Czerwcowe Mamusie 2015 :) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-06, 09:24   #3481
stina1983
Raczkowanie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 :)

No właśnie taki fotelik na początek, póżniej te większe. Moj TZ chce koniecznie Recaro, ponoć dobre są, ale nie mam na ten temat wiedzy, on jest pasjonatem samochodowym wiec wie lepiej
stina1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:25   #3482
masija
Zakorzenienie

[QUOTE=poldzik;48821392

sluchajcie, ale wstyd wczoraj poczulam sie jak "BABA W CIAZY" bylismy w szkole tanca i cos mi sie pokickalo i pan instruktor mi nagadal.. a ja w ryk!!! przy wszystkich!!! alez wstyd! az musialam wyjsc, maz za mna i pan instruktor tez - zaczal mnie przepraszac, ze on nie chcial... az mu musialam powiedziec, ze to ja przepraszam, ale w ciazy jestem i sie zrobilam placzliwa - sie facet zdziwil. a maz sie od wczoraj ze mnie smieje, ze mam nie zwalac na robalka bo to ja jestem histeryczka... [/QUOTE]
Biedna! Ale co, niech chłopy zrozumieją trochę nasz babski świat
Ale pana pewnie przestraszyłaś

Cytat:
Napisane przez lubiekawe5 Pokaż wiadomość
to ja się wyprowadziłam, Ona została w rodowym mieście. Pracuje i uczy sie. Dzieli nas około 100 km. Nie boje się już żadnej diagnozy tylko napawa mnie wstrętem sama wizyta w szpitalu. Dziekuje za kciuki, przydadzą sie. Będę o tym pamiętać kładąc sie na łóżko he he
trzymam kciuki

Kochane a co polecacie na zaparcia?
Bo i wypiłam ciepły len, śliwki, figi suszone mam ale nadal jestem strasznie taka.. bleh

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:25   #3483
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Wózek 3w1 nie oznacza że jest komplecie fotelik ale że jest opcja włożenia w stelaż fotelika.
I ja np będę taki kupowała. Fotelik oddzielnie, z maxicosi np.
Dla mnie 3w1 to 3 czesci. Opcja wlozenia fotelika jest i w 2w1.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:27   #3484
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Dla mnie 3w1 to 3 czesci. Opcja wlozenia fotelika jest i w 2w1.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No to inaczej po prostu rozumiemy.. Ja wózek 3w1 rozumiem jako wózek w który moge wpiąć 3 rzeczy.. gondolę, spacerówkę i fotelik. Ale niekoniecznie kupuje to wszystko razem..
Poprzednio kupiłam xlandera, ale tylko spacerówkę, bo była w smyku wyprzedaż tego modelu za pół ceny.. To go nie czyni wózka 1w1

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:36   #3485
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
o dzieki tassia, a dlaczego? co ma ten wozek czego inne nie maja? widze, ze jest gondola, spacerowka i fotelik.. a nie, to nie fotelik nic juz z tych wozkow nie rozumiem, calkiem nowy swiat!

o zesz, ale ceny.... http://www.cercapasseggini.it/prezzi...o-2014-335.asp
Ja mam ten wózek od siostry TŻ z Włoch. Ona mieszka tam 20 lat. Ma dwójkę dzieci i zresztą wszystko mam z Włoch od niej.
Polecam ci szczerze ciuszki firmy Jana. Maja taka świetną bawełnę ze chyba lepszej nie miałam
A co do wózka to wazy 7,5 kg. Jest rozkładany na płasko, ma stosunkowo duże kola. Jest mega zwrotny.
Powiem ci ze mam 3 wózki i ten to normalnie Mercedes!

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:46   #3486
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja mam ten wózek od siostry TŻ z Włoch. Ona mieszka tam 20 lat. Ma dwójkę dzieci i zresztą wszystko mam z Włoch od niej.
Polecam ci szczerze ciuszki firmy Jana. Maja taka świetną bawełnę ze chyba lepszej nie miałam
A co do wózka to wazy 7,5 kg. Jest rozkładany na płasko, ma stosunkowo duże kola. Jest mega zwrotny.
Powiem ci ze mam 3 wózki i ten to normalnie Mercedes!

o super, dziekuje za rade widze, ze jest to tutaj bardzo popularny wozek... chyba bede szukac uzywanego jednak :P
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:02   #3487
barbaritka84
Rozeznanie

Juuuupi...ja już po wizycie SERDUSZKO PUKA 180/min
Maleństwo mierzy 1,61 cm.
Wszystko rozwija sie prawidłowo...za tydzień na wizyte z wynikami badań i założyć karte ciąży

Lubiekawe- trzymam kciuki, będzie dobrze...

Kciukasy za reszte wizyt!!!

Apropo łóżeczka to przy córce też turystyczne miałam i bardzo sobie chwale...a o wózku to jeszcze nie myśle
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-06, 10:08   #3488
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Wszystko rozwija sie prawidłowo...za tydzień na wizyte z wynikami badań i założyć karte ciąży
super!!!!
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:13   #3489
cowie
Zakorzenienie

Dzień dobry

za dzisiejszą wizytę/y

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:13   #3490
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Apropo łóżeczka to przy córce też turystyczne miałam i bardzo sobie chwale...a o wózku to jeszcze nie myśle
Super

Lena
Stary 2014-11-06, 10:14   #3491
cowie
Zakorzenienie

Cytat:

O i już jedna udana
Gratuluję

To teraz za kolejne -

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-11-06, 10:19   #3492
lubiekawe5
Rozeznanie

Kochane a co polecacie na zaparcia?
Bo i wypiłam ciepły len, śliwki, figi suszone mam ale nadal jestem strasznie taka.. bleh[/QUOTE]

jeżeli nie pomaga co wymieniłaś, doraznie spróbowałabym czopków glicerynowych, a do jedzenia dosypywać otrębów (byle nie za dużo, ale działają jak zmiotka he he) Decyzja należy do Ciebie. Ja bym próbowała tego
Anulka - lipiec 2012
Anastazja - czerwiec 2015

Edytowane przez lubiekawe5
Czas edycji: 2014-11-06 o 10:33
lubiekawe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:20   #3493
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:21   #3494
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monika, to opis rodem z mojej wizyty. W poniedziałek był 6t 4d według USG i według OM też. I nie było nic widać poza ładnym okrągłym pęcherzykiem. Teraz w piatek ide do szpitala na konsultacje. Mam podejrzenie,ze ta lekarka miała albo zły sprzęt, albo nie umiała znaleźć bo mam tyłozgięcie. Diagnoza: puste jajo płodowe i skierowanie do szpitala na czyszczenie. Ale ja sie nie poddałam bo mam inne przeczucia, znam swoje ciało.
A teraz jesteś w którym tygoniu???
p.s. ja też mam na imie Monika
ja miałam 6t5d, a wg usg 5t6d i pusty pęcherzyk. potem 7t3d a wg usg 6t2d i już zarodek i serduszko. prawdopodobnie owulacja była dużo później bo i cykle miałam ostatnio bardzo nieregularne, stąd też mam 2 terminy porodu w karcie ciąży, z om i z usg.
Aktualnie suwaczek pokazuje 11t1d, więc pewnie ok tydzień mniej wg usg.
bardzo mocno trzymam kciuki za konsultacje!

Cytat:
Miałam fotelik xlandera, przeszedł od wtedy testy ADAC, był na tym samym poziomie co np maxi cosi. Ale fakt, był większy, do 13kg. Jednak i tak nie jeździła w nim do końca, tylko ok 10 mies przeniosłam ją do normalnego fotelika, bo po prostu była za długa na niego.
Foteliki następne mają opcje rozkładania się i są w tej samej pozycji co w tym pierwszym. A co do jazdy tyłem.. Moja Blanka jako siedzące dziecko, źle znosiła jazdę tyłem, ma chorobę lokomocyjną. Jazda przodem była wybawieniem.
za długa? to ile wzrostu? generalnie fotelik jest za mały jeśli linia oczu zaczyna wystawać poza górną krawędź fotelika. mój jeździł 16 m-cy, miał dobrze ponad 80 cm wzrostu, prawie 12 kg i mieścił się. spotkałam się też z opiniami, że 9kg 8-miesięczniaki, dużo niższe już się nie mieściły chyba jednak dużo zależy od tego jakie kryterium przyjmujemy za nie mieści się.
kolejne foteliki nie mają takiej samej pozycji, u nas jest to ewidentnie pozycja siedząca, choć lekko odchylona do tyłu, z pozycją leżącą w cabriofixie nie ma nic wspólnego.
mój nie ma choroby lokomocyjnej, także cieszę się, że może nadal jeździć tyłem.

Cytat:
No to inaczej po prostu rozumiemy..
najwidoczniej w każdym razie chodziło mi o kwestę "fotelika" wózkowego.

nie piszcie, że zielone jesteście w temacie wózków, toż to jeszcze szmat czasu. sama w poprzedniej ciąży pierwsze oglądanie/zerkanie na wózki zaliczyłam jakoś w 4/5 m-cu ciąży, a tak na prawdę zainteresowałam się tematem ok 7 m-ca.
Stary 2014-11-06, 10:24   #3495
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam 6t5d, a wg usg 5t6d i pusty pęcherzyk. potem 7t3d a wg usg 6t2d i już zarodek i serduszko. prawdopodobnie owulacja była dużo później bo i cykle miałam ostatnio bardzo nieregularne, stąd też mam 2 terminy porodu w karcie ciąży, z om i z usg.
Aktualnie suwaczek pokazuje 11t1d, więc pewnie ok tydzień mniej wg usg.
bardzo mocno trzymam kciuki za konsultacje!

za długa? to ile wzrostu? generalnie fotelik jest za mały jeśli linia oczu zaczyna wystawać poza górną krawędź fotelika. mój jeździł 16 m-cy, miał dobrze ponad 80 cm wzrostu, prawie 12 kg i mieścił się. spotkałam się też z opiniami, że 9kg 8-miesięczniaki, dużo niższe już się nie mieściły chyba jednak dużo zależy od tego jakie kryterium przyjmujemy za nie mieści się.
kolejne foteliki nie mają takiej samej pozycji, u nas jest to ewidentnie pozycja siedząca, choć lekko odchylona do tyłu, z pozycją leżącą w cabriofixie nie ma nic wspólnego.
mój nie ma choroby lokomocyjnej, także cieszę się, że może nadal jeździć tyłem.

najwidoczniej w każdym razie chodziło mi o kwestę "fotelika" wózkowego.

nie piszcie, że zielone jesteście w temacie wózków, toż to jeszcze szmat czasu. sama w poprzedniej ciąży pierwsze oglądanie/zerkanie na wózki zaliczyłam jakoś w 4/5 m-cu ciąży, a tak na prawdę zainteresowałam się tematem ok 7 m-ca.

U mnie nie pamietam ile głowa wystawała, bo to 4 lata temu było, ale pamietam, że nogi jej się nei mieściły, miała ciągle podkulone, i sie wkurzała, był płacz. No i po prostu był za mały, więc nie widziałam sensu pchania jej dalej w fotelik niemowlęcy.

No mnie tez chodziło o ten wózkowy fotelik

Lena
Stary 2014-11-06, 10:33   #3496
muszka66
Rozeznanie

Cześć dziewczyny. Dawno nie pisałam, ale czytam Was codziennie u mnie ok, czuję się ok, pracuję...W pon idę na morfologię i mocz.

Córce powiedzieliśmy o maleństwie. Hmm pierwsza reakcja ciężka. Aż mi przykro było. Ale pogadaliśmy i już jest ok cieszy się (bo nie wie co ją czeka haha).

Dziewczyny czy mogłabym dołączyć do klubu? Jakoś na forum nie zawsze mi po drodze pisać...Ale w klubie myślę co innego. Przyjmiecie?
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:38   #3497
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
u mnie oksytocyna była wybawieniem miałam już pełne rozwarcie, a skurcze były bardzo rzadko, a etap z parciem trwał już godzinę podali mi oxy, skurcze zaczęły być częstsze, więc i parcie częstsze i bardziej efektywne i jakoś poszło. Nie wiem ile bym jeszcze się męczyła bez oxy i czy w ogóle by się udało
W takim wypadku jak najbardziej. Chodzilo mi o to ze jesli oxy jest podawana nierozwaznie, np. za szybko zwiekszaja jej dawke, to moze byc to niebezpieczne dla dziecka. Neurolog mi tlumaczyl ze gdy glowka przechodzi przez kanal rodny to wykonuje serie obrotow i na to potrzeba czasu, a 40 minut na cala akcje porodowa to stanowczo za krotko
Cytat:
Monika, to opis rodem z mojej wizyty. W poniedziałek był 6t 4d według USG i według OM też. I nie było nic widać poza ładnym okrągłym pęcherzykiem. Teraz w piatek ide do szpitala na konsultacje. Mam podejrzenie,ze ta lekarka miała albo zły sprzęt, albo nie umiała znaleźć bo mam tyłozgięcie. Diagnoza: puste jajo płodowe i skierowanie do szpitala na czyszczenie. Ale ja sie nie poddałam bo mam inne przeczucia, znam swoje ciało.
A teraz jesteś w którym tygoniu???
p.s. ja też mam na imie Monika
A wiesz kiedy byla owulacja? Moze byla po prostu pozniej, trzymam za Was kciuki
Cytat:
U mnie nie pamietam ile głowa wystawała, bo to 4 lata temu było, ale pamietam, że nogi jej się nei mieściły, miała ciągle podkulone, i sie wkurzała, był płacz. No i po prostu był za mały, więc nie widziałam sensu pchania jej dalej w fotelik niemowlęcy.

No mnie tez chodziło o ten wózkowy fotelik
Nogi jak najbardziej moga wystawac

Ilonus jestes pewna ze 12 listopada bedziesz w 11t6d? Ja mam tp na tydzien przed toba i tego samego dnia mam usg genetyczne a bede wtedy rowno w 12t0d...
Stary 2014-11-06, 10:42   #3498
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
W takim wypadku jak najbardziej. Chodzilo mi o to ze jesli oxy jest podawana nierozwaznie, np. za szybko zwiekszaja jej dawke, to moze byc to niebezpieczne dla dziecka. Neurolog mi tlumaczyl ze gdy glowka przechodzi przez kanal rodny to wykonuje serie obrotow i na to potrzeba czasu, a 40 minut na cala akcje porodowa to stanowczo za krotko

A wiesz kiedy byla owulacja? Moze byla po prostu pozniej, trzymam za Was kciuki

Nogi jak najbardziej moga wystawac

Ilonus jestes pewna ze 12 listopada bedziesz w 11t6d? Ja mam tp na tydzien przed toba i tego samego dnia mam usg genetyczne a bede wtedy rowno w 12t0d...
To trzeba było wytłumaczyć to mojemu dzieciowi który darł sie całą jazdę

Lena
Stary 2014-11-06, 10:43   #3499
lubiekawe5
Rozeznanie

Monika - to u mnie termin OM i z USG sie pokrywają, róznica 1-2 dni dlatego lekarka powiedziała ze nie rokuje dobrze. Ale ja poczyrtałam i znalazłam chyba ze 3 posty takie jak moja sytuacja i w kazdej tej sytuacji okaząło się że bliźniaki jednojajowe. Dlatego nie bylo widać w 7 tyg tylko dopiero w 9 tyg. Może tak jest i u mnie?
Muszka - czemu córka tak zareagowała? Ile ma lat?
Anulka - lipiec 2012
Anastazja - czerwiec 2015
lubiekawe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:44   #3500
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
nogi bardzo szybko przestają się mieścić i jest to zupełnie naturalne, tak ma być. wszystko rozchodzi się o głowę
Stary 2014-11-06, 10:47   #3501
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
ilonus jestes pewna ze 12 listopada bedziesz w 11t6d? Ja mam tp na tydzien przed toba i tego samego dnia mam usg genetyczne a bede wtedy rowno w 12t0d...

masz rację źle napisałam Będę w 11 tygodniu, czyli 10t6d
Właśnie się zastanawiam czy to nie za szybko... Niby jest przedział 11-14 tc ale wolałabym właśnie w 12-13, a nie tak na początku...
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:51   #3502
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
masz rację źle napisałam Będę w 11 tygodniu, czyli 10t6d
Właśnie się zastanawiam czy to nie za szybko... Niby jest przedział 11-14 tc ale wolałabym właśnie w 12-13, a nie tak na początku...
ten przedział 11-13 to chyba skończony 11, czyli minimum 11t0d

u mnie to będzie jakoś 12t6d jeśli dobrze policzyłam.

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2014-11-06 o 10:54
Stary 2014-11-06, 10:54   #3503
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
ten przedział 11-13 to chyba skończony 11, czyli minimum 11t0d
Kurde dzisiaj ma jeszcze do mnie babka dzwonić, chyba przełożę na następny tydzień, wtedy będzie już skończony 11tc
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:55   #3504
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:

Super!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:59   #3505
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Barbaritka ekstra

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:00   #3506
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde dzisiaj ma jeszcze do mnie babka dzwonić, chyba przełożę na następny tydzień, wtedy będzie już skończony 11tc
Ja bym przelozyla
Stary 2014-11-06, 11:10   #3507
muszka66
Rozeznanie

Cytat:
Muszka - czemu córka tak zareagowała? Ile ma lat?
ma skończone 5 lat, duża dziewczynka. Nie wiem czemu, jest bardzo ze mna zżyta i dla niej główny powód na nie to taki, że nie chce, żebym szła do szpitala, bo nie chce się ze mną rozstawać ale już jej wytlumaczyłam co i jak i jest ok!
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:31   #3508
cowie
Zakorzenienie

Cytat:

To powinno być od 11t1d do 13t6d
Więc lepiej przełóż

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-11-06, 11:37   #3509
fartuch
Zakorzenienie

A mogłaby któraś z doświadczonych mam powiedzieć jak wygląda takie badanie? To jest usg przez powłoki brzuszne? Jak przebiega badanie?
Stary 2014-11-06, 11:39   #3510
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
A mogłaby któraś z doświadczonych mam powiedzieć jak wygląda takie badanie? To jest usg przez powłoki brzuszne? Jak przebiega badanie?
Usg bedzie przez powloki brzuszne. Jest sprawdzana przeziernosc karkowa, obecnosc kosci nosowej i przeplywy w serduszku.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości