Mamusie Majowe 2015!! cz. 2 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-06, 21:16   #3781
TienShan
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2

Nasza kocica też nie była agresywna ale bałam się, że przebiegnie mi po dziecku albo właśnie zaczepiać będzie. Nic z tych rzeczy. Było mi smutno na początku bo nie chciała przychodzić się przytulać, nawet jak mały był w łóżeczku ale to tylko pierwsze dni. Zazwyczaj kładła się gdzieś niedaleko a jak spał to podchodziła by sprawdzić co to jak tylko się ruszył to uciekała nigdy go nie pacnęła, nawet bez pazurków mimo, że my czasem przy zabawie byliśmy podrapani cali.

A z tym detektorem to ja uważam, że właśnie więcej stresu może z nim być ni radości Musimy wierzyć, że jest dobrze

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:16   #3782
ruskaa
Wtajemniczenie

hahaha
https://www.facebook.com/video.php?v=375374912629795

tak będę lecieć na zakupy po usg 17-go

Dziewczyny czy któraś wie czy macica napięta jest to groźne czy co ?

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:18   #3783
aural
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
No jakbym o naszych słuchała, tez cały dzien śpią a po nocy sie ganiają tez młoda czasami sobie urządza polowanie na kołdrę jak ja juz śpię i tez mnie szlag trafia. No ale mamy takie ułatwienie ze jak juz bardzo nam dokucza to zamykamy ja w kuchni na noc, ma szczęście nie piszczy. A macie jakis sprawdzony sposób na dyscyplinowanie? Bo u nas nickie działa, spryskiwacz, remprymenda - nic, dalej robi co chce Naprawde mam nadzieje ze do momentu narodzin dziecka troche dojrzeje i spoważnieje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ja mam jednego kota, ale też urządza sobie nocne maratony (w dzień zresztą też ) i co rusz gdzieś łbem w ścianę przywali z rozpędu czy coś ale wciąż żyje więc chyba nic mu się nie dzieje moje kocię skończył rok w czerwcu
a na dyscyplinowanie to moja mama wymyśliła rurkę ze zwiniętej gazety (i obklejonej taśmą klejącą żeby się nie rozwaliło) i jak próbuje gdzieś wejść na stół czy coś to walimy tą rurką w stół i on spindala

Kefii współczuję mam nadzieję, ze jutro już wszystko będzie ok i trzymam kciuki za cierpliwość, szczęście i kasę na skuteczną rehabilitację młodego
aural jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:19   #3784
TienShan
Zakorzenienie

Ruska - nie wiem czy groźne, ja tylko kojarzę, że gin mi mówił, że mam miękką i to dobrze

idę spać

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:20   #3785
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sylvie_91 Pokaż wiadomość
Bo wiecie, wczoraj się spierałam z tż jaką wagę podał nam lekarz. Teraz włączyłam film z usg i miałam rację, jest i waga - 82g. No i się zdziwiłam, bo wszędzie podają, że na ten tydzień to 40-50g

Dobrze, że zdecydowałaś się na zmianę lekarza. Szkoda się denerwować na każdej wizycie przez takiego konowała
Chyba możliwe,bo mi powiedział 100 g u mnie wg usg 14t3d wtedy był..

Nadzieja a Tobie tej wizyty trochę współczuję..beznadziejnie tak czekać i nic się nie dowiedzieć więcej..ehh..cóż poradzić na tych doktorów :p

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:20   #3786
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez sie porycZalam, mam zalajkowana na fejsie fundacje DKMS a tam informacje ze dwie roczne dziewuszki przegrały walkę z białaczka i ich zdjęcia takie śliczne

życie jest niesprawiedliwe

mam koleżankę, która namiętnie udostępnia zdjęcia chorych dzieci i tam sa prośby o pomoc...po kilka dziennie takich zdjeć...ja rozumiem, ze tym dzieciom trzeba pomóc, ale zastanawiam sie który z jej znajomy ma w sobie tyle empatii zeby wpłacić pieniądze na każde z tych dzieci....albo chociaż na jedno..

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2014-11-06 o 21:22
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:23   #3787
ruskaa
Wtajemniczenie

https://www.facebook.com/video.php?v...type=3&theater

rozluźniam atmosferę :P

biedny pieseczek, ale jak biega w tym wdzianku to aż śmieszne

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-06, 21:27   #3788
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Nasza kocica też nie była agresywna ale bałam się, że przebiegnie mi po dziecku albo właśnie zaczepiać będzie. Nic z tych rzeczy. Było mi smutno na początku bo nie chciała przychodzić się przytulać, nawet jak mały był w łóżeczku ale to tylko pierwsze dni. Zazwyczaj kładła się gdzieś niedaleko a jak spał to podchodziła by sprawdzić co to jak tylko się ruszył to uciekała nigdy go nie pacnęła, nawet bez pazurków mimo, że my czasem przy zabawie byliśmy podrapani cali.

A z tym detektorem to ja uważam, że właśnie więcej stresu może z nim być ni radości Musimy wierzyć, że jest dobrze

Ooo to dobrze wiedziec bo troche sie martwiłam ze trzeba będzie ja jakoś mocno izolować, mam nadzieje ze sie polubią z dzieciorem

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
hahaha

Ja niestety nie wiem, od paru dni daje mi za to chyba popalić to więzadło obłe macicy bo mnie pobolewa raz jedna pachwina raz druga

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez aural Pokaż wiadomość
ja mam jednego kota, ale też urządza sobie nocne maratony (w dzień zresztą też ) i co rusz gdzieś łbem w ścianę przywali z rozpędu czy coś ale wciąż żyje więc chyba nic mu się nie dzieje moje kocię skończył rok w czerwcu
a na dyscyplinowanie to moja mama wymyśliła rurkę ze zwiniętej gazety (i obklejonej taśmą klejącą żeby się nie rozwaliło) i jak próbuje gdzieś wejść na stół czy coś to walimy tą rurką w stół i on spindala

Kefii współczuję mam nadzieję, ze jutro już wszystko będzie ok i trzymam kciuki za cierpliwość, szczęście i kasę na skuteczną rehabilitację młodego

Faktycznie nasza tez sie boi hałasu jak włazi gdzie gdzie nie powinna to Tz udaje odkurzacz i od razu wtedy spierdziela gdzie pieprz rośnie

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

100 g? Dokładnie tyle ile tabliczka czekolady

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
życie jest niesprawiedliwe

mam koleżankę, która namiętnie udostępnia zdjęcia chorych dzieci i tam sa prośby o pomoc...po kilka dziennie takich zdjeć...ja rozumiem, ze tym dzieciom trzeba pomóc, ale zastanawiam sie który z jej znajomy ma w sobie tyle empatii zeby wpłacić pieniądze na każde z tych dzieci....

Ja nie lubię takich akcji z udostępnianiem zdjeć, to zazwyczaj jakis handel lajkami albo inne cholerstwo, wole wpłacić cos na konto rzeczywistej fundacji

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:28   #3789
ruskaa
Wtajemniczenie

dzięki Tien za odpowiedź

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2014-11-06, 21:32   #3790
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Nie znoszę tego stereotypu ze koty śmierdzą, śmierdzi mocz kocura znaczącego teren - jak wykastrujesz na czas to nic Nie będzie śmierdzieć, jak sie regularnie czyści kuwetę tez nic nie śmierdzi. Koty to bardzo czyste stworzenia, pewnej czystsze i mnie śmierdzące niz niejeden człowiek ja mam tego farta ze mój Tz kocha koty i juz jednego miał jak sie wprowadziłam, w ogole cała jego rodzina bardzo kociarska, teściowa ma 2, jego brat tez 2

To racja, koty są bardzo czyste i przekochane I myślę że taki domowy kot nic nie zrobi dziecku, co najwyżej będzie zaglądał jak w tym filmiku (ja tu w od 1:23 do 2:03 widzę swojego rudzielca, on jest taki bohater że pewnie też będzie się skradał
https://www.youtube.com/watch?v=YB2WHOtmSHQ
W ogóle nie wiem czy to z okazji jesieni, czy kot wyczuwa dzieciaczka w brzuchu ale o wiele częściej pakuje mi się na kolana, na brzuch i śpi

Edytowane przez jagodowa07
Czas edycji: 2014-11-06 o 21:34
jagodowa07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:34   #3791
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę się jakoś nadziwić...

Ja nie oglądałam Przyjaciółek od czasu tego zdarzenia z Zuzą
no ja właśnie oglądałam jak Zuze przyjaciółki pocieszały i był ryk, bo przypomniało i sie ze przez chwile myślałam, ze tez straciłam malucha

Cytat:
Nie znoszę tego stereotypu ze koty śmierdzą, śmierdzi mocz kocura znaczącego teren - jak wykastrujesz na czas to nic Nie będzie śmierdzieć, jak sie regularnie czyści kuwetę tez nic nie śmierdzi. Koty to bardzo czyste stworzenia, pewnej czystsze i mnie śmierdzące niz niejeden człowiek ja mam tego farta ze mój Tz kocha koty i juz jednego miał jak sie wprowadziłam, w ogole cała jego rodzina bardzo kociarska, teściowa ma 2, jego brat tez 2

ja to bym persika chciała kudłacze takie...
a TŻ kieruje sie steoretypami, bo nigdy kota nie miał, a jak w pracy trafia na koteły to właśnie włąsciciele nie dbają...zreszta...sama w pracy trafiłam na kocura który no nie powiem zeby o niego dbano...

ja oólnie kotełów nigdy nie lubiłam, bo sie bałam...(niemiłe akcje z dzieciństwa) dopiero przekonałam sie do nich jak kumpela se kota do domu przytargała Kiwi sie zwał...bo go w końcu i tak wydała
Stary 2014-11-06, 21:37   #3792
aural
Raczkowanie

Ruskaa ja mam złe doświadczenia z pierwszej ciąży, ale nie będę o tym pisać... w każdym bądź razie proponuję brać magnez... dużo magnezu... a na wizycie jak się nie poprawi sytuacja to zapytaj lekarza czy to już przypadkiem nie jest pora na nospę...

Pierożkowa mój wariat jest spory, bo to jakieś 7 kg kota i z nami jak się bawi to mamy częso gęst podrapane ręce ale żadnego dziecka nawet nie drasnął ani nań nie prychnął a mieliśmy akcje gdy łącznie np. piątka dzieci go sobie wyrywała z rąk do rąk, bo przecież nawet 2,5 latka musi poprzytulać na rękach koteczka i on super reaguje w takich sytuacjach czyli czeka na moment zwolnienia siły uścisku i jak już poczuje luz to spindala pod łóżko
Stary 2014-11-06, 21:38   #3793
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
hahaha

tak to każda z nas bedzie lecieć

JA dziś kupiłam 6 par bodziaków - 3 pack z długim rękawkiem i 3 pack z krótkim tym razem białe
Stary 2014-11-06, 21:38   #3794
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja właśnie oglądałam jak Zuze przyjaciółki pocieszały i był ryk, bo przypomniało i sie ze przez chwile myślałam, ze tez straciłam malucha

a TŻ kieruje sie steoretypami, bo nigdy kota nie miał, a jak w pracy trafia na koteły to właśnie włąsciciele nie dbają...zreszta...sama w pracy trafiłam na kocura który no nie powiem zeby o niego dbano...

ja oólnie kotełów nigdy nie lubiłam, bo sie bałam...(niemiłe akcje z dzieciństwa) dopiero przekonałam sie do nich jak kumpela se kota do domu przytargała Kiwi sie zwał...bo go w końcu i tak wydała
też oglądałam i przypomniała mi się moja sytuacja sprzed ponad roku... zaczęłam płakać i wyłączyłam tv..

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2014-11-06, 21:39   #3795
majaa86
Zadomowienie

Pierożkowa tak na to wygląda mam wpisane 100 g w kartę ciąży

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:40   #3796
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
tak to każda z nas bedzie lecieć

JA dziś kupiłam 6 par bodziaków - 3 pack z długim rękawkiem i 3 pack z krótkim tym razem białe

haha widzę, że Ty na punkcie kupowania ciuszków taki sam wariat jak ja

haha a to :

padłam

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2014-11-06, 21:44   #3797
Nadzieja87
Zakorzenienie

hahahha taka była moja reakcja dziś jak zobaczyłam sweterek świąteczny
Stary 2014-11-06, 21:44   #3798
Sylvie_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Chyba możliwe,bo mi powiedział 100 g u mnie wg usg 14t3d wtedy był..

Nadzieja a Tobie tej wizyty trochę współczuję..beznadziejnie tak czekać i nic się nie dowiedzieć więcej..ehh..cóż poradzić na tych doktorów :p
Dobrze wiedzieć Dziękuję za podzielenie się doświadczeniami, ja to wszystko chciałabym wiedzieć

Cytat:
Ooo to dobrze wiedziec bo troche sie martwiłam ze trzeba będzie ja jakoś mocno izolować, mam nadzieje ze sie polubią z dzieciorem

Ja niestety nie wiem, od paru dni daje mi za to chyba popalić to więzadło obłe macicy bo mnie pobolewa raz jedna pachwina raz druga

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Faktycznie nasza tez sie boi hałasu jak włazi gdzie gdzie nie powinna to Tz udaje odkurzacz i od razu wtedy spierdziela gdzie pieprz rośnie

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

100 g? Dokładnie tyle ile tabliczka czekolady

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Ja nie lubię takich akcji z udostępnianiem zdjeć, to zazwyczaj jakis handel lajkami albo inne cholerstwo, wole wpłacić cos na konto rzeczywistej fundacji

A jaki to bół tego więzadła? Bo miałam kilka razy takie dziwne uczucie i się zastanawiam, czy może to więzadło

Cytat:

No i właśnie dlatego ja na razie zrezygnowałam, ażeby się nie nakręcać niepotrzebnie
Sylvie_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:47   #3799
ruskaa
Wtajemniczenie

tak pisałyście o tym leniu ciążowym, nie ukrywam również go mam, ale walczę :P więc to dla WAS

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2014-11-06, 21:52   #3800
Nadzieja87
Zakorzenienie

hehehe, leń lvl master
Stary 2014-11-06, 21:54   #3801
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
No jakbym o naszych słuchała, tez cały dzien śpią a po nocy sie ganiają tez młoda czasami sobie urządza polowanie na kołdrę jak ja juz śpię i tez mnie szlag trafia. No ale mamy takie ułatwienie ze jak juz bardzo nam dokucza to zamykamy ja w kuchni na noc, ma szczęście nie piszczy. A macie jakis sprawdzony sposób na dyscyplinowanie? Bo u nas nickie działa, spryskiwacz, remprymenda - nic, dalej robi co chce Naprawde mam nadzieje ze do momentu narodzin dziecka troche dojrzeje i spoważnieje

no co Ty, kota podobno nie da się wychować stosowaliśmy spryskiwacza do kwiatów, jak wskakiwały na stół, no i teraz efekt jest taki że przy nas naprawdę rzadko to im się zdarza, ale jak nas nie ma w mieszkaniu to widać że siedziały na stole bo np podkładki pozwalane albo obrusik krzywo... jedynie co działa w 100% to porada Perfekcyjnej Pani Domu odnośnie drapania mebli (kanapy i fotele) potarłam te miejsca które jakoś szczególnie sobie upatrzyły skórką od pomarańczy i jak ręką odjął a Wy macie jakieś patenty?

25.09.2010

II kreseczki - 16.09.2014
29.05.2015 Pola 3290g i 56cm
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:55   #3802
Sylvie_91
Raczkowanie

Mój leń się najbardziej objawia o 5:30 jak pora wstawać
Stary 2014-11-06, 21:59   #3803
olimpia2009
Zadomowienie

ja kiedys mialam dwa koty...zawsze w nocy sie bawily...kiedys mi na buzie skoczyly jak spalam I podbily oko nikt mi nie wierzyl ze kot mnie pobil tylko ze byly tz

ja dzisiak kupilam dla baby butelki do karmienia z Playtex te na te wklady to mozna wklady wyrzucac (mniej mycia itd dla mamy)

http://www.playtexbaby.com/products/...rop-ins-liners

ide zaraz zebrac pranie z nastawic drugie

Olimpia zaziebiona po tej wycieczece wiec siedzi w domu

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

kurde ale nas duzo na watku jak ta na pore nocy
Stary 2014-11-06, 22:02   #3804
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
hehehe, leń lvl master
haha to MY

Cytat:
Mój leń się najbardziej objawia o 5:30 jak pora wstawać
mój też :P jutro się w końcu wyśpię

Cytat:
Napisane przez olimpia2009 Pokaż wiadomość
ja kiedys mialam dwa koty...zawsze w nocy sie bawily...kiedys mi na buzie skoczyly jak spalam I podbily oko nikt mi nie wierzyl ze kot mnie pobil tylko ze byly tz

ja dzisiak kupilam dla baby butelki do karmienia z Playtex te na te wklady to mozna wklady wyrzucac (mniej mycia itd dla mamy)

http://www.playtexbaby.com/products/...rop-ins-liners

ide zaraz zebrac pranie z nastawic drugie

Olimpia zaziebiona po tej wycieczece wiec siedzi w domu

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

kurde ale nas duzo na watku jak ta na pore nocy
biedulka, pogoda zdradliwa, my musimy na siebie uważać

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2014-11-06, 22:03   #3805
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
w te pędy proszę mi tu wysłać kuriera z tymi smakołykami ale mi smaka narobiłaś może podzielisz się przepisem??
hehe posyłam póki są
przepis? nie ma sprawy

mieszamy w dwóch miskach osobno składniki:

suche :
2 szkl. mąki
1 szkl. cukru (zależnie od dodatków można dac mniej)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
pół cukru waniliowego

mokre :
2 jajka
2/3 szkl. mleka lub jogurtu nat.
1/3 szkl. oleju

dodatkowo: u mnie w tym przypadku drobno posiekana biała czekolada i wczesniej ugotowany budyń, do muffinek zawsze daję starte na tarce duzymi oczkami spore jabłko- odciśnięte z soku, wtedy są dużo wigotniejsze babeczki

Po przygotowaniu wszystkiego, wlacznie z papilotkami, jabłkiem itp. zmieszać wszystko i nakładac do foremek tak do 3/4 objetosci, budyn nałozylam łyzeczką do srodka, resztę wymieszałam z masą.
Ważne zeby zrobić to szybko i od razu włożyć do piekarnika.
Piec okolo 20-25 minut.
Smacznego
Cytat:
Napisane przez niunia50007 Pokaż wiadomość
Miałam chwile przerwy bo byłam w kuchni wzięło mnie też na wyroby cukiernicze ;p ale ja nie tak ambitnie jak Kasienka smakowite te Twoje wypieki naprawdę u mnie tylko ciasteczka robione z herbatników moczonych w mleku przekładanych masą czekoladową taką tortową
hahaha gdzie tam moje wypieki ambitne, robiłam je 15 minut + 25 minut pieczenia
Cytat:
Napisane przez aural Pokaż wiadomość
Kasieńka <MLASK> biere

Czarna Nadzieja zakupy boskie zwłaszcza ten sweterek
a bier

hahahahahhahahahhahahahha ha nasz Dark or Black Hope

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny

Przeczytałam "półpsem" - to znak, że powinnam już pójść spać.
Dobranoc
: hahaha: popłakałam się

uffff... idę się położyć

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 22:04   #3806
Nadzieja87
Zakorzenienie

Olimpia tez się dziwię ze jeszcze dziewczyny tu siedzą aż nieprawdopo

Sylvie, bo grawitacja z rana działa najmocniej
Stary 2014-11-06, 22:14   #3807
aural
Raczkowanie

Cytat:
Olimpia tez się dziwię ze jeszcze dziewczyny tu siedzą aż nieprawdopo

Sylvie, bo grawitacja z rana działa najmocniej
TRUE rano moje łóżko przeistacza się w taką wielką ośmiornicę i mnie tymi mackami na siłę zatrzymuje w łózku, a ja przecież nie mam z nią najmniejszych szans i uprzedzając komentarze - nie zmienię zeznań
Stary 2014-11-06, 22:17   #3808
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
hehe posyłam póki są
przepis? nie ma sprawy

mieszamy w dwóch miskach osobno składniki:

suche :
2 szkl. mąki
1 szkl. cukru (zależnie od dodatków można dac mniej)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
pół cukru waniliowego

mokre :
2 jajka
2/3 szkl. mleka lub jogurtu nat.
1/3 szkl. oleju

dodatkowo: u mnie w tym przypadku drobno posiekana biała czekolada i wczesniej ugotowany budyń, do muffinek zawsze daję starte na tarce duzymi oczkami spore jabłko- odciśnięte z soku, wtedy są dużo wigotniejsze babeczki

Po przygotowaniu wszystkiego, wlacznie z papilotkami, jabłkiem itp. zmieszać wszystko i nakładac do foremek tak do 3/4 objetosci, budyn nałozylam łyzeczką do srodka, resztę wymieszałam z masą.
Ważne zeby zrobić to szybko i od razu włożyć do piekarnika.
Piec okolo 20-25 minut.
Smacznego

hahaha gdzie tam moje wypieki ambitne, robiłam je 15 minut + 25 minut pieczenia

a bier

hahahahahhahahahhahahahha ha nasz Dark or Black Hope

: hahaha: popłakałam się

uffff... idę się położyć
dziękuję za przepis

25.09.2010

II kreseczki - 16.09.2014
29.05.2015 Pola 3290g i 56cm
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 22:19   #3809
Sylvie_91
Raczkowanie

Nadzieja87, to Ci pocieszenie Byle do jutra i w końcu się wyśpię

Widzę, że same "kociary" się tu zebrały, a ja wręcz odwrotnie - uwielbiam psy i przy okazji wizyty u rodziny nastawiłam się na yorka Chociaż to chyba kiepski pomysł przy dwóch owczarkach

Edytowane przez Sylvie_91
Czas edycji: 2014-11-06 o 22:21
Stary 2014-11-06, 22:36   #3810
olimpia2009
Zadomowienie

Sylvie...ja kocham wszystkie zwierzaki...teraz mam psa..shih Tzu...czyli w sumie polkot
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości