![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Moja walka - jilllove
Długo się zastanawiałam czy zakładać swój własny wątek, bo jednak jest sporo miejsc gdzie można pisać ale jednak się tam nie odnajduję bo teraz głównie ćwiczę na siłowni. Wątek będzie po to by się mieć przed kim spowiadać - taka dodatkowa motywacja
![]() Trochę o mnie.. Wiek ...3 z przodu już jest dawno ![]() Ćwiczę od listopada 2013, najpierw było Body Revolution Jillian Michaels - 3 m-ce, później przeszłam na Fitness Blender i z nimi zaczęłam treningi siłowe w domu. Taka forma treningu bardzo mi odpowiadała. Tak na prawdę cały czas trenowałam regularnie aż do wakacji.. Niestety lipiec, sierpień, wrzesień były tymi miesiącami gdzie mało ćwiczyłam bo nie miałam kiedy lub po prostu mi się nie chciało (tak to też trzeba przyznać). Diety tzn zdrowego odżywiania pilnuję cały czas, więc przez okres tych 3 m-cy nie przytyłam . Jako, że treningi w domu mi się już okrutnie znudziły od października zaczęłam chodzić na siłownię i robiłam trening FBW z SFD. Spadło mi przez ten miesiąc 1 cm z talii i 2 cm z brzucha..a w pupie doszło 1,5 cm hmm (mąż się cieszy ![]() Teraz mam trening ustalony przez inną trenerkę - już podzielony na partie. Mój tydzień treningowy wygląda tak : Pon: plecy, triceps, biceps, abs, aeroby 40 min Śr : klatka, barki, abs, aeroby 40 min Pt: nogi, pupa, aeroby 30 min W pozostałe dni powinnam chodzić na aeroby czyli bieżnia lub orbi. Moje wymiary : Pokaże wymiary sprzed roku i pierwsze zapisane , które mam z lutego 2013 kiedy miałam pierwsze zrywy do treningów. Generalnie schudłam 10 kg od listopada 2013 do maja 2014, od tego czasu waga się utrzymuje..chciałabym jeszcze może 2-3 kg zrzucić. Zobaczymy jak będzie wyglądał brzuch, który jest moim priorytetem . wzrost 176 cm, waga 69 kg ![]() edit : wymiary z grudnia'14 ![]() no ! obym miała się czym chwalić za kilka miesięcy ![]() Edytowane przez jilllove Czas edycji: 2015-02-16 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja walka - jilllove
Cześć Jillove, miło Cię widzieć
![]() Widzę, że też przeszłaś na siłowy. będę zaglądać ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
hej Katja_24
![]() ![]() taaaak zdecydowanie siłowy mnie teraz bardziej jara niż podskoki ![]() Właśnie wróciłam z treningu, który zajął mi dziś 1h45min ... 10 minut na orbi-rozgrzewka przyciąganie drążka wyciągu górnego do klatki nachwytem 4 x 14 (4 sztabki) wiosłowanie ze sztangielkami w opadzie tułowia, w podporze o ławkę 4 x 12-14 na stronę (7,5kg) ściąganie drążka w siedzeniu z uchwytem w kształcie litery "V" (podchwytem) 3 x 14 powt. (4 sztabki). ćwiczenie na prostowniki grzbietu- unoszenie tułowia na ławce rzymskiej z ciężarkiem 5 kg w ręku (z talerzem) 3 x 15 uginanie rąk na modlitewniku z hantlekami 3 x 15 na jedną rękę (5kg) wyciskanie francuskie z hantelkiem 4 x 14 (na jedną rękę) 5/7,5 kg - unoszenie nóg do świecy na macie 3 x 20 - scyzoryki na macie 3 x 20 - wznosy nóg na żurawiu (w zwisie) 3 x 12 20 min orbi 20 min bieżni prędkość 6,5, wznos 8 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja akurat ćwiczę w domu, więc mój zestaw wygląda troche inaczej. Sama sobie ułożyłaś czy trener?Dawno zaczęłaś? Bo ja na poczatku lipca, ale miałam 3 tygodnie przerwy (urlop).
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
W zasadzie siłowe robię gdzieś od maja ale wcześniej w domu trenowałam. Teraz nudzi mi się w domu, często mi się nie chce tego wszystkiego rozstawiać, więc od października zaczęłam chodzić na siłkę i bardzo sobie chwalę. Choć przed pierwszym treningiem na siłce miałam bóle brzucha ze stresu hehe
![]() A przerwę to ja miałam prawie całe wakacje ...pisałam o tym w pierwszym poście. Trening układała mi trenerka , nie wiem czy kojarzysz Sylwię Szostak ? na fb znajdziesz ![]() Edytowane przez jilllove Czas edycji: 2014-11-03 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Powodzenia w treningach, będę zaglądać
![]()
Ćwiczę od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dzięki MorganLeFay
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Melduję trening wykonany :
40 minut aeroby (interwały na bieżni + steper +orbi) dodatkowo jako bonus dorzuciłam 3 x12 na nogę wykroki - 20 kg Odwodzenie nogi w tył przy użyciu wyciągu 2x12 /5sztabek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jillove, a mogę spytać, ile kosztowało ułożenie treningu? Bo miałam propozycje: trening + dieta za 200 zl i nie wiem, czy to dobra oferta?
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
120 zł z planem żywieniowym , ale to są raczej takie ogólne zasady żywienia a nie jakiś jadłospis. Ja się w zasadzie odżywiam tak cały czas .Mi zależało tylko na treningu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mhm...u mnie mialo byc 100 trening i 100 dieta. Czyli jednak drogo?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Trochę drogo...no ale zależy kto Ci to ustawia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Duzo by tlumaczyc; po ogolnych informacjach nt mojej diety (ilosc kalorii i posilkow oraz b/w/t) dziewczyna stwierdzila, ze mam diete do dupy i stad brak progresu. No i nie wiem, czy ma racje czy chciala mnie naciagnac.
Ma bloga, zrobila kurs trenera. Nie chce tu sypac nazwiskami, bo moze oczerniam ja bezpodstawnie ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Podglądam temat i będę kibicować.
Co do tych cen to różnie bywa i zależy to nie tylko od tego, kto układa, ale też i od klubu. I na ten przykład- w jednym z najdroższych klubów w Lublinie dieta+ trening= 200 zł miesięcznie. Natomiast w innym dieta+trening 99 zł (a jak ktoś nie chce planu treningowego, tylko samą rozpiskę diety to 50 zł). Ale oddzielnie są liczone: analiza składu ciała (ok. 20 zł) czy wspólne zakupy z dietetykiem (no cóż... jak ktoś lubi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nikogo nie oczerniasz na razie ![]() Ja wybrałam S.Sz. , bo sama wygląda nieziemsko i wie co z czym się robi. Nie chciałam tracić czasu na jakieś niepewne treningi, które nie dają efektów. Edytowane przez jilllove Czas edycji: 2014-11-04 o 15:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trening zmieniłam z obwodowego FBW z SFD na dzielony jakieś 2 tygodnie temu. Zeszły mi mięśnie z brzucha i od 2 m-cy nie mogę ich odzyskać. Dziwne to, ale lepsze miałam po trningach Jill ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
hm to dziwne bo przecież mięśnie w tak krótkim czasie raczej nie mogą zniknąć...może wodę złapałaś ? wymiary się zwiększyły ? Co robisz na brzuch ? Ja mam siłowe treningi i po nich w dwa dni mam brzuszki różne różniste 3 ćwiczenia po 3 serie po 20 powtórzeń. Wiadomo też , że brzuch ćwiczy przy siłowych np przy MC.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Obwod ud sie zmniejszyl, brzucha nie mierzylam. 3 x w tygodniu robie 10-minutowki na brzuch. No i spinam miesnie przy silowym.
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
5.11.2014
Klatka, barki, abs wyciskanie hantli na bosu 4 x 12-14, 7,5kg na rękę rozpiętki na fitballu 4 x 12-15 powtórzeń - 3 kg na rękę damskie pompki na odwróconej piłce bosu 4x10 wznosy sztangielkami bokiem, w pochyleniu tułowia 4 x 14 powt. wznosy sztangielek przodem, w siedzeniu na fitballu 3 x 14 powt wyciskanie hantli w siedzeniu na pilce 4 x 15 + brzuszki na piłce (naprzemiennie po kazdej serii barków 30 spięć brzucha) ![]() spiecia brzucha na ławce lekko pochyłej w doł 4 x 20 aeroby 20 min orbi, 20 min bieżnia marsz na wznosie uff ciężko było...słabą mam górę, pompek nie umiałam zrobić tyle ile trzeba było - to jest dla mnie najgorsze ćwiczenie ![]() ale coś tu się na tych ramionach zaczyna dziać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
6.11 rest i dzień grzechów
![]() ![]() 7.11 NOGI i PUPA 10 min rozgrzewki uginanie nóg leżąc 4x15 po 10 /15 kg wchodzenie na stopień 4x25 na jedną nogę hantle w rękach razem 15 kg 3 serie i w ostatniej 20 kg przysiady sumo z hantlem trzymanym oburącz 4 x 20 (12,5 kg 2 serie,15 kg 2 serie) wypychanie suwnicy siedzącej 4 x 15, 35kg, 40 kg 30 min aeroby |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Dziś zakupiłam w Decathlonie (to mój ulubiony sklep ostatnio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak się przyglądam Twoim zdjęciom i zauważyłam na pierwszym że prawe ramię masz niżej niż lewe ![]()
Ćwiczę od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Dzięki za rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
8.11 rest
9.11 aeroby, bieżnia 30 min, orbi 15 min, 60 brzuszków na piłce, rozciąganie Dzisiaj testowałam stanik z Decathlonu i spisał się wyśmienicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Dzisiejszy trening był na pół gwizdka...rozkłada mnie choróbsko i ledwo dałam radę..
10 minut na orbi-rozgrzewka podciąganie na TRX 4 x 14 wiosłowanie ze sztangielkami w opadzie tułowia, w podporze o ławkę 4 x 12-14 na stronę (7,5kg i 10 kg ) ściąganie drążka w siedzeniu z uchwytem w kształcie litery "V" (podchwytem) 3 x 14 powt. (4 sztabki). ćwiczenie na prostowniki grzbietu- unoszenie tułowia na ławce rzymskiej z ciężarkiem 5 kg w ręku (z talerzem) 3 x 15 uginanie rąk na modlitewniku z hantlekami 3 x 15 na jedną rękę (5kg) wyciskanie francuskie z hantelkiem 4 x 14 (na jedną rękę) 5/7,5 kg - unoszenie nóg do świecy na macie 3 x 20 - wznosy nóg na żurawiu (w zwisie) 3 x 12 15 min orbi 15 min bieżni prędkość 6,5, wznos 8 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
11.11 rest
12.11 Klatka, barki, abs wyciskanie hantli na bosu 4 x 12-14, 7,5kg na rękę rozpiętki na fitballu 4 x 12-15 powtórzeń - 5/6 kg na rękę damskie pompki na odwróconej piłce bosu 3x10 wznosy sztangielkami bokiem, w pochyleniu tułowia 4 x 14 powt. wznosy sztangielek przodem 3 x 14 powt wyciskanie hantli w siedzeniu na pilce 4 x 15 + brzuszki na piłce (naprzemiennie po kazdej serii barków 30 spięć brzucha) spiecia brzucha na ławce lekko pochyłej w doł 5 x 20 aeroby 20 min orbi,10 min bieżnia marsz na wznosie chyba trzeba sobie zrobić przerwę od treningów na czas choroby , słaba jestem i na treningach to wychodzi niestety |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Od 13.11 zrobiłam sobie przerwę bo choroba mnie rozłożyła. Dalej kaszlę ale dziś już musiałam iść na trening bo mnie roznosiło
![]() Dziś były nogi i pupa. Cardio skróciłam z uwagi na chorobę bo jednak jeszcze słaba jestem. 7 min rozgrzewki uginanie nóg leżąc 4x15 po 10 /15 kg wchodzenie na stopień 4x25 na jedną nogę hantle w rękach razem 15 kg przysiady sumo z hantlem trzymanym oburącz 4 x 20 - 15 kg wypychanie suwnicy siedzącej 4 x 55 kg odwodzenie nogi w tył na wyciągu 3x15 - nie pamiętam ile tam miałam sztabek 10 min aeroby |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
19.11
8 minut na orbi-rozgrzewka podciąganie na TRX 4 x 14 wiosłowanie ze sztangielkami w opadzie tułowia, w podporze o ławkę 4 x 14 na stronę (7,5kg) ściąganie drążka w siedzeniu z uchwytem w kształcie litery "V" (podchwytem) 3 x 14 powt. (4 sztabki). ćwiczenie na prostowniki grzbietu- unoszenie tułowia na ławce rzymskiej z ciężarkiem 5 kg w ręku (z talerzem) 3 x 15 uginanie rąk na modlitewniku z hantlekami 3 x 15 na jedną rękę (5kg) wyciskanie francuskie z hantelkiem 4 x 14 (na jedną rękę) 3 kg wznosy nóg na macie 3x20 unoszenie nóg do świecy 3x20 skręty tułowia ze sztangą na plecach 3x20 10 min orbi 20 min bieżni prędkość 6,5, wznos 8 __________________ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.