Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-06, 14:17   #3031
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV

Cytat:
Napisane przez niuniolek Pokaż wiadomość
Ja w poprzedniej ciąży też miałam cerę jak laleczka a obecnie...co podleczę pryszcze to jest kolejny wysyp

Z tego co kojarzę Twoja córka jest jak mój Adaś z maja 2012r? Czy mówiłaś już coś córci o rodzeństwie? My na razie nic nie mówimy. Myślę,że póki co jest to dla niego zbyt abstrakcyjne i odległe. Myślę,że poczekam aż brzuch będzie bardziej widoczny, może aż on będzie mógł poczuć ruchy, no i jak będziemy znać płeć,żeby konkretnie mu powiedzieć ze będzie miał siostrę/brata.
Dokładnie z połowy maja 2012 Długo nie mówiliśmy jej o tym co nastąpi, ale już wie. Najpierw przenieśliśmy ją do własnego pokoju ze spaniem bo do tej pory spała z nami w łóżeczku w sypialni. Chcieliśmy zaczekać z tą rewelacją jak najdłużej, ale podstawowym warunkiem było, że nie możemy dopuścić do sytuacji gdy już będzie po mnie widać i jakaś ciotka X albo kuzyn Y chcąc nie chcąc ją uświadomią. A że po mnie widać już od miesiąca tak czekaliśmy tylko na odpowiedni moment. Powiedzieliśmy jej więc mamy z głowy ale więcej na ten temat nie wchodzimy z własnej woli i o to samo prosimy rodzinę. Jak chce coś wiedzieć to sama pyta. Czasem mówi o dzidziusiu, ale nie wnika jakoś strasznie więc i my póki co dajemy jej czas na oswojenie się z tą myślą.

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
byłam w tym Pepco i wiecie co...dla dziewczynek jest tam istny raj takie śliczności, pół wyprawki bym tam kupiła dla chłopców już takiego szału nie było, choć też coś by się wybrało no ale póki płci nie znam to muszę się wstrzymać, bo takich uniwersalnych było jak na lekarstwo i nieciekawe:/
Dla mnie w Pepco jest za różowo i sweetaśnie ale zdarzyło mi się coś kupić parę razy Trzeba tylko straszną uwagę zwracać na jakość tkanin bo jedna rzecz super się nosi i nie mam do niej żadnych zastrzeżeń a druga nie nadaje się do użycia po 3 praniach. Ostatnio ceny też im poszły w górę .

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie
Muszę pochwalić infolinię ZUS, wreszcie się dowiedziałam to co chciałam, Panie miłe, nie trzeba żadnych danych osobowych podawać i nikt Ci głupich komentarzy nie sypie. I szybko się połączylam, może z minutę czekałam.
Dziś jakoś bez apetytu jestem, trzy mandarynki, które mi zostały i na które miałam ochotę - spleśniały mało się nie rozryczałam
Zamówiłam adapter do pasów, skorzystałam z kuponu Allegro i jutro odbiorę.

Ja chyba odczuwam dziecko, ale raczej jako jakieś uciski, albo pod ręką twarde części, ale kopniaków lub intensywnych ruchów nie wyczuwam.
Jakoś nie wpadłam na to, że ZUS może być tak technologicznie do przodu i mieć własną infolinię Dzięki Tobie mam nadzieję, że uda mi się coś dowiedzieć w mojej sprawie bez wychodzenia z domu

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
A ja jestem w szoku bo jak pokazalam M co mi sie udalo dla Fasolki wyha zyc w lumpie to stwierdzil ze bardzo ladne. A jak zapytalam czy nie uwaza ze zdeczko za wczesnie z takimj zakupami to stwierdzil ze to ja wiem ile jakich ciuchow mamy i na pdwno nas z torbami nie puszcze, wiem ile czego potrzeba wiec zdaje sie na mnie. Normalnie malo na zawal nie padlam wczoraj.
U mnie to ja muszę stopować męża przed kupowaniem ubrań dla potomka. Choć teraz i tak spoko póki się jeszcze oszukuje, że to nie będzie chłopak tylko dziewczynka Nawet nie szaleje
Stary 2014-11-06, 14:21   #3032
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
---

O nie
Synek dobrał się do gwiazdkowych garnuszków na klocuszki
Ciekawe jak ja mu to teraz zabiorę :|

Zajrzę potem
przedwczesny prezent? no to ladnie.. :P

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
zapraszam na kawe i rogalika
Dzis M zabral troche do pracy i troche swoim rodzicom podrzuci , wiec jak wroci to ja chyba reszte juz zjem
ale we wtorek znow bede robic ;-) na swiezo na imieninki

zapraszamy naszych rodzicow i brata M z dziewczyna.
ooo to ja sie pakuje i niedlugo bede

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 14:23   #3033
_Madison_
Zadomowienie

MAŁA - taa marny chciał swój i Kacperskiego prezent rozebrać na części pierwsze by sprawdzić czy czasem starzy szmelcu nie kupili

SONIA - a dziś z horrorowych jest też dziecko rosemary
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 14:25   #3034
gosiak0512
Zakorzenienie

SONIA super wieści! cieszę się że doppler okazał sie dobrym zakupem

a zakupki zaraz pokarzę

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 14:25   #3035
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi dzisiaj dzień zasuwa
Rajusiu ja myślałam, że to koło 12 jest
Muszę lecieć makaron wstawić, matko i córko gdzie ja mam głowę :banghead:
zazdroszcze ci, mi sie wlecze prze okropnie. juz bym najchetniej wyszykowala sie do spania i ululala. ciezki dzien dzis mam :/ lykne chyba druga kawe i biore sie za allegro.. tzta wyplata wplynela.. se se se!

DZIEWCZYNY.. ktora ma poduszke do spania, rogala, kojec itp? chciala bym zapytac czy warto. dosta;am kase na imieniny i chce kupic. i sluchawki, nie przepadam za muzyka klasyczna wiec nede je zakladala na brzuch

JAŚ

Stary 2014-11-06, 14:26   #3036
Majka232
Zakorzenienie

Ja dziś na obiad robię zawijańce schabowe z papryką i serem żółty, ziemniaczki i do tego duszona marchew z groszkiem

Cytat:
Mi w pierwszej ciąży tak rozpuściły glukozę (w Szpitalu),że nie szło tego upić - w chłodnej wodzie, w wielkim kubku.Po pół łyczka męczyłam 5 minut. Krew miałam pobieraną z palca Wynik po godzinie miałam 181 gdzie norma jest 180 i całą resztę ciąży miałam traktowaną jako cukrzycową, mimo że ani razu nie miałam podwyższonego cukru nawet jak się objadłam pączkami w tłusty czwartek
Z tego względu miałam już teraz robioną krzywą - w innym laboratorium. Pani rozpusciła glukozę w małym kubeczku, w ciepłej wodzie i wcisnęła pół cytryny, które ze sobą wzięłam. Było nawet dobre i szło łyknąć na dwa łyczki Krew pobierali 3 razy z żyły (za trzecim razem bolało...) i wyniki idealne!

To polecam Ci profilaktycznie równocześnie zażywać probiotyk ginekologiczny - ma inny szczep bakterii. Dicoflor ma bakterie z układu pokarmowego a np. Lacibios z układu rozrodczego

A Adasiów już rzeczywiście starczy!
Chciałam wziąć bo mam invag i provag (jeden dowcipny drugi doustny) ale było napisane, że przed zastosowaniem w ciąży koniecznie poradzić się lekarza i odłożyłam.

Jestem już w prawie połowie ciąży, bo dziś początek 20 t.c. a wciaż mnie muli, mdli, jak jestem poza domem zawsze muszę kupić coś do picia albo sok albo wodę smakową, bo mi niedobrze. Na słodycze nie mam chęci co jest dla mnie szokiem bo zawsze je uwielbiałam, a teraz ble, jedynie na jakąś kanapkę miewam ochotę, na owoce i obiad normalny, a tak to nic mnie nie kręci, nawet BigMaci od jakiegoś czasu
Stary 2014-11-06, 14:27   #3037
niuniolek
Przyczajenie

Cytat:
NIUNIOLEK - ja miałam w 8tc robioną glukozę - bo właśnie w pierwszej ciąży miałam cukrzyce. Ale wyniki wyszły ideał. A potem koło 16-17tyg cukier zaczął szaleć i już od ponad tygodnia ciągnę na insulinie.
Kurcze ... To mnie pocieszyłaś
niuniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 14:29   #3038
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
MAŁA - taa marny chciał swój i Kacperskiego prezent rozebrać na części pierwsze by sprawdzić czy czasem starzy szmelcu nie kupili
przezorny zawsze ubezpieczony juz myslalm, ze trzeba bedzie kombinowac nowy prezent, ale jak udalo sie odebrac to super

JAŚ

Stary 2014-11-06, 14:30   #3039
rosarioV
Zakorzenienie

Za godzine do szkoły a mi się chce tak spać, że to głowa mała... ;/ ale muszę iść bo dużo opuściłam ostatnio... przynajmniej będę przysypiać na zajęciach ;/

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 14:31   #3040
_Madison_
Zadomowienie

NIUNIOLEK - wybacz u Ciebie na pewno będzie ok.
Moja wcześniejsza cukrzyca była insuliną wspomagana, a i tak stale z cukrem problem był. Więc może dlatego u mnie tak wyszło,

Widzę, że też sporo tu dzieciaczków z 2012r mój synek co prawda z końcówki roku, ale też 2012
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
Stary 2014-11-06, 14:32   #3041
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
przedwczesny prezent? no to ladnie.. :P

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

ooo to ja sie pakuje i niedlugo bede
hehe czekam;*
Cytat:

SONIA - a dziś z horrorowych jest też dziecko rosemary
bede ogladac kuchenne rewolucje na bank
Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
SONIA super wieści! cieszę się że doppler okazał sie dobrym zakupem

a zakupki zaraz pokarzę
czekam
Cytat:
zazdroszcze ci, mi sie wlecze prze okropnie. juz bym najchetniej wyszykowala sie do spania i ululala. ciezki dzien dzis mam :/ lykne chyba druga kawe i biore sie za allegro.. tzta wyplata wplynela.. se se se!

DZIEWCZYNY.. ktora ma poduszke do spania, rogala, kojec itp? chciala bym zapytac czy warto. dosta;am kase na imieniny i chce kupic. i sluchawki, nie przepadam za muzyka klasyczna wiec nede je zakladala na brzuch
mi leci i to mega szybko
naprawde..wstalam o 9:30 i z lozka po 10 sie zwleklam wiec moze dlatego.i bylam w sklepie..i pewnie dlatego
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 14:34   #3042
boleczka93
Zakorzenienie

A mnie to różnie biorą w sklepach, czasem muszę pokazywać dowód a raz usłyszałam że jestem pod trzydziestke więc sama nie wiem od czego to zależy :P

Ostatnio mnie wzięło na słodkie, kupiłam sobie 5 paczek żelek, ale tylko żelki je na zmiane z kapustą i ogórkami kiszonymi haha

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 14:35   #3043
_Madison_
Zadomowienie

Oczywiście znów nie mogę cytować :banghead:

SONIA - ja kuchenne też obejrzę. Chyba
Woda na makaron się gotuje, synek rozwala garnki. Rodzinna sielanka trwa :p
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
Stary 2014-11-06, 14:36   #3044
niezawsze
Zakorzenienie

zaraz was nadrobie tylko pochwale sie moimi dzisiejszymi lupami dla Mikolaja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10751859_10205205096110985_31006931_n.jpg (88,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10752027_10205205094430943_1364821013_n.jpg (66,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10754874_10205205095030958_382092931_n.jpg (95,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10807018_10205205094670949_1178085435_n.jpg (74,3 KB, 11 załadowań)

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 14:37   #3045
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
A mnie to różnie biorą w sklepach, czasem muszę pokazywać dowód a raz usłyszałam że jestem pod trzydziestke więc sama nie wiem od czego to zależy :P

Ostatnio mnie wzięło na słodkie, kupiłam sobie 5 paczek żelek, ale tylko żelki je na zmiane z kapustą i ogórkami kiszonymi haha
hehe zelki
mowisz;p
Cytat:
Oczywiście znów nie mogę cytować :banghead:

SONIA - ja kuchenne też obejrzę. Chyba
Woda na makaron się gotuje, synek rozwala garnki. Rodzinna sielanka trwa :p
ojj wspolczuje:P

ja musze dzis lub jutro podjechac do apteki po globulki od doktorka, a w srode do niego pojade po recepte i im dostarcze, wiec troszke zamieszania,ale jego nie ma do srody
Stary 2014-11-06, 14:37   #3046
Majka232
Zakorzenienie

Sylwia - ja na razie śpię bez poduszki, ale taka poduszka jest wygodna, potem przy dziecku też sie przyda do karmienia a jak zacznie siedzieć to można położyć żeby maluszek nie fiknął
Ja będę spała z taką długa lidlowską do spania na boku. Ewent. poduszka pod brzuch, ale potem wygodnie też coś między nogi włożyć

Włożyłam dziś koszulę jeansową i weszłam w nią, ciaśniej mam w biuście niż w brzuchu
Stary 2014-11-06, 14:38   #3047
soniuska
Zakorzenienie

]
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
no jskie slicznosci
Stary 2014-11-06, 14:40   #3048
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Super ciuszki!
Stary 2014-11-06, 14:44   #3049
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
mow mu szczerze co myslisz. i powiedz wprost, ze sama nie wiesz czy sobie dasz rade bo to wasze pierwsze dziecko, ale mocno w to wierzysz i ze potrzebujesz jego wsparcia a nie dolowania :/

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

bede musiala zrobic to samo
so true ja wiem tylko przy nim czasem nie wiem brakuje mi argumentów....:P ale poradzę sobie jakoś

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Nie!!!!! oci.pieje sąsiad znów wierci.... przecież on tą ścianę bd mieć jak ser szwajcarski... a ja przy tym pier.dolne na zawał! tak z nienacka zaczyna wiercić cisza godzinę a tu nagle brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrr bez żadnego ostrzeżenia.... toć ja w kobierzynie wyląduję przez niego

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 14:46   #3050
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
ale pieknosci kupilas!

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Sylwia - ja na razie śpię bez poduszki, ale taka poduszka jest wygodna, potem przy dziecku też sie przyda do karmienia a jak zacznie siedzieć to można położyć żeby maluszek nie fiknął
Ja będę spała z taką długa lidlowską do spania na boku. Ewent. poduszka pod brzuch, ale potem wygodnie też coś między nogi włożyć

Włożyłam dziś koszulę jeansową i weszłam w nią, ciaśniej mam w biuście niż w brzuchu
bardzo dziekuje za opinie, gdyby ktoras jeszcze cos wiedziala to poprosze o info

JAŚ

Stary 2014-11-06, 14:47   #3051
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
o jakie super
Cytat:
hehe zelki
mowisz;p
ehe

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 14:48   #3052
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
so true ja wiem tylko przy nim czasem nie wiem brakuje mi argumentów....:P ale poradzę sobie jakoś

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Nie!!!!! oci.pieje sąsiad znów wierci.... przecież on tą ścianę bd mieć jak ser szwajcarski... a ja przy tym pier.dolne na zawał! tak z nienacka zaczyna wiercić cisza godzinę a tu nagle brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrr bez żadnego ostrzeżenia.... toć ja w kobierzynie wyląduję przez niego
pewnie ze sobie poradzisz!
wiem co czujesz.. wspominalam wam ze robia mi parking.
dzien w dzien. godzine w godzine. minute w minute. od 7 rano do 19 wieczorem, od miesiaca..
bialy kaftan jak nic..

JAŚ

Stary 2014-11-06, 14:52   #3053
Majka232
Zakorzenienie

gossip, Sylwia - współczuję permanentnych hałasów. Pomyślcie co by było, gdyby dziecko już było na świecie
U mnie cisza, sąsiadów brak, słyszę nawet wiatraczek w laptopie i - lubię to!
Stary 2014-11-06, 14:53   #3054
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
gossip, Sylwia - współczuję permanentnych hałasów. Pomyślcie co by było, gdyby dziecko już było na świecie
U mnie cisza, sąsiadów brak, słyszę nawet wiatraczek w laptopie i - lubię to!
przygarnij nas.. na jakis czas tylko. chociaz na tydzien, co? ja bede gotowala, gossip sprzatala, jakos sobie damy rade

JAŚ

Stary 2014-11-06, 14:53   #3055
niuniolek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Dokładnie z połowy maja 2012 Długo nie mówiliśmy jej o tym co nastąpi, ale już wie. Najpierw przenieśliśmy ją do własnego pokoju ze spaniem bo do tej pory spała z nami w łóżeczku w sypialni. Chcieliśmy zaczekać z tą rewelacją jak najdłużej, ale podstawowym warunkiem było, że nie możemy dopuścić do sytuacji gdy już będzie po mnie widać i jakaś ciotka X albo kuzyn Y chcąc nie chcąc ją uświadomią. A że po mnie widać już od miesiąca tak czekaliśmy tylko na odpowiedni moment. Powiedzieliśmy jej więc mamy z głowy ale więcej na ten temat nie wchodzimy z własnej woli i o to samo prosimy rodzinę. Jak chce coś wiedzieć to sama pyta. Czasem mówi o dzidziusiu, ale nie wnika jakoś strasznie więc i my póki co dajemy jej czas na oswojenie się z tą myślą.
W sumie nie pomyślałam,że ktoś z dalszej rodziny może mu coś nagadać Najbliżsi wiedzą,że Adaś jeszcze nie jest uświadomiony. Mam nadzieję,że uda się to jeszcze miesiąc nie poruszać tego tematu i po połówkowym mu powiedzieć.
Najbardziej się boję,ze jak już otoczenie będzie wiedziało że on wie to się zacznie takie gadanie -będziesz starszym bratem nie możesz zachowywać się jak dzidziuś (np. o coś płakać), teraz będziesz musiał się dzielić, teraz mama nie będzie miała tyle czasu dla Ciebie itp. i ze to go negatywnie nastawi.

Cytat:
Chciałam wziąć bo mam invag i provag (jeden dowcipny drugi doustny) ale było napisane, że przed zastosowaniem w ciąży koniecznie poradzić się lekarza i odłożyłam.

Jestem już w prawie połowie ciąży, bo dziś początek 20 t.c. a wciaż mnie muli, mdli, jak jestem poza domem zawsze muszę kupić coś do picia albo sok albo wodę smakową, bo mi niedobrze. Na słodycze nie mam chęci co jest dla mnie szokiem bo zawsze je uwielbiałam, a teraz ble, jedynie na jakąś kanapkę miewam ochotę, na owoce i obiad normalny, a tak to nic mnie nie kręci, nawet BigMaci od jakiegoś czasu
Tych preparatów nie znam. Na Lacibios jest napisane wprost ze można w ciąży, na Lactovaginal- też jest że trzeba się skonsultować z lekarzem, z tym że to brałam na zalecenie lekarza.

No mi do połowy ciąży jeszcze trochę brakuje, ale mam tak samo! Wciąż muli, mdli, naciąga. I jedyne na co mam ewentualnie apetyt to kanapki i owoce (winogrona ). Mąż mnie wyzywa jak widzi, jak jem obiad... i dziwi się,ze słodycze kupione do domu w piątek na zakupach do poniedziałku wytrzymały Jedzenie mnie nie rusza, jem bo wiem że muszę.
Chociaż dziś byłam u moich dziadków i z apetytem zjadłam upieczoną przez babcię babkę, ale kawałek i starczy
niuniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 14:54   #3056
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
przygarnij nas.. na jakis czas tylko. chociaz na tydzien, co? ja bede gotowala, gossip sprzatala, jakos sobie damy rade
tak to ja tez zapraszam bo u nas tez cisza
Stary 2014-11-06, 14:54   #3057
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Jak Was przygarnę to ciszy nie będzie
Mam wolny pokój z dużym łóżkiem i sofą - wpadajcie!
Stary 2014-11-06, 14:56   #3058
emmure
Przyczajenie

Cytat:
no a ja czuje ze swedzi bardziej w srodku, na zewnatrz raczej nie ma obrzeku, wiec tu tylko globulki raczej..
i wole nie smarowac bo nie mozna chyba w ciazy.

to promka 2za1 jest w rossmanie do 10tego tak?!
moja gin polecila mi witamine c w globulkach. stosowanie raz lub dwa w tygodniu, tak zeby zakwaszac w srodku i nie pozwalac bakteriom sie rozwijac

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy my musimy co miesiac byc u gin? Bo mialam wizyte na jutro a pani gin ja odwołała a czekalam 2 michy zeby do niej się dostać i do innej sie nie zapisalam, bylam i jednej 1 października, nastepny termin na 3 grudnia :/

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Mam 18 tydz
ja chodzę średnio co 3 tyg. a teraz zbliżają nam się połówkowe więc na Twoim miejscu próbowałabym się gdzieś wcisnąć -- tez jestem w 18
emmure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 14:59   #3059
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie nie pomyślałam,że ktoś z dalszej rodziny może mu coś nagadać Najbliżsi wiedzą,że Adaś jeszcze nie jest uświadomiony. Mam nadzieję,że uda się to jeszcze miesiąc nie poruszać tego tematu i po połówkowym mu powiedzieć.
Najbardziej się boję,ze jak już otoczenie będzie wiedziało że on wie to się zacznie takie gadanie -będziesz starszym bratem nie możesz zachowywać się jak dzidziuś (np. o coś płakać), teraz będziesz musiał się dzielić, teraz mama nie będzie miała tyle czasu dla Ciebie itp. i ze to go negatywnie nastawi.

Tych preparatów nie znam. Na Lacibios jest napisane wprost ze można w ciąży, na Lactovaginal- też jest że trzeba się skonsultować z lekarzem, z tym że to brałam na zalecenie lekarza.

No mi do połowy ciąży jeszcze trochę brakuje, ale mam tak samo! Wciąż muli, mdli, naciąga. I jedyne na co mam ewentualnie apetyt to kanapki i owoce (winogrona ). Mąż mnie wyzywa jak widzi, jak jem obiad... i dziwi się,ze słodycze kupione do domu w piątek na zakupach do poniedziałku wytrzymały Jedzenie mnie nie rusza, jem bo wiem że muszę.
Chociaż dziś byłam u moich dziadków i z apetytem zjadłam upieczoną przez babcię babkę, ale kawałek i starczy

Dzieki za info.
Też mam odruchy podobne do apetytu, ale nieczęsto
Mój synek ma 4 lata ale bardzo szybko mu powiedzieliśmy. Wydaje mi się, ze łatwiej mu będzie to wszystko zrozumieć jak będzie miał więcej czasu. Opowiadam mu o dzidzi, mówię np.że Dzidzia dostanie wózek po nim i ciuszki albo pytam czy odda dzidzi do zabawy zabawkę która jest dla niemowląt. Ostatnio zbieraliśmy liście - zebraliśmy 4 - największy dla taty, mniejszy dla mamy, jeszcze mniejszy dla niego a najmniejszy dla braciszka lub siostrzyczki Chcemy mu kupić gokart który mu sie podoba jako prezent od rodzeństwa
Stary 2014-11-06, 15:00   #3060
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Was przygarnę to ciszy nie będzie
Mam wolny pokój z dużym łóżkiem i sofą - wpadajcie!
ja zamawiam lozko! pierwsza!

JAŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości