|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Naczelna wampirzyca
|
Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVI
Puder jest w sklepie pod tym adresem, chociaż cena dla mnie ciut za wysoka jak za coś, co szybko się zużyje. No u mnie max by postał do nowego roku, bo prócz 24 grudnia czekają mnie jeszcze urodziny taty, wizyta u rodziny TŻ, impreza świąteczna w pracy, sylwester i kilka imprez ze znajomymi
Ale z chęcią poznam recenzję jak ktoś z Was by kupił, tzn. zwłaszcza czy ten puder nie osypuje się za bardzo z ciała i czy lepszy jest od brokatów choćby.http://www.yves-rocher.pl/rozswietla...a_czarne_owoce Co prawda fotki limitek na pl fbooku Roszera są wzięte z zagranicznych stron, ale i tak widnieje na nich i puder i spray do pomieszczeń i woda toaletowa z serii czarne owoce, więc raczej te produkty powinny się pojawić i u nas. Pamiętajcie, że pełna kolekcja powinna według nich wejść do obiegu 17 listopada dopiero, więc może wtedy się pojawią te 3 produkty w stacjonarkach. No i na fr stronie po przeliczeniu z obecnym kursem euro cena tej wody owocowej wynosiłaby około 63-64 zł za 50 ml, a znając jeszcze PL to zechcą dać wyższą cenę Pamiętam też jak kilka lat temu wprowadzali produkty stopniowo z serii świątecznej i część można było kupić w listopadzie, a część w grudniu dopiero. Ja bym przynajmniej tak zrobiła, że jedną wodę zostawiłabym do sprzedaży na grudzień, by ludzie znowu odwiedzili stacjonarki.Co do PN to u mnie wciąż stoi resztka jednego z kremów do rąk z tej serii i też jest wstrętna - leje się okropnie, do tego niezbyt ładnie pachniała od początku i co najgorsze ten krem do rąk się strasznie lepi, więc podejrzewam, że z resztą produktów jest podobnie, no może za wyjątkiem żeli do kąpieli i tych peelingujących (choć akurat one mają strasznie rzadką konsystencję i przez to niedostosowane do niej dobrze opakowanie). A krem służy mi tylko jak już naprawdę nie mam nic innego do rąk i sama go też nie kupiłam, tylko dostałam jako gratis z wakacyjnej książeczki z poprzednich lat. No, wreszcie przyszła paczucha z oferty wysyłkowej i tak jak obiecałam piszę moje pierwsze wrażenia co do zamówienia i ba, wstawiam wrednej jakości zdjęcia z telefonu 1. Żel pod prysznic z drobinkami czarne owoce - po zdjęciach na stronie na pewno wiecie, że buteleczka jest obłędna, wygląda jak bombka i jak ktoś ma się jeszcze czym myć to ja polecam zrobić z tych żeli pokojową dekorację do czasu świąt Jeśli idzie o zapach to moje pierwsze wrażenie po powąchaniu w buteleczce - to kompot jagodowy mojej babci, z którego czasem w wakacje robiła orzeźwiające zupy lub też nadzienie do bułeczek jagodzianek , akurat dla mnie zapach dzieciństwa i o ile nienawidzę zapachu aronii/porzeczek np. w sklepowych sokach, o tyle te nuty są naprawdę fajne - lekko słodkawe, ale nie tak jak kokos/wanilia/czekolada, tylko jakbyśmy właśnie rozgnietli w dłoniach świeże owoce. Faktycznie po nałożeniu żelu na ciało zapach staje się bardziej głęboki i bardziej zróżnicowany różnymi czarnymi owocami, a nie tylko jagodami, skojarzył mi się z takim leśnym zapachem jeżyn (jak ktoś zbierał w życiu grzyby to może taki zapach pamiętać ). Co do drobinek - nie pozostaje ich tak dużo na ciele jak np. po brokacie, ale przez jakiś czas się mienią, także na świąteczne posiadówki, imprezy karnawałowe, sylwester jak znalazł, o ile ktoś nie lubi świecić się jak choinka 2. Żel pod prysznic z drobinkami pomarańcza&czekolada - dla mnie tradycyjny świąteczny zapach, bo zawsze na święta piekę piernika/brownie z dodatkiem pomarańczy i dlatego tak bardzo lubię to połączenie. Żel dla mnie pachnie obłędnie, jest tak samo dobry jak ten (choć powiedziałabym, że mniej intensywny od tego z linka) => https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/64165_250.jpg Po otwarciu pachnie skórką pomarańczową, natomiast po nałożeniu na ciało ciastkami delicje o smaku pomarańczy Zapach czekolady absolutnie nie jest zapachem duszącym, ani dominującym, ja bym powiedziała że ten zapach działa jak perfumy - z początku czujemy pomarańczę, potem zapach przechodzi właśnie w fazę objadania się ciachami, by na końcu pozostała lekka nutka może nie tyle zapachu samej czekolady, co słodkawego kakao. No i tu drobinki działają na tej samej zasadzie delikatnej poświaty.3. Peelingujący żel pod prysznic czerwone owoce - jak dla mnie po otwarciu pachnie jak lekko wyżuta guma balonowa o zapachu malin, na pewno nie jest to taka malina jak ta peelingująca z serii PN, a to znaczy dla mnie, że zapach jest jednak nieco gorszy. Po nałożeniu na ciało zapach bardziej przypomina owocowe cuksy Skittles, ale potem niestety przeradza się w coś mało sympatycznego - zapach staje się faktycznie mieszanką czerwonych owoców, ale żadna nuta nie jest dla mnie dominującą (a wolałabym, żeby nuty ulatniały się tak jak w perfumach/wodach toaletowych). No i przeciwnie do innych osób tutaj sądzę, że po umyciu się i odczekaniu akurat ten zapach będzie najmniej słodki z całej świątecznej kolekcji. Niestety zawiodła mnie też tutaj opcja peelingu. W żelach PN jest on jak najbardziej naturalny i te drobinki się aż rozpuszczają, natomiast w tym żelu drobinki peelingujące to połączenie jakichś pestek, które po prostu muszą się spłukać i chyba jednak sztucznego badziewia, bo coś drapie podczas kąpieli, a na pewno nie jest to moja myjka 4. Kremowy żel pod prysznic - gruszka w karmelu - podchodziłam sceptycznie do tego zapachu, a jednak miło się rozczarowałam Sądziłam, że będzie okropny tak jak jabłko z poprzednich limitek, natomiast pachnie ciekawie - po otwarciu jest to typowy zapach gruszki, choć powiedziałabym że takiej kupionej z bazarku i już dojrzałej, miękkiej i nadającej się od razu do zjedzenia. Po umyciu zaś nadal czuć tę gruszkę, tylko nieco delikatniej, zaś dopiero po odczekaniu wyczuwalna jest tytułowa karmelizacja, nie jest to zapach krówkowy, a typowy zapach ulatniający się przy karmelizacji gruszki cukrem lub miodem i tak bym określiła właśnie końcową fazę tego zapachu. Żel faktycznie ma gęstszą konsystencję niż wyżej wymienione żele i przez to też dłużej utrzymuje się na skórze zapach. 5. Teraz ten produkt http://www.yves-rocher.pl/zel_pod_pr...zswietlajacymi Pierwsze wrażenie mylne - po otworzeniu wydawało mi się, że żel jest najbardziej bezpłciowy ze wszystkich, jednak po nałożeniu na ciało okazało się, że: z początku pachnie ono marcepanem, zaś po odczekaniu bardziej kwiatem pomarańczy, a nie typową kwaskowatością cytrusów Drobinki - podobnie jak w powyższych żelach. Także mój osobisty ranking tych żeli/zapachów: Nr 1 - na równi czarne owoce (choć nie polecam peelingującego żelu ze względu na zbyt sztuczne drobinki) i gruszka w karmelu Nr 2 - czekolada&pomarańcza - byłby to dla mnie najlepszy zapach, ale daję tej linii nr 2 dlatego, że pamiętam poprzednią edycję (ba, mam w zapasach jeszcze jeden żel z niej) i przyrównując obie wersje, ta wcześniejsza podoba mi się bardziej i na pewno dłużej utrzymuje się na ciele, może to też kwestia tego, że żele z drobinkami są bardziej płynne/rozwodnione niż tradycyjna opcja? Nie wiem. Nr 3 - zapach migdału i pomarańczy (choć ja twierdzę, że migdału i kwiatu pomarańczy), kryjący się w rozświetlającym żelu z drobinkami - hmm, jednak raczej nie moje klimaty, bo nie jestem wielką fanką marcepanowego zapachu, ale jeśli ktoś taki zapach lubi, to na pewno powinien się ten żel spodobać, ja go kupiłam tylko z ciekawości. Jak dla mnie marcepan, a więc i migdał jest w tym żelu bardziej dominujący (pamiętam, że ktoś w tym temacie o to właśnie pytał), bo czuć go zarówno z początku w butelce i na skórze, jak i po dłuższej chwili od kąpieli. Nr 4 - czerwone owoce - na pewno nie polecam żelu peelingującego; ten zapach miał być chyba lekką alternatywą dla słodszych i kwaskowych zapachów limitowanych, a wyszedł moim zdaniem nieco niedorobiony Znam zapach zblendowanych czerwonych owoców, ich zapach naturalny, czy połączony z innymi rzeczami, a ten zapach jak wspomniałam przypomina mi sztucznawe - cukierki lub gumy do żucia, trzeba długo czekać zanim coś się wykrzesa z tego zapachu i paradoksalnie jest tam wtedy mało owocu w owocu (tak jak cukru w cukrze z pewnego filmu :P). No totalnie nie moje klimaty...A Wam co przypadło do gustu? Jak inne produkty z limitek? Zwłaszcza ciekawią mnie te tradycyjne żele (bez peelingów i drobinek) i kremy do rąk. 6. Lakier do paznokci http://www.yves-rocher.pl/lakier_do_...cja_limitowana - powiem tak, kolor bardzo fajny, nie jest to typowe złoto, bardziej stare złoto, o bardziej w takim odcieniu http://p.alejka.pl/i2/p_new/53/39/op...000111_0_b.jpg Co do konsystencji i utrzymywania się - hmm, jest gęsty, lecz po zastygnięciu nie jest to typowy lakier, a raczej paznokciowa naklejka, sądzę, że jakoś szczególnie trwały to on nie będzie, więc po jednym wyjściu (bo broń boże po zmywaniu/praniu/sprzątaniu domu) będzie nadawał się do zmycia lub poprawek, ale kolor naprawdę ładny, no i mieniący się w świetle. Także trwałość na minus, kolor za to super. No i wybaczcie, że już nie malowałam paznokci tym kolorem, ale mam już inny na swoich, poza tym o tej porze to za duże krzywizny by mi wyszły, niemniej jednak pokazuję kolor na mojej dłoni i białej kartce ![]() Jako gratisy otrzymałam: 7. Również krem na zmarchy Riche Creme Powoli zaczyna mnie dobijać ich spersonalizowana oferta dla klienta Choć dla 27-latki odpowiedniejsza byłaby woda toaletowa, czy nawet zestaw kolorówki w cenie tych 159 zł.8. Mini mleczko odbudowujące - wcześniej miałam masło do ciała z tej serii i mi uratowało skórę zeszłej zimy, bo miałam taką, że jak się przejechało po niej paznokciami to na kilka godzin zostawały ślady Wiadomo, mleczko ma rzadszą konsystencję, no ale znowu liczę na jego cudowne działanie zimą ![]() 9. Do jednego z zestawów żeli dostałam złotą torbę prezentową - da się w nią zapakować kosmetyczne prezenty, bo wygląda elegancko i jest dość sztywna i solidnie wykonana, tylko nie jest zamykana, więc warto sobie kupić jakąś wstążkę pasującą do złotego koloru i przewiązać rączki. No i po jednej stronie torba ma przezroczyste okienko. 10. Z próbek dostałam znowu QNdA (no nie mogę się przekonać do tego zapachu), aktywator blasku Elixir 7.9 (nie korzystałam jeszcze) i podkład wygładzająco - rozświetlający w kolorze jasny beż - w e-sklepie to kolor beż 200 (z chęcią przetestuję, bo póki co mam uraz do podkładów YR (ten matujący jest np. okropny http://www.yves-rocher.pl/makijaz/co...dklad_matujacy, jeszcze miałam jeden też w podobnym opakowaniu, ale chyba go już nawet wycofali ).11. No i kubasy - jak dla mnie bez większych rewelacji, pójdzie dla kogoś na prezent z puszką na herbatę, jak już ją zgarnę ze sklepu. Kolor i wzorek ładny, ale pojemność niezbyt duża, raczej nadająca się na szybkie wypicie płynu, niż na np. czytanie książki z kubkiem gorącej herbaty. No i brzegi (tu gdzie dotykamy ustami) ma dość grube, a z tego co wiem, nie każdy to lubi. Ja wypuszczę je w świat, bo po 1 - mam już za dużo kubków, 2 - jednak dla mnie pojemność za mała (już takich kubków mam kilka), ale trzeba przyznać, że wyglądają elegancko. O trwałości niestety nic nie powiem. Edytowane przez Xandrine_Marie Czas edycji: 2014-11-08 o 03:11 |
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
super opis
|
#1143 |
|
Raczkowanie
|
Ubolewam nad tym że nie mamy wody toaletowej czarnych owoców- poleciałabym od razu ! Uwielbiam takie zapachy.
Pamiętam kiedyś (około 15 lat temu) dostałam wodę toaletową owoce leśne z YR- zapach OBŁĘDNY. Najśmieszniejsze że flakon z dosłownie kropelką mam do dzisiaj w pokoju w domu rodzinnym. Niestety, obecne owoce leśne nie ma co do nich porównywać...[/QUOTE] NO WLASNIE !!!! ja takze dostalam takie cudo x lat temu ( bardzo duzo lat) i pieknie pachnial, nie to co teraz , teraz chcialam do tego wrocic i zakupiłam i WIELKI ZONK bo teraz mi sie ten zapach nie podoba, jest zupelnie inny !!!! ZUPELNIE GORSZY i myslalam ze tylko ja tak mam, jeszcze byly sliczne pseudo drewniane pudełeczka, pachnace kapsułeczki w kolorowych kulkach ach bajka to byla ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- ![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]() k laski: Xandrine_M arie PIEKNIE PIEKNIE POETYCKO wielkie brwawa dla opisu ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- balsamy PN ja mam kolejna ukachana wanilie ale juz powiedzialam ze to ostatnia wlasnie butelka z powodu ze jest zadka i za zadka tym samym wydaje mi sie ze jest slaba i szybko skora wraca do przesuszenia i to pomimo ze zapach jest mmoim ukochanym nie kupie tego balsamu wiecej
|
#1144 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
Czy to dopiero wczoraj wieczorem pojawily sie niektore produkty 2 w cenie 1, czy to ja wczesniej slepa bylam
skusilam sie na zestaw z czarnymi owocami chociaz przeroznych zeli i balsamow mam juz po kokardki Dostalam tez po raz pierwszy od zalozenia pod koniec sierpnia karty, ulotke ze stacjo, z tym ze urodzinowa, mam nadzieje, ze te zwykle tez beda juz przychodzic. Prezentem byl do wyboru jeden z zeli uMaJ.
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie masz te produkty 2 w cenie 1?
|
#1147 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma specjalnej zakladki do tej promocji, ale sporo produktow np. z serii HV, pure camille, meskie balsamy po goleniu i sporo innych jest 2 w cenie 1.
"It's better to be hated for who I am, than be loved for who I am not" - Kurt Cobain Edytowane przez betist Czas edycji: 2014-11-08 o 11:19 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 | |
|
Zadomowienie
|
alez elaborat super Ciekawa jestem mojej paczki. Co do starych owocow leśnych z YR- dostałam kiedyś od siostry,a właściwie w spadku, ten wakacyjny zapach dzis Cytat:
u mnie na urodziny cisza ze stacjonarki |
|
|
|
|
#1149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na stacjonarce specjalnie mi nie zalezy, poszlam w sumie tylko odebrac ten tusz SP, ale i tak musialam cos kupic, bo pani stwierdzila, ze inaczej nie zalozy mi karty i nie da gratisu. Wzielam krem do rak za jakies 12 zl, wiec niby spelnilam warunki dostawania ofert, a poki co ta byla pierwsza i jedyna.
"It's better to be hated for who I am, than be loved for who I am not" - Kurt Cobain Edytowane przez betist Czas edycji: 2014-11-08 o 11:50 |
|
|
|
|
#1150 |
|
Rozeznanie
|
Faktycznie nie bylo wczesniej 2 w cenie 1, musieli dorzucic
|
|
|
|
#1151 |
|
Makeup challenge winner
|
Nie nie było 2za1. Szukałam wczoraj rano i nie znalazłam takiej oferty. Jak udało się komuś wieczorem zamówić z kodem -100, to gratulacje.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-11-08 o 12:22 |
|
|
|
#1152 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() u mnie kod na -100zł jeszcze działa
|
|
#1153 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też, rozważam nad anulowaniem poprzedniego i złożeniem nowego. Z drugiej strony chciałam limitki...
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Po zastanowieniu stwierdziłam, że nie ma tam nic, co mnie interesuje.
|
#1154 |
|
Konto usunięte
|
Nie mówcie, że da radę połączyć 2za1 i kod -100...
W tym wypadku chyba anulowałabym stare zamówienie. |
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
ja wgl jestem nie normalna bo zamówiłam w sumie 3 zestawy żeli w bombkach z zamysłem pomranczowych 1 dla mnie reszta na prezenty a bombki w ramach dekorACji
do łazienki ale za pół roku jak bede po remoncie ![]() widze wlasnie produkty 2 w cenie 1..ale ja juz puscilam zamowieniA! KTORE juz sa wyslane..a zalatwiłabym tymi 2 w 1 kolejne prezenty na swieta..
|
#1156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam kartę od paru lat, dostawałam ulotki a w tym roku ze stacjo cisza |
|
|
|
|
#1157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mama jest klientka stacjo od paru lat, rzadko robi tam zakupy i zazwyczaj sa to jakies drobiazgi, a regularnie co miesiac dostaje od nich oferty.
|
|
#1159 |
|
Makeup challenge winner
|
Tak kod rabatuje, czyli HV -75%. Czy w ofercie 2za1 jest tylko seria HV i Pure Camille?
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-11-08 o 13:18 |
|
|
|
#1160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Interesuje mnie polityka urodzinowa bo mnie olali jak widać
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Raczkowanie
|
Mi też jeszcze działa kod -100 zł i tak mnie kusi żeby puścić jeszcze jedno zamówienie z 2 za 1. Jednak mój portfel chowa się głęboko w torebce i krzyczy, żeby go nie dotykać bo pogryzie....
|
|
|
|
#1165 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
Niestety, przy ofercie 2za1 i kodzie na -100 zł, nie ma dodatkowych gratisów- tylko produkty 2za1... Dla mnie to się nie opłaca, na razie nie kupuję w YR
|
#1168 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1170 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

Ale z chęcią poznam recenzję jak ktoś z Was by kupił, tzn. zwłaszcza czy ten puder nie osypuje się za bardzo z ciała i czy lepszy jest od brokatów choćby.
Jeśli idzie o zapach to moje pierwsze wrażenie po powąchaniu w buteleczce - to kompot jagodowy mojej babci, z którego czasem w wakacje robiła orzeźwiające zupy lub też nadzienie do bułeczek jagodzianek
). Co do drobinek - nie pozostaje ich tak dużo na ciele jak np. po brokacie, ale przez jakiś czas się mienią, także na świąteczne posiadówki, imprezy karnawałowe, sylwester jak znalazł, o ile ktoś nie lubi świecić się jak choinka
Znam zapach zblendowanych czerwonych owoców, ich zapach naturalny, czy połączony z innymi rzeczami, a ten zapach jak wspomniałam przypomina mi sztucznawe - cukierki lub gumy do żucia, trzeba długo czekać zanim coś się wykrzesa z tego zapachu i paradoksalnie jest tam wtedy mało owocu w owocu (tak jak cukru w cukrze z pewnego filmu :P). No totalnie nie moje klimaty...
Powoli zaczyna mnie dobijać ich spersonalizowana oferta dla klienta 
super opis
, teraz chcialam do tego wrocic i zakupiłam i WIELKI ZONK bo teraz mi sie ten zapach nie podoba, jest zupelnie inny !!!! ZUPELNIE GORSZY i myslalam ze tylko ja tak mam, jeszcze byly sliczne pseudo drewniane pudełeczka, pachnace kapsułeczki w kolorowych kulkach ach bajka to byla
klask i: