Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-07, 15:45   #3451
_Madison_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV

Znów apka mi nie działa

Ale dziołchy macie zachcianki
Ja też mam dlatego jutro na kebab rolo po zakupach jedziemy
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 15:48   #3452
soniuska
Zakorzenienie

oo oa ja wlasnie kebaba od jakiegos pol roku nie moge przecisnac :/
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 16:03   #3453
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Jaka sałatke zrobiłas? Moze podrzucisz jakis fajny przepis którego nie znam? kurde narobilas mi ochoty na sałatke taka z majonezikiem
Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
no mow jaka to salatka i podziel sie przepisem na nia i na tarte!
i do klubu wrzuc koniecznie bo inaczej :P
U mnie akurat dzisiaj sałatka bez majonezu, ale to ulubiona TŻ
- gotujemy makaron (jakiś większy, ja używam rurki)
- pierś z kurczaka pokrojoną z kosteczkę, doprawioną całą paczką przyprwawy gyros smażyny w sporej ilości oleju (ja daję ok150ml może z 200ml) i później makaron tym zalewamy, mamy z tego taki fajny gyrosowy sos
- do tego dokrajamy paprykę konserwową i ogórki konserowowe najlepiej chilli
Może dziwnie brzmieć przez ten olej, ale jest naprawdę przepyszna

A tartę robię taką, jest prze-prze-prze-pyszna!!!! Polecam!!!

http://artkulinaria. pl/magia-gotowania/przepisy/tarta-z-masa-karmelowa-i-czekoladowym-ganache
(usuńcie trzy spacje adresie)

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 16:37   #3454
Nati_kk
Zakorzenienie

Ja dopiero siadlam na dupce,bo po zajęciach jazda do domu,potem byliśmy odebrać przesyłki i zrobić zakupy,a teraz skladalismy wózek,jest super

A zaraz idę piec ciasto marchewkowe

U nas na obiad miały być racuchy a skończyło się na swojskiej kaszanceod teścia,prosto z zamrażalnika :-D

A na kolację mam śledzika w sosie musztardowym

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 17:09   #3455
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

witam sie popoludniwo bylam u mamy na kawie po odebraniu wynikow krwi i moczu, sa gorsze niz te pierwsze. dwa wyniki ponizej i powyzej normy i do tego bakterie w moczu i mocz nieprzejrzysty :/
zobaczymy co lekarz powie w sr jak zobaczy :/ wszystko idze dzis nie tak, do tego zorbilam zakupy,mialam sobie zapodac swoje hot dogi a piekarnik odmowil posluszenstwa, nie chce sie wlaczyc.. do tego sasiadka wlasnie 15 min zamyka i otwiera drzwi zamkiem.. zaraz nie wytrzymam!!

lece was nadrabiac..

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Znowu dziś mi dzień przez palce przeleci
Już prawie 11, a ja dopiero śniadanie jem. A jeszcze muszę ogarnąć pokój marnego i sypialnie i w łazience przydałby się porządek.. (Obiad zrobić... Jakiś deser)
A jutro nie będzie kiedy bo do mamy jedziemy na 15. A potem standardem zakupy :p

Za to dziś R wróci nie prędzej niż po 21 więc wszystko na mojej głowie.

No nie marudzę tylko uciekam do szczotki mocy:p

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

A i zapomniałam dopisać na kolację kaszanka z cebulką
Też mam prawdziwą wsiową. Mniam :p
kolacja bedzie pyszna! ja wciagnelam wlasnie mamusiowa fasolke po bretonsku. wspolczuje ze sama musisz dzis nad wszystkim zapanowac :P

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Madison smacznej kaszanki

Takze my dzis sami na noc..ale troche do wieczorka u tesciowej posiedze. Jutro sie lenimy w domu a w ndz do mojej mamy na kilka h posiedziec jedziemy. W pon M ma wolne i idziemy ogladsc wozki a we wtorek imieniny M
ja czasem lubie jak tzt ma popoludniowki, lubie pobyc sama ze soba tz juz teraz ja i brzus

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość

Jeden plus wczorajszej rozmowy !!! udało mi się tż przekonać do pieluszek wielorazowych pokazałam mu filmiki jak sie zmienia co się robi na czym polega i policzyliśmy tak wstępnie koszty no i wielorazówki przemawiają do niego i mamy zamiar już niedługo zacząć powoli jakieś kupować wiadomo na początku do 2-3 miesiąca będą zwykłe pampersy, ale potem już przechodzimy na wielo
kurde podziwiam was za te wielorazowki ja bym sie nie zdecydowala

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 17:10   #3456
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
stelaż mam zamiar składać i pod pachę a gondolę w rękach wnieść albo znieść dzięki za polecenie Zobaczę może znajdę u mnie w komisie jakiś wózek, który nie będzie cieżki, będę składać i rozkładać w sklepie i sprawdzać hihi
Dla mnie wózek Camarelo bardzo się podoba - taki zgrabniusi jest, zwłaszcza gondola. Ale nie wyobrażam sobie wnosić codziennie wózka po piętrach Wykończyłabym się chyba - mieszkamy na 3 piętrze. Można niby w piwnicy zostawiać ale ja mam zamiar poprostu do auta pakować po spacerze - tak moja koleżanka robi - tylko tym sposobem niema wózka w domu, ale sobie dobrze radzi.
Stary 2014-11-07, 17:12   #3457
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
No to dziewuszki trzymam kciuki za kp

Tule Kaprysa bo mu zimno po kapirli i pod kocem dupka trzesie. Gotuje tez juz fasole do fasolki po bretonsku
a mam mi dzis smaka zrobila na kapuste z grochem, jutro robie zakupy bo dzis nie chcialam sama tyle dzwigam, zamocze na noc groch i w pon bedzie kapucha

JAŚ

Stary 2014-11-07, 17:14   #3458
aagatrycze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
A ja jem wlasnie budyn czekoladowy
Mialam polezec ale za dynie sie wzielam i dziubie na sloiki.
Tez dzisiaj szamałam tylko ze ja czekoladowy robię ze smietankowego dodając trochę kakao
Stary 2014-11-07, 17:15   #3459
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem po. Pisze dopiero teraz bo odrazu po pojechalismy zalatwiac ciasto na wesele i wstapilismy do Pepco.
Z dzidzia wszystko ok ale znowu wypiela sie dupa i plci nie znamy. Ma podobno w calosci juz ok 16 cm. Slyszalam serdusko. A najbardziej sie ciesze bo waga mi ruszyla o 2 kg
Dzieki za kciuksy
no to super! ach te nasze dzidziolki!

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Boleczka ma w suwaczku 16t2dzien

nasze też mają około 15cm. Takie duże już, co? jak mała laleczka <3 aż dziw że tych ruchów nie czuć albo czuć ale pewne nie jesteśmy ;p

Ja czekam na siorke ma zaraz być u mnie, 15lat bedzie konczyć w marcu i chciałabym żeby została chrzestną ale nie wiem czy się uda załatwić bez bierzmowania
pewnie zalezy od ksiedza, jak dobrze zagadacie to moze sie uda znam taki przypadek, wiec trzymam kciuki!

JAŚ

Stary 2014-11-07, 17:16   #3460
Majka232
Zakorzenienie

Witam

Zrobiłam dzis wyniki i są porównywalne do tych sprzed m-ca. Hgb 11,8 a było 11,9, płytki krwi 401, a norma do 400, nie wiem czemu tak rosną, co to może ozn?

I jednak wydałam kasę w Reserved ale nie na siebie a na syneczka - kupiłam mu świetną bluzę, sweterek i t-shirt

Jutro idziemy do znajomych, bardzo mnie to cieszy

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
A pewnie, że mogę napisać
Po pierwsze karmienie piersią to dla mnie sporo zachodu, zabiera dużo czasu, a jak jeszcze dzieć lubi siedzieć przy piersi to masakra.
A ja mam w domu jeszcze trójkę dzieci, które po tej rewolucji(mam na myśli pojawienie się rodzeństwa) będą bardzo mnie potrzebować i raczej nie zrozumieją, że mama nowe dzieci tuli, a dla "starych" nie ma czasu.
Dwa karmienie mm pozwoli mi włączyć do akcji tzta czyli będzie szybciej przynajmniej w nocy i wieczorami. Bo jednak cyckiem się nie podzielimymogłabym co prawda pokarm odciągać i dawać - rozważałam przez chwilę tę opcję, ale myślę, że wtedy to już wogóle na nic nie miałabym czasu. Więc rezygnuję wogóle z kp.

Mm też mleko

A gdzie tam nie boję się
Ja nie mam zamiaru rodzić przed 36 t. Co to to nie!
Ale zobaczymy czy lekarka pozwoli na wyjazd bo jeszcze nie rozmawiałam z nią o tym.
Co do karmienia piersią to rozumiem Cię, ale może chociaż spróbuj m-c pokarmić...?
Nie jest tak, ze bliźnięta rodzą sie przed terminem, a 36 t.c. to już końcówka ciąży, ja bym sie bała lecieć samolotem w tak zaawansowanej ciąży i nie wiem czy Cię do samolotu wpuszczą

Cytat:
ten co chcę kosztuje ok 1300-1400 właśnie bo jednak chcę wózek 2w1 i dokupić adaptery i fotelik dobry z atestem więc wózek 3w1 już mnie nie interesuje

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Jeden plus wczorajszej rozmowy !!! udało mi się tż przekonać do pieluszek wielorazowych pokazałam mu filmiki jak sie zmienia co się robi na czym polega i policzyliśmy tak wstępnie koszty no i wielorazówki przemawiają do niego i mamy zamiar już niedługo zacząć powoli jakieś kupować wiadomo na początku do 2-3 miesiąca będą zwykłe pampersy, ale potem już przechodzimy na wielo
Wow, ciekawe jak długo wytrwasz przy wielorazówkach

Cytat:
Dziewczyny jestem po. Pisze dopiero teraz bo odrazu po pojechalismy zalatwiac ciasto na wesele i wstapilismy do Pepco.
Z dzidzia wszystko ok ale znowu wypiela sie dupa i plci nie znamy. Ma podobno w calosci juz ok 16 cm. Slyszalam serdusko. A najbardziej sie ciesze bo waga mi ruszyla o 2 kg
Dzieki za kciuksy
Super, że wszystko w porządku. Jejku co za wstydliwe dzieci u nas na wątku

Cytat:
Man spodnie są idealne ładne jak nowe i za 40 zł
Super!

Cytat:
Camarelo: 10 kg w całości z gondolą ;/ kurcze, albo będę się męczyć z jakimś cięższym, albo muszę wychaczyć coś używanego i nie cieżkiego
Gosiak na 4 piętro na tylnich kołach wnosić to bym się chyba zachapała... na drugie jeszcze spoko ale 4 odpada ;/
Cytat:
Tak dokładnie z tej stronki i list ekonomiczny wybrałam, wiec zamawiaj smiało ! Tylko zwróc uwagę ze te stronki sa podane juz z konkretnym rozmiarem wiec poszukaj od tego samego sprzedawcy z Twoim rozmiarem.

A poza tym mam pytanie dziewczyny, czy miałyscie już kiedys taka sytuacje, ze kupilyscie cos i placiłyscie za to kartą a potem zwracałyście, bo cos nie pasowało? Czy zawsze wyglada to tak, ze jak placisz karta, to zwrot tez otrzymujesz na konto? Bo ja w biedronce ostatnio sweter kupilam i poszlam go oddac wczoraj i wlasnie zrobili mi zwrot na karte i do tej pory nie mam tej kasy na koncie
Ja taki zwrot miałam ze smyka, kasa była chyba po 2-3 dniach.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
super wlasnie wszystko w jednym rejonie jest i wjazd od razu macie ze strony B-stoku

Ja lece po moja Maje, kaszaneczka na obiadek mam nadzieje, ze sie ucieszy, bo raczej lubi Maja i na sale zabaw dzis idziemy
Chyba zajrze do outletu smyka i kupie chociaz jakies skarpeteczki, bo nie mam chlopiecych jeszcze
Flight jeszcze raz kciuki!
Ja się umówiłam na poniedziałek z koleżanką i jej synkiem w takiej bawialni dla dzieci. Dobrej zabawy!

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Dla mnie ostatnio sis przyniosła smaczna salatke

salata lodowa
ser feta
płatki migdaly
żurawina suszona
sos jagurtowo czosnkowy

dla mnie bardzo smakowala slony smak i slodki w jednym
Znam te sałatkę, jest łatwa i smaczna, ale ja lubię w wersji mało żurawiny

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
- pierś z kurczaka pokrojoną z kosteczkę, doprawioną całą paczką przyprwawy gyros smażyny w sporej ilości oleju (ja daję ok150ml może z 200ml) i później makaron tym zalewamy, mamy z tego taki fajny gyrosowy sos

http://artkulinaria. pl/magia-gotowania/przepisy/tarta-z-masa-karmelowa-i-czekoladowym-ganache
Może wypróbuję, muszę piersi rozmrozić bo resztę mam

Koperco -fantastycznie, że dziewczynka jest nadal dziewczynką Reszta się na pewno "naprawi" do tego 38 t.c.

Kordelka - nie chcesz nawet spróbować karmić piersią? Chyba warto spróbować, może będzie ok.
Ja chciałabym pokarmić do pół roku, ale czuję, ze narazie nie mam takiego samozaparcia jak przy pierwszym dziecku
Stary 2014-11-07, 17:20   #3461
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadgonię. Wróciliśmy z USG. Fasolka wciąż jest dziewczynką i już taka pozostanie wg. lekarza
Wykryli w serduchu tzw. "bright spot" ale mam nadzieje że zniknie i wszystko będzie ok. W sumie to chyba powinnam się tym przejąć ale jakoś nie bardzo. Zwłaszcza że reszat wymiarów i pomiarów jest w punkt. Będzie wysoka bo ma długi tułów, nogi i ręce (chyba że się propocje jeszcze pozmieniaja). Lece czytać co i jak u Was.
z serduszkiem napewno bedzie wszystko w porzadku a i dzidzia urosnie jak na drozdzach jak taka dluga, super

byle do sr.. chce juz zobaczyc dzidzie..

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Man spodnie są idealne ładne jak nowe i za 40 zł
brawo! ja musze sie rozejrzec za czyms za swieta, co by czlowiek jakos wygladal. mam dala troche kasy a ja pierwsze co to pomyslalm co ja za to dzidzi kupie ale.. pewnie bedzie na kurtke zimowa, bo sie nie mieszcze, chyba ze brzuch przystopuje.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ja z doskoku tylko... padł nam net w domu, na kom mam resztki pakietu neta

proszę o kciuki za wizytę dziś od 17:40

---
mega mocne kciuki!

JAŚ

Stary 2014-11-07, 17:20   #3462
gosiak0512
Zakorzenienie

Mi tez cos apka szwankuje

Zrobilam 10sloikow dynki dla beboka i teraz bede przecierac reszte, polowe zamrozilam obrana, pokrojona, poporcjowana. Padam z nog ale szkoda mi bylo zeby sie zmarnowala dynka.
Kaska wplynela to jak starczy wieczorem sil to pobuszuje na allegro

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 17:23   #3463
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

O jakie pysznosci

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
witam sie popoludniwo bylam u mamy na kawie po odebraniu wynikow krwi i moczu, sa gorsze niz te pierwsze. dwa wyniki ponizej i powyzej normy i do tego bakterie w moczu i mocz nieprzejrzysty :/
zobaczymy co lekarz powie w sr jak zobaczy :/ wszystko idze dzis nie tak, do tego zorbilam zakupy,mialam sobie zapodac swoje hot dogi a piekarnik odmowil posluszenstwa, nie chce sie wlaczyc.. do tego sasiadka wlasnie 15 min zamyka i otwiera drzwi zamkiem.. zaraz nie wytrzymam!!

lece was nadrabiac..

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

kolacja bedzie pyszna! ja wciagnelam wlasnie mamusiowa fasolke po bretonsku. wspolczuje ze sama musisz dzis nad wszystkim zapanowac :P

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

ja czasem lubie jak tzt ma popoludniowki, lubie pobyc sama ze soba tz juz teraz ja i brzus

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

kurde podziwiam was za te wielorazowki ja bym sie nie zdecydowala

kochana bedzie dobrze caluskuje

Cytat:
a mam mi dzis smaka zrobila na kapuste z grochem, jutro robie zakupy bo dzis nie chcialam sama tyle dzwigam, zamocze na noc groch i w pon bedzie kapucha
pycha
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 17:23   #3464
Majka232
Zakorzenienie

rosario - to jest bardzo lekki wózek, spacerówka z tego wózka jest super coś jak Maclaren http://allegro.pl/cybex-wozek-callis...764164765.html
Stary 2014-11-07, 17:24   #3465
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Macie tak, ze juz byscie chcialy by byl kwiecien/ marzec? Bo ja juz nogami przebieram
ja bym jeszcze nie chciala i mam obawy! chodzi o to, ze dopoki nie bede miala wszystkiego dla dzidzi bede sie denerwowala, spoko nastapi jak zorbimy pokoik i zakupy. wtedy bede myslala zeby juz marzec byl

JAŚ

Stary 2014-11-07, 17:39   #3466
cashmere
Zakorzenienie

Dziewczyny zapomniałam Wam pokazać mój dzisiejszy łup z allegro, za całe 1.25
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg body2.jpg (110,0 KB, 10 załadowań)

jestem mamą
Stary 2014-11-07, 17:49   #3467
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Camarelo: 10 kg w całości z gondolą ;/ kurcze, albo będę się męczyć z jakimś cięższym, albo muszę wychaczyć coś używanego i nie cieżkiego
Gosiak na 4 piętro na tylnich kołach wnosić to bym się chyba zachapała... na drugie jeszcze spoko ale 4 odpada ;/
ja tez 4 pietro. mysle o tym zeby zostawiac w piwnicy wozek, albo moze stelaz zostawiac zlozony na dole.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:

A poza tym mam pytanie dziewczyny, czy miałyscie już kiedys taka sytuacje, ze kupilyscie cos i placiłyscie za to kartą a potem zwracałyście, bo cos nie pasowało? Czy zawsze wyglada to tak, ze jak placisz karta, to zwrot tez otrzymujesz na konto? Bo ja w biedronce ostatnio sweter kupilam i poszlam go oddac wczoraj i wlasnie zrobili mi zwrot na karte i do tej pory nie mam tej kasy na koncie
ja n ie pomoge. u nas zwrot robimy w gotowke lub na karte podarunkowa, choc rzadko. na karte platnicza nie zwracamy, bo wlasnie proeblemy byly z czasem realizacji, wiecej z tym roboty a i klienci sie denerwowali.

JAŚ

Stary 2014-11-07, 17:58   #3468
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
rosario - to jest bardzo lekki wózek, spacerówka z tego wózka jest super coś jak Maclaren http://allegro.pl/cybex-wozek-callis...764164765.html
U mnie by odpadl juz za same piankowe kola.

Stary 2014-11-07, 18:00   #3469
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki za przepis, prosta i pyszna sie wydaje. Ja robie podobna z tym ze dodaje majonez i kukurydze jeszcze

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 18:02   #3470
gosiak0512
Zakorzenienie

Ja bym z ta piwnica uwazala zeby wam grzyb czy co innego nie wlazlo ale stelaz sam jak najbardziej ok. Ja nie mialam gdzie zostawic bo u nas kradli strasznie wiec na 2 pietro wchodzilam z nim

Stary 2014-11-07, 18:02   #3471
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:

Super, że wszystko w porządku. Jejku co za wstydliwe dzieci u nas na wątku
Okropne wstydnisie hehe.

Czytalam ze ktoras z Was (wybaczcie nie pamietam) bedzie uzywala wielorazowek.
Podziwiam, mnie to nawet przez mysl nie przeszlo .. :P

Ja sie zajawilam simsami i gram, o dziwo M nie marudzi ze okupuje komputer hehe

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 18:04   #3472
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

brzmi ciekawie

JAŚ

Stary 2014-11-07, 18:04   #3473
cashmere
Zakorzenienie

Ja też podziwiam te, które zdecydowały się na wielorazówki

jestem mamą
Stary 2014-11-07, 18:06   #3474
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Okropne wstydnisie hehe.

Czytalam ze ktoras z Was (wybaczcie nie pamietam) bedzie uzywala wielorazowek.
Podziwiam, mnie to nawet przez mysl nie przeszlo .. :P

Ja sie zajawilam simsami i gram, o dziwo M nie marudzi ze okupuje komputer hehe
Ja i Rosarin bedziemy wielo..

Stary 2014-11-07, 18:06   #3475
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Kordelka - nie chcesz nawet spróbować karmić piersią? Chyba warto spróbować, może będzie ok.
Ja chciałabym pokarmić do pół roku, ale czuję, ze narazie nie mam takiego samozaparcia jak przy pierwszym dziecku
Nie no oczywiscie ze probowac bede, tym bardziej ze w stpitalu i tak trzeba, ale jak to sie okaze takie ciezkie jak ostatnio to z dwojka nie dam naprawde rady. Pociesza mnie to, ze u wielu kobiet przy drugim dziecku bylo lepiej z laktacja.Zobaczymy.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 18:07   #3476
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym jeszcze nie chciala i mam obawy! chodzi o to, ze dopoki nie bede miala wszystkiego dla dzidzi bede sie denerwowala, spoko nastapi jak zorbimy pokoik i zakupy. wtedy bede myslala zeby juz marzec byl
Ja mysle identycznie, zreszta psychicznie tez nie jestem gotowa jeszcze, mysle, ze dlatego ciąża trwa te 9 miesiecy, zebysmy miały ten czas na przygotowania zarówno te emocjonalne jak i cala reszta!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 18:09   #3477
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zapomniałam Wam pokazać mój dzisiejszy łup z allegro, za całe 1.25
za ile?! no nie! :P super

JAŚ

Stary 2014-11-07, 18:10   #3478
kordelka85
BAN stały

Napisalam mezowi zeby kupiul krowki, a on kupil mieso wolowe.Nie wiem czy to zrobil specjalnie czy tak naprawde pomyslal.
Teraz pojechal krowek i czekolady szukac po wioskach z tekstem ze poprzednio tak nie mialam i nie chce myslec co bedzie w nastepnej ciazy.
Stary 2014-11-07, 18:10   #3479
gosiak0512
Zakorzenienie

KORDELKA trzymam kciuki mi bylo latwiej bo juz sam fakt ze sie wie " co do czego i jak to dziala " daje bardzo duzo.

Stary 2014-11-07, 18:11   #3480
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Ja bym z ta piwnica uwazala zeby wam grzyb czy co innego nie wlazlo ale stelaz sam jak najbardziej ok. Ja nie mialam gdzie zostawic bo u nas kradli strasznie wiec na 2 pietro wchodzilam z nim
ja chcialam stelaz przypinac do kaloryfera na dole bo mamy poj.ebanego sasiada naprzeciwko, tego co go zona bije i placze cale dnie. auto nam porysowal :/ a zamierzacz przyczepiac tym co rowery, nie wiem jak sie to nazywa [kalafior]

JAŚ

Edytowane przez MaŁa_Sylwia
Czas edycji: 2014-11-07 o 18:13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości