Czerwcowe Mamusie 2015 :) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-06, 07:42   #3451
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Apropo brzuchow w zeszlej ciazy wygladalam jakbym miala lekkie wzdecie do ok. 24tc, potem brzuszek wygladal juz troche bardziej ciazowo Jak szlam do porodu mialam w obwodzie brzucha 98 cm
Ja 90
Ale ja miałam małowodzie..

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
O właśnie to to!
Tak naprawdę niestety niewiele wózków jest na całkiem płasko. A ja mam plan krótko używać gondolę

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Tz mówi, ze jak sie przyjrzeć to dostaje brzuszek

Załącznik 5831410

A co do wózka to na 100% nie bedzie kół pompowanych, u nas one sie po prostu nie sprawdzają, gadałam z mamami z mojego bloku, bo wszystkie jesteśmy w podobnym wieku i sie przyjaźnimy, żadnych wielkich landar!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

No coś tam coś się uwypykla

Byłam wczoraj na wizycie
Jest serduszko, ciąża się rozwija. Wg USG to 7t2d i termin porodu na 22 czerwca. Miesiąc po Blanki urodzinach
Dostałam skierowanie na badania, wizyta za miecha

Pisałyście o wózkach.. Ja oglądam wózki często Ot tak sobie. Lubię..
Bardzo mi się podobał Chicco Urban, ale już przestał
Póki co nr 1 jest Mutsy Evo.
Poprzednio miałam Xlandera XA i była zadowolona
U mnie muszą być pompowane koła, bo chodniki to u mnie jakiś żart.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 07:47   #3452
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja dopiero wstałam

Pisałyście o wózkach-ja na szczęście mam Wszystko praktycznie będę miała od siostry - wózek, fotelik, łóżeczko
Myślę ostatnio tylko nad łóżeczkiem turystycznym bo u nas w rodzinie doskonale się sprawdza a wyjeżdżamy często. A zresztą do domu by było dobre. Na allegro ceny są od 90 zł ale nie wiem czy takie byłyby dobre i stabilne

Ja mam dzisiaj tak wzdęty i obolały brzuch, że mi ciężko chodzić
A mam tyle załatwień dzisiaj
jeśli mogę coś doradzić....to ja wychowałam swoją dwulatkę w takim łózeczku. Świetna sprawa nie tylko na wyjazdy. Ja kupiłam takie za niecałe 300 zł z podwieszanym materacem, daszkiem, moskitierą i przewijakiem dla noworodka. Mogłam to łóżko z łatwością przemieszczać z pokoju do pokoju, według potrzeb. Jestem o wiele bardziej zadowolona z niego niż z tradycyjnego łóżeczka nawet pod względem bezpieczeństwa. Teraz też zamierzam korzystac tylko z takiego. Polecam Ci z doświadczenia.
Anulka - lipiec 2012
Anastazja - czerwiec 2015
lubiekawe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 07:49   #3453
myboyismine
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Wiyam sie z rana dzisiaj wizyta na 9 mam nadzieje zobaczyc serduszko wkoncu!!!
Trzymajcie kciuki bo mam stresa

kciuki

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48819694]Marei mówiłam tylko o cc na życzenie

Irmusia ładna beta, lekarz kazał Ci robić?

Witam się w 10tc

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

a ja jutro kończę 10tc

Cytat:
Napisane przez lubiekawe5 Pokaż wiadomość
witam czerwcowe mamy
chciałam się przywitać, choć w moim przypadku nie wiem czy nie za wcześnie.
Jestem na początku 8 tygodnia, w poniedziałek lekarka zdiagnozowała ciąże bezzarodkową, choć ja w to nie wierze. Dlatego jutro ide do innego lekarza na konsultacje i mam nadzieje, ze się wyjaśni.
Chciałam tez zapytać czy są tu mamy koło 40-tki już z dwójką dzieci?
Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona.
cześć trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Hej.

Fatalna sprawa u nas. Gość który miał wykanczac mieszkanie wyjechał do Niemiec i tam zostaje. Jestem taka zła, bo umówione to było już pół roku a teraz na miesiąc półtora przed on nas wystawia... I gdzie ja teraz kogoś znajdę kogoś dobrego... :banghead:

Na pocieszenie jadę dzisiaj przed pracą do Lidla, mają być leginsy o tuniki

Witam nowa mamę
nieładnie z jego strony, i to bardzo...

my też na dniach zaczynamy wykańczanie mieszkania, mieliśmy umówionego gościa do malowania ścian- to nagle powiedział, że nie chce mu się do nas dojeżdżać, gość od płytek to samo, nagle dostał zlecenie gdzieś w innym miejscu.

Od zeszłego tygodnia zamawiamy płytki, powiedzieliśmy gościowi od projektu jakie chcemy, wszystko spoko, a ten co chwilę wysyłanam wycenę czegoś innego a lbo niekompletną, i juz wychodzę z siebie taka jestem an niego zła. Wczoraj po południu obiecał wysłać wycenę już ze wszystkim, dokładnie mu powiedzieliśmy co chcemy, a tu do dzisiaj cisza czas ucieka a nic sie nie dzieje w tym naszym mieszkaniu. Wkurzę się, to wezmę Tżta i kupię wszystko w sklepie bez niczyjej łaski.

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Barbaritka, kciuki

Dziewczyny ja dziś mam pierwszą wizytę trzęsę portkami
Bardzo Was proszę o kciuki, wizytę mam na 11. Tak bym chciała serduszko jutro wg OM 10 tydzień zaczynam więc jeśli wszystko ok, to okruszek powinien być pokaźnych rozmiarów

Szuuu, dobrze że odpoczniesz od tej patologii

Ale mi ochoty na nutelle zrobiłyście myboy- 3 dni--- mój TŻ wie, że dla mnie to byłby tylko jeden dzień, nizależnie od wielkości słoika, jak się dossę do nutelli to nie odpuszczę ale na szczęście kasy mi szkoda
równiez trzymam kciuki

pewnie jakbym sie zawzięła to może i zjadłabym w jeden dzień ale chyba przymuliło by mnie za bardzo a jak zjem za dużo słodkiego to muszę przegryźć ogórkiem dla wyrównania smaku

Cytat:
Dzień dobry
Ja dopiero wstałam

Pisałyście o wózkach-ja na szczęście mam Wszystko praktycznie będę miała od siostry - wózek, fotelik, łóżeczko
Myślę ostatnio tylko nad łóżeczkiem turystycznym bo u nas w rodzinie doskonale się sprawdza a wyjeżdżamy często. A zresztą do domu by było dobre. Na allegro ceny są od 90 zł ale nie wiem czy takie byłyby dobre i stabilne

Ja mam dzisiaj tak wzdęty i obolały brzuch, że mi ciężko chodzić
A mam tyle załatwień dzisiaj
oo to współczuję

mnie od wczoraj bardzo boli lewa noga, stanąć na niej nie mogę, staram sie na palcach, taki ból. A też miałam dzisiaj coś do załatwienia i nie wie jak pójdę

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

szuu, zalezy jaki miałas brzuch przed, bo jak tak popatrzeć to widać
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 07:53   #3454
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli mogę coś doradzić....to ja wychowałam swoją dwulatkę w takim łózeczku. Świetna sprawa nie tylko na wyjazdy. Ja kupiłam takie za niecałe 300 zł z podwieszanym materacem, daszkiem, moskitierą i przewijakiem dla noworodka. Mogłam to łóżko z łatwością przemieszczać z pokoju do pokoju, według potrzeb. Jestem o wiele bardziej zadowolona z niego niż z tradycyjnego łóżeczka nawet pod względem bezpieczeństwa. Teraz też zamierzam korzystac tylko z takiego. Polecam Ci z doświadczenia.
Ja tez do tej pory uzywam turystycznego w domu. Mega wygoda.
Mam tez szczebelkowe ale chyba juz przetrzymał i syn dostanie od razu dorosłe łóżko.
Zastanawiał się czy 1,5 roku to nie za malo na spanie w takim normalnym z mała barierka ale może będzie ok

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 07:54   #3455
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja tez do tej pory uzywam turystycznego w domu. Mega wygoda.
Mam tez szczebelkowe ale chyba juz przetrzymał i syn dostanie od razu dorosłe łóżko.
Zastanawiał się czy 1,5 roku to nie za malo na spanie w takim normalnym z mała barierka ale może będzie ok
Moja córa nie chciała gościć w szczebelkowym łózeczku i miała właśnie 1,5 roku jak przenieśliśmy ją do 'dorosłego' łózka
Na początku kładłam koce i kołdry pod łózko, ale spadła.

Lena
Stary 2014-11-06, 08:01   #3456
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Moja córa nie chciała gościć w szczebelkowym łózeczku i miała właśnie 1,5 roku jak przenieśliśmy ją do 'dorosłego' łózka
Myślę nad takim z ikei co do polowy ma barierkę?

[/RIGHT]
Stary 2014-11-06, 08:04   #3457
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę nad takim z ikei co do polowy ma barierkę?

To będzie ok. są też do kupienia dodatkowe barierki, to takich łóżek normalnych.
My mamy takie łóżko, zsunięte było wtedy na maxa więc przerwa była mała.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S49034094/

Lena

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-06, 08:06   #3458
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
dziękuje za ciepłe przyjęcie mnie do grona. Mam nadzieje, ze z Wami juz pozostanę.
Chciałam jeszcze zapytac czy któraś z Was miała problem z ciążą bezzarodkową? I czy jest tu moze jakaś mama bliźniaków jednojajowych?
Na pierwszym usg pod koniec 7 tyg nie bylo zarodka, pusty pecherzyk, tydzien pozniej juz bylo malenstwo, serduszko.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 08:10   #3459
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja tylko napisze ze u mnie przez wywolywanie porodu oksytocyna akcja szla za szybko (caly porod 40 minut) przez co synek prawdopodobnie doznal niedotlenienia i do dzis borykamy sie ze wzmozonym napieciem miesniowym nozek. Neurologa na szczescie mamy juz z glowy a lekarz rehabilitacji stwierdzil ze juz blisko finiszu. Takze wg mnie nieingerowanie w nature jest najlepsze Oczywiscie nie mowie tu o zagrozeniu zycia dziecka - wowczas trzeba dzialac. Tak bylo u mnie - mogli nie zdazyc z antybiotykiem przed przejsciem dziecka przez kanal rodny (mialam paciorkowca i rozwarcie 3cm) wiec wolali podac leki i wywolac porod. Skutek tego taki ze pomoglo na jedno ale zaszkodzilo na co innego...
u mnie oksytocyna była wybawieniem miałam już pełne rozwarcie, a skurcze były bardzo rzadko, a etap z parciem trwał już godzinę podali mi oxy, skurcze zaczęły być częstsze, więc i parcie częstsze i bardziej efektywne i jakoś poszło. Nie wiem ile bym jeszcze się męczyła bez oxy i czy w ogóle by się udało
Cytat:

Załącznik 5831410

A co do wózka to na 100% nie bedzie kół pompowanych, u nas one sie po prostu nie sprawdzają, gadałam z mamami z mojego bloku, bo wszystkie jesteśmy w podobnym wieku i sie przyjaźnimy, żadnych wielkich landar!

no coś tam wyłazi
jak nie planujecie nigdzie jeździć i spacery tylko u siebie, a macie ładne ,równe chodniki to pewnie się sprawdzi
Cytat:
witam czerwcowe mamy
Jestem na początku 8 tygodnia, w poniedziałek lekarka zdiagnozowała ciąże bezzarodkową, choć ja w to nie wierze. Dlatego jutro ide do innego lekarza na konsultacje i mam nadzieje, ze się wyjaśni.
witaj! napisz nam coś więcej o sobie
trzymam kciuki za wizytę
Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
My mamy dużą łazienkę, ale nie chcieliśmy wanny tylko prysznic, kupiliśmy duży 120x85 z głębokim brodzikiem więc spokojnie może spełniać też rolę wanny

omg, w życiu bym się na to nie zgodziła

i bardzo dobrze! wypoczywaj

Ja też się jeszcze nie rozglądam, może jakoś w kwietniu ruszę temat. Pompowane koła tak, najlepiej cztery. Ale czy wielofunkcyjny? Nad tym będę się zastanawiać, koleżanka namawia mnie na wózek 3w1 ale jakoś nie jestem przekonana.

Barbaritka, nomen kciuki za wizyty

lubiekawe witaj

Mnie wczoraj naszła ochota na śledzie, ale na słodko po sułtańsku, dzisiaj jadę szukać po sklepach

W ogóle wczoraj Wam pisałam, że wizyta 25 listopada, a wczoraj do mnie zadzwonili, że prawdopodobnie genetyczne będzie 12 listopada Dosyć szybko 11t6d, ale mam nadzieję, że będzie wszystko widać.
Dziś zaczynamy 11 tydzień
my też mamy taki duży prysznic mieścimy się razem z tż ale brodzik wzięłam płaski, bo mam wannę jeszcze.
To ty jesteś tydzieńdo przodu. Ja wczoraj zaczęłam 10-ty

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 08:13   #3460
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Na pierwszym usg pod koniec 7 tyg nie bylo zarodka, pusty pecherzyk, tydzien pozniej juz bylo malenstwo, serduszko.

Monika, to opis rodem z mojej wizyty. W poniedziałek był 6t 4d według USG i według OM też. I nie było nic widać poza ładnym okrągłym pęcherzykiem. Teraz w piatek ide do szpitala na konsultacje. Mam podejrzenie,ze ta lekarka miała albo zły sprzęt, albo nie umiała znaleźć bo mam tyłozgięcie. Diagnoza: puste jajo płodowe i skierowanie do szpitala na czyszczenie. Ale ja sie nie poddałam bo mam inne przeczucia, znam swoje ciało.
A teraz jesteś w którym tygoniu???
p.s. ja też mam na imie Monika
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-06, 08:16   #3461
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Wtrace sie w temat wozkow. Jesli wielofunkcyjne to tylko i wylacznie 2w1. Foteliki z wozkow to jakas kpina, to w ogole nie sa foteliki, nie maja zadnych testow (absolutnie nie jestem fanka gwiazdek). Do tego sa przewaznie do 9 kg i dzieci wyrastaja z nich ok 7-8 m-ca kiedy nie sa jeszcze gotowe na pozycje siedzaca a tym bardziej jazde przodem (tu i tak jestem zwolenniczka jazdy tylem do kilku lat). Na prawde lepiej zainwestowac w prawdziwy fotelik, w ktorym dziecko pojezdzi dobrze ponad rok.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-06, 08:19   #3462
lubiekawe5
Rozeznanie

GABISUN - mam prawie 42 lata, córke 20 lat i druga 2 lata i 3 miesiące. W marcu miałam poronienie, ale od razu czułam że coś jest nie tak z tą ciążą i nie zdziwiło mnie krwawienie. Teraz w październiku kolejna ciąża i tu czuje od początku, że jest ok. Mam jakieś przeświadczenie o bliźniakach he he, ale to sie okaże.
I jak pisałam wcześniej, niemiła diagnoza ciąży bezzarodkowej. Jednak nie poddam się do 10 tyg ciąży. Wtedy jak nic nie pokaże zdecyduje się na poronienie. Pogodziłam się z każdą ewentualnością. Będzie co ma być.
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-06, 08:21   #3463
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Wtrace sie w temat wozkow. Jesli wielofunkcyjne to tylko i wylacznie 2w1. Foteliki z wozkow to jakas kpina, to w ogole nie sa foteliki, nie maja zadnych testow (absolutnie nie jestem fanka gwiazdek). Do tego sa przewaznie do 9 kg i dzieci wyrastaja z nich ok 7-8 m-ca kiedy nie sa jeszcze gotowe na pozycje siedzaca a tym bardziej jazde przodem (tu i tak jestem zwolenniczka jazdy tylem do kilku lat). Na prawde lepiej zainwestowac w prawdziwy fotelik, w ktorym dziecko pojezdzi dobrze ponad rok.

Ale, np ja, myśląc o wózku 3w1 nie mam na myśli kupna fotelika z kompletu. Tylko możliwość włożenia tego fotelika.
Miałam fotelik xlandera, przeszedł od wtedy testy ADAC, był na tym samym poziomie co np maxi cosi. Ale fakt, był większy, do 13kg. Jednak i tak nie jeździła w nim do końca, tylko ok 10 mies przeniosłam ją do normalnego fotelika, bo po prostu była za długa na niego.
Foteliki następne mają opcje rozkładania się i są w tej samej pozycji co w tym pierwszym. A co do jazdy tyłem.. Moja Blanka jako siedzące dziecko, źle znosiła jazdę tyłem, ma chorobę lokomocyjną. Jazda przodem była wybawieniem.

Lena
Stary 2014-11-06, 08:31   #3464
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Wiem, że one są fajne-tak jak napisałam, moja siostra miała i byliśmy wszyscy zadowoleni bo nawet jak trzeba było gdzieś jechać to raz dwa składało się i po kłopocie. A mała szalała po tym łóżku i nic się z nim nie stało
W sumie i tak takie chyba kupimy

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 08:40   #3465
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzień dobry
Brzuch mnie dziś pobolewa. Pewnie się maluch rozpycha

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48819694]
Irmusia ładna beta, lekarz kazał Ci robić?

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Wyprzedzam jej życzenia Jestem niemal pewna, że nie będzie dziś widać serduszka, a wtedy gin każe mi zrobić bete (miałam identycznie w poprzedniej ciąży). Dlatego zrobiłam wczoraj. Urosła pięknie przez tydzień. Jestem spokojna.

Cytat:

Załącznik 5831410

uroczy

Cytat:
witam czerwcowe mamy
Witaj! Trzymam mocno kciuki!

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Barbaritka, kciuki

Dziewczyny ja dziś mam pierwszą wizytę trzęsę portkami
Bardzo Was proszę o kciuki, wizytę mam na 11. Tak bym chciała serduszko jutro wg OM 10 tydzień zaczynam więc jeśli wszystko ok, to okruszek powinien być pokaźnych rozmiarów
na pewno będą piękne widoki

Cytat:
bardzo polecam łóżeczko turystyczne. Super sprawa na wyjazdy

Cytat:
Napisane przez In_Flagranti Pokaż wiadomość
Ja mam wskazania ze względu na stan moich oczu. Ale mniejsza o to, bo nie ukrywam, że nawet bez wskazań zdecydowałabym się na cc

powodzenia na wizycie
dzięki! Moja gin zanim jeszcze dowiedziała się o moich problemach ortopedycznych, sama zaproponowała cc I ona je potem zrobiła.

Cytat:
Byłam wczoraj na wizycie
Jest serduszko, ciąża się rozwija. Wg USG to 7t2d i termin porodu na 22 czerwca. Miesiąc po Blanki urodzinach
Dostałam skierowanie na badania, wizyta za miecha

t.

Cytat:
a nie uciekała Wam z tego łóżka? U nas to jest największy problem... Mały ładnie zasypia w łóżeczku ( ma wyjęte szczebelki- to pierwszy test przed zakupem dorosłego łózka), ale potem wychodzi i przychdzi do nas... Noce są ostatnio koszmarne...

Cytat:
Monika, to opis rodem z mojej wizyty. W poniedziałek był 6t 4d według USG i według OM też. I nie było nic widać poza ładnym okrągłym pęcherzykiem. Teraz w piatek ide do szpitala na konsultacje. Mam podejrzenie,ze ta lekarka miała albo zły sprzęt, albo nie umiała znaleźć bo mam tyłozgięcie. Diagnoza: puste jajo płodowe i skierowanie do szpitala na czyszczenie. Ale ja sie nie poddałam bo mam inne przeczucia, znam swoje ciało.
A teraz jesteś w którym tygoniu???
p.s. ja też mam na imie Monika
Kochana, mogłaś mieć później owulację i dlatego za wcześnie na zarodek. Oby tak było

Cytat:

My mamy Tako Jumper 3 w 1, a fotelik do samochodu dla maluszka MC Cabriofix. I to nam się ładnie sprawdzało. Ponieważ teraz będzie nas więcej w samochodzie, dokupimy adaptery do wózka i będziemy wpinać Cabriofix bezpośrednio do stelaża.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-06, 08:42   #3466
poldzik
Zadomowienie

czesc dziewczyny

poczulam sie wozkowo calkiem zielona tak rozprawiacie i rozprawiacie a ja w ogole nie wiem o co chodzi

witaj lubiekawe niezly rozrzut, corka 20letnia i dwoje malutkich dzieci wesolo

sluchajcie, ale wstyd wczoraj poczulam sie jak "BABA W CIAZY" bylismy w szkole tanca i cos mi sie pokickalo i pan instruktor mi nagadal.. a ja w ryk!!! przy wszystkich!!! alez wstyd! az musialam wyjsc, maz za mna i pan instruktor tez - zaczal mnie przepraszac, ze on nie chcial... az mu musialam powiedziec, ze to ja przepraszam, ale w ciazy jestem i sie zrobilam placzliwa - sie facet zdziwil. a maz sie od wczoraj ze mnie smieje, ze mam nie zwalac na robalka bo to ja jestem histeryczka...
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 08:43   #3467
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
GABISUN - mam prawie 42 lata, córke 20 lat i druga 2 lata i 3 miesiące. W marcu miałam poronienie, ale od razu czułam że coś jest nie tak z tą ciążą i nie zdziwiło mnie krwawienie. Teraz w październiku kolejna ciąża i tu czuje od początku, że jest ok. Mam jakieś przeświadczenie o bliźniakach he he, ale to sie okaże.
I jak pisałam wcześniej, niemiła diagnoza ciąży bezzarodkowej. Jednak nie poddam się do 10 tyg ciąży. Wtedy jak nic nie pokaże zdecyduje się na poronienie. Pogodziłam się z każdą ewentualnością. Będzie co ma być.
jak córka zareagowała na młodsze rodzeństwo? długo zwlekaliście z decyzją o kolejnych dzieciach zawsze myślałaś o 3-ce dzieci, czy to wszystko tak w trakcie wyszło?
na którą jutro masz wizytę?

Ja tylko za bardzo za wózkami się jeszcze nie rozglądałam, ale podoba mi się Bebbetto silvia

Stary 2014-11-06, 08:45   #3468
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Brzuch mnie dziś pobolewa. Pewnie się maluch rozpycha

Wyprzedzam jej życzenia Jestem niemal pewna, że nie będzie dziś widać serduszka, a wtedy gin każe mi zrobić bete (miałam identycznie w poprzedniej ciąży). Dlatego zrobiłam wczoraj. Urosła pięknie przez tydzień. Jestem spokojna.

a nie uciekała Wam z tego łóżka? U nas to jest największy problem... Mały ładnie zasypia w łóżeczku ( ma wyjęte szczebelki- to pierwszy test przed zakupem dorosłego łózka), ale potem wychodzi i przychdzi do nas... Noce są ostatnio koszmarne...

My mamy Tako Jumper 3 w 1, a fotelik do samochodu dla maluszka MC Cabriofix. I to nam się ładnie sprawdzało. Ponieważ teraz będzie nas więcej w samochodzie, dokupimy adaptery do wózka i będziemy wpinać Cabriofix bezpośrednio do stelaża.

Niee.. spała całą noc. Przenieśliśmy ja do takiego łóżka, bo w szczebelkowym wgl nie chciała spać. A tu, spała.

Lena
Stary 2014-11-06, 08:57   #3469
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
jak córka zareagowała na młodsze rodzeństwo? długo zwlekaliście z decyzją o kolejnych dzieciach zawsze myślałaś o 3-ce dzieci, czy to wszystko tak w trakcie wyszło?
na którą jutro masz wizytę?

Ja tylko za bardzo za wózkami się jeszcze nie rozglądałam, ale podoba mi się Bebbetto silvia
córka bardzo kocha ta młodszą, rozpływa się nad nią. Młodsza jest z drugiego małżeństwa. Nie wiem jak zareaguje na kolejne rodzeństwo. Ale widze, ze dziewczynki lepiej jej podchodzą, a ja z kolei marze o synku. To trzecie dzidzi to "robota" mojego A.
Ja tak średnio chciałam. Mieszkam w innym mieście niż starsza córka więc niestety mamy rzadkie kontakty.
Jutro mam być między 8 a 12h w szpitalu, ale już dziś zaczynam się denerwować samą wizytą. zawsze bałam sie szpitali, czuje się tam bezradna
Anulka - lipiec 2012

Edytowane przez lubiekawe5
Czas edycji: 2014-11-06 o 09:03
Stary 2014-11-06, 09:02   #3470
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
córka bardzo kocha ta młodszą, rozpływa się nad nią. Młodsza jest z drugiego małżeństwa. Nie wiem jak zareaguje na kolejne rodzeństwo. Ale widze, ze dziewczynki lepiej jej podchodzą, a ja z kolei marze o synku. To trzecie dzidzi to "robota" mojego A.
Ja tak średnio chciałam. Mieszkam w innym mieście niż starsza córka więc niestety mamy rzadkie kontakty.
Jutro mam być między 8 a 12h w szpitalu, ale już dziś zaczynam się denerwować.
w ogóle nie mieszka z wami czy wyjechała na studia?
będzie dobrze, grunt to pozytywne nastawienie, może faktycznie byłó za wcześnie żeby serduszko się pojawiło. Daj znać jak tylko coś będziesz wiedzieć, a my tu trzymamy kciuki od 8

Stary 2014-11-06, 09:05   #3471
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

poczulam sie wozkowo calkiem zielona tak rozprawiacie i rozprawiacie a ja w ogole nie wiem o co chodzi

witaj lubiekawe niezly rozrzut, corka 20letnia i dwoje malutkich dzieci wesolo

sluchajcie, ale wstyd wczoraj poczulam sie jak "BABA W CIAZY" bylismy w szkole tanca i cos mi sie pokickalo i pan instruktor mi nagadal.. a ja w ryk!!! przy wszystkich!!! alez wstyd! az musialam wyjsc, maz za mna i pan instruktor tez - zaczal mnie przepraszac, ze on nie chcial... az mu musialam powiedziec, ze to ja przepraszam, ale w ciazy jestem i sie zrobilam placzliwa - sie facet zdziwil. a maz sie od wczoraj ze mnie smieje, ze mam nie zwalac na robalka bo to ja jestem histeryczka...
We Włoszech polecam ci inglesine zippy.

[/RIGHT]
Stary 2014-11-06, 09:07   #3472
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
w ogóle nie mieszka z wami czy wyjechała na studia?
będzie dobrze, grunt to pozytywne nastawienie, może faktycznie byłó za wcześnie żeby serduszko się pojawiło. Daj znać jak tylko coś będziesz wiedzieć, a my tu trzymamy kciuki od 8
to ja się wyprowadziłam, Ona została w rodowym mieście. Pracuje i uczy sie. Dzieli nas około 100 km. Nie boje się już żadnej diagnozy tylko napawa mnie wstrętem sama wizyta w szpitalu. Dziekuje za kciuki, przydadzą sie. Będę o tym pamiętać kładąc sie na łóżko he he
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-06, 09:08   #3473
201710041131
Konto usunięte

myboy nie miałam wcale

lubiekawe mam nadzieję, że będzie dobrze i że niedługo zobaczysz serduszko

poldzik

Ale cyrki macie z tymi usługodawcami

Ten bebetto jest ładny , tylko spacerówka mi się nie podoba...
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:09   #3474
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
We Włoszech polecam ci inglesine zippy.
o dzieki tassia, a dlaczego? co ma ten wozek czego inne nie maja? widze, ze jest gondola, spacerowka i fotelik.. a nie, to nie fotelik nic juz z tych wozkow nie rozumiem, calkiem nowy swiat!

o zesz, ale ceny.... http://www.cercapasseggini.it/prezzi...o-2014-335.asp

Edytowane przez poldzik
Czas edycji: 2014-11-06 o 09:13
Stary 2014-11-06, 09:14   #3475
lubiekawe5
Rozeznanie

dziękuje Wam dziewczyny za wsparcie.
grunt to pozytywne myslenie
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-06, 09:16   #3476
rybkaa90
Zakorzenienie

My niestety wszystko będziemy musieli kupić Nie mam po kim odziedziczyć. Nie rozglądałam się jeszcze za wózkami, fotelikami, ciuszkami itp. Na razie martwię się tym, czy zdążymy z domem i pokojem dla dziecka.

Witam wszystkie nowe mamy i trzymam kciukasy za serduszka!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:17   #3477
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

To co macie w 3w1 jesli nie fotelik? Gondola, spacerowka i co jeszcze??

Stary 2014-11-06, 09:19   #3478
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
My niestety wszystko będziemy musieli kupić Nie mam po kim odziedziczyć. Nie rozglądałam się jeszcze za wózkami, fotelikami, ciuszkami itp. Na razie martwię się tym, czy zdążymy z domem i pokojem dla dziecka.
no my tez!
a chcemy przed narodzinami (wiosna) wymienic okna w pokoju dziecka i w naszej sypialni, ale bedzie...
maz chce odkopac lozeczko po jego mlodszym bracie, mowi, ze tescie maja w garazu, ale to nie jest pewne...
mamy znajomych z malymi dziecmi, ktore wlasnie wyrastaja z wozkow, zobaczymy czy sie ktos zaoferuje, na razie nie wiedza, ze jestem w ciazy. w rodzinie za to to bedzie pierwsze dziecko w tym pokoleniu (tzn jacys dalsi kuzyni meza maja ale prawie sie nie widujemy)
Stary 2014-11-06, 09:19   #3479
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Wózek 3w1 nie oznacza że jest komplecie fotelik ale że jest opcja włożenia w stelaż fotelika.
I ja np będę taki kupowała. Fotelik oddzielnie, z maxicosi np.

Lena
Stary 2014-11-06, 09:20   #3480
poldzik
Zadomowienie

Cytat:

no takie cos do samochodu/przenosne ale dla lezacego dziecka, nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg inglesina-zippy-system-pro-2014-chilli.jpg (66,1 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez poldzik
Czas edycji: 2014-11-06 o 09:24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości