Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27. - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-06, 06:39   #1501
mycha9393
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27.

Cytat:
Napisane przez bumcykbajera21 Pokaż wiadomość
od wczoraj boli mnie w podżebrzu z prawej strony, kłujący ból nasilający się kiedy stoję i chodzę, dokładnie rok temu przez miesiąc odczuwałam to samo, byłam wtedy u lekarza, zostałam zbadana, zrobił mi wyniki z krwi i moczu, wszystko wyszło w porządku, zapisał mi NoSpę i Ketonal, po jakimś czasie przeszło, ale teraz znów to samo. spotkała się któraś z Was z czymś takim? zapisałam się jutro do lekarza.
sprawdz nerki. u mnie tak objawia się mój kamien. i właśnie nospa i ketonal pomagaja.
u mnie mocz wyszedl zle w badaniu.
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 06:55   #1502
JossStone
Zakorzenienie

Czy plomba przez kilka dni może boleć? We wtorek była u dentysty, zrobiła mi plombę i mówiła, że jeszcze 2 miesiące i byłaby kanałówka, bo dziura była głęboka (na kawałku zęba, bo pod starą plombą zrobiła się próchnica i ukruszył mi się od tego kawałek zęba). Normalnie nie boli, ale jak gryzę to troszkę tak, wracać do dentystki czy poczekać kilka dni jeszcze?
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 07:01   #1503
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ćwiczyła z YouTube?
jeśli tak macie doświadczenie może i możecie mi polecić kogoś po kogo treningach widać efekty?
Kogoś po kogo ćwiczeniach kolejnego dnia macie zakwasy
niestety po Mel B nie miałam zadnych, po Chodakowskiej i jej Skalpel też nie

Mel B, Chodakowska, Jillian Michaels, inne?
Chodakowska jest dla mnie mało wiarygodna bo nie ma kropli potu na niej :P
Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość

Polecam Jillian i na początek 30 dniowy program.
Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
a34 dziękuję! . Ile w tyg ćwiczylaś i kiedy zobaczyłaś efekty?

Ten 1 filmik mam robić np 5 x tyg za każdym razem ten sam filmik?
http://www.youtube.com/watch?v=ZEz0VGxsiqc

Wiem że Mel B ma trening na każdy dzień (poniedzialek, wtorek, sroda, .....)
Chodakowska ma killera, skalpel, turbo, itp.

A polecasz przez 30 dni robić ten sam filmik czy to jakieś ma zestawy na 30 dni, bo nie mogę znależć albo nie umiem

Próbowaś Mel B albo Chodakowskiej albo kogoś innego?
Można gdzieś zobaczyć Twoje zdj przed i po?
Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
ten 30 day shred ma 3 poziomy i każdy trzeba robić 10 razy. Ja ćwiczę przez 6 dni i dzień przerwy. Kieeedyś próbowałam Chodakowskiej, ale jej energia mnie usypia No i czytałam o jej błędach, więc dałam sobie spokój.

Nie mam zdjęć, bo nie liczyłam na megametamorfozę. Jestem szczupła i chciałam tylko wyrzeźbić trochę to i owo i poprawić kondycję - jest efekt Nie mierzyłam się, ale na oko widzę, że obwody mi się zmniejszyły. Pewnie gdybym była większa, efekt byłby bardziej spektakularny.

Na pewno będę robić jej kolejne programy.
Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Polecam na yt
ZWOW Zuzanny Light
I nie wiem czy na yt jest: Insanity.
Zwowy Zuzki są bez konkretnego programu, krótkie, długie z obciążeniem i bez. Wybierasz jaki Ci odpowiada.

Insanity ma swój program
Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Po pierwsze: zakwasy nie istnieją. To, co nazywasz zakwasami, to DOMS.
Po drugie: po co Ci te "zakwasy", co mają "zakwasy" do efektów?
DOMSy są spowodowane mikrouszkodzeniami mięśni i nie znaczą nic, oprócz tego, że masz mikrouszkodzenia w mięśniach. Powstają wtedy, gdy masz źle dobraną intensywność treningu do własnych możliwości. U osoby początkującej, która długo nic nie robiła - będą się pojawiać na pewno, jednak u osoby ćwiczącej już jakiś czas - nie powinny. I to wcale nie znaczy, że ćwiczenia przestały działać.
Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Polecam Fitness Blender, ja bardzo sobie z nimi poprawiłam kondycję, tyle, że nie zależy mi na utracie centymetrów bo ja z tych szczuplejszych więc nie mam żadnych zdjęć przed i po. Cały czas wrzucają coś nowego, myślę, ze jest w czym wybierać

Też polecam Zuzkę
Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ja lubię to, ćwiczę z ciężarkami

na kanale FitnessBlender też coś może znajdziesz http://www.youtube.com/channel/UCiP6wD_tYlYLYh3agzbByWQ

Dziękuję bardzo za Wasze propozycje!
  • Jillian
  • ZWOW Zuzanny Light & Insanity.
  • Fitness Blender

Dlaczego zakwasy są dla mnie ważne? Bo wtedy czuję że naprawdę pracowałam, np z Chodakowską nie było na mnie ani 1 kropli potu - tzn bylam spocona ale nie tak że się lało oraz nie byłam zmęczona po jej treningu, a jak ćwiczę z kimś z kim mam zakwasy to zawsze jstem spocona i zmęczona i wiem że ciało pracowało

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Czy plomba przez kilka dni może boleć? We wtorek była u dentysty, zrobiła mi plombę i mówiła, że jeszcze 2 miesiące i byłaby kanałówka, bo dziura była głęboka (na kawałku zęba, bo pod starą plombą zrobiła się próchnica i ukruszył mi się od tego kawałek zęba). Normalnie nie boli, ale jak gryzę to troszkę tak, wracać do dentystki czy poczekać kilka dni jeszcze?
to normalne o ile trwa do 5-6 dni.
Po tym okresie jeśli Cię boli to trzeba iść do dentysty bo może coś źle zrobiła.

Mnie bolało tak i poszłam 7 dnia i się okazało że włożyła wypełnienie na które jakby miałam uczulenie, więc wyjęła wszystko i założyła raz jeszcze ale inny materiał i już było cacy.
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 07:14   #1504
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
No nie umiem, na komunię nie dostałam sprzętu, a później nie było okazji i kasy, no i tak lata mijały. Czas nadrobić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Moja mama też nie umie jeździć. Nie wiem czemu ludzie się temu dziwią, znam kilka młodych osób które tez nie potrafią.
A ja nauczyłam się jeździć na rowerze dopiero jak go dostałam na komunię
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 07:45   #1505
bordowa
Wtajemniczenie

Mam piersi z kurczaka i furę mrożonego szpinaku, kusi mnie żeby coś z tym zrobić, może jeszcze ze śmietaną? Ale nie mam żadnego przepisu i nie bardzo umiem się obchodzić ze szpinakiem. Podpowiecie coś?
Stary 2014-11-06, 07:54   #1506
Lottie69
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4882034 2]Moja mama też nie umie jeździć. Nie wiem czemu ludzie się temu dziwią, znam kilka młodych osób które tez nie potrafią.
A ja nauczyłam się jeździć na rowerze dopiero jak go dostałam na komunię[/QUOTE]

Dziwią się, bo jeżdżenie na rowerze i pływanie to takie jakoś chyba społecznie wymagane zdolności są i najczęściej tego się dzieci uczy jak są małe (tak btw nie umiem w obie XD). Ważne, żeby kiedyś się wziąć w garść i nauczyć, jak się chce.

Ja się tylko strasznie boję, że sobie zrobię krzywdę pokroju kierownica w oko czy coś
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 07:58   #1507
JossStone
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4882034 2]Moja mama też nie umie jeździć. Nie wiem czemu ludzie się temu dziwią, znam kilka młodych osób które tez nie potrafią.
A ja nauczyłam się jeździć na rowerze dopiero jak go dostałam na komunię[/QUOTE]
No ja właśnie nie znak nikogo kto nie umie jeździć na rowerze, dla mnie to coś podstawowego jak nauka pisania czy czytania - niektórzy lepiej, inni gorzej, ale każdy potrafi Dlatego mnie dziwi jak ktoś mówi, że nie potrafi jeździć.

bordowa - ja czasami robię tak: kurczak w kostkę i z przyprawami na patelni obsmażam, szpinak robią na patelni na maśle, z czosnkiem i śmietaną, robi się taki sos, mieszkam to z kurczakiem i do tego ryż i obiad gotowy

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Dziwią się, bo jeżdżenie na rowerze i pływanie to takie jakoś chyba społecznie wymagane zdolności są i najczęściej tego się dzieci uczy jak są małe (tak btw nie umiem w obie XD). Ważne, żeby kiedyś się wziąć w garść i nauczyć, jak się chce.

Ja się tylko strasznie boję, że sobie zrobię krzywdę pokroju kierownica w oko czy coś
Jak umiesz chodzić to i na rowerze pojedziesz To nic trudnego utrzymanie równowagi na rowerze, dorosły na pewno nie będzie miał z tym żadnych problemów. Tylko wybierz taki rower, żeby nie był za wysoki i żebyś mogła sobie nogami dotknąć ziemi (nawet tylko czubki palców) Na początek polecam usiąść na siodełku (nisko je dać jak coś) i na równym odpychaj się nogami, siedząc na siodełku. Staraj się odrywać nogi na trochę dłużej i za 5 minut już bez problemów pojedziesz Rowery same robią cała robotę, trzeba tylko pedałować i nie przechylać się do ziemi to nie upadniesz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-06, 08:26   #1508
Konto usunięte

Cytat:

pływać to ja nie umiem i nie mam zamiaru się uczyć
Stary 2014-11-06, 08:45   #1509
No air
Zakorzenienie

Chcę kupić taką szczotkę do włosow:

Olivia Garden, Ionic Combo, szczotka do włosów HH-P6

ale mam problem z przetłuszczaniem włosów od nasady, do tego są suche od połowy długości w dół. Czy taka szczotka nie spowoduje większego przetłuszczania? Może ktoś ją miał i moze cos o niej powiedziec?

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:07   #1510
Neonka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Mam piersi z kurczaka i furę mrożonego szpinaku, kusi mnie żeby coś z tym zrobić, może jeszcze ze śmietaną? Ale nie mam żadnego przepisu i nie bardzo umiem się obchodzić ze szpinakiem. Podpowiecie coś?
Smaże kurczaka z ziołami prowansalskimi, potem szpinak na maśle, wrzucam zgnieciony czosnek, wlewam śmietanę, wrzucam kurczaka i dodaje kulke sera mozarella. Wszystko doprawiam, podaje z makaronem. Wychodzi pycha

Wysłano z tel.
Neonka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:10   #1511
chwast
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez sie pozno nauczylam jezdzic,pamietam, ze zdawanie w wieku osmiu lat na karte rowerowa bylo straszne, ludzie nawet pozyczali mi swoje rowery bo moze latwiej by mi bylo haha koniec koncow nie zdalam, ale wydali xd

Wyslane przez tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:32   #1512
Kasiek1987
Zakorzenienie

Nigdy nie robiłam przetworów itp., a dzisiaj mam problem.

Rozszczelnił mi się duży słoik ogórków kiszonych od babci, nie mam ochoty robić teraz zupy
Jak zetrę te ogórki i zamknę w słoiku, to jak mam to zrobić, żeby był szczelny?
Albo całe ogórki zamknąć znowu w słoiku.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:47   #1513
semantique
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość

Rozszczelnił mi się duży słoik ogórków kiszonych od babci, nie mam ochoty robić teraz zupy
Trzeba taki słoik zapasteryzować :

https://www.youtube.com/watch?v=nvM78_B-5xk

Ale nie wiem, czy można robić to ponownie.
Stary 2014-11-06, 11:01   #1514
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Książka (Dzieci z Bullerbyn czy Mała Księżniczka, moje hity z tamtych lat), piórnik może, albo jakiś zestaw do samodzielnego kreowania biżuterii, koraliki i takie tam, albo fajny szalik plus czapka albo ciepłe getry lub zestaw pisaków lub kolorowych długopisów albo inne przybory do szkoły, może torebka lub portmonetka Albo jakieś czasopismo z dodatkiem plus słodycze..pomadkę ochronną(Smackers ma takie kolorowe, nawet z postaciami z bajek) albo skarbonkę
Może książkę? Mam bratanka w podobnym wieku, który ogólnie nie jestem fanem czytania, ale uwielbia te książki więc chyba są naprawde fajne )

http://merlin.pl/Nowe-fikolki-pana-P...1,1246052.html

http://merlin.pl/Pan-Pierdziolka-spa...1,1291334.html
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:37   #1515
Kitari
Raczkowanie

Nie wiem czemu tak jest, ale zawsze kiedy spodoba mi się jakiś kosmetyk, to jest on bardzo ciężko dostępny.

Ostatnio przetestowałam Manhattan Eyemazing Liner, bardzo mi się spodobał, ale nigdzie nie mogę go dostać. W sklepie, w którym go kupiłam (Rossman na Dworcu Centralnym w Warszawie) już go nie ma, w żadnym innym Rossmanie/innych drogeriach (również internetowych)/allegro też nie widzę.

Podobną sytuację mam z rozjaśniaczem włosków do twarzy i ciała extra strong z Sally Hansen...w drogeriach ( wyłącznie internetowych) jest tylko taki do rozjaśniania włosków na twarzy, którego cena w stosunku do objętości produktu niespecjalnie zachwyca.

Czy wiecie gdzie (w Polsce, najlepiej stacjonarnie w Warszawie, ew. w jakiej drogerii internetowej) mogę dostać te dwie rzeczy? Szukam przez google i nic...
Kitari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:38   #1516
86lola
Rotmistrz

Cytat:

Wsadz sloik z ogorkami do lodowki. Spokojnie moga sobie tak postac I ze 3 tygodnie.
Zamrozic chyba tez idzie (juz starte), w koncu sa w sklepach gotowe mrozonki na zupy ogorkowe.
86lola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 11:59   #1517
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Książka (Dzieci z Bullerbyn czy Mała Księżniczka, moje hity z tamtych lat), piórnik może, albo jakiś zestaw do samodzielnego kreowania biżuterii, koraliki i takie tam, albo fajny szalik plus czapka albo ciepłe getry lub zestaw pisaków lub kolorowych długopisów albo inne przybory do szkoły, może torebka lub portmonetka Albo jakieś czasopismo z dodatkiem plus słodycze..pomadkę ochronną(Smackers ma takie kolorowe, nawet z postaciami z bajek) albo skarbonkę
Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
Może książkę? Mam bratanka w podobnym wieku, który ogólnie nie jestem fanem czytania, ale uwielbia te książki więc chyba są naprawde fajne )

http://merlin.pl/Nowe-fikolki-pana-P...1,1246052.html

http://merlin.pl/Pan-Pierdziolka-spa...1,1291334.html
Dziękuję pięknie.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 12:21   #1518
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 86lola Pokaż wiadomość
Wsadz sloik z ogorkami do lodowki. Spokojnie moga sobie tak postac I ze 3 tygodnie.
Zamrozic chyba tez idzie (juz starte), w koncu sa w sklepach gotowe mrozonki na zupy ogorkowe.
OK, w 3 tygodni powinniśmy dać radę temu słoikowi Dzisiaj zjemy trochę do obiadu

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Co robicie w ciuchami, które są w dobrym stanie, ale już Wam się nie podobają albo na Was nie pasują?

Często wrzucają nam ulotki informujące o jakichś zbiórkach (w danym dniu jeździ samochód i zbiera worki wystawione przed bramę), ale szczerze mówiąc bardziej jestem w stanie uwierzyć, że co lepsze ciuchy trafiają później do lumpeksów, a nie do potrzebujących.
Tylko Caritas mi pozostaje?

Stary 2014-11-06, 12:25   #1519
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:

Co robicie w ciuchami, które są w dobrym stanie, ale już Wam się nie podobają albo na Was nie pasują?

Często wrzucają nam ulotki informujące o jakichś zbiórkach (w danym dniu jeździ samochód i zbiera worki wystawione przed bramę), ale szczerze mówiąc bardziej jestem w stanie uwierzyć, że co lepsze ciuchy trafiają później do lumpeksów, a nie do potrzebujących.
Tylko Caritas mi pozostaje?
Co się da to oddaje albo wymieniam się z koleżankami. Resztę wrzucam do kontenerów na ciuchy albo kładę w siatce obok śmietnika. Szczerze mówiąc mało mnie interesuje co się z tym stanie. Niech sprzedadzą niech sobie potrzebujący wezmą, cokolwiek. Dla mnie te ciuchy nie mają już wartości, odsłużyły swoje.

Ewentualnie jakieś dziko markowe rzeczy sprzedaję na allegro ale obecnie trudno tam cokolwiek sprzedać mam wrażenie.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-06, 12:36   #1520
macka
Zadomowienie

Cytat:
Może boleć jak jest głęboka. Właśnie przy nagryzaniu. Po jakimś czasie powinno się uspokoić (kilka dni, max tygodni). Jeśli się nie uspokoi, to znaczy że za głębokie i podrażnia i jednak kanałówkę trzeba.
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 12:46   #1521
Kasiek1987
Zakorzenienie

Facebook:

Czy da się gdzieś zmienić "inne" imię? Przy swoim imieniu i nazwisku mam w nawiasie wpisany "przydomek", którym kiedyś nazywali mnie znajomi, a teraz chciałabym go usunąć. Jak wchodzę w informacje o sobie, to nie widzę nigdzie możliwości zmiany.

Stary 2014-11-06, 13:14   #1522
Konto usunięte

Cytat:
Facebook:

Czy da się gdzieś zmienić "inne" imię? Przy swoim imieniu i nazwisku mam w nawiasie wpisany "przydomek", którym kiedyś nazywali mnie znajomi, a teraz chciałabym go usunąć. Jak wchodzę w informacje o sobie, to nie widzę nigdzie możliwości zmiany.
https://www.facebook.com/help/173909489329079

Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Czas edycji: 2014-11-06 o 13:25
Stary 2014-11-06, 14:20   #1523
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:

Jak masz miejsce to możesz kiszone trzymać też w lodówce, przecież kiszone nie są pasteryzowane, ale w ciepłym i otwarte mogą mieć szybszy proces kwaszenia się (nie wiem jak to się nazywa profesjonalnie :P), jak włożysz do lodówki to proces znacznie spowalnia i nic im nie będzie. Ja tak trzymam do 2 miesięcy w lodówce, nadal są dobre.
A jak nie to zetrzeć i zapasteryzować.

Cytat:
Napisane przez Kitari Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu tak jest, ale zawsze kiedy spodoba mi się jakiś kosmetyk, to jest on bardzo ciężko dostępny.

Ostatnio przetestowałam Manhattan Eyemazing Liner, bardzo mi się spodobał, ale nigdzie nie mogę go dostać. W sklepie, w którym go kupiłam (Rossman na Dworcu Centralnym w Warszawie) już go nie ma, w żadnym innym Rossmanie/innych drogeriach (również internetowych)/allegro też nie widzę.

Podobną sytuację mam z rozjaśniaczem włosków do twarzy i ciała extra strong z Sally Hansen...w drogeriach ( wyłącznie internetowych) jest tylko taki do rozjaśniania włosków na twarzy, którego cena w stosunku do objętości produktu niespecjalnie zachwyca.

Czy wiecie gdzie (w Polsce, najlepiej stacjonarnie w Warszawie, ew. w jakiej drogerii internetowej) mogę dostać te dwie rzeczy? Szukam przez google i nic...
Na podforum Rossmann jest wątek Rossmann (część któraś tam) zapytaj tam a jak nie to zadzwoń może na bok rossmanna?
Stary 2014-11-06, 14:38   #1524
myszenka87
Rozeznanie

Czy jest tu może wizażanka, która mogłaby mi na pw pomóc w kilku drobnych kwestiach dotyczących zeznania podatkowego o nabyciu rzeczy lub praw majątkowych tj druku SD-3 i załączników?
myszenka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 16:31   #1525
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Jak masz miejsce to możesz kiszone trzymać też w lodówce, przecież kiszone nie są pasteryzowane, ale w ciepłym i otwarte mogą mieć szybszy proces kwaszenia się (nie wiem jak to się nazywa profesjonalnie :P), jak włożysz do lodówki to proces znacznie spowalnia i nic im nie będzie. Ja tak trzymam do 2 miesięcy w lodówce, nadal są dobre.
A jak nie to zetrzeć i zapasteryzować.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, problem rozwiązał się sam - ogorki z zewnątrz wyglądały w porządku, ale w środku były jakieś podejrzane, więc niestety skończyły w koszu

Stary 2014-11-06, 16:42   #1526
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, problem rozwiązał się sam - ogorki z zewnątrz wyglądały w porządku, ale w środku były jakieś podejrzane, więc niestety skończyły w koszu
Były takie rozmiękłe i jakby puste w środku? Jeżeli tak to częsta przypadłość ogórków w których uprawie stosowano za dużo nawozów, ogólnie nic im nie jest ale w smaku nie są za dobre
Stary 2014-11-06, 17:01   #1527
Liiii
Zakorzenienie

W połowie listopada czeka mnie zabieg na oczy po którym 3-4tyg będę najprawdopodobniej lezec w ciemnym pomieszczeniu. I tu moje pytanie co moge zrobić zawczasu i zamrozić do jedzenia abyśmy z mezem nie umarli z głodu ;p
Co się sprawdza w mrozeniu i tak żeby wyciągnąć podgrzac i gotowe

Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 17:03   #1528
bumcykbajera21
Zadomowienie

Hej
dostałam od lekarza skierowanie na badania:
Chemia kliniczna: Alat, Amylaza, CRP, Glukoza w sur., Kreatynina, Sód, Potas
Hematologia: Morfologia
Analityka ogólna: Mocz badanie ogólne
prócz tego skierowanie na USG jamy brzusznej.

Chciałam zapytać czy będę musiała zapłacić za te badania i może ktoś się orientuje gdzie je najlepiej zrobić we Wrocławiu
bumcykbajera21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 17:04   #1529
Wtycia
Raczkowanie

Hej, najlepsza sieć komórkowa na kartę? Zależy mi przede wszystkim na tanim gadaniu najlepiej jakieś nielimitowanki no i tania sieć to przedewszystkim
Stary 2014-11-06, 17:06   #1530
bumcykbajera21
Zadomowienie

play lub plush na karte jak dla mnie
bumcykbajera21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości