|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Insolito nie bo mi odmowiono
Jutro jakaja bedzie pytac swojego gina czy mnie przyjmie Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie ciekawe jak tam Jakaja czuje się po 1 listopada, bo ona chyba dość zabiegana wcześniej była. Mam nadzieje, że wsio ok i teraz odpoczywa
23.01.2013-PIOTRUŚ 21.04.2015-MICHAŚ Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2014-11-06 o 20:45 |
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi dla mnie to nierealne z tym ktg ze takie rzeczy s ie dzieją, nie rozumiem jak mogli Ci odmówić
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
Szok z tym ktg! Takie rzeczy to chyba tylko u nas
Domcia dziś w ogóle nie spała w dzień. Pierwszy raz. Zasnęła o 20. W szoku jestem, że tyle wytrzymała. |
|
|
|
#2587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pola sobie z buzi wyciąga, jak tylko poczuje ![]() My ![]() Cytat:
![]() Tępe ch.je... Aga, u nas dzisiaj było 18 stopni, wczoraj 20. W cieniu ![]() Dziś wreszcie dzień bez drzemki i młoda śpi od 20 ![]() I utwierdziłam się dzisiaj w przekonaniu, że na trampolinę ABSOLUTNIE nie powinno sie iść bez uprzedniego skorzystania z wc
|
||
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
DEBRAH, ktore puzzle w koncu wybralas?
HJE, zaciekawilas mnie ta trampolina ![]() Serio macie takie parcie na odpieluchowanie juz? Ja tam w ogole o tym nie mysle. Zerkam na ugotowanych. Jejku, jaki ten Witkowski jest wnerwiajacy :/ |
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja oglądam Przyjaciółki, ale zaraz chyba pójdę spać
|
|
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wybrałam bo nie było mnie przy kompie, oglądałam puzzle przy drzemce młodej, potem poszłyśmy się bawić, czyli u babci to głównie po łóżku skakać ![]() Mniej się tu bawi zabawkami, albo taki etap albo kręcą ją nowe kąty i zakamarki których nie zna, a że pomysły ma szalone odpada korzystanie z neta intensywniej niż zerknięcie od czasu do czasu na forum z komórki.Przyznam wam się, że o ile ograniczyłam prawie do zera tv i kompa przy Małej, to chodzę z telefonem przy doopie, zerkam na forum czy fb jak ją karmię np, głupio mi trochę, bo ona od dawna mi podaje telefon jak np wychodzę z pokoju, żebym miała przy sobie "pjosie, maś, tenie " ("tenie" to telefon, troszkę dziwny zlepek) i trochę mam moralniaka z tego powodu, że ona matkę z telefonem kojarzy. Owszem, mnostwo czasu się bawimy i 24h jestem z nią, to chyba taki substytut kontaktu z ludźmi to zerkanie w wyświetlacz;/ Teraz właśnie będe wybierać puzzle. I kupię przez allegro też z arosa naciśnij mnie i jakąś jedną książkę dla siebie (albo wychowanie bez nagrod i kar wreszcie, albo stein, albo coś nowego juula czego nie czytałam), bo żal mi promocji nie wykorzystać. Tym samy będzie zniżka arosa + bon z allegro i może ta darmowa dostawa? ![]() Szaja - a co do kotkow to mi się podobają kociaki z MałegoArtysty na fb, widziałaś? |
|
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem tak, pampers by się przydal
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha dobra jestes
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2594 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
Powoli powracam do świata aczkolwiek jeszcze trochę zawirowań w pracy jest.... :/ Podczytywałam Was a co ?! Dużo się dzieje ! Hope szok !!! oby Dominike szybko poprawnie zdiagnozowali Dziewczyny gratulacje za nowe prace i staże ![]() Prezenty świąteczne hmmm odległa odległość . Ja się w rzeczywistości osadzić nie mogę :/ Dołączamy do chorowitków. najpierw jelitówka a po tygodniu kaszel i katar o maj gad!!! i tak jest zawsze jak ja pracuje na swieta. Moja mama nie ogarnia Krzysia. A Krzyś w otwarty sposób przy mnie nie akceptuje jej. ( jak sa sami to babcia jest cacy - wiem bo czasami słyszałam przez telefon albo na niani ) a jak ja jestem to pokrzykuje na nią, odgania . Debrah uwież mi że Twoja mama nie jest jezcze taka zła, tylko Ty musisz sie dalej meczyć a mi został jeden dzień :p. Dużo by pisać ale odliczam godziny do wolności i wyjazdu mamy. mam serdecznie dosc. i nie poprosze jej o pomoc jak sie dziewczynki urodzą bo to bez sensu bedzie. Jutro otatnie 3d bo to już 28 tc. Tak jak Marsi pisała popytam czy przyjmą ją na ktg. No a ja szukam nowego żłobka bo jednak liche te dofinansowanie mają ( o ile mają) i na mieiąc po wliczeniu żywienia 1100 wychodzi :/ d.u.p.a !!!!!! bo program z UE już się skończył |
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ale mam stresa. Tzn chodzi mi o moja P, jak sobie poradzi. JUtro idziemu na 9 i mam nadzieję, że zostaniemy do 11- 11.30, bo później obiad i Paula ma drzemkę. W poniedziałek chciałabym, aby była od 8-8.30 aż do obiadu, w środę żeby mój tato odebrał ją po podwieczorku a we czwartek już tż normalnie, czyli ok 16.30. Boję się, że to za krótki okres adaptacyjny , ale nie inaczej nie bardzo mam jak to ogarnąć. Zobaczymy jak jutro będzie. Zresztą narazie na miesiąc, na okres próbny idę.
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
jej, masakryczne ceny. To ja przeżywam, że w tym miesiącu mam zapłacić coś ponac 400zł, pożniej ponad 300, że to strasznie dużo. Żlobek prywatny u nas 500zł. Choć u nas z płacą wyższą niż 1000zł ciężko (wszedzie praktycznie dają zlecenie). Jaram się, że mam 1600 brutto
|
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka : kciuki bo to by była dla was wymarzona opcja z pracą dla ciebie!
No i jednak znasz placowkę od środka wtedy, to na pewno daje jakiś tam psychiczny komfort.. |
|
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my jeszcze tez w pielchach,mi sie tam jakos nie spieszno. gdyby sam dal znac ze chce, ze juz jest gotowy tak jak Yae np. to ok ale tak to najwczesniej zaczne na wiosne marsi - porazka z tymi badaniami! cos jeszcze chcialam... aaaaaaaaa dziekuje za wszystkie odp dotyczace wit C. im wiecej odp tym bardziej wiem ze nic nie wiem - jak zawsze jestescie niezawodne ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- gojka -- bedzie dobrze!
|
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
bożesz, to mną trzeba być żeby mieć myślenicę nad puzzlami dla niespełna 2-letniego dziecka ;/
|
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie znam ja od środka i zawsze mówiłam, że dziecka tam nie dam, bo wiele rzeczy widziałam. Teraz nie mam wyjścia, bo w środku roku szkolnegoo mi jej nigdzie nie wezmą. Niani mi się nie opłaca,a co do dziadków to moja mama odpada- pracuje 8-16. tato zmianowo, ale czasem wypadnie mu dniówka, a teściowa- owszem przyjedzie,ale zraz będzie że ją to czy tamto boli. No generalnie liczyć na nią nie mogę, więc zostaje tylko opcja przedszkola. Choć z drugej strony patrząc nie wiem jak jest w tym przedszkolu do którego chciałam ją dać od września (oba bardzo blisko naszego miejsca zamieszkania), tutaj przynajmniej będę non stop to będę miała jakąs "kontrolę". Zobaczymy jak to będzie. lece spać, jutro jak wrócimy to sie odezwe ![]()
|
|
|
|
|
#2600 |
|
Zadomowienie
|
Szajka!!! wymyśl jakieś fajne książeczki na mikołajki dla siedmiolatków pliiiiiz
Potrzebujemy do szkoły, wstępnie myślimy o czymś edukacyjnym za 15, góra 20 zł (bo do tego będzie coś słodkiego więc żeby nie wyszło za drogo). Patrzyłam na arosie ale na komórce źle mi się szuka
|
|
|
|
#2601 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A co to? Bajka?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przed nami jeszcze daleeeeeeka droga do całkowitego odpieluchowania. Dopiero zaczęła siusiać do nocnika i ubikacji , ale nie woła sama tylko ja tak co pół godz lub co godz jej mówię "chodź siku zrobić". Przeważnie robi, ale zdarza jej się nasiusiać na panele, z tym że od razu czuje że jej coś po nogach leci i przerwa. Woła mnie ("mama , ojej) i lecimy na ubikacje i tam kończy sikanie Małymi kroczkami może kiedyś nam się uda całkowicie odłożyć pieluchy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam nadzieję , że nie będzie zimy. Bo tym naszym "pięknym" wózkiem po śniegu daleko nie zajedziemy :/ A znów z drugiej strony chciałabym żeby Daria zobaczyła śnieg i żeby na sanki mogła iść ![]() Ja na chwilkę wpadłam. Przyznaję , że przeleciałam Was na szybko bo po pracy nie mam sił. Już spać mi się chce. Jutro na szczęście wolne mam ale sobotę pracuję do 17.30.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-11-06 o 22:29 |
||||||
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Kija: wow, to Twój synek na prawdę wymiatał z puzzlami, aż ciężko uwierzyć, nadal lubi układać?
|
|
|
|
#2603 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję , że nie zrezygnuje całkiem z drzemki ![]() Cytat:
Tez lubisz ten serial? ja uwielbiam Cytat:
Kciuki za usg ![]() Powodzenia jutro ![]() Cytat:
|
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
Szajuś znalazłam linki które kiedyś podsyłałaś, te z CED, może coś z tego by się nadało. Można wybierać w ciemno czy są lepsze i gorsze? Nie znam tej serii i nie wiem jak to wygląda w środku, co byłoby dobre dla chłopców a co dla dziewczynek? Chyba że któraś jest świetna a unisex
|
|
|
|
#2605 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
trefl też w porządku, jakość super my też ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Prezent... na urodziny to czaję się na nowości duplo 2015 ![]() http://www.thebrickfan.com/lego-dupl...ages-revealed/ BARDZO podoba mi się też wielkie domino z czuczu, ale wątpię, by Dorotka miała na nie ochotę http://www.czuczu.pl/pierwsze-memory-zwierzeta-wsi-2/ Może wanienka dla bobasa? Kotek z ikei na Mikołajki a czemu? Agatka odpieluchowana na początku marca, w ciągu tygodnia. Na dwór, bo zimno, dawałam pieluchę ale nie sikała i tak do niej od kwietnia, zrobiło się cieplej, pielucha zdjęta byłaCytat:
omg, ale numer! dobrze, że nie dałaś się nabrać Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Potem puzzle powoli go przestawały interesować a teraz istnieje dla niego już tylko lego
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48833462]no ta seria kto to dobra jest
trefl też w porządku, jakość super my też ![]() nie, bo nie kupowałam nigdy no to udanej pracy ![]() bokeh, majtki z SH nie nówki? weź to wywal... sobie byś noszone gacie brała? Prezent... na urodziny to czaję się na nowości duplo 2015 ![]() http://www.thebrickfan.com/lego-dupl...ages-revealed/ BARDZO podoba mi się też wielkie domino z czuczu, ale wątpię, by Dorotka miała na nie ochotę http://www.czuczu.pl/pierwsze-memory-zwierzeta-wsi-2/ Może wanienka dla bobasa? Kotek z ikei na Mikołajki a czemu? Agatka odpieluchowana na początku marca, w ciągu tygodnia. Na dwór, bo zimno, dawałam pieluchę ale nie sikała i tak do niej od kwietnia, zrobiło się cieplej, pielucha zdjęta byłaomg, ale numer! dobrze, że nie dałaś się nabrać też się zastanawiałam właśnie Bo czesciej siusia i trudniej, co jest moim zdaniem przy bardzo malym dziecku dodatkowym utrudnieniem. Ile Agatka miala wtedy? |
|
|
|
#2608 |
|
Konto usunięte
|
Która o fajne książki pytała? popatrzcie:
http://www.srokao.pl/2013/12/kto-sie-schowa.html ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Meneq, niecałe 21 miesięcy
|
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Silver- Leos w zeszłym roku dostał sanki pod choinkę i co z tego,że nawet raz na nich nie jeździł dziś mu opowiadalam o balwanie- też się nie mogę doczekać ale jak u nas nie będzie to na pewno pojedziemy chociaż na tydzień do austrii tam na pewno sniegu nie zabraknie
|
|
|
|
|
#2610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
Cytat:
Cytat:
MARSI Żenada z tym ktg:banghead: GOJKA gratulacje ogromne. A o Paulina napewno da radę i szybko się zaklimatyzuje. Przeleciałam Was pobieżnie. . Ja powoli ogarniam prezenty. Dziś przyszły rzeczy z mellisa and.... i już się nie mogę doczekać kiedy mały dostanie swój prezent. Przyszły tez książki z all m. In. Jesień i zima z czeresniowej. Może wstyd się przyznać ale tyle razy czytałam ze macie te książki a kupiłam dopiero teraz. No ale czekają na Mikołajki. Potrzebuje jeszcze jakies pomysły na prezent dla małego. SZAJA? MAM do rozdysponowania 300zł - i co tu wybrać? Dziś Antonio dostał tablicę magnetyczna-dawno nic od tak nie dostał od nas, więc zamówiłam mu ją. A w zestawie jeszcze fajna taka mini np. Do auta. I u nas jest szał. Przynajmniej dziś był pół dnia i tylko "mamo pisiu". Co do odpieluchowania-na chwile obecną nie mam na to parcia. Antonio często mówi kiedy jest w trakcie robienia siusiu. Tyle że płacze gdy chce go bez pieluchy Posadzić na nocnik (w Spodniach siada często) moze ze to jeszcze nie czas. Może to przyjdzie z dnia na dzień -jak np. odzwyczajenie od smoczka? Nie wiem. Ale jak nie to z wiosenno-letnią porą weźmiemy się za naukę. A teraz zmykam spać. Jutro nie idę do pracy wiec cały dzień z synciem to super. Jutro żegnamy dużo zabawek. W końcu porządki. Musze zrobić miejsce na stolik. Chyba kupię najtańszy lack z Ikei i juz. Przynajmniej żal nie będzie a i mały jest a przecież u nas jeden pokój i zero miejsca. .jeszcze tylko pomysł na dobre rozwiązanie (mebel) co pomieści dużo zabawek a zajmie mało miejsca. ... P.s. HOPE trzymam kciuki. P.s.2 Debrah trefl ma fajne i porządne puzzle. Polecam DOBRANOC
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-11-06 o 23:03 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

odpada korzystanie z neta intensywniej niż zerknięcie od czasu do czasu na forum z komórki.

dziś mu opowiadalam o balwanie- też się nie mogę doczekać ale jak u nas nie będzie to na pewno pojedziemy chociaż na tydzień do austrii tam na pewno sniegu nie zabraknie