![]() |
#2671 |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Moja tesciowa po tygodniu juz meza gdzies wysylala i komentowala jak ja moge sie jeszcze zle czuc skoro tydzien lezalam w szpitalu..... to nic ze mialam krwotok pozszywali mnie jak nie wiem mam megaaa anemie i 3 doby dziecka w inkubatorze pilnowalAm powinnam kuzwa zalozyc homonto na szyje i orac pole....
A ile sie codziennie naslucham ze jestem wyrodna matka itruje dziecko mm. To ze odciagam jej nie dociera. Tylko to ze dokarmiam bo powinnam glodzic dziecko... a ona mojego to na raz po 100ml wydoic potrafi i nie mam jeszcze tyle aby na te 6x plus jakies protesty w międzyczasie wyrobic. Wiec te 2-3 razy ma mm reszta ode mnie ehhh Kasia widze ze brak poporodowych danych Julci 52cm waga 3160 Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-11-08 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja teściowa mojego męża w wózku zostawiła samego na słońcu, ten zjaral pół twarzy i przewrócił się z wózkiem. Ona zawsze mówi ze był takim okropnym dzieckiem ze darł ciągle ryja,zresztą do dziś jest najgorszy i ze mój syn tez taki będzie xd |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Anuszka ale gościówa ![]()
![]() |
#2674 |
Wtajemniczenie
|
Moja prababcia urodziła 8 dzieci, wieku dorosłego dożylo dwoje.
Babcia z kolei ogarniała wszystko sama, mąż pracował, przynosił kasę i tyle, jak umarł to babcia była tak zrazona do związków, że nie chciała z nikim się wiązać, bo miała dość facetów a tylko 50lat. Takie tyranie całe życie i satysfakcja, że się dało radę, ale nie nazwałbym tego szczęśliwym życiem. Z tych niektórych uwag to czasem zazdrość i gorycz bije i taka chęć dowalenie, że mi było ciężko i źle, ale się nie przyznam tylko następnej przysram, żeby jej za dobrze nie było.
#2675 | |
Zakorzenienie
|
Moja babcia zawsze mówiła że dziadek chodził odpoczywać do pracy a ona z dziećmi...
Nie dziwota ze te mochery wszystkie takie wredne i zgorzkniale. Na pewno było im ciężko i były sfrustrowane. Człowiek się psychicznie może wykończyć. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
homonto- Gonia, youmade my day :-D ![]() Cytat:
![]() Moja zawsze opowiada, że mój tż był idealny i musiałam go budzić, bo jej się nudziło, za to jego młodszy brat dał jej do wiwatu, bo miał przepuklinę o darł się jak dziki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Wtajemniczenie
|
Anuszka, wytrzeslo, z nerwów, Staś taka histerię urządził, że już się nudzi i chce do domu, wróciliśmy wiec, TZ poszedł do pracy, Staś ma karę na bajki i zapowiedz że nigdzie nie wychodzi i niech teraz siedzi w pokoju aż mu całkiem zbrzydnie, ja posprzatałam, leże i płakać mi się chce
![]()
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Raczkowanie
|
Futbolowa jak się urodził nasz syn, strasznie źle się czułam i ogólnie nie radziłam sobie po porodzie z atrakcjami a niestety moi teściowie ciągle gdzieś TZ wyciągali. Pojechał nawet z nimi na komunie do ich rodziny, wiedząc że zostaję całkiem sama z dwutygodniowym dzieckiem bo moja mam w tym czasie była w Anglii u mojej siostry. Miał wrócić wieczorem pociągiem a wrócił chyba po 3 dniach
![]() Od mojej mamy nigdy nie usłyszałam takich głupawych argumentów że dawniej to kobiety sobie radziły. Mówiła mi że było ciężko, ostatni miesiąc ciąży by tylko spała a po porodzie było jeszcze ciężej i moja babcia przychodziła nas kąpać i pomagała na początku. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zadomowienie
|
A ja sobie jade na ktg ...mam nadzieje ze mnie tam nie zostawia
![]()
#2681 |
Rozeznanie
|
Już zaczęłam wczoraj tym fioletem mazać i o jakim czasie to ma wyschnąć bo caigle mokro w tym pępku i ile razy dziennie mazać tym fioletem??
Właśnie do teraz psikałam tym osinosept. i czyściłam patyczkiem i czekałam aż odpadnie a to się ślimaczy a na dziś już mamy 2 tygodnie boje się że jakaś infekcja się zacznie ![]() dziewczyny po cc jak wyglądał Wasz połóg? czekoladka o jacieee zazdroszczę takich ilości mleka i tego obeznania...moja pije z cyca staram się wybudzać ją max co 3 godziny albo jak sama się obudzi to też przystawiam i sama nie wiem ile pije czy za dużo czy za mało.. skad ja to mam wiedzieć.. jak naje sie i daje ją na klate do odbicia i ciągle szuka to znów ją przystawiam ale jak zaśnie i nic ją nie rusza to kładę ją do łóżeczka i albo po paru minutach znów stęka i płacz to znów do cycka a jak śpi to śpi.. a ile tam tego zje to nie mam pojęcia..przeważnie przy cycku jest tak 15-30 minut(pije) a wisieć to czasem ponad godzinę,, i teraz jeszcze mi zaczęła ulewać nie po każdym karmieniu ale czasem to nie wiem czy tzn że ma za dużo...
![]() |
#2682 | |
Rozeznanie
|
Mnie też się chciało na sam koniec ciągle płakać a tż się zaraz wkurzal bo nie wiedział o co mi chodzi. Kiedy ja sama nie wiedziałam ;-)
![]() Cytat:
Jestem dwa tygodnie po cc i praktycznie nie leci ze mnie nic. Jakieś pojedyncze krople albo skrzepy, ale malutko. Kurczę, M.się rozkłada katarowo. Nie dość że zasnęła co już jest ewenementem to jeszcze pochrapuje czyli katar na bank. Jak teraz chronić to maleństwo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Rozeznanie
|
Mojej tez sie ulewa ale zazwyczaj po mm moje jak jej sie poodbija to ladnie przyswaja. Teraz doczytalam ze emfilon jest tez AR następnym razem takie kupie moze pomoze.
Czy to od ilosci zalezy? Chyba nie bo mojego je wiecej niz mm tak czasem nawet 2x tyle i nie ulewa sie. Chyba zalezy czy dobrze sie poodbija i ile nalapie powietrz tylko to ciezko sprawdzić.... Frau to masz zagwostke chyba musisz je sprobowac odseparowac ![]() Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-11-08 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wole podawać z butli bo wiem ile wypija,wiem ze Cyc łatwiej podać ale ja wole tak. Mój glodomorek i tak dostaje mm 2-3 razy na dobę ,a budzi się co 2-3 godz. Ja odciagam co 5 godzin i cieszy mnie każdy wypity ml mojego mleczka,może uda się miesiąc pokarmic a wiadomo ze będzie Pic więcej wiec pewnie i mojego mleczka będzie jeszcze mniej dostawać,zobaczymy ...... Moja tez czasem uleje,nie biorę jej do odbicia bo sama beka ale nie zawsze.
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
Nadia na poczatku praktycznie wcale nie odbijala. Od kilku dni prawie po kazdym karmieniu odbija
![]() Ale polozna mowila mi ze jak bedzie wieksze porcje jesc to bedzie odbijac... Czy to tez dowod na to ze mam wiecej pokarmu...mam nadzieje...18.11 mam wizyte u neonatologa z wazeniem. Mam nadzieje przybiera dalej jak trzeba ![]() ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-11-08 o 15:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pokażcie zdjecia dzieciorkow w klubie ![]() Ciekawe jak martha i paulina... Może napisać do nich? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Rozeznanie
|
czekoladka ściągasz laktatorem? a nie jest Twoja senna przez żółtaczkę? a i takie odciągnięte mleko dajesz do lodówki i potem podgrzewasz czy jak?
#2688 |
Zadomowienie
|
Gratuluję mamusiom dzieciaczków
![]() Marta ![]() Czekoladka sporo masz pokarmu! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() My juz u mamy, maly oczywiscie super spi caly dzien z przerwa tylko na karmienie a w nocy bedzie bal ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 |
Rozeznanie
|
kostka i tą godzinę dzięcie Ci pije i słychać że przełyka?
Wszyscy mi mówią że nawet przy tej żółtaczce jak jest senna to jakby była głodna to by był wrzask i nawet by jej żółtacka nie uspała.
#2691 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie mam pojęcia, jak ją odseparować. A M.chce być blisko, tulić się i opiekować siostrunią, jak na nią mówi. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
Waga malej w dniu wypisu 3840g a w 2 dobie miała 3760g.
Żółtaczki nie ma ,wypisali ja z wynikiem 8,4 i mam tylko obserwować . Odciagam ręcznym aventu-pozyczylam ![]() Chmielinka niestety nie wiem jak się do niego zapisać,napisz do Esti bo ona do niego chodzi. Zaraz wpadnie brat z zona i córka na odwiedziny, jutro teściowa......wczoraj juz chciała ledwo ze szpitala wrocilam ale powiedziałem jej ze nie czuje się na silach
#2693 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny juz po wszystkim
![]() Mam najwspanialsza córeczkę pod słońcem. Poród błyskawiczny choc bolalo jak diabli. Peklam i mnie zszywali. Ale to juz nie ma najmniejszego znaczenia ![]() Kciuki za pozostałe ![]() Jestem taka szczęśliwa! !!!!
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
Paulina suuuuper
![]() ![]() ![]()
#2695 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak szybko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
mysle czy by gdzies nie pojechac na pare dni zeby czas zlecial.... tylko gdzie ;/ Ja tez chce tak szybko urodzic jak Paulina ;p Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-11-08 o 15:55 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
paulina gratuluję! Poszło błyskawicznie. Może powinnam na inflanckiej rodzić skoro tam tak szybko idzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2014-11-08 o 17:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ekspresowo poszlo. Gratuluje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.