![]() |
#91 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Dziewczyny! Czy Wy tez tak macie z pośladkami???
Cytat:
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() Ale dobrze mówisz, niektóre szczypłe/aktywne osoby maja problem a inne z lekką nadwaga i osiadłym trybem życia nie narzekają. Ja dopiero kilka miesięcy temu to zauważyłam (mam 26) i jestem 100% pewna że przyczyną były hormony bo zmianiałam 3krotnie tabletki. Niecały miesiąc temu odstawiłam kompletnie tab.anty i cała reszta działań niepożądanych zniknęła więc mam nadzieję że również moja pupa wróci do formy z zeszłego roku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
ćwiczę z Mel B krótki trening na pośladki (10 minnut ) ,ćwiczę też Skalpel Ewy Chodakowskiej -niesamowicie unosi pośladki do góry
![]() oprócz tego czasami ćwiczę z Jillian : No More Trouble Zone,Banish fat foot metabolism,Harb Body. Moje pośladki nigdy nie był w tak dobrej formie i w takim miejscu jak teraz ![]() Na prawdę polecam ćwiczenia ![]()
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Ja ćwiczę siłowo 4-5 razy w tygodniu, niestety mój cellulit nic sobie z tego nie robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
tez mam taki celluilt na posladkach, cwicze, jadam zdrowo, ale przy spieciu jest masakra :O nie pozostaje nic jak cwiczyc dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
U mnie to samo. Ćwiczę, stosuję kremy, zdrowo się odżywiam, a po napięciu pośladki wyglądają jak u 60-latki. Ech...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Panaroja
|
Cellulit jest skutkiem działania estrogenów , dlatego tego problemu nie ma żaden facet a ma go 95% kobiet od okresu dojrzewania . Jedyne co trochę pomaga to intensywny ruch , wypełniający doopsko mięśniami zamiast tłuszczu
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Fajnie wiedzieć, że nie jestem sama :P ćwiczę pośladki (polecam MelB! fajnie pupa boli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Nie marszczą mi się, jak napinam. Ale i tak muszę je ćwiczyć bo lekko oklapły i chciałabym je trochę podnieść. Marzy mi się krągły, odstający tyłęczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Haha ja bez napisania cellulit praktycznie niewidoczny natomiast gdy napne... Dramat haha... Ćwiczę silowo, robię interwaly ale nic nie wygra z hormonami które wszczepilam sobie w inplancie w tym roku. Raz sie zawzielam to pozbyłam sie dziadostwa ale ważna jest systematycznosc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
wygląda na to, że aby mieć idealnie piękne pośladki, trzeba o nie dbać już od dziecka, zanim nabawimy się defektów skórnych - przede wszystkim dużo ruchu. A z tym w wieku szkolnym wiadomo jak niestety jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Tu nie chodzi o ruch, ja od dziecka jestem aktywna niestety gdy zaczęło sie dojrzewanie i hormony to zaczęły sie tez problemy z cellulitem tym bardziej teraz plus antykoncepcja hormonalna. Ja obecnie ćwiczę intensywnie 6-7 razy w tygodniu. W walce z cellulitem najważniejsza jest DIETA - jak najmniej śmieciowego prEtworzonego jedzonka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Dot.: PROBLEM - Fałdki pod pośladkami
Kochane Kobitki,
mam ten sam problem i cholernie ciężko się go pozbyć ![]() ![]() I nie mam już na to ani siły, ani pomysłu .. PomocyYy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Ja mam tak samo tylko na obydwoch nogach porazka po prostu, to chyba za duzo tluszczu na to wyglada, z reszta nie wiem. I wlasnie dlatego postanowilam cwiczyc,, ale zalamalam sie widzac ze twierdzicie iz trudno sie tego pozbyc :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wiem po sobie, DA SIĘ
ja wiem, że to strasznie długo trwa, ja zobaczyłam poprawę dopiero po roku! przynajmniej po tych ćw co ja robiłam. może siłka przyspieszy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
"Dziewczyny, wiem po sobie, DA SIĘ
ja wiem, że to strasznie długo trwa, ja zobaczyłam poprawę dopiero po roku! przynajmniej po tych ćw co ja robiłam. może siłka przyspieszy" A możesz powiedzieć jakie robiłaś ćwiczenia ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Ja przysiady robie:p i pomaga.
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,na takie problemy, o jakich tu mowa, zćwiczeń siłowych poleciłabym:
- wykroki na podeście z małym obciążeniem (mały gryf sztangi trzymany z tyłu na karku,lub sztangielki trzymane wzdłuż tułowia oburącz) 5 serii po 12-15 powtórzeń - przysiady ze sztangą na wąsko rozstawionych nogach i nie dosiadamy do końca 5serii po 12 powtórzeń - w klęku podpartym,przedramiona oparte na podłodze, wykonujemy unoszenie ugiętej nogi w kolanie, w górę 5 serii po 15 powtórzeń z ćwiczeń aerobowych poleciłabym stepper,bieżnię 30 minut |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
butt workout ćwiczenia na pośladki i uda
Od kilku miesięcy ćwiczę na uda i pośladki. Przeróżne ćwiczenia z youtuba, przysiady, 30 days squat challenge i mam wrażenie, że to działa tylko na uda. Są już trochę umięśnione i ładne, ale jeśli chodzi o pośladki nie widzę żadnych zmian. Nie chcę schudnąć, ale właśnie wyrzeźbić, macie jakieś rady na to?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
Dot.: butt workout ćwiczenia na pośladki i uda
To znaczy? Na powiększenie pupy trza ciężar dodać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
tak byłoby najlepiej ![]() ![]()
![]() |
#111 |
.
|
przysiady ze sztangą
![]()
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
a ja polecam 8 min buns z panem w trykociku
![]()
I tylko przyjdź. Dotknij mnie czule, i przytul tak, abym zapomniała o wszystkim. Pocałuj tak, abym na przekór samej sobie poczuła się szczęśliwa. A wtedy pójdę za tobą na koniec świata. Ty i ja, trzy metry nad niebem ♥ A&F |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
.
|
niektórzy trzymają takie rzeczy w domu
![]() może być przysiad z kettlem ![]()
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Zgrzewka wody mineralnej waży 9kg. Zastanawiam się, czy dałoby się dwie zamocować na jakimś drążku/kijku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Ja nadal nie rozumiem jak wymachy nogami, 400 przysiadów dziennie i tym podobne gimnastykowanie może coś wyrzeźbić. JAK, CZYM, o co tu w ogóle chodzi, jak te mięśnie mają pracować, gdzie one mają jakiś bodziec pobudzający? :d żeby mięśnie ruszyły potrzeba obciążenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przysiady angażują mięśnie pośladkowe, mięśnie czworogłowe uda, mięsień brzuchaty łydki czy mięśnie grzbietu. Przy obciążeniu mięśnie te pracują efektowniej ale nawet bez niego można podnieść i ujędrnić tyłek
I tylko przyjdź. Dotknij mnie czule, i przytul tak, abym zapomniała o wszystkim. Pocałuj tak, abym na przekór samej sobie poczuła się szczęśliwa. A wtedy pójdę za tobą na koniec świata. Ty i ja, trzy metry nad niebem ♥ A&F |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeźbi to się już istniejące mięśnie. Natomiast ich wzrost można jak najbardziej wywołać aktywnościa fizyczną wykonywaną z obciążeniem jedynie własnego ciała. Wystarczy popatrzeć na kalisteników jak wyglądają. ![]() Albo na tyłki i uda rowerzystów. Jeźdzców (Ci mają do tego mocne plecy i ramiona) To są mity, że zwykła Kowalska chcąca ładnie wyglądać , musi machać sztangą. Nie musi. Swoja drogą, najbardziej nabudowane uda to miałam od jeździectwa. Przy czym to koń nosił mnie, a nie ja jego. ![]()
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
To świetnie, szkoda, że jeszcze nigdy nie widziałam jakiś rzeczywistych efektów tych przysiadów, prócz właśnie lekkiego podniesienia pośladków.
Już nie wspominając o tym, że skłat czelencz reklamuje się zdjęciami, które pochodzą ze stron klinik plastycznych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A inną sprawą jest to, czy w ogóle jest jakikolwiek sens, wykonywać jakiekolwiek ćwiczenia obejmujące tylko niewielkie partie mięśniowe. Zobaczcie sobie programu ćwiczebne marines, tam o zgrozo w ogóle nie ma żadnych ćwiczeń na brzuch czy pośladki. To są grupy mięśni które same się robią, jeśli program ćwiczebny obejmuje ogólną kondycje i siłę. Nie da się wykonać praktycznie żadnego, nawet najprostszego ćwiczenia funkcjonalnego (jakieś kombinacje planków, pompek, podciągnięć na drążku, czołgania się), bez użycia tych partii mięśni. Żadne brzuszki, nigdy, nie skatowały mi brzucha tak, jak sesja czołgania się pod niewysokimi płotkami czyli z biodrami bardzo nisko.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.