|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Mała śpi, więc mam chwilkę, aby poczytać co u Was ![]() Klinknęłam właśnie książeczki na Arosie - Debrah Aros to złooo! Tyle fajnych pozycji dla Małej, ale też do pracy dla mnie. Zdecydowanie muszę więcej zarabiać.Marsi super, że Mała się rusza, widzisz, takie Małe, a już wie że trzeba mamę uspokoić ![]() Pstryczku i które łóżeczko kupiłaś? Ja się właśnie przymierzam, Mariusz mi truje, że już czas i pora
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam wreszcie :
1. Naklejki wielorazowe 2. Puzzle , z trefla 3. "Naciśnij mnie " Jeszcze chce kupić ta co Szaja wczoraj pokazywała. Na arosie, pisałam do babki, połączą mi zamówienia z tym z allegro jeśli to zaznaczę w zamówieniu więc będzie jedna przesyłka + bon z all i darmowa dostawa przy płatności Visą. ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- dabrah, fewcia- dajcie linki ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- a klocki takie szescienne, 4elementowe moga juz byc? |
|
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Linki do zakupionych książek chcesz? czy do czego? |
|
|
|
|
#2645 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co zamówiłaś?
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle nie mam pojęcia co ja z tymi książkami zrobię w sensie przechowywania, muszę wymyślić sobie jakąś sprytną półkę na to.
|
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do wszystkiego co kupilas ja przegladam teraz klocki 4 elementowe
|
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijka : wlaśnie nie wiem, nie mam pojęcia, bo to nie jest określone w regulaminie. Pisze tylko o sposobie płatności. Zobaczymy, dobrze jesli chociaż jedna ze zniżek przejdzie - bo to plus promocja z aros i tak daje fajną sumę
|
|
|
|
#2650 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Daria śpi od 12.10 więc pewnie zaraz się obudzi. Ja trochę poćwiczyłam. Ostatnio coś marnie mi to idzie. 3 dni nie ćwiczyłam wogóle. Jakiegoś lenia mam. Daria od rana znów ładnie siusia do ubikacji. Woli tak niż na nocnik. Tż był z nią wczoraj większość dnia sam. On nie ma cierpliwości. Posikała mu się 3 razy i ubrał jej pieluchę. Olał to Naprawdę się cieszę, że tak rozumie o co chodzi. Siada, siusia, wycieramy papierem, sama spuszcza wodę i bije sobie brawo ![]() Cytat:
Cytat:
aaaaa. Nie wiedziałam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Mam info. Od 10-19.11 w rossmanie super promo! Kupując jeden kosmetyk do makijażu , drugi (tańszy lub w tej samej cenie) gratis Chętne?
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-11-07 o 13:15 |
||||||
|
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Nacisnij mnie : http://allegro.pl/nacisnij-mnie-herv...775397506.html 3. Naklejki wielo : http://allegro.pl/naklejki-wielokrot...689353802.html 4. "Kto się schował?" - wczoraj Szaja mnie natchnęła http://aros.pl/ksiazka/kto-sie-schowal 5. Prezent dla mnie (wczoraj mi to ktos polecił w temacie nvc )" Dialog zamiast kar" http://allegro.pl/dialog-zamiast-kar-i4752487669.html Także pierwszy prezent dla młodej już mam chyba skompletowany Szaja: czy ty masz tak, że do każdego prezentu dla dzieci z automatu ksiazkę dodajesz chociaż małą? Ja tak mam |
|
|
|
|
#2652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
A słuchajcie - czeresniowe to w środku mają identyczne plansze zawsze tylko dopasowane do pory roku?? Widziałam u Nancy jesień i tż mnie zniechęcił do zakupu, że ona są takie same, i niewielkie różnice...
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się tak kojarzy z tego co czytałam.
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2656 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() brawo dla Darii ![]() Cytat:
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy dużo dość książek już - część takich na wyrost bo dostała (bajki z dużą treścią) i na razie leżą, no i sporo małych
Chciałabym je jakoś ładnie przechowywać. Na razie mamy takie pudło z ikea jak na pościel ( 2 się mieszczą pod łóżeczko idealnie) i wszędzie sa książki + jeden zwykły karton po butach.. |
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
przypomnialo mi sie...
![]() lezymy rano z kuba, nagle zabraklo pradu. mowie---o, nie ma pradu! a Kuba---- :O Kubus musi isc po prad! |
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak czegoś nie ma w lodówce to mówi że idzie kupić do sklepu
|
|
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
hihih bystre te Wasze dzieciaki a mój Leo nie wiem czemu ubzdurał sobie,że murzynek bambo lubi banany
wczoraj dialog na spacerze też był bezcenny, spotkaliśmy po drodze kotka, zapytałam co kotek pije, ten myśli mysli cisza to ja mu mowię: mleczko nie, mleczko dzidzius z cycusia ksiązki edukacyjne naprawdę działają ![]() dziewcznyny przypomniejcie mi bo wstyd ale zapomniałam,czy mogę dziecko chustować od pierwszych dni życia????????????? |
|
|
|
#2661 |
|
Lurker ;)
|
Marsi mozna z tego co pamietam, ale buzka raczej powinna byc odslonieta do swobodnego oddychania, popraw mnie ktoras jesli mace
![]() Kupilam w biedrze ostatnio ksiazeczke fajna! Krotkie opisy zwierzatek, a obok panel z przyciskami-obrazkami z dzwiekami wydawanymi przez zwierzaczki Szal! Bo jak juz wspominalam dzisiaj u nas na wszystko jest hau hau poki co :PTrzymajcie kciuki, tz zlozyl w pracy wniosek o dofinansowanie nam pieca! Fajnie by bylo jakby zwrocili chociaz koszt samego pieca ![]()
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mówię, że nie ma i musimy z tatą na zakupy pojechać. A Ola niewiele myśląc pobiegła do biura TŻ. Puka wchodzi rozkłada ręce na boki i mówi: "Tata nić nam nam, kep (sklep). Teraz jak tylko wspomnimy, że czegoś nie ma, albo powiemy o sklepie to Ola wkracza ze swoim "nić nam nam" |
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomnialam - ostatnio we wtorek bodajze karetka w nocy zabrala n-lke od nas... czad. na szczescie jest ok ale kobicina teraz boi sie spac i ciagle czuje dym. masakra! kubson spi wlasnie na swoim nowym "lozku", tzn na materacu na podlodze ![]() musimy troche przemeblowac jego pokoj bo raz lozko a dwa juz mi sie uklad znudzil kupic tez trzeba firany dlugie i jakies polki na ksiazki ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- no i pewnie za niedlugo bedzie trzeba zainwestowac w porzadny materac bo ten jest piankowy wiec chyba najgorszy z mozliwych
|
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też Dawid ma na razie pościel jeszcze z łóżeczka
Silver, właśnie miałam brać kiedyś ale ostatecznie się nie zdecydowałam i teraz żałuje, zastanawiam się czy będą jeszcze Co do promo to wiem o nim już od jakiegoś czasu z wątku rossmanowskiego i nie jestem usatysfakcjonowana chociaz może to i dobrze bo mnie nie poszarpie za portfel jedyne co to musze kupić podkład z Astora, a że moja mama jest również na kupnie podkładu, to weźmiemy je i wyjdzie nam po 24 zł na głowę ![]() Dziewczyny, czy któraś jest w stanie polecić jakąś dobrą, aczkolwiek niedorogą (granice 100zł) matę do tańczenia? Chciałam na Gwiazdkę Bombie kupić ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Dawid ostatnio oszalał na punkcie tej książki (kupiłam kiedyś w Carrefourze za 11,99zł) także dla tlaktolków i hau hau i koko bardzo polecam http://www.dobre-ksiazki.com.pl/gosp...q7kaAhUW8P8HAQ
|
|
|
|
#2666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też chciałam kupić następną Czereśniową, ale skoro one bardzo podobne, to nie wiem czy jest sens. Mamy wiosnę i bardzo lubi, codziennie w użytku. Oświećcie mnie i powiedzcie o co chodzi z tą książką naciśnij mnie? Widziałam tylko okładkę ![]() Witam się popołudniową porą podczas Julaskowej drzemki. Wczoraj chyba za szybko pochwaliłam, bo znów nocka była kiepska. Nie chwal dnia przed zachodem słońca. O! ale właśnie nerwa zaliczyłam. Dzwoni domofon t, odebrała ale pies ziapie i nie słychać o co chodzi. Wyszłam na ganek i pytam gościa o co chodzi, a on do mnie żebym mu furtkę otworzyła to porozmawiamy. LOL! Pytam go co potrzebuje i o co mu chodzi, a on z wielką pretensją, że chciał porozmawiać z porządnym, inteligentnym człowiekiem!! ( a ja taki cham mu furtki nie otworzyłam!) to mu powiedziałam, że widocznie źle trafił, a on, że właśnie widzi! co za palant!! odpowiedziałam mu, że wzajemnie i niech spada na drzewo i poszedł z bulwersem!! Chyba na coś zbierał bo miał jakiś identyfikator i jakieś pocztówki czy co nie wiem... no co za dupek!
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2014-11-07 o 15:35 |
|
|
|
|
#2667 |
|
Zadomowienie
|
fewciu my kupowaliśmy to łóżeczko http://allegro.pl/lozko-mikolaj-160-...710769014.html wymiar dokładnie 80 x 160 (tak jak pstryczek ) jest dość duże ale przynajmniej Bartek nie obija sobie ciągle głowy jak jak w tym małym
marsi mam nadzieję ze jakajaka załatwi Tobie te ktg. Ja dziś byłam i wszystko w normie nawet jeden skurcz na 75 się pojawił ![]() Bartuś dopiero zasnął na drzemke oczywiście po 45 min usypiania. Chciałabym że tak jak większość wątkowych dzieci gdzieś tak max do 13 sam zasypiła ale u nas to chyba nie możliwe. Czy wasze dzieci z drzemki wstają wyspane? Bo mi się wydaje że Bartek czasami wstaje jeszcze bardziej marudny.
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ostatnio któraś z was pytała jakie książeczki lubią nasze maluchy. Spory czas temu kupiłam O. książeczki gdzie głównymi bohaterami są postaci z Kubusia Puchatka-są różne serie,owoce,warzywa,zabaw a i kształty. (te same książeczki są też w wydaniu Tomek i Przyjaciele(mieliśmy jedną,ale podarł ),Myszka Miki i jeszcze jakieś) I np. przy warzywach, jest narysowana postać z bajki i krótki wierszyk typu ; "Stoi w kuchni gar olbrzymi,co jest w garnku? Zupa z dyni. Kto ją zaraz zje? Prosiaczek. Ma miseczke i śliniaczek. " (można w zabawny sposób bawić się słowami w tych rymowankach,Oskar czasami śmieje się w głos jak zmieniam ton i coś demonstruje ).A na drugiej stronie jest narysowana dynia i jakieś pytanie do dziecka (ma albo coś pokazać na obrazku, albo zademonstrować,nazwać kolor lub kształt)-wiadomo że jeszcze nie wszystko nasze dzieci będą umiały teraz ale nawet później będzie fajna ta książeczka. Oskar bardzo je pokochał,nie mam tylko jednej z tej serii ale mu dokupie,bo o ile on nie lubi jak mu się czyta to te wierszyki kocha słuchać. Bardzo dobrze kojarzy wszystko bo ja często nawet nie mając książki w ręku mu recytuje podczas zabawy, np układamy klocki (w książce to seria zabawy) i tam Miś układa z klocków wieże i jako że wierszyk pasuje do sytuacji to mu podczas zabawy "opowiadam" ![]() Uwielbia te książki,z resztą ja też je pokochałam bo są kolorowe,śmieszne i uczą przede wszystkim. Polecam Kosztują 6zł za sztukę.
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
my tez mamy lozeczkowa kordle
a ja sie zastanawiam czy ona dla w miare ogarnietego 2latka to nie za prosta jest mimo wszystko? |
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy jest tutaj taka, która ma albo znajomości albo pojęcie o ubezpieczeniach samochodów tudzież windykacji? Napiszę w k. o co chodzi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.

Tyle fajnych pozycji dla Małej, ale też do pracy dla mnie. Zdecydowanie muszę więcej zarabiać.

dziś mu opowiadalam o balwanie- też się nie mogę doczekać ale jak u nas nie będzie to na pewno pojedziemy chociaż na tydzień do austrii tam na pewno sniegu nie zabraknie

W efekcie czego muszę pomyślec nad jakąś bblioteczką dla Młodej