Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-07, 09:09   #811
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Kama spoko ja tez jestem wyrodna bo moej dziecko tez bez kurtki pomykalo. Teściową nie mogła tego przeżyć a placu zabaw patrzyli na mnie jak na walnieta.
Szkoda tylko ze ich dzieci były purpurowe na twarzy a mamuski w samych bluzkach.

Maciej wazy 9400
my mielismy chyba raaz kurtke, jak bylo ponizej 5 stopni. a tak to w polarze albo takiej pikowanej cielejszej bluzie. jak w wozku to jeszcze kocyk. nie widze by mi chorowala. w sumie ja tez pomykam w polarze i kamizelce albo jesiennej kurteczce.

kama - moja 8800, bajki chyba jeszcze mniej. ja tam sie ciesze ze juz tyyyle przytyła oscyluje 3-10 centyl od dawna. kto by pomyslał że prawie 4 kg urodziłam...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 09:16   #812
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Mój Bartek juz miał ze trzy razy kurtkę zimową, ale ja też wczoraj np było okropnie zimno i wiatr a my chodzimy codziennie na spacery, dziś za to leje :/

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 09:25   #813
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mój Bartek juz miał ze trzy razy kurtkę zimową, ale ja też wczoraj np było okropnie zimno i wiatr a my chodzimy codziennie na spacery, dziś za to leje :/
Noo, wczoraj dawało po kościach...
My też już ubieramy zimówki

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Nasz merolek wrócił wczoraj do Polski,buuuuu.. normalnie płakac mi się chciało

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 09:37   #814
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Mnie już zaczęli pytać o prezenty dla Michała,powiedziałam ze jeszcze w tym roku chcemy kasę i kupimy sanki jak spadnie śnieg i rowerek biegowy na wiosnę,a tak to jakis drobiazg pod choinką znajdzie od nas. Zabawek nie mamy już gdzie trzymać

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 09:39   #815
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Jak czytam jakie macie plany zabawkowe to wychodzi na to ze jestem wyrodna matka.
Mój syn dostanie na Mikołaja sanki
A pod choinkę mate wodna i może jeszcze jakąś zabawkę
ja też wyrodna, bo też sanki na Mikołaja. Takie zwykłe drewniane bierzesz?
a tę matę gdzie można dostać?

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

Mam pytanie na początek. Zuza mi zwymiotowała wodą, przejmować się?? CHyba ją jeszcze trochę brzuszek boli. Wcześniej siedziała po cichu i wypiła 3/4 swojej wodyi to chyba było przyczyną. Bo tak to jej się nic nie dzieje.
I ile ważą Wasze dzieci?? jest jakieś dziecko, które waży tyle co Zuza?? tzn. 9300? Ale badania ma dobre, je wszystko, nie wygląda jakoś chudo. Moja Mama tylko tragizuje że tak mało i na 10 centylu Ja się tym jakoś nie przejmuje, bo zawsze tak była.

Ciekawe jaka u nas pogoda dzisiaj będzie,Wczoraj było 19 stopni. I została mi zwrócona uwaga że Zuza za lekko ubrana Bo miała bluzkę z dł. rękawem i bluzę, a powinna mieć jeszcze ciepłą kurtkę i czapkę zimową bo przecież listopad Poradziłam Pani samej się tak ubrać, bo ona w sweterku tylko. Generalnie dużo dzieci wczoraj były naubierane jak na zimę, kombinezon+koc to taka norma, odstaję od niej

Robiła mi holtera i echo, a poza tym to coś z krwi, poziom potasu, sodu i coś tam jeszcze.

fajne takie spotkania, zazdroszczę

ja wychodzę z Zuzką

dobrze że nic Wam się nie stało. U moich rodziców ostatnio się tak rozbrygła żarówka, z Zuzka się chwilę wcześniej bawiła.

hehe tak samo go lubimy Mam nadzieję że u nas długo jeszcze będzie ładnie.

Wiesz, że rapsodia do łowicz? W jakiejś gazetce kiedyś bylo.

tylko wieczorem przed zaśnięciem, pomiędzy 150-230 ml, Ale w ciągu dnia je serki, budynie, płatki z mlekiem,tylko to ze zwykłym mlekiem.
kaszek już tak nie lubi jak kiedyś.

Zuzia już od jakiegoś czasu je to co my, nie gotuję specjalnie dla niej obiadów, bo jak ma co innego to i tak przychodzi że chce od nas, a jak jej nie chciałam dać to była rozpacz jak bym jej nie wiadomo co zrobiła

kurujcie się
myślę,że za dużo tej wody wypiła.

Tusia 1,5 tygodnia temu ważyła 9400

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ja też od kilku dni ubieram bluzę Emilce i cieniutką czapeczkę, taką z dziurkami, wczoraj już nie miała apaszki pod szyją i dziś też nie ubieram
słodzina

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Tusia jeszcze nie miała na sobie ani kurtki, ani czapki zimowej. Tylko przejściowie.
Ale żartujecie chyba,że ludzie w kombinezony ubierają???

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 09:41   #816
pszczoua
Zakorzenienie

Julek miesiac temu wazyl 9400 i ostatnio ma taki apetyt ze wczoraj zwazylam go po domowemu i mym oczom ukazalo sie az 9800 Teraz jest jakos w 20 centylu.

Sanki Julkowi na gwiazdke kupuje babcia a ja nie mam pojecia co dac mu od nas... Na pewno szalec nie bede...
Stary 2014-11-07, 09:44   #817
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Motyl,ubierają a jak mi szkoda dzieciaczkow w tych grubych czapkach zimowych
My nadal Kurteczka jesienna,czapeczka przejściowa,tylko buty zimowe

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 09:47   #818
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja na gwiazdkę kupuje małemu odkrywczy domek a na Mikołaja jakiś drobiazg i buty

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 09:55   #819
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Julek miesiac temu wazyl 9400 i ostatnio ma taki apetyt ze wczoraj zwazylam go po domowemu i mym oczom ukazalo sie az 9800 Teraz jest jakos w 20 centylu.

Sanki Julkowi na gwiazdke kupuje babcia a ja nie mam pojecia co dac mu od nas... Na pewno szalec nie bede...
Ja może tez powinnam zwazyc bo przez tydzień u teściowej to mógł nieźle przybrać

Motyl wodna mate kupiec ba allegro. A sanki chyba drewniane. Nie wiem sama. Jeszcze się nie zastanawiała a w sklepach nie ma jeszcze

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 10:02   #820
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Jak czytam jakie macie plany zabawkowe to wychodzi na to ze jestem wyrodna matka.
Mój syn dostanie na Mikołaja sanki
A pod choinkę mate wodna i może jeszcze jakąś zabawkę
to ja też bo nawet jeszcze nie wiem co kupię ale jakiś drobiazg...
chyba zapoluje w tesco na piłkę grającą którą tutaj wrzucałyście dostanie pod choinkę plus może właśnie matę wodną
nie mam zamiaru kupować nie wiadomo czego... moi rodzice mają na mikołaja kupić sanki, dostanie coś jeszcze od teściów moich dziadków od chrzestnej więc poszkodowany nie powinien się czuć... nawet gdybym nic nie kupiła

na mikołaja chcemy jechać z Igorem tutaj
http://parkmikolaja.pl/Park-Swietego-Mikolaja-5.html

i siostrzenice tż też pojadą oczywiście nie 6 grudnia myśle że wcześniej

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Ja na gwiazdkę kupuje małemu odkrywczy domek a na Mikołaja jakiś drobiazg i buty
o tak dostanie buty na Mikołaja...
jak dobrze że jest ten wątek

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 10:20   #821
pszczoua
Zakorzenienie

Nasze sanki wlasnie przyszly i sa ogromne. Chcielismy przyszlosciowo na dwojke dzieci ale spokojnie ja razem z tz sie zmiescimy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1415355460484.jpg (82,0 KB, 40 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-07, 10:30   #822
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Policzanko, u nas chyba pełnia, bo dzisiaj spał jak suseł

ja-ika, ale cieplutko u Was U nas wczoraj i dzisiaj około 10 będzie i do tego dzisiaj deszcz... a raczej mżawko-deszcz... siąpi takie mokre, bardzo nieprzyjemne coś

misia, ale fajnie - tańczący Korn
Janek robi i mówi nunu jak mu czegoś zabronię - np. jak włazi na parapet, mówię nunu, pokazuję palcem i go zdejmuję, to potem Młody staje przed parapetem patrzy na mnie i paluszek z nunu
Robi tez papa z dźwiękiem
Oplułam monitor w pracy Proszę niech któraś udzierga mi takie - dam Bartkowi na Mikołaja

Poziomkowa, u mnie wczoraj była faszerowana cukinio-dynia (ale podejrzewam, że każde inne tego typu warzywo też by było dobre). Farsz miałam z mielonej szynki wieprzowej, do tego cebula, przecier pomidorowy, trochę jabłka, dużo natki pietruszki, sól, pieprz, cynamon - wszystko po kolei na patelnię i dusi ok pół godziny. Warzywo na pół, wydrążyłam, farsz do środka, na pół godziny do piekarnika i wyszło pycha. Dzisiaj chcę Żukowi da - może zje

papalinka
, brawa za autko - kocham Mazdy

czarna możesz, możesz
Świetny kolor

pszczoua, ano innego wyjścia chyba nie będzie, ale reagowac i tak będę. BTW. staram się nie mówic "nie rób, nie ruszaj", ale albo nunu albo zostaw... ot tak, żeby do "nie" się za bardzo nie przyzwyczajał

Nena łoooo.... co raz bliżej święta, co raz bliżej święta
Kocham śnieg

ja super, że się Pola zaaklimatyzowała

rusałko, fajny masz fotelik
Zdrowia dla Janka

angelikada, my chcemy młodemu kupic statek piracki (domku nie mamy, a on przecież mały żeglarz) i aktywne pudełko (wg. mnie fajniejsze niż kostka, bo ma na górze takie koraliki do przesuwania). Poza tym dostanie gumowy tor i autka do puszczania - w Tesco takie cudo było, a on wszystkie brumbrumy kocha Stolika edukacyjnego mu w końcu nie kupujemy - dostanie zabawkę edukacyjną i zwykłego Mamuta z krzesełkiem. Do tego pewnie kilka książeczek - BTW. w Arosie jest teraz promo na wszystko
Aaa... i mocno się zastanawiam nad torbą na zakupy od FP - w sumie idziemy dzisiaj ja obejrzec, o ile jeszcze w Tesco będzie.
Genialne są też drewniane zabawki firmy Carousel, ale boję się, że na drewno Janek jeszcze za mały ...

Isabell tego sedesu się bardzo boję, bo może główkę zaklinowac i się utopi - niestety w Stanach było kilka takich wypadków.
Żuk pije rano, wieczorem i na drugie śniadanie je kaszkę na mm.
Wędzoną rybę daję, ale tylko wędzoną na gorąco i bez tej wierzchniej, uwędzonej warstwy.
dziękuje szkoda że ja mam g..niane tesco u siebie w miejscowości a nie to duże to bym się przeszła zobaczyć te zabawki co mają/będą mieć w promocji.. a u nas znowu stoliczek to hit! inne zabawki mogłyby nie istnieć

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
poszlam do innych pokojow posprzatac zdarta przez meza stara farbe (tremont robi) i zostawilam dziewczyny w pokojju same (slyszalam tylko czy nikt nie placze). efekt po powrocie: stłuczona miseczka i talerz, krew na szafce (zaciela sie nati w palec), wyciagniete wszystkie miski i talerze, mikseer, klucz do gazu i woreczki foliowe. myslalam ze bedzie gorzej...

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

jejku podziwiam Cię ja to bym chyba z milion razy zajrzała czy aby wszystko ok a szafki bym pozabezpieczała żeby nie miały dostępu więc zazdroszczę stalowych nerwów!
Stary 2014-11-07, 10:33   #823
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
mój miał wczoraj, ale u nas te niskie temperatury sa odczuwane gorzej właśnie przez wiatr.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Kornel waży 9 kg

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 10:34   #824
87czarna
Zakorzenienie

Co do wagi, nasza Julia miesiąc temy ważyła równe 10 kg

Stary 2014-11-07, 10:34   #825
misia332
Zakorzenienie

Kornel od babci dostanie rowerek biegowy, a od nas kolejną część i autka do toru z Vtecha.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-07, 10:38   #826
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Kornel od babci dostanie rowerek biegowy, a od nas kolejną część i autka do toru z Vtecha.
Pokazesz tor i autka? Wlasnie nad czyms takim mysle. Albo jakas kolejka...
Stary 2014-11-07, 10:39   #827
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Nasze sanki wlasnie przyszly i sa ogromne. Chcielismy przyszlosciowo na dwojke dzieci ale spokojnie ja razem z tz sie zmiescimy
Wrzucisz link do sanek?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 10:41   #828
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo podobają mi się te tory i samochodziki z vtech..już nawet ostatnio smiałam się do Tż,że chyba kupię dziewczynom

Stary 2014-11-07, 10:41   #829
misia332
Zakorzenienie

http://ua.aukro.com.ua/vtech-toot-to...569391396.html

my mamy to i do tego można dokupować samochodziki i różne części.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-07, 10:47   #830
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
bardzo podobają mi się te tory i samochodziki z vtech..już nawet ostatnio smiałam się do tż,że chyba kupię dziewczynom :d
:d

Stary 2014-11-07, 10:47   #831
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Wrzucisz link do sanek?
Proszę:

http://allegro.pl/sanki-drewniane-ba...725742849.html

Ale są na prawdę długie ale też bardzo solidne Posłużą na pewno na lata, a teraz najwyżej Julcio będzie jeździł z wyprostowanymi nogami

Cytat:
http://ua.aukro.com.ua/vtech-toot-to...569391396.html

my mamy to i do tego można dokupować samochodziki i różne części.
Dzięki, bardzo lubię zabawki vtecha
Stary 2014-11-07, 10:47   #832
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
moja w ogóle nie pije mleka, za to je w kaszce 2x dziennie

nie tylko różowe są, tu masz linki od najtańszej
http://www.zabawki.pl/INNI_GRILL+ZES...t00578851.html
http://www.zabawki.pl/INNI_KUCHNIA+Z...t00578852.html
http://www.zabawki.pl/SMOBY+Tefal+Mi...t00733242.html
http://www.zabawki.pl/KLEIN+Miele+Ku...t00577598.html
http://www.zabawki.pl/INNI_KUCHNIA+D...t00732658.html
http://www.zabawki.pl/SMOBY+Kuchnia+...t00737969.html
http://www.zabawki.pl/SMOBY+Mini+Tef...t00735552.html
http://www.zabawki.pl/KLEIN+Miele+Ku...t00714458.html
http://www.zabawki.pl/SMOBY+Mini+Tef...t00757039.html
http://www.zabawki.pl/SMOBY+Kuchnia+...t00790085.html
http://www.zabawki.pl/SMOBY+Kuchnia+...t00741792.html
http://www.zabawki.pl/SMOBY+Kuchnia+...t00790094.html
http://www.zabawki.pl/SMOBY+Tefal+Ku...t00724472.html
http://www.zabawki.pl/F.FIELDS+Lily+...t00793553.html

Jestem na czasie, bo chciałabym taką kupić mojej chrześnicy
Dzięki jeszcze tak dokładnie sie nie zaglebiałam w temat bo na razie tylko jakies kuchenne elementy chce mu dac zeby sie od tych prawdziwych odczepił
Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
tak, a podobno w poniedziałek było po 45 zł, ale my się nie załapaliśmy. Zamówiłam na allegro za 81 zł.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Nie za mało. Podobno po roku czasu dwa razy dziennie mm. My tak dajemy. Czasem w nocy się zdarza. Dziś kilka razy wstawałam.
Podobno strasznie malo ich bylo, bez sensu takie promocję moze sa duzo taniej ale jak po jednym na sklep przywieźli to po co to w ogole.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Mnie już zaczęli pytać o prezenty dla Michała,powiedziałam ze jeszcze w tym roku chcemy kasę i kupimy sanki jak spadnie śnieg i rowerek biegowy na wiosnę,a tak to jakis drobiazg pod choinką znajdzie od nas. Zabawek nie mamy już gdzie trzymać
Ja tez kiedyś zapytałam tza siostry jaką zabawkę kupic jej córce na święta i odpowiedziała mi ze wolą pieniądze. Jakies niezręczne to bylo moim zdaniem, bo zapytałam zeby prezent sie nie zdublował... ale to akurat sytuacja wiadomo ze te pieniądze na dziecko nie pojda. Oni maja miejsce na zabawki no i jakby powiedzieli, kasę bo zbieramy na rowerek to by bylo ok a tak? Jak pomyśle co w tym roku znowu beda za cyrki z prezentami dla nich to mi słabo.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 10:48   #833
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę:

http://allegro.pl/sanki-drewniane-ba...725742849.html

Ale są na prawdę długie ale też bardzo solidne Posłużą na pewno na lata, a teraz najwyżej Julcio będzie jeździł z wyprostowanymi nogami

Dzięki, bardzo lubię zabawki vtecha
Kornel dopiero się przekonuje

Stary 2014-11-07, 10:54   #834
inwersja
dryfuję słowami

Pakuje się właśnie. Mąż przychodzi wcześniej z roboty, odrobi po weekendzie i jedziemy do Bochni.

Cytat:
Ja też od kilku dni ubieram bluzę Emilce i cieniutką czapeczkę, taką z dziurkami, wczoraj już nie miała apaszki pod szyją i dziś też nie ubieram
Ale ona ładna. Ale widać, że zadziora, ten lisi uśmieszek.

Tassia, ja jeszcze bardziej wyrodna, bo też zamierzam kupić matę wodną i może jakieś książeczki do tego. W końcu Miłosz przestał je zjadać, a zaczął oglądać.
A sanki są w piwnicy u rodziców, jeszcze po mnie.
I do tego stopnia wyrodna jestem, że kupuję używane zabawki. Raz na zakupach byliśmy i spodobał mu się helikopterek z vtecha. Wziął go z półki i zaczął przyciskać, a jak odłożyliśmy żeby jechać dalej to płakał i musieliśmy tam stać żeby mógł się nabawić. Nowy w Carrefourze kosztował 170zł, następnego dnia wyczaiłam na olx za 30zł i pojechaliśmy kupić. Taka ze mnie Żydówka.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-11-07 o 11:30
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:08   #835
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Motyl,ubierają a jak mi szkoda dzieciaczkow w tych grubych czapkach zimowych
My nadal Kurteczka jesienna,czapeczka przejściowa,tylko buty zimowe
U nas też jesiennie - koszulka z dlugim i na to cieply bezrękawnik. Nie ma czapki, butki typu befado. Dziwnie na mnie patrza niektore babcie ale ciul tam. Sama chodze w podkoszulku i cienkim swetrze bo jest 18 stopni wiec nie widze powodu by dziecko gotować

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Pierwsze co mi sie rzuciło w oczy to te donice. Julek sie do nich nie dobiera? U nas cała ziemia by była na podłodze bankowo dzien w dzien

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

tassia, ja na mikołaja też chyba sanki. albo dopiero pod choinke, zależy jaka bedzie i czy bedzie zima w ogóle. Na Święta będziemy w górach to akurat moze sie przydadza. Oprócz tego to nie wiem co jej kupie, ale jakis drobiazg. Ona tych zabawek ma juz trylion i bawi sie chwile i wraca do moich kabli, garnków w kuchni albo po raz setny wywala swoje ubrania z szafy i komody. Co za dużo to nie zdrowo

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

U Poli regres z chodzeniem. Juz ladnie tuptala od osoby do osoby a teraz znów coś woli raczki. No ale, bez spiny. Widać jeszcze nie czas

Moja siostra wyszpiegowała promocje. Za tyzien w piatek od 19 do 21 mozna bylo sie zapisac na darmowy makeup, stylizacje wlosow i manicure Takze idziemy z siostra i szwagierką a później w tango
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:17   #836
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
to ja też bo nawet jeszcze nie wiem co kupię ale jakiś drobiazg...
chyba zapoluje w tesco na piłkę grającą którą tutaj wrzucałyście dostanie pod choinkę plus może właśnie matę wodną
nie mam zamiaru kupować nie wiadomo czego... moi rodzice mają na mikołaja kupić sanki, dostanie coś jeszcze od teściów moich dziadków od chrzestnej więc poszkodowany nie powinien się czuć... nawet gdybym nic nie kupiła

na mikołaja chcemy jechać z Igorem tutaj
http://parkmikolaja.pl/Park-Swietego-Mikolaja-5.html

i siostrzenice tż też pojadą oczywiście nie 6 grudnia myśle że wcześniej

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

o tak dostanie buty na Mikołaja...
jak dobrze że jest ten wątek
My tez się wybieramy tam ale dalej zastanawiał się czy maciuch nie za mały na takie atrakcje.
Wy chyba macie troche daleko tutaj bo dla mnie to rzut beretem

Ja Maciej tez miał 3 dniowy regres chodEbiowy a potem wyprul na Maxa
Gdzie będziecie na święta? My nie możemy miejscowi znaleźć żadnej bo chyba za późno się zabralismy za to

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:21   #837
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

Pakuje się właśnie. Mąż przychodzi wcześniej z roboty, odrobi po weekendzie i jedziemy do Bochni.

Ale ona ładna. Ale widać, że zadziora, ten lisi uśmieszek.

Tassia, ja jeszcze bardziej wyrodna, bo też zamierzam kupić matę wodną i może jakieś książeczki do tego. W końcu Miłosz przestał je zjadać, a zaczął oglądać.
A sanki są w piwnicy u rodziców, jeszcze po mnie.
I do tego stopnia wyrodna jestem, że kupuję używane zabawki. Raz na zakupach byliśmy i spodobał mu się helikopterek z vtecha. Wziął go z pułki i zaczął przyciskać, a jak odłożyliśmy żeby jechać dalej to płakał i musieliśmy tam stać żeby mógł się nabawić. Nowy w Carrefourze kosztował 170zł, następnego dnia wyczaiłam na olx za 30zł i pojechaliśmy kupić. Taka ze mnie Żydówka.
Po prostu jesteś obrotna super sie udało z tym helikopterem. Miłego wyjazdu a nasz pobyt w niedziele dobiega końca i troche mi przykro.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:22   #838
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
My tez się wybieramy tam ale dalej zastanawiał się czy maciuch nie za mały na takie atrakcje.
Wy chyba macie troche daleko tutaj bo dla mnie to rzut beretem

Ja Maciej tez miał 3 dniowy regres chodEbiowy a potem wyprul na Maxa
Gdzie będziecie na święta? My nie możemy miejscowi znaleźć żadnej bo chyba za późno się zabralismy za to
Bedziemy w jakiejś wiosce na przeciwko Harendy (tej stacji narciarskiej). Mamy taką drewnianą chate na 22 osoby. Ale bedzie nas mniej 14, jak jeszcze jednym wujkom od TZ wypali to 17 osob + 2 maluszków. Jedzie moja familia i TZta familia, takze mix. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Moi rodzice szukali jakos z miesiac temu i tam po prostu pojechali w okolice Poronina i mówili, ze pelno wolnych chat na swieta jeszcze bylo. Tylko wlasnie polowa z nich nawet sie online nie wystawia.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:27   #839
papalinka83
Zakorzenienie

ale dzisiaj ponuro. Ola śpi, a jak się obudzi to idziemy na zakupy. I też się muszę spakować, bo jutro jedziemy do teściów na tydzień i mam nadzieję, że trochę odpocznę
Cytat:
Część.... Wiecie ci robię???

Właśnie wypilam glukozę bleeeeeeeeeeeeee kiedyś mi smakowala a dziś....
A czemu tak szybko? Ja robię w przyszłym tygodniu

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
[/COLOR]tassia, ja na mikołaja też chyba sanki. albo dopiero pod choinke, zależy jaka bedzie i czy bedzie zima w ogóle. Na Święta będziemy w górach to akurat moze sie przydadza. Oprócz tego to nie wiem co jej kupie, ale jakis drobiazg. Ona tych zabawek ma juz trylion i bawi sie chwile i wraca do moich kabli, garnków w kuchni albo po raz setny wywala swoje ubrania z szafy i komody. Co za dużo to nie zdrowo

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

U Poli regres z chodzeniem. Juz ladnie tuptala od osoby do osoby a teraz znów coś woli raczki. No ale, bez spiny. Widać jeszcze nie czas

Moja siostra wyszpiegowała promocje. Za tyzien w piatek od 19 do 21 mozna bylo sie zapisac na darmowy makeup, stylizacje wlosow i manicure Takze idziemy z siostra i szwagierką a później w tango
Co do zabawek, to ja też jestem wyrodna, bo raczej nie kupuję, Ola i tak tego trochę ma, bo zawsze ktoś coś kupi, a interesuje się nową zabawką 5 minut A co do chodzenia to u nas tak samo, już robiła po parę kroków i przestała

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 12:12   #840
pszczoua
Zakorzenienie

Ja kiedys wywalal namietnie a jak juz zaczelismy kombinowac jak je zabezpieczyc to mu sie znudzilo

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości