Mamusie Majowe 2015!! cz. 2 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-07, 10:30   #3871
migotka_m
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Woda. Tak 20 kg minus było.

Ja to staram się myśleć, że nawet jak przytyję 25kg, to jednak to ciąża i też ze zrzucaniem inaczej.

Kumpela przytyła 30, ale też dużo wody jej się zatrzymało. 2 tygdnie po porodzie na plusie byla już tylko 8kg. A rok po porodzie jest 10 kg szczuplejsza niż przed zajściem w ciążę :P
migotka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 10:35   #3872
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka_m Pokaż wiadomość
Też się strasznie cieszę

Szczególnie, że domek całkiem nowy i w takim nie starym stylu (bo babci szkody górnicze wypłacili i stwierdziła, że na starsze lata na bloki nie pójdzie jak wychowana w domu i sobie kupiła domek:P, więc sam dom ma niecałe 20 lat:P). Nie było więc dużo remontu z zewnątrz, bo dom ciągle był użytkowany, ogrzewany itd.

Jedynie w środku karton gipsy, trochę przeróbek instalacji i wykończeniówka.

Nie mogę się zaczekać aż tam zamieszkamy

Mamy kotłownię plus piwniczkę (na przetwory:P), duży salon i jadalnię(na ten stół:P), kuchnię z małą spiżarką, łazienkę naszą sypialnię i pokój dla szkrabika A no i strych na choinkę :P

Jak dla mnie tak w sam raz
My budujemy od zera ale chyba bez kredytu się nie obejdzie bo wybraliśmy bardzo duży dom gdzie ja miałam rozum.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
Tak myślałam właśnie, woda zatrzymująca się to jest masakra... ojj boję się, że po mamie mogę mieć to samo.
Ale przynajmniej po porodzie to wszystko schodzi i od razu mniej do zrzucenia
Ubranie normalnych butów jest wyzwaniem .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 10:37   #3873
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
A ja słyszałam, żeby pies wszedł razem z bobasem pierwszy raz do domu. Są różne sposoby. Pewnie któryś z nich wypróbuję. Mam dużego psa-amstafa. W sumie on wygląda groźnie, ale jest misiowaty i bardzo karny. No ale wiadomo nigdy za wiele ostrożności, żadnemu zwierzęciu do końca nie można ufać. Wiem na pewno, że nie zostawię nigdy dziecka samego z psem w pokoju itp. No ale z tego co obserwuję do innych dzieci ten mój piesek jest przyjaźnie nastawiony. Powącha, poliże rączkę i sobie idzie. Poza tym to już staruszek jest ma ponad 11 lat.

Wczoraj trochę się rozglądałam za kurtkami zimowymi, ale nic nie znalazłam. Też mam wrażenie, że we wszystkim wyglądam beznadziejnie. Za chwilę jadę do ZUS-u to może po drodze coś zobaczę.

Tez się trochę stresowałam wynikiem :-P

Crumble ja tez mam problem z nogami, więc nie jesteś sama. U mnie zawsze wszystko idzie w nogi, biodra i tyłek. Taka niestety moja uroda :/ Po porodzie się zrzuci

W ogóle to cześć dziewczyny- ale tu dziś spokojnie
w porównaniu z wczorajszymi emocjami to faktycznie oaza spokoju się zrobiła

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 10:38   #3874
201606011622
Konto usunięte

hej Wam
ja juz nic nie mówię o tej sytuacji, całą noc zdychałam, nie mam siły tego drązyc
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 10:39   #3875
migotka_m
Rozeznanie

Cytat:
My budujemy od zera ale chyba bez kredytu się nie obejdzie bo wybraliśmy bardzo duży dom gdzie ja miałam rozum.
Trzymam mocno kciuki by szybko poszło

Nie ukrywam, że my mieliśmy dosyć łatwo... Bo dom z działką dostaliśmy. Dom nowy więc nie było robót z odwodnieniem czy jakimś kuciem podłóg i tynków. Jedynie remont wewnątrz i ocieplimy go na wiosnę. A to naprawdę ogromna oszczędność jak się patrzy na ceny działek (w moim rejonie za mniej niż 60-70 tys działki budowlanej się nie dostanie:/ i to za taką kwotę jest mała działka). Plus projekt, pozwolenia... Zresztą, sama najlepiej wiesz jak to wygląda. Więc mocne kciuki, żeby jednak was ta budowa nie pokonała i szczęśliwie dobiegła końca

Odłożyliśmy sporo, w sumie 2 lata oszczędzania i to konkretnego... Mam nadzieję, że nam wystarczy i jedyny kredyt do spłaty to będzie 15tys studenckiego. (ja się panicznie boję kredytów...)
Stary 2014-11-07, 10:41   #3876
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam mocno kciuki by szybko poszło

Nie ukrywam, że my mieliśmy dosyć łatwo... Bo dom z działką dostaliśmy. Dom nowy więc nie było robót z odwodnieniem czy jakimś kuciem podłóg i tynków. Jedynie remont wewnątrz i ocieplimy go na wiosnę. A to naprawdę ogromna oszczędność jak się patrzy na ceny działek (w moim rejonie za mniej niż 60-70 tys działki budowlanej się nie dostanie:/ i to za taką kwotę jest mała działka). Plus projekt, pozwolenia... Zresztą, sama najlepiej wiesz jak to wygląda. Więc mocne kciuki, żeby jednak was ta budowa nie pokonała i szczęśliwie dobiegła końca

Odłożyliśmy sporo, w sumie 2 lata oszczędzania i to konkretnego... Mam nadzieję, że nam wystarczy i jedyny kredyt do spłaty to będzie 15tys studenckiego. (ja się panicznie boję kredytów...)
Działkę dostaliśmy ale ubzduraliśmy sobie, że chcemy ogromny salon i dom parterowy Salon ma 42 m.
Stary 2014-11-07, 10:43   #3877
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Ubranie normalnych butów jest wyzwaniem .
właśnie słyszałam o tych butach :P o goleniu nie wspomnę haha
ale dobrze, że pod koniec już będzie wiosna więc troszkę łatwiej :P

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 10:43   #3878
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość

[/COLOR]sylwia jak Twoje samopoczucie? Jeszcze Cie tak męczy?

Irenka - jeśli to do mnie, to bez większych zmian. Wczoraj było bez hafcika, ale mdłości cały czas mam. Dziś byłam na pobraniu krwi i celowo pojechałam tramwajem, żeby na wszelki wypadek zrobić sobie próbę generalną przed powrotem do pracy za tydzień (do przychodni mam 20 min komunikacją, a do pracy 1h 15min). Cały tramwaj ludzi i musiałam stać, a obok stanął młody facet i co chwila popierdywał takim kwaśnym bąkiem - tak kilka razy.
Mało mu się nie wyrzygałam na buty. A nawet nie było gdzie odejść, bo cały tramwaj ludzi. Jak pod koniec trochę wysiadło, to rzuciłam się jak lwica na wolne siedzenie, chyba bym nawet 80letniej staruszce nie ustąpiła.

Odebrałam dziś test pappa i martwię się oczywiście. Niby mieszczę się jeszcze w zielonym polu, ale ryzyko ZD mam 1:332, ale bardziej martwią mnie wyniki hcg (ponad normę) i białka pappa (poniżej). A nadal nie mam umówionej wizyty, bo brak terminów do mojego gina.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 10:48   #3879
migotka_m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość

Odebrałam dziś test pappa i martwię się oczywiście. Niby mieszczę się jeszcze w zielonym polu, ale ryzyko ZD mam 1:332, ale bardziej martwią mnie wyniki hcg (ponad normę) i białka pappa (poniżej). A nadal nie mam umówionej wizyty, bo brak terminów do mojego gina.
A jak sprawa się miała na usg? Przezierność karkowa? Przepływy?

Pokombinuj z wizytą, bo jeśli zdecydowałabyś się na amniopunkcję (a przy złym obrazie usg i niepokojącym pappa lekarz pewnie to zaproponuje), to na wynik czeka się nawet 6 tygodni.

O ile bierzesz taką opcję pod uwagę, bo to jednak zabieg inwazyjny, jeden na 100 kończy się poronieniem. Może prowadzić też do zakażenia wewnątrzmacicznego. Więc niesie ze sobą ryzyko. Plus jego jest taki, że daje 100% pewności co do stanu zdrowia dziecka.

Trzymam kciuki by wszystko było dobrze i po Twojej myśli
Stary 2014-11-07, 10:48   #3880
niunia50007
Raczkowanie

Witajcie mamuśki

>>>>Czekamy na MALEŃSTWO<<<<

niunia50007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 10:50   #3881
Nadzieja87
Zakorzenienie

Hej, witam się w 15 tygodniu
Melduje, że żyję i spadam, bo koleżanka do mnie jedzie na kawę
Stary 2014-11-07, 10:55   #3882
201606011622
Konto usunięte

no i faktycznie, też witam się w 15 tygodniu
Stary 2014-11-07, 10:56   #3883
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
A jak sprawa się miała na usg? Przezierność karkowa? Przepływy?

Pokombinuj z wizytą, bo jeśli zdecydowałabyś się na amniopunkcję (a przy złym obrazie usg i niepokojącym pappa lekarz pewnie to zaproponuje), to na wynik czeka się nawet 6 tygodni.

O ile bierzesz taką opcję pod uwagę, bo to jednak zabieg inwazyjny, jeden na 100 kończy się poronieniem. Może prowadzić też do zakażenia wewnątrzmacicznego. Więc niesie ze sobą ryzyko. Plus jego jest taki, że daje 100% pewności co do stanu zdrowia dziecka.

Trzymam kciuki by wszystko było dobrze i po Twojej myśli
Przezierność 1,1 , kość nosowa obecna, przepływy prawidłowe. Miałam zrobić pappa z racji wieku, żeby się uspokoić. To się uspokoiłam

Mam wysokie ryzyko z racji wieku 1:162, więc teoretycznie wynik jest lepszy niż samo ryzyko z powodu "starości", ale te składowe mnie niepokoją.

Muszę się zapisać do kogoś prywatnie, bo do mojego termin jest na 4 grudnia

DZięki za wsparcie
Stary 2014-11-07, 11:02   #3884
201606011622
Konto usunięte

sylwia będzie dobrze
Stary 2014-11-07, 11:04   #3885
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Przezierność 1,1 , kość nosowa obecna, przepływy prawidłowe. Miałam zrobić pappa z racji wieku, żeby się uspokoić. To się uspokoiłam

Mam wysokie ryzyko z racji wieku 1:162, więc teoretycznie wynik jest lepszy niż samo ryzyko z powodu "starości", ale te składowe mnie niepokoją.

Muszę się zapisać do kogoś prywatnie, bo do mojego termin jest na 4 grudnia

DZięki za wsparcie
Bez paniki. Ja nie umię interpretować tych wyników. Jak się niepokoisz to znajdź lekarza ale dobrego. masz może numer prywatny do swojego gina???
Stary 2014-11-07, 11:06   #3886
irenka78
Rozeznanie

Cytat:
Irenka - jeśli to do mnie, to bez większych zmian. Wczoraj było bez hafcika, ale mdłości cały czas mam. Dziś byłam na pobraniu krwi i celowo pojechałam tramwajem, żeby na wszelki wypadek zrobić sobie próbę generalną przed powrotem do pracy za tydzień (do przychodni mam 20 min komunikacją, a do pracy 1h 15min). Cały tramwaj ludzi i musiałam stać, a obok stanął młody facet i co chwila popierdywał takim kwaśnym bąkiem - tak kilka razy.
Mało mu się nie wyrzygałam na buty. A nawet nie było gdzie odejść, bo cały tramwaj ludzi. Jak pod koniec trochę wysiadło, to rzuciłam się jak lwica na wolne siedzenie, chyba bym nawet 80letniej staruszce nie ustąpiła.

tak do Ciebie to było Nie martw się testem Pappa, naczytałam sie dużo na jego temat, jak dla mnie to podstawa usg, jeśli wszystkie parametry wyszły Ci na nim w porządku to nie masz się co martwić, podobno leki, zły dzień i wiele innych czynników może mieć wpływ na białko pappa jak i hcg. Porozmawiasz z lekarzem i wszystko będzie ok. Współczuję tych warunków w tramwaju (bąków) padłam
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:06   #3887
aural
Raczkowanie

Sylwia nie martw się tak, nie wiem czy pamiętasz, ale ja miałam straszne jazdy w oczekiwaniu na wyniki pappa... fakt, że dzięki temu się dokształciłam
Ryzyko mniejsze niż 1:300 uznawane jest za ok (czyli u ciebie jest ok). Amniopunkcji nie proponuje się jeżeli ryzyko wystąpienia wady genetycznej jest niższe niż ryzyko powikłań czyli właśnie1:100.
Reasumując wyniki testu pappa są dobre, bo zmniejszyły ci ryzyko wystąpienia wad genetycznych w stosunku do wielkości bazowych wyliczonych tylko na podstawie wieku.
aural jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:11   #3888
irenka78
Rozeznanie

sylwia1485 zadzwoń może do gina i poproś o szybszą wizytę, powiedz mu co i jak i że się bardzo denerwujesz.
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:16   #3889
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Bez paniki. Ja nie umię interpretować tych wyników. Jak się niepokoisz to znajdź lekarza ale dobrego. masz może numer prywatny do swojego gina???
Tel mam, ale chyba nie skorzystam.

Cytat:
tak do Ciebie to było Nie martw się testem Pappa, naczytałam sie dużo na jego temat, jak dla mnie to podstawa usg, jeśli wszystkie parametry wyszły Ci na nim w porządku to nie masz się co martwić, podobno leki, zły dzień i wiele innych czynników może mieć wpływ na białko pappa jak i hcg. Porozmawiasz z lekarzem i wszystko będzie ok. Współczuję tych warunków w tramwaju (bąków) padłam
Staram się uspokoić, ale wolałabym chyba nie robić tego testu na to wychodzi

Cytat:
Napisane przez aural Pokaż wiadomość
Sylwia nie martw się tak, nie wiem czy pamiętasz, ale ja miałam straszne jazdy w oczekiwaniu na wyniki pappa... fakt, że dzięki temu się dokształciłam
Ryzyko mniejsze niż 1:300 uznawane jest za ok (czyli u ciebie jest ok). Amniopunkcji nie proponuje się jeżeli ryzyko wystąpienia wady genetycznej jest niższe niż ryzyko powikłań czyli właśnie1:100.
Reasumując wyniki testu pappa są dobre, bo zmniejszyły ci ryzyko wystąpienia wad genetycznych w stosunku do wielkości bazowych wyliczonych tylko na podstawie wieku.
Pamiętam Twoje nerwy, tylko miałaś bardzo dobry wynik mimo wyższej przezierności, a u mnie wynik z krwi jest dużo gorszy i znacznie podwyższa ryzyko wynikające z usg. Zamiast mnie uspokoić, to tylko mam większego stresa...
wiem, że jest prawidłowy, ale to granica normy. Nawet fakt, że na kwitku jest napisane, że obliczone ryzyko pozostaje w normie, wcale nie czuję się przez to spokojniejsza...
Stary 2014-11-07, 11:17   #3890
201606011622
Konto usunięte

sylwia, a na nfz chodzisz czy prywatnie? bo mi umknęło
Stary 2014-11-07, 11:20   #3891
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
sylwia1485 zadzwoń może do gina i poproś o szybszą wizytę, powiedz mu co i jak i że się bardzo denerwujesz.
nie mam takiej opcji - to nie on ustala terminy tylko przychodnia. A już tam dzwoniłam i do 4 grudnia wszystko u niego zajęte. Mogę czekać i wskoczyć z partyzanta, ale jak ktoś zrezygnuje.
Pozostaje mi albo inny gin w tej przychodni, albo ktoś polecony (tu mam kilka namiarów) spoza, prywatnie. Tylko to najwcześniej w środę, bo długi weekend

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
sylwia, a na nfz chodzisz czy prywatnie? bo mi umknęło
Mam abonament w prywatnej klinice.
Stary 2014-11-07, 11:29   #3892
aural
Raczkowanie

Cytat:
Tel mam, ale chyba nie skorzystam.

Staram się uspokoić, ale wolałabym chyba nie robić tego testu na to wychodzi

Pamiętam Twoje nerwy, tylko miałaś bardzo dobry wynik mimo wyższej przezierności, a u mnie wynik z krwi jest dużo gorszy i znacznie podwyższa ryzyko wynikające z usg. Zamiast mnie uspokoić, to tylko mam większego stresa...
wiem, że jest prawidłowy, ale to granica normy. Nawet fakt, że na kwitku jest napisane, że obliczone ryzyko pozostaje w normie, wcale nie czuję się przez to spokojniejsza...
Skorzystaj z tel do gina wiem, że się denerwujesz i w sumie chyba nic ani nikt cię nie uspokoi teraz, ale najważniejsze w całym tym badaniu są wyniki usg właśnie! Twoje są fantastyczne, a testy biochemiczne z krwi mają za zadanie tylko bić na alarm jeśli wyniki usg są złe lub na granicy normy...
Pod koniec października robiłam drgie usg genetyczne u lekarza, który również specjalizuje się w pappa i zrobił mi usg jak do pappa, ale nie zalecił pappa (pomimo mojego wieku i nieznacznie wyższej przezierności karkowej), bo stwierdził, że wszystkie parametry są ok i powiedział, że mam nieporównywać wyników przezierności z koleżankami bo ważna jest relacja CRL do NT (czyli długość od główki do dupki versus przezierność karkowa).
Pamiętaj, że sam test pappa (bez wyników usg) nie wskaże żadnych nieprawidłowości, a jedynie czy jesteś w dużej grupie kobiet, którym może się przydarzyć ciąża z trisomią czy też nie, ale to wyniki usg są decydujące!
Stary 2014-11-07, 11:36   #3893
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Kefii - podziwiam Was, że zdecydowaliście się na drugiego bobasa w tak krótkim odstępie czasu biorąc pod uwagę problemy zdrowotne Waszego synka.
No troszke to wpadka z drugim ale cieszę sie.

Cytat:

Kefii współczuję mam nadzieję, ze jutro już wszystko będzie ok i trzymam kciuki za cierpliwość, szczęście i kasę na skuteczną rehabilitację młodego
o dzis już zyje
Mały dosc spał wiec się wyspałam
Rano byla pani rehabilitantka. Maly marydnik musiał pokazac jak umie marudzic. Ale ładnie ćwiczył.

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
życie jest niesprawiedliwe

mam koleżankę, która namiętnie udostępnia zdjęcia chorych dzieci i tam sa prośby o pomoc...po kilka dziennie takich zdjeć...ja rozumiem, ze tym dzieciom trzeba pomóc, ale zastanawiam sie który z jej znajomy ma w sobie tyle empatii zeby wpłacić pieniądze na każde z tych dzieci....albo chociaż na jedno..
Znam to. My jak zbieraliśmy kase to cięzko bo naprawde dużo tych ogłoszeń jest. Znajomi na FB zrobili fajnie bo udstepniali i pisali to synek mojej koloeżanki, albo znamy tego maluch lub ich rodzićów pomóżcie. Cięzko było ale sie udalo. A teraz to duostepniam tylko te dziecki które sa z nami w fundacji albo z fundacji które znam.

Co do kociaków to ja mam jednego i nie drapie nam ma swój duzy drapak i tam chodzi ale franca na stół czy blat w kuchni to wlazi. Juz tyle razy dostała a jak sie zapomni to włazi. A jest zazdrosna o synka wiec czasem na złośc sika nam w łazience. U nas pomaga psikanie tym a Kuszkiem on ma zapach cytrusów a koty nie lubią tego zapachu.
Ogólnie ona chodzi na pole wiec musze uważać na nią ale tak to jest czysta.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:38   #3894
ruskaa
Wtajemniczenie

Sylwia będzie dobrze, nie martw się na zapas bo dziecku szkodzisz
ja też mam co chwile obawy mimo, ze jestem młodsza, to jestem po poronieniu a teraz jeszcze boję się czy dotrzymam do końca ze względu na ureaplasmę i tą macicę ale lekko napiętą...

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41

Edytowane przez ruskaa
Czas edycji: 2014-11-07 o 11:51
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:39   #3895
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Skorzystaj z tel do gina wiem, że się denerwujesz i w sumie chyba nic ani nikt cię nie uspokoi teraz, ale najważniejsze w całym tym badaniu są wyniki usg właśnie! Twoje są fantastyczne, a testy biochemiczne z krwi mają za zadanie tylko bić na alarm jeśli wyniki usg są złe lub na granicy normy...
Pod koniec października robiłam drgie usg genetyczne u lekarza, który również specjalizuje się w pappa i zrobił mi usg jak do pappa, ale nie zalecił pappa (pomimo mojego wieku i nieznacznie wyższej przezierności karkowej), bo stwierdził, że wszystkie parametry są ok i powiedział, że mam nieporównywać wyników przezierności z koleżankami bo ważna jest relacja CRL do NT (czyli długość od główki do dupki versus przezierność karkowa).
Pamiętaj, że sam test pappa (bez wyników usg) nie wskaże żadnych nieprawidłowości, a jedynie czy jesteś w dużej grupie kobiet, którym może się przydarzyć ciąża z trisomią czy też nie, ale to wyniki usg są decydujące!

Muszę się ogarnąć Przy tych wynikach nie zdecyduję się na amniopunkcję, bo jako chodzącemu pechowcowi by mi się przytrafiło jakieś nieszczęście.

Pocieszam się, że ten mój gin ma opinię faceta z doskonałym okiem do usg, robił mi wszystkie badania z młodszą i jest bardzo skrupulatny.
Stary 2014-11-07, 11:47   #3896
aural
Raczkowanie

Dobra dzsiaj ja mogę robić za złego policjanta

Zarządzam zakaz zamartwiania się! Różne miałyśmy i mamy przygody, no ale nie ma tak że życie nie boli no cóż... tak czy inaczej WSZYSTKIE!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! WYTRWAMY W PEŁNYM SKŁADZIE DO SAMEGO KOŃCA (no dobra do połowy kwietnie przynajmniej ) I BĘDZIEMY WSZYSTKIE!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! ZACHWYCAĆ SIĘ NASZYMI IDEALNYMI DZIEĆMI!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

I ja w to święcie wierzę! Spójrzcie na nasz wątek... co jakiś czas pojawia się jakiś problem, ale zawsze wychodzimy z niego obronną ręką! Więc ja trzymam się wersji, że to się nie zmieni i koniec i kropka! Ewentualnie, bo ja tak powiedziałam o!

Dziękuję za uwagę
Stary 2014-11-07, 11:49   #3897
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
No troszke to wpadka z drugim ale cieszę sie.

o dzis już zyje
Mały dosc spał wiec się wyspałam
Rano byla pani rehabilitantka. Maly marydnik musiał pokazac jak umie marudzic. Ale ładnie ćwiczył.

Znam to. My jak zbieraliśmy kase to cięzko bo naprawde dużo tych ogłoszeń jest. Znajomi na FB zrobili fajnie bo udstepniali i pisali to synek mojej koloeżanki, albo znamy tego maluch lub ich rodzićów pomóżcie. Cięzko było ale sie udalo. A teraz to duostepniam tylko te dziecki które sa z nami w fundacji albo z fundacji które znam.

Co do kociaków to ja mam jednego i nie drapie nam ma swój duzy drapak i tam chodzi ale franca na stół czy blat w kuchni to wlazi. Juz tyle razy dostała a jak sie zapomni to włazi. A jest zazdrosna o synka wiec czasem na złośc sika nam w łazience. U nas pomaga psikanie tym a Kuszkiem on ma zapach cytrusów a koty nie lubią tego zapachu.
Ogólnie ona chodzi na pole wiec musze uważać na nią ale tak to jest czysta.
Jeśli możesz/chcesz, podeślij mi info na PW o fundacji do której nalezy Twój synek Staram się przelewać chociaż parę groszy na takie fundacje - a jak jest zaufana to tym bardziej.
Wiem co to znaczy mieć chore dziecko. Mój brat cioteczny jest niepełnosprawny, też ma ciągłe rehabilitacje..

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:52   #3898
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Muszę się ogarnąć Przy tych wynikach nie zdecyduję się na amniopunkcję, bo jako chodzącemu pechowcowi by mi się przytrafiło jakieś nieszczęście.

Pocieszam się, że ten mój gin ma opinię faceta z doskonałym okiem do usg, robił mi wszystkie badania z młodszą i jest bardzo skrupulatny.
będzie dobrze
Stary 2014-11-07, 11:52   #3899
aural
Raczkowanie

Cytat:

Dokładnie! Wyniki usg masz super, a to jest najważniejsze!

Amnio wszyscy racjonalni lekarze by ci z głowy wybijali, bo ryzyko powikłań po nakłuciu masz kilka! razy wyższe niż wady genetycznej, więc robienie tego badania to bezsens...
Wiesz jeśli mi z przeziernością karkową na poziomie 2,4-2,5 mówią, że mam nie robić amnio (mówili tak nawet przed wynikami testu pappa!), to Tobie tym bardziej nikt nie zaleci!
Stary 2014-11-07, 11:53   #3900
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Jeśli możesz/chcesz, podeślij mi info na PW o fundacji do której nalezy Twój synek Staram się przelewać chociaż parę groszy na takie fundacje - a jak jest zaufana to tym bardziej.
Wiem co to znaczy mieć chore dziecko. Mój brat cioteczny jest niepełnosprawny, też ma ciągłe rehabilitacje..
ja tez poprosze priva z nazwą fundacji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości