Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27. - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-07, 21:18   #1621
NinaSimone
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27.

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Polećcie jakiś syrop albo tabsy działające wykrztuśnie. Mam suchy kaszel, coś mi siedzi poniżej gardła ale jeszcze nie w płucach i nie mogę tego odkrztusić.

Herbapect

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 21:35   #1622
IzzieSt
Zakorzenienie

Staram się o stypendium socjalne na uczelni. Pracowałam od września 2013 do grudnia 2013 na umowę zlecenie. Umowę miałam jedną z agencją pracy i od razu w niej były warunki mojej pracy w danym sklepie i warunki współpracy z tą agencją, jak coś mieli to do mnie dzwonili, w każdym miesiącu miałam inną ilość godzin, a co za tym idzie - inną wypłatę. Potrzebuję teraz 'dokumentu określającego datę utraty dochodu oraz miesięczną wysokość utraconego dochodu'. Wydadzą mi coś takiego w tej agencji? Wydaje się w ogóle coś takiego skoro to była umowa-zlecenie? Mam ogromną ochotę złożyć świadczenie, że nie miałam żadnych dochodów, bo to były takie dochody, że absolutnie NIC by nie zmieniły w kwocie stypendium, ale pękam trochę że mnie sprawdzą w US
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 21:37   #1623
201609062117
Konto usunięte

skąd wziąć karton, który wytrzyma ok 30kg rzeczy i dość niedelikatne traktowanie kuriera?
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 21:41   #1624
NinaSimone
Zakorzenienie

Firmy kurierskie oferuja swoje opakowania.

Stary 2014-11-07, 21:47   #1625
summerisgone
Zakorzenienie

Jak liczyć staż pracy? Wiem, że studia się też przeliczają a co jeśli studiuję zaocznie i jednocześnie pracuję na umowę o pracę?
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 22:00   #1626
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Mi jescze kazała robić bilurbine
Ale ta bilirubina to do d-dimerów, czy badań, które wymieniła Dotka?
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 22:02   #1627
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
Jak liczyć staż pracy? Wiem, że studia się też przeliczają a co jeśli studiuję zaocznie i jednocześnie pracuję na umowę o pracę?
Liczy się wersja bardziej korzystna dla Ciebie. Jeśli np kończysz V rok, a od dwóch lat pracujesz to po ukończeniu studiów będziesz miała 8 lat stażu pracy. Gdybyś w ciągu tych studiów nie pracowała to też będziesz miała staż 8 lat. Nie sumują się czynniki występujące jednocześnie.

Jeśli jesteś w trakcie studiów to aktualnie liczy Ci się staż za szkołę średnią (6 lat) + staż za lata przepracowane na umowę o pracę. No chyba że masz ukończony licencjat to wtedy już się liczy normalnie za studia czyli 8 lat.

Oczywiście ten cały staż liczy się tylko do urlopu.

Zamotałam chyba
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-07, 22:16   #1628
86lola
Rotmistrz

Cytat:
Napisane przez Lubell Pokaż wiadomość
Sluchajcie pilne pytanie. Dzisiaj w pracy pobolewal mnie brzuch a potem kolo 15 zaczelam odczuwac napieranie na pecherz mimo ze nic sie nie da z siebie 'wypuscic'. Od tamtej pory jest coraz gorzej, ledwo doszlam do domu. Od razu wzielam furagin i cos przeciwbolowego, weszlam pod koldre ale juz nie moge wytrzymac. Wyje z bolu i nie wiem co robic. Ciagle bym siedziala na toalecie... Zgaduje ze to zapalenie pecherza ale nigdy nie mialam go az tak nagle i nie bolalo az tak mocno. jak szybko sobie ulzyc? Kompletni nie wiem co robic. Szczerze nie wyobrazam sobie isc jutro do pracy, lekarza o tej porze nie znajde. Moze panikuje bo nigdy az tak nie bolalo... Masakra
Tabletki zurawinowe, herbata, sok z zurawiny, witamina C, duzo pij, ciepla kompiel,termofor na brzuch,No-Spa...?
86lola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 22:26   #1629
Varga
Wtajemniczenie

Od czego mogą być mocne skurcze w łydce i stopie? Codziennie mam, a jem produkty zawierające dużo magnezu i potasu, do tego co jakiś zjadam tabletkę. Może to mieć związek z ciążą, złamaną nogą i pracą siedzącą? :P
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 22:40   #1630
Hikaru
Zakorzenienie

Co on śpiewa na końcu?
https://www.youtube.com/watch?v=rzzOTfapocY Około 3:13. Oddawaj co? Zagadka mojego życia i nigdzie odpowiedzi znaleźć nie mogę :<
.
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 23:04   #1631
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
skąd wziąć karton, który wytrzyma ok 30kg rzeczy i dość niedelikatne traktowanie kuriera?
Na poczcie mają kartony.
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-07, 23:20   #1632
201605061000
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Staram się o stypendium socjalne na uczelni. Pracowałam od września 2013 do grudnia 2013 na umowę zlecenie. Umowę miałam jedną z agencją pracy i od razu w niej były warunki mojej pracy w danym sklepie i warunki współpracy z tą agencją, jak coś mieli to do mnie dzwonili, w każdym miesiącu miałam inną ilość godzin, a co za tym idzie - inną wypłatę. Potrzebuję teraz 'dokumentu określającego datę utraty dochodu oraz miesięczną wysokość utraconego dochodu'. Wydadzą mi coś takiego w tej agencji? Wydaje się w ogóle coś takiego skoro to była umowa-zlecenie? Mam ogromną ochotę złożyć świadczenie, że nie miałam żadnych dochodów, bo to były takie dochody, że absolutnie NIC by nie zmieniły w kwocie stypendium, ale pękam trochę że mnie sprawdzą w US
nie składasz żadnej umowy tylko zaświadczenie z us o dochodach za ubiegły rok
201605061000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 23:24   #1633
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona dziesiatka Pokaż wiadomość
nie składasz żadnej umowy tylko zaświadczenie z us o dochodach za ubiegły rok
ale muszę udokumentować utratę dochodu.
Stary 2014-11-07, 23:54   #1634
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Od czego mogą być mocne skurcze w łydce i stopie? Codziennie mam, a jem produkty zawierające dużo magnezu i potasu, do tego co jakiś zjadam tabletkę. Może to mieć związek z ciążą, złamaną nogą i pracą siedzącą? :P

Teraz masz złamana nogę czy wcześniej? Brałaś zastrzyki przeciw zakrzepowe?

Stary 2014-11-08, 00:11   #1635
Neonka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz kupować u kuriera to tylko nie mów ze chcesz wysyłać przez inną firmę albo np. przesylarke bo nie sprzedadzą

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość

Proponowałam też rzutki, z nadrukowaną twarzą Putina, skoro to sadownicy, ale nie przeszło
http://www.kokofolk.pl może coś stąd?

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Czy prezerwatyw nielateksowych można używać z żelem na bazie silikonu? Czy nie wolno, i można tylko te na bazie wody?

I czy ktoś jeszcze ma problem z bólem w trakcie używania prezerwatyw? Odstawiłam tabsy i ryczeć mi się chce, moje ciało zupełnie nie współgra z prezerwatywami, czuję się zawsze obcierana i obolała - mimo, że używamy żelu nawilżającego.
A probowalascie różnych gumek? Ja bardzo lubię durex elite chyba ze nie możecie lateksowych...

Wysłano z tel.
Neonka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 01:26   #1636
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Jadłam kiedyś ciasto z marmoladą zrobioną z całych jabłek, bez ogonków. I nie mogłam powstrzymać się, żeby co rusz czegoś nie wypluć, bo twarde części owoców pozostają twarde. Nie polecam.
Czyli lepiej pozostać przy sprawdzonych przepisach..Niby w tym, co się wyrzuca z jabłek jest najwięcej cennych składników

---------- Dopisano o 02:26 ---------- Poprzedni post napisano o 02:17 ----------

Cytat:
Ja bym podała te dochody na podstawie albo zaświadczenia z US (czeka się kilka dni) albo jeśli wystarczy zaświadczenia od pracodawcy (oczywiście, że wystawiają z umowy zlecenia, dochód jak każdy inny ) Lepiej nie ukrywać niczego, w każdej chwili mogą to sprawdzić, a kto wie czy komuś nie przyjdzie do głowy zweryfikować właśnie Twoje papiery..Zresztą skoro ta suma i tak nic nie zmieni to po co w ogóle ryzykować?
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 01:39   #1637
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ja bym podała te dochody na podstawie albo zaświadczenia z US (czeka się kilka dni) albo jeśli wystarczy zaświadczenia od pracodawcy (oczywiście, że wystawiają z umowy zlecenia, dochód jak każdy inny ) Lepiej nie ukrywać niczego, w każdej chwili mogą to sprawdzić, a kto wie czy komuś nie przyjdzie do głowy zweryfikować właśnie Twoje papiery..Zresztą skoro ta suma i tak nic nie zmieni to po co w ogóle ryzykować?
Zaświadczenie z US skarbowego mam. Też wolałabym nie ukrywać bo lubię mieć porządek w papierach, ale w poprzednim roku się starałam też i nie dostałam bo rodzic był na chorobowym, dochód na osobę był bardzo niski, a pani która przyjmowała wnioski powiedziała, że dziś jest na chorobowym a jutro może już normalnie będzie pracować mimo, że miałam zaświadczenie od pracodawcy, ze od x miesięcy nie osiąga w firmie żadnych dochodów, od lekarza, ze choroba postępuje i miałam zaświadczenie o kwocie chorobowego. Nie dostałam nic bo nie chciała w ogóle przyjąć mi wniosku. Boję się, że jak odpowiednio nie udokumentuję tej mojej utraty to tym razem też mi nie przyjmie i zostanę z niczym. Zadzwonię do tej agencji pracy i zapytam czy jest możliwość otrzymania takiego zaświadczenia bo chyba nic innego mi nie pozostaje

Edytowane przez IzzieSt
Czas edycji: 2014-11-08 o 08:28
Stary 2014-11-08, 02:01   #1638
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Zaświadczenie z US skarbowego mam. Też wolałabym nie ukrywać bo lubię mieć porządek w papierach, ale w poprzednim roku się starałam też i nie dostałam bo rodzic był na chorobowym, dochód na osobę był bardzo niski, a pani która przyjmowała wnioski powiedziała, że dziś jest na chorobowym a jutro może już normalnie będzie pracować mimo, że miałam zaświadczenie od pracodawcy, ze od x miesięcy nie osiąga w firmie żadnych dochodów, od lekarza, ze choroba postępuje(stan terminalny) i miałam zaświadczenie o kwocie chorobowego. Nie dostałam nic bo nie chciała w ogóle przyjąć mi wniosku. Boję się, że jak odpowiednio nie udokumentuję tej mojej utraty to tym razem też mi nie przyjmie i zostanę z niczym. Zadzwonię do tej agencji pracy i zapytam czy jest możliwość otrzymania takiego zaświadczenia bo chyba nic innego mi nie pozostaje
Wydaje mi się, że nie miała prawa nie przyjąć Ci tego wniosku skoro zmieściłaś się w terminie, a nie było nikogo aby ten wniosek od Ciebie wtedy przyjąć (o ile dobrze zrozumiałam Twoją wypowiedź) Przecież powinien być wtedy ktoś, kto ją zastępuje i przyjąłby wniosek od Ciebie
Miejmy nadzieję, że w tym roku obejdzie się bez takich przeszkód i złożysz normalnie kompletny wniosek
Stary 2014-11-08, 02:05   #1639
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość
Co on śpiewa na końcu?
https://www.youtube.com/watch?v=rzzOTfapocY Około 3:13. Oddawaj co? Zagadka mojego życia i nigdzie odpowiedzi znaleźć nie mogę :<
Ja słyszę "oddawaj megaru hej" ^^ ale już lajwie unplugget brzmi jakby tam było "oddawaj te ..... hej" oO To chyba jakiś Kazikowy okrzyk słowotwórczy bo nie wiem co to by mogło być.
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-08, 02:09   #1640
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że nie miała prawa nie przyjąć Ci tego wniosku skoro zmieściłaś się w terminie, a nie było nikogo aby ten wniosek od Ciebie wtedy przyjąć (o ile dobrze zrozumiałam Twoją wypowiedź) Przecież powinien być wtedy ktoś, kto ją zastępuje i przyjąłby wniosek od Ciebie
Miejmy nadzieję, że w tym roku obejdzie się bez takich przeszkód i złożysz normalnie kompletny wniosek
Nie nie Rodzic był na chorobowym, a ona stwierdziła, że to nie jest utrata dochodu i wniosku nie przyjmie. Później jak czekałam na decyzję w sprawie renty to też powiedziała, żebym sobie nie zawracała tym głowy bo dostanę pewnie z 1000 euro więc i tak mi się nie będzie należało stypendium Jak mam tam iść teraz to mnie aż trzęsie

Edytowane przez IzzieSt
Czas edycji: 2014-11-08 o 08:28
Stary 2014-11-08, 02:15   #1641
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nie Rodzic był na chorobowym, a ona stwierdziła, że to nie jest utrata dochodu i wniosku nie przyjmie. Później po śmierci jak czekałam na decyzję w sprawie renty to też powiedziała, żebym sobie nie zawracała tym głowy bo dostanę pewnie z 1000 euro więc i tak mi się nie będzie należało stypendium Jak mam tam iść teraz to mnie aż trzęsie
Ach tak, widać czas spać, zbyt lotna nie jestem o tej porze
Fakt, przykra sytuacja. Oby udało Ci się sprawnie załatwić tym razem.
Stary 2014-11-08, 06:55   #1642
Kasiaml91
Zakorzenienie

GG do Kasiaml91

Przyjac wniosek powinni, jedynie mozesz dostac decyzje odmowna. Agencja pracy bez problemu powinna wystawic zaswiadczenie. Ja w ubieglym roku staralam sie o stypendium i mialam umowe zlecenie w tym czasie i u mnie na uczelni nie brali tego pod uwage, twierdzac ze zlecenie dzis jest, a jutro nie ma.

Musisz dokumenty osobiscie zlozyc? Jak nie, to upewnilabym sie, ze masz komplet i wyslala poczta

24.07.2020
06.12.2020
23.07.2022
Kasiaml91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 07:04   #1643
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Ale ta bilirubina to do d-dimerów, czy badań, które wymieniła Dotka?

Do Twojego pierwszego pytania o badania przy braniu tabletek, wybacz, wiem, ze moj cytat mógł byc mylący
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-08, 07:58   #1644
201609270959
Konto usunięte

Czy do farby drogeryjnej mogę użyć oksdantu ze sklepu fryzjerskiego? Farbuję na ciemno i chcę użyć 3%, a wydaje mi się, że do drogeryjnych dają zawsze od 6%.
201609270959 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 08:17   #1645
NinaSimone
Zakorzenienie

Jakie okulary przeciw słoneczne polecacie? Mam na myśli chroniące oczy a nie np z H&M

Stary 2014-11-08, 08:21   #1646
macka
Zadomowienie

Mam 1 kg pięknej surowej łopatki wołowej ;-). Co polecacie z wołowiny przyrządzić? Jakoś do tej pory omijałam i nie mam pomysłu, a boję się że może wyjść 'twarda podeszwa'. Tylko nie zrazy zawijane, fuj ;-)

Edytowane przez macka
Czas edycji: 2014-11-08 o 08:22
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 08:22   #1647
NinaSimone
Zakorzenienie

Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27.

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Mam 1 kg pięknej surowej łopatki wołowej ;-). Co polecacie z wołowiny przyrządzić? Jakoś

Strogonow

Edytowane przez NinaSimone
Czas edycji: 2014-11-08 o 08:23

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-08, 08:26   #1648
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiaml91 Pokaż wiadomość
Przyjac wniosek powinni, jedynie mozesz dostac decyzje odmowna. Agencja pracy bez problemu powinna wystawic zaswiadczenie. Ja w ubieglym roku staralam sie o stypendium i mialam umowe zlecenie w tym czasie i u mnie na uczelni nie brali tego pod uwage, twierdzac ze zlecenie dzis jest, a jutro nie ma.

Musisz dokumenty osobiscie zlozyc? Jak nie, to upewnilabym sie, ze masz komplet i wyslala poczta
U mojej siostry na też nie brali tego w ogóle pod uwagę, a mi odpisali mailowo, że muszę mieć taki dokument. Mogę wysłać i chyba tak zrobię .
Skontaktuję się więc z agencją. Dziękuję wszystkim za zaangażowanie
Stary 2014-11-08, 08:54   #1649
almondfairy
seriously? no.

kupiłam jarmuż, ale przyznam, że poza zrobieniem koktajlu i czipsów, nie mam za bardzo pomysłu, co jeszcze mogłabym z niego zrobić. macie jakieś pomysły? dodam tylko, że bez mięsa

książki
ubrania

Edytowane przez almondfairy
Czas edycji: 2014-11-08 o 08:55
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 09:06   #1650
kraina _chichow
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
kupiłam jarmuż, ale przyznam, że poza zrobieniem koktajlu i czipsów, nie mam za bardzo pomysłu, co jeszcze mogłabym z niego zrobić. macie jakieś pomysły? dodam tylko, że bez mięsa
Również chętnie się dowiem. Ja dziś robię dynie z jarmużem w sosie sezamowym z bloga eRvegan, ale pomysłów nigdy dość na fajne wegan dania

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości