdjęciu) i są bardzo fajne. Tylko chyba już nudne dla Blanki. Ostatnio dostała takie normalne, małe, 30 elementów, z Kubusiem Puchatkiem i widzę, że takie zaczynają ją interesowac.
Stary 2014-11-06, 12:11   #2547
Debrah
Zakorzenienie

No właśnie ja dlatego tak się waham, bo nie wiem czy sie wstrzelę w dobry moment - czy kupię albo za proste albo za trudne. Niby trudne są na wyrost i się nie zmarnują, ale za trudne też bez sensu bo nie będzie się bawić.
Stary 2014-11-06, 12:16   #2548
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Debrah ale moja Mała ma je od ponad trzech miesięcy. Zwyczajnie Jej się znudziły chyba. Myślę, że na początek takie puzzle są ok.
Stary 2014-11-06, 12:18   #2549
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Daję do szklanki soczek jabłko, gruszka itp (Gerber) rozrabiam na pół z wodą i daję 0,5 grama wit C (3/4 szklanki mi wychodzi). Robię też z miodem i wodą. Z samą wodą i cukrem jest okropnie kwaśne, a tak to jest takie lekko kwaskowe
Sprobuje tak podac z soczkiem , ja pije z wodą instrasznie kwasne

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hope mam nadzieję, że badania wszystko wyjaśnią!

Gratuluję ogromne nocnikowych osiągnięc! U nas nadal regres w tym temacie. W żłobku podobno woła i robi. W domu ma to w nosie.

Byłyśmy dzisiaj u lekarza, Mała już prawie zdrowa. Uff.
Dziękuję Wam za wszystkie rady dotyczące inhalacji, ale niestety nie działają Mała po prostu boi się tej maseczki, dźwięku. Widziała jak ja się inhalowałam, misie, lalki, tatuś i nic. Niestety Kładłam jej końcówkę w nocy obok podusi. Chyba pomogło.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Oj tak
Doszła paczka???

Własnie koczę tartę malinową A byłam na diecie
Ty na diecie nie zartuj
A nu nas z inhalacja podobnie byl postep ze nas i siebie zainhalowal a teraz znow ryk

Marsi w ostateczności na izbie powiedz ze czujesz slabsze ruchy i musza cie zbadac ale swoja droga to porazka z naszym nfz
Debrah fajne wszystkie ante z tfefla sa na arosie chyba za 15 zl
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 12:29   #2550
hope01
Zakorzenienie

ok, ja się spróbuje wbić po tej przerwie..

puzzle właśnie Dawid odpakował zamawiałam klocki dla Oliwii i prezent na roczek dla kuzyna Dadusia i przy okazji kliknęłam dla Mlodego te puzzle https://www.mall.pl/puzzle/webhidden...puzzle-pojazdy siedzi i układa dwuczęściowe perfekcyjnie, 3częściowe dobiera tylko kombinuje jak łączyć z 4-częściowymi ma problem Ale mamy też w domu 24częściowe i ładnie jak przyłoże na dane miejsce to układa

a co mu kupić na Gwiazdkę? na Mikołaja juz mam, ale nie wiem co na Gwiazdkę

aha mała, elllmi ja już jakiś czas temu zamawiałam te śniegowce z Decathlonu Młodemu. Mnie odpowiadają - numer 24/25

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2014-11-06 o 12:30
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości