|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - Część III
Cytat:
|
|
#3602 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam jeszcze pytanko :w jaki sposób dokonamy wpłaty? Na konto czy przy odbiorze/za pobraniem?
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak bedzie z płatnością do stanów za kosmetyki ale uważam że powinno sie płacić po, a dokładnie po tym jak juz ta osoba obierze kosmetyki (lub zobaczy fakturę) bo jednak jak zapłaimy wcześniej a coś będzie w brakach????...
Bardzo proszę wszystkie osoby które piszą post pod postem o zaprzestanie tego, nie będę wypisywać kto tak robi ale na ostatnich dwóch stronach zrobiło to 4 osoby a jedna nawet dwa razy na jednej stronie. To utrudnia czytanie i wydłuza niepotrzebnie wątek. Jeżeli sie nie mylę to chyba grozi to upomnieniem.
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na konto ![]() może tak : ja składam zamówienie u osoby która handluje kosmetyki AVON z USA (nick Beatrysia) ona ma kontakt z konsultantką ze Stanów i u niej składa zamówienie. Jeśli koszty wysyłki nam będą pasowały wystawia ona aukcję z listą kosmetyków które chcemy, a więc wszystko odbędzie się z zawarciem umowy pomiędzy kupującym a sprzedającym (na wszelki wypadek). Wpłacacie pieniążki na moje konto, a ja całą sumę wysyłam do niej. Na moje ze względu na to że ja będę miała Wasze zamówienia z dokładnym kosztem, a nie chcę żeby ta babka się pogubiła, jak każdy zacznie wpłacać osobno. Oczywiście jeśli ktoś będzie sobie życzył wystawię aukcję prywatną ![]() No i później czekamy tylko na przesyłkę
|
|
#3605 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry pomysł z tą aukcją prywatną ale zastanawia mnie jedno jeszcze
Te kosmetyki przecież dotra do Ciebie a jak potem trafią do nas?
|
|
#3606 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że post nie będzie pod postem, ale dopiero zauważyłam Twój post ![]() jeśli będą jakieś braki to otrzymamy informację przed płatnością. Dlatego też ja najpierw wysyłam zamówienie i otrzymujemy informację o ew. brakach i koszty wysyłki. Jeśli sie decydujemy to dopiero wtedy płacimy :P
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wszystkim będę wysyłała paczuszki to już będą znikome koszty, bo nie będę liczyła za pakowanie, tylko za samą pocztę. Jeśli zamówisz np. cienie, błyszczyki itd, to nie zapłacisz więcej niż 4zł za wysyłkę listem poleconym. I tak dużo czasu spędzam na poczcie, bo u mnie moje klientki zamawiają właśnie z Avonu i zawsze im wysyłam
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
jeżeli wysyłamy na twoje konto kasę to przydałoby sie byśmy odrazu (by potem nie ponosic dodatkowych kosztów zwiazanych z przelewem) wpłaciły ci kasę za przesyłkę którą ty bedziesz musiała do nas wykonać
. Tylko czy tak się da? Bo jednak nasze paczki będą ważyły róznie i różne koszty ty poniesiesz wysyłając je do nas. Chyba że sobie mniejwięcej obliczymy ile nasze paczki mogą ważyć (czy tak się da ) i wpłacimy tyle kasy jak sobie poczta ceni.
|
|
|
|
#3610 |
|
Raczkowanie
|
Własnie dostałam paczkę Interact jest boski ,taki świeży i męski bardzo mi sie podoba.Wzięłam jeszcze próbki 5 szt. tych nowych szminek co były po 3.20. potem podziele sie wrażeniami ja je wypróbuje.
|
|
|
|
#3611 |
|
Raczkowanie
|
ja sobie zorbiłąm pierwszą i pobieżną listę tego kat.USA
cenowo (i nie tylko) podoba mi sie:1. kolczyki za 2,99 $ = 8,40 zl - str. 6 2. błyszczyki glazewear 1,99 = 5,60 (pewnie ze 2 bym wziela ) - str.203. mini kredki do oczu i ust 1$ =2,80 (2-4 sztuki) - str 22 4. cienie singielki 2,49 = 7,00 - str. 24 5. cienie mineralne 4,99 = 14 - str.26 6. puder mineralny personal match 7,99 = 22,40 (???-troszke sie boje bo jednak dobrze szybciej sprawdzic kolorek) - str.28 7. konturówki do oczu i ust 1,99 = 5,60 (też by sie pewnei nei skonczylo na jednej) str.34 8. 2 za 6,99 = 19,60 - str.40 9. deo za 1$ = 2,80 - str.156 10. tusz za 1,99 = 5,60 - str.172 jak to podliczylam to wyszło ponad 100 zl i to grubo ponad 100 ![]() jednak zredukuje to ostro do 50 zl. jak widac kroluje u mnie kolorowka jee...
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiadomo, że mniej zapłaci osoba która zamówi same np. tusze, niż ta która zamówi 10 żeli pod prysznic dlatego, jak już będę miała zamówienie to podam dokładny koszt wysyłki. Kopert bąbelkowych i paczuszek mam dużo zapasów, więc za to nie będziecie płacić
|
|
#3613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety z Szczecina nie jestem no to fajnie , że wszysktim powysyłasz paczuszki\
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kolmanka - mam wakacje to chociaż mogę się tym zająć kto wie, może zostaniemy stałymi klientkami heh :P
|
|
#3615 |
|
Raczkowanie
|
gothika przepraszam chyba chodziło o mnie, napisałam ze przez przypadek nacinęłam 2 razy bo mi komputer muli. A tak ogólnie to mi osobiscie to nie przeszkadza w czytaniu. ale to tylko moje zdanie.
|
|
|
|
#3616 |
|
Raczkowanie
|
wiedzialam ze okienko wyskakuje i nazwy tez widzialam , ale dopiero sie skapnelam, ze te nazwy lecą od lewej jak błyszczyki
![]() mam taki pomysl co do przesylki: zeby bylo taniej , moze po prostu martusia bedzie wysylala do kazdego miasta po 1 paczce (np. zamiast do 3 dziewczyn z katowic wysle to do jednej, a one sobie juz z reszta poradza). martusia bedzie miala mniej roboty i chyba wyjdzie taniej. jak na razie widzialam zainteresowanie kolorwka, wiec do 1 kg powinno sie zmiescic. co innego jesli poza kolorowka dziewczyny beda braly ciezkie kosmetyki lub okaze sie ze bedzie malo dziewczyn (np po 1 z kazdego miasta) na pewno zrobie ostateczna liste na dniach mojego zmaowienia mam nadzieje, ze bedzie troszke avonek, zeby z tą przesylką wyszło jak najtaniej ![]()
|
#3617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Normalnie wydaje mi sie,ze zaden mi nie pasuje![]() Pokaze jeszcze mamie (lubi bizuterie
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to nie ma problemu, bo tak czy siak będę na poczcie stała tylko najwyżej mnie przeklną na poczcie za ilość :P chociaż ostatnio pobiłam rekord i wysłałam 37 przesyłek ![]() będę czekała jak coś na zamówienia najlepiej pisać właśnie na GG bo zawsze się szybciej dogadamy, albo na mail : martusiawilczek@tlen.pl (też sprawdzam dosyć często)
|
|
#3619 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm wybrałam sobię( narazie tylko ja , poczekam na tatę i Tż-eta)
1. str 48-49 błyszczyki dwa za 6 dolców juicy cassic i juicy honeydew 2. str 66-67 o ile umiem angol 3 pudry za 5 dolców ( sweet honesty, far away, today) 3. STr 158-159 3 balsamy do ust za 0, 99 dolca kazdy ( raspberrym cherry ,m strawbberry)
|
|
#3620 |
|
Raczkowanie
|
no to moze zostawmy tą sprawe na sam koniec (tzn kwestie wysylki w polsce
)Ptaszysko a co do odcieni tego pudru , to włąsnie mam najwieksze watpliwosci co do kolorku.... potrzebuje cos do opalonej buzi..... ale nie chce wygladac od razu jak murzynka stad dylemat: beautiful bronze? tofi? warmth? warmest beige? coś jeszce innego? tu chyba nie zaryzykuję...
|
#3621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze te plamki kolorow sa takie malutkie Ale na pierwszy rzut oka, to wybralam kolory Warmest Beige, Beautiful Bronze i Toffee, potem w drodze eliminacji zdecyduje sie na ktorys
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane jak już będziecie na 100% pewne, to po prostu zostawcie wiadomość na GG z zamówieniem
A w czwartek wieczorem/piątek rano wyślę zamówienie i jak tylko otrzymam informację o kosztach wysyłki na pewno Wam przekażę
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro inne dziewczyny się pochwaliły to ja też to zrobię.. Zostałam STUDENTKĄ!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() na studiach dziennych![]() ![]() a tak sie bałam, że się nie dostane na Politechnikę Gdańską <jupi> ![]() ![]() ![]() ale się cieszę![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a żeby nie było off topu to czekam na smska od mojej konsultantki, bo albo dziś albo jutro będą moje kosmetyki
|
#3624 |
|
Raczkowanie
|
A czy z tej ulotki Outlet C17 tez mozemy zamawiac??
|
#3625 |
|
Konto usunięte
|
Również używam peelingów naturalsowych, bardzo przypadł mi do gustu zapach orzecha włoskiego i cukru
(z kolei balsam o tym zapachu przesuszył mi skórę...) Ale zaraz już wycofywali wszystkie peelingi naturals To sobie wzięłam waniloiowy i kokosowy, którego obecnie używam, ponieważ uważam, że wanilia będzie odpowiednia na jesień Jak je skończe, to trzeba będzie jakiś zastępników poszukać Bardzo dobrze się pienią i nie wysuszają skóry, używam peelingu co jakiś czas a na co dzień żelu tropical zing agusiia69 gratuluję skończyć pwsz w Elblągu, to mgr robię też na pg, bo na pwsz tylko licencjat |
|
|
|
#3626 |
|
Rozeznanie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4884317]Również używam peelingów naturalsowych, bardzo przypadł mi do gustu zapach orzecha włoskiego i cukru
(z kolei balsam o tym zapachu przesuszył mi skórę...) Ale zaraz już wycofywali wszystkie peelingi naturals To sobie wzięłam waniloiowy i kokosowy, którego obecnie używam, ponieważ uważam, że wanilia będzie odpowiednia na jesień Jak je skończe, to trzeba będzie jakiś zastępników poszukać Bardzo dobrze się pienią i nie wysuszają skóry, używam peelingu co jakiś czas a na co dzień żelu tropical zing [/quote] reeva w 100% zgadzam sie z Toba!tęz ubóstwiałam peeling orzech i cukier i bardzo załuje że wycofali i tą serię i peelingi naturals
|
|
#3627 |
|
Zadomowienie
|
Aha, przedtem zapomnialam napisac: Inez ten kolor pudru Warmth bedzie moim zdaniem zdecydowanie za ciemny
no chyba,ze masz naprawde bardzo sniada karnacje. Powiedzialabym,ze to kolor dla mulatek i murzynek...tak przynajmniej wyglada
|
#3628 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam avonomaniaczki
![]() Cytat:
Cytat:
hihi i zbierac zamowienia na nia a potem wrucic na swoje konto hihih ;PPS. Widze ze jednak skusiłyście sie na zagraniczny avon, wiec zycze udanego zakupu
|
||
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chciałaym dostac ten krem wyszczuplający z anew... miałam dla siebie zamówic tylko maseczke do stóp a moge sie założyc, że będę domawiac do tych 450 zł... kurcze jak co to będziemy robic tak jak dziewczyny... podbijac sobie zmaówienie w II terminie na coś co nie przychodzi mam nadzieje, ze coś takiego się znajdzie ![]() ja w k9 tak samo miałam na ponad 500 zł zamówienie
|
|
|
#3630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też mi sie tak wydaje. własnie wczoraj usilowalam kupic sobie jakis puder. w koncu kupilam w sephorze, ale tez tyci za ciemny... no nic nie ma duzej roznicy...wystarczy sie teraz opalic bardziej a tak w ogole , to zaluje ze go kupilam, bo zadnych zalet nie widze ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

Katalog rzeczywiscie ciekawy, podpytam jeszcze rodzinke, moze tez co wezma.

Maniaaa wizazowaniaaa

) i wpłacimy tyle kasy jak sobie poczta ceni.
cenowo (i nie tylko) podoba mi sie:
) - str.20

no to fajnie , że wszysktim powysyłasz paczuszki\

(z kolei balsam o tym zapachu przesuszył mi skórę...) Ale zaraz już wycofywali wszystkie peelingi naturals
To sobie wzięłam waniloiowy i kokosowy, którego obecnie używam, ponieważ uważam, że wanilia będzie odpowiednia na jesień