|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Jak ja bym chciała zmywarkę
Nie wiem czemu dałam się namówić tżtowi, żeby jej nie kupować, a teraz nawet jej w kuchni nie mamy gdzie postawić, bo cała zabudowana...Moglibyśmy postawić zmywarkę w łazience, ale to chyba by dziwne wyglądało i było niepraktyczne, co nie? U mnie jest taki problem, że codziennie muszę puszczać pranie a wolno schnie i mi się zbierają góry ubrań potem na raz do pochowania i sortowania co suche a co wilgotne. A kuchnia codziennie potrzebuje mycia od podstaw przez ser, bo wszystko jest uwalone w serwatce i podłoga, szafki na górze i dole potrzebują przetarcia, nie mówiąc o gazówce. |
|
|
|
#2342 |
|
Komplikatorka
|
Dostałam zaproszenie dla 2 osób na weekendowy wyjazd do SPA *** w mikołajki
|
#2343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2344 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2345 | |
|
Komplikatorka
|
My w tamtym roku na Mikołajki byliśmy we Wrocławiu,a w tym wyszło SPA
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Szczególnie Tż skorzysta bo 23.11 ma zawody Później jacuzzi jest idealne na bolące/napuchnięte mięśnie.
|
|
#2346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jeden mały pochłaniacz, przez miesiąc zapełniłam do połowy pojemniczek. Pewnie schnie słabo też przez to, że mam kuchnię z salonem i jak coś paruje w kuchni to ubrania wchłaniają albo suszarka ma za mało przestrzeni, sama nie wiem.Cytat:
bo mam masę rzeczy przez te sery, mam dwa wielkie garnki po 30 litrów, muszę to gdzieś upchnąć ![]() A w łazience mamy wolne miejsce, bo miał stać bidet (którego nie chciałam, ale tż się uparł, że taki super potrzebny taaaaa... jasne :P), ale koniec końców zostało podłączenie i miejsce puste stoi Ale pewnie i tak jej tam nie postawimy, bo jakoś tak... dziwnie Najwyżej będę do końca życia myła gary ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2348 |
|
Konto usunięte
|
JossStone nawet taka mała 45cm? pokombinuj bo to nie jest dużo miejsca a oszczędność czasu i wody ogromna
|
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie dam rady nawet takiej małej, bo mam całą kuchnię na dole zagospodarowaną, a na górze mam mało szafek.
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
To dorób sobie z czasem szafek na górze. Ja mam zabudowane po sam sufit i myślę, że to super sprawa. Dobrze to wygląda, nie zbiera się kurz i z czasem nie tworzysz korony domowej.
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od biedy, jeśli one nie są tak często używane (o ile nie są) to może je wynieś do łazienki (szafka w miejscu bidetu). |
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba jedyna tu ńie jestem przekonana do zmywarki. Jak widze ile problemów maja ci znajomi co ( jeszcze ) z ńimi mieszkamy , czy kuzyn czy sąsiadka jaki w irlandii mieszkałam to jakos nie jestem przekonana. Czesto ńiedomyte ( szczegolńie sztućce ale i czasem talerze ) , ostatnio nawet im jakies smugi sie robia i od tabletek i od płynu i juz maja sami dosc.
Niewiem jak dla mnie przy czyms takim żadna oszczędność . Kuzyn tez pamietam narzekał kiedys ( kupili mieszkanie juz z wyposażona kuchńia i zmywarka juz była. Sprawna, prawie nowa wiec nie ze jakis stary grat) i tez im ńie domywala. Kolega kiedys miał to jak u niego zostałam na jakis czas domu pilnować uprzedIl mńie zeby przepłukać z grubsza bo wlasńie nie domywa wiec albo ci wszyscy ludzie maja takiego pecha do zmywarek albo to nie działa tak super. Joss w łazience to moze nie praktyczne ale moze masz koło kuchni jakaś wnękę gdzie mozesz podłączyć. Teściowa ma w spiżarce tyle ze ona ma tam i pralkę i zmywarkę. My nigdy w domu nie mielismy ale w PL az tak popularne nie jest jak np we Fr gdzie praktycznie nie widziałam jeszcze zeby ktos zmywarki ńie miał ( narzekają czesto ze cos ńie tak ze zmywarka ale i tak używają Na szczescie co jak co ale uwielbiam zmywać . Za to tz sie upiera ze jak w koncu gdzies sami zamieszkamy to nie chce mikrofali bo ńiezdrowa itd ( na szczescie mnie to ani ziebi ańi grzeje czy mikrofala bedzie) Weekend pod znakiem prZeprowadzki raczej. No i znowu wszystko od nowa ... Postaram sie was czytać jak bedzie skad ( kolega gdzie idziemy ma kiepski internet / wioska , czesto zasięg nawet w tel nie łapie ). Pewńie bede nadrabiać co jakis czas. |
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi zmywarka nie domyła naczyń raptem raz. Nie wiem z jakich przyczyn, ale pojemniczek z tabletką się nie otworzył. |
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Czyszczą czyszczą ale sama widze ze niewiele to daje bo pochodzi dobrze i znowu klapa a czyści dosc czesto.
Wiec albo im tabletek nie rozpuszczało to jak zmienili tabletki to płyn czasem zostaje na talerzach i drugi raz nawet płukanie nie daje wiele . Na szklankach smugi były , na talerzach jakby było zaschnięte przynajmniej tydzien . Kuzynowi cos tam zostawało i tej drugiej koleżance ale nie az tak jak tutaj. A oni i czyszczą, puszcza program na najgorętszej (około 75 C o ile pamietam i około 2 godzin a napewno ponad godzinę ) temp z czyms do czyszczenia , filtr tez czyszczą , i dalej sie wściekają. Moze czas na naprawę . Choc w ciagu tych kilku miesiecy jak widze ze sredńio 4/6 z zmywać im cos nie grało ( mowie tu o jakiejs części sztućców czy talerzy nie domytych ) i jak policzę ile czasu marnuje sprawdzając dokładnie każda jedna sztukę bo zazwyczaj wstawiają jak ida do pracy a ja potem wyjmuje . Moze sie kiedys przekonam ale narazie to nie jest dla mnie żadne ,, must have" . Sent from my iPad using Tapatalk Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2014-11-05 o 16:10 |
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nam się pralka popsuła
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęła z niej woda wyciekać podczas prania. Nie wiem, podejrzewam uszczelkę (mam nadzieję, że to tylko to), jutro ma przyjechać specjalista i zobaczyć co i jak.
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raz miałam, że wody nie wypompowywała, filtr na dole wyczyściłam i dalej nic. Okazało się, że w miejscu jak rura wchodzi w ścianę i dalej leci do kanalizacji, to na przejściu jest taka sprężyna, która zatrzymuje brudy, coby kanalizacji nie przyblokowały i ta sprężyna była cała zapchana chusteczkami (mój tż
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co ciężko stwierdzić skąd, bo mamy pralkę ładowaną od góry. Niby we filtrze patrzył Tż, jest czyściutki, bo z miesiąc temu czyścił, więc nie mam pojęcia o co chodzi.
|
#2361 |
|
Konto usunięte
|
dzień dobry
![]() u mnie czwartek, który de facto jest piątkiem
|
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zaraz muszę się zabrać za ważenie i pakowanie sera na sprzedaż
totalnie mi się nie chce, ale muszę, bo to dłuuuga robota
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2365 |
|
Konto usunięte
|
u nas mgliście i ponuro, wrażenie jakby zaraz miał spaść śnieg
ale ciepło |
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie również
Bumeluję w tym tygodniu, we wtorek wolne, jutro wolne, w sumie od jutra 5 dni wolnego. Ale wczoraj do 23 siedziałam nad papierami, żeby jutro mieć wolne :/U mnie ponuro, chociaż ciepło.
|
|
|
|
#2367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() tak, szaro, ale ciepło
|
#2369 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja mam zmywarkę odziedziczoną po byłych właścicielach, raz czy dwa faktycznie pojemniczek mi się nie otworzył, ale poza tym efekt jest niesamowity, zwlaszcza na szkle, nigdy nie byłam w stanie go tak wypucować, tak samo pojemniki na żywność po pesto - ani śladu tłustego Cytat:
pogoda zacna dobrze, że już w czwartek... u mnie takie fitnessowe szaleństwo, że nie mogę chodzić, to nie zakwasy tylko autentyczny ból, który dziś poprawiam idąc na kolejne zajęcia w pracy fajnie tylko do grudnia będzie mnóstwo roboty. ogólnie mam teraz plan - wyglądać oszałamiająco na wigilię, olśnić całą rodzinkę TŻ i jeszcze się nie objadać na niej (wigilii, nie rodzince) ambitne cele, nie ma co.
Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2014-11-06 o 10:05 |
||
|
|
|
#2370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

Nie wiem czemu dałam się namówić tżtowi, żeby jej nie kupować, a teraz nawet jej w kuchni nie mamy gdzie postawić, bo cała zabudowana...

albo suszarka ma za mało przestrzeni, sama nie wiem.
bo mam masę rzeczy przez te sery, mam dwa wielkie garnki po 30 litrów, muszę to gdzieś upchnąć 
Ale pewnie i tak jej tam nie postawimy, bo jakoś tak... dziwnie 

Masakra jakaś, nie wiem jakim cudem mi tak dużo schodzi na to