|
|
#2881 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Cytat:
No tak i pewnie tak będę robić. Ale u szwagierki to same położne, póki z maluchem była w szpitalu to rozbierały i kładły na mamy brzuszek, a w moim szpitalu tego nie robią. Chodzi o to, że jeszcze nie mają tego podejścia jak w innych szpitalach
|
|
|
#2882 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nieźle, ale mała gotowa, więc luz ![]() ale weź też pod uwagę, że lekarze często prorokują poród przed czasem mi tez tak nagadali, bo brzuch nisko, skurcze, mała gotowa, ja już siedziałam na torbie od 3 tygodni, a później się okazało, że urodziłam tylko 2 dni przed terminem najgorsze było to czekanie właśnie, bo może to już ![]() Cytat:
i ukłony za to, że chcesz to zmienić
|
|
#2883 | |
|
Rozeznanie
|
Wy pakujecie torby a ja stwierdzam ze mam czas
szyjka twarda zamknięta a do tp jeszcze 2 miesiące więc luz ale właściwie to wam zazdroszczę bo wydaje mi się ze jako tako przygotowana jestem i zwariuje do konca rokuInka do 20 listopada masz urodzić??? Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
czy same najpotrzebniejsze to nie wiem, ale wydawało mi się ze potrzebne bo mój mąż by białej gorączki dostał jakby musiał coś mi kupić ![]() Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz mam motywacje
|
|
#2885 |
|
Rozeznanie
|
Roksi, ty złota kobieto
dziekuje Ci za przepis za drugim razem wykorzystam go...ale chyba nie prędko to bedzie Makaron wyszedł i o dziwo z tego przepisu co psioczyłam na niego Teraz makaron sie suszy...ale niemam takich ilosci jak TYYYYYYYYY szalona kobieto nie dam rady tyle zrobic hehe :P i nie 1mm tylko chyba małe grubasy mam potem dam foto.paulinkus nie śmiej sie z reklamówki bo mi kazali do reklamówek dać rzeczy
|
|
|
|
#2886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i uwielbiają wszelkiego typu "pomysły na" gorące kubki babeczki z kubeczka zupy i sosy z proszku... A ja.bym chciała więcej ziół i warzyw zamiast chemicznego smaku ale niestety nie mam swojej kuchni i to mama częściej gotuje mimo wszystko też zamierzam walczyć tym bardziej ze jestem po technologii żywności i zboczenie mam co do żywności.wysoko przetworzonej Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
39/40 Edytowane przez basiabasia989 Czas edycji: 2014-11-06 o 12:01 |
|
|
|
|
#2887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2888 |
|
Rozeznanie
|
Mimo ze mam kuchnie z moimi rodzicami to ja dla siebie i męża to gotuje osobno. Też moja mama lubi kostki dodawać albo zupy w proszku, ja wole gotować bez tego i jak coś więcej zrobię to wszyscy jedzą i mówią ze dobre. Więc można bez tego.
|
|
|
|
#2889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczyłabym czy wsio mam.Jeju schizy jakieś mam. Usłyszałam płacz dziecka i zerwałam się na równe nogi. Okno mam otwarte i jakieś maleństwo zaczęło płakać.
|
|
|
#2891 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
na początku grudnia zacznę. Jak dokupię wszystkie rzeczy. Termin mam na 24.12. także wydaje mi się że mam jeszcze sporo czasu. Jak nie zdążę to najwyżej tż dokupi jakieś duperele jak będziemy w szpitalu. I w związku z tym mam prośbę czy podzieliłabyś się swoją apteczną listą zrobię zakupy tak jak wy w gemini skoro polecacie no i nie trzeba będzie biegać po mieście tylko poklikać i już ![]() Cytat:
Resztę rzeczy spakujemy w torbę podróżną i zostawimy w samochodzie. Po porodzie tż skoczy po nią i tyle
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2893 |
|
Rozeznanie
|
Przyznam się, że zeżarłam właśnie pół takiej dużej paczki maltesersów
![]() Ale kombinacje z tymi torbami, widzę, że wszystkie mamy z tym problem Ja się pakuje, bo mam termin na chyba 8.12 więc trzeba powoli się ogarniać choć serio nie czuje, że poród się zbliża.
|
|
|
|
#2894 |
|
Rozeznanie
|
wysłałam na maila bo na pw nie umiem dodać zdjęcia :P
|
#2895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam termin jeszcze po Suqub a część rzeczy mam już naszykowanych, jeszcze staniki do karmienia muszę dokupić i kilka pierdółek, nie chce później zostać w lesie chociaż ja z dzieckiem tajną umowę podpisałam, że prędzej niż 1 stycznia się na świat nie pcha
|
|
#2896 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki ci wielkie
jutro chyba złoże zamówienie bo dziś kompletnie nie mam natchnienia, zrobiłabym coś dobrego na obiad ale nie wiem co może tą pizzę bo Justyna smaka narobiła ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2898 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ja dzisiaj wyciągnęłam torbę i wpakuję co mam. Niby kupa czasu ale spojenie boli codziennie, dziś rano jakieś skurcze - szybko przeszły ale jednak. Śniło mi się, że Mały już się urodził i leżał z nami w łóżku i machał łapką, wydawało mi się, że ma cztery paluszki więc zaczęłam je liczyć i najpierw wyszło 9 a potem 8 - w jednej łapce. I zastanawiałam się, jak mi te usg robili, że tam było ok i co teraz
|
|
|
|
#2899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmmm a ja to chyba dziwna jestem bo tp mam na 31.12 zakupy już porobiłam żeby kasa się na duperele nie rozeszła ale urodzić to ja chcę między świętami a sylwestrem mimo że wszyscy mówią że lepiej żeby się w styczniu urodziła ![]() wszystko mam w szafkach pochowane i pakować bym się mogła ale jeszcze nie zamierzam bo mi się torba pod nogami walać nie będzie :P
|
|
#2900 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2901 |
|
Raczkowanie
|
Sasia Ty diablico!!! Kocham maltsesers a u siebie w calym poznaniu nie moge ich znalezc ; ( oddalabym wszystko za paczke tych kulek
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2902 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla mnie pycha ![]() pakuj się kobieto ponoć miesiąc przed tp torba ma być chociaż znam taką co to kilka dni przed tp była nie spakowana dopiero jej siostra przyjechała i ją spakowała bo jakby dostała skurczy, sama w domu z dwójką dzieci (4 i 2 latka) chyba by goła i wesoła do szpitala pojechała
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2904 |
|
Zadomowienie
|
a ja właśnie sięgnęłam po czekolade-nawet jak pójdzie cała to czuję się rozgrzeszona! dzięki Sasia
![]() Madziaqqq ty masz na 12 i nic nie spakowane?to ja na 15 i już gotowa! ![]() oczywiście zrobisz jak uważasz ale ja sama złapałam się na tym co ciągle TŻ ględził "mamy czas, to przecież 9miesięcy" i teraz się toczę za każdą pierdołą bo siły już mniejsze...nie wyobrażam sobie nie mieć tego wszsytkiego.... niby zakupy głównie przez internet i w hurtowni ale zaraz się okaże że jakieś drobiazgi które pominęłam wyjdą drugie tyle w zwykłym smyku czy innym dziadostwie...a przecież nie po to sobie głowę zawracałam gemini i oszczędzaniem na czym mogę żeby przepłacić za jakieś g.wienko drobne... |
|
|
|
#2905 |
|
Rozeznanie
|
Iwona twój trzęsie portkami a mój wyluzowany wyjechał na miesiąc i jeszcze po jego powrocie czekają nas zakupy komody i innych pierdół
chyba, że ja nie wytrzymam i sama pojadę do meblowego i coś kupię i sama złożę
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
podziwiam ze sie zdecydowaliscie by pojechal az na miesiac (chyba ze wyjscia nie bylo) ja juz na swojego krzycze bo wczoraj znow pojechal fakt ze juz dzis wraca no ale kurde zaraz dziecko bedzie na swiecie a ja sama na poczatku nie dam sobie rady musze go miec pod reka.
|
|
#2907 |
|
Rozeznanie
|
Roksi- jeszcze jedno pytanie, jak długo gotujesz ten makaron?ja go gotowalam 9min chyba i ciągle nie umiem ocenić czy jest surowy czy nie. A powinien byc taki klejący po wyciagnięciu? I kolejne pytanie, rozumiem, ze reszte makaronu moge ususzyc i zapakowac sobie do torebk ilub pudeleczka i zjeśc kiedyś tam?
Ja na obiad mam rosół z domowym makaronem, kotlet z piersi, ziemniaki i fasolka szparagowa ugotowana i kompot z aronii, a z szybkich obiadów to mozes zrobic sos slodko kwasny z biedronki ze słoika i ryż
|
|
|
|
#2908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to mąż karze się pakować. Choć ostatnio mi wróżył, że na styczeń przenoszę.
Ja będę miała w czym Małą przywieźć ze szpitala i na spacery brać. Reszty brak. Ale spinam się i już wszystko porządkuje na spokojnie jestem na dobrej drodze
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
Madziqqq, mój jak narazie trzęsie portkami tylko w kwestii pakowania, resztę jakoś ogarnia, dzięki SR zmieniło mu się podejście i trochę wyluzował...
Komody i łóżeczko już gotowe czekają, komody zapakowane, wszystko poukładane. Jak tylko kupiliśmy meble to mąż się doczekać nie mógł i w ten sam dzień do północy siedział i skręcał
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

chciałam tylko zameldować ze wszystko dobrze, i według mojego Gina do 20 powinnam urodzić 

najgorsze było to czekanie właśnie, bo może to już
i ukłony za to, że chcesz to zmienić
mimo wszystko też zamierzam walczyć tym bardziej ze jestem po technologii żywności i zboczenie mam co do żywności.wysoko przetworzonej 

13.08.2011r.