Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-06, 20:23   #4681
Maga83
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Melduje, ze po wizycie wszystko oki
Pięknie rośnie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Ania zdrowa
Super

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Olisko cudne
Olka cudnie. I piękne imię

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:25   #4682
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy chcę brać jakieś "wspomagacze". Na początku byłam bardzo na nie, nie chciałam utrzymywac hormonami sztucznie słabej ciąży bo i tak by pewnie nic z tego nie było.... A teraz coraz bardziej się do tego przekonuję. Tylko się boję, właśnie tego. Ja mam porównanie jak to jest stracić ciążę w 10 tygodniu, a jak w 16 tc. I mi było 100 tysięcy razy gorzej po tej późniejszej stracie. Nie radziłam sobie zupełnie.
rozumiem Twoje myślenie, ale zobacz że prawie każde dziecko z naszego wątku jest na wspomagaczach...
Cytat:
pojemniki do zawieszenia
takie białe z czerwonymi, niebieskimi i zielonymi lamówkami? pytam bo mam takie od Paniki ( ), ale żeby się sprawdzały musiałam je podszyć bo inaczej rzep słabo trzymał i spadały

jeju jak ja bym się chciała wybrać do Ikei... ale z drugiej strony może i dobrze, że nie mam możliwości, bo kusiłoby mnie żeby zostawić tam kupę kasy
Stary 2014-11-06, 20:25   #4683
wadera4
Wtajemniczenie

Kundzia bardzo mi przykro

Rena życzę dużo wiary i siły od tego ciągłego wpatrywania się w majty to już plamki różowe widzisz

Cytat:
i na dodatek Olisko cudne na dwóch USG potwierdzona Oleńka, także cieszę się baaaardzo
wspaniale

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja dziś zostałam "matką roku". pomyliłam dni i zawiozłam Krzysia na szczepienie, które ma się odbyć jutro przez to cały dzień jakiś zmiksowany miałam. jutro znowu do poradni jedziemy
To już nie mogli dzisiaj zaszczepić

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:29   #4684
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
To już nie mogli dzisiaj zaszczepić
szczepić nigdy nie można wcześniej niż wyznaczona data. od szczepienia do szczepienia musi minąć określona minimalna ilość dni i ani dnia wcześniej.
pisałaś, że nie orientujesz się w szczepieniach. ja też nie bardzo dlatego idę za radą ginekolog-położnej z rodziny tż. szczepię 6w1 i rotawirusy. pneumokoki jak będzie miał pół roku albo rok, zależy od zdrowia. mam nadzieję, że podjęłam właściwe decyzje.
Stary 2014-11-06, 20:46   #4685
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
:

byczysz się Pani DoktUUUR?

ale teraz już z górki, bez pośpiechu

Cytat:
Już w domku. W szpitalu lajcik. Szew - luzik
Ordynator stwierdził, że marzą mu się tak nastawione pacjentki. Cały personel mnie pamięta, skacze wokół i stawia za przykład innym (?)
Ponoć szokiem było na oddziale, że z bananem na ustach poszłam na stół.
a jak się nie cieszyć, gdy chwilę wcześniej dowiedziałam się, że dzieć zdrowiusieńki. i na dodatek Olisko cudne na dwóch USG potwierdzona Oleńka, także cieszę się baaaardzo
Ola!!! Cudnie!!!

Cytat:
ja dziś zostałam "matką roku". pomyliłam dni i zawiozłam Krzysia na szczepienie, które ma się odbyć jutro przez to cały dzień jakiś zmiksowany miałam. jutro znowu do poradni jedziemy
Każdemu mogło się zdarzyć jutro się zaszczepicie i będzie ok

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 23:11   #4686
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ordynator stwierdził, że marzą mu się tak nastawione pacjentki. Cały personel mnie pamięta, skacze wokół i stawia za przykład innym (?)
a jak się nie cieszyć, gdy chwilę wcześniej dowiedziałam się, że dzieć zdrowiusieńki. i na dodatek Olisko cudne na dwóch USG potwierdzona Oleńka, także cieszę się baaaardzo
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 23:17   #4687
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Jeju...
Gince cos sie nie spodobalo i dala przezornie pimafucin. Zaaplikowalam, ale przypomnialam sobie jak w poprzedniej ciazy przy pimafucinie mialam krwawienia. Wiem ze to moglo kompletnie nie miec zwiazku ale glowa pracuje oby rano wszystko bylo ok
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 03:19   #4688
fiolusiek
Zakorzenienie

Witajcie

Zebra Pięknie przybiera Tosia, waży już chyba więcej niż F. a młodsza
Mam nadzieję, że nie będziesz musiała stosować tej diety bezbiałkowej.

Agatko Gratulację Widzisz dobrze, że zdecydowałaś się przełożyć cc, Igorek też nie należy do kolosów jak się zapowiadało.

Jola Gratulacje

Hope Ja często w ciąży brałam Pimafucin i wszystko było ok, a byłam taka przerażona i niepotrzebnie się tylko bałam. Ogranicz trochę weglowodany i szybciej się pozbędziesz infekcji.

Iza Sama chciałam kupić S. taki pchaczyk, ale lekarka i rehabilitantka odradzały, bo on ma lekko koślawe kolana i to może je pogłebiać.
A on i tak brał krzesła i tak jeździł po kuchni.

Panika Dobrze, że jesteś już po. Zazdraszczam Oli

Rena Zaklinamy rzeczywistość... Jest dobrze i tak będzie. Musisz wierzyć.

Mleb Mnie też czasem wychodziły ketony, ale diabetolog mówił, że dobrze, że nie wychodzą w badaniu ogólnym moczu. Mnie znowu kazał na noc jeść garść białego makaronu.

Kucyk Nie martw się, tym, że na razie obraca się na jedną stronę. Potrzebuje więcej czasu na doskonalenie umiejętności. S. też tak miał

Witam nową AM

U nas kiepsko. S. przeziębiony. Czuję, że to moja wina, bo ostatnio było zimno, wiało, a on chciał ciągle na podwórko Pewnie go gdzieś przewiało. Muszę odwołać znowu sobotnią wizytę u dentysty.

A F. zrobił ostatnio duże postępy. Czasem wytrzyma 2 h bez cyca
Wkłada piąstki do buzi, zaczyna łączyć rączki w symetrii ciała, cieszy się na widok zabawek, odpowiada uśmiechem na uśmiech

A moja dieta poszła w niepamięć
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 04:57   #4689
zebrawpaski
Zakorzenienie

Pani- Ola
dostałaś naklejkę "dzielny pacjent"? Ostatnio właśnie zauważyłam, że jesteś bardzo spokojna,bez paniki

BERBIE- my wczoraj sczepiliśmy 6 w 1 i rota
jesteśmy też po bioderkach (Pan powiedział, że rzadko spotyka się tak ładnie wykształcone), profilaktycznie kontrola za miesiąc
kaszel minął?

rena- kochana jak znam Ciebie i Twoją Rodzinę z opowieści u Rodziców będzie pełno gości-obiecaj, że nie będziesz latać z talerzami i pozwolisz sobie być obsługiwaną

fioluś- taki czas, że o choróbska nie trudno wiec nie miej wyrzutów, nawet jakbyś :chuchała i dmuchała" może się "przywlec"

hope- wiesz, że infekcje w ciąży zdarzają się bardzo często - większość z nas z nimi "walczyła", proszę nie nakręcaj się

agatko- masz tam wsparcie w rozwijaniu laktacji czy butlę podali bo tak było im łatwiej?

iza- przykro mi, ze znowu się nie udało z pracą

jojla- w realu jakaś impreza z "oblewaniem" będzie?

całuski dla wszystkich- muszę zmykać bo Tosia wzywa- a raczej Tz-et, który małej tłumaczy, że nie ma cyca...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 05:17   #4690
201704210903
Konto usunięte

fiol dziękuje
zrobię w takim razie badanie ogólne

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 05:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ----------

dużo zdrowia dla s

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 06:54   #4691
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju...
Gince cos sie nie spodobalo i dala przezornie pimafucin. Zaaplikowalam, ale przypomnialam sobie jak w poprzedniej ciazy przy pimafucinie mialam krwawienia. Wiem ze to moglo kompletnie nie miec zwiazku ale glowa pracuje oby rano wszystko bylo ok
Kochana to tylko złe skojarzenie ja też brałam pimafucin i nic się nie działo, u Ciebie też tak będzie złe myśli precz

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Jola Gratulacje

(...)

U nas kiepsko. S. przeziębiony. Czuję, że to moja wina, bo ostatnio było zimno, wiało, a on chciał ciągle na podwórko Pewnie go gdzieś przewiało. Muszę odwołać znowu sobotnią wizytę u dentysty.

Wkłada piąstki do buzi, zaczyna łączyć rączki w symetrii ciała, cieszy się na widok zabawek, odpowiada uśmiechem na uśmiech

dziękuję
zdrówka dla S. teraz choróbska się szerzą, nie obwiniaj się

dla F.

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
jojla- w realu jakaś impreza z "oblewaniem" będzie?

całuski dla wszystkich- muszę zmykać bo Tosia wzywa- a raczej Tz-et, który małej tłumaczy, że nie ma cyca...
Zaprosiłam dziś do nas znajomych, więc jakieś oblewanie będzie

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 07:01   #4692
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Zdrówka dla wszystkich potrzebujących

Dzień dobry

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 08:40   #4693
iza243
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Jeju...
I jak wszystko ok?
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Witajcie

Zebra Pięknie przybiera Tosia, waży już chyba więcej niż F. a młodsza
Mam nadzieję, że nie będziesz musiała stosować tej diety bezbiałkowej.

Agatko Gratulację Widzisz dobrze, że zdecydowałaś się przełożyć cc, Igorek też nie należy do kolosów jak się zapowiadało.

Jola Gratulacje

Hope Ja często w ciąży brałam Pimafucin i wszystko było ok, a byłam taka przerażona i niepotrzebnie się tylko bałam. Ogranicz trochę weglowodany i szybciej się pozbędziesz infekcji.

Iza Sama chciałam kupić S. taki pchaczyk, ale lekarka i rehabilitantka odradzały, bo on ma lekko koślawe kolana i to może je pogłebiać.
A on i tak brał krzesła i tak jeździł po kuchni.

Panika Dobrze, że jesteś już po. Zazdraszczam Oli

Rena Zaklinamy rzeczywistość... Jest dobrze i tak będzie. Musisz wierzyć.

Mleb Mnie też czasem wychodziły ketony, ale diabetolog mówił, że dobrze, że nie wychodzą w badaniu ogólnym moczu. Mnie znowu kazał na noc jeść garść białego makaronu.

Kucyk Nie martw się, tym, że na razie obraca się na jedną stronę. Potrzebuje więcej czasu na doskonalenie umiejętności. S. też tak miał

Witam nową AM

Cudny Franek

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 08:44   #4694
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
rozumiem Twoje myślenie, ale zobacz że prawie każde dziecko z naszego wątku jest na wspomagaczach...
No i dlatego tak właśnie się do tego powoli przekonuję.
Zobaczę co powie gin.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 09:21   #4695
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Fiol obroty na jedną stronę nieaktualne obraca się na dwie

Berbie my szczepimy tak samo. Tylko nasza pediatra szczepi na ostatnią dawkę 6w1 jak dziecko kończy 6 miesiący. A po 7 miesiącu na pneumokoki zaszczepimy.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 10:40   #4696
anitaxas
Zadomowienie

Cześć

trochę na wariata doczytałam i teraz mało co pamiętam.. ale:

Agatko dużo wytrwałości w kp!!! Jeśli jesteś w szpitalu to proś o pomoc położne i przystawiaj Małego ssaka. Jak się czujesz? fizycznie dochodzisz do siebie? stres porodowy już zszedł z Ciebie? tż kangurował Igorka tak jak chciałaś??

Izka przykro mi, że z pracą się nie udało.. a jak Dominik - wstaje już, chciałby chodzić?? jak usypianie?

Pani ALE, ALE, ALEKSANDRA ale fajnie - fuksiara z Ciebie no i dzielna babka

Renia jest serducho!!!! tak sie ciesze! Odpoczywaj z tyłkiem do góry!!! mam nadzieje ze dzisiaj juz spokoj w gaciach!

Perse jak spicie?

Zebra no i co dr powiedział na Twoje podejrzenie skazy u Tosi?

u nas dalej i ciagle kiepskie noce. mam wrazenie, ze Emilka zrobiła sobie z moich piersi smoczek

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Hope super, ze z malenstewm wszystko dobrze mam nadzieje ze spałas spokojnie i ze dzisiaj czujesz sie dobrze!
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:00   #4697
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość

Izka przykro mi, że z pracą się nie udało.. a jak Dominik - wstaje już, chciałby chodzić?? jak usypianie?
Tak,wstaje i chodzi przy meblachZaczął też w końcu siedzieć

Z usypianiem się poddałam i usypiam na łóżku.

Stary 2014-11-07, 11:25   #4698
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Anita dziękuję, jakoś tak lepiej.
Odkąd stworzyłam wątek z problemem na wizażu, to Artek jak wiadomo go przeczytał i sypia lepiej
A tak poważnie, jak zwykle - nie chwalę, bo wiadomo...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 12:08   #4699
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
szczepię 6w1 i rotawirusy. pneumokoki jak będzie miał pół roku albo rok, zależy od zdrowia. mam nadzieję, że podjęłam właściwe decyzje.
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
my wczoraj sczepiliśmy 6 w 1 i rota
jesteśmy też po bioderkach (Pan powiedział, że rzadko spotyka się tak ładnie wykształcone), profilaktycznie kontrola za miesiąc
kaszel minął?
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Berbie my szczepimy tak samo. Tylko nasza pediatra szczepi na ostatnią dawkę 6w1 jak dziecko kończy 6 miesiący. A po 7 miesiącu na pneumokoki zaszczepimy.
Widzę, że wszystkie 6w1 i rotawirusy my też tak planujemy, ale Ani bardzo się ulewa i boję się, że szczepionka pójdzie w marność
A ile płaciłyście? 2 czy 3 dawki?

Zeberko który u Was tydzień na bioderka? Ja zapisałam Anię dopiero na 5 stycznia, to akurat ostatni 12 tydzień wychodzi.

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

I dla Maksia za obroty!

A my się wczoraj strachu najedliśmy... Wykąpaliśmy naszą córcię ok. 19, trochę tylko pomemłała cyca i poszła spać. Myślałam, że lada moment się obudzi, czekałam, ale zasnęłam. Budzę się o północy, a ta śpi... Na siłę ją obudziłam, possała z 10 minut i znów spać. Niepokojące to dla mnie było, bo nigdy tak twardo nie spała. Wystarczyło wziąć na ręce albo do przewinięcia i zaraz się budziła. A dziś w nocy nie mogłam jej obudzić udało się jeszcze raz o 2, znów cyc przez 5 minut i śpi jak zabita. I tak próbowałam ją budzić do 7 rano. Mówię Wam, straszne to było, mąż aż nawet nią potrząsał i nic, zupełnie jakby nieprzytomna była... gdybym jej nie budziła to chyba by te 12 godzin ciurkiem przespała...

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
Stary 2014-11-07, 12:28   #4700
201704210903
Konto usunięte

wadera a gorączki nie ma ?

Stary 2014-11-07, 12:35   #4701
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
wadera a gorączki nie ma ?
No właśnie nie...

Może trochę źle się wyraziłam pisząc, że była jak nieprzytomna. Bo się ruszała, przeciągała, ziewała, ale żeby oczy otworzyć i jeść to nie.

Edytowane przez wadera4
Czas edycji: 2014-11-07 o 12:38
Stary 2014-11-07, 12:52   #4702
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Iza dziekuje czujemy sie dobrze. Wiadomo rana cos boli ale dzis juz jest ok. Niestety przystawiamy sie ale opornie nam idzie efekt jest taki ze malo co leci- prawie nic a sutek juz poraniony ;( i boli ale zaciskam zeby. Niestety wieczorem zeszlo Nam na karmieniu ponad 3h a skonczylo sie na butelce ; (

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Iza kciuki za prace!

Gryzia gratki za tc!

Jojla moj kawaler jest obledny! Jestem w Nim zakochana po uszy tylko zebym jeszcze umiala go wykarmic!
Agatko Stosuj Maltam bardzo pomaga i dużo cierpliwości przy karmieniu. Moje dwa ssaki potrafiły początkowo 24 h wisieć przy cycu.
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

powoli - spokojnie - wszystko się ułoży

----------------------------------------------------------------------
a ja chyba zwariuję...cały czas na papierze różowo a dziś jak się myłam, to nawet 2-3 skrzepy poleciały (malutkie, ale były)...przy aplikacji lutki znów na paluchu różowo... i oczywiście brzuch boli jak nigdy...wczoraj żeby nie myśleć, wzięłam leki+nospę i już o 20 spałam...dziś rano znów powtórka wody i różowej lutki na gaciach...rano dodatkowo też nospę wzięłam, bo brzuch boli...do wtorku chyba zejdę na zawał
A może jednak pomyśleć o L4? Ja niby nie miałam plamień, ale strasznie mnie brzuch bolał i dopiero jak trochę zwolniłam tempo na zwolnieniu to przeszło.
Cytat:
Niestety nic z tego bo praca jest przy Kętach i nie mam tam dojazdu
Bardzo mi przykro.

Cytat:
Melduje, ze po wizycie wszystko oki, maly na wysokim centylu, waga 780g, takze jest ladnie lezal I nakryl sie nogami, obie stopy na czole wiec sweet foci nie ma moje skarbenki

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Aha, odstawila mi heparyne

Cytat:

To się chyba zgadałyśmy ja tak zrobiłam w czwartek w tamtym tygodniu z USG Michałka a było na piątek.
Cytat:
No właśnie nie...

Może trochę źle się wyraziłam pisząc, że była jak nieprzytomna. Bo się ruszała, przeciągała, ziewała, ale żeby oczy otworzyć i jeść to nie.
Miałam taką noc z Michałem jeszcze w szpitalu.

Panika

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 13:02   #4703
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
No właśnie nie...

może wchodzi w nową fazę snów, ja bym się cieszyła gdyby moje dziecię spało mocniej na śpiocha nie cycuje?

anitko a jak sam smoczek? nie chce?

ja dzisiaj rano stukałam się w czoło, że tak spanikowałam z tym pimafucinem, wiem że pewnie tamto krwawienie nie miało nic wspólnego i mój strach teraz jest irracjonalny i śmieszny. Śluz bądź ta resztka tabletki, cokolwiek to jest to jest nie zabarwione i odetchnelam z ulgą, ale skrzep mały widziałam krwi więc obawy mam dalej. Niestety. Niech ktoś odetnie mi głowę
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 13:05   #4704
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
A my się wczoraj strachu najedliśmy... Wykąpaliśmy naszą córcię ok. 19, trochę tylko pomemłała cyca i poszła spać. Myślałam, że lada moment się obudzi, czekałam, ale zasnęłam. Budzę się o północy, a ta śpi... Na siłę ją obudziłam, possała z 10 minut i znów spać. Niepokojące to dla mnie było, bo nigdy tak twardo nie spała. Wystarczyło wziąć na ręce albo do przewinięcia i zaraz się budziła. A dziś w nocy nie mogłam jej obudzić udało się jeszcze raz o 2, znów cyc przez 5 minut i śpi jak zabita. I tak próbowałam ją budzić do 7 rano. Mówię Wam, straszne to było, mąż aż nawet nią potrząsał i nic, zupełnie jakby nieprzytomna była... gdybym jej nie budziła to chyba by te 12 godzin ciurkiem przespała...
Waderko mojej E. też zdarzały się takie epizody jak miała po kilka tygodni i też panikowaliśmy wtedy z tż. Pediatra nas uspokajała, że to nie jest nic niepokojącego i jeśli przybiera prawidłwo to absolutnie nie wybudzać do karmienia a my i tak się martwiliśmy to nam mówiła: cieszyć się i spać póki pozwala oj prorocze to było, bo teraz już tak ładnie nie śpi..
A i rota my szczepiliśmy dwoma dawkami, szczepionką Rotarix, cena coś ok. 260 zł u nas była

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48837423]

Odkąd stworzyłam wątek z problemem na wizażu, to Artek jak wiadomo go przeczytał i sypia lepiej
A tak poważnie, jak zwykle - nie chwalę, bo wiadomo...
[/QUOTE]
Aż z ciekawości znalazła ten Twój wątek dobrze, że jest lepiej! ale faktycznie 3h drzemka - wow - Artur jest mistrz! Moja E. ma niecałe 7 miesięcy i rzadko kiedy tyle przesypia łącznie w ciągu całego dnia.

Cytat:
zdolniacha !!!
Emilka od kilku dni jak leży na brzuszku to podnosi do góry tłów i pupę, tak jakby chciała raczkować choć zapewne jeszcze sporo czasu minie zanim się nauczy tego.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 13:10   #4705
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Berbie pytałaś się o moich chłopców, więc Staś nadal zazdrosny, bardzo odczuł całą tą sytuację zmienił się zrobił się skryty, trochę złośliwy. Szkoda mi go.

Michał ładnie przybiera na wadze, dzisiaj go zważyłam ze mną na łazienkowej i wychodzi że ma +/- 6 kg ( wczoraj zaczął 7 tydzień). Z gorszych rzeczy to na USG wyszło że dalej utrzymują mu się zmiany na miedniczkach nerkowych. Nie wiem co mam o tym myśleć. Dodatkowo ma wodniaka na jąderku i stulejkę.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 13:12   #4706
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie nie...

dziewczyny też tak miały więc to pewno normalne

Stary 2014-11-07, 13:29   #4707
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Wadera mój M raz spal po rehabilitacji półtorej godziny i tż chciał go budzić bo myślał że zemdlał na szczęście go powstrzymałam i po ostatnim szczepieniu tez spal rano półtorej godziny i tż znów że chyba coś mu się stało.
Szczepiliśmy rotateq iem.(trzy dawki). Ja chciałam rotarixem ale jak poszłam na wizytę to byłam tak zaaferowana że powiedziałam tylko że na rota wirusa. I pediatra sama zadecydowała. Wg mnie lepiej dwie dawki bo dziecko jest szybciej odporne.

Edytko ale piękna waga małego

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 14:28   #4708
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:

jejuu super tylko Olka mogła się tak długo ukrywać
no i Panika Ty fajna jesteś to Cię docenili w szpitalu, ale jak to Zebra napisała jak nie Panika

Cytat:
racja

Rena ja Ci tylko chciałam napisać, że też na początku ciązy z Kamilem miałam różowe plamienia i gina za sąsiada na tym samym piętrze poszłam do niego i co? i nic, bo co ma zrobić. Przyjął informacje
wszystko było ok

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 14:44   #4709
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Berbie pytałaś się o moich chłopców, więc Staś nadal zazdrosny, bardzo odczuł całą tą sytuację zmienił się zrobił się skryty, trochę złośliwy. Szkoda mi go.

Michał ładnie przybiera na wadze, dzisiaj go zważyłam ze mną na łazienkowej i wychodzi że ma +/- 6 kg ( wczoraj zaczął 7 tydzień). Z gorszych rzeczy to na USG wyszło że dalej utrzymują mu się zmiany na miedniczkach nerkowych. Nie wiem co mam o tym myśleć. Dodatkowo ma wodniaka na jąderku i stulejkę.
Biedny

Stary 2014-11-07, 15:34   #4710
wadera4
Wtajemniczenie

Dziękuję, trochę mnie uspokoiłyście. Chociaż i teraz w dzień jest bardzo senna, a co za tym idzie mało je.

Cytat:
może wchodzi w nową fazę snów, ja bym się cieszyła gdyby moje dziecię spało mocniej na śpiocha nie cycuje?
Z jednej strony się cieszę, że śpi (chociaż i tak czasu, który mi daje nie umiem wykorzystać ), a z drugiej... jakoś tak tęsknię za nią i za cycoleniem laktator musiał pójść w ruch

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Emilka od kilku dni jak leży na brzuszku to podnosi do góry tłów i pupę, tak jakby chciała raczkować choć zapewne jeszcze sporo czasu minie zanim się nauczy tego.
niedługo wszędzie będzie jej pełno

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Z gorszych rzeczy to na USG wyszło że dalej utrzymują mu się zmiany na miedniczkach nerkowych. Nie wiem co mam o tym myśleć. Dodatkowo ma wodniaka na jąderku i stulejkę.
Biedactwo... Oby wszystko dobrze się skończyło...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości