Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-06, 11:07   #2971
gossip_girl21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
A mi ta glukoza smakuje pije duszkiem i po sprawie

GOSIP a moze to on sie boi ze dziecko zakloci jego tryb zycia? Na poczatku dla was obojga bedzie trudne to bo to nowa sytuacja w zyciu ale po paru dniach wszystko sie ulozy kochana zmeczenie bedzie i owszem ale usmiech malucha da tak wiele ze zmeczenie minie i bedzie sila na kolejne nocne wstawanie
Nie o zakłucanie jego trybu zycia nie chodzi bo on się doczekać nie może.. no i ja tez to tak rozumiem że to dla nas bd trudne ale tylko z poczatku póki się z dzieckiem nie poznamy... Tylko on taki panikarz jest że mnie to czasem aż denerwuje... lubi sobie dobierać do głowy, martwić się na zapas...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:07   #2972
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Ale nie każda ta glukozę musi robić chyba tylko jak coś z cukrem jest nie tak? ja dziś robię te rogaliki :P wtedy nie robiłam bo mąkę kupowałam 3 dni :P ja dziś muszę z Tż rozmowę przeprowadzić bo zaczął coś wczoraj mówić że ja wygodna jestem i że boi się czy ja sobie dam rade jak się dziecko urodzi z wstawaniem w nocy, czy mu się nie załamię itd. A zaczęło się od tego że mu powiedziałam że chce mieć wózek z możliwością zamontowania fotelika samochodowego bo to bd dla mnie i dla dziecka wygoda... i tak siedzę i myślę o co mu chodziło on chyba jest za mało uświadomiony w wychowanie że prawie każda mamuśka ma kryzys ze zmęczenia, że większość się załamuje... nie wiem o co mu chodziło...muszę się dowiedziec bo mi to spokoju nie daje... alebo się czepiam albo mi się wydaję że on we mnie nie wierzy? bo wspieraniem bym tego nie nazwała jeszcze mnie nastraszył i zaczęłam się przejmować czy faktycznie sobie dam rade?
Jak wy to widzicie?
nie martw sie, ja wierze ze wszystkie damy sobie rade, szczegolnie te ktore oczekuja pierwszego dzidziusia on pewnie sam sie boi i swoje obawy zrzuca troszke na ciebie, bo wiadomo, matka to matka. porozmawiaj z nim, ze oboje bedziecie musieli stawic czola problemom i ze jak bedziecie sie wzajemnie wspierac to dacie rade. i ze potrzebujesz slow otuchy a nie wrecz odwrotnie..

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

Edytowane przez MaŁa_Sylwia
Czas edycji: 2014-11-06 o 11:08
MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:08   #2973
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie każda ta glukozę musi robić chyba tylko jak coś z cukrem jest nie tak? ja dziś robię te rogaliki :P wtedy nie robiłam bo mąkę kupowałam 3 dni :P ja dziś muszę z Tż rozmowę przeprowadzić bo zaczął coś wczoraj mówić że ja wygodna jestem i że boi się czy ja sobie dam rade jak się dziecko urodzi z wstawaniem w nocy, czy mu się nie załamię itd. A zaczęło się od tego że mu powiedziałam że chce mieć wózek z możliwością zamontowania fotelika samochodowego bo to bd dla mnie i dla dziecka wygoda... i tak siedzę i myślę o co mu chodziło on chyba jest za mało uświadomiony w wychowanie że prawie każda mamuśka ma kryzys ze zmęczenia, że większość się załamuje... nie wiem o co mu chodziło...muszę się dowiedziec bo mi to spokoju nie daje... alebo się czepiam albo mi się wydaję że on we mnie nie wierzy? bo wspieraniem bym tego nie nazwała jeszcze mnie nastraszył i zaczęłam się przejmować czy faktycznie sobie dam rade?
Jak wy to widzicie?
Nie przejmuj się wcale! Ja też podobnie jak wiele przyszlych mam mam watpliwosci czy sobie poradze, szczególnie na początku jak dzidzia bedzie taka delikatna i krucha, ale podobno istnieje cos takiego jak intuicja matczyna wiec wierze ze wszystko bedzie dobrze A swojemu TŻ wytłumacz ze kobieta w ciaży i po porodzie przezywa taka hustawke nastrojów ze wzgledu na hormony ale predzej czy pozniej to przechodzi i zeby sie nie przejmował na zapas!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:17   #2974
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
nie martw sie, ja wierze ze wszystkie damy sobie rade, szczegolnie te ktore oczekuja pierwszego dzidziusia on pewnie dam sie boi i swoje obawi zrzuca troszke na ciebie, bo wiadomo, matka to matka. porozmawiaj z nim, ze oboje bedziecie musieli stawic czola problemom i ze jak bedziecie sie wzajemnie wspierac to dacie rade. i ze potrzebujesz slow otuchy a nie wrecz odwrotnie..
NO mówiłam tak jak napisałaś mu ale on znów wyskoczył że jak Ty sobie dasz rade jak Ciebie brzuch boli i dzwonisz do mnie...
(Ale tego też nie rozumie że mam problem z jelitami ,że jak mnie czasem boli brzuch to tak jakby mi ktoś nożem go dźgał i kroił i momentami mi się słabo robiło i w takich sytuacjach tylko dzwoniłam żeby zadzwonił za chwilę sprawdzić czy nie zemdlałam, to akurat ten argument zrozumie osoba która też ma zespół jelita wrażliwego)
Moim zdaniem to nie było przesadzanie owszem boję się ale staram się o tym nie myśleć co będzie bo nie chcę się stresować niepotrzebnie może sobie super dam radę? a może się faktycznie załamię> nie wiem ale jego gadka i brak wiary we mnie lekko mnie zaskoczył i teraz nie wiem czy ja pzesadzam czy on ma racje?

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się wcale! Ja też podobnie jak wiele przyszlych mam mam watpliwosci czy sobie poradze, szczególnie na początku jak dzidzia bedzie taka delikatna i krucha, ale podobno istnieje cos takiego jak intuicja matczyna wiec wierze ze wszystko bedzie dobrze A swojemu TŻ wytłumacz ze kobieta w ciaży i po porodzie przezywa taka hustawke nastrojów ze wzgledu na hormony ale predzej czy pozniej to przechodzi i zeby sie nie przejmował na zapas!
Tylko to właśnie jest panikarz, dobiera sobie do głowy, zamartwia się gdzie ja na luzie i może dlatego ma takie wrażenie? no nie wiem nie mam pojęcia a najgorsze jest to że jak gadam z nim nie potrafię mu dobrze wytłumaczyć niczego bo co bym nie powiedziała on i tak się bd przejmował i zamartwiał dlatego z lekka olewam to bo tylko ja się przy tym wkurzam a tak jak sylwia napisała przelewa swoje obawy na mnie i ja się potem steresuję ale tego tez mu nie powiem bo on wiele rzeczy dusi w sobie zamaist normalnie pogadać..... masakra! charakter co jeśli o nerwy chodzi ma tragiczny..

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-11-06, 11:22   #2975
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko to właśnie jest panikarz, dobiera sobie do głowy, zamartwia się gdzie ja na luzie i może dlatego ma takie wrażenie? no nie wiem nie mam pojęcia a najgorsze jest to że jak gadam z nim nie potrafię mu dobrze wytłumaczyć niczego bo co bym nie powiedziała on i tak się bd przejmował i zamartwiał dlatego z lekka olewam to bo tylko ja się przy tym wkurzam a tak jak sylwia napisała przelewa swoje obawy na mnie i ja się potem steresuję ale tego tez mu nie powiem bo on wiele rzeczy dusi w sobie zamaist normalnie pogadać..... masakra! charakter co jeśli o nerwy chodzi ma tragiczny..
Współczuje Ci Mój TŻ to jest na odwrót gdy tylko cos sie dzieje, slabo mi sie zrobi albo wymioty jak miałam takie dokuczliwe to zaraz mi gada ze jedziemy do lekarza. I pociesza mnie, ze damy sobie rade, bo tez z kolei ja miewam takie watpliwosci, chyba mam podobny charakter pod wzgledem zamartwiania sie na zapas do Twojego TŻ.

A tak w ogóle to uciekam od Was w koncu w miedzy czasie wykapalam sie wymalowalam i ide zrobic zakupki i wymienic ten sweter za duzy mam nadzieje ze bedzie rozmiar S na wymiane. Buziaki i milego dnia!!!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04

Edytowane przez Hanka20
Czas edycji: 2014-11-06 o 11:23
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:22   #2976
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Upolowałam dziś na allegro 5szt. bodziaków za 9.90 Bardzo się cieszę. W końcu mogę zacząć kupować ubranka. Mam nadzieję że dzidziuś w takim wypadku nie zrobi psikusa i siusiak to naprawdę był siusiak
Super bodziaki!

Gossip - nie przejmuj się jego gadaniem, na pewno nie chciał nic złego powiedzieć, ale chłopy to nie potrafią w słowa ubrać i wychodzi jak wychodzi...
Poradzisz sobie świetnie, jak każda z nas

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:41   #2977
Koperco
Zakorzenienie

Ja dzis na apce siedze. Obudzilam sie z bolem zatok, gardla i lekka goraczka-normalnie bosko.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Glukoze musi zrobic kazda ciezarna..
Ja zeszlym razem zabralam ze soba plasgerek cytruny. Duszkiem z zatkanym nosem wypilam kubeczek glukozy i od razu ten plasterek cytryny wycisnelam na jezyk i bylo calkiem spoko-a ja za mocno slodkim generalnie nie przepadam
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:45   #2978
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuje Ci Mój TŻ to jest na odwrót gdy tylko cos sie dzieje, slabo mi sie zrobi albo wymioty jak miałam takie dokuczliwe to zaraz mi gada ze jedziemy do lekarza. I pociesza mnie, ze damy sobie rade, bo tez z kolei ja miewam takie watpliwosci, chyba mam podobny charakter pod wzgledem zamartwiania sie na zapas do Twojego TŻ.

A tak w ogóle to uciekam od Was w koncu w miedzy czasie wykapalam sie wymalowalam i ide zrobic zakupki i wymienic ten sweter za duzy mam nadzieje ze bedzie rozmiar S na wymiane. Buziaki i milego dnia!!!
No ogólnie jest super tylko czasem jak z czymś wyskoczy to ja się zastanawiam czy jestem taka głupia że nie rozumiem czy nie widze problemu czy to z nim jest coś nie tak?

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Super bodziaki!

Gossip - nie przejmuj się jego gadaniem, na pewno nie chciał nic złego powiedzieć, ale chłopy to nie potrafią w słowa ubrać i wychodzi jak wychodzi...
Poradzisz sobie świetnie, jak każda z nas
Tez mi się tak wydaję ale musze z nim pogadać bo mi to spokoju nie daje

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ja dzis na apce siedze. Obudzilam sie z bolem zatok, gardla i lekka goraczka-normalnie bosko.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Ja zeszlym razem zabralam ze soba plasgerek cytruny. Duszkiem z zatkanym nosem wypilam kubeczek glukozy i od razu ten plasterek cytryny wycisnelam na jezyk i bylo calkiem spoko-a ja za mocno slodkim generalnie nie przepadam

No mnie póki co nic takiego robic nie kazał... nie wiem czy bede robic sie okażę

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-11-06, 11:49   #2979
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
No ogólnie jest super tylko czasem jak z czymś wyskoczy to ja się zastanawiam czy jestem taka głupia że nie rozumiem czy nie widze problemu czy to z nim jest coś nie tak?

Tez mi się tak wydaję ale musze z nim pogadać bo mi to spokoju nie daje

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

No mnie póki co nic takiego robic nie kazał... nie wiem czy bede robic sie okażę
Bo obciążenie glukozą robi się między 24 a 28tc więc mamy jeszcze czas

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:50   #2980
soniuska
Zakorzenienie

Gossip to smacznych rogalikow
Kochana powodzenia w rozmowie.

Madzix nie znam filmu
Zazdro pogody! U NAs zimno!!!:/

Koperco no!mialas nie chorowac
Zdrowirj

A moj w ogole nic nie mowi o ciazy i o dziecku,wiec nie wiem nic w tym temacie.
Ja jesten silna i czuje ze dam sobie rade nawet sama chocby nie wiem co. Chocby najgorszy dol,nqjwiecej do zrobienia itd ja nigdy sie nie poddaje.
Na pewno bede chciala pomocy,wiadomo.

I ja sama tez nie mysle jesCze o tym jak to dziecko bedzie.

Ide do lidla na zakupy
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:51   #2981
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Bo obciążenie glukozą robi się między 24 a 28tc więc mamy jeszcze czas
dzięki nie pocieszyłaś mnie ;P

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-11-06, 11:53   #2982
rosarioV
Zakorzenienie

haha przyszedl do mnie jakis kandydat na radnego czy posła i z tekstem, mogę rodziców poprosić a ja słucham ? a on no pani jeszcze niepełnolenia więc głosowac nie może, ja do niego że mam 25 lat i jeszcze dziecko w brzuchu jego mina bezcenna, dał mi 13 lat to aż tak młodo wyglądam ? no tak bez make up i domowy kitek i masz

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:57   #2983
Koperco
Zakorzenienie

Rosario ale zeby az tak mlodo? To nie wiem czy gratulowac😛
Stary 2014-11-06, 12:01   #2984
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
haha przyszedl do mnie jakis kandydat na radnego czy posła i z tekstem, mogę rodziców poprosić a ja słucham ? a on no pani jeszcze niepełnolenia więc głosowac nie może, ja do niego że mam 25 lat i jeszcze dziecko w brzuchu jego mina bezcenna, dał mi 13 lat to aż tak młodo wyglądam ? no tak bez make up i domowy kitek i masz
Spoko ja tez tak wygladam
Stary 2014-11-06, 12:01   #2985
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się boję glukozy....

Rosario dzięki za przypomnienie o szkole rodzenia! Muszę tam zadzwonić i się zorientować w sytuacji
Nie ma za co przypomnijcie mi że pod koniec listopada znowu mocz i do krwiopijców abym kupiła pojemnik :P
[QUOTE=gossip_girl21;48822 451]Ale nie każda ta glukozę musi robić chyba tylko jak coś z cukrem jest nie tak? ja dziś robię te rogaliki :P wtedy nie robiłam bo mąkę kupowałam 3 dni :P ja dziś muszę z Tż rozmowę przeprowadzić bo zaczął coś wczoraj mówić że ja wygodna jestem i że boi się czy ja sobie dam rade jak się dziecko urodzi z wstawaniem w nocy, czy mu się nie załamię itd. A zaczęło się od tego że mu powiedziałam że chce mieć wózek z możliwością zamontowania fotelika samochodowego bo to bd dla mnie i dla dziecka wygoda... i tak siedzę i myślę o co mu chodziło on chyba jest za mało uświadomiony w wychowanie że prawie każda mamuśka ma kryzys ze zmęczenia, że większość się załamuje... nie wiem o co mu chodziło...muszę się dowiedziec bo mi to spokoju nie daje... alebo się czepiam albo mi się wydaję że on we mnie nie wierzy? bo wspieraniem bym tego nie nazwała jeszcze mnie nastraszył i zaczęłam się przejmować czy faktycznie sobie dam rade?
ciekawe myślenie ma Twój Tż... no wiadomo, że na początku kobieta może mieć chwile załamki, niewyspanie, płacz, kolki a mężczyzna jest po to aby wspierać wtedy kobiete i podnosić ją na duchu
Cytat:

matko też tak chce... jak ja powiem, że mnie coś boli to tż, że mam przestać udawać i jak nie umieram i rodzę to nie mam mu głowy zawracać a jak tak na prawdę mnie boli to jedziemy do szpitala... i tym mnie zamyka bo nie pojadę z jelitami albo bólem głowy do szpitala... ;/

robię kisiel na budyniu czy jakoś tak powiedzcie czy dobrze; ugotowałam budyń, wlałam do salaretek, jabłko starłam i na budyń i na to jabłko kisiel ? ale mam smaki budyń cytrynowy, kisiel truskawkowy i jabłko

Stary 2014-11-06, 12:06   #2986
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniolek Pokaż wiadomość
Ja po antybiotyku miałam początki infekcji to nim poszam do ginka poratowałam się nasiadówką w ziółkach (nie gorącą!)- kora dębu, rumianek i nagietek, i doustnie Lacibios Femina zaczęłam łykać. Ginek zalecił mi właśnie Clotrimazolum - cienką warstwą na zewnątrz dwa razy dziennie (mówił że w I trymestrze nie wolno, a potem już tak) i dowcipnie Lactovaginal. 3 dni i było po sprawie.

Popieram synka- Adaś śliczne imię

Dokładnie to samo nam lekarz mówił
U mnie też po antybiotyku lekko nie halo Biorę Dicoflor, zobaczymy jak będzie. Na wizycie poproszę gina o coś na grzybek żeby miec w domu jakby sie przyplątał.
U nas w rodzinie jest 2 Adasiów - 33 lata i 1,5 roku i wystarczy

Cytat:
Dlatego ja ostatnio kupiłam chyba z 5 bo też zawsze o nim zapominałam :-P

Aha i dziewczyny do badania nie musi być cały kubeczek,de facto potrzebne jest ok 10-15ml,reszta i tak ląduje w zlewie
Ja zawsze oddaję pojemniczek tylko w połowie pełny albo i mniej, a nie jak biedne babulki pod korek

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hejka.
Czekam az chlopaki z meblami wjada sprawdze czy to takie co chcialam i jade do miasta a meza na strazy zostawiam dzis czwartek dzien ciuchlandow i po ksiazki jade do in medio bo dzis mi kolejne wyszly czesci
Mam nadz.że kuchnia bedzie wymarzona. Nowoczesna czy tradycyjna?
Udanych zakupów!

Cytat:
No i czekam już na badanie czystości masakra wstyd mi z zarośniętà bułą... chyba powiem położnej że tam nic nie zrobione ze względu na infekcje może inaczej spojrzy
Gosiak u mnie dzień ciucholandow w poniedziałek
Ja nie rozumiem podejscia dot. niegolenia sie przy infekcjach, ale każdy gin. czy kobieta ma inne podejście. Ja na wosk powinnam isć ale się boję

Cytat:
Nati super zamówiłas tą pakę, sliczne ciuszki na pewno nie bedziesz zalowała wydanych pieniedzy

Majka też uwielbiam Bourjouis Twist up the volume chyba najlepszy tusz jaki mialam do tej pory!

A tak w ogóle to witam sie porannie Po tym wczorajszym basenie bylam tak padnieta, ze nie mialam siły juz siadac do kompa, jak wrócilismy do zdołałam jeszcze tylko zasadzić wrzosa, którego nabyliśmy w kauflandzie, od paru tygodni chcialam kupic i wreszcie mam! Uwielbiam te kwiaty, sa piekne!! No i zaległam na łóżku...
też bardzo lubię ten tusz a jak miałam rzęsy wydłużone po odżywce Revitalash to efekt był zniewalający Teraz już nie jest tak spektakularnie, ech

Cytat:
Upolowałam dziś na allegro 5szt. bodziaków za 9.90 Bardzo się cieszę. W końcu mogę zacząć kupować ubranka. Mam nadzieję że dzidziuś w takim wypadku nie zrobi psikusa i siusiak to naprawdę był siusiak
Fajne bodziaki. Oby synek został synkiem

Cytat:
Napisane przez niuniolek Pokaż wiadomość
A jaki tusz do rzęs, ale wodoodporny możecie polecić? Ja używam Maybelline Volume Express Colossal Woterproof, ale chętnie wypróbowałabym coś nowego. Poza tym jakoś zaczął mi się pod koniec dnia rozmazywać
Ja nie pomogę, nie lubię tuszy w wersji wodoodpornej i żaden mi nie przypadł do gustu. Spr. opinie w kwc na wizażu.

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Ja tez sie tej glukozy boje. nie wiem nawet jak to mam zrobic bo to zapewne rano i trwa 2 godziny, ani jak dojechac ani co z mlodym zrobic. Chyba maz musi wziac urlop zeby tam ze mna pojechac
Nie ma się czego bać. Ja wtedy wypiłam duszkiem i musiałam siedzieć godzinę w laboratorium. Te które mają problemy z cukrem to robią to obciążenie większą dawką i siedzą 2 godz.

Cytat:
Ja też się boję glukozy....

Rosario dzięki za przypomnienie o szkole rodzenia! Muszę tam zadzwonić i się zorientować w sytuacji
Na Bukowskiego sie zapisujesz? Daj znać co Ci powiedzieli, ok?

Cytat:
Jak wy to widzicie?
Każda robi glukozę. Tylko jedne z mniejszym obciążeniem i krew pobierana po godz. a inne z większym i krew po 2 godz.
Twój Tż, co normalne, też sie boi jak sobie poradzicie oboje, Ty sie nie boisz jak to będzie? To normalne - lęk przed nieznanym

Byłam w galerii, odebrałam kartę w Super Pharmie i kupiłam z 50% rabatem róż Bourjois Nic nie kupiłam w Reserved co dziwne, bo zawsze coś wybiorę Młodemu czy sobie a to nic mi w oko nie wpadło. W h&m też nic nie wybrałam, ale kupiłam sobie rajstopy ciażowe 100den gatta i zapłaciłam 24 zł Wg mnie to dużo, ale mam nadz.że chociaż będę zadowolona. W lidlu kupiłam kilka rzeczy dla Tż bo od dziś moda męska Do apteki juz nie dojechałam, jutro muszę fotki odebrać i skoczę do apteki

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Wiesz politycy to kłamczuchy, mówią to co chcemy usłyszeć
Stary 2014-11-06, 12:09   #2987
gossip_girl21
Zakorzenienie

[QUOTE=rosarioV;48823550]Nie ma za co przypomnijcie mi że pod koniec listopada znowu mocz i do krwiopijców abym kupiła pojemnik :P
Cytat:
ciekawe myślenie ma Twój Tż... no wiadomo, że na początku kobieta może mieć chwile załamki, niewyspanie, płacz, kolki a mężczyzna jest po to aby wspierać wtedy kobiete i podnosić ją na duchu

matko też tak chce... jak ja powiem, że mnie coś boli to tż, że mam przestać udawać i jak nie umieram i rodzę to nie mam mu głowy zawracać a jak tak na prawdę mnie boli to jedziemy do szpitala... i tym mnie zamyka bo nie pojadę z jelitami albo bólem głowy do szpitala... ;/
NO mówie jakoś dziwnie tak musze z nim pogadać o co mu to chodziło....

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-11-06, 12:11   #2988
soniuska
Zakorzenienie

Rosario dobrze robisz
I kazda niestety bada glukoze.

Majka oo jakie zakupki
Stary 2014-11-06, 12:12   #2989
_Madison_
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma za co przypomnijcie mi że pod koniec listopada znowu mocz i do krwiopijców abym kupiła pojemnik :P
Chyba mamy tego samego chłopa
Mój też uważa, że skoro nie umieram to tak źle nie jest i mam nie przezywać, a jak boli bardzo to on i tak nic tu nie pomoże i szpital:rolleye s:
I też jadaczkę mi zamyka
Smacznego!
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 12:13   #2990
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry pomysł z tą cytryną! Też tak zrobię

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Na Bukowskiego sie zapisujesz? Daj znać co Ci powiedzieli, ok?
Tak Ok na pewno dam znać!

Ja się zaraz zbieram ogarniać, bo jadę pobuszować w ciucholandach, mam plan zajść do pracy na małe pogaduchy a potem spotkanie z kumpelą
Muszę jeszcze tylko poodkurzać, bo jutro urodziny TŻ więc dzień pichcenia

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 12:15   #2991
_Madison_
Zadomowienie

MAJA - co do glukozy to ty jakieś stare info masz
Teraz każda ma pobieraną krew 3x
Na początku, po godzinie i po 2h. I nie słyszałam o tych różnych dawkach gluzkozy... Znaczy wiem, że jest 50g i 75g ale u nas wszyscy robią 75g.

Fajnie, że ja glukozę mam już za sobą
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 12:18   #2992
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Chyba mamy tego samego chłopa
Mój też uważa, że skoro nie umieram to tak źle nie jest i mam nie przezywać, a jak boli bardzo to on i tak nic tu nie pomoże i szpital:rolleye s:
I też jadaczkę mi zamyka
Smacznego!
Twój mąż ma chyba kilka żon

Cytat:

Ja się zaraz zbieram ogarniać, bo jadę pobuszować w ciucholandach, mam plan zajść do pracy na małe pogaduchy a potem spotkanie z kumpelą
Super, dzięki
Udanych zakupów i spotkań!

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Na początku, po godzinie i po 2h. I nie słyszałam o tych różnych dawkach gluzkozy... Znaczy wiem, że jest 50g i 75g ale u nas wszyscy robią 75g.

Z tego co pamiętam to ja w 1szej ciąży miałam raz pobieraną po godzinie, ale może źle pamiętam bo pamięć już nie ta
Stary 2014-11-06, 12:25   #2993
Koperco
Zakorzenienie

Ja w pierwszej ciazy tez mialam robiona po 1h i ta mniejsza dawka. No ale moze sie cos pozmienialo w koncu to troche czasu minelo...
Stary 2014-11-06, 12:26   #2994
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
no ale nie zasnę jak będzie mi się chciało siku. Pewnie ok 4:30 załatwię sprawę jak mąż do pracy będzie się zbierał dla mnie to już będzie poranny mocz, skoro chodzę spać o 19
Cytat:
Flight ja się wysikalam o 6 .i za bardzo mi sie nie chcoe chyba wymiusze pare kropelek moze uda sie i sie zapelni
Black czyli jak wysikałam się o 6 To lepiej nie zanosic tego.z. ok 9 cholera dwa razy będę jechać jeszcze jutro dupa.....
Dziewuszki, z tego co wiem to musi być przerwa w siku 4h i mocz nie może za długo stać w kubeczku bo sie bakterie mnożą.

Cytat:
Haha wiecie położna mnie zdziwiła bo powiedziała że dobrze że się nie gole i nie mam tego zmieniać bo.przecież po coś te włosy tam rosną :P tylko podcinac jak już długie
No własnie mój gin też tak mówił i teraz tylko skracam włoski co by tż trafił do celu na szczęście mówi że jemu to wsio ryba także luzik

Cytat:
Hahaha, i co namawiał Cie w koncu na głosowanie? ja nie wiem na kogo głosować u siebie ...

Cytat:

No z tego co ja wiem to właśnie jest tak jak mówisz

my już pozałatwialiśmy sprawy, tżcik konczy kuchenne okno obrabiać i zaraz biorę się za sprzątanko. W koncu firanki i te sprawy. Tylko jeszcze nie wiem kto mi powiesi, chyba tesciówkę poproszę ;D niech pomoże ciężarnej synowej, a co !
miłego dzionka!

Sonia mam nadzieje że humorek lepszy już
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 12:30   #2995
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Twój mąż ma chyba kilka żon
hahaha Madison nie dziel się mężem nie daj się

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Dziewuszki, z tego co wiem to musi być przerwa w siku 4h i mocz nie może za długo stać w kubeczku bo sie bakterie mnożą.

No własnie mój gin też tak mówił i teraz tylko skracam włoski co by tż trafił do celu na szczęście mówi że jemu to wsio ryba także luzik

Hahaha, i co namawiał Cie w koncu na głosowanie? ja nie wiem na kogo głosować u siebie ...
kurcze u mnie było 3 h przerwy między siusiu Mojemu też wsio czy tam coś jest czy nie
a co do posło radnego wiadomo, że namawial ale tez nie wiem na kogo zagłosuję... chyba na jakiegoś znajomego co go znam i wiem jaki jest hehe

Stary 2014-11-06, 12:33   #2996
Koperco
Zakorzenienie

A ja jestem w szoku bo jak pokazalam M co mi sie udalo dla Fasolki wyha zyc w lumpie to stwierdzil ze bardzo ladne. A jak zapytalam czy nie uwaza ze zdeczko za wczesnie z takimj zakupami to stwierdzil ze to ja wiem ile jakich ciuchow mamy i na pdwno nas z torbami nie puszcze, wiem ile czego potrzeba wiec zdaje sie na mnie. Normalnie malo na zawal nie padlam wczoraj.
Stary 2014-11-06, 12:37   #2997
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jestem w szoku bo jak pokazalam M co mi sie udalo dla Fasolki wyha zyc w lumpie to stwierdzil ze bardzo ladne. A jak zapytalam czy nie uwaza ze zdeczko za wczesnie z takimj zakupami to stwierdzil ze to ja wiem ile jakich ciuchow mamy i na pdwno nas z torbami nie puszcze, wiem ile czego potrzeba wiec zdaje sie na mnie. Normalnie malo na zawal nie padlam wczoraj.
Wow , no to ładnie Ci powiedział

Ja jak się budzę o 4 czy 5 na siku to wtedy ten mocz zgarniam do pojemniczka i jest ok
Stary 2014-11-06, 12:42   #2998
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
łoł super !!!! jakbym chciała aby mój sie jakoś zaangażował w ciuszki i rzeczy dla dzidzi... a on nic... mówi, że to moja działka i wszystko mam sama wybierac bo mi ufa, a ja jestem pewna, że on tak mowi tylko po to abym mu dała spokój Mam tylko nadzieję, że jak brzuch urośnie i dzidzia zacznie kopać na poważnie to wreszcie mu się coś odmieni i zacznie ze mną kompletować wyprawkę

Stary 2014-11-06, 12:44   #2999
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry pomysł z tą cytryną! Też tak zrobię

mozna podobno tez kupic glukoze cytrynowa juz
milego dnia i udanych lowow
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość

No z tego co ja wiem to właśnie jest tak jak mówisz

my już pozałatwialiśmy sprawy, tżcik konczy kuchenne okno obrabiać i zaraz biorę się za sprzątanko. W koncu firanki i te sprawy. Tylko jeszcze nie wiem kto mi powiesi, chyba tesciówkę poproszę ;D niech pomoże ciężarnej synowej, a co !
miłego dzionka!

Sonia mam nadzieje że humorek lepszy już
czy ja wiem;*
kupilam rzeczzy na mizerie i na fasolke po bretonsku na jutro, paste elmex i filtry do wody...wiec nic szczegolnego, ale spacer fajny tylko ciezko mi to dzwigac bylo
Cytat:
o mamo, jaki kochany!
gdyby moj taki byl
Stary 2014-11-06, 12:47   #3000
gosiak0512
Zakorzenienie

Kupilam siate ciuchow nawet ogrodnice trafilam co mi sie na allegro podobaly i ksiazki pytalam meza o przedluzacz do piekarnika to slyszalam ze JEST! Weszlam do domu i cud bo go nie ma.. jade z powrotem..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości