|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe Żony 2011XI i żona z października też :)
Monita jak nocka?
Takaya pokarz projekt? Ja też bym już chciała siedzi na odwyku już jakiś czas a nikt inny podobno nie może tego zrobić brakuje dosłownie 2-3mc żeby to do kończyć i by się coś dalej ruszyło...kolega się śmieje żeby mu kupić flaszkę, słoik ogórków i może jakoś dokończy no zobaczymy co to będzie i kiedy... nawet mieszkanie chciałam kupować ale już mi przeszło Ewcia to ci mama pojechała
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
I_K !!! Ja tez oglądałam mieszkania 2 tyg temu!!! Nawet zaczęłam wyliczyć i obmyślać jak to by zrobić, ale wiem,że wtedy nie ma szans byśmy się jeszcze kiedyś pobudowali no i cena 50m mieszkania u nas to koszt wybudowania domu
Współczuję z tym urbanistą masakra! Projekt w sumie znalazłam. Ważne dla mnie było by: Szęść chodów była otwarta na salon, salon z jadalnią min 30m, kominek na prostej ścianie. Mazy mi się kominek z białym klinkietem na którym wieszałabym girlandę na święta ![]() A koło schodów musi stać choinka ![]() Może dla niektórych głupie założenia, ale ja bardzo chciałam aby z salonu/jadalni były schodyna górę i aby były pół otwarte, no i kominek a z nim nie jest tak łatwo przy projekcie do 130m, bo zazwyczaj wciskają go w jakimś narożniku, przesunąć się nie da bo wypada w głupim miejscu na górze. I tak moimi faworytami są: Omega Dron (tenniestety kominek ma na cokole więc nie wiem co myśleć, ale podoba mi się ustawienie salon-jadalnia-kuchnia i Skarbek Rex (tu chyba przy schodach na dole jest ściana nośna, więc nie wie co da się zrobic, ale układ pomieszczeń na górze mi się podoba z garderoby zrobiłabym kibel z łazienki sporą garderobę a z kibla i pokoju obok schodów łazienkę z pralnią ![]() Oba mają tak podzielone pomieszczenia na górze, że będę mogła zmniejszyć ilośc okien połaciowych, ponadto okno na klatce schodowej
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Takaya to u nas podobnie :/ może i kiedyś byśmy się wybudowali za jakieś 8-9 lat ale do tej pory żyli byśmy tak aby przeżyć :/ nie opłacało by się jakoś super wykańczać tego mieszkania, zabrało by się meble stąd i jakos przeżyło ale co to za życie :/ no i bylibyśmy spoooooro kasy do tyłu :/ wole chyba czekać
Oba projekty mi się podobają jak piszesz, ten pierwszy ma fajniejszy dół ![]() ja tam lubie takie konkrety ma być tak jak ci się podoba i tyle ![]() wiesz... mojemu chłopu marzyły się podwójne schody i choinka po środku... ale dla mnie to straszna rozpusta i jakoś odpuścił ![]() o taki: http://img.extradom.pl/extradom/proj...ze%24860-860-1 |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Domek powiadacie
Eh...
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne te wnętrza, które pokazujecie! Życzę Wam, aby szybko się udało wybudować!
IK, dzięki za pamięć. Nocka ok: TŻ założył mu na noc pieluchę i nic nie wyleciało. Ja oczywiście sprawdzałam kilka razy w nicy, bo już się przewrażliwiłam, o 6ej już miał tak dużo, że go przewinęłam.... i pospaliśmy jeszcze do 8ej ![]() Ja gulasz robię, teściowie w drodze.... Poza tym siedzę w szlafroku i dom nieogarnięty..... nie chce mi się........ Wrzucę Wam coś w klubie ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Ah, dziewczyny! Pisałam już wczoraj sms-a do Passion.... Mój mąż odkrył wczoraj (!), że ma na fb wiadomośc od Passion z końca maja! Zawieruszyła się zupełnie i nie widział jej do wczoraj! Wpadł po pracy do domu i krzyczy od drzwi: słuchaj, co się stało! Już myślałam, że coś poważnego, he, he. Mówi, że ma nadzieję, że nie macie go za jakiegoś nieodpisującego gbura. Wiadmośc, poniważ Passion nie jest w jego znajomych, trafiła do folderu "inne" i on zobaczył ją dopiero gdy przeszukiwał skrzynkę chcąc znależć jakąś wiadomość sprzed kilku miesięcy od kolegi.
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja też oglądam ciągle projekty
i podobnie jak Takaya, chciałabym żeby udało nam się stan surowy postawić za gotówkę i po cichu liczę, że wprzyszłym roku uda się ruszyć.. chociaż z fundamentami..Takaya, oba projekty które wrzuciłaś mi się podobają, tylko u nasgaraż na dwa autka będzie jak u IK ja bym chciała poddasze użytkowe, na dole jeden pokój na gabinet, łazienka kuchnia, salon - chciałabym małą spiżarnię przy kuchni.. no i musi być pomieszczenie na siłkę dla Tż
Edytowane przez badziabadzia Czas edycji: 2014-11-07 o 12:04 |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Takaya hehe jak skonkretyzowane
Ale fajnie tak Gorzej tylko z realizacją![]() Kuleczko nie no muszę coś pomóc Nie chce samego P zostawiać z robotą. Poza tym we dwójkę szybciej idzie Fajnie tak wyrzucać co za duże nie? ![]() Ewcia u nas coś kropi. Ale tak miało być bo pogodę sprawdzałam ![]() DELL piąteczunio dziś helloł Głowa do góry uśmiech od ucha do ucha cyc do przodu i dawaj ![]() Monitko o widzisz to fajnie,że nocka przespana A Teściowie na długo? ![]() A Wy dziewuszki macie długi weekend? Tzn pon wolny czy nie?
Edytowane przez Joasiunia:) Czas edycji: 2014-11-07 o 12:04 |
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, ja nigdy nie mam wolnego
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia, u nas dziś od rana padało i szaro. Teraz wyszło na chwilkę słonko.
Takaya, I_K - oby Wam się ziściły Wasze marzenia co do domu!! Takaya, super te projekty, no i fajnie, że masz pewne konkrety co do wnętrza! jak budować dom, to tylko dom marzeń! Joasiunia, ja biorę wolne |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia ale tak nigdy nigdy? No co Ty...
DELL to odpoczniecie A jak się czujesz?
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Jak są dni wolne to nadrabiam to czego nie dałam rady zrobić w tygodniu
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Joasia fajnie fajnie ale czasem szkoda wyrzucić ale ciul kupie sobie nowe mam jeszcze odłożone 3 pary na wszelki wypadek
![]() och domek chyba każdej się marzy, I_K masz rację mieszkanie to zło ![]() Ja pracuję, muszę sobie któryś dzień wziąść wolny żeby okna umyć przed zimą
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Monita to z Twoim tz tylko romansowac przez fb
![]() A my sie zastanawialysmy dlaczego nie odpisuje ![]() Asiu Dell u nas tez deszcz zapowiadali ale narazie jakos sie trzyma bez ![]() Badziu pracocholiczko Asiu tz chcial sobie wziasc wolne na pon (mielismy na dzieciowe zakupy jechac) ale nie dostal bo napewno duzy ruch beda miec w warsztacie i kierownik nie dal ![]() Ale mi pyszna pomidorowka wyszla
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
badzia tak wygląda praca w domu :/
jak trzeba coś zrobić to się robi... sobota, niedziela czy godzinna 22, nie ma to znaczenia ![]() a jeszcze praca w domu z dzieckiem Monita nie było łatwo zdobyć wasz adres ![]() Ewcia u mnie dziś zupa z pieczonej dyni z mlekiem kokosowych i pieczywkiem czosnkowym a dziecko ma rosół |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Monitka ale Twój Tż się zestresował
Ewka mówisz pomidorowa Nie fajnie że nie będzie miał wolnego
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moja pomidorowa przy twojej to pikus ![]() No wkurzylam sie ale co zrobic
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
ee widze,że dyskusja wreszcie ruszyła do przodu
![]() I_K oo tak ? ![]() podwójne schody są fajne na zdjęciach, ale mało to funkcjonalne. ![]() Podobają mi się takie rozwiązania, ale wtedy więcej miejsca zajmują a u nas liczy się każde pół metra ![]() ![]() ![]() No i ciąglę się zastanawiam czy deskować do połowy klatkę schodową o tak jak tu: ![]() ![]() Chciałabym aby pierszych parę schodków było wysunięte podobnie jak tu: ![]() Fajne sa właśnie takie pół otwarte schody, ale wymagają antresoli nad salonem ![]() Ja myślałam aby zabudowac tylko tą część ze spoczynkiem + 2/3 schodki, ale nie wiem czy mogę bo to ściana nośna ;/ Nam te 120-130m spokojnie nam styknie bo chyba zostaniemy przy 3 os rodzinie i nie będzie nam się chciało tyle sprzątać Badzia oooo! A pochwal się gdzie i jaką macie działkę!!! U nas to jeszcze daleka droga ;/ Jakbyśmy mieli stan sórowy za gotówkę to przy naszym tempie oszczędzania za jakies 10lat ![]() Monita Powiedz mu aby się nie stresował Ma 'odpust' od wizażowych dziewczyn
Edytowane przez takaya Czas edycji: 2014-11-07 o 15:23 |
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Pocieszylas mniee
![]() Takaya ale pieknosci Chce juz swieta
19.12.2014 Edytowane przez ewka1368 Czas edycji: 2014-11-07 o 16:10 |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Takaya, działki jeszcze nie mamy
później Wam w klubie pokaze co mamy na oku IK, na samą myśl ślinka cieknie
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia a oglądałaś już jakies projekty domów? My też na poczatku chcieliśmy 2 stanowiskowy bo na pewno bedziemy mieć 2 samochody, ale znowu dom robi się jakiś za duży
Chociaż fajne są rozwiązania gdzie nad garażem jest pokój z łazienką i garderobą to wtedy można przez jakiś czas nie wykańczać góry, lub urządzić sobie na pół piętrze gabinet Ja na dole chcę miec tylko salon z kuchnią i spirzarnią + niedużą łazienkę---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Achh ta moja córa to jest niezła Na kota mówi Ki-ki (kicia) i jak Lamia połozyła się na kaloryferze za komodą to M jej nie może dosięgnąc i wrzeszczy najpier Ki Ki Ki jak to nie dało rezyltatów zaczęła walić w kaloryfer i wzywac nas po kolei Tata ta ta, mmmma mamama i dziadada Jak mi się uda to wkleję wam filmik jak wczoraj nosiła miskę |
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
haha niezla Madziulka
Takaya a pokoj dla Ciebie do robotek ?
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Takaya, oglądałam
ja chcę pokój na dole, bo jak dzieci pójdą w świat to zrobimy sobie tam sypialnię i nie będzie trzeba góry grzać zimą ![]() coś w tym stylu bym chciała http://www.e-domy-projekty.pl/e-128....lnia-i-tarasem na dzień dzisiejszy
Edytowane przez badziabadzia Czas edycji: 2014-11-07 o 18:38 |
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia bardzo dużo nawet tych małych domków ma pokój na dole i ja zazwyczaj planuje tam kuchnie bo salon 25m to nie salon
![]() Mi kiedyś bardzo podobał sie KR RETRO II chciałam sypialnie z tarasem od wschodu a u nas tak działka ustawiona,ze wjazd od zachodu. Dlatego chce garaż od północy i przesunąć kuchnie na tył domu bo w zachodnio-południowej kuchni gorac będzie straszny! 90% projektów ma kuchnie przy wejściu Dark z dzieciaczkami ok? Trochę sie przestraszyłam jak napisałaś |
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
genialne te podwójne schody
i te co Takaya pokazujesz ze świątecznymi dekoracjami |
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
witam się w nowym wątku
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Takaya o mamo jakie to wszystko piękne
Ale ile to kasy cza A Magdzik pomysłowy Popatrz taka mała a już sobie radzi no ![]() Ewcia oo pomidorówka mniam Ja ostatnio mam fazę na mleko Jem zupy mleczne ![]() O kurde miałam cebulaki Wam pokazać Ale będę próbować inne ciasto co by było hmm takie bardziej pulchne ![]() My skończyliśmy malować. Ale wczoraj... Wymiękłam. Tak mnie głowa bolała,że nie dałam rady już pomóc Piotrusiowi O 18 byłam w łóżku... Nie dałam rady się nawet wykąpać... A jeszcze tabletek mi brakło Dziś już dobrze się czujemy ![]() Jutro leżymy do góry tyłkami i odpoczywamy
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki w porządku, tylko czasu brak
nie mam jak was nadrobić, o klubie nie wspomnę ![]() w pracy nie ma opcji, a po pracy za dużo rzeczy do zrobienia ![]() szukam prezentu dla mamy na 50-tkę aktualnie bo nas zastrzeliła informacją że robi za 2 tygodnie a nie jak wypada za ponad miesiąc ![]() poza tym u okulisty byłam z Jaśkiem tydzień temu - na tą chwilę wszystko ok na 1 listopada byliśmy u rodziny mamy - Dell byłam na cmentarzu w twoim mieście bo tam leży mamy siostry mąż, mój chrzestny plus widziałam twoje miejsce pracy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

siedzi na odwyku już jakiś czas a nikt inny podobno nie może tego zrobić
brakuje dosłownie 2-3mc żeby to do kończyć i by się coś dalej ruszyło...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
jak piszesz, ten pierwszy ma fajniejszy dół 

jak budować dom, to tylko dom marzeń! 

O 18 byłam w łóżku... Nie dałam rady się nawet wykąpać... A jeszcze tabletek mi brakło