|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Raczkowanie
|
Dot.: ...Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży...cz.II
Uuu Wiola ale dobre papu miałaś dzisiaj
![]() Ja miałam zupkę buraczkową na kolację ale zostawiłam w aucie, może potem zejdę to zabiorę a póki co piekę Muffinki Bananowo-jogurtowe prawie bezglutenowe... prawie bo w proszku do pieczenia była pszenna mąka, ale że nie obstawiam u siebie ciężkiej alergii to przeżyję te 7g proszku na 1kg ciasta. Wyszło mi 21 muffinek. W całym domu pachnie niebiańsko bananami ![]() Coś czuję że po zupkę już nie zejdę a na kolację będą muffiny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Raczkowanie
|
Jestem i ja dziewczyny
![]() ![]() No to zaczynam jeszcze raz , krócej : rano o wpół do piątej obudziła mnie moja pociecha ( od kilku dni budzi się wczesniej ) a ja o dziwo poczulam głód ,niesamowite ![]() ![]() Dzień trochę zalatany ale co planowalam to zrealizował am ![]() Muszę się pochwalić ze w końcu ruszylam dupsko i zaliczylam 40 min marszu rano i po południu 30 min rowerów stacjonarnego . ![]() Moje menu : 1. Płatki owsiane z bakaliami i jogurtem 2. Dwa jajka smażone z szpinakiem 3. Miska zupy kalafiorowej i got. piers z kuraka 4. Cztery plasterki podsuszanej z indyka z butaczkami 5. Mały jogurt naturalny I to bybylo na tyle na dziś z jedzonka ![]() Dziś byłam w aptece i kupilam tabletki hydrooff na nadmiar wody i mam nadzieje ze zadzialaja ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Jakwino u mnie tez juz zaczyna pachniec Twoimi muffinkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Mufinki bananowo jogurtowe
![]() Jestem poza domem wiec wklejam tylko na szybko co jadlam: I: bulka pelnoziarnista z wedlina z kurczaka i papryka II: maly banan III: pol woreczka kaszy gryczanej, dwie berlinki, pomidor IV: salatka m.i. z ryzem, tunczykiem i papryka oraz pol grahamki V: serek wiejski + 2 l plynow ![]()
![]() |
#364 |
Raczkowanie
|
ee za późno, trzeba było sprawdzić, 1 zjadłam, aaaale wyszły bardziej bułeczki niż muffinki, mogą być, dzieciakom smakują więc to wystarczy.... ale marzy mi sie taka buła z serkiem waniliowym...mmm ...pomarzyć dobra rzecz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Zadomowienie
|
Hej, Ładne jadłospisy dziewczynki
![]() ![]() u mnie dziś było: 1. Bułka pełnoziarnista, wędlina i ogórek konserwowy. 2. Wafelki ryzowe te mini 3. YogoCranch jabłkowo bananowe. 4. Bigosik 5. Kiwi, odżywka białkowa Razem 1450 kcal, + 2 kawy zielone, 2 pokrzywy, 3 herbaty zielone i litr wody . Berbla polecam aptekę omijać z daleka jeżeli chodzi o odchudzanie ![]() A jeżeli chodzi o słodycze to najlepszym lekarstwem na nie jest ich nie jedzenie ![]() Wiolu a nie za małe masz to zapotrzebowanie wg. dietetyczki? tzn, dziwne by było gdyby dietetyczka sie myliła ale przy stałej aktywności zapotrzebowanie wzrasta... ja obliczałam sobie dziś swoje i wyszło że żeby schudnąć (tak bez szaleństw) powinnam spożywać 1600-1800 kcal...No i jestem troszkę w ...kropce ![]()
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
Przecietny dietetyk niestety jest niedouczony i probuje odchudzic klienta glodowymi dietami poniżej 1500 kcal. Ja mam namiar na dobrego gościa, doktoranta w Katedrze Dietetyki. SGGW. 180rekompozycja.pl
Pokrzywe piłam 3x dziennie i tylko sikalam, efektu zadnego,nawet na włosy i paznokcie nie pomogła |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Wiolka! Wyglądasz kwitnąco ;-) i wcale nie wyglądasz na rozmiar 42 tam na górze ![]() ![]() Wybieramy się z sąsiadka na sesje fotograficzna w plener wiec i ja coś wrzucę aktualnego ![]()
![]() |
![]() |
#368 |
Raczkowanie
|
Ostatnio do sklepu przyszła pani z uczuleniem na salicylany, więc zaczęłam trochę czytać. Przerabane bo nie można nawet niektorych owoców i warzyw jeść. A robią jakieś testy, czy to rzeczywiście to?
Wy macie problem z nadmiarem wody a ja z niedoborem a to jeszcze gorsze ponoć niż nadmiar. ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Jakwino nie słyszałam o takim winie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
Natalek, są testy płatkowe , cały panel aczkolwiek nie ma tam chyba stricte kwasu salicylowego, natomiast jest mnóstwo konserwantów itp, co może dać obraz alergii w szerszym względzie.
A o winie takim mówiła mi koleżanka Co do pokrzywy to nie tak, sikałam tym co wypiłam, więcje piłam więcej sikałam, ale nie więcej niż wypiłam. Tak czy siak nie dało to żadnego efektu w samopoczuciu (bo o wyglądzie nie wspomnę) Dałam sobie spokój. Wiem że jest suplement z apteki który faktycznie pozwala spuścić nadmiar wody (tylko kurde nie pamiętam nazwy) ale obawiam się że daje to tylko efekt tymczasowego odwodnienia, albo wypijesz więcej, albo będzie głowa bolała. Nie zlikwiduje to niestety źródła problemu. Tak mi się przynajmniej wydaje. U mnie rzekomo jest właśnie odwodnienie, mimo że napuchnięta jestem. Niedawno miałam 1.5l kroplówki i dopiero po kilku godzinach zrobiłam siku i to nie jakoś dużo. Natomiast pokrzywa mnie nie nawodniła właśnie. Ja już sama czasami nei wiem. Mam bardzo suchą skórę od zawsze , częste bóle głowy, ale to sa też objawy alergii tak więc można kręćka dostać.... i chyba lepiej olać wszystko dopóki nie stwarza zagrożenia życia :/ Ja i tak mam lajtowo bo tylko pokrzywka, koleżanki mąz ląduje na pogotowiu z opuchniętymi powiekami przełykiem itp... :/ Edytowane przez jakwino Czas edycji: 2014-11-05 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Raczkowanie
|
Jakwino może puchniesz od leków? Niektóre tak działają. Mąż bardzo puchł po lekach na astmę(które brał kompletnie niepotrzebnie). Ja puchnę od tarczycy, staram sie jak najmniej solić i piję pokrzywę regularnie , wcześniej brałam leki takie na receptę , a pózniej bez recepty , ale regularne picie pokrzywy , akurat mi służ.U ciebie przy alergii i przy zażywaniu leków może być odwrotnie( bardzo dużo leków nie wolno łączyć z ziołami). Elciu na"górze" mam 104cm więc rozm 44, tylko niektórzy producenci mają42
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o dietetyka moja Pani jest rewelka. Przeszłam z nią 1 etap( 1400-1450kcl) , a teraz moja waga jest inna i zapotrzebowanie inne( 1250-1300kcl). Zależne czy jest to dzień z ćwiczeniami , czy bez. Jest to osoba , która zna problem od podwórka ( nosiła rozmiar 50 a teraz 36-38) i wie co robi. Każda dietę poprzedza zleceniami na badania i to dosć szczegółowe. Choruję na hasimotho z niedoczynnością , więc mój metabolizm jest wolniejszy ,niz u zdrowych ludzi. Ide szykować kolacje dla męża , dzwonił auto mu sie psuje, kurcze znowu wydatek ( jedno już umówione do mechanika, a teraz i drugie ![]() Edytowane przez Wioletta 098 Czas edycji: 2014-11-05 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A zapomniałam w tych jeansowych powinnaś kolana poprzecinac i poszarpac, o tak Cię widzę ![]() Nam też auto szwankuje, a raczej się kończy :-( nawet kontrolki juz siadają, jeździ póki jeździ a później tylko szrot... Najgorsze ze kredyt nas splukuje i nie ma kasy na nowe... Nie chciałaby któraś zasponsorowac? ![]() Gdzie się znowu podziała Loca?! ![]()
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2014-11-05 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
Wiola nie puchnę od leków bo nie biorę ich na sstałe, tylko doraźnie, do tej pory starałam się ratować ćwiczeniami oddechowymi i z reguły pomagają, w ostateczności biorę inhalator. Przestałam brać leki na stałe z tego względu że nie dawały rezultatów, było tak jak bym ich nie brała, to po co się faszerować sterydami (a ciągle tylko dostawałam nowe jakieś "na próbę"). Teraz prz zmianie diety jest spora poprawa.
Dzisiaj w końcu coś się ruszyło! na wadze 70.2kg, w talii i w udzie -1cm , a w oponce -2cm. No i czuję po spodniach po pasku że już mi się tak nie wbija ![]() o! zapomniałam o wczorajszym menu chyba 1. kanapka z piersią kurczaka + kawa z mlekiem i ksylitolem 2. Schab w sosie porowym, ziemniaki, fasolka szparagowa 3. szynka parmeńska+ camembert naturalny 4. Kanapka z piersią + kabanos z kurczaka 5. popcorn czekając na muffiny 6. flipsy toffie wczesniej w kolejce na poczcie :/ 7. bułeczka bananowa +0.5L zielonej herbaty w sumie 1830kcal Na dzisiaj w pracy mam: 1. tosty z bezglutowego z piersią i serem żółtym + kawa z mlekiem i ksylitolem 2. serek wiejski+syrop klonowy + bułeczka bananowa 3. zupa buraczkowa której jej wczoraj nie zabrałam z auta :P 4. serek wiejski z syropem klonowym 5. Flipsy toffie 6. gruszka 7. chleb z margaryną + sałatka (pierś,sałata, pomidor, majonez) Edytowane przez jakwino Czas edycji: 2014-11-07 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() ![]() U mnie spadków na razie nie widać, mam nadzieję że przez zbliżającą się owulacje...albo mięśnie hi :-D
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ostatni raz jadlam serek wiejski na kolacje-to tak apropo wczorajszego ostatniego posilku
![]() ![]() Podpowiedzcie co mozemy jesc na kolacje oprocz jajek ![]() Jakies dziecko siedzi kolomnie w busie i je czipsy ![]() ![]()
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-11-06 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
Elu już pół roku temu kiedy byłam u dietetyczki po analizie składu masy ciała wyszło, że mam za mało wody. Teraz jak byłam dwa tyg. temu to wyszło tak 45,2 % tłuszczu dużo ponad normę ;/ mięśnie 52,1 % czyli za mało, 2,6 kg tkanka kostna, woda 39.8 % dużo dużo za mało hmm a piję dużo. Jutro jadę na wizytę i dostanę już jadlospis. Wybrałam dietę 5 przemian bo moje klientki tak chwala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
Hej.Natalek26 wytłumacz na czym polega dieta 5 przemian( jestem noga jeśli chodzi o diety
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-11-06 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
Na początek wyspowiadam się będzie lżej :
1. serek wiejski 2. winerke z kromka chleba ![]() 3. zgrilowana cukinia z kielobasa , pomidorkiem i cebulka 4.mała pomarancza 5.Ryż aż 100 g brazowy , kap. pekińska i piers z kurczaka ;papirus Nazbieralo się tego dziś ![]() Pojezdzilam na stacjonarnym 25 min i za chwile IDE na aeroby ![]() jak wrócę to zalicza jeszcze mały jogurcik bo nie zamierzam glodowac ![]() Cos dużo tego a jeszcze wcześnie ![]() Wieczorkiem jeszcze popisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do serka wiejskiego to ja już z pół roku nie mogę na niego patrzeć ![]()
![]() |
![]() |
#381 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#383 |
Zadomowienie
|
Dobra, zaczynam naszą spowiedź
![]() 1. Platki pełnoziarniste z mlekiem + kiwi 2. 2 mandarynki i 3 wafelki wawela bez cukru 3.bigos + kromka żytniego 4. 2xwasa z serkiem kanapkowym hochlandu + wafelek wawela :banghead: 5. Odżywka bialkowa ( będzie ) 1400 kcal, plus 2 kawy zielone, 2 pokrzywy i 2 herbaty zielone a i 0.7 wody
![]() |
#384 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Konwalia co za odzywke białkowa pijesz ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
Już drugi dzień się zastanawiam co to jest zielona kawa
![]() ![]() ![]()
![]() |
#386 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
![]() Odzywke mam z Olimpu , o smaku pinakolada ![]()
![]() |
![]() |
#387 |
Raczkowanie
|
Zamiast kolacji , jako posiłek go pijesz ? Mnie tez by się cos takiego przydało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
Spowiedz:
I:bulka pelnoziarnista z drobiowa poledwica i rzodkiewka II: zmiksowany banan z dwoma lyzkami jogurtu naturalnego III: pol miseczki zupy grochowej, dwie berlinki i gotowany kalafior. IV: salatka ta co wczoraj +pol pomaranczy ![]() V: pol makreli wedzonej okolo 100g +2l plynow chce 63 kg w sobote bo wtedy TŻ zabierze mnie na ciacho- taka umowa ![]() Ela zainteresowałas tą odżywką ![]()
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-11-06 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Zadomowienie
|
Tak pije ja zamiast kolacji, żeby uzupełnić białko jeżeli zjem za mało w ciągu dnia a szczególnie w dniu ćwiczeń żeby odbudować mięśnie... A plus jest taki ze pół szklanki takiego koktajlu syci bardzo i na długo...
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
moja spowiedz:
I otręby z mlekiem 0.5%; plaster ananasa świeżego + kawa+pokrzywa 1/4 bułki jogurowej II 30g kaszy gryczanej+120g fileta z piersi kurczaka z grilla+ 200g brokuł+ kawa III 2 kromki(82g) chleba żytniego ze słonecznikiem z sekiem śmietankowo-chrzanowym+ 0,5 litra zielonej IV Budyń słodka chwila o smaku czekoladowych pralin+ 125g borówek V serek wiejski lekki (200g)+ 2 małe zielone ogórki gruntowe+4 wafelki ryżowe slim+ czerwona 1 litr wody oraz zaliczona 1 godz fitnessu. Elu , a nie lepiej pić kawe bezkofeinową( ja lubie taka sypana ), amój starszy syn kupuje rozpuszczalna. Zielonej nie piłam, nawet nie widziała jej w sklepie, ale słyszałam, że niezbyt smaczna ![]() Koktajli też nie próbowałam, staram się jeść to co mi dietetyczka wypisała w jadłospisie, tylko z obiadami kombinuję, bo to nudne jeść cały czas to samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.