Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-07, 21:05   #4861
gosia3103
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Mój mały śpi od 17.30 zdążyłam posprzątać, zrobić sałatkę, babeczki z mięsem i upiec bezy do torta
Jakiego torta?

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
Brawo gosiu zaczarowana na fb szaleje z postami
Fb dopiero od niedawna, zwyczajnie się dziewczyna opuściła :-P
Stary 2014-11-07, 21:13   #4862
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
tak jest na to pół roku wiec nie masz co sie martwic

mi wszyscy mowia ze Kacper jesr duzy jak na 3ms ale miesci sie w 75 centylach, to troche wiecej niz przecietnie wiec nie jest jakis kolosalny
Amelka tez powyzej 75 centyli a obwod glowy w 6 tyg miala 38,5 wtedy polozna powiedziala mi ze wedlug siatki mam perfekcyjne dziecko bo i waga i dlugosc i obwod glowki byly powyzej 75 centyli
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 21:17   #4863
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
h4linko mojemu też kiepsko szło z tym trzymaniem główki, praktycznie wcale mu nie szło i byłam trochę podłamana bo młodsze dzieci ślicznie trzymały (z tego co widziałam na FB) a mój nic. A dzisiaj cudowne objawienie, bawiliśmy się w przekręcanie z pleców na brzuch i nagle sruuu a on mi się podnosi. Myślę sobie ok, spokojnie, może przez przypadek, jakos mu się ręka ułożyła czy coś (), ale ciągle to powtarzał.
Chodzę dzisiaj dumna co najmniej jakby na studia się dostał.
super też zawsze rozpiera mnie duma jak małemu uda się coś zrobić. Mój też długo nie trzymał główki, dopiero jak wpadłam na to, by położyć go na przewijaku, to wówczas się udało.

Cytat:
Kubuś dziękuje za gratulacje, zachęcony brawami jutro spróbuje chodzenia.
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 21:19   #4864
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Jakiego torta?

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Fb dopiero od niedawna, zwyczajnie się dziewczyna opuściła :-P
taki tort
dodatkowo dolny blat smaruje dżemem malinowym lub porzeczkowym pyszny jest

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 21:31   #4865
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
taki tort
Nie wątpię ;-)
Stary 2014-11-07, 21:39   #4866
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Tak wlasnie zrobilam i czytam sobie

Ja tez podzielam zdanie Gosi co do szczepienia. Moj Maluszek ma katar i kaszel i przekladamy szczepienie. Wczesniej mial lekki kaszelek niewiadomego pochodzenia i oczko mu lzawilo - nasza pediatra pow ze nie szczepimy nic poza wzw.

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Chce kupic prawdziwego baranka do wozka na zime. Ktoras z Was juz ma i poleca? Albo moze ktoras nie poleca?
nam pediatra najpierw wstrzymała szczepienia do wizyty u neurologa. Neurolog wyraził zgodę na szczepienia. Potem Ania miała katar i nie zaszczepiliśmy, potem biegunka i dalej nie szczepimy. Jak Ania wyzdrowieje, to się umówimy na szczepienie. Nikt w przychodni nam problemu nie robił. Myślę, że może w grudniu uda się zaszczepić. Miała w przychodni tylko to pierwsze szczepienie.

ps. biegunka niemalże ustąpiła. Tyłek blednie. Wczoraj nie było już płaczu przy kąpaniu - chyba przestało szczypać. Ratujemy się wodą zamiast chusteczek nawilżanych i mąką ziemniaczaną

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
tak jest na to pół roku wiec nie masz co sie martwic

mi wszyscy mowia ze Kacper jesr duzy jak na 3ms ale miesci sie w 75 centylach, to troche wiecej niz przecietnie wiec nie jest jakis kolosalny
Ania - waga urodzeniowa 2800, waga ze środy: 5780! wychodzi z biegunki, to pewnie teraz będzie już ładnie przybierać. Do dzisiaj moze już podwoiła wagę
Stary 2014-11-07, 21:57   #4867
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
taki tort
Normalnie mi

Cytat:
:
To życzymy miękkiego lądowania

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
nam pediatra najpierw wstrzymała szczepienia do wizyty u neurologa. Neurolog wyraził zgodę na szczepienia. Potem Ania miała katar i nie zaszczepiliśmy, potem biegunka i dalej nie szczepimy. Jak Ania wyzdrowieje, to się umówimy na szczepienie. Nikt w przychodni nam problemu nie robił. Myślę, że może w grudniu uda się zaszczepić. Miała w przychodni tylko to pierwsze szczepienie.

ps. biegunka niemalże ustąpiła. Tyłek blednie. Wczoraj nie było już płaczu przy kąpaniu - chyba przestało szczypać. Ratujemy się wodą zamiast chusteczek nawilżanych i mąką ziemniaczaną

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Ania - waga urodzeniowa 2800, waga ze środy: 5780! wychodzi z biegunki, to pewnie teraz będzie już ładnie przybierać. Do dzisiaj moze już podwoiła wagę
A to chyba już podwoiła Ania wagę

Edytowane przez agatka553
Czas edycji: 2014-11-07 o 22:00
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 22:04   #4868
h4linka
Zadomowienie

Dobra dziewczyny. Kończymy ten wątek, mam już gotowy następny.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 22:08   #4869
Gatita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cabonkaa Pokaż wiadomość
ach Ci teściowie kochani
lepiej niech cię nie denerwują bo to karmieniu nie służy i dzidzia się jeszcze bardziej denerwuje.
Nie zakładasz małemu gatek żadnych ?
właśnie to moi rodzice... ale to chyba jeszcze gorzej... z teściami ciut bardziej oficjalne relacje mam to się też tak nie wtrącają... nic to - byle do poniedziałku

jak jesteśmy u nas i mamy cieplej to bez gatek, u rodziców zimniej to spodenki i skarpetki, ale jak jest KUPOKALIPSA to wszysko zabrudzone i tak

A nas ścigają za niezaszczepione dziecko... tzn. mamy zaszczepione w innym ośrodku i oczywiście matce nie chce się latać z zaświadczeniami ze zaszczepione
Gatita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 22:09   #4870
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 22:13   #4871
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gatita Pokaż wiadomość
jak jesteśmy u nas i mamy cieplej to bez gatek, u rodziców zimniej to spodenki i skarpetki, ale jak jest KUPOKALIPSA to wszysko zabrudzone i tak

A nas ścigają za niezaszczepione dziecko... tzn. mamy zaszczepione w innym ośrodku i oczywiście matce nie chce się latać z zaświadczeniami ze zaszczepione
KUPOKALIPSA brzmi jeszcze śmieszniej niż KUPOGEDON.

My mieliśmy mieć dzisiaj szczepienie, ale jak byłam we wtorek u pediatry to je odwołałam a i tak dzisiaj dzwonili, czy młody na pewno młody jest chory i czy wiemy, że i tak i tak nas czeka szczepienie, jak nie dziś to za tydzień.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-07, 22:16   #4872
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gatita Pokaż wiadomość
właśnie to moi rodzice... ale to chyba jeszcze gorzej... z teściami ciut bardziej oficjalne relacje mam to się też tak nie wtrącają... nic to - byle do poniedziałku

Obowiązkowi szczepień podlegają obywatele przebywający na terytorium naszego kraju dłużej niż trzy miesiące. Czyli dziecka które trzech miesięcy nie ukończyło nie ma prawa nikt ścigać.
Mnie jeszcze nie ścigają, ale zaraz zaczną ;-) no i czas zacząć szczepić, na samą myśl mnie paraliżuje :|
Stary 2014-11-07, 22:18   #4873
damcilapke
Rozeznanie

Cytat:
Obowiązkowi szczepień podlegają obywatele przebywający na terytorium naszego kraju dłużej niż trzy miesiące. Czyli dziecka które trzech miesięcy nie ukończyło nie ma prawa nikt ścigać.
Mnie jeszcze nie ścigają, ale zaraz zaczną ;-) no i czas zacząć szczepić, na samą myśl mnie paraliżuje :|

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

gosia pisalas ze napewmo nie zaszczepisz tymi skojarzonymi. Dlaczego ? bo nas czeka szczepienie i nie wiem na co sie zdecydowac
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 22:29   #4874
agatka553
Rozeznanie

Czy któraś łyka limetic???

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

KUPOKALIPSA:haha ha:
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 22:30   #4875
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez damcilapke Pokaż wiadomość

gosia pisalas ze napewmo nie zaszczepisz tymi skojarzonymi. Dlaczego ? bo nas czeka szczepienie i nie wiem na co sie zdecydowac
Dlatego, że nigdy w naturze nie zarazisz się tyloma chorobami naraz, w dodatku tak nienaturalną drogą. Przy kilku wkłuciach się to przynajmniej rozkłada - rączka, nóżka. Najrozsądniej byłoby i tak podawać tylko jeden zastrzyk przeciwko jednej chorobie na jednej wizycie i ja na takie rozwiązanie będę się upierać.
Generalnie po tych skojarzonych jest najwięcej powikłań. A takie gadanie, że dobry rodzić zapłaci żeby tylko dziecko mniej cierpiało..no nóż mi się w kieszeni otwiera ;-)
Stary 2014-11-07, 22:36   #4876
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:

A co grozi w Pl za uchylanie sie od szczepien?
Nasi znajomi w Ie nie szczepili swojej dwojki dzieci, my szczepimy ale np Sebus ma juz praktycznie 3 mies chodze do przychodni na wazenie, do szpitala na kontrole i NIKT mnie nie pyta o szczepienia, nikogo to nie interesuje czy zaszczepiony byl czy nie A do tej pory nie byl, bo jak pytalam o to czy mozna, to powiedzieli, ze nie. Ale to w jednej klinice, u Gp czy u pielegniarki srodowiskowej nikogo to nie interesuje i sama musze pytac. Lissty z kolejnoscia szczepien dawno dostalam, na zadne sie nie stawilam, i nikt nie zada wyjasnien. Za kazdym razem jak pytam o szczepienia, to musze wyjasniac od poczatku bo nikt nic nie wie

A u nas chyba skok rozwojowy, bo od paru dni Seba mega marudny, placzliwy i ma problemy z zasypianiem....w dodatku ciagle siedzialby na cycu

Starsza corka spi a Mlody baraszkuje z Tatusiem na dywanie, chyba mu dobrze, bo zasmial sie na caly glos
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 22:42   #4877
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
A co grozi w Pl za uchylanie sie od szczepien?
Nasi znajomi w Ie nie szczepili swojej dwojki dzieci, my szczepimy ale np Sebus ma juz praktycznie 3 mies chodze do przychodni na wazenie, do szpitala na kontrole i NIKT mnie nie pyta o szczepienia, nikogo to nie interesuje czy zaszczepiony byl czy nie A do tej pory nie byl, bo jak pytalam o to czy mozna, to powiedzieli, ze nie. Ale to w jednej klinice, u Gp czy u pielegniarki srodowiskowej nikogo to nie interesuje i sama musze pytac. Lissty z kolejnoscia szczepien dawno dostalam, na zadne sie nie stawilam, i nikt nie zada wyjasnien. Za kazdym razem jak pytam o szczepienia, to musze wyjasniac od poczatku bo nikt nic nie wie

A u nas chyba skok rozwojowy, bo od paru dni Seba mega marudny, placzliwy i ma problemy z zasypianiem....w dodatku ciagle siedzialby na cycu

Starsza corka spi a Mlody baraszkuje z Tatusiem na dywanie, chyba mu dobrze, bo zasmial sie na caly glos
A powiedzieli że czemu nie można?
U nas grozi grzywna chyba do 5 tys ale rodzice na których ją do tej pory nałożono wygrali sprawy w sądzie. Bo to jest tak że za brak szczepień ściga sanepid a nie jest organem władzy wykonawczej i nie ma prawa nakładać kar.
Ale np kiedyś za nieszczepienie w szpitalu była grzywna a teraz już jest zniesiona.
Może jak się trochę przebujam to w ogóle zniosą obowiązek szczepień? ;-)
Stary 2014-11-07, 22:47   #4878
damcilapke
Rozeznanie

Cytat:
Dlatego, że nigdy w naturze nie zarazisz się tyloma chorobami naraz, w dodatku tak nienaturalną drogą. Przy kilku wkłuciach się to przynajmniej rozkłada - rączka, nóżka. Najrozsądniej byłoby i tak podawać tylko jeden zastrzyk przeciwko jednej chorobie na jednej wizycie i ja na takie rozwiązanie będę się upierać.
Generalnie po tych skojarzonych jest najwięcej powikłań. A takie gadanie, że dobry rodzić zapłaci żeby tylko dziecko mniej cierpiało..no nóż mi się w kieszeni otwiera ;-)

a da sie tak jak mowisz ze na jedndj wizycie jedna szczepionka?
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 01:09   #4879
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez damcilapke Pokaż wiadomość

a da sie tak jak mowisz ze na jedndj wizycie jedna szczepionka?
Jeśli się uprzesz to wszystko się da, ale łatwo nie będzie. Wejdź sobie na stronę stowarzyszenia Stop NOP może tam Ci się coś rozjaśni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-08, 02:58   #4880
neska1412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Ja biore limetic.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

KUPOKALIPSA:haha ha:
Cytat:
A szczepisz na rota i pneum. My nie szczepimy.
A podstawowe mamy te zwykle. Jak sie maly rozwyl przy pierwszym wkluciu to juz chyba mu bylo wszystko jedno.

Moja kolezanka powiedziala ze szczepila na wszystko co mozliwe i zaplacila za ta szczepionke 100 zl. Mowie jej ze to tylko 5w1 a ona no ta.... przeciez tam sa roto i pnejmo. Powiedzialam jej ze te szczepionki sa o wiele drozsze i spytamal se jej o nazwe powiedziala ze pentaxim. Nie wiem czy tak sie pisze. Kurcze ona nawet nie wie nq co dziecko szczepi.
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 05:55   #4881
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
taki tort
że Ci się chce... ja obiad robię na raty i to w bólach czasami.. takie mam zdanie o gotowaniu, pieczeniu itd.

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Dobra dziewczyny. Kończymy ten wątek, mam już gotowy następny.
Co poganiasz

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Nie ma się co śmiać tylko nadganiaj ilość postów!

My już nie śpimy od 5:30. Młody się obudził bo już jest dzień dla niego, nawet nie chce jeść. Próbuję go na leżaczku uśpić bo w łóżku jęki niezadowolenia... przecież mądra mamusia nauczyła, że łóżeczko jest do spania w nocy
Jakie te dzieci są mądre i cwane, no padam na pysk z uznaniem.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 08:44   #4882
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
A podstawowe mamy te zwykle. Jak sie maly rozwyl przy pierwszym wkluciu to juz chyba mu bylo wszystko jedno.

Moja kolezanka powiedziala ze szczepila na wszystko co mozliwe i zaplacila za ta szczepionke 100 zl. Mowie jej ze to tylko 5w1 a ona no ta.... przeciez tam sa roto i pnejmo. Powiedzialam jej ze te szczepionki sa o wiele drozsze i spytamal se jej o nazwe powiedziala ze pentaxim. Nie wiem czy tak sie pisze. Kurcze ona nawet nie wie nq co dziecko szczepi.
Nie będę.
No właśnie to jest najgorsze ludzie idą często jak baranki na rzeź nie wiedząc w ogóle o co chodzi..
Cytat:

Nie będę.
No właśnie to jest najgorsze ludzie idą często jak baranki na rzeź
Stary 2014-11-08, 08:50   #4883
h4linka
Zadomowienie

Dziewczyny mój młody zrobił dzisiaj kupę. Taką normalna ubita kupę jak dorosły. Fakt ze nie była jakoś mega twarda ale jednak. Nawet nie zaplakal wiec chociaż tyle, ze wydalanie go nie zabolało. Skąd tak z nienacka taka kupa?
Stary 2014-11-08, 08:55   #4884
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mój młody zrobił dzisiaj kupę. Taką normalna ubita kupę jak dorosły. Fakt ze nie była jakoś mega twarda ale jednak. Nawet nie zaplakal wiec chociaż tyle, ze wydalanie go nie zabolało. Skąd tak z nienacka taka kupa?
Przeczytałam najpierw pierwsze zdanie i się zastanawiałam - a co to za wyczyn? ;-)
Stary 2014-11-08, 09:29   #4885
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Hmmm mój takie kupki robi, w sumie też bez spiny jakiejś wielkiej.
My jesteśmy na mm i kupy są co 2. dzień. Najpierw robi takie zbite, a potem jeszcze taką normalną paćkającą dorabia. I w ogóle mój młody się ostatnio wycwanił i robi kupę przy przewijaniu, jak mu pieluchę podkładam i unoszę nogi do góry to on wtedy sruuu. Wiem, że mu tak łatwiej bo mu brzuszek lekko nogi uciskają, ale nie wiem czy to dobrze, że się tak przyzwyczaił.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 09:53   #4886
estella18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość

hej! ja łykam Limetic czuję się po nim dobrze
Stary 2014-11-08, 10:38   #4887
cabonkaa
Raczkowanie

Cytat:
Hmmm mój takie kupki robi, w sumie też bez spiny jakiejś wielkiej.
My jesteśmy na mm i kupy są co 2. dzień. Najpierw robi takie zbite, a potem jeszcze taką normalną paćkającą dorabia. I w ogóle mój młody się ostatnio wycwanił i robi kupę przy przewijaniu, jak mu pieluchę podkładam i unoszę nogi do góry to on wtedy sruuu. Wiem, że mu tak łatwiej bo mu brzuszek lekko nogi uciskają, ale nie wiem czy to dobrze, że się tak przyzwyczaił.
To napewno faza przejściowa Może jak się zbliża godzina 0 zafunduj małemu jakiś masażyk i brzusio "pougniataj" żeby robił normalnie. Może pomoże

H4linka moja córa też taką raz zrobiła z tym że miała kłopot z wydaleniem, ale to było po 3-4 dniach i MM. Jak się maluch nie męczy to chyba nie ma problemu
cabonkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-08, 11:59   #4888
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, to chyba zatwardzenie, bo je się na podstawie wyglądu kupy ocenia. Jak kolejna będzie ok, to nie ma się co martwić, pewnie coś, co zjadłaś go przyparło. Może jadłaś ryż, banany czy coś takiego? Ale jakby się powtórzyło, to trzeba poszukać przyczyny.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Zuken, pytałas o gluten, ja chyba po prostu dodam do zupki odrobinę kaszy mannej. Tak myślałam sobie, ale w sumie nie planowałam tego jakoś dokładnie, jestem dopiero w fazie dokształcania się w temacie.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 12:36   #4889
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
A powiedzieli że czemu nie można?
U nas grozi grzywna chyba do 5 tys ale rodzice na których ją do tej pory nałożono wygrali sprawy w sądzie. Bo to jest tak że za brak szczepień ściga sanepid a nie jest organem władzy wykonawczej i nie ma prawa nakładać kar.
Ale np kiedyś za nieszczepienie w szpitalu była grzywna a teraz już jest zniesiona.
Może jak się trochę przebujam to w ogóle zniosą obowiązek szczepień? ;-)
Mielismy po urodzeniu ostry konflikt płytkowy.kilka transfuzji itp. Musza to jeszcze kontrolowac. w kazdym razie, nikt minie powiedzial, zebym nie szczepila, musialam zapytac sama, czy wolno, wtedy usłyszalam, ze nie. bomogloby to byc niebezpieczne,gdyby tzeba bylo znowu przetaczac, a dopoki sie poziom nie ustabilizuje nie mozna ryzykowac.

gdybym nie wiedziala, gp lub pielegniarka podaliby Malemu szczepionke, bo lekarz z kiliniki ze szpitala nie przekazal tej informacji dalej

Cytat:
że Ci się chce... ja obiad robię na raty i to w bólach czasami.. takie mam zdanie o gotowaniu, pieczeniu itd.

My już nie śpimy od 5:30. Młody się obudził bo już jest dzień dla niego, nawet nie chce jeść. Próbuję go na leżaczku uśpić bo w łóżku jęki niezadowolenia... przecież mądra mamusia nauczyła, że łóżeczko jest do spania w nocy
Jakie te dzieci są mądre i cwane, no padam na pysk z uznaniem.
haha Nawet takie maluszki maja juz swoje pierwsze nawyki
U nas na odwrot-lozeczko sluzy do drzemek w dzien. Seba odlozony sam zasypia. Przychodzi noc, i on za nic w swiecie nie zasnie w lozeczku, dopiero jak go przeloze do naszego lozka. Nie wiem, jak wyczuwa roznice, bo ja chodze spac pozniej od niego, wiec przy mnie nie zasypia

Moja starsza mnie rozbraja. Przyszla do mnie o 7 rano do łozka, i chciala spac, ale...Seba obudzil sie do karmienia, wiec musialm mu dac cyc..Jadl sobie na spiocha i wszystko wskazywalo na to,ze zaraz twardo zasnie, ale gdzie tam...Siostra zaczela wolac, patrz mamo,dzidzi wstal, wstal! Lapala go za reke, zaczela przytulac i ogolnie wybuch radosci z jej strony, z mojej mniejszy...Tlumaczenia, ze dzidzi nie wstal, bo chce dalej spac (i ja takze) nic nie pomogly, mloda rozbudzila mlodego na dobre, a matka musiala chcac nie chcac zwlec sie z lozka choc za oknem jeszcze byla noc!

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2014-11-08 o 12:37
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 13:58   #4890
Moni 26
Zadomowienie

hejo! a ja mam pytanko do mam dzieci smoczkowych. Jak często wymieniacie smoczki? Trzeba co miesiąc, czy wystarczy jak już sie nie nadają do dania dziecku? Bo ja nie wymieniałam dlatego pytam...A własnie w tym tygodniu dam mu nowy, ale z racji tego że ten obecny jest do 3 miesiecy...

Co do ku[ mój w dalszym ciagu robi rzadkie( no ale nie takie jak w 1 miesiacu, to dopiero była woda) Z reguły raz-dwóch razy dziennie a tak to non stop siku...No sika jak opętany, zawsze pełna pielucha

Ja już po spacerku, brzydka pogoda deszcz pada, ale mimo to wyszłam , folią małęgo zakryłam i smacznie sobie spał

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:

ja szczepiłam tak jak ty podobnie myślałam z tym ukłuciem do wczoraj bo zdązyłąm go juz uspokoić po 1 wkłuciu , zadowolony usmiechniety, a tu idzie kolejne i serce mnie bolało, z tym ze na pierwszej wizycie płąkał bardziej , a teraz dużo głębiej go kuła Musiało go boleć bo wczoraj był marudny. Dlatego wczoraj mama cały dzień przytulałą i nosiłą biedaczka, od razu sie uspokajał
Jednak 10 godzin standardowo przespał, bez pobudki

Jednak mam problem mały w nocy potrafi ssać kciuka...Jak zauważę to mu daje smoka i jest luz Kurcze mam nadzieje że sie nie nauczy
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości