|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV
Cytat:
|
|
#3302 |
|
Raczkowanie
|
jak tak czytam o tych waszych zakupach dzieciowych to wam zadroszczę
jak będę miała dziewczynkę to nic nie muszę kupować, bo mam aż nadto. Za to jak okaże się, że będzie chłopak, to nic mnie nie powstrzyma przed polowaniem na ciuszki a mam nadzieję dowiem się w przyszły piątek bo mam połówkowe wtedy
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Sonia. czy dobrze widzialam ze gin dal ci clotrimazolum(?) na infekcje? mozemy to brac? bo jutro musze do rodzinnej i bym poprosila o wypisanie. obdzwonilam ginow w okolicy i nie ma szans na wcisniecie sie gdzies nawet prywatnie.
Wysłane z mojego GT-S5570 |
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak kupuje i kupuje alekarz mowil zeby jeszcze w niebieskie nie inwestowac. jak mi siusiak zrobi psikusa...
to ja nie wiem co ja zrobie 3/4 mam na chlopca.
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na kombinezonik az zakupiszCytat:
|
||
|
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki. To będę uratowana, bo juz nie mogę wytrzymać.
Milej nocy, ![]() Idę spać, bo jutro przed 8musze się w kolejce do lekarza ustawić. Sent from my Lumia 610 using Tapatalk |
|
|
|
#3307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za to chłopca w różowe bym raczej nie ubrała
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki to koszt ? bo szukam używanej jakiejś ale ni widzę a 100 zł wydać na taką poduszkę to nie mam
|
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Maddy Maja ma 4 lata, a z zary nosi 5-6:/ i dla dziewczynek tez uwielbiam
Sylwia juz tz objasnilam, ze jutro kaszanka. Agatrycze jakbym w uk mieszkala to pewnie tez bym w ciuchach sie topila z primarka i nexta Wlasnie zjadlam kanapke z pasztetem i mam wyrzuty wumienia, a wczoraj zjadlam ciastka z 1,5% alko |
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3312 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po pierwsze karmienie piersią to dla mnie sporo zachodu, zabiera dużo czasu, a jak jeszcze dzieć lubi siedzieć przy piersi to masakra. A ja mam w domu jeszcze trójkę dzieci, które po tej rewolucji(mam na myśli pojawienie się rodzeństwa) będą bardzo mnie potrzebować i raczej nie zrozumieją, że mama nowe dzieci tuli, a dla "starych" nie ma czasu. Dwa karmienie mm pozwoli mi włączyć do akcji tzta czyli będzie szybciej przynajmniej w nocy i wieczorami. Bo jednak cyckiem się nie podzielimy mogłabym co prawda pokarm odciągać i dawać - rozważałam przez chwilę tę opcję, ale myślę, że wtedy to już wogóle na nic nie miałabym czasu. Więc rezygnuję wogóle z kp.Mm też mleko ![]() Cytat:
![]() Ja nie mam zamiaru rodzić przed 36 t. Co to to nie! ![]() Ale zobaczymy czy lekarka pozwoli na wyjazd bo jeszcze nie rozmawiałam z nią o tym. Cytat:
![]() Dzięki Cytat:
![]() ROSI - udanej przymiarki ;* Ja objadłam się plackami:p nabrałam smaka na kaszankę - Sylwia nie masz serca wzięłam leki, wypiłam sól emską, wykąpaliśmy dzieciaki i teraz ja już po prysznicu, pakuję się do łóżka oglądać "tylko mnie kochaj".Po temp śladu brak więc zdrowieje ![]() A jutro z rana wampirownia ![]() ![]() Więc uciekam spać ![]() Dobranoc! Buziaki
|
|
#3313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę po mandarynki Cytat:
![]() Mi kiedyś rodzinna wypisała globułki clotrimazolum a dokładniej 1 szt.jakąś końską dawkę. Ja moze jakos sie doczekam te 5 dni do środy, bo wtedy wizyta
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Też już idę spać
do południa będę jechac spodnie zobaczyć więc muszę w miarę wstać a na 12 do "siostry' bo będę miała przez jakiś czas małego jej i obgadać sorawy organizacyjne :PDobranoc i słodkich senków |
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na początek z kosmetyków kupie Oilatum, jakąś zasypkę, krem do pupki - Linomag i może Nivea, bo u nas sie sprawdził chociaż ciężko sie wymywa i chyba tyle. Oliwki nie używałam, balsamów tez nie, a do buzki pewnie sztyft z Musteli, bo jest świetny - szybka aplikacja i nie trzeba wcierać
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadlam pol bialej czekolady, banana i wypilam szklanke mleka zimnego .. ale mi dobrze
![]() Co do ubioru chlopiec - dziewczynka to jak nie ma aut, samolotow to i dziewczynka zalozy. Chlopiec i roz? No coz.. mam pajace rozowe to mlody w nich w nocy spal, mial byc dziewczynka to kupilam a na 3 usg wyszedl siusiak.. Ubranie na wyjscie ze szpitala. Ja urodze przelom marca i kwietnia wiec body na dlugi rekaw, spioch grubszy, czapeczka i kombinezon. W razie mrozow mocnych na fotelik koc i osłona od fotelika. Po za tym maz za nim dojedzie po nas to w aucie zagrzeje.
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Rosario super ze spodniami, ja tak wyhaczylam z h&m za 60 ciazowki. Trzymam kciuki zeby byly dobre.
My jutro cala rodzina na polowkowe z rana. Mam nadzieje ze mi sie chlopak nie zrobil:P W zarze sa super dla dziewczynek i wlasnie mozna znalezc fajne ale nie rozowe -wiem ja to mam fiola z tym brakiem rozu..Dobrze ze ja nie lubie kaszanki bo bym was utlukla
|
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa zamiast poduszki mam takiego duzego misia i super sie sprawdza do spania
Oj mlode fika po takiej kolacji
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Z kosmetykow to oliwka(ale to bedzie wspolna ze mna), plyn z babydream do szorowania,linomag zielony, na wieksze tragedie tylkowe mam probki nivea i sudocream i nie kupuje wiecej i moze oliatum.a no i na pewno sol fizjologiczna do oczu i octanisept do pepka, krem na mroz mam. A i dla siebie ziajka do sutkow,ale to jeszcze przed porodem bede uzywala
|
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do pępka zwykły spirytus, a do noska disnemar
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
A na wyjscie przywiezie mi M bo nie wiadomo jaka bedzie pogoda
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() Ja octanisept mam w domu tak jak wode morska czy te kremy,to sporo odpada
|
|
|
|
|
#3322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec trzeba by bylo inwestowac w ciuszki nowe, zeby to jakos sparowac ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- nie zdziwil sie? smacznego, tak na zas ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
ale mam nadzieje, ze nam zadne psikusa nie zrobi
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez maz ubranka na wyjscie przywiezie ale mu naszykuje po swojemu
U mas balneum do mycia, do smarowania tez cos z apteki na poczatek potem jak bedzie ok to tego hipa sprobujemy, po za tym krem do buzi na dwor z nivea bo tylko ten podchodzil nam oby i tym razem tak bylo chustki mokre bambino lub dada, spiryt do pepka, woda do noska i do oczek, poza chemia frida tez przydatna i szczotka do wlosow i nozyczki do paznokci..
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
#3325 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ledwo nadrobiłam, aż zgłodniałam. Lece spać bo ciężki dzien, nasprzątałam się że hej. Dobranocka ;*
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Ide chyba i ja spac.. chlop padl juz ponad godzine temu to co tak sama bede siedziec
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez lece pod koldre, spijcie dobrze brzuszki. mocne kciuki za jutrzejsze wizyty!
![]() buzka
|
#3329 |
|
Zadomowienie
|
Rosario mogę uszyć, koszt byłby niewielki, bo nie mam tyle wypełnienia i ograniczony wybór wzorów materiału. Musialabys dokupić wypełnienie, drogie nie jest. No i kwestia tego czy chcesz z dodatkowa poszewka na zamek. Pisz na priv.
Zaraz zbieramy się do lekarza. Rany, ale mi się nie chce... Miłego dnia. ![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk |
|
|
|
#3330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zaraz jadę z dziewczynkami do przedszkola i do wampirowni. Dobrze, że R ma montaż później to zostanie z Marcelem bo pogoda taka, że żal byłoby nianie ściągać :/ Do późniejszego napisania!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

jak będę miała dziewczynkę to nic nie muszę kupować, bo mam aż nadto. Za to jak okaże się, że będzie chłopak, to nic mnie nie powstrzyma przed polowaniem na ciuszki
a mam nadzieję dowiem się w przyszły piątek
bo mam połówkowe wtedy
to ja nie wiem co ja zrobie
3/4 mam na chlopca.
czekam na kombinezonik az zakupisz

Ślubujemy: 21.10.2017